|
|
#2251 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
Cytat:
Nie wiem czy to dobra rada ale spróbuj dziś zrobić tą prezentacje, nie koniecznie kreatywnie, a jutro wstań wcześniej i zobacz na nią, a nuż Ci przyjdzie pomysł i pozmieniasz w niej coś Będziesz miała świeży umysł ![]() Będziesz wyspana to od razu Ci się będzie lepiej myślało, a skoro masz do 12 to rano będziesz mieć troszkę czasu
- Staram się utrzymać swoją wagę ![]() - Walczę z nałogami ![]() - Walczę ze słabością - Tobą... "Czasem boję się Twoich niebieskich oczu, czasem boję się, że są przepełnione miłością nie do mnie..." |
|
|
|
|
#2252 |
|
mj
|
To może lepiej teraz się połóż i jutro wcześniej wstań zrobić co trzeba?
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Asia za rade, sprobuje tak zrobic. Tylko, ze jutro rano wyjezdzam i musze to wyslac przed 7 rano ;-)
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
oj mi też się przyda kreatywność, muszę wysłać aplikacje do dwóch wypasionych agencji reklamy...
|
|
|
|
#2255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam technika architektury krajobrazu, prawo jazdy mam, też certyfikat z angielskiego po kursie, poza tym znam niemiecki po szkole i podstawy rosyjskiego. Chce rozpocząć studia zaoczne ale za rok, w tym momencie po prostu nie mogę, poszła siostra, a nie da rady abyśmy poszły obie. Problem to kasa... Ten technik na którego chcę iść to technik rachunkowości to jest 2 lata nauki, zajęcia są 2 razy w tygodniu i bym mogła wtedy pracować... No ale sama tak do końca nie wiem co robić, w tym momencie mam brak zdecydowania
- Staram się utrzymać swoją wagę ![]() - Walczę z nałogami ![]() - Walczę ze słabością - Tobą... "Czasem boję się Twoich niebieskich oczu, czasem boję się, że są przepełnione miłością nie do mnie..." |
|
|
|
|
#2256 |
|
Rozeznanie
|
Pumas dokładnie, siadaj i rób prezentację, już my Cię zmotywujemy
![]() Joanna, jeśli zajęcia są 2 razy w tygodniu i nie kolidowały by Ci z pracą to ja bym na Twoim miejscu poszła na to, zwłaszcza jeśli to za free szkoła a takie odniosłam wrażenie. To nie dużo czasu, a zawsze coś do przodu, coś będziesz robić, rozwijać się a to też ważne.
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna, a co chcesz robić po tej rachunkowości?
Ja nie będę obiektywna, skończyłam finanse, rachunkowość jest dla mnie trudna i nudna i jak się nie pracuje w zawodzie to ta wiedza szybko wyparowuje a zmiany w przepisach trzeba wychwytywać na bieżąco. Jak masz technika krajobrazu, to może warto zrobić coś jeszcze w tym kierunku? Nie wiem, nie znam branży, może jakaś aranżacja ale wnętrz, programy graficzne etc. Pracujesz/pracowałaś w zawodzie? Może dziewczyny Ci coś doradzą szerzej.
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety ale z technikiem krajobrazu raczej dużo nie zdziałasz. Moja przyjaciółka jest mgr inżynier architektury krajobrazu i mówi, że na rynku jest ogólnie, że tak ujmę, bryndza. Ona sama idzie ponownie na politechnikę na zwykłą architekturę (kolejne lata studiów..).
|
|
#2259 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O 7 rano, kurcze wcześnie... Ale jak dziś coś już będziesz miała to jutro nie trzeba Ci będzie dużo czasu by to pozmieniać. ![]() Ja tak przynajmniej mam, zacznę coś wieczorem od niechcenia a rano mam masę pomysłów co dalej z czymś tam zrobić i co pozmieniać ![]() Życzę powodzenia! ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Właśnie mi rachunkowość nawet łatwo przychodzi, przynajmniej w technikum tak było. Mam ewentualnie do wyboru technika administracji ale siebie jakoś w tym nie widzę... Po tech. krajobrazu mogę iść jedynie na studia, a w tym czasie muszę je sobie odpuścić na razie. W tym zawodzie miałam jedynie praktykę i miesięczny wyjazd do Holandii gdzie pracowałam w tym kierunku i to też było ze szkoły. Co do aranżacji wnętrz to do tego się nie nadaję, jakoś nie mam wyobraźni do pomieszczeń co innego jeśli chodzi o rośliny
- Staram się utrzymać swoją wagę ![]() - Walczę z nałogami ![]() - Walczę ze słabością - Tobą... "Czasem boję się Twoich niebieskich oczu, czasem boję się, że są przepełnione miłością nie do mnie..." Edytowane przez Joanna710 Czas edycji: 2010-09-19 o 22:38 |
|||
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
łeb mi pęka, spadam spać.
|
|
|
|
#2261 |
|
Rozeznanie
|
pumas powodzenia życzę!
Nie narażam życia. Noszę rewolwer. Życie musi być podniecające. W przeciwnym razie nie jest warte jednego naboju. Isaac Baschevis Singer, "Spuścizna" http://www.lastfm.pl/user/K-H/ A czego Ty słuchasz? |
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Zrobione ufffff. Jadę na relax
|
|
|
|
#2263 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Jestem z Wami i wpisuję się do wątku aczkolwiek mi strasznie wstyd ![]() bo ja spaprałam sobie życie... nie mam ukończonych studiów, jestem tylko po ogólniaku...bezrobotna jestem od połowa sierpnia i narazie nic nie mogę konkretnego znaleźć... Zaczynałam od ulotek, rozdawania gazet, pracowałam w markecie, w różnych restauracjach gdzie pracowało się po 12h we wszystkie weeknedy,święta... Chciałabym pracować teraz w normalnych godzinach, w miłej atmosferze, mieć chociaż wolną niedziele, nie muszę zarabiać kokosów, wystarczy mi chociaż 1000zł...i co? i nic Nic...wysyłam CV do każdego sklepu, nawet warzywniaka a nikt się nie odzywa... Jestem już załamana
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam dziś 11 aplikacji. W tym na sprzedawcę, nic ciekawego. Zobaczymy co z tego będzie.
Wciągnęłam się w Crema Cafe (dzięki Pumas)
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
to ta stacja radiowa?
![]() ja jeszcze nic dziś nie wysłałam, wczoraj tylko jedną... nie mam w zasadzie gdzie za bardzo
Edytowane przez KawaMarcepanowa Czas edycji: 2010-09-20 o 12:00 |
|
|
|
#2266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się lepiej nie odzywam.
Tragedia
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myslałam, ze nie dojdzie do spotkania, ponieważ nie mogłam urwac się z pracy produkcji W koncu się udało, przyjechałam przed pracą z cv porozmawiałam i dostałam pracę od razu (tzn. troszkę analizowali). Potem pojechałam pozamykałam wszystko i było git. Powiem Wam, że ja na takie stanowisko czekałam bardzo długo. Teraz w 14 pazdziernika mineło by rok od mojej pierwszej oborny (skonczyłam 2 uczelnie, 5letnie dzienne i 3 letnie licencjat zaocznie) ![]() Wydaje mi się każdy musi przejsc swoje... |
|
|
|
|
#2269 | |
|
mj
|
Cytat:
Jednak bardziej co mi sie w Twojej postawie spodobało to fakt, że korzystałaś z okazji. Gdyż sporo osób które znam (nie mówie o Dziewczynach na forum) to dosłownie obawia się wysłać, dzwonić itp że zostaną wyśmiane, że nie mają wystarczającego doświadczenia. A przez takie coś ludzie tracą okazję na fajne stanowiska, albo chociaż pracę w firmie która daje możliwości.
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę wysyłać na takie stanowiska, gdzie nie mam dośw. Zobaczymy jaki będzie efekt Może akurat ktoś da mi szansę.
|
|
|
|
#2271 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze godzinka w pracy i do domciu ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
czego życzę
|
||
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
pisze się "a nuż". to nie jest od noża
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale jestem zła
![]() pojechałam do UP bo mieli mieć oferty staży, no i babka się ucieszyła, że jest w sam raz dla mnie oferta, po moich studiach itp, w biurze Znanego Polityka . No to ja taka ucieszona, bo jak sama się starałam to nikt mi nie odpowiedział, a tu z Urzędu od razu... poszłam tam na rozmowę ze skierowaniem.. i co? jakaś panna mi mówi, że facet od przeprowadzania rozmów wróci za tydzień Nawet nie raczyli powiadomić Urzędu, ja teraz muszę siedzieć na dupie przez ten tydzień, starać się o coś innego nie mogę, bo już jestem wpisana w UP tam, ciekawe ile ofert staży mi przeleci koło nosa Edytowane przez KawaMarcepanowa Czas edycji: 2010-09-20 o 17:18 |
|
|
|
#2274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jakoś nie mam pomysłu jak to ładnie sformułować. Wysłałam właśnie parę ofert bo coś w sprawie stażu cisza, w czwartek mam termin wizyty w UP to spróbuję się coś dowiedzieć. Ogólnie porażka. Jeszcze mój TŻ mnie trochę przybił info, że z jednej firmy dzwonili do niego z miejsca oferując etat, fajne stanowisko, dobrą kasę ale nie mógł w tym momencie przyjąc tej oferty. I on już kilka razy tak miał, że ktos ot tak dzwonił i proponował mu pracę. Dołuje mnie to biorąc pod uwagę że ja nic nie mogę znaleźć, jeszcze trochę i jeśli ja pójdę na ten staż a on dalej będzie miał takie propozycje to będę zarabiać 600-700zł a mój facet podobną kwotę, z tym że jedno zero więcej. Kawa, nie martw się skoro idealnie pasuje do Ciebie to ogłoszenie to powinno się udać!
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2276 |
|
Rozeznanie
|
W ogóle spojrzałam na oferty pracy z mojego UP... Porażka. Samo sprzątanie, sklepy spożywcze, jakieś blacharstwo albo wymagana znajomość jęz. wietnamskiego czy nepalskiego
|
#2277 |
|
BAN stały
|
Ja pracowałam na produkcji na 3 zmiany,jako hostessa,barmanka,przy rozkładaniu towarów,i w Polsce odpędzić się od pacy nie mogłam,ciągle mnie ktoś na rozmowę zapraszał,a niby takie bezrobocie w Polsce,pracy jest na prawdę dużo
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2279 |
|
Zadomowienie
|
ja tak nie uważam, że pracy jest duuużo...
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
No pracy fizycznej jest dużo owszem, blacharz, tynkarz, murarz, lakiernik, te zawody mają powodzenie, ale przepraszam, chyba się nie przekwalifikuję.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

Będziesz miała świeży umysł