|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II
Dzień dobry. Melduję się na oszukańczych. Właśnie zjadłam tortillę, na którą tak czekałam przez całą turę i mi wcale nie smakowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie po 1 turze turbo -2,5kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 |
Raczkowanie
|
hej grubaski !
![]() jak tam wasza dietka ? ja dzisiaj zaczynam II dzien I tury ONZ. no i tak : po I dniu - 300 dag, po 2 NIC, ale to dlatego ze bylam na imprezie i grzeszlam ;/ no, nie byly to czipsy i slodycze, ale paluszki, biszkopty, orzeszki to i tamto eh. ale dzisiaj bedzie lepiej ! ![]()
![]() |
#2256 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Możesz napisać ile chudłaś w każdej turze? Ja wczoraj byłam na obiadku jak pisałam wcześniej i waga z 58,2kg dziś wzrosła do 58,6kg no ale cóż ....do tego skończyłam tabletki i czekam na @. Dzis mam 2 dzień Turbo, ale zauważyłam że najszybciej spadłam w 9 i 10 dniu turbowania. Miłego dnia laseczki! ![]()
![]() |
![]() |
#2257 |
Zadomowienie
|
brazowooka Ty masz doświadczenie z dietą Dukana. Mogłabyśmi trochę pomoć?
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Trafiłam na dość "niesympatyczne" forum i nie zostałam zbyt miło przyjętą a tylko chciałam się o coś tam zapytać ![]() Powiedz mi jaka jest różnica pomiędzy płatkami owsianymi a otrębami? Przyznam o otrębach pierwszy raz w życiu słyszę... I czy dzisiejszy jadłospis jest ok: śniadanie: -2 jajka na średnio-ścięte z minimalną zawartością soli + kawa rozpuszczalna bez cukru ale z mlekiem -2-3 łyżki jogurtu naturalnego 2,5% (nie mam otrębów muszę iść na zakupy jak dzieci pójdą spać) -obiad 4 cienkie gotowane parówki drobiowe -kolacja filet śledziowy w sosie własnym
![]() |
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Otrębów nie można zastąpić płatkami, bo otręby zawierają dużo błonnika i mniej węgli. Wpisz w Google, znajdziesz sporo na ten temat. Co do jadłospisu, to na moje oko za mało jesz. No i parówki nie zbyt się nadają, może zastąp je piersią z kurczaka ? Jest tyle super przepisów dukanowych, można naprawdę smacznie jeść, zajrzyj choćby tu: www.dukanowa.blox.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Tylko co oznaczają te skróty dietowe obok przepisów?
![]() |
![]() |
#2260 |
Raczkowanie
|
płatki owsiane duzo lepsze niz otreby - jak jesz otreby to tak jakbys trociny rzuła
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- o matko "żuła" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2261 |
Zadomowienie
|
No i obeszłam wszystkie możliwe sklepy i nigdzie nie mają otrębów owsianych!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() Mam płatki owsiane ale wiem że są zakazane, co mam teraz zrobić??????????
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Otręby są w każdym supermarkecie na regale ze zdrową żywnością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2263 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
jestem tu zupełnie nową osobą, która podejmuje decyzję o zrzuceniu zbędnych kg ![]() mam zamiar być na podstawowej wersji i zacząć już od jutra lub poniedziałku.....martwi mnie tylko, że nie bardzo wiem czy np. migdały też mogę "podciągnąć" do białka zamiast orzechów? i czy mogę pić jogurty naturalne a nie jeść tylko serek wiejski? ![]() ![]() pocieszam się tym, że jak duuuuużo poczytałam Waszego forka to od razu milej na sercu i aż mi się chce zawalczyć ![]() za podpowiedzi z góry dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem szczerze, że sama niektóre produkty zamieniam, np. zamiast sera wiejskiego czasami jem twarożek 0% itp ![]() Życzę powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2265 |
Zadomowienie
|
Do supermarketu mogę jechać najwcześniej za tydzień bo mam za daleko...
![]() |
![]() |
#2266 |
Przyczajenie
|
Polecam sieć sklepów Bomi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2267 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Otręby owsiane składają się z błonnika rozpuszczalnego. Błonnik ten jest wyjątkowo cenny z dietetycznego punktu widzenia, ponieważ: * Pobudza wydzielanie żółci do przewodu pokarmowego, * Absorbuje cholesterol i w ten sposób zmniejsza jego przyswajalność z przewodu pokarmowego, przyczyniając się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi. Równocześnie zwiększa się też we krwi udział frakcji lipoproteid o wysokiej gęstości (HDL) * Wiąże jony sodu obniżając ciśnienie tętnicze krwi, * Powoduje spowolnienie wchłaniania glukozy i co w rezultacie prowadzi do obniżenia poziomu cukru we krwi, * Tworzy korzystne podłoże dla rozwoju pożądanej flory bakteryjnej w jelicie grubym * Obecność błonnika w przewodzie pokarmowym powoduje zwiększenie objętości pożywienia bez podwyższania jego wartości energetycznej, zaspokaja uczucie łaknienia przez dokładniejsze wypełnienie treści żołądka. * Poza tym błonnik absorbuje z żywności i zapobiega przyswajaniu przez organizm różnych substancji szkodliwych dla zdrowia, takich jak np. metale ciężkie. Otręby w ogólnym rozrachunku mają więcej białka i mniej węgli, a w diecie Dukana chodzi o to, aby nie dostarczać tłuszczu i węglowodanów. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- I dzięki za "podpis" ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Sante ma otreby owsiane takie niebieskie i trzeba patrzec na półki tam gdzie soja i zdrowa żywność, napradwę są wszędzie. A jak nie to poproś sprzadawcę by zamówił dla ciebie ! Ja tak robiłam w moim sklepiku przy domu i mi zamówili czyba było 10 w jednej paczce ale to są takie małe paczuszki więc szybko znikają. Co do parówek to też nie polecam, podobno szybko sie chudnie jak się je dużo mięska, zrób sobie np. szaszłyczki z kurczaka na grillu...pychota!
![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2269 |
Przyczajenie
|
super informacja o tych otrębach - a właśnie miałam kupić płatki zamiast
a do czego te otręby dodawać? do serka wiejskiego? chyba to nie będzie najlepiej smakować ![]() a propos szaszłyków - w którymś przepisie czytałam o takich z ananasem - to chyba można w dniu łączonym? cieszy mnie to, że przynajmniej baaaardzo lubię mięsko z kurki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Szaszłyczki z ananasem to tylko na łączone posiłki a na białkowe to posypane serkiem zółtym light i albo w mikorfalówce albo w piekarniku rozpuszczonym i np z musztardą albo ketchupem bez cukru
![]() |
![]() |
#2271 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() tak myślałam, że tylko na łączone posiłki ten szaszłyk z ananasem reszta się nie przyda, bo ja na zwykłej - na Turbo nie dam rady z ilością posiłków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Zadomowienie
|
Ciągle jestem głodna... na obiad zjadłam dwa filety mintaja zagryzłam serkiem wiejskim z cynamonem (o mało nie zwymiotowałam) a i tak jestem głodna
![]() Chyba nie dam rady na Dukanie... Coraz bardziej skłaniam się do powrotu na 1000kcal ![]() I się wkurzyłam bo teściowa jechała na zakupy do Kauflandu i mówię jej kupi mi otręby owsiane a ona mi z awanturą że to świnie jedzą i ja śmieci jeść nie będę ![]() Będzie jeszcze chciała żeby jej coś kupić oj będzie chciała...
Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2010-08-27 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2273 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę nie jeść słodyczy i nie słodzić kawy ale nie jestem w stanie wytrzymać bez chleba tostowego a otrębów nie mam ![]() Miałam półtora tygodnia przerwy od diety 1000kcal i do niej wracam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
Cassie, nie masz tak dużo do zrzucenia, więc może spróbuj dietę 1500kcal, ogranicz słodycze, stosuj się do 10 zasad podwieszonych na Dietetyce, do tego ruszaj się chociaż z pół godzinki dziennie. Nie dziwię Ci się, że przy dzieciach nie masz jak kombinować z posiłkami, ja siedzę całe dnie w domu i się obijam a czasami i tak nie chce mi się robić nic do jedzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2276 |
Przyczajenie
|
ja niedługo zmykam do domu - życzę wszystkim udanego weekendu, wytrwałaości w zrzucaniu kilosów i silnej woli
![]() mam nadzieję, że i ja podejmę udaną próbę "wzięcia się" za siebie ![]() na razie - do poniedziałku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poprzednio na tej diecie zrzuciłam 4,5kg w 3 tygodnie. Dam radę. Jadłospis już ułożony ![]() Dziennie ćwiczę bo uwielbiam ćwiczyć ![]() Teraz na dodatek zmieniłam tabletki z tych dla karmiących na zwykłe i już widzę że waga mimo diety ma niezłe wahania ![]() Dam radę, wkońcu mamy tu fajną grupę wsparcia ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
II tura -2,5 kg III tura - 1,9 kg Muszę dodać że na oszukańczych waga jednak wzrastała (ok. 1 kg) - dlatego to co napisałam wyżej nie zgadza się z danymi w moim podpisie.Tak samo liczę się z tym, że po obecnych oszukańczych waga na pewno nie wskaże tych 58,4 kg. Moje plany jak zakończę dietę??? - Postanowiłam zaczerpnąć z Dukana i wprowadzić sobie taką fazę jak 3 w Dukanie - na każdy 1 kg utracony 10 przejściowych dni - czyli będę robić kolejne tury, i w ich trakcie będę wprowadzać powoli normalne jedzenie (np. ziemniaki, ryż, makaron, chleb - chociaż za tym ostatnim nie tęskni mi się jakoś specjalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2279 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To teraz od kiedy zaczynasz Dukana? Robisz jeszcze IV turę Turbo? ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- nie doczytałam dokładnie, robisz teraz kolejne tury i wprowadzasz Dukana?
![]() |
![]() |
#2280 |
Raczkowanie
|
Witam ,
od poniedziałku startuje z Turbo. Teraz byłam tydzień na Dukanie ale wiem że mi sie znudzi przez brak owoców. Zamierzam zrobić 3 tury, bo 2.10. wychodzę za mąż i muszę przecież jakoś wyglądać hehe Moja obecna waga to 66,5 kg przy wzroście 164. Do wesela chciałabym ważyć 58 kg, mam nadzieję ze z Turbo to jest możliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.