|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Adwokat diabła
|
Dot.: Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12
Cześć!
Dziś czuję się psychicznie i fizycznie lepiej, na razie nie myśle o nowym kitki bo byłoby za wcześnie.. Tż spisuje się wzorowo, aż czasem wydaje mi się że się podlizuje.. Co do tematu nazwisk, moje w połączeniu z tż'ta wyglądałoby i brzmiało komicznie.. do mnie wujki ciotki mówią, księżniczko i za cholerę do nich nie dochodzi, że nie masz już 12 lat..
Even if it was there all along Edytowane przez BlackAngel Czas edycji: 2009-11-18 o 11:42 |
|
|
|
#2252 |
|
Rozeznanie
|
Czesc PMki
Teraz czuję się troszeńkę lepiej - choć noc znów mam nieprzespaną Wierciłam się okropnie, nie mogłam sobie miejsca znaleźć, zawsze mam tak w chorobie.A opróćz tego nic mówić nie mogę, gardło wysiadło.. Poza tym nie wiem co napisać - totalny brak weny..
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki! mam godzinkę przerwy na obiad więc wpadam tylko na chwilkę i zaraz znów jade na uczelnię i siedzę tam do wieczora...
a dzisiaj szlag mnie trafił bo promotor znów miał o 8 rano przyjść a nie przyszedł i wszyscy na niego czekali jak młotki.. mogłam sobie smacznie spać to kazał przyjść głupol... no ale siedząc tak na uczelni wymyśliłam że już w tym miesiącu będą nam potrzebne z tżtem różne środki czystości do naszego mieszkanka i inne duperele typu domestos, jakiś płyn do okien i że póki jeszcze mam czas to mogę polować na promocje w rossmanie i tak dalej i zawsze to parę złotych się zaoszczędzi, a że wyszła mi gigantyczna lista to może nawet sporo zaoszczędzę jak będę lisić promocje więc dziś robię pierwszą wyprawę do rossmana ciekawe czego naprzynoszę hehehe
|
#2254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie wlasnie bede musiala dowiedziec jak to jest z tym "na 50% urlop", bo skoro juz przyjeli dwie rezerwacje to chyba chodzi o to, ze beda mieli mniejsze przepustowosc no nie wiem - pogadam oko w oko i sie dowiem szczegolnie, ze ta cukiernia jest po drodze jak sie jedzie do naszego domu na wsi, wiec kiedys wpadniemy przy okazji![]() pisalas, ze wybralas smak a mi chodzilo o wyglad chyba, ze to tez mozesz wybrac to pokaz jaki wybralas zazwyczaj jak sala daje swoj tort to mozna sobie conajwyzej wlasnie smak wybrac. dla mnie smak jest kwestia drugorzedna w przypadku tortu, bardziej zalezy mi na wygladzie a i tak zjem najmniej jak sie da, bo tortow nie lubie z reszta wyborem smakow zajma sie rodzice z TZem... ja na mojej diecie na pewno nie moge sobie pozwolic na probowanie 10 rodzajow ciasta i 6 rodzajow tortu bo nie dosc, ze by mnie powaznie zemdilo to w dodatku by mi w tylek poszlo ![]() Cytat:
no i jeszcze jak juz beda zdjecia to rodzice dostana eleganckie skorzane albumy z naszymi zdjeciami slubnymi![]() Cytat:
![]() no ale jak sie uprzec to o kazdej porze roku mozna miec kazdy rodzaj kwiatow ![]() ale dzis piekny dzien ![]() kupilam sobie nowy szaliczek w kolorze fuksji ![]() a wieczorem ide przekluwac uszy
|
|||
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
lain nie mam zdjęć
mi zalezy na smaku, tort, to tort
|
#2256 |
|
Adwokat diabła
|
Black zbiera się (czytaj ogarnia) do pracy..
![]() torty? jedynie czekoladowy
|
|
#2257 |
|
Rozeznanie
|
a mi właśnie wprost przeciwnie. tort ma przede wszystkim ładnie wyglądać i ciszyć oko
a smak... też jest ważny, ale to sprawa drugorzędna dla mnie, bo i tak każdy poziom będzie inny i zresztą wesele to nie imieniny babci i nikt nie będzie sie nim zbytnio delektował (przynajmniej w mojej rodzinie)
|
|
#2258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My nie mamy tak ze możemy tylko smak wybrać dostajemy katalog z tortami albo sami wymyślamy a potem sami dobieramy smak tort mamy w cenie w restauracji Ale jeszcze nie myslałam nad wyglądem (pewnie cos z złotem wybiore) bo styl naszego wesela jest ecru-złoty
|
|
#2259 |
|
Raczkowanie
|
witajcie Panny Młode 2010
![]() mój termin 17 kwietnia naszym pomysłem na piosenkę dlla rodziców jest W. Młynarskiego "Nie ma jak u mamy", a bukiety chcemy zamówić ze storczyków w doniczkach, bardzo ładnie wygladają |
|
|
|
#2260 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2261 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2262 |
|
Zadomowienie
|
co do tortów to my stawiamy na śmietanowo cytrynowy
dobrze nasączony rospusta :P
|
|
|
|
#2263 |
|
Rozeznanie
|
U mnie jest w cenie talerzyka - tort śmietankowy ozdobiony świeżymi różnymi owocami - pyyychaa
|
#2264 |
|
BAN stały
|
Ja szczerze powiedziawszy nie wiem jaki chcemy smak,kształ tortu.
Wiem,że torta,ciasta też nie musimy zamawiać bo mamy wliczone w cene.Agator,gratki załatwienia daty i godziny w Kościele.Następna PMKa która ma na godzine 17
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się ta piosenka smutno kojarzy i z tego co się kiedyś doczytałam, to napisana została na cześć zmarłej matki
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet na moim własnym weselu był do pupy a zamawialiśmy u dość polecanej babki. Ciasta jej super wyszły. No ale może w sezonie 2010 może się jakiś super tort pojawi ![]() Wtedy wezmę chyba namiar na tego cukiernika w kwestii słodyczy to na moim guście można polegać bo ja ich wielkim fanem jestem
Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2009-11-18 o 14:21 |
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() Tyle się Wam naodpisywałam, a tu mi neta odłączyli ![]() Byłam dziś w salonie i zaklepałam ostateczną wersję sukni Tylko jeszcze nie wiem co z ramiączkami - dziewczyny wielkobiuściaste jak to u Was będzie - macie ramiączka, czy nie? Bo po tym jak Tośka pisała, że dobrze dobrany stanik bez ramiączek jest w stanie podtrzymać biust, to już myślałam, że się zdecyduję na suknię bez ramiączek, ale ostatnio przeczytałam, że przy tak dużym biuście, to w trakcie wesela i tak pod jego ciężarem suknia się jakby obniży. TŻ strasznie marudzi, że mam mieć ramiączka ![]() Zapomniałam fotek dodać
Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2009-11-18 o 14:55 |
|
|
|
#2268 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym mogę polecić dobrą cukiernię Rzeczkowskiego - wg mnie pyszne ma torty, zwłaszcza śmietankowy ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Gratulacje z wyboru!!
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam jeszcze napisać o ciastach, bo widziałam, że jakaś dyskusja była na ten temat. Ja dziś biorę od cioci namiary do jakiejś kobitki, która piecze w domu takie ciasta. Tylko w tym wypadku nie płaci się za kg tylko za blachę. Kuzynka TŻ płaciła 35 zł za blachę i zamawiała 1 blachę na 10 osób. Liczę, że teraz cena mogła trochę wzrosnąć więc całość wyniesie nas około 7 x 40 = 280 zł. No i jeszcze tort, ale to już w cukierni zamówimy no i nie wiem ile nas to wyniesie
|
|
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
dokladnie
![]() co do smaku to polegam na kubkach smakowych TZa/rodzinki i rekomendacjach co do konkretnej cukierni ![]() ja wiem tylko ze za zadne skarby nie moze byc owocowy, bo do ust nie wezme... a czy to bedzie smietanka, wanilia, orzech, czekolada, capuccino, straciatella czy tiramisu to mi zwisa wybiora najlepszy![]() za to wyborem konkretnego 'modelu' zajme sie ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) i nie mam problemu z jego utrzymaniem bez ramiaczek mam taka wlasnie jedna sukienke bez ramiaczek i spokojnie moge w niej tanczyc nie martwiac sie o nic ![]() stwierdzam, ze kielki na patelnie sa przepyszne moj nowy hicior przyprawilam pieprzem i czosnkiem, posypalam nimi ravioli ze szpinakiem i wyszlo niebo w gebie |
||
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj była taka piękna pogoda, że poszliśmy z P. na spacer i niedawno wróciliśmy, a teraz robimy domową pizzę na obiad
![]() witam nową PM aż mi się gorąco zrobiło jak zobaczyłąm Twoja datę...
|
#2273 |
|
BAN stały
|
A u nas paskudna pogoda,ale na spacer też się wybieramy po mleko i takie tam małe zakupy.
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale bez ramiączek, by ładniej wyglądała Dobrze, że co do tych ramiączek mogę się zdecydować nawet po pierwszych przymiarkach - wtedy sobie będę mogła poprzykładać jakieś kawałki materiału i zobaczyć jak to wygląda.Kasik rilaks tejk yt izi
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
A ja siedzę w internecie i szukam sobie jakiś ofert na poślubną...
I tak się zastanawiam czy by nie zdecydować się na niemieckie biuro podróży z wylotem z niemiec...wiecie że można zaoszczędzić nawet 1,5-2 tysiące na dalekiej podróży za osobę? Tylko że my z tżtem ni w ząb niemieckiego tylko angielski Najwyżej na migi będę się z rezydentem dogadywać...jak myślicie?![]() A może któraś z Was coś takiego sobie organizowała? |
|
|
|
#2276 |
|
Wtajemniczenie
|
Wklejam zdjęcia bukietów storczyków(link długo się otwiera)
http://picasaweb.google.com/madzienk...LEURDELAMARIEE# Mam nadzieje, że dobrze się wkleiło
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i faktycznie też słyszałam o tym, że z Niemiec jest dużo taniej
|
|
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my z TZem spokojnie po niemiecku bysmy sie dogadali, ale chyba jestesmy na to zbyt leniwi... no i jednak wole na wycieczki fakultatywne na miejscu jezdzic z polska obsluga. nie lubie jezyka niemieckiego - wg mnie jest paskudny, a starsi Niemcy sa specyficzni ![]() a daj tak z ciekawosci namiary na jakies niemieckie biuro podrozy to tez sobie popatrze ![]() bo my poki co dalej czekamy na firsty Itaki ![]() dobra, zbieram sie do kociego okulisty, bo Beniu cos ma z oczkiem i zamknac nie moze
|
|
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
pizza zaraz będzie wygląda smakowicie
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.

i za cholerę do nich nie dochodzi, że nie masz już 12 lat..

Wierciłam się okropnie, nie mogłam sobie miejsca znaleźć, zawsze mam tak w chorobie.
więc dziś robię pierwszą wyprawę do rossmana
ciekawe czego naprzynoszę hehehe 

no nie wiem - pogadam oko w oko i sie dowiem
a mi chodzilo o wyglad 

moj nowy hicior