CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-22, 23:08   #2251
iwciag
Wtajemniczenie

Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz.IV

oj babki idę spać bo już późno a mały jakiś nerwowy dziś, śpi niespokojnie i nie wiem czy nie trzeba będzie szybko spać
Dobranoc, spokojniej nocy życzę..i gadajcie gadajcie dużo bym miała co poczytać rano
ciao

Ursull no co Ty mówisz, ja tam lubię tych dwóch co ukradli księżyc
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 23:18   #2252
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
oj babki idę spać bo już późno a mały jakiś nerwowy dziś, śpi niespokojnie i nie wiem czy nie trzeba będzie szybko spać
Dobranoc, spokojniej nocy życzę..i gadajcie gadajcie dużo bym miała co poczytać rano
ciao

Ursull no co Ty mówisz, ja tam lubię tych dwóch co ukradli księżyc
ja też bym ich lubiła,gdyby nie kradli
dobranoc

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 23:39   #2253
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Hejo laseczki

A więc jestem już u teściów , i wreszcie dopadłam kompa, bo tutaj toczy się o niego wojna . A więc w niedziele urwałam się ze szkoły i wyruszyliśmy o 16, drogi były masakryczne nie wiedziałam że będą takie korki ale o 21:30 zajechaliśmy na miejsce czyli 5,5h. Igorek połowe drogi przespał a drugą połowę pobawił się i poarudził. Z teściami i reszta familiady posiedzieliśmy do 2 w nocy. Maluch spał w łóżeczku z Tż takie małe , śmieszne, niskie, ręcznie robione , ale zaklimatyzował się raz, dwa. Oczywiście nachwalili go, nosiliby 24h gdyby się dało ale ja ostro protestuje, specjalnie taszczyliśmy jego perpetum mobile. A karmiliby go non stop, szaleńcy bez przesady, musze czuwać bo mi dziecko utuczą chyba myślą że dziecko głoduje bo noe uznaja że ma swój rytm dnia i je o określonych porach tak ok. Dostał od bich UWAGA: obrzydliwego konika bujanego, jeszcze takiej paskudy nie widziałam ,
i intensywnie różowe body to chłopiec do ciula . A tak to jakoś leci, piekło się tu dzisiaj chyba z 5 placków (ciast), wyglądają apetycznie, ja nie brałam udziału w pieczeniu bo dzisiaj byliśmy w odwiedzinach u Tż siostry, i wieczorkiem u znajomych ale szybko wróciliśmy bo kumpel zazgonił . Nie wiem czy uda mi się was poczytac, ale spróbuję chociaż ze stronkę .

ursull - wiesz co teście są 100 lat za urzynami i jak zobaczyli fotki to się usmiałam z ich reakcji, a jak to się zrobiło tak ładnie itd. , ja nie wiem skąd Tż się urwał że on taki tępy nie jest, ale zrobiły piorunujące wrażenie. . No to kolejne spotkanko zaliczone , super . Fryzurki 2 i 5 . Ja jeszcze nie próbowałam na śniegu nojej fury.

malutka -
i jak konflikt, zażegnany?

iwciag - hehe ja też jestem niezła kombinatorką . A w tesco nie ma u was? tam takie piękne były kombinezoniki. Hehe szefuncio mały młociem zaporządza, a jak tam jedzonko? nadal nie dajesz kaszki?

gosikk_s -
kurcze kobitko ja wam współczuje tych nocek, toż to paść idzie , oby Aleksiu się przestawił na spokojniejsze spanie.

anulka anulka -
narzeczonej Igusia tez się tak poprzestawiał, a tak ładnie spała w nocy bez jedzonka i też nie wie dlaczego.

sexi dentka -
walcze ze sobą żeby ich nie zatłuc za to że mnie nie słuchają. Ja mam choinkę w brązie-ieleni i beżu i jest git, ciut smutnie ale pasuje do wnętrza . Jk będzie głośno po 22 to na policję, niech robią z nimi porządek.

Eve -
super żeście się spotkały . Ale ładny wózeczek i śniegmam tu podobny po kplana był i zaledwie -23 stopnie. A Oluś w kozuszku cudnyyy....

aljaka - kurcze napisz jak tam wyniki badań Ali, powodzenia

Mell - to nieliście długą podróż a jaki aleksiu dzielny w podróży, a spał większość drogi?

maugoszatka -
a po ile ml. ci wypija w nocy? rany to straszneeeee, ja bym nie dała na dzień dzisiaejszy rady tyle wstawac . Hehe ja też ostatnio miałam takie bum z kupką, zrobił i fokał nogami i w nia ciapał, maskra, a byłam tylko wyrzucic panpka w kuchni. Ja odstawiłam definitywnie jakies 2 tygodnie temu od cycia.

poiglocik -
kope lat, witaj , i wesolutkich świąt dla was . Ja juz daje jogurciki i to większe niż danonki. Aaaa i dużo zdrówka dla was .

Caro -
dla Ciebie również za śwetne dzieła fotograficzne, forrora była . Sto latek Misiowi i mnustwo buziaczków.

Illbanka -
no ok nie dam twojej foci na forum jesli sobie nie życzysz . A pierników mnustwo Ci wyszło . Żyje puki co ale nie jest lekko z upartymi teściami, dają po kryjonu nojenu dziecku jeść chleb, wafle itd.

Jeszcze mam zaległości ale to jutro cosik zas naszkrobie jak znajdę czas, bo jutro cosik na wiliję trza zrobic.

Stary 2009-12-23, 03:13   #2254
Eve1603
Zakorzenienie

Pierwsza !!!

No to teraz moge isc spac
dobranoc

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 08:25   #2255
maugoszatka
Wtajemniczenie

marika- nie mam pojecia ile wypija. Dzisiaj naliczylam 10 cycow. Czyli tak 10x zalozmy 50ml.... 500ml....... mozliwe to? Jak odstawialas. Najpierw karmienia dzienne? Ile czasu na to poswiecilas? Ciezko bylo?? Napisz mi wszystko co mozesz

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

ursull- u nas koty wyją w nocy jak jest halny W gorach wcale nie jest tak fajnie pod wzgledem zycia (mieszkania drogie, pracy nie ma) a widoki owszem

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 08:49   #2256
iwciag
Wtajemniczenie

Dzień doberek
Od rana mam dobry humor lalalala
Jutro jedziemy do rodziców
A dziś już zaczynamy świętowanie, tżcik kazał mi sobie wziąć pieniążka i kupić jakiś prezencik

Marika tak mój mały terrorysta jak nie młotkiem to krzykiem nas szantażuje
Podaję mu kaszki do mleka i kleik przemiennie.
Iwo z tego co wiem też dostanie konia! Ale różowe body!? Co oni pogłupieli!!
Nie dziwie się że wygodnie małemu w tatusinym łóżeczku
A z tym podtykaniem jedzenia przez teściów, to u nas to samo, robiła kiedyś teściowa małemu zupkę, mówię jej, że nie sole, ona oczywiście musiała do smaku doprawić, ta sama historia ze słodyczami, mówię nie dawać to podtyka polizać troszeczku chociaż!!

Edytowane przez iwciag
Czas edycji: 2009-12-23 o 08:57
Stary 2009-12-23, 09:29   #2257
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej Dzisiejszą noc muszę chyba gdzieś zapisać żebym miała dowód...Wstaliśmy jeden raz, o 4 Pierwszy raz zdarzył się taki cud i pewnie szybko się nie powtórzy Aleks kręcił się, pojękiwał, parę razy zamarudził ale dospał. A rano wstał przed 8 Tfu tfu odpukać ale odkąd zasypia sam w łóżeczku jest lepiej. Buntuje się oczywiście ale płacze najwyżej kilka minut, tylko pierwszy wieczór był ciężki. Teraz będę już nieugięta, musi zasypiać sam i koniec. I dzięki temu pobudki jednak są rzadsze.

Mell, ładny kolorek choć mnie podobałaś się i w blondzie

Iwciag, ja w ogóle nie lubię gotować, nie umiem i dopóki nie będę zmuszona nie mam zamiaru Moja teściowa jeszcze się nie odważyła dać małemu cokolwiek do jedzenia i niech raczej nie próbuje Zabiłabym chyba gdyby ktoś wyskoczył ze słodyczami...

Ursull, mnie za to ciężko do kuchni zagonić Jak Aleks podrośnie będę pewnie zmuszona zacząć coś robić dla niego, poświęcę się

Carolajna, biedny Michaś my od kilku dni dajemy czopka na noc ale dziś chcę zobaczyć jak minie noc bez. Ząb, mam wrażenie, stoi w miejscu więc nie chcę faszerować małego lekami. Tyle że nawet z czopkiem ciągle pojękuje, bez niego może być ciężko...

Marika, body można gdzieś upchać a co zrobicie z koniem?

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 09:37   #2258
iwciag
Wtajemniczenie

Gosikk supe! A niedawno jeszcze mówiłaś, że nie wierzysz, że będzie ok! Teraz przepraszaj dzidziusia żeś w niego zwątpiła! Oby więcej takich nocek
Dobrze pilnuj i krzycz jak będą robić coś wbrew Tobie, ja jestem dupa wołowa powiem raz jak nie posłuchają to odpuszczam
Stary 2009-12-23, 09:40   #2259
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka
Siema!!!

Witka!
No i co tam u was Lasencje
U nas przygotowania do Wigilii.....przed kompem od rana, i robie wszystko zeby nic nie robic, a potem siąde i bede ryczeć ze sie nie wyrobiłam...

Nie czytałam was, BO MI SIE NIE CHCIAŁO HYHY
Odpowiem tylko Malutkiej:

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Anulka
My właśnie kończymy opakowanie Huggiesów 3 i zaczynamy 4
No ja wczoraj sie ciebie posłuchałam i tez kupiłam Huggies, ale na razie 3, bo moje panny mają po 7,3 kg wiec jeszcze nam wsytarczają trojki.
Załozyłam na noc i jestem zadowolona, są miekkie i nic nie wyciekło
a do tego tanie, bo w Tesco za MEGA PACK zapłaciłam niecałe 40 zł a jest tam 86 sztuk jesssss lubie promocje!

Wie ktoś ile kosztują Huggies Mega Pack w Biedronce bez promocji?

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 10:04   #2260
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwciag Pokaż wiadomość
Gosikk supe! A niedawno jeszcze mówiłaś, że nie wierzysz, że będzie ok! Teraz przepraszaj dzidziusia żeś w niego zwątpiła! Oby więcej takich nocek
Dobrze pilnuj i krzycz jak będą robić coś wbrew Tobie, ja jestem dupa wołowa powiem raz jak nie posłuchają to odpuszczam
Jeszcze tydzień temu nie uwierzyłabym że taka noc jest u nas możliwa Mam tylko nadzieję że to nie zasługa czopków...bo od 4 dni Aleks zasypia sam i tyle razy dostał czopka na noc. Dziś spróbujemy bez...Wiesz, ja też jestem dupa wołowa i nie lubię robić sobie wrogów ale nie pozwolę żeby ktoś dał Aleksowi do jedzenia coś na co się nie godzę Nie wykluczę że zrobią to za moimi plecami ale na razie się boją

Stary 2009-12-23, 10:24   #2261
anulka anulka
Zadomowienie

GG do anulka anulka

W przyszłym tygodniu w Biedronce 2-pak Body za 14,99 zł:
http://www.biedronka.pl/str/2/i/20.php

anulka anulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 11:35   #2262
Eve1603
Zakorzenienie

Helou

Anulka
U nas tez sa Huggiesy w pudle 86 szt za 10 euro ale ja za nimi nie przepadam, wole te drugie - Natural fit, w Polsce pewnie inaczej je nazwali Pampersy tz lubie ale tylko Active fit i tez ostatnio kupilam je w pudle za 10 euro

Lece konczyc swieta, choc do konca jeszcze troche spalam tylko 4 godziny ale ja tak lubie na ostatnia chwile
Wylaczam kompa zeby mnie nie korcilo

Zajrze do Was wieczorkiem, pa pa

Stary 2009-12-23, 12:04   #2263
gosikk_s
Zakorzenienie

Od dwóch dni drapie mnie w gardle i zaczynam pokasływać. Pewnie mnie rozłoży na święta Żeby tylko Aleks się nie zaraził bo wyjeżdżamy i gdzie ja będę lekarza szukać...Kupiłam sobie, jak zwykle, syropki dla karmiących które g... dają Chyba zacznę Aleksowi podawać witaminę C, może się nie zarazi

Stary 2009-12-23, 13:46   #2264
ursull
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
zmęczona jestem...

Stary 2009-12-23, 13:55   #2265
Seona
Zakorzenienie

Na Święta Bożego Narodzenia
oraz na nadchodzący Nowy Rok 2010,
dużo radości i dobroci od ludzi,
szczęścia rodzinnego oraz niosącego pokój,
błogosławieństwa Bożego
i spełnienia wszystkich marzeń
życzą Seona i Pati

Coś się gify nie chcą ruszać Ale jak klikniecie, to zobaczycie

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 14:13   #2266
boszenka69
Zakorzenienie

WESOŁYCH ŚWIĄT DZIEWCZYNKI MOJE KOCHANE

jedziemy do teściów, więc do zobaczonka po nowym roku
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 14:31   #2267
Eve1603
Zakorzenienie

nie moge nie zajrzec

czesc Ursullo ma czym sie zmeczylas ???

Gosikk syrop z cebuli se zrob

Seona dziekujemy i Tobie tez zyczymy Wesolych Swiat

Boszenko Wesolych !!!

No, czas na Olkowy obiadek i dalsze swiateczne zmagania. Boski kompot z suszu mi wyszedl

Stary 2009-12-23, 14:48   #2268
pakusia86
Zakorzenienie

Kochane,
ten rok był dla nas wszystkich pełen wzruszeń, uniesień i radości.
Nasze dzieciaczki są zdrowe, piękne i rewelacyjnie się rozwijają - nic nam więcej do szczęścia nie trzeba.
Chciałam Wam życzyć Wesołych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w miłej i rodzinnej atmosferze. Wiem, że dla wielu z nas będą to pierwsze takie rodzinne Święta. Mamy wkońcu komu pokazać i przekazywać tą "magię Świąt".

Jeszcze raz ZDROWYCH, WESOŁYCH ŚWIĄT !!!! dla Was wszystkich i dla Waszych rodzin!!!
życzy Paulina, Kamil i Kubuś

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 15:15   #2269
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Jakimś cudem udało mi się dostac do kompa bo tu grono małolatów okupuje ten sprzęt, masakra jakaś. Dzisiaj jest jakoś pochmurnie i maluszek spał raz 2,5h i teraz zaś śpi puki co godzinkę. Farsz na pierogi i uszka zrobiony, kapucha na gołąbki gotowa jeszcze pozawijac i już połowa roboty będzie za nami. Jeszcze w spowiedzi nie byłam . Lece nadrobic zaś troszkę zaległości moich bo wczoraj dałam rade tylko częśc pozytac. A dzisiejsza noc była piękna ani razu nie wstawałam do krasnalka, spał ładnie w ciągu 12h i obudził się o 7, ja chce tak zawsze .

Haruno - dziękujemy za życzonkam a ponić Ci było dobrze u nas na forum . No i super że z główką juz lepiej i nie trzeba nosić tego dzidostwa. Ja robie właśnie teściom greka pierwszy raz bo oni tego nie jedli,

gosikk_s - wiesz co ja zawsze dawałam małemu kaszkę na noc i i tak się raz budził, a wczoraj dałam samo mleko i przespał cały dzień, no nie wiem o co chodzi?

Ewelain - bóg zapłać za życzonka i wzajemnie

michaela - też robiłam ta kartkę w domku ale linka nie mam tutaj bo bym powysyłała , szkoda że nie udało się wam wycjechac do PL.

ursull - ja robie greka podobnie tylko że daje 6 marchewek żeby więcej tej papy mi wyszło . Milusia ma śliczne te oczka zaczaruje nimi nie jednego chłopca .

Caro - fajne te łóżeczko, i kolorki ładniutkie, a cena bardzo przystępna, a nie masz łóżeczka po Darii?

Doczytam później to spadam pa,pa.
Stary 2009-12-23, 15:23   #2270
gosikk_s
Zakorzenienie

Eve, oj nie, syropu z cebuli to ja bym nie wypiła, wolę standardowe metody które i tak nie skutkują

Marika, hehe bo pewnie budzi się z przyzwyczajenia a w obcym miejscu więcej wrażeń i padł...Jak ja bym chciała żeby Aleks budził się tylko ten raz

Stary 2009-12-23, 15:38   #2271
Carolajna24
Zakorzenienie

cze

Marika mam
Alee raz że nie mam na nie miejsca (to składam na dzień a Mały śi w łóżku) to smyk jest przyzwyczajony do bujania A to łóżko ma funkcje kołyski
POza tym Daria nie spała nigdy w łóżeczku po 1 mies je złożyliśmy
Teraz jest nas więcej i więcej gratów, zabawek no i niestety nie ma jak z łóżeczkiem. Od kwietnia bedziemy mieć w końcu ogrzewanie na piętrze więc drewniane łóżeczko stanie w dziecięcym a to zostanie na dole w salonie (obecnie salon z aneksem i nasza sypialnia)

tyle....będę wieczorem to wam pożyczę wesołych
Carolajna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 15:41   #2272
iwciag
Wtajemniczenie

kur.. mój tż rozbił auto, nie wiem jak i co, bo się posprzeczaliśmy i nie gadam z nim, ale oczywiście przeze mnie! Nawet nie wiem, czy mamy czym jechać jutro do rodziców
Wspaniale, mój dobry humor poszedł w diabły
Stary 2009-12-23, 16:01   #2273
poiglot91
Zakorzenienie

hey neta nadal brak...
Przybylam ucalowac was, poczytac troche. i pochwalic sie ze Bryanek ma zebusia)dolna prawa jedyneczka
i wychodza mu nastepne...3... .
juz siedzi sobie sam..tez

Bryanek jest niestety przeziebiony nadal,wczoraj bylismy u lekarza i dal nam tylko paracetamol..i taki plyn zeby robic ''inchalacje drog oddechowych'' pare kropelek wcieram w spiworek przed snem..:Ehem:
Buziaczki i wesolych swiat wam zyczymy

iwciag boze wspolczuje..
ale staraj sie nie zepsuc sobie swiatczengo humorku, pomysl ze moglobyc gorzej
marika widze ze wiekszosc pracy masz za soba

ursul,boszenka pakusia

,eve ja wlasnie kupilam huggies i jestem zadowolona sobre sa
anulka do roboty kobito hehe

gosik buziaczki dla Aleksa..zuch !!

przepraszam ze tak krotko i zwiezle ale boje siebo w kazdej chwili moze mi zaniknac internet... a zalezalomi zeby wam napisac
Buziaczki dla reszty wizazaowych mamus i ich pieknosci

Edytowane przez poiglot91
Czas edycji: 2009-12-23 o 16:03
poiglot91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 16:34   #2274
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

____________________$$$
_____________________$$$$ $
___________________$$$$$$
_________________$$$$$$$
_______________$$$$$$$$_$ $$$$$$$$$
______________$$$$$$$$$$$ $$$$$$$
_____________$$$$$$$$$$$$ $$$
____________$$$$$$$$$$$$$
___________$$$$$$$$$$$$
__________$$$$$$$$$$
_________$$$$$$$$$
________$$$$$$$$
_______$$$$$$$
______$$$$$$
______$$$$$
______$$$$
______$$$$
______$$$_____$
$______$$___$$
__$$$$$$$$$$$
___$$$$$$$$$
____$$$$$$$$$
___$$$$$$$$$$$$$
__$$$$$$$$$$$$$$$
__$$$$$$$$$$$____$
$_____$$$$
_______$$$
________$

Małą gwiazdkę przed świętami
Przyjmij proszę z życzeniami
Może spełni się marzenie
Białe Boże Narodzenie
Lub, gdy przyjdzie Ci ochota
Niech to będzie gwiazdka złota
Bo, gdy spada taka z nieba
Wtedy zawsze marzyc trzeba
No, a jeśli tak się zdarzy,
Że srebrzysta ci się marzy
Możesz także taką zdobyć
I choinkę nią ozdobić
Gwiazda, gwiazdce zamrugała
I choinka lśni już cała
Naszych marzeń jest spełnieniem
Bo jest piękna jak marzenie
A pomarzyć czasem trzeba
Każdy pragnie gwiazdki z nieba.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 16:45   #2275
Eve1603
Zakorzenienie

Iwciag

Lo matko... Mozna stracic dobry humor, ja to przerabialam w sierpniu i na pocieszenie Ci napisze, ze z ubezpieczenia dostalismy wiecej niz gdybysmy dostali sprzedajac samochod a sprawa o obrazenia nadal jest w toku. Mimo wszystko postaraj sie cieszyc swietami

Gosikk ja tez nie lubilam, ale sama sobie zrobilam tak slodki, ze nie moglam sie od niego oderwac pychotka

Co tam dziewczynki porabiacie ???

Stary 2009-12-23, 18:57   #2276
iwciag
Wtajemniczenie

ja tylko zerkne i pochwalę się, mamy 5ząbka!! Lewa dwójka się przebiła!!
Stary 2009-12-23, 19:48   #2277
ursull
Zakorzenienie

Cze raz jeszcze
Te święta mnie wykończąJestem przemęczona,a do tego nie wyspana,bo Milucha dziś w nocy jatke nam urządziła.W dzień też sporo marudziła,pewnie przez te zęby

Marika super,że fotki się podobały.Gratuluję nocki,a Milusia ma jeszcze czas na chłopaków

Gossik zazdraszczam udanej nocki i trzymam kciuki,aby was choróbsko nie rozłożyło

Eve zauważyłaś,że ceny pieluch na wyspach i w Polsce są takie sameJa płacę za jumbo packa 11fuli,a w Polszy ten sam kosztuje 50zł,a zarobki znacznie inne.Ja uwielbiam kompot z suszu,ale w tym roku ni erobię,bo tylko ja lubię

Seona,boszenka i blondynkapoznań,Pakusia,P oiglot serdecznie dziękujemy za piękne zyczenia.Ja jutro będę wam składała

Iwciag dla zębolka.Przykro mi z powodu auta,a i ciche dni na święta to nic miłego.mam nadzieję,że z twój TŻ wyszedł bez szwanku.A auto w bardzo złym stanie?

a teraz się pochwalę,jak zwykle

Taki wierszyk Milusi na prezent napisałam,mam nadzieję,że jej się spodoba

Aniołek

Na okienku przycupnął mały aniołeczek,
a w rączce ma złocisty dzwoneczek
spogląda z uśmiechem aniołek w okienko,
"obudź się szybciutko śliczna panienko!
Już czas błękitne oczęta otworzyć
i piękne uśmiechy wokoło pomnożyć.
Dziś dzień jest wielce niezapomniany
tak bardzo przez wszystkich oczekiwany."
Aniołek uśmiechnął się ślicznie
i zazdzwonił dzwoneczkiem rytmicznie.
Usiadła dzieczynka w łóżeczku:
"a cóż to mój aniołeczku?
tak hałasujesz od rana?
Jam taka niewyspana."
"Nie czas na drzemki Milenko,
spójrz prędko przez okienko,
tam śnieżek sypie niestrudzenie
i dekoruje całą ziemię.
Wróbelki ćwierkają donośnie,
a sikorki tańcują radośnie.
Dostojna sowa na świerku przysiadła
i liczy ile na stole jest jadła.
Mama twa strawy smaczne szykuje,
a tatuś stół pięknie dekoruje.
W centrum izby choinka stoi
i czeka,aż Milenka ja ślicznie przystroi.
Spiesz sie malutka,by do wieczora
z strojeniem drzewka się uporać.
A potem nadejdzie chwila magiczna,
zbierze sie razem rodzina liczna
i wszyscy bedą składać życzenia:
zdrowia,szczęścia i powodzenia.
I ty zostaniesz szczodrze obdarowana
wytulona,wyściskana i wycałowana.
Wigilia to przecież twoja pierwsza
i dla wszystkich najważniejsza."
Milenka marszczy swój nosek śliczniutki
i wkłada do buźki paluszek malutki.
"Powiedz mi proszę aniołeczku miły,
co zrobić,by się wszystkich marzenia spełniły?"
Wystarczy mocno wierzyć moja Ślicznoto,
bo Boże Narodzenie jest właśnie po to,
by dać ci najwspanialszy prezent na świecie,
którym jest milosć twych bliskich,me dziecię."

Pani psor Illbano,proszę o interpretację i ocenę

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2009-12-23 o 21:23
Stary 2009-12-23, 19:50   #2278
Bercia2000
Zadomowienie

`````````{\
````````{\`\
```````{`~\`\```_______
``````{*```\`\`<:<:<:<
`````{`~`*``\`\(((//^^\
````{*`````~`\((((/`?`?
````{``*`~``*`|))))) u )\
````{*````*```////'_/~`
`````{~`*````((((``.`\
``````{.~```~`)))`\`\))_.
````````{``~ *(()``\_.-'``
``````````{.__.* `-*.
````````````.*```~``*.
``````````.*.``*```~`*.
`````````.*````.````.`*.
````````.*``~`````*````*.
```````.*``````*`````~``* .
`````.*````~``````.`````* .
```.*```*```.``~```*``~ *.
..*``~```````````~`````*.
`~~* ~~* ~~* ~~* ~~* ~~*
Gdy pierwszą gwiazdkę ujrzysz na niebie,
Wspomnij tych co kochają Ciebie,
Gdy pierwsza zagaśnie a druga zabłyśnie,
niech Was aniołek ode mnie uściśnie !!!
I złoży serdeczne życzenia z okazji
Świąt Bożego Narodzenia !

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU

Edytowane przez Bercia2000
Czas edycji: 2009-12-23 o 19:52
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 19:58   #2279
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

To zaś ja, udało mi się dopaść kompa więc kończe was nadrabiać. Smyk już przed 19 zasnął więc luzik. Ale tu są nudy, my na górze a rodzice Tż na dole, on nawet tam nie siedzi sam bo nie mają o czym gadać mega dziwnie tu jest, ale tak jest za każdyn razem.

ursull -
ty też powinnas się leczyć bo zakupoholizm nie jest niczym dobrym, wiem coś o tym , ale dodam że ciuszki wystrzałowe. BOSKI WIERSZYK

Mell - ładniutki kolorek serio , do zmian trzeba się przyzwyczaić.

maugoszatka -
ja zaczełam podawać mleko modyfikowane w ciągu dnia z rana z dodatkiem kleiku kukurydzianego ok. 7-8, później obiadek i ok. 16 samo mleko modyf. później deserek i ok 19 mleczko z kaszką i to już na noc było. A w nocy jak się przebudził prędzej niż 4-5 to dawałam się napic tylko soczku lub herbatkę i to pomagało, zazwyczaj chcial jeśc koło 3-5 i wtedy wyjadał mi te resztki z cycusiów i tak jadł te resztki z tydzień i wiesz w cycusiach jest mniej pokarnu ale jenu to starczało najwidoczniej bo zaspiał. Może podawaj w nocy jakieś picie z buteleczki a jak nie to jak zaczniesz dawać modyfikowane to mlek będziesz miała coraz mniej więc i głodzik nocny się zmniejszy tak to sobie tłumaczę, informuj mnie co i jak oki? Powodzonka

iwciag - ale wiesz co hasla moich teściów typu: jeju biedne maleństwo głodne mamusia nie dała hammmm... a e mnie już wrze, ale mam ich gdzieś ja wiem jak ma karmić swoje dziecko on jest taki że zje ile się nu da więc to normalne że zawsze dzioba otwiera, no ale takiego ochydnego konika zapewniam Cie że ie dostaniesz, ja takiego jeszcze w swoim życiu nie widziałam. Jak wróce do domku to wkleje fote tej paskudy. A body się komuś podaruje bo przeciez mu nie ubiore . Sporo już macie tych zębolków

gosikk_s - no to brawa dla aleksia, za piekne spanko

Caro - poczytałaś jak teście moi zachwycali się waszymi dziełami?

Bercia -

Poiglocik -

Illbanka - dla Ciebie i guziczka też gorące świąteczne

No to kobitki jutro ruszam po moją szwgierkę i jej 1,5 roczną córcię żeby z nami na wigilii były, i życzonk dla was mamusie i waszych rodzinek:

W te święta magiczne, życzenia ślę liczne.
Pachnących jodełek z ogromem światełek.
Pod obrusem sianka, a za oknem bałwanka.
Prezentów pod choinką od Mikołaja z wesołą minką
Ciepła rodzinnego w Dzień Narodzenia Pańskiego.
Dużo jedzenia na stole,
NIECH TE ŚWIĘTA BĘDĄ WESOŁE!!!
ŻYCZY DOMINIKA Z TŻ I IGORKIEM

Stary 2009-12-23, 21:02   #2280
superzabula
Zadomowienie

Dziewczyny ja tylko na chwilke, zeby zyczyc Wam

WESOŁYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT

nie wiem kiedy teraz zajrze, wiec juz dzis skladam Wam zyczenia...Buziaczki:cmok :

Fitness czy bieganie?
Nie ograniczaj się, połącz jedno z drugim
bądź szczęśliwa!!!

superzabula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości