Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-18, 11:41   #2251
BlackAngel
Adwokat diabła

Dot.: Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12

Cześć!
Dziś czuję się psychicznie i fizycznie lepiej, na razie nie myśle o nowym kitki bo byłoby za wcześnie..
Tż spisuje się wzorowo, aż czasem wydaje mi się że się podlizuje..

Co do tematu nazwisk, moje w połączeniu z tż'ta wyglądałoby i brzmiało komicznie.. więc dwóch nazwisk nie będzie, o!

do mnie wujki ciotki mówią, księżniczko i za cholerę do nich nie dochodzi, że nie masz już 12 lat..

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along

Edytowane przez BlackAngel
Czas edycji: 2009-11-18 o 11:42
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 11:51   #2252
Remmi
Rozeznanie

Czesc PMki

Teraz czuję się troszeńkę lepiej - choć noc znów mam nieprzespaną Wierciłam się okropnie, nie mogłam sobie miejsca znaleźć, zawsze mam tak w chorobie.
A opróćz tego nic mówić nie mogę, gardło wysiadło..

Poza tym nie wiem co napisać - totalny brak weny..
Stary 2009-11-18, 12:25   #2253
tancerka212
Zakorzenienie

hej dziewczynki! mam godzinkę przerwy na obiad więc wpadam tylko na chwilkę i zaraz znów jade na uczelnię i siedzę tam do wieczora...
a dzisiaj szlag mnie trafił bo promotor znów miał o 8 rano przyjść a nie przyszedł i wszyscy na niego czekali jak młotki.. mogłam sobie smacznie spać to kazał przyjść głupol...

no ale siedząc tak na uczelni wymyśliłam że już w tym miesiącu będą nam potrzebne z tżtem różne środki czystości do naszego mieszkanka i inne duperele typu domestos, jakiś płyn do okien i że póki jeszcze mam czas to mogę polować na promocje w rossmanie i tak dalej i zawsze to parę złotych się zaoszczędzi, a że wyszła mi gigantyczna lista to może nawet sporo zaoszczędzę jak będę lisić promocje więc dziś robię pierwszą wyprawę do rossmana ciekawe czego naprzynoszę hehehe
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:35   #2254
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Mogę wybrać i wybrałam właśnie taki (na razie ) i ja nie pisałam, że "po co probowac jak juz sie ma pewnosc ze sie w danym miejscu zamowi", tylko chodziło mi o to, że skoro niewiadomo, czy będziecie mogli u nich zamówić (pisałaś, ze mają mieć urlop i nie powiedzą Ci na 100% że pracują), to czy jest sens próbować i się napalać zanim nie potrwierdzą terminu. Dobra, neiważne, dla mnie ciasta i tort to kwestia drugorzędna, wazniejsze doa mnie jest smaczne jedzenie.
a to nie zrozumialam o co ci chodzilo ja sie wlasnie bede musiala dowiedziec jak to jest z tym "na 50% urlop", bo skoro juz przyjeli dwie rezerwacje to chyba chodzi o to, ze beda mieli mniejsze przepustowosc no nie wiem - pogadam oko w oko i sie dowiem szczegolnie, ze ta cukiernia jest po drodze jak sie jedzie do naszego domu na wsi, wiec kiedys wpadniemy przy okazji
pisalas, ze wybralas smak a mi chodzilo o wyglad chyba, ze to tez mozesz wybrac to pokaz jaki wybralas zazwyczaj jak sala daje swoj tort to mozna sobie conajwyzej wlasnie smak wybrac. dla mnie smak jest kwestia drugorzedna w przypadku tortu, bardziej zalezy mi na wygladzie zeby ladnie na zdjeciach wygladal a i tak zjem najmniej jak sie da, bo tortow nie lubie z reszta wyborem smakow zajma sie rodzice z TZem... ja na mojej diecie na pewno nie moge sobie pozwolic na probowanie 10 rodzajow ciasta i 6 rodzajow tortu bo nie dosc, ze by mnie powaznie zemdilo to w dodatku by mi w tylek poszlo

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
chodzi mi o jakąś piosenkę dla rodziców ale nie "Cudownych rodziców mam" macie jakieś pomysły? a i dajecie jakis prezent rodzicom inny niż kwiaty? My myślimy żeby im opłacic nocleg na ok tydzień w górach lub nad morzem w jakimś pensjonacie ale już sama nie wiem...
dajemy zaproszenia na romantyczna kolacje do restauracji, ale prawdopodobnie darujemy sobie publiczne szopki i tanczenie w koleczko i podziekujemy albo w trakcie zyczen albo jeszcze w domu przed wyjazdem do kosciola no i jeszcze jak juz beda zdjecia to rodzice dostana eleganckie skorzane albumy z naszymi zdjeciami slubnymi

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Zapytaj w kwiaciarni najlepiej Bo storczyki są różne Można bukiet też zrobić z takich co rosną w doniczce Gdzieś mam zapisane bukiety ze storczyków jak nie zapomnę to wieczorem Ci przeslę
no wlasnie ja rozmawialam z ta pania kwiaciarka na targach i byly bukiety z dwoch rodzajow storczykow. zapytala z ktorych ja bym chciala (wskazalam na te takie sliczne duze niedoniczkowe) i wlasnie powiedziala, ze dostepne to beda ale nie takie ladne, jedrne i pieknie wybarwione... raczej takie 'drugiej jakosci'
no ale jak sie uprzec to o kazdej porze roku mozna miec kazdy rodzaj kwiatow ja sie nad tymi storczykami jeszcze mocno zastanowie

ale dzis piekny dzien najchetniej to bym sie gdzies w ogrodku polozyla na lezaku i grzala w sloneczku
kupilam sobie nowy szaliczek w kolorze fuksji
a wieczorem ide przekluwac uszy
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 12:41   #2255
chilanes
Zakorzenienie

lain nie mam zdjęć mi zalezy na smaku, tort, to tort
Stary 2009-11-18, 12:53   #2256
BlackAngel
Adwokat diabła

Black zbiera się (czytaj ogarnia) do pracy..

torty? jedynie czekoladowy

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 13:08   #2257
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
lain nie mam zdjęć mi zalezy na smaku, tort, to tort
a mi właśnie wprost przeciwnie. tort ma przede wszystkim ładnie wyglądać i ciszyć oko a smak... też jest ważny, ale to sprawa drugorzędna dla mnie, bo i tak każdy poziom będzie inny i zresztą wesele to nie imieniny babci i nikt nie będzie sie nim zbytnio delektował (przynajmniej w mojej rodzinie)

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 13:17   #2258
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
szczegolnie, ze ta cukiernia jest po drodze jak sie jedzie do naszego domu na wsi, wiec kiedys wpadniemy przy okazji
pisalas, ze wybralas smak a mi chodzilo o wyglad chyba, ze to tez mozesz wybrac to pokaz jaki wybralas zazwyczaj jak sala daje swoj tort to mozna sobie conajwyzej wlasnie smak wybrac. dla mnie smak jest kwestia drugorzedna w przypadku tortu, bardziej zalezy mi na wygladzie zeby ladnie na zdjeciach wygladal a i tak zjem najmniej jak sie da, bo tortow nie lubie z reszta wyborem smakow zajma sie rodzice z TZem...

My nie mamy tak ze możemy tylko smak wybrać dostajemy katalog z tortami albo sami wymyślamy a potem sami dobieramy smak tort mamy w cenie w restauracji
Ale jeszcze nie myslałam nad wyglądem (pewnie cos z złotem wybiore) bo styl naszego wesela jest ecru-złoty

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 13:31   #2259
Lavandula82
Raczkowanie

witajcie Panny Młode 2010
mój termin 17 kwietnia

naszym pomysłem na piosenkę dlla rodziców jest W. Młynarskiego "Nie ma jak u mamy", a bukiety chcemy zamówić ze storczyków w doniczkach, bardzo ładnie wygladają
Lavandula82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 13:53   #2260
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lavandula82 Pokaż wiadomość
mój termin 17 kwietnia

naszym pomysłem na piosenkę dlla rodziców jest W. Młynarskiego "Nie ma jak u mamy", a bukiety chcemy zamówić ze storczyków w doniczkach, bardzo ładnie wygladają
Witam nową PMK-e 2010 kwietniową.

Cześć Wam
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 13:55   #2261
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
witam wszystkie czikity

chcialam sie pochwalic zze w niedziele bylismy u ksiedza i mamy juz zamowiony slub na 17 na szczescie jeszcze nikt nie byl zapisany wiec luuuzik
Super 17 bardzo dobra godzina
Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Na weselu ludzie tylko dziubną to ciasto, także wg mnie do tego tematu powinno się podejść bez cudowania.
Niektorzy dziubia, ja wrecz przeciwie i zawsze odwiedzam miejsce z ciastami i wybieram kilka roznych
Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Zapytaj w kwiaciarni najlepiej Bo storczyki są różne Można bukiet też zrobić z takich co rosną w doniczce Gdzieś mam zapisane bukiety ze storczyków jak nie zapomnę to wieczorem Ci przeslę
Ja tez poprosze
Cytat:
mój termin 17 kwietnia
Witaj
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 13:56   #2262
trooskava
Zadomowienie

co do tortów to my stawiamy na śmietanowo cytrynowy dobrze nasączony rospusta :P
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 14:03   #2263
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez trooskava Pokaż wiadomość
co do tortów to my stawiamy na śmietanowo cytrynowy dobrze nasączony rospusta :P
U mnie jest w cenie talerzyka - tort śmietankowy ozdobiony świeżymi różnymi owocami - pyyychaa
Stary 2009-11-18, 14:13   #2264
madmuazelle
BAN stały

Ja szczerze powiedziawszy nie wiem jaki chcemy smak,kształ tortu. Wiem,że torta,ciasta też nie musimy zamawiać bo mamy wliczone w cene.

Agator,gratki załatwienia daty i godziny w Kościele.Następna PMKa która ma na godzine 17
Stary 2009-11-18, 14:16   #2265
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
mój termin 17 kwietnia

witam
Mi się ta piosenka smutno kojarzy i z tego co się kiedyś doczytałam, to napisana została na cześć zmarłej matki
Stary 2009-11-18, 14:18   #2266
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
U mnie jest w cenie talerzyka - tort śmietankowy ozdobiony świeżymi różnymi owocami - pyyychaa
Kurczę powiem Wam, że jeszcze dobrego torta na weselu nie jadłem. A z racji wykonywania zawodu fotografa ślubnego trochę ich zjadłem Zawsze albo sztucznymi masami czuć było albo jak w ostatnim za dużo wódki do niego dodali.

Nawet na moim własnym weselu był do pupy a zamawialiśmy u dość polecanej babki. Ciasta jej super wyszły.

No ale może w sezonie 2010 może się jakiś super tort pojawi
Wtedy wezmę chyba namiar na tego cukiernika w kwestii słodyczy to na moim guście można polegać bo ja ich wielkim fanem jestem

Edytowane przez Emir1994
Czas edycji: 2009-11-18 o 14:21
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 14:53   #2267
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
mój termin 17 kwietnia
Witamy

Tyle się Wam naodpisywałam, a tu mi neta odłączyli No ale przynajmniej w tym czasie trochę magisterski napisałam

Byłam dziś w salonie i zaklepałam ostateczną wersję sukni . Będzie taka ja na fotkach, ale na wierzchu będzie mleczna organza zamiast tej tafty. Dól będzie znacznie węższy, bo chcę wąziuteńkie A bez trenu, a tu jest szerokie. No i te marszczenia na gorsecie będą trochę inne i jedna taka "zakładka" będzie zachodziła na biust, żeby go optycznie zmniejszyć. A koronka będzie z kryształkami swarovskiego .

Tylko jeszcze nie wiem co z ramiączkami - dziewczyny wielkobiuściaste jak to u Was będzie - macie ramiączka, czy nie? Bo po tym jak Tośka pisała, że dobrze dobrany stanik bez ramiączek jest w stanie podtrzymać biust, to już myślałam, że się zdecyduję na suknię bez ramiączek, ale ostatnio przeczytałam, że przy tak dużym biuście, to w trakcie wesela i tak pod jego ciężarem suknia się jakby obniży. TŻ strasznie marudzi, że mam mieć ramiączka

Zapomniałam fotek dodać

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2009-11-18 o 14:55
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 15:02   #2268
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Kurczę powiem Wam, że jeszcze dobrego torta na weselu nie jadłem. A z racji wykonywania zawodu fotografa ślubnego trochę ich zjadłem Zawsze albo sztucznymi masami czuć było albo jak w ostatnim za dużo wódki do niego dodali.

Nawet na moim własnym weselu był do pupy a zamawialiśmy u dość polecanej babki. Ciasta jej super wyszły.

Wtedy wezmę chyba namiar na tego cukiernika w kwestii słodyczy to na moim guście można polegać bo ja ich wielkim fanem jestem
A ja w sierpniu tego roku zjadłam przepyszny tort weselny! Ponoć z Piastowa.
Poza tym mogę polecić dobrą cukiernię Rzeczkowskiego - wg mnie pyszne ma torty, zwłaszcza śmietankowy

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Witamy
[...]Byłam dziś w salonie i zaklepałam ostateczną wersję sukni . Będzie taka ja na fotkach, ale na wierzchu będzie mleczna organza zamiast tej tafty. Dól będzie znacznie węższy, bo chcę wąziuteńkie A bez trenu, a tu jest szerokie. No i te marszczenia na gorsecie będą trochę inne i jedna taka "zakładka" będzie zachodziła na biust, żeby go optycznie zmniejszyć. A koronka będzie z kryształkami swarovskiego .

Tylko jeszcze nie wiem co z ramiączkami - dziewczyny wielkobiuściaste jak to u Was będzie - macie ramiączka, czy nie? Bo po tym jak Tośka pisała, że dobrze dobrany stanik bez ramiączek jest w stanie podtrzymać biust, to już myślałam, że się zdecyduję na suknię bez ramiączek, ale ostatnio przeczytałam, że przy tak dużym biuście, to w trakcie wesela i tak pod jego ciężarem suknia się jakby obniży. TŻ strasznie marudzi, że mam mieć ramiączka

Zapomniałam fotek dodać
Przepiekna suknia - coś w tym stylu własnie poszukuję!!!
Gratulacje z wyboru!!
Stary 2009-11-18, 15:08   #2269
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość

Przepiekna suknia - coś w tym stylu własnie poszukuję!!!
Gratulacje z wyboru!!
Dzięki

Zapomniałam jeszcze napisać o ciastach, bo widziałam, że jakaś dyskusja była na ten temat. Ja dziś biorę od cioci namiary do jakiejś kobitki, która piecze w domu takie ciasta. Tylko w tym wypadku nie płaci się za kg tylko za blachę. Kuzynka TŻ płaciła 35 zł za blachę i zamawiała 1 blachę na 10 osób. Liczę, że teraz cena mogła trochę wzrosnąć więc całość wyniesie nas około 7 x 40 = 280 zł. No i jeszcze tort, ale to już w cukierni zamówimy no i nie wiem ile nas to wyniesie
Stary 2009-11-18, 15:15   #2270
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:

Zapomniałam fotek dodać
Hmm...ja tam chcę mieć ramiączka...boję się że w trakcie szaleństw na parkiecie może się zdarzyć nieprzewidziany "wypadek"
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 15:24   #2271
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
tort ma przede wszystkim ładnie wyglądać i ciszyć oko
dokladnie
co do smaku to polegam na kubkach smakowych TZa/rodzinki i rekomendacjach co do konkretnej cukierni
ja wiem tylko ze za zadne skarby nie moze byc owocowy, bo do ust nie wezme... a czy to bedzie smietanka, wanilia, orzech, czekolada, capuccino, straciatella czy tiramisu to mi zwisa wybiora najlepszy
za to wyborem konkretnego 'modelu' zajme sie ja

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość

ja prawdopodonie bede zamawiac tu http://www.cukierniakaczmarczyk.pl/ bo wlasnie wiele osob mi polecialo to miejsce z reszta na stronie tez maja dosc pokazna ilosc rekomendacji. mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok

Cytat:
wielkobiusciasta sie nie czuje aczkolwiek biust mam calkiem calkiem (choc juz niestety coraz mniejszy ) i nie mam problemu z jego utrzymaniem bez ramiaczek grunt to dobra bardotka z gumowymi tasmami mam taka wlasnie jedna sukienke bez ramiaczek i spokojnie moge w niej tanczyc nie martwiac sie o nic

stwierdzam, ze kielki na patelnie sa przepyszne moj nowy hicior przyprawilam pieprzem i czosnkiem, posypalam nimi ravioli ze szpinakiem i wyszlo niebo w gebie
Stary 2009-11-18, 15:35   #2272
kaska87
Zakorzenienie

dzisiaj była taka piękna pogoda, że poszliśmy z P. na spacer i niedawno wróciliśmy, a teraz robimy domową pizzę na obiad

witam nową PM aż mi się gorąco zrobiło jak zobaczyłąm Twoja datę...

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 15:39   #2273
madmuazelle
BAN stały

A u nas paskudna pogoda,ale na spacer też się wybieramy po mleko i takie tam małe zakupy.
Stary 2009-11-18, 15:42   #2274
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
wielkobiusciasta sie nie czuje aczkolwiek biust mam calkiem calkiem (choc juz niestety coraz mniejszy ) i nie mam problemu z jego utrzymaniem bez ramiaczek grunt to dobra bardotka z gumowymi tasmami mam taka wlasnie jedna sukienke bez ramiaczek i spokojnie moge w niej tanczyc nie martwiac sie o nic
Niby tak, ale trzeba wziąć pod uwagę, że suknia ślubna jest duuużo cięższa niż taka zwykła sukienka No ale bez ramiączek, by ładniej wyglądała Dobrze, że co do tych ramiączek mogę się zdecydować nawet po pierwszych przymiarkach - wtedy sobie będę mogła poprzykładać jakieś kawałki materiału i zobaczyć jak to wygląda.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
witam nową PM aż mi się gorąco zrobiło jak zobaczyłąm Twoja datę...
Kasik rilaks tejk yt izi
Stary 2009-11-18, 15:46   #2275
Aaś
Zakorzenienie

A ja siedzę w internecie i szukam sobie jakiś ofert na poślubną...

I tak się zastanawiam czy by nie zdecydować się na niemieckie biuro podróży z wylotem z niemiec...wiecie że można zaoszczędzić nawet 1,5-2 tysiące na dalekiej podróży za osobę? Tylko że my z tżtem ni w ząb niemieckiego tylko angielski Najwyżej na migi będę się z rezydentem dogadywać...jak myślicie?

A może któraś z Was coś takiego sobie organizowała?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 16:04   #2276
obca7
Wtajemniczenie

Wklejam zdjęcia bukietów storczyków(link długo się otwiera)
http://picasaweb.google.com/madzienk...LEURDELAMARIEE#

Mam nadzieje, że dobrze się wkleiło
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 16:04   #2277
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

I tak się zastanawiam czy by nie zdecydować się na niemieckie biuro podróży z wylotem z niemiec...wiecie że można zaoszczędzić nawet 1,5-2 tysiące na dalekiej podróży za osobę? Tylko że my z tżtem ni w ząb niemieckiego tylko angielski Najwyżej na migi będę się z rezydentem dogadywać...jak myślicie?

Ja za bardzo Ci nie pomogę, bo jeszcze nie korzystałam nigdy z biura podróży, ale wydaje mi się, że powinni tam mówić też po angielsku, jeśli to jest dobre biuro podróży No i faktycznie też słyszałam o tym, że z Niemiec jest dużo taniej
Stary 2009-11-18, 16:08   #2278
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

ja nie wiem czy by mi sie chcialo fatygowac najpierw do Niemiec, a po powrocie z wycieczki z powrotem do PL... szczegolnie, ze z Krk do Niemiec jest kilka ladnych godzin... trzeba by brac dodatkowy dzien lub dwa urlopu...
my z TZem spokojnie po niemiecku bysmy sie dogadali, ale chyba jestesmy na to zbyt leniwi... no i jednak wole na wycieczki fakultatywne na miejscu jezdzic z polska obsluga. nie lubie jezyka niemieckiego - wg mnie jest paskudny, a starsi Niemcy sa specyficzni

a daj tak z ciekawosci namiary na jakies niemieckie biuro podrozy to tez sobie popatrze
bo my poki co dalej czekamy na firsty Itaki

dobra, zbieram sie do kociego okulisty, bo Beniu cos ma z oczkiem i zamknac nie moze
Stary 2009-11-18, 16:18   #2279
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, zbieram sie do kociego okulisty, bo Beniu cos ma z oczkiem i zamknac nie moze
Wątek ślubny uświadomił mnie ile zachodu potrzeba, żeby się dobrze opiekować kociakami
Stary 2009-11-18, 16:20   #2280
kaska87
Zakorzenienie

pizza zaraz będzie wygląda smakowicie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości