![]() |
#2251 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-)
Obudziłam się z wielkim bólem głowy ... boli do tej pory, a w domu nie mam nic dla ciężarnych...
Wczoraj wieczorem umierałam ... bolała mnie nerka, myślałam że zwariuje, tż chciał na pogotowie dzwonić ... mama powiedziała że mam się wygrzać, najlepiej w wannie- ale lekarz zabronił ... Zobaczę, jeśli jeszcze raz pojawi się taki atak to chyba wezwę to pogotowie ... A ... straciłam apetyt ... ciągle chodzę głodna, ale nie mam na nic ochoty, jak tylko otwieram lodówkę to robi mi się niedobrze ... Edytowane przez Biejatka Czas edycji: 2010-04-27 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
Ooo to nie dobrze. Ja kiedyś miałam polipa w nosie i miałam problemy z oddychanie. Jak leżałam to jeszcze gorzej się oddychało. Przez pół roku musiałam spać na siedząco. Niezbyt wygodna to pozycja ale mi pomagała nie byłam wyspana jak powinnam ale lepsze to niż nie spać całą noc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
Hej ja tylko melduję,że u nas ok. Mamy sliczną pogodę,więc staram się spędzać z małą jak najwięcej czasu na dworze. Usg mam dopiero 18 maja,więc po urlopie. Za dwa tygodnie moja córka kończy roczek
![]() Ja czuję się dobrze,mdłości mi przeszły,tylko jem coraz więcej i mam różne zachcianki. Dziś będzie zupa ogórkowa,mimo,że za nią wcześniej nie przepadałam. Kupiłam dla dzidzi koszyk wiklinowy do spania,zamieszczam fotkę. Idę teraz was poczytać,bo mam sporo do nadrobienia. Straszne z was gaduły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja robię risotto ze szparagami albo omlet. A przyrządza się bardzo prosto ![]() ![]() Ja też czekam na świeże warzywka - szpinak, fasolkę, szparagi, kalafior ![]() Cytat:
![]() Któraś pytała o seks. Jak już pisałam wcześniej to lekarz zabronił mi baraszkowania do końca ciąży ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Wtajemniczenie
|
Mamuska ... a co to polipw nosie,gdzie on się robi,moze ja mam tylko o tym nie wiem
![]() ![]() Ursull piękny ten koszyk...ja też taki chcę,gdzie i za ile go kupiłaś?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ja mam dziś humor do ![]() ![]() ![]() ledwo wsałam juz ziewam i boli mnie głowa ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja mam dziś humor niezły i nawet dobrze się czuje od rana, choć pogoda się popsuła... Ale ja i tak głównie siedzę w domu, więc mi to nie przeszkadza ![]()
#2260 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() wczoraj pierwszy raz od dawna nie wymiotowałam i miałam nadzieję że to już koniec ale jednak nie i dziś rano to nadrobiłam :/ potem poszłam na rynek i u mnie też coraz więcej warzywek kupiłam sałatę, pomidory i banany do jedzenia i selery, pory i kapustę do wsadzenia, niestety szparagów czy fasolki u mnie jeszcze nie ma chyba że w mieście ![]() nie mogę doczekać się czereśni -moje są tak na początku lub w środku czerwca zależy od pogody idę się położyć bo coś mi słabo i znowu mnie mdli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Rozeznanie
|
Czesc kochane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Wtajemniczenie
|
mój puls tez szaleje
#2264 |
Rozeznanie
|
Przepraszam że zamęczam was ciągle problemami z moją teściową. . . Ale nie wyrabiam, nie daję sobie rady, jestem załamana, wykończona psychicznie, zgnębiona, zaszczuta ...
Nie wiem co mam robić ... od rana z tych nerwów łepetyna mi pęka, nic tylko się denerwuje, szkodze sobie i swojej ukochanej, wyczekiwanej dzidzi. Ręce mi opadają, z tej sytuacji nie ma wyjścia, nie wiem co zrobić. Siedze i rycze. Ta stara krowa znowu dzisiaj się wpier... między mnie a tż. Jak rozmawiam z tym przez telefon to tylko słysze komentarze tej starej k... Nie wyrabiam. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak przemówić jej do rozumu i tz do rozsądku ?? Nie mam już siły, nie cieszy mnie nic ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Wtajemniczenie
|
Mowilam, ze mi lepiej? Dupa!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() strasznie mi przykro... moja jak narazie mnie nie drazni ale obawiam sie ze kwestia czasu.... potem jest Sandra zrób to, Sandra zrób tamto... ![]() Cytat:
ojjjj głowa to i mnie boli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Mogę się przyłączyć? Jestem w 11tc, termin porodu mam na 21.11.2010... Mam na imię Kamila i mam 20 lat ![]()
#2269 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2270 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zadomowienie
|
BiejatKA- z doświadczenia mojego ci powiem, że masz się nie poddawać i spróbować rozmawiać z mężem na spokojnie, bez nerwów, wiem że to baaaardzo ciężkie, miałam podobnie jak ty ale na szczęście po jakimś czasie mąż najpierw mi ustąpił i pogodziliśmy się, a po kolejnych 2 tyg przyznał mi nawet rację więc głowa do góry!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |||||
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki.
Jastinada ![]() ![]() Ja dziś mam jazdę na truskawki, że aż wyciągnęłam męża na rynek. Ceny masakra. Pudełko truskawek 500g za 4 Euro (ok. 16 zł) No wiadomo, że kupiłam od razu dwa, bo jedno zjadłam w drodze do domu, a chociaż jedno chciałam zjeść ze śmietaną. Bo to są te dobre, prawdziwe, a nie pędzone. No ale i tak ta cena mnie powaliła. Są też tańsze z Hiszpanii, ale są jakieś dziwne: olbrzymie,twarde, kwaśne i mocno czerwone, nie wiadomo na czym to pędzili. No i po zjedzeniu 500 gr truskawek w drodze do domu, po powrocie zjadłam jeszcze miseczkę truskwi w śmietanie, a na koniec 2 talerze zupy ogórkowej, która chodziła już za mną jakiś miesiąc (tylko moja rodzinka nie lubi, więc zwlekałam). A teraz pękam z obżarcia. Ledwo siedzę. ![]() Cytat:
![]() Mocz mam badany na każdej wizycie, czyli jak dotąd co 2 tygodnie. Ogólne badanie krwi badane jest co miesiąc. Cytat:
![]() Mam taki pulsomierz co się nakłada pod biustem, a na ręku ten zegarek. Stąd wiem dokładnie czemu mdleję na siłowni ![]() Cytat:
Postaraj się wcale nie słuchać jej gadania. Jak trzeba to i męża olej. Może w końcu do niego coś dotrze... Cytat:
![]() A ból głowy jest w ciąży z powodu burzy hormonów. No niestety za wszystko co się z nami dzieje w ciąży, są odpowiedzialne hormony: progesteron i estrogen. Doóki progesteron szybko rośnie to pojawiają się senność wymioty. A jak się ustabilizuje, to zaraz zaczyna rosnąć estrogen, który poprawia wygląd cery, eliminuje wymioty, senność, za to zwiększa nasz apetyt i zachcianki. Tyle przynajmniej zdążyłam zapamiętać jak kiedyś czytałam pewien artykuł ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-04-27 o 12:50 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biejatka nie zazdroszczę. Nawet nie wiem co doradzić. Przecież tż musi teraz liczyć się z Tobą i dzidzią. Wy teraz jesteście jego rodzinką. Że faceci są tacy ślepi ![]() Zenia ja nie mierzę sobie pulsu, bo tylko się mogę stresować. Miałam parę miesięcy problemy kardiologiczne. Wtedy w spoczynku serducho leciało w rytmie czacza 145 uderzeń na minutę. Teraz jak powiedziałaś o swoim pulsie to miałam równą 100 ![]() ![]() Kretencja ja na przyszłą wizytę mam przynieść wyniki moczu, morfologii, glukozy, mocznika, HBSu i czeoś jeszcze ale nie mogę odczytać. Pewnie zrobię juto badania ![]() ![]() Weronisia teraz to spust to Ty masz ![]() ![]() ![]() Właśnie wstałam. Zrobiłam sobie małą drzemkę przedpołudniową ![]() ![]()
![]() OLKA skalpel:4 skalpel 2:1 kiler:1 biegi;1 siłownia:4 boczki:4 Odchudzanko 70,2 - Cel I (67 ![]() Kiedy to będzie?? Edytowane przez lisek15 Czas edycji: 2010-04-27 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Raz zjadłam śledzie w occie, na to bułka z nutellą, na to mandarynka i na to garść m&ms tych z orzeszkiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do czego jest zdolna kobieta w ciąży???? Masakra. Mam nadzieję,że takich mieszanek wybuchowych nie będę jadła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
kamila, witamy
![]() Weronisia, jeszcze raz wspomnisz o truskawkach, a bedzie ![]() Biejatka, a czy rozmowa z TZ i uswiadomienie mu,ze nosisz kogos w brzuszku i wszelki nerwy nie sa wskazane moglaby cos dac? Powiedz,ze potrzebujesz spokoju i poczucia bezpieczenstwa, a jesli nie jest w stnaie Ci tego zapewnic to wyjezdzasz do swojej mamy bo tam ten spokoj odnajdziesz, a jego nie bedzie w najwazniejszych dla Was chwilach. A ja mialam chec na pomidory i salate ![]() Pekne za chwile, chociaz duzo nie zjadlam ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
![]() ale cos czesciej ostatnio burczy mi w brzuchu, moze zaczynam potrzebowac wiecej jedzenia juz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Wtajemniczenie
|
Gdzieś przeczytałam że stereotypem jest myślenie że trzeba jeść za 2 osoby.
Trzeba jeść nie za dwóch a dla dwóch. To było coś chyba z 200 kalorii więcej niż normalnie potrzebujemy. Mnie mdli dzisiaj cały dzień ale jeszcze nie wymiotowałam. do kuchni prawie nie wchodzę bo wiem co by się stało. Robiłam dzisiaj kanapki mężowi do pracy i myślałam że umrę od zapachu kiełbasy. A niby świeża . Chodzą za mną dzisiaj pomidorki z jogurtem. Mam jeszcze parę słoików w piwnicy ze zbiorów z naszej działki . Tylko cebulka mi się skończyła i nie mam natchnienia aby wybrać się po nią do sklepu. Więc na kolacyjkę wciągnę je tylko z jogurtem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie. Jutro mam badania z krwi, muszę być na czczo czy mogę zjeść jakieś lekkie śniadanie chociaż?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.