Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-01, 21:05   #2251
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Pod biustem mam 69 i kierując się wyuczoną zasadą obniżania pomyśLałam, że 30 będzie ok
W biuście na luzie mam około 90 - w czasie okresu w porywach do 94

Dziękuję za polecenia ale ta osoba albo akurat albo w ogóle nie sprzedaje schock absorberów

A ceny tej mojej są tak niskie , że aż mnie przerażają, ale to prawda na chyba nie mojego rozmiaru, choć mi bardziej zależy na takiej bluzce z wbudowanym stanikiem jak wysłałAm W linkU .

Tutaj np. w ogóle wymiary są podane inaczej (ta sama sprzedawczyni) http://allegro.pl/item1156094005_sup...serka_m_l.html
ee, obwody 28 to sobie odpusc, no, chyba, ze cos sie bedzie sie ciagnac w nieskonczonosc
ja bym Cie widziala w 30F badz 30FF. z bardzo scislych stanikow to i 32E obleci.
co do tego SA, to obwod 32 winien byc ok, a co do miski, to, jak pisalam wczesniej - i 32E, i 32F bym przymierzyla
a ile masz na luzno pod biustem?

odnosnie do mojego sprzedawcy, to moj blad, ze nie spojrzalam w obecny repertuar - ale ta pani miala niedawno jeszcze mnostwo SA, sama u niej kupowalam, w przystepnej cenie (45 zl wywolawcza, KT 60 zl). moze napisz do niej czy bedzie miala jeszcze jakies SA?

a jesli zalezy Ci na koszulce z wbudowanym stanikiem, to Twoja sprzedajaca nie ma Twojego rozmiaru, o ile pamietam, jak spogladalam.
ale na ebayu dostaniesz takie koszulki:
http://cgi.ebay.pl/SHOCK-ABSORBER-SP...item870b2191d9
http://cgi.ebay.pl/Shock-Absorber-Ac...item975754e168
Stary 2010-08-01, 21:15   #2252
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ee, obwody 28 to sobie odpusc, no, chyba, ze cos sie bedzie sie ciagnac w nieskonczonosc

Ale ten obwód jest wygodnyny, trzyma wszystko jak należy. Nie jestem tylko pewna miseczki, chyba ciutkę za mała, ale to był jedyny stanik który dało się jakoś wpasowac do mojego specyficznego biustu.

ja bym Cie widziala w 30F badz 30FF. z bardzo scislych stanikow to i 32E obleci.
co do tego SA, to obwod 32 winien byc ok, a co do miski, to, jak pisalam wczesniej - i 32E, i 32F bym przymierzyla
a ile masz na luzno pod biustem?

Przy mocnym ścisku mam 69 więc luźno mam powyżej 70 cm

odnosnie do mojego sprzedawcy, to moj blad, ze nie spojrzalam w obecny repertuar - ale ta pani miala niedawno jeszcze mnostwo SA, sama u niej kupowalam, w przystepnej cenie (45 zl wywolawcza, KT 60 zl). moze napisz do niej czy bedzie miala jeszcze jakies SA?

Napiszę do niej, do mojej też pisałam czy będzie miała jakieś moje rozmiary - szczególnie tych topów.

a jesli zalezy Ci na koszulce z wbudowanym stanikiem, to Twoja sprzedajaca nie ma Twojego rozmiaru, o ile pamietam, jak spogladalam.
ale na ebayu dostaniesz takie koszulki:
http://cgi.ebay.pl/SHOCK-ABSORBER-SP...item870b2191d9
http://cgi.ebay.pl/Shock-Absorber-Ac...item975754e168
Pisałam od razu w cytacie.
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 21:49   #2253
siarka40
Szef ds. Wymianek

a jaki masz model tego stanika w rozmiarze 28G? bo jesli sie okaze, ze standardowe 28G jest ciut male dla Ciebie, to bede musiala zrewidowc moje wynurzenia
i ja rozumiem, ze trzyma taki obwod, ale wydaje mi sie, ze 30 - tka tez trzymac bedzie, bys mogla wziac nizsza miske - mniej zabudowana. obwod ma byc stabilny, nie bardzo ciasny

a ile dokladnie powyzej 70 cm?

jakby nie bylo na All, to kupuj smialo na ebayu
Stary 2010-08-01, 22:12   #2254
mmm3m
BAN stały

To zależy jak bardzo luźno MAm zmierzyć bo nie rozumiem, zawsze byłam uświadamiana by jak najciAśniej mierzyć obwód pod biustem

to moja Freya:
http://www.lingeria.com.pl/mischa-pl...ack-p-624.html

z tego co pamiętam przymierzałam też rozmiar większy i miski były za duże i zdaniem brafitterki obwód POD też był za luźny A ja do mojej ciasnotki pod biustem jestem już tak przyzwyczajona, że chyba nie mogłabym luźniej

Ale jak coś mam specyficzny biust i ciężko było mi dobrać nawet jakiś konkretny model miseczki co dopiero rozmiar :O
Stary 2010-08-01, 22:57   #2255
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
To zależy jak bardzo luźno MAm zmierzyć bo nie rozumiem, zawsze byłam uświadamiana by jak najciAśniej mierzyć obwód pod biustem

to moja Freya:
http://www.lingeria.com.pl/mischa-pl...ack-p-624.html

z tego co pamiętam przymierzałam też rozmiar większy i miski były za duże i zdaniem brafitterki obwód POD też był za luźny A ja do mojej ciasnotki pod biustem jestem już tak przyzwyczajona, że chyba nie mogłabym luźniej

Ale jak coś mam specyficzny biust i ciężko było mi dobrać nawet jakiś konkretny model miseczki co dopiero rozmiar :O
radze przejrzec ten watek, nie raz i nie dwa pisalysmy tutaj o tym, ze dziewczyny na poczatku swej drogi stanikowej sciskaja sie czesto przesadnie, podczas gdy wystarczylby obwod wiekszy

a jaki rozmiar mierzylas? bo wiesz, to ze miska byla za luzna, oznacza jeno to, ze trza byloby mierzyc mniejsza zas co do luznosci obwodu i brafitterki, nikomu nie umniejszajac, chce zaznaczyc, ze nie kazda pani w sklepie z bielizna w szerokiej rozmiarowce musi byc ekspertem - i jak wskazuja liczne doswiadczenia, czesto ekspedientki maja tendencje do upychania swiezynek w staniki stosunkowo ciasne, mimo, ze stabilnie mogloby byc i w obwodzie wiekszym. wiesz, zeby mowic o za luznym obwodzie, stanik musi Ci niemal "jezdzic" po plecach. nadto za duze zanizanie obwodu powoduje, ze stanik nie jest dopasowany do klatki uzytkowniczki (jego konstrukcja nastawiona jest na wezsza klatke). po trzecie zas - staniki o niepotrzebnie za duzo zanizonym obwodzie maja sklonnosc do wiekszego sie rozciagania, nizli staloby sie to przy tym samym staniku z obwodem luzniejszym.

i ja sama rozpoczynalam z obwodem 30 (przy 72 cm na scisk pod biustem), teraz zas mierze wylacznie 32 - tki
Stary 2010-08-01, 22:58   #2256
bleedingsun
Zakorzenienie

Jaki powinnam mieć rozmiar, jeżeli w biuście mam 88cm, a pod 72?

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-01, 23:12   #2257
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
radze przejrzec ten watek, nie raz i nie dwa pisalysmy tutaj o tym, ze dziewczyny na poczatku swej drogi stanikowej sciskaja sie czesto przesadnie, podczas gdy wystarczylby obwod wiekszy

a jaki rozmiar mierzylas? bo wiesz, to ze miska byla za luzna, oznacza jeno to, ze trza byloby mierzyc mniejsza zas co do luznosci obwodu i brafitterki, nikomu nie umniejszajac, chce zaznaczyc, ze nie kazda pani w sklepie z bielizna w szerokiej rozmiarowce musi byc ekspertem - i jak wskazuja liczne doswiadczenia, czesto ekspedientki maja tendencje do upychania swiezynek w staniki stosunkowo ciasne, mimo, ze stabilnie mogloby byc i w obwodzie wiekszym. wiesz, zeby mowic o za luznym obwodzie, stanik musi Ci niemal "jezdzic" po plecach. nadto za duze zanizanie obwodu powoduje, ze stanik nie jest dopasowany do klatki uzytkowniczki (jego konstrukcja nastawiona jest na wezsza klatke). po trzecie zas - staniki o niepotrzebnie za duzo zanizonym obwodzie maja sklonnosc do wiekszego sie rozciagania, nizli staloby sie to przy tym samym staniku z obwodem luzniejszym.

i ja sama rozpoczynalam z obwodem 30 (przy 72 cm na scisk pod biustem), teraz zas mierze wylacznie 32 - tki

No to teraz moja wyliczanka :

Po pierwsze:

Nie przeglądałam całego wątku dokładnie w tym celu, szukałam informacji o markach staników sportowych

Po drugie:
Uwierzyłam w doświadczenie braffiterki

po 3.:
nie pamiętam jaki był rozmiar tamtego stanika - kupowałam w październiku, ale to chyba był ten sam obwód (60) z większą miseczką (albooo nawet mneijszą bo z tego co pamiętam babka chyba nie mogła znaleźć tak dużej miseczki do tak małego obwodu..i w sumie obwód pod biustem miałam wtedy nieco mniejszy (66?) ponieważ na przestrzeni tych paru miesięcy przytyłam..no ale w końcu chudnę )
Poza tym jak już wspominałam mam specyficzny biust i na prawdę wybrała najlepszą miseczkę ona jest tylko o ciutkę za mała i to w jednej piersi ;] a jakbym wybrałabym większą to już nawet ta ciut większa pierś była za mała na do niej poza tym mój biust jets specyficzny i to jedyny stanik w którym wyglądał normalnie

po 4.:
Mój stanik jest genialny, po tylu miesiącach nagminnego noszenia nie zdeformował się - wszystko jest takie jak było gdy go kupiłam, więc obwód ciągle jest ten sam

przy okazji polecam ten model, bo na prawdę - wydaje się być z cienkiego byle jakiego materiału który po pierwszym nawet noszeniu sie rozejdzie,a pozytywnie mnie zaskoczył był wart tych ponad 200 zł wydanych na niego

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2010-08-01 o 23:17
Stary 2010-08-02, 09:54   #2258
tikida
Rozeznanie

Dzisiaj przyszedł do mnie strapless effuniaka!!!!

Zamówiłam dwa rozmiary 65F i 65FF. Teraz mierzyłam tak na szybko i:
- strapless bardzo ładnie zbiera i unosi biust
- ładnie wygląda pod bluzką
- trzyma się stabilnie
- zostawiam rozmiar 65FF, bo w 65F po chwili biust opada i bułkuje (nie wiem jak to opisać)
- w 65F obwód jest bardzo ścisły, na ostatniej haftce ciasno
- w 65FF od razu zapięłam się na środkową haftkę
- miski są bardzo nisko zabudowane, na mój biust mogłyby być 1cm wyższe
- najlepszy strapless jaki kiedykolwiek mierzyłam
- cieszę się, że zamówiłam dwa rozmiary dla porównania, na początku 65FF wydawało mi się luźnawe w miskach, a 65F dobre, ale po chwili miseczka w 65FF się wypełnia, a w 65F biust wychodzi zza krawędzi

Edytowane przez tikida
Czas edycji: 2010-08-02 o 09:56
tikida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 10:36   #2259
Pazi
Raczkowanie

Witam serdecznie
Również chciałabym nosić dobrze dopasowany stanik, do tej pory nosiłam 75B, w ciąży i podczas karmienia 75C. Odkąd troszkę schudłam, 70B.

Moje wymiary:
pod biustem - 70cm
w biuście - 84cm (w skłonie 86cm)

Wg kalkulatora wyszło mi (wpisałam w biuscie 84cm):
UK 30D (65D)
PL 65C

Wiem, że mój biust w porównaniu z waszymi, to totalna drobina, ale też chcę dać mu to, czego potrzbuje, anie byle jaką konstrukcję

Chciałabym, żebyście doradziły mi, do którego sklepu w Warszawie najlepiej się wybrać, chciałabym pierwszy dobry stanik kupić na zywo, obejrzeć, poprzymierzać.

A moze macie do polecenia jakiś konkretny model stanika, który dobrze wygląda na małym biuście?

Edytowane przez Pazi
Czas edycji: 2010-08-02 o 11:03
Pazi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 11:20   #2260
nicko
Zadomowienie

65D to bardzo fajny biuścik, wiem, bo sama noszę taki rozmiar , zajrzyj na 1wszą stronę tego wątku, tam są sklepy podane, na pewno w Warszawie coś znajdziesz.
A co będzie na tobie dobrze wyglądało to nie zależy tylko od wielkości biustu, ale od jego kształtu. Na pewno możesz poprzymierzać half-cupy i plunge, maskaradki panache, masz dużo przymiarek przed sobą. I nie trzymaj się sztywno rozmiaru wyliczonego przez kalkulator, bo to tylko rozmiar wyjściowy, warto poprzymierzać sąsiednie rozmiary.

Edytowane przez nicko
Czas edycji: 2010-08-02 o 11:21
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 11:34   #2261
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość

- trzyma się stabilnie
- zostawiam rozmiar 65FF, bo w 65F po chwili biust opada i bułkuje (nie wiem jak to opisać)
- cieszę się, że zamówiłam dwa rozmiary dla porównania, na początku 65FF wydawało mi się luźnawe w miskach, a 65F dobre, ale po chwili miseczka w 65FF się wypełnia, a w 65F biust wychodzi zza krawędzi
narobiłaś mi smaka, jak będą jakieś wyprzedaże na stronie to przy okazji zamówię sobie straplessa

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 13:49   #2262
Pazi
Raczkowanie

Nicko bardzo dziękuję za odpowiedź

Pierwszą stronę wątku czytałam na samym początku i myślę, że najpierw przejdę się do http://peachfield.pl/ na Bielanach.

A zapytałam o sklepy, bo pomyślałam, że może np w którymś wg was są najmilsze obsługujące Panie
Stary 2010-08-02, 14:38   #2263
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Z określeniem 'level' (najczęściej 4) się spotkałam, ale przyznam, że nie odkryłam co ono oznacza. Ja głównie biegam i w sumie nic poza tym
generalnie im większy biust i intensywniejsze ćwiczenia tym większy poziom podtrzymania trzeba wybrać. Ja mam Ahock Absorber 32F i level 4 jest idealny do biegania, skakania, intensywnych zajęć fitness
32 F.... to brytyjska? Czyli luźniejsze pod biustem a mniejsza miseczka czy jak? Czytałam gdzieś , że to właśnie jakoś tak wygląda ale nie rozumiem dlaczego miseczka mniejsza, chyba że coś kręcę
miseczka nie mniejsza- 32F ma miskę taką jak 30G . Czyli ty nosząc Freyę 28G powinnaś kupić absorber 30F- luźniejszy obwód (bo to ściśliwiec)- a miska będzie taka sama jak w 28G- generalnie zasada jest taka, że zwiększając obwód o 1 rozmiar miskę zmniejsza się o 2 rozmiary (G-FF-F)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-02, 15:33   #2264
mmm3m
BAN stały

Dziękuję TeRaz tylko czekam, aż na polecanym profilu allegrowym pojawi się interesujący mnie model
Stary 2010-08-02, 15:41   #2265
Pazi
Raczkowanie

Zmieniam zdanie, bo właśnie zauważyłam, że jest jeszcze BRA-Dreams na Wolskiej, w tym samym pasażu do którego chodzę po pieczywo co ranek!!

Kurcze, tak blisko a ja nawet nie wiedziałam o istnieniu tego sklepu!
Stary 2010-08-02, 17:42   #2266
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pazi Pokaż wiadomość
Zmieniam zdanie, bo właśnie zauważyłam, że jest jeszcze BRA-Dreams na Wolskiej, w tym samym pasażu do którego chodzę po pieczywo co ranek!!

Kurcze, tak blisko a ja nawet nie wiedziałam o istnieniu tego sklepu!
No to powodzenia w zakupach, tutaj masz jeszcze jak poprawnie założyć biustonosz:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html
i na co zwrócić uwagę podczas przymiarki stanika:
http://stanikomania.blox.pl/2007/08/...iowka8221.html

Ja nie znam sklepów w Warszawie, głównie zamawiam przez internet. To zrobię ci jeszcze większego smaka, tu masz moje 30d w dobrze dobranym staniku:
http://balkonetka.pl/katalog/bra/gos...nd-reaktywacja
Musimy dbać o nasze maleństwa
Stary 2010-08-02, 20:06   #2267
Pazi
Raczkowanie

Cudowny dopieszczony biust!! )

Niestety sklep był zamknięty, nie wiem czy jakiś urlop czy jak.. Ja chciałabym, najpierw poprzymierzać i zoabczyć jakie fasony na mnie dobrze lezą (Ba, dobrze.. Idealnie!), coś kupić a następne przez internet
Stary 2010-08-02, 23:24   #2268
Iwa181p
Raczkowanie

witam.
Czy wiecie może jak przedstawia się rozmiarówka staników od Ewy bień?
ładnie układają się?
Iwa181p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 05:00   #2269
Maith
Raczkowanie

Cytat:
Zaczynam regularnie biegać i nie mam odpowiedniego stanika sportowego. Kiedyś w Go Sporcie przymierzałam jakieś staniki Nike czy Adidasa ale w sumie były albo za małe albo nawet jak leżały ok to podczas podskoku biust jednak latał (auć).
Go sport to fajny sklep, ale staników sportowych tam nie mają. Albo topiki, albo staniki dla kilku rozmiarów na krzyż i Twojego tam na pewno nie ma.

Cytat:
Czy jest możliwe by biust w ogóle się nie poruszył w dobrym staniku sportowym, czy za dużo wymagam? Jakich marek mam przymierzać tego typu staniki? Nie chcę by od biegania zaczęło mi wszystko wisieć a za razem pokochałam bieganie z moim psem
Jeśli wypróbujesz prawdziwy stanik sportowy (a nie topik o sportowym wyglądzie) profesjonalnej firmy i w prawidłowym rozmiarze, to będziesz go odbierać albo jako "nic się nie porusza" albo przynajmniej "biust jest naprawdę dobrze przytrzymany". W odróżnieniu od Nike czy Adidasa, które to firmy nie specjalizują się w stanikach sportowych, a najwyżej w sportowym wyglądzie. Na marginesie ostatnio ledwie powstrzymałam się, żeby nie zatrzymać samochodu i nie wyjaśnić super hiper modnie sportowo ubranej w "sportowy" topik dziewczynie, że w trakcie joggingu jej biust naprawdę nie powinien całkowicie zmieniać swojego położenia. A on przemieszczał się niejako całościowo. Nie bujał się, nawet nie lekko podrygiwał, tylko totalnie zmieniał pozycję. Horror. No to to właśnie była ofiara sportowych, a niestanikowych firm.

Cytat:
Dziękuję TeRaz tylko czekam, aż na polecanym profilu allegrowym pojawi się interesujący mnie model
Tylko uważaj - bo zaletą zakupów internetowych jest możliwość odesłania stanika do sklepu. Masz na to 10 dni. Sklepy sprzedają też na allegro. Oprócz zwykłych ludzi odsprzedających nieudane zakupy (wtedy prawa zwrotu nie ma). Natomiast bezpiecznie jest, kiedy firma uczciwie się podpisuje jako firma, bo wtedy nie będzie szarpaniny, jakby Ci rozmiar nie pasował.

Na marginesie nie znam koszulek SA, tylko staniki.

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny skok miseczek o dwie do góry to duzo? Jest znacząca różnica?
Zamówiłąm mamie Effuniaka, ale jest mały. Z kalkulatora wyszlo jej 75DD, ale wzielysmy 75E. I jest mały na styk. Nie ma do czego wygarniać.
Zastanawiam się czy wymienic jej na 75 FF, czy G.
No 2 miseczki to zauważalna różnica. 1 miseczka jest dla sytuacji "na styk". 2 to jak już jest wyraźna buła po wygarnięciu.

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Nie zdawałam sobie sprawy, jaka to frajda nosić dobrze dopasowaną bieliznę, teraz to bym wydawała tylko na to.
Czekaj czekaj. Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z dopasowaną bielizną, to nie szalej. Tak naprawdę powinnaś wytrzymać do 3 miesięcy na wersji minimum, bo może Cię jeszcze dopaść migracja i będziesz potrzebowała większych miseczek. I wtedy po zakupieniu ledwie ledwie całej masy nowych staników zrobi Ci się przykro. Migracja przy dobrym wygarnianiu przychodzi wcześniej, ale miesiąc to nawet z dobrym wygarnianiem minimum. Dobre nie oznacza oczywiście żadnego szarpania skóry.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka2011 Pokaż wiadomość
Jaki na mnie stanik bedzie dobry?
Pod biustem mam 77 cm
w biuście mam 94 cm
To wygląda na 70F w rozmiarówce polsko-niemieckiej, a 70E w brytyjskiej (brytyjska ma po drodze jeszcze DD, stąd przesunięcie). A 70, bo odjęcie 2 cm raczej nie wystarczy. Większość staników jednak będzie potrzebowała zejścia do 70, bo obwody staników jednak się rozciągają.
Co innego Effuniaki, ale tam dobiera się rozmiar wg ich kalkulatora.

Cytat:
Napisane przez Dzejd Pokaż wiadomość

Wymiar w biuście - 80 cm
Wymiar pod biustem -65
Skorzystałam przed chwila z elektrycznego Bra-Fitter'a
i wyszło mi, że powinnam nosić jako rozmiar polski 60 D.
Czy to na pewno będzie dobry wybór dla mnie, jeśli zakupie biustonosz o rozmiarze 60D?
Nie będę miała za ciasno pod biustem?
A może jednak bezpieczniej będzie jak wybiorę 65D?
Obawiam, się tego że jak kupie biustonosz o rozmiarze 60D, to mogę się nie dopiąć w nim.
Tak, zarówno w rozmiarówce polskiej, jak i w brytyjskiej wypada Ci 60D.
Jeżeli byłoby Ci ciasno, to pierwsze co powinnaś zrobić, to wziąć o 1 rozmiar większą miseczkę, dobrze wygarnąć biust spod pach i upewnić się, że problemem nie była miseczka.
Oczywiście istnieją ściśliwe staniki, w których lepszym pomysłem byłoby wzięcie 65B, ale to wyjątki. Zresztą w części tych ściśliwych firm 65B nie ma. Wyjątkiem są Effuniaki, bo to ściśliwce, miseczki zaczynają im się od AA, ale tam mają osobną rozmiarówkę i trzeba zawsze korzystać z ich kalkulatora.

Cytat:
Napisane przez wiolaraczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie proszę
Moje wymiary:
Pod biustem: 80 cm ciasno, 81/82 luźno
W biuście:95 cm
Jesteś w o tyle komfortowej sytuacji, że może Ci pasować 75D, jeśli tylko nie trafisz na jakieś straszne rozciągliwce, a to rozmiar popularny nawet w totalnie zacofanych bieliźniakach, zatem nie powinnaś mieć problemów z mierzeniem. Tylko po założeniu stanika pochyl się i dokładnie wygarnij sobie piersi spod pach. Jak linia piersi zostanie przecięta stanikiem (zrobi się coś przypominającego jedną z linii bułki kajzerki) to będziesz potrzebowała o rozmiar większej miseczki (nie obwodu!). Wyjątkiem obwodowym są Effuniaki.

Cytat:
Napisane przez Red Lipstick Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie mi, co sądzicie o tym biustonoszu - mianowicie rozmiar 65E
http://www.intymna.pl/p31,1316,0,12,...sz-miekki-4311
Bardzo mi się podoba, ale nie wiem, czy warto.
No nie wiem... stanik ma opis, że jest dostosowany do większego biustu. Przy takich opisach to ja już zaczynam zwykle się krzywić, a jakbym miała 65E, to pewnie już dawno uciekałabym z krzykiem. Istnieje ryzyko, że stanik zakryje Ci całe piersi, bokami będzie się ciągnął, a ramiączka będą Ci przypominały szelki od plecaka.

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Proszę o pomoc. Otóż zamówiłam 2 staniczki w rozmiarze 32D (70D).
Jeden jest dobry a drugi ma za małe miseczki. Teraz pytanie - jaki rozmiar powinnam zamówić tego 2-iego staniczka: 32DD (70DD) czy 32E (70E) ?? Staniczek z LaSenzy brytyjskiej.
Mam 90 w biuście i 74 cm pod

A ten pokazany na zdjęciu to w jakim rozmiarze? Myślicie, że 32D będzie oki
Przymierz oba te staniki jeszcze raz, ale mierząc pochyl się i wygarnij piersi spod pach. Żeby się upewnić, czy pierwszy też nie jest za mały. I w zależności od tego, czy ten drugi będzie tylko trochę przymały, czy wyraźnie, to weź o 1 albo o 2 miseczki więcej.
Stanik na zdjęciu ma 1 rozmiar, jaki akurat mieli na tą modelkę. Obrazują tą modelką w tym rozmiarze generalnie całą rozmiarówkę. To nie jest tak, że każdy rozmiar dostaje swoją modelkę.

Edytowane przez Maith
Czas edycji: 2010-08-03 o 05:06
Maith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 10:06   #2270
Pazi
Raczkowanie

Mam jeszcze jedno pytanie.

Dziś rano zmierzyłam się ponownie, dokładnie, przed lustrem.
Wyszło 69cm pod biustem i 85 w biuście (spłaszczyłam brodawki, bo z nimi 86).

No i wczoraj po wpisaniu danych 70/84 wyszły rozmiary:
Rozmiar brytyjski: 30 (65) D
Rozmiar brytyjski, stanik rozciągliwy: 28 (60) E
Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 32 (70) B
Rozmiar polski: 65C

Dziś poprawione 69/85:
Rozmiar brytyjski: 28 (60) E
Rozmiar brytyjski, stanik rozciągliwy: 26 (55) FF
Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 30 (65) D
Rozmiar polski: 60F

W jaki rozmiar mam celować żeby trafić najpewniej? A może nie ma takiej zasady i dla każdego biustu będzie inaczej i po prostu zamiawiać aż trafię? W dwóch pomiarach powtarzaja sie rozmiary 28E i 30D, czy po prostu ich się trzymać?
Chciałabym jak najtrafniej kupić stanik, stąd tyle pytań..
Stary 2010-08-03, 10:18   #2271
aniolusiek_
Zakorzenienie

Pazi, celowałabym w 65 (30) D, odpuść sobie obwód 60 bo będzie za ciasny, no chyba że kupisz jakiegoś rozciągliwca ale to się mija z celem

http://stanikomania.blox.pl/2010/08/...rade-2011.html
oglądałyście? najbardziej podobają mi się Rhea, Lula-Mae Florence też całkiem całkiem

Edytowane przez aniolusiek_
Czas edycji: 2010-08-03 o 10:23
Stary 2010-08-03, 10:53   #2272
szafiarka
Zadomowienie

to już kolejna wizyta tutaj
przypomnę, moje wymiary to 80 cm pod i 96 w biuscie, czyli powinnam mieć 70 F, i moje pytanie, który stanik lepiej uwydatni mój biust?
ten pierwszy push up ale (chyba, w opisie nic nie ma na ten temat )nieusztywniany czy drugi usztywniany?
prosze pomóżcie
szafiarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 11:06   #2273
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Maith Pokaż wiadomość
Go sport to fajny sklep, ale staników sportowych tam nie mają. Albo topiki, albo staniki dla kilku rozmiarów na krzyż i Twojego tam na pewno nie ma.

Jeśli wypróbujesz prawdziwy stanik sportowy (a nie topik o sportowym wyglądzie) profesjonalnej firmy i w prawidłowym rozmiarze, to będziesz go odbierać albo jako "nic się nie porusza" albo przynajmniej "biust jest naprawdę dobrze przytrzymany". W odróżnieniu od Nike czy Adidasa, które to firmy nie specjalizują się w stanikach sportowych, a najwyżej w sportowym wyglądzie. Na marginesie ostatnio ledwie powstrzymałam się, żeby nie zatrzymać samochodu i nie wyjaśnić super hiper modnie sportowo ubranej w "sportowy" topik dziewczynie, że w trakcie joggingu jej biust naprawdę nie powinien całkowicie zmieniać swojego położenia. A on przemieszczał się niejako całościowo. Nie bujał się, nawet nie lekko podrygiwał, tylko totalnie zmieniał pozycję. Horror. No to to właśnie była ofiara sportowych, a niestanikowych firm.

Tylko uważaj - bo zaletą zakupów internetowych jest możliwość odesłania stanika do sklepu. Masz na to 10 dni. Sklepy sprzedają też na allegro. Oprócz zwykłych ludzi odsprzedających nieudane zakupy (wtedy prawa zwrotu nie ma). Natomiast bezpiecznie jest, kiedy firma uczciwie się podpisuje jako firma, bo wtedy nie będzie szarpaniny, jakby Ci rozmiar nie pasował.

Na marginesie nie znam koszulek SA, tylko staniki.

No ja długo byłam przekonana, że skoro Nike i Adidas to takie drogie marki i widnieją nie raz na sportowcach profesjonalnych to i staniki sportowe mają jak należy. Ale gdy pamiętnego dnia odwiedziłam Go Sport właśnie w tym celu, zaczęłam wątpić w ich zaznajomienie z tematem. Oni po prostu nie wiedzą jakie tak na prawdę nosi się rozmiary
I dobrze, że mi napisałaś , że można zwracać produkty zakupione na allegro. Tylko skąd będę miała pewność, że sklep jest sklepem a nie zwykłym użytkownikiem? :O
Stary 2010-08-03, 11:38   #2274
Maith
Raczkowanie

Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanie.
Dziś rano zmierzyłam się ponownie, dokładnie, przed lustrem.
Wyszło 69cm pod biustem i 85 w biuście
Na 69 cm raczej powinny wystarczyć 65.
Najbardziej prawdopodobny jest rozmiar 65D czyli 30D.
Gwarancji nie ma. Ale dobrze go załóż - pochylając się i wygarniając piersi spod pach i obejrzyj efekt. Sprawdź, czy fiszbiny dokładnie okalają piersi a nie odbiegają od nich, ani (auć!) nie tną ich. Sprawdź, czy fiszbiny nie najeżdżają na piersi jak się ruszasz.

Cytat:
Napisane przez szafiarka Pokaż wiadomość
to już kolejna wizyta tutaj
przypomnę, moje wymiary to 80 cm pod i 96 w biuscie, czyli powinnam mieć 70 F, i moje pytanie, który stanik lepiej uwydatni mój biust?
ten pierwszy push up ale (chyba, w opisie nic nie ma na ten temat )nieusztywniany czy drugi usztywniany?
prosze pomóżcie
Hmm, klasyczny push-up przygniata Ci biust i udaje kształt czymś twardym. Jak parę razy widziałam dziewczyny, którym wkrótce biusty w przezroczystych stanikach robiły się większe niż dawniej udawały im rozmiar push-upy, to nikt mi nie wmówi, że push-upy cokolwiek uwydatniają. To stanik, w którym zupełnie nie widzisz, czy pasuje, zupełnie nie widzisz, co dzieje się z biustem pod spodem. A po paru miesiącach zamiast migracji i samoeksponującego się biustu możesz mieć biust pod pachami. Dlatego po pierwsze - zawsze lepiej na początek dobierać staniki miękkie na fiszbinach. Bo w nich ciężej ukryć błędy i krzywdzenie piersi. A potem można wziąć coś na (mięciutkiej!) gąbeczce, ale z dobrą konstrukcją i ale bez żadnych wkładek, jak np. Effuniaki.
Nie wiem, co to za staniki, ale grafik się napracował, żeby narysować biust na środku w wersji "dolinka". Masz katalog LB i katalog LMB i katalog na Balkonetce. Weź sobie je przejrzyj, weź zobacz, co dziewczyny piszą o poszczególnych markach. Na LB i na LMB marki mają osobne wątki.

Cytat:
No ja długo byłam przekonana, że skoro Nike i Adidas to takie drogie marki i widnieją nie raz na sportowcach profesjonalnych to i staniki sportowe mają jak należy. Ale gdy pamiętnego dnia odwiedziłam Go Sport właśnie w tym celu, zaczęłam wątpić w ich zaznajomienie z tematem. Oni po prostu nie wiedzą jakie tak na prawdę nosi się rozmiary
I dobrze, że mi napisałaś , że można zwracać produkty zakupione na allegro. Tylko skąd będę miała pewność, że sklep jest sklepem a nie zwykłym użytkownikiem? :O
To tylko producenci ubrań, którzy do tej pory nie zrozumieli, że stanik to jednak nie to samo co koszulka. Dodajmy producenci, których największą siłą jest marketing.

A co do sklepów na Allegro, to metody są 2
-łagodna - szukasz uczciwego sklepu, który przedstawia się jako sklep i uczciwie pisze o prawie do odstąpienia w ciągu 10 dni
-agresywna - kupujesz po prostu u kogoś, kto ewidentnie widać, że jest sklepem, że nie wyprzedaje nietrafionych zakupów swoich i nawet rodziny, bo tego jest zwyczajnie za dużo i w za zbyt pełnej rozmiarówce i po ileś egzemplarzy na rozmiar, no ewidentnie sklep jak nic. Jak coś nie działa, to najpierw grzecznie pytasz o szczegóły zwrotu, a jak sklep udaje, że nie rozumie, to informujesz go o przepisach konsumenckich, a jak nie założył firmy, to informujesz go, że prowadzenie na czarno działalności gospodarczej jest nielegalne i straszysz urzędem skarbowym.

Oczywiście jeśli odkupujesz stanik nawet nowy od kogoś, kto ma ten model w wersji pojedynczej, a nie jakąś rozmiarówkę jeszcze ciągle odtwarzaną, to masz do czynienia ze zwykłym użytkownikiem i wtedy nie masz prawa zwrotu.
Maith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 12:20   #2275
mysiak
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Nie wiem już czy wiem, jaki mam rozmiar, czy nie wiem Proszę , doradźcie w miarę możliwości.

Moje parametry
1. pod biustem - mierzony bardzo ciasno i na wydechu - 75
2. luźno w biuście - 93

Nie karmiłam, nie jestem i nie byłam w ciąży. Mam 24 lata od 12 roku życia nosiłam push-upy (nie pytajcie dlaczego ). Długo nosiłam 75B, po lekturze inspirującego artykułu przerzuciłam się na 70D, ale nie jestem do końca przekonana. Z elektronicznego kalkulatorka wychodziło mi chyba 70E, zaniżyłam do D, bo moje piersi są, hm, nie wiem jak to nazwać - trochę bardziej szpiczaste i trochę mniej okrągłe niż moja wizja ładnego biustu, więc wydawało mi się, że 70E będzie jednak za luźne...

Jeszcze jedna informacja pomocnicza (choć wolałabym się głośno nie przyznawać) - moje BMI oscyluje wokół 21-22, więc jest ok, ale czuję, że mam nadmiar ciała na plecach, w okolicy obwodu stanika i lekki "buły" w okolicy pach. Aaaa, jak mi wstyd

Doradźcie, proszę...

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37

Edytowane przez mysiak
Czas edycji: 2010-08-03 o 12:23
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-03, 12:22   #2276
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Cudowny dopieszczony biust!! )

Niestety sklep był zamknięty, nie wiem czy jakiś urlop czy jak.. Ja chciałabym, najpierw poprzymierzać i zoabczyć jakie fasony na mnie dobrze lezą (Ba, dobrze.. Idealnie!), coś kupić a następne przez internet
Dziękuje bardzo miło słyszeć komplementy na temat czegoś, co przez lata było moją zmorą
Ja też na początku chciałam poprzymierzać, ale skończyło się tak, że zaczęłam zamawiać przez internet i chyba nie mam żadnego stanika kupionego stacjonarnie.
Zacznij od rozmiaru 30d, a potem zobaczysz, dużo zależy od konkretnych modeli stanika, są dużo i małomiseczkowo, więc jakby co poprosisz o większy/mniejszy.
Stary 2010-08-03, 12:57   #2277
Astro
Zadomowienie

Czy któraś ma już może straplessa effuniakowego?? Zastanawiam się nad nim albo nad wonderbą ultimate
Stary 2010-08-03, 13:36   #2278
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Astro Pokaż wiadomość
Czy któraś ma już może straplessa effuniakowego?? Zastanawiam się nad nim albo nad wonderbą ultimate
tikida pisała kilka postów wyżej swoje wrażenia a na balkonetce się pojawiają pierwsze zdjęcia użytkowniczek

Stary 2010-08-03, 13:55   #2279
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość

- trzyma się stabilnie
A mierzyłaś Wonderbrę Ultimate?? Masz porównanie??

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
tikida pisała kilka postów wyżej swoje wrażenia a na balkonetce się pojawiają pierwsze zdjęcia użytkowniczek
no właśnie nie zauważyłam tyle piszecie dzięki
Stary 2010-08-03, 14:28   #2280
rudo
Raczkowanie

witam
Mam 75 cm pod biustem bardzo ciasno, 79 cm mierzone ciasno, 81 luźno. W biuście 104 cm, w zwisie 110 cm. Chcę kupić cielistego effuniaka. Nie wiecie czy są one dużomiseczkowe, albo jakoś przesadnie ciasne? Kalkulator wyliczył mi rozmiar 80FF, ufać mu?

rudo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości