![]() |
#2251 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)
Cytat:
a myślałam że to taki rozwinięty kraj... a widać są zacofani ![]()
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
Pewnie. Dopiero sie ucza od nas
![]() Wczesniej nawet nie pomysleli, ze mozna by bylo wyprostowac zeby. |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Raczkowanie
|
Za niedlugo bd miec zalozony aparat staly na dol i hass ze sroba na gore!!!I walsnie z tym wiąże sie moje pytanie do bardziej doswiadczonych osob noszacych to urzadzonko... !!! Czy majac takie cos w buzi grozi mi seplenienie(przynajmnien na poczatku)???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Raczkowanie
|
Kurcze Wy tak jezdzicie do tych orto, a ja mam 15-20 minut autobusem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Doncia
|
Ja zapisałam sie na wizyte do Prestige Dent na oławskiej, iode za tydzień w czwartek
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Przyczajenie
|
mój orto ma tytuł doktora i specjalisty (jestem ze Szczecina). Zawsze mówi mi, co mi robi. O! A mam dojazd gdzieś 4-5 przystanków tramwajem
#2257 |
Zakorzenienie
|
moja orto poradziła sobie z takim przypadkiem jak ja więc tez ją moge polecić , ale chyba nikt do mojej wioski i pobliskiego miasta nie przyjedzie zakładać aparatu
![]() ![]()
#2258 |
Wtajemniczenie
|
ja do mojej orto ma 50 km, ale zawsze jeżdżę z tatą samochodem bo sama za chiny bym tam nie trafiła
![]() ![]()
#2259 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz trzeci raz zmieniałam gabinet,w którym przyjmuje moja orto - i za każdym razem mam coraz bliżej
![]() ![]()
#2260 |
Raczkowanie
|
Moja tez ma tytul doktora.
Jak jestem we Wroclawiu, to nie mam daleko do jej gabinetu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Raczkowanie
|
a ja się chyba załamię ;( miałam mieć zakładany aparat w ten piątek . ale ... muszę wyrwać 2 zęby , i orto powiedziała mi , że po wyrwaniu tych zębów będę jeszcze musiała czekać 2-3 tygodnie , aż się wszystko ładnie zagoi . :/ jestem MEGA wkurzona , i w dodatku dzisiaj była jeszcze ... WYWIADÓWKA . nie no co za fart . :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Raczkowanie
|
Hej
Jestem po kolejnej wizycie u orto. Wymiana gumek.Drut zostawiła mi ten sam Założenie dołu przesunęłyśmy na 1 marca bo nie wyrabiam się z leczeniem dolnych zębów. Miałam już 18.01 założyć, ale końca w leczeniu nie widać ![]() A jeszcze 2 ósemki muszę usunąć ![]() Góra niestety bez zmian, nic moim zdaniem się nie zmienia. Może też dlatego że takiej strasznej wady dy nie mam. No ale i tak nic nie widzę. Mam nadzieję że na dole szybciej zauważę zmiany bo mam jedynki nałożone na siebie i czwórki wysunięte do przodu Pozdrawiam wszystkie APARATKI! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja będę mieć usuwane zęby w trakcie leczenia(5 lub 8), narazie jeszcze nic nie mówi... pewnie zęby muszą w miarę się wyprostować i wtedy zdecyduje ![]() Cytat:
![]() ![]() nie musisz mieć usuwanych ósemek przed aparatem (chyba że krzywo rosną i napierają na inne) ja mam aparat i jeszcze wszystkie zęby (jeszcze) i jak na razie nie wiem kiedy mi usuną ![]()
![]() |
#2264 |
Raczkowanie
|
Witam, jestem tu nowa i chyba troszkę stara
![]() Pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Raczkowanie
|
a ja mam takie dziwne pytanie
![]() pijacie cole? ![]() i myjecie zęby szczoteczką tylko z tym rowkiem? czy zdarza sie normalną? ![]() minęło mi 9 miesięcy z górą, i ja już nie chce jej ! dół może zostać ![]()
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2267 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
aparat mam od 2 miesiecy i cole piłam tylko raz.. podbno u niektórych osob polaczenie coli i metalowego aparatu daje przebrwienia zebów ![]() ![]() ![]() szczoteczka myje ta specjalna do aparatu ( dostaje je po kazdej wizycie od orto) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Raczkowanie
|
dwi071, elaj, Nusia_15 no i ja
![]() ![]() a ja jutro idę na wyciski i zakładanie pierścieni do podniebiennego,mam nadzieję,że od pierścieni nie będą mnie zęby napitalać tak jak od separacji,bo mam w piątek egzamin. PS.moja orto jest w dentalmedzie na Kamieńskiego,a na Krzycką chodzi siostra mojej przyjaciółki
#2269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to u kogo oni sie leczyli?... mi polecila ortodontke moja dentystka ktora sama u niej zakladala aparat ![]() ![]() ![]() elaj u kogo zeby prostujesz? jesli mozna widziec ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Raczkowanie
|
dziewczeta mam problem otoz chodzi o to ze nie chce zakldac dolu aparatu i moje zeby tego nie wymagaja tak powiedziala orto. ale podisalam na umowe i tam sa 2 łuki .. chociaz przed podpisaniem mowialm ze chce tylko 1 to pan z recepcji powiedzial ze tak sie pisze.. i etraz mnie starsza tym zobowiazaniem i nie wie co mam zrobic .. pomocy..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Raczkowanie
|
Jaka umowa? ja nic nie podpisywalam i tak mysle, ze moze jednak trzeba? o jeju. a boli masakrycznie, od wtorku mam dol, porazka - na pewno nie umre? o jeju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Raczkowanie
|
i moja osobista tragedia ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Raczkowanie
|
wyglądam jakbym zębów nie myła przy tych waszych białasach co oglądałam na wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Raczkowanie
|
to wyglada tak jest napisane umowa, zaswiadczenie - zgoda na leczenie
pozniej imie, naziwsko , adres potem art 32-35 ustawy z dn 5,12,1996 o zawodach lekarza i lekarza dentysty[tekst jednolity Dz.U.poz 1943 z pozniejszymi zmianami] wyrazam zgode na planowane leczenie ortodontyczne Oswiadczam ze udzieliam wyczerupjacych i proawdziwych inf co do mojego stanu zdrowia[alergia astpa itp] Zsotalama poinformowana o: 1. o rodzaju zabiegu, przwidywanym czasie trwania, sposobie leczenia i przewidywanym wyniku[ a gowno prawda nikt mi nic nie powiedzial kieyd mi zdejma a kazde moje pytanie zbywane jest usmiechem i obracane w zart ze np'przy nastepnej wizycie'] 2. o mozliwosci wystapienia powikłan zwiazanych z przebiegem leczenia jak i jego okresem [nie przestrzeganie terminow wizyt, nie przestrzeganie zalecen wyznaczonych przez lekarza itp.] 3. o tym ze powodzenie samego leczenie jak i jego okres sa mozliwe do przewidzenia. Progonozowanie oparte jest na danych statystycznych 4. o kosztach leczenia, ktore akceptuje Zobowiazuja sie do przestrzegania zalecen lekarskich oraz do zglaszania sie na kontrole w wyznaczoncyh terminach. Stwierdzam ze odpowiedzi udzielone na wszystkie moje pytania dotyczace zabiegu, dlaszego leczenia, a takze mozliwych powikłan i alternatywnych posobow leczenia [wlacznie z zaniechaniem leczenia] byly dla mnie zrozumiale i zostaly udzielone w sposob wyczerpujacy. Wyrazam zgode na wykonanie dokumentacji radiologicznej KOSZTY LECZNNIA: 1. koszt aparatu ortodontycznego 3600,00=1800,00 za łuk . 1500+300 hyrax i doł 1500 + z szyna [jakas tam nie wiem o co chodiz nie wyczytam sie] 300 = 1800,00 2. to sa koszta wizyty 3. to punkty juz o zdjeciu retainer itd. Pacjen zobowiazuje sue do splaty apartu w 5 ratch platnych przy kazdej kolejnej wizycie. Pierwsza rate ustala sie w wysokosci 500zl[+100zaplacilam za zalozenie] W razie rezygnacji z leczenia placona kwota nie podlega zwrotowi. i co teraz? mowilam od pocztaku ze nie chce dolu jezeli ni ebedzie wymagany.. i teraz nie jest wymagany bo wszytsko sie ladnie porostuje.. tzn chcialabym miec dol fajnie to wyglada ale nie stac mniena wyrzucenie znow 1500 albo jeszcze lepiej 1800zl.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() Ale powiedzmy że się zaliczam ![]()
![]() |
#2277 |
Raczkowanie
|
jezeli ktokolwiek jest w stanie powiedziec cos sensownego w mojej sprawie to prosze o pomoc..
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale skoro mówisz, że jesteś zbywana i nie udzielają Ci wyczerpujących informacji, to Ty również możesz posądzać ich o nie wywiązywanie się z umowy. Gdybyś wkleiła dokładną treść całej umowy, to łatwiej by było znaleźć jakiś haczyk, czy punkt odniesienia, którego mogłabyś się trzymać w walce o swoje. Ale fakt, faktem, popełniłaś wielki błąd podpisując się pod tą umową, bez konkretnej rozmowy z lekarzem, a jedynie z panem w recepcji.. To im zależy na kliencie, więc powinni byli poświęcić Ci chwilkę.
![]() |
#2279 |
Konto usunięte
|
KOSZTY LECZNNIA:
1. koszt aparatu ortodontycznego 3600,00=1800,00 za łuk . 1500+300 hyrax i doł 1500 + z szyna [jakas tam nie wiem o co chodiz nie wyczytam sie] 300 = 1800,00 Jest podane za łuk ale nie widzę żeby tu były dwa łuki. Z tego co dałaś to mogą Cię cmoknąć w pompkę i jeszcze ładnie podziękować za taką możliwość. Ale teraz orto namawia Cię na dolny łuk? |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja piję cole ale rzadko bo psuje szkliwo a zęby myje specjalną szcoteczką bo jest wygodniejsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale jeżeli naprawdę nie musisz zakładać bo mimo to Twój zgryz będzie prawidłowy to pogadaj z orto. przecież ona też nic nie mówiła o aparacie u dołu tylko przez "pomyłkę" został on wpisany, więc może anuluje Ci tą umowę Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.