Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 09:34   #2251
Biejatka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)

Obudziłam się z wielkim bólem głowy ... boli do tej pory, a w domu nie mam nic dla ciężarnych...
Wczoraj wieczorem umierałam ... bolała mnie nerka, myślałam że zwariuje, tż chciał na pogotowie dzwonić ... mama powiedziała że mam się wygrzać, najlepiej w wannie- ale lekarz zabronił ...
Zobaczę, jeśli jeszcze raz pojawi się taki atak to chyba wezwę to pogotowie ...

A ... straciłam apetyt ... ciągle chodzę głodna, ale nie mam na nic ochoty, jak tylko otwieram lodówkę to robi mi się niedobrze ...

Edytowane przez Biejatka
Czas edycji: 2010-04-27 o 09:35
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 09:47   #2252
mamuska003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość
za to ja cierpię na bezsenność,jestem ogromnym alergikiem i w nocy nie moge oddychać/pozycja leżąca mi nie sprzyja/.dziś od 2 do 4;30 ogladałam tv ,a tu Nadia od rana daje czadu

miłego dnia
Ooo to nie dobrze. Ja kiedyś miałam polipa w nosie i miałam problemy z oddychanie. Jak leżałam to jeszcze gorzej się oddychało. Przez pół roku musiałam spać na siedząco. Niezbyt wygodna to pozycja ale mi pomagała nie byłam wyspana jak powinnam ale lepsze to niż nie spać całą noc.
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 09:56   #2253
ursull
Zakorzenienie

Hej ja tylko melduję,że u nas ok. Mamy sliczną pogodę,więc staram się spędzać z małą jak najwięcej czasu na dworze. Usg mam dopiero 18 maja,więc po urlopie. Za dwa tygodnie moja córka kończy roczek . Alez ten czas szybko zleciał.
Ja czuję się dobrze,mdłości mi przeszły,tylko jem coraz więcej i mam różne zachcianki. Dziś będzie zupa ogórkowa,mimo,że za nią wcześniej nie przepadałam.
Kupiłam dla dzidzi koszyk wiklinowy do spania,zamieszczam fotkę.
Idę teraz was poczytać,bo mam sporo do nadrobienia. Straszne z was gaduły .

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 09:57   #2254
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Właśnie wracam z wizyty.
I jestem załamana.
Lekarz widzi 2 pęcherzyki koło siebie i nie wie czy to
bliźniaki czy anomalia i źle wykształcony jeden.
Dostałam Luteinke 2 x dziennie po 2 tabletki i oczywiście L4.
Mam odpoczywać i wysyłać pozytywne fluidki w stronę zdjęcia
Jakoś przestałam się cieszyć i tylko mi smutno ...
To ja też wysyłam fluidki, żeby wszystko było ok

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny

Nie mogę nawet czytać o szczypiorku bo mi niedobrze, bleee ....

Co do seksu ... zawsze i wszędzie ... tylko że ja nie mogę

Co do teściowej - ja ją chyba zamorduje!! Mija pół roku odkąd tz siedzi u niej i odkąd nie może iść do pracy !! Wczoraj oświadczył mi że on do żadnej pracy nie idzie bo mamusia wymyśliła sobie remont (znowu :/) a poza tym u dziadków też będzie remontował, jak tylko skończy u matki :/
Zamiast myśleć o dzieciątku, to siedzę i ryczę, nie mam siły z tą durną babą. Podobno ma mu mamusia płacić :/ już to widzę :/ Jedyna nadzieja jest w tym że krowie skończą się pieniądze, będzie musiała iść do pracy i puści wolno TŻ.
Straszne babsko Widać, że ona myśli tylko o sobie a nie o szczęściu swoich dzieci. Przykre...

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
A co do szarag ja nie mam bladege pojecia jak to sie przyrzadza
Ja robię risotto ze szparagami albo omlet.
A przyrządza się bardzo prosto Jak kupisz zielone, to tylko je myjesz, wiążesz w pęczek i gotujesz (w dość wysokim garnku, tak żeby się zmieścił ten pęczek na stojąco). Jak będą miękkie to polewasz masełkiem. I tyle
Ja też czekam na świeże warzywka - szpinak, fasolkę, szparagi, kalafior

Cytat:
Obudziłam się z wielkim bólem głowy ... boli do tej pory, a w domu nie mam nic dla ciężarnych...
Wczoraj wieczorem umierałam ... bolała mnie nerka, myślałam że zwariuje, tż chciał na pogotowie dzwonić ... mama powiedziała że mam się wygrzać, najlepiej w wannie- ale lekarz zabronił ...
Zobaczę, jeśli jeszcze raz pojawi się taki atak to chyba wezwę to pogotowie ...

A ... straciłam apetyt ... ciągle chodzę głodna, ale nie mam na nic ochoty, jak tylko otwieram lodówkę to robi mi się niedobrze ...
Oby to był ostatni raz i żeby ci szybko te dolegliwości minęły.

Któraś pytała o seks. Jak już pisałam wcześniej to lekarz zabronił mi baraszkowania do końca ciąży Nie wiem, jak wytrwam i trochę liczę na to, że polepszą mi się wyniki i jednak doktor pozwoli W 1 trymestrze nie miałam wogóle ochoty, ale teraz (15tc) wraca mi libido. Na szczęście lekarz nie zabronił orgazmów, więc może jakoś wytrwamy
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:16   #2255
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Mamuska ... a co to polipw nosie,gdzie on się robi,moze ja mam tylko o tym nie wiem bo nie mogę spac na leżąco

Ursull piękny ten koszyk...ja też taki chcę,gdzie i za ile go kupiłaś??

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:23   #2256
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Mamuska ... a co to polipw nosie,gdzie on się robi,moze ja mam tylko o tym nie wiem bo nie mogę spac na leżąco

w UK na ebayu za 10 funtów

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:27   #2257
sanderinka
Zakorzenienie

czesc
ja mam dziś humor do i wogole jakos pesymistycznie nastawiona jestem boje sie ze to tylko piękny sen i mnie lekarz obudzi w piątek...

ledwo wsałam juz ziewam i boli mnie głowa

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-27, 10:34   #2258
mamuska003
Raczkowanie

Cytat:

Polip to taka narośl która nie wiadomo dlaczego się robi Może być na początku nosa ( w dziurce od nosa oczywiście albo w prawej albo w lewej bądź w obu na raz) Może też być głębiej przy połączeniu nosa z gardłem, jak właśnie miała taki. Trudno było go zlokalizowac dlatego przez rok lekarz leczył mnie na alergie. Robiłam testy alergiczne i czy mam skłonności na alergię to wyszło że wszystko jest wporządku. Polip co jakiś czas mi pękał i wyciekała mi z nosa tak żółta woda i po tym doszliśmy co to jest. Teraz mam go usuniętego i mogę spac na leżąco Także zrób testy na alergię i idz do laryngologa Może coś Ci pomoże
Stary 2010-04-27, 10:39   #2259
kretencja
Zakorzenienie

Hej.
Ja mam dziś humor niezły i nawet dobrze się czuje od rana, choć pogoda się popsuła... Ale ja i tak głównie siedzę w domu, więc mi to nie przeszkadza Rano byłam u gina, pokazać mu wyniki ze szpitala. Powiedział, że wszystko OK, że krwiakiem mam się nie martwić, nie jest umiejscowiony w takim miejscu, żeby zagrażał ciąży. Mam sobie leniuchować, a jak mi się będzie kończyć luteina to mam przyjść. Jedna rzecz mnie tylko zastanawia... On ma takie luzackie podejście, z serii "ciąża to nie choroba", ale to, że nie skierował mnie na podstawowe badania (np.mocz) trochę mnie martwi. Kiedy się powinno je zrobić? Ja zaczęłam 9 tydzień według OM i tak sobie myślę, że może sobie na ten mocz pójdę na własną rękę... Czy jeszcze coś obowiązkowo powinnam sprawdzić? Kiedy się bada przeciwciała toxo na przykład?... W takim biegu z nim rozmawiałam (bo nie byłam na normalnej wizycie, kazał mi podejść z wynikami między pacjentkami po prostu), że zapomniałam zapytać...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:41   #2260
kularek
Zadomowienie

dzień dobry
wczoraj pierwszy raz od dawna nie wymiotowałam i miałam nadzieję że to już koniec ale jednak nie i dziś rano to nadrobiłam :/ potem poszłam na rynek i u mnie też coraz więcej warzywek kupiłam sałatę, pomidory i banany do jedzenia i selery, pory i kapustę do wsadzenia, niestety szparagów czy fasolki u mnie jeszcze nie ma chyba że w mieście ostatnio widział truskawki -i miałam na nie ochotę ale jak spojrzałam na nie z bliska to wydawały mi się za bardzo zmutowane i zrezygnowałam
nie mogę doczekać się czereśni -moje są tak na początku lub w środku czerwca zależy od pogody
idę się położyć bo coś mi słabo i znowu mnie mdli
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 10:47   #2261
zenia2211
Rozeznanie

Czesc kochane Wpadlam sie z wami przywitac.Ja sie w miare dobrze czuje tylko od paru dni cos mam przyspieszony puls... dzisiaj mierze i rano mialam 97 a teraz 86 na minute.Ale moze mi sie unormuje.Jak pojde do lekarza to musze jej powiedziec...
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-27, 11:03   #2262
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Czesc kochane Wpadlam sie z wami przywitac.Ja sie w miare dobrze czuje tylko od paru dni cos mam przyspieszony puls... dzisiaj mierze i rano mialam 97 a teraz 86 na minute.Ale moze mi sie unormuje.Jak pojde do lekarza to musze jej powiedziec...
mój puls tez szaleje
Stary 2010-04-27, 11:04   #2263
sanderinka
Zakorzenienie

ja sie zastanawiam co tam mi gin ciekawego powie na wizycie.

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-04-27, 11:08   #2264
Biejatka
Rozeznanie

Przepraszam że zamęczam was ciągle problemami z moją teściową. . . Ale nie wyrabiam, nie daję sobie rady, jestem załamana, wykończona psychicznie, zgnębiona, zaszczuta ...
Nie wiem co mam robić ... od rana z tych nerwów łepetyna mi pęka, nic tylko się denerwuje, szkodze sobie i swojej ukochanej, wyczekiwanej dzidzi. Ręce mi opadają, z tej sytuacji nie ma wyjścia, nie wiem co zrobić. Siedze i rycze. Ta stara krowa znowu dzisiaj się wpier... między mnie a tż. Jak rozmawiam z tym przez telefon to tylko słysze komentarze tej starej k... Nie wyrabiam.
Jak przemówić jej do rozumu i tz do rozsądku ?? Nie mam już siły, nie cieszy mnie nic ...
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:10   #2265
De28
Wtajemniczenie

Mowilam, ze mi lepiej? Dupa! Leb znow mi peka i rzyganko tez juz bylo (sorry ) Mdli mnie strasznie. Wiele z was pisze, ze boli was glowa-mnie tez. Peka mi poprostu, a od tego mnie mdli i kreci mi sie w glowie. Wie ktos dlaczego to tak czeste u kobiet w ciazy? Narazie zandych lekow nie biore, bo sie boje, ale dlugo tak nie wytrzymamMoge wziac panadol extra?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:24   #2266
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam że zamęczam was ciągle problemami z moją teściową. . . Ale nie wyrabiam, nie daję sobie rady, jestem załamana, wykończona psychicznie, zgnębiona, zaszczuta ...
Nie wiem co mam robić ... od rana z tych nerwów łepetyna mi pęka, nic tylko się denerwuje, szkodze sobie i swojej ukochanej, wyczekiwanej dzidzi. Ręce mi opadają, z tej sytuacji nie ma wyjścia, nie wiem co zrobić. Siedze i rycze. Ta stara krowa znowu dzisiaj się wpier... między mnie a tż. Jak rozmawiam z tym przez telefon to tylko słysze komentarze tej starej k... Nie wyrabiam.
Jak przemówić jej do rozumu i tz do rozsądku ?? Nie mam już siły, nie cieszy mnie nic ...

strasznie mi przykro... moja jak narazie mnie nie drazni ale obawiam sie ze kwestia czasu.... potem jest Sandra zrób to, Sandra zrób tamto...

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mowilam, ze mi lepiej? Dupa! Leb znow mi peka i rzyganko tez juz bylo (sorry ) Mdli mnie strasznie. Wiele z was pisze, ze boli was glowa-mnie tez. Peka mi poprostu, a od tego mnie mdli i kreci mi sie w glowie. Wie ktos dlaczego to tak czeste u kobiet w ciazy? Narazie zandych lekow nie biore, bo sie boje, ale dlugo tak nie wytrzymamMoge wziac panadol extra?

ojjjj głowa to i mnie boli

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-04-27, 11:26   #2267
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Hej.
... Czy jeszcze coś obowiązkowo powinnam sprawdzić? Kiedy się bada przeciwciała toxo na przykład?... W takim biegu z nim rozmawiałam (bo nie byłam na normalnej wizycie, kazał mi podejść z wynikami między pacjentkami po prostu), że zapomniałam zapytać...
ja dostalam skierowanie na badania podczas pierwszego USG 7 tydz wtedy był i nie pamiętam na co dokładnie ale 8 badań z krwi + mocz, wyniki zobacze dopiero na następnej wizycie

Cytat:
ciekawe jak to u mnie teraz jest bo dawno sobie nie mierzyłam ale ja to tak normalnie mam powyżej 90 zawsze

Cytat:
Przepraszam że zamęczam was ciągle problemami z moją teściową. . . ...
nie zamęczasz nas (przynajmniej mnie) a jak się wyżalisz to Ci się może i lżej zrobi a od tej twojej teściowej to normalnie ręce opadają ! czy ona nie chce żeby jej syn ułożył sobie życie i był szczęśliwy? poprostu tylko jej w łeb szczelić a i tak chyba by nie zrozumiała !

Cytat:
to tak jak ja też myślałam, że mi już lepiej -ale chyba też nic z tego jeszcze mi dziąsła spuchły muszę wypłukać szałwią bo chyba ona nie szkodzi prawda ?
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:36   #2268
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Witam
Mogę się przyłączyć? Jestem w 11tc, termin porodu mam na 21.11.2010...
Mam na imię Kamila i mam 20 lat

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 11:50   #2269
kasiule
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
no ja mam lekki katarek...
ooo a który tc ?? ja tez sie boje pierwszej

ja zjadłam jajecznice
Tydzień 8, a moze początek 9? Ciągle zapominam Ja przed pierwszą wizytą byłam na maksa zestresowana, gdyby mnie mąż nie wyciągnął, to chyba bym nie poszła.

Cytat:
Napisane przez kamilkak90 Pokaż wiadomość
Witam
Witam i gratuluję
kasiule jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-27, 11:55   #2270
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Ja mam dziś humor niezły i nawet dobrze się czuje od rana, choć pogoda się popsuła... Ale ja i tak głównie siedzę w domu, więc mi to nie przeszkadza Rano byłam u gina, pokazać mu wyniki ze szpitala. Powiedział, że wszystko OK, że krwiakiem mam się nie martwić, nie jest umiejscowiony w takim miejscu, żeby zagrażał ciąży. Mam sobie leniuchować, a jak mi się będzie kończyć luteina to mam przyjść. Jedna rzecz mnie tylko zastanawia... On ma takie luzackie podejście, z serii "ciąża to nie choroba", ale to, że nie skierował mnie na podstawowe badania (np.mocz) trochę mnie martwi. Kiedy się powinno je zrobić? Ja zaczęłam 9 tydzień według OM i tak sobie myślę, że może sobie na ten mocz pójdę na własną rękę... Czy jeszcze coś obowiązkowo powinnam sprawdzić? Kiedy się bada przeciwciała toxo na przykład?... W takim biegu z nim rozmawiałam (bo nie byłam na normalnej wizycie, kazał mi podejść z wynikami między pacjentkami po prostu), że zapomniałam zapytać...
Ja też jeszcze nie robiłam badań, lekarz powiedział, ze na badania wyśle mnie dopiero na następnej wizycie czyli w 11 tc. Co lekarz to inaczej....

Cytat:
Aż nie wiem co ci napisać Jej do rozumu nie przemówisz, ale tż - owi powinnaś spróbować, chociaż z tego co piszesz to wnioskuję, że może być ciężko...

Cytat:
Witam
Witamy
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:01   #2271
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiule Pokaż wiadomość
Tydzień 8, a moze początek 9? Ciągle zapominam Ja przed pierwszą wizytą byłam na maksa zestresowana, gdyby mnie mąż nie wyciągnął, to chyba bym nie poszła.
to dobrze ze tz cie wyciągnął...

Cytat:
Witam
witam

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-04-27, 12:14   #2272
mamuska003
Raczkowanie

Cytat:
Witam
Witaj
Stary 2010-04-27, 12:42   #2273
Beata_Batumi
Zadomowienie

BiejatKA- z doświadczenia mojego ci powiem, że masz się nie poddawać i spróbować rozmawiać z mężem na spokojnie, bez nerwów, wiem że to baaaardzo ciężkie, miałam podobnie jak ty ale na szczęście po jakimś czasie mąż najpierw mi ustąpił i pogodziliśmy się, a po kolejnych 2 tyg przyznał mi nawet rację więc głowa do góry!

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:44   #2274
Weronisia
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki.
Jastinada wiesz za co

Ja dziś mam jazdę na truskawki, że aż wyciągnęłam męża na rynek. Ceny masakra. Pudełko truskawek 500g za 4 Euro (ok. 16 zł) No wiadomo, że kupiłam od razu dwa, bo jedno zjadłam w drodze do domu, a chociaż jedno chciałam zjeść ze śmietaną. Bo to są te dobre, prawdziwe, a nie pędzone. No ale i tak ta cena mnie powaliła.
Są też tańsze z Hiszpanii, ale są jakieś dziwne: olbrzymie,twarde, kwaśne i mocno czerwone, nie wiadomo na czym to pędzili.

No i po zjedzeniu 500 gr truskawek w drodze do domu, po powrocie zjadłam jeszcze miseczkę truskwi w śmietanie, a na koniec 2 talerze zupy ogórkowej, która chodziła już za mną jakiś miesiąc (tylko moja rodzinka nie lubi, więc zwlekałam).
A teraz pękam z obżarcia. Ledwo siedzę.

Cytat:
Hej.
JKiedy się bada przeciwciała toxo na przykład?... W takim biegu z nim rozmawiałam (bo nie byłam na normalnej wizycie, kazał mi podejść z wynikami między pacjentkami po prostu), że zapomniałam zapytać...
Ja toxo miałam robione zaraz podczas pierwszej wizyty czyli w 4 tc Do tego grupa krwi, różyczka, chlamydia, HIV, zółtaczki.
Mocz mam badany na każdej wizycie, czyli jak dotąd co 2 tygodnie. Ogólne badanie krwi badane jest co miesiąc.

Cytat:
Ja puls 95 mam w stanie spoczynku, gdy leżę i nic nie robię. Zawsze jest wysoki. A gdy się ruszam, to mi szybko rośnie. Podczas wchodzenia po schodach mam 140, a podczas ćwiczeń 180 i wtedy mdleję
Mam taki pulsomierz co się nakłada pod biustem, a na ręku ten zegarek. Stąd wiem dokładnie czemu mdleję na siłowni

Cytat:
Biejatka biedactwo. Masz przesrane z tą teściową.
Postaraj się wcale nie słuchać jej gadania. Jak trzeba to i męża olej. Może w końcu do niego coś dotrze...

Cytat:
Hehehee, nie ma tak dobrze
A ból głowy jest w ciąży z powodu burzy hormonów. No niestety za wszystko co się z nami dzieje w ciąży, są odpowiedzialne hormony: progesteron i estrogen. Doóki progesteron szybko rośnie to pojawiają się senność wymioty. A jak się ustabilizuje, to zaraz zaczyna rosnąć estrogen, który poprawia wygląd cery, eliminuje wymioty, senność, za to zwiększa nasz apetyt i zachcianki.
Tyle przynajmniej zdążyłam zapamiętać jak kiedyś czytałam pewien artykuł

Cytat:
Witam
No pewnie, przyłączaj się

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-04-27 o 12:50
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:48   #2275
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Witaj

Biejatka nie zazdroszczę. Nawet nie wiem co doradzić. Przecież tż musi teraz liczyć się z Tobą i dzidzią. Wy teraz jesteście jego rodzinką. Że faceci są tacy ślepi

Zenia ja nie mierzę sobie pulsu, bo tylko się mogę stresować. Miałam parę miesięcy problemy kardiologiczne. Wtedy w spoczynku serducho leciało w rytmie czacza 145 uderzeń na minutę. Teraz jak powiedziałaś o swoim pulsie to miałam równą 100 Jak pytałam mojego kardiologa to w ciązy mogę takie mieć. Ale nie czuję nawet że tak bije

Kretencja ja na przyszłą wizytę mam przynieść wyniki moczu, morfologii, glukozy, mocznika, HBSu i czeoś jeszcze ale nie mogę odczytać. Pewnie zrobię juto badania żeby się wyrobić na 11.05 na wizytę

Weronisia teraz to spust to Ty masz Jeszcze taka mieszanka Truskawki z ogórkami Chyba też zaraz dokończę zupkę ogórkową (robić).

Właśnie wstałam. Zrobiłam sobie małą drzemkę przedpołudniową JAk szaleć to szaleć Trochę mnie pali zgaga i głowa lekko pobolewa. A tak to należę na razie do tych szczęściar które bardzo nie cierpią.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??

Edytowane przez lisek15
Czas edycji: 2010-04-27 o 12:51
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:53   #2276
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Weronisia teraz to spust to Ty masz Jeszcze taka mieszanka Truskawki z ogórkami Chyba też zaraz dokończę zupkę ogórkową (robić).
truskawki z ogórkową to jeszcze nic Zapomniałam, że zanim zjadłam te truskawki w śmietanie, to zjadłam śledzia w śmietanie

Raz zjadłam śledzie w occie, na to bułka z nutellą, na to mandarynka i na to garść m&ms tych z orzeszkiem i nawet mnie nie zemdliło
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 12:57   #2277
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
truskawki z ogórkową to jeszcze nic Zapomniałam, że zanim zjadłam te truskawki w śmietanie, to zjadłam śledzia w śmietanie

Raz zjadłam śledzie w occie, na to bułka z nutellą, na to mandarynka i na to garść m&ms tych z orzeszkiem i nawet mnie nie zemdliło
Jak to czytam to mnie mdli blee .
Do czego jest zdolna kobieta w ciąży???? Masakra. Mam nadzieję,że takich mieszanek wybuchowych nie będę jadła

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 13:20   #2278
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

kamila, witamy

Weronisia, jeszcze raz wspomnisz o truskawkach, a bedzie

Biejatka, a czy rozmowa z TZ i uswiadomienie mu,ze nosisz kogos w brzuszku i wszelki nerwy nie sa wskazane moglaby cos dac?
Powiedz,ze potrzebujesz spokoju i poczucia bezpieczenstwa, a jesli nie jest w stnaie Ci tego zapewnic to wyjezdzasz do swojej mamy bo tam ten spokoj odnajdziesz, a jego nie bedzie w najwazniejszych dla Was chwilach.

A ja mialam chec na pomidory i salate i zjadlam chyba pierwszy raz od 2 miesiecy ziemniaki i zrobilam kotlety z soczewicy.
Pekne za chwile, chociaz duzo nie zjadlam

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

wczoraj tez jadlam ogorkowa i dwa talerze

ale cos czesciej ostatnio burczy mi w brzuchu, moze zaczynam potrzebowac wiecej jedzenia juz?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 13:38   #2279
MILA25*
Wtajemniczenie

Gdzieś przeczytałam że stereotypem jest myślenie że trzeba jeść za 2 osoby.
Trzeba jeść nie za dwóch a dla dwóch. To było coś chyba z 200 kalorii więcej niż normalnie potrzebujemy.

Mnie mdli dzisiaj cały dzień ale jeszcze nie wymiotowałam. do kuchni prawie nie wchodzę bo wiem co by się stało. Robiłam dzisiaj kanapki mężowi do pracy i myślałam że umrę od zapachu kiełbasy. A niby świeża .

Chodzą za mną dzisiaj pomidorki z jogurtem. Mam jeszcze parę słoików w piwnicy ze zbiorów z naszej działki . Tylko cebulka mi się skończyła i nie mam natchnienia aby wybrać się po nią do sklepu. Więc na kolacyjkę wciągnę je tylko z jogurtem
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-27, 13:42   #2280
kamilkak90
Rozeznanie

GG do kamilkak90

Mam pytanie. Jutro mam badania z krwi, muszę być na czczo czy mogę zjeść jakieś lekkie śniadanie chociaż?

20.11.2010- Nadia-nasza ukochana córeczka

Natanielek 13.09.2012- 1360g, 40cm- mój malusieńki synek
kamilkak90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości