|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
U Nas też pogoda do bani, wczoraj ślicznie, ciepło. Dobrze że wczoraj całe pranie od dzieci wyprałam
wyschło na balkonie ![]() Mam tak sucho w nosie że aż mi krew leci i nos w środku mnie boli, nie mam pojęcia od czego. |
|
|
|
#2252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
po pierwsze pomimo wszystko GRATULUJĘ a teście Cytat:
Lody na patyku Galentelli ![]() Cytat:
Ciasto się piecze ![]() dzień dobry jestem tak śpiąca, że nie wiem czy z młodym się nie położę
|
|||
|
|
|
#2253 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mati ogromne gratulacje Nikoś śpi, zaraz się pewnie obudzi. Mąż jedzie dzisiaj do Warszawy po mojego tatę ze szpitala odebrać trzeba bo miał operację, próbę przywrócenia słuchu. A ja dzisiaj jadę spać do mamy i pewnie będzie maraton filmowy i gadanie przez całą noc, a jeszcze moja siostra mi włoski trochę skróci ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- U nas tak wieje że głowę chce urwać, a przed chwilą grad padał masakra
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
no i jak z tą operacją?? a u mamy to tylko "ot tak" będziesz spać czy z jakiegoś powodu
|
|
|
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
Na razie tata ma zoperowane jedno ucho bo od razu dwóch nie robią bo za duże obciążenia dla organizmu, teraz jest zaklejone i ma się wygoić żeby go nie nadwyrężać.
A u mamy będę spała żeby nie być sama w domu bo mąż jedzie gdzieś o 13tej i będzie spał u mojego wujka w Warszawie tam już jest mój tata i wyjadą dopiero rano. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Siostra właśnie dzwoniła że jak już u nich będę to czy ugotuję jej makaron penne z kurczakiem bo ona lubi jak ja go robię
|
#2256 |
|
Rozeznanie
|
Ale mi sie nudzi w tej pracy. A poza tym spac mi sie chce. Umieram
![]() 100 !!! latek dla Igorka Edytowane przez mati393 Czas edycji: 2010-04-21 o 11:59 |
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to te pyły wulkaniczne czy co?Młody kimnął, G. śpi po nocce i zaraz też idę lulu. Doby mi nie starcza, żeby wszystko na wyspie pogotować. A Bartuś ma dzis imieniny 100 lat dla Igorka!!!
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
100 lat dla Prezesa!
|
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
100 lat dla Igorka!!!
100 lat dla Bartusia!!! Czy to wina tych pyłów to też się zastanawiałam wkońcu ostrzegają że alergicy mogą mieć problemy z oczami i oddychaniem a prawdę mówiąc pojęcia nie mam czy mam jakieś alergie czy też nie. Jutro jadę naprawiać zęba I tak właśnie jakoś pusto na niebie bo ani jednego samolotu od kilku dni nie widziałam (mieszkamy blisko Pyrzowic). No ale wiadomo pyły wulkaniczne. |
|
|
|
#2260 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Zdrówka i dużo uśmiechu dla Zieńcia! Buziaczki dla Bartusia! Cytat:
![]() Cytat:
A o jakim problemie mówią teściowie? Toż to nowy wnuk do kochania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za pracę i myślę że znowu po kilku dniach będziesz szukać lepszej Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Ciekawe gdzie sie Spice podziewa
Edytowane przez Tun1a Czas edycji: 2010-04-21 o 12:30 |
||||||
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Igorku sto lat prezesiku kochany rośnij duży i uśmiechniętyAlkamor co u Mamy?jak sie czuje? Mati przejdzie szok i pozniej juz bedzie ok!Jestem wręcz pewna, że świetnie dacie rade!i z perspektywy czasu powiedzie, że dobrze się stało ![]() o co chodzi z Bartusiem?i o którego Bartusia chodzi? o juz doczytałam...Bartusiu wszytskiego naj z okazji imienin
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2010-04-21 o 13:52 |
|
|
|
#2263 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
podoba mi się ta reklama pepsi "gdzie boisko biega za piłką"
![]() najlepszego Igorku zdrówka i kasiorki Bartuś buziaki i zdrówka ps. moja Kajka ma jutro swoje imieninki |
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padlam jak ja zobaczylam
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2010-04-21 o 14:15 |
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Tunia
monix nie widziałam tej reklamy Idziemy jeść żurek z tuczonymi ziemniaczkami i cebulką podsmażaną ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie ![]() a dziękuję dobrze mnie też też mam żurek ![]() Prezesik wszystkiego NAJ! Bartuś wszystkiego naj P.S dawno nie miałam takiego nerwa na swoje dziecko |
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
to Wam powiem, że ja też miałam żurek
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
No ja to od wczoraj mam żurek.Bo ugotowałam cały garnek...zjadł Kuba,ja a mąż wrócił po 20-tej to już tylko kolację zjadł
no to na dzisiaj zostało i obiad z głowy jutro chyba udka z kurczaka pieczone będą a w piątek idziemy na darmową wyżerkę więc nie muszę robić
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
100 lat dla Igora Mati gratulacje nie martw sie bo napewno dacie rade, tez sie tak pocieszam Jestem strasznie rozdrazniona, dzis zaliczylam jak poczulam co Dawid ma w pampersie, przebierac go wtedy nie moge niestety.....strasznie wrazliwa jestem na zapachy....Dawid obudzil sie wczoraj o 21:30 i do 23 wyl, wyl i jeszcze raz wyl! Zreszta wycie to jest malo powiedziane bo on sie darl tak strasznie ze nie wiedzielismy co robic (pierwszy raz tak panicznie plakal) dalam panadol i po godzinie noszenia tz go uspal na rekach....teraz tez zaczal wyyyyyyc, a ja cala chodze !!!!! chyba zeby mu daja nieźle popalic te tylne bo podobno bolesne sa.... tz w pracy Przyszla mi dzis paczuszka ze spodniami i spodnica i pasem ciazowym i co? i Chcialam zebyscie mi wkleily jeszcze raz przepis na babanowca i zadna mi go nie wkleila pewnie nie czytacie moich postow! bo jakos przeszla prosba niezauwazalnie....ale juz nie wklejajcie bo przepis wzielam od Monix A mnie dzis w sklepie wzielo na zurek albo na barszcz bialy no i zastanawialam sie jak sie robi barszcz bialy bo jeszcze w zyciu nie robilam i nie mam pojecia jak sie robi ?Pogoda okropna! Wczoraj sloneczko i 20 stopni a dzis 7 stopni, leje, wieje i ciemno, mama poszla napalic w piecu bo strasznie zimno w domu
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-21 o 14:45 |
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
dziękujemy wszystkim ciociom wizazowym za zyczenia. zapraszam na torcik i wóde albo piwo (co ktora chce ) torcik autko juz zrobiony. bedziemy go niedlugo jesc. ogolnie roczku nie wyprawiamy. ale bez torcika obejsc sie nie moze. zdjecie torcika wkleje pozniej zeby Alinka focha nie walnela mati ogromne gratulacje
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
i tak ma być ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- buziak - jak poczekasz to gdzieś za 20 min Ci napiszę ten przepis |
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz nie musisz pisac Monix mi napisala na ggPs. a jaki przepis mi chcesz napisac? bo jesli na barszcz bialy to pisz
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-21 o 15:58 |
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie to samo? nas wlasnie deszcz na spacerze zlapal ![]() niech zyje ja! po pol roku uzytkowania wozka sie skapnelam ze buda ma daszek przeciwsloneczny
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze niby co? zurek i barszcz bialy? wydaje mi sie ze to nie jest to samo Wlasnie zjadlam 5 plackow ziemniaczanych z sosem meksykanskim chilli chodzily za mna placki od 2 dni ale moze jeszcze wcisne ze 2
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-21 o 16:10 |
|
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazlam na wiki: Istnieją niejasności czy żurek jest tożsamy z barszczem białym, gdyż np. wedle jednej z tradycji nazwy żurek i barszcz biały stosuje sie wymiennie. W innych zaś tradycjach żurek jest zupą przyrządzaną na bazie mąki żytniej, zaś barszcz biały na bazie mąki pszennej. Z kolei inne zwyczaje nakazują żurkiem nazywać zakwaszaną zupę postną podawaną z jajkiem lub ziemniakami zaś barszcz biały miałby być zupą zakwaszaną przyrządzaną na bazie wywaru z boczku i kiełbasy. Kwestia ta do dziś nie jest wyjaśniona. dla mnie to to samo. edit. no wlasnie nie pisalo
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie piekę sero-makowiec
na jutro dla gości Kajkowych oby wyszedł ![]() bo innego ciasta nie będę miała jak zrobić |
|
|
|
#2280 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam doła
D pojechał zaledwie w poniedziałek a ja już tak strasznie tęsknię ![]() ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.

wyschło na balkonie 

.
, oni to potrafią człowieka podnieść na duchu.

Może to te pyły wulkaniczne czy co?

za pracę i myślę że znowu po kilku dniach będziesz szukać lepszej 

rośnij duży i uśmiechnięty
padlam jak ja zobaczylam

jak poczulam co Dawid ma w pampersie, przebierac go wtedy nie moge niestety.....strasznie wrazliwa jestem na zapachy....
dalam panadol i po godzinie noszenia tz go uspal na rekach....teraz tez zaczal wyyyyyyc, a ja cala chodze !!!!! chyba zeby mu daja nieźle popalic te tylne bo podobno bolesne sa.... tz w pracy
pewnie nie czytacie moich postow! bo jakos przeszla prosba niezauwazalnie....ale juz nie wklejajcie bo przepis wzielam od Monix