|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Anusia no to extra, teraz to relaksik i rozkoszowanie się odmiennym stanem
|
|
|
|
#2252 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() tak sie ciesze wlasnie wrocilam ze sklepu i od razu zasiadlam zeby zobaczyc jak tam niunka Twoja a powiesz mi kiedy mialas ostatni @ ??? bo mi wychodzi 5 tydzien i 6 dzien dziasiaj i mam nadzieje,ze tez juz zobaczy co tam i jak w moim brzusio to teraz musisz dbac o siebie podwojnie ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
ciotki wirtualne pewnie na to czekaja
|
||
|
|
|
#2253 |
|
Rozeznanie
|
Beta HCG
z krwi się robi Daje 100 % pewność i najwcześniej wykrywa ciążę ![]() Ja bym pojszła na Twoim miejscu ![]() Anusia479 - zdjęcie koniecznie !!!
|
|
#2254 |
|
Raczkowanie
|
witam mam pytanie
w styczniu przestałam brac tabletki anty. okres dostawałam normalnie zawsze ok 16 17 18 dnia miesiaca. tylko że ostatni mój okres miał miejsce 18 czerwca a mamy 6 sierpień hmmm. jeżeli chodzi o możliwośc zajścia w ciążę to z reguły kochając się z mężem uzywamy prezerwatywy jednak zdażyło się kilka razy bez lecz wytrysk był na zewnątrz nigdy w środku no i raz nam pękła jednak też koniec nastąpił na zewnątrz. co do objawów zauważyłam tylko czkawkę migreny ból podbrzusza jak przed okresem od jakiś 2 tyg a okresu brak i w ostatnich dniach zaparcia no i od ok 2 tyg podwyższoną temperaturę w granicach 37,4 . Jeśli chodzi o dzidziusia jestem młodą mężatką więc chciałabym ale nie staramy sie o dziecko specjalnie. Aha robiłam test i wyszedł negatywnie czy jest możliwośc aby test sie mylił? i chyba przejade sie do ginekologa] w poniedziałek . tak szczerze to chciałabym dzidzię
Tylko Ciebie mogę kochac tak jak można kochac tylko raz- do końca świata! Edytowane przez smejfii Czas edycji: 2009-08-06 o 12:29 |
|
|
|
#2255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla własnego dobra zgłoś się do gina jak najszybciej
|
|
|
#2256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja juz po pracy i nareszcie moglam nadrobic Wasza poranna pisaninke Dobrze ze nie mam pracy za bardzo umyslowej bo na niczym sie dzis nie moglam skupic ![]() Caly czas tylko myslalam zeby jak najszybciej do Was zajzec i dowiedziec sie co i jak ![]() Anusia nio to teraz juz moge baaardzo glosno powiedziec GRATULUJE kochana !!!! Strasznie sie ciesze z Twojej fasoleczki nioo i z niecierpliwoscia czekam na pierwsza foteczke malenstwa ![]() Pepus Slonko a kiedy mialas termin @?? Ile Ci sie juz spoznia,o ile sie spoznia? Trzymam mocniutko kciuki zeby sie okazalo ze te wszystkie objawy byly pierwszymi oznakami tego iz nosisz w sobie cudna fasolinke!!! Stara Panna jak tam samopoczucie??? Asienko Myszko kochana jestem dobrej mysli co do Twojej fasolenki !!! Mam nadzieje ze bedziesz mogla ja juz dzis zobaczyc swoje malenstwo i uslyszec serduszko zycze Ci tego kochana z calego serduszka !!! Powodzonka i jedzcie ostroznie !!! A ja cierpliwie czekam na foteczke malenstwa ![]() Dziewczynki a gdzie jest nasza kochana mamuska Elcia??? Cos dlugo sie nie odzywa Normalnie zaczynam sie o nia martwic ![]() Hmm moze do Pl pojechala??? Elciu jak sie pojawisz to odezwij sie do mnie !!! Milutkiego popoludnia kochane "robaczki" ![]() ![]() Buziaczki ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- O rany ale sie rozpisalam hehe Hmm ale dlaczego wkleil mi sie cytat skoro nic nie chcialam cytowac ?? ![]() No ale jak juz sie wkleil to odpowiem hihi ![]() Smerfi dokladnie tak jak Panienka radze Ci isc szybciutko do gina,a moze zrobisz sobie badanie krwi BetaHCG i bedzie wiadomo czy jest dzidzia czy nie?? Pozdrowionka
|
|
#2257 |
|
Raczkowanie
|
Stara Panna
Właśnie w poniedziałek jadę do mojego lekarza też chcę wiedziec co jest grane. tak po cichu chyba jednak mam nadzieję na dzidzię ![]() nigdy tak dlugo nie spóźnial mi sie okres, nawet kiedy poprzednim razem odstawiłam tabletki to spóźnił mi się max 1,5 tyg i to w pierwszym cyklu po odstawieniu .
|
|
#2258 |
|
Wtajemniczenie
|
porazkolejnygomam.....wiesz,nawet nie wiem co mam ci napisać
.Zadałam Ci jakieś pytania,a ty nie raczyłaś na nie odpowiedzieć.Więc skoro nie,to jakiej pomocy oczekujesz od nas??Radzę się zastanowić następnym razem nad tym co robisz.Być może sex jeszcze nie jest dla ciebie,skoro nie chcesz dziecka a o antykoncepcji nie myślisz.A jak będziesz w ciąży to co??Usuniesz??Jak przyjdzie ci taka myśl to daj znać,to podeślę Ci fajny filmik z youtube to od razu Ci się odechce ![]() cosmaaaaa.....wiesz,jakoś nie doczytałam i tak jakoś mi się wątki złożyły,że pomyślałam że to Ty.Sorrki kochana
|
#2259 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
:P nic nie szkodzi
|
||
|
|
|
#2260 |
|
Rozeznanie
|
Pytasz jak samopoczucie... Dziwnie spokojna jestem... Nic nie boli... Czasem tylko jajnik prawy zakłuje
Inna sprawa, że przed wczoraj zauważyłam, że śluz to ze mnie poprostu wypływa ! Taki zwykły niepłodny, biały... Wczoraj natomiast suchutko... Dziś raczej też... Z innych samopoczuciowych spraw to jestem permanentnie niewyspana... Dziś to już się mnie w pracy koleżanka wprost spytała co się dzieje, bo wyglądam jakbym którąś kolejną noc nie przespała..., a ja śpię ! Codziennie chodzę spać o 24.00 a wstaję 7.00 - 8.20 ! Czyli przesypiam 7-8 godzinn !
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asieńsko ja ostatnia @ miałam 24 czerwca to mi powiedziała gin,że to szósty tydzieć,na pewno będzie wszystko widać a zdjątka nie mam jak dodać;( |
|
|
|
|
#2263 |
|
Buc
|
Witam Was, nieśmiało zapytam czy można dołączyć ?
U mnie historia wygląda następująco. Tabletki odstawione pół roku, temu okres rozregulowany, aczkolwiek beż jakiś wielkich spóźnień. Niestety co miesiąc cierpię na urojenia ciążowopodobne. W tym miesiącu, są niemiłosiernie silne, okresu oczywiście nie mam, za to doznałam wstrętu do alkoholu i papierosów ( zrzucam to na karb paranoi ), prócz tego czuję się normalnie. Z luby, nie zabezpieczamy się, ale, że tak mało literacko ujmę, nie idziemy też na całość. Dziś prawdopodobnie zrobię test. Trzymajcie kciuki. Tylko, że dokońca nie wiem za jaki wynik.
|
#2264 |
|
Raczkowanie
|
u mnie właśnie jest tak że rozregulowane nic nie bylo pierwszy raz mam objawy ciążopodobne. na calośc też nie idziemy no może z wyjątkiem razu kiedy to zabezpieczenie było które jednak pękło i do konca nie wiem czy było w srodku czy na zwenątrz
zapezpieczamy sie poza kilkoma razami kidy to ze tak powiem bylo bez lateksu jednak nie do konca, sama juz nie wiem okaże sie w poniedzialek bo od 18 czerwca okresu jak nie bylo tak nie ma
|
#2265 |
|
Buc
|
Pewnie też skończy się, że wyląduje u lekarza, a uprzednio wesprę finansowo przemysł farmaceutyczny produkujący testy.
![]() Smejfii, rozumiem, że Ty z dziecka, ucieszyłabyś się ?
|
#2266 |
|
Raczkowanie
|
suszarka
wiesz bo głębszym zastanowieniu nawet bardzo w marcu wyszlam za mąż mąż teraz zmienia prace na lepszą mam od niedawna dwie śliczne papugi( moje marzenie) czego chciec wiecej jeśli nie malego bobasa tak cieszylabym sie i to baaaardzo ![]() do Gina ide w poniedzialek jestem ciekawa co mi powie a dzis mi sie snilo ..... ale nie mówię co bo się nie sspelni
|
#2267 |
|
Buc
|
Smejfii, to trzymam kciuki i daj znać od po lekarzu.
![]() a ja zaraz lecę do domu i zrobię test.
|
#2268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Asieńka jest w drodze do gin chyba już
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
Kochana jak od 18 czerwca nie masz@ to najprawdopodobniej jesteś w ciąży.Ja nie miałam od 24 i okazało się,że jestem i mam fasolkę w 6 tygodniu---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2269 | |
|
Buc
|
Cytat:
A przed testem jestem, jeśli o to pytasz, bo chwilowo mam problemy z koncentracją. ![]() No nic lecę do domu po psa i do apteki i się okaże. ![]() ps. coś czuję, że będę częstym bywalcem na tym wątku..
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
teścik robiłam tydzien temu ale kupilam najtanszy jaki byl za 4,80 zl chyba wyszedl niegatywny
jednak kumpela mi mowila ze jej negatywny test w marcu skonczyl dwa latka i ma na imie Arur wiec tym sie pocieszam ostatni okres powinnam byla dostac ok 3 3,5 tyg temu .suszarka daj znac jak po tescie
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale raczej pozytywny będzie![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
bez powodu bu Ci się tak nie spóźniał . Mój też miał powód do spóźnień |
||
|
|
|
#2272 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie mnie też się tak wydaje tym bardziej że nigdy nie mialam az takich opóźnień. to juz sporo czasu od ostatniej @ 18 czerwca. w poniedzialej jadę do gina. non stop bym coś wcinała a to nektarynka a to batonik a to jogurcik, banany, o drożdżówkach nie wspomnę
![]() nawet jakbym nie była w ciąży![]() ![]() to niedlugo jak balon będę wyglądała
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrób poprostu test ja ostatnią @ miałam 24 c zerwca i jestem w ciąży![]() dopiero dzisiaj byłam u gin ale testy wyszły nie omylne. Ja mam szał na owoce
|
|
|
|
|
#2274 |
|
Buc
|
wynik negatywny, czyli znów mam urojenia.
![]() szczerze powiedziawszy, trochę dziwnie się poczułam, poniekąd byłam nastawiona na 2 kreski.. o ile 'instynkt' macierzyński nie ulegnie zmianie i kupimy mieszkanie z lubym, to jak właśnie telefonicznie skonsultowaliśmy, będziemy, że tak powiem do końca szaleć. ![]() a tymczasem pozwolicie, że zostanę na tym wątku, choć nie dotyczy mnie on w stu procentach i będę Was czytać jak i kibicować.
|
#2275 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kobity
ja dzis podczytuje ale nic nie pisalam bo jakas taka markotna jestem.to przez stresy i nerwy jaki wczoraj doswiadczylam.myslalam juz o najgorszyma ale na szczescie sie uspokoilam i z dzidziulkiem mam nadzieje,ze dobrze ANUSIA gratuluje i aby tak dalej.hahahha kochana ja ostatnia mialam 23 ![]() ![]() czyli nasze dzidzie sa tej samej daty![]() ![]() ![]() ![]() ja na usg musze jeszcze poczekac kilka tygodni takze prosze Cie Anusia wklej zdjatko.bardzo Cie prosze JOANNA trzymam kciuki za wizyte.oby takze maluszek byl zdrowiotki i ladnie sie rozwijal SUSZARKA czekamy czekamy na wynik.mocno rece zacisniete ![]() ![]() PANNA a cos Ty taka podejrzana a moze to to to....![]() takrze trzymam moczno zacisniete
|
#2276 |
|
Raczkowanie
|
niestety w chwili obecnej kasa bubu ( czyt. brak kasy)
w piatek mąz dostanie wypłatę w tym miesiącu wyjątkowo wiele wydatków mielismy koniec remontu nowy komplet itd a jeśc cos trzeba![]() myslę że jakos wytrzymam chyba do poniedziałku to juz nie tak długo chociaż może uda mi się coś tam wyskrobac z kkarty( płacimy z reguły plastikowymy pieniędzmi ) zobaczę stan konta i może uda mi się cos wykombinowac a ty Anusia479 miałas jakies szczególne obbjawy??
|
#2277 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczynki
To znowu ja ![]() Ojjj Anusia szkoda ze nie mozesz wstawic zdjatka ![]() Panienko nio to widze ze mamy podobnie u mnie tez przez ostatnie 2 dni sluz normalnie lecial prawie jak @ ale taki polprzezroczysty i rozciagliwy,a dzis totalna susza,a zekomo wg roznych kalendarzykow internerowych owulke powinnam miec jutro badz po jutrze...hmm calkiem ciekawe.... Hmm nio z tym Twoim spaniem to troche dziwnie,a nie zastanawialas sie kochana czy to moze nie przez spanie,ale przez niskie cisnienie sie czujesz jakbys byla nie wyspana??? Witaj Suszarka Fajnie ze do nas dolaczylas To nic ze nie masz co pisac o pierwszych objawach,bo tu wiekszosc z nas wczesniej pisala o tym jak bardzo pragnie dzidzi,o starankach itp,takze nie koniecznie piszemy o pierwszych objawach ![]() Choc teraz coraz czesciej bo jest straszny urodzaj i mamy coraz wiecej fasolek ![]() A tak przy okazji to moze powtorz tescik rano,to bedzie pewniejszy ![]() Smerfi Slonce spraw sobie tescik i zrob go bo juz zaczynam sie niecierpliwic !!! Tylko pamietaj najlepiej robic rano Nioo i oczywiscie po wizycie u gina dawaj szybko znac co i jak ![]() Agusiu kochanie moje co sie stalo??? Dlaczego mialas wczoraj takiego strasznego stresa?? Ty mi sie tam nic nie denerwuj !!! NIE WOLNO !!! Bo przyjade i dostaniesz po :pupa: Trzymaj sie malenka i jak cos to wiesz gdzie mnie szukac ![]() Buziaki dziewczynki ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- A Asienka juz na wizycie Ohh normalnie stresuje sie jakbym byla tam razem z nia heh...Niech wraca do nas szybciutko pisze co i jak,juz nie moge sie doczekac ![]() Za chwilke pewnie zobaczy swoja niunie i bedzie plakac ze szczescia ![]() Asienko czekamy tu na Was !!!!
|
#2278 |
|
Rozeznanie
|
Hellllooooo panienki
![]() ![]() ![]() Zaginelam nascie stron wczesniej. Przestalam sie odzywac, ale podczytuje Was na bierzaca. Gratuluje wszystkim zafasolkowanym i trzymam kciuki za starajace sie Widze, ze mamusiek przybywa z dnia na dzien ![]() U mnie lekkie zmiany, meza zgarnelam (czyt. wyszlam za maz ); domek remontujemy; fasolka jest w 14-15tyg; z badan krwi wyszlo, ze jestem nosicielem zoltaczki typu B![]() ![]() , ale mam sie nie martwic, bo maly/a dostanie szczepionke zaraz po urodzeniu. No i najwazniejsze, ze za tydzien w koncu ide na USG i zobacze co sie tam dzieje. a poza tym, to tylek mi rosnie i brzusio. niedawno zobaczylam sie w odbiciu okna sklepowego i przezylam szok![]() i sie smieje do meza "cos ty mi zrobil"heh. a on juz na mnie wola "grubas"Trzymam kciuki za Was dziewuszki, mam nadzieje ze wszystkie fasolki beda zdrowe i przeurocze jak ich mamusie; Za starajace sie tez trzymam kciuki i pozdrawiam Was; jak bede miala fotke z usg to na pewno sie pochwale
|
#2279 |
|
Raczkowanie
|
madzikUK
a brzusio juz duży?? tam tylkiem sie nie przejmuj zmaleje mój mąż chciał(chce) poczekac troche z bejbikiem nie zeby jak by sie okazalo ze jestem ze by sie nie cieszyl bo napewno by sie cieszyl ale chcial (chce) poczekac ja juz mu powiedzialam ze w przyszlym roku najpozniej maja byc chcrzciny jak sam sie nie zdecyduje to nawet nie bedzie wiedzial ze z igla do szafki nocnej zagladalam![]() i bedzie mial kinder suprise D: jednak mam nadzieje że juz nie bede musiala tego robic mam nadzieje ze nie tylko on bedzie mial suprise ale ze i mnie natura niespodziankę sparawiła bardzo bym chciala i jakos wysypana na twarzy jestem :/
|
#2280 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Laseczki!
Kicia ja robiłam test wczoraj - o czym tu pisałam - i wyszedł negatywny. To był 29dc i nie wiem co mi strzeliło do łba by robić, bo @ mam na 9 sierpnia. Tylko nakręciłam się tymi dziwnymi bólami jak na @ które trwają już ponad 10 dni - już przestałam liczyć. Anusia479 cieszę się, że teraz mogę pogratulować głośno GRATULACJE i czekamy na foteczkę.Czekam na relację Joasi z wizyty. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.

.Zadałam Ci jakieś pytania,a ty nie raczyłaś na nie odpowiedzieć.Więc skoro nie,to jakiej pomocy oczekujesz od nas??
:P 

a moze to to to....

i czekamy na foteczkę.