|
|
#2251 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Cytat:
![]() ja bym Cie widziala w 30F badz 30FF. z bardzo scislych stanikow to i 32E obleci. co do tego SA, to obwod 32 winien byc ok, a co do miski, to, jak pisalam wczesniej - i 32E, i 32F bym przymierzyla ![]() a ile masz na luzno pod biustem? odnosnie do mojego sprzedawcy, to moj blad, ze nie spojrzalam w obecny repertuar - ale ta pani miala niedawno jeszcze mnostwo SA, sama u niej kupowalam, w przystepnej cenie (45 zl wywolawcza, KT 60 zl). moze napisz do niej czy bedzie miala jeszcze jakies SA? a jesli zalezy Ci na koszulce z wbudowanym stanikiem, to Twoja sprzedajaca nie ma Twojego rozmiaru, o ile pamietam, jak spogladalam. ale na ebayu dostaniesz takie koszulki: http://cgi.ebay.pl/SHOCK-ABSORBER-SP...item870b2191d9 http://cgi.ebay.pl/Shock-Absorber-Ac...item975754e168
|
|
|
#2252 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Szef ds. Wymianek
|
a jaki masz model tego stanika w rozmiarze 28G? bo jesli sie okaze, ze standardowe 28G jest ciut male dla Ciebie, to bede musiala zrewidowc moje wynurzenia
![]() i ja rozumiem, ze trzyma taki obwod, ale wydaje mi sie, ze 30 - tka tez trzymac bedzie, bys mogla wziac nizsza miske - mniej zabudowana. obwod ma byc stabilny, nie bardzo ciasny ![]() a ile dokladnie powyzej 70 cm? jakby nie bylo na All, to kupuj smialo na ebayu
|
|
#2254 |
|
BAN stały
|
To zależy jak bardzo luźno MAm zmierzyć bo nie rozumiem, zawsze byłam uświadamiana by jak najciAśniej mierzyć obwód pod biustem
![]() to moja Freya: http://www.lingeria.com.pl/mischa-pl...ack-p-624.html z tego co pamiętam przymierzałam też rozmiar większy i miski były za duże i zdaniem brafitterki obwód POD też był za luźny A ja do mojej ciasnotki pod biustem jestem już tak przyzwyczajona, że chyba nie mogłabym luźniej ![]() Ale jak coś mam specyficzny biust i ciężko było mi dobrać nawet jakiś konkretny model miseczki co dopiero rozmiar :O |
|
|
|
#2255 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() a jaki rozmiar mierzylas? bo wiesz, to ze miska byla za luzna, oznacza jeno to, ze trza byloby mierzyc mniejsza zas co do luznosci obwodu i brafitterki, nikomu nie umniejszajac, chce zaznaczyc, ze nie kazda pani w sklepie z bielizna w szerokiej rozmiarowce musi byc ekspertem - i jak wskazuja liczne doswiadczenia, czesto ekspedientki maja tendencje do upychania swiezynek w staniki stosunkowo ciasne, mimo, ze stabilnie mogloby byc i w obwodzie wiekszym. wiesz, zeby mowic o za luznym obwodzie, stanik musi Ci niemal "jezdzic" po plecach. nadto za duze zanizanie obwodu powoduje, ze stanik nie jest dopasowany do klatki uzytkowniczki (jego konstrukcja nastawiona jest na wezsza klatke). po trzecie zas - staniki o niepotrzebnie za duzo zanizonym obwodzie maja sklonnosc do wiekszego sie rozciagania, nizli staloby sie to przy tym samym staniku z obwodem luzniejszym.i ja sama rozpoczynalam z obwodem 30 (przy 72 cm na scisk pod biustem), teraz zas mierze wylacznie 32 - tki
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki powinnam mieć rozmiar, jeżeli w biuście mam 88cm, a pod 72?
|
#2257 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No to teraz moja wyliczanka :Po pierwsze: Nie przeglądałam całego wątku dokładnie w tym celu, szukałam informacji o markach staników sportowych ![]() Po drugie: Uwierzyłam w doświadczenie braffiterki ![]() po 3.: nie pamiętam jaki był rozmiar tamtego stanika - kupowałam w październiku, ale to chyba był ten sam obwód (60) z większą miseczką (albooo nawet mneijszą bo z tego co pamiętam babka chyba nie mogła znaleźć tak dużej miseczki do tak małego obwodu..i w sumie obwód pod biustem miałam wtedy nieco mniejszy (66?) ponieważ na przestrzeni tych paru miesięcy przytyłam..no ale w końcu chudnę )Poza tym jak już wspominałam mam specyficzny biust i na prawdę wybrała najlepszą miseczkę ona jest tylko o ciutkę za mała i to w jednej piersi ;] a jakbym wybrałabym większą to już nawet ta ciut większa pierś była za mała na do niej poza tym mój biust jets specyficzny i to jedyny stanik w którym wyglądał normalnie ![]() po 4.: Mój stanik jest genialny, po tylu miesiącach nagminnego noszenia nie zdeformował się - wszystko jest takie jak było gdy go kupiłam, więc obwód ciągle jest ten sam przy okazji polecam ten model, bo na prawdę - wydaje się być z cienkiego byle jakiego materiału który po pierwszym nawet noszeniu sie rozejdzie,a pozytywnie mnie zaskoczył był wart tych ponad 200 zł wydanych na niego ![]()
Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-08-01 o 23:17 |
|
|
|
|
#2258 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj przyszedł do mnie strapless effuniaka!!!!
Zamówiłam dwa rozmiary 65F i 65FF. Teraz mierzyłam tak na szybko i: - strapless bardzo ładnie zbiera i unosi biust - ładnie wygląda pod bluzką - trzyma się stabilnie - zostawiam rozmiar 65FF, bo w 65F po chwili biust opada i bułkuje (nie wiem jak to opisać) - w 65F obwód jest bardzo ścisły, na ostatniej haftce ciasno - w 65FF od razu zapięłam się na środkową haftkę - miski są bardzo nisko zabudowane, na mój biust mogłyby być 1cm wyższe - najlepszy strapless jaki kiedykolwiek mierzyłam - cieszę się, że zamówiłam dwa rozmiary dla porównania, na początku 65FF wydawało mi się luźnawe w miskach, a 65F dobre, ale po chwili miseczka w 65FF się wypełnia, a w 65F biust wychodzi zza krawędzi Edytowane przez tikida Czas edycji: 2010-08-02 o 09:56 |
|
|
|
#2259 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
![]() Również chciałabym nosić dobrze dopasowany stanik, do tej pory nosiłam 75B, w ciąży i podczas karmienia 75C. Odkąd troszkę schudłam, 70B. Moje wymiary: pod biustem - 70cm w biuście - 84cm (w skłonie 86cm) Wg kalkulatora wyszło mi (wpisałam w biuscie 84cm): UK 30D (65D) PL 65C Wiem, że mój biust w porównaniu z waszymi, to totalna drobina, ale też chcę dać mu to, czego potrzbuje, anie byle jaką konstrukcję ![]() Chciałabym, żebyście doradziły mi, do którego sklepu w Warszawie najlepiej się wybrać, chciałabym pierwszy dobry stanik kupić na zywo, obejrzeć, poprzymierzać. A moze macie do polecenia jakiś konkretny model stanika, który dobrze wygląda na małym biuście? Edytowane przez Pazi Czas edycji: 2010-08-02 o 11:03 |
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
65D to bardzo fajny biuścik, wiem, bo sama noszę taki rozmiar
, zajrzyj na 1wszą stronę tego wątku, tam są sklepy podane, na pewno w Warszawie coś znajdziesz.A co będzie na tobie dobrze wyglądało to nie zależy tylko od wielkości biustu, ale od jego kształtu. Na pewno możesz poprzymierzać half-cupy i plunge, maskaradki panache, masz dużo przymiarek przed sobą . I nie trzymaj się sztywno rozmiaru wyliczonego przez kalkulator, bo to tylko rozmiar wyjściowy, warto poprzymierzać sąsiednie rozmiary.
Edytowane przez nicko Czas edycji: 2010-08-02 o 11:21 |
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2262 |
|
Raczkowanie
|
Nicko bardzo dziękuję za odpowiedź
Pierwszą stronę wątku czytałam na samym początku i myślę, że najpierw przejdę się do http://peachfield.pl/ na Bielanach. A zapytałam o sklepy, bo pomyślałam, że może np w którymś wg was są najmilsze obsługujące Panie
|
|
|
|
#2263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Czyli ty nosząc Freyę 28G powinnaś kupić absorber 30F- luźniejszy obwód (bo to ściśliwiec)- a miska będzie taka sama jak w 28G- generalnie zasada jest taka, że zwiększając obwód o 1 rozmiar miskę zmniejsza się o 2 rozmiary (G-FF-F)
|
|
|
|
|
#2264 |
|
BAN stały
|
Dziękuję
TeRaz tylko czekam, aż na polecanym profilu allegrowym pojawi się interesujący mnie model
|
|
|
|
#2265 |
|
Raczkowanie
|
Zmieniam zdanie, bo właśnie zauważyłam, że jest jeszcze BRA-Dreams na Wolskiej, w tym samym pasażu do którego chodzę po pieczywo co ranek!!
Kurcze, tak blisko a ja nawet nie wiedziałam o istnieniu tego sklepu! |
|
|
|
#2266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html i na co zwrócić uwagę podczas przymiarki stanika: http://stanikomania.blox.pl/2007/08/...iowka8221.html Ja nie znam sklepów w Warszawie, głównie zamawiam przez internet. To zrobię ci jeszcze większego smaka, tu masz moje 30d w dobrze dobranym staniku: http://balkonetka.pl/katalog/bra/gos...nd-reaktywacja Musimy dbać o nasze maleństwa
|
|
|
|
|
#2267 |
|
Raczkowanie
|
Cudowny dopieszczony biust!!
)Niestety sklep był zamknięty, nie wiem czy jakiś urlop czy jak.. Ja chciałabym, najpierw poprzymierzać i zoabczyć jakie fasony na mnie dobrze lezą (Ba, dobrze.. Idealnie!), coś kupić a następne przez internet
|
|
|
|
#2268 |
|
Raczkowanie
|
witam.
Czy wiecie może jak przedstawia się rozmiarówka staników od Ewy bień? ładnie układają się? |
|
|
|
#2269 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na marginesie nie znam koszulek SA, tylko staniki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co innego Effuniaki, ale tam dobiera się rozmiar wg ich kalkulatora. Cytat:
Jeżeli byłoby Ci ciasno, to pierwsze co powinnaś zrobić, to wziąć o 1 rozmiar większą miseczkę, dobrze wygarnąć biust spod pach i upewnić się, że problemem nie była miseczka. Oczywiście istnieją ściśliwe staniki, w których lepszym pomysłem byłoby wzięcie 65B, ale to wyjątki. Zresztą w części tych ściśliwych firm 65B nie ma. Wyjątkiem są Effuniaki, bo to ściśliwce, miseczki zaczynają im się od AA, ale tam mają osobną rozmiarówkę i trzeba zawsze korzystać z ich kalkulatora. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Stanik na zdjęciu ma 1 rozmiar, jaki akurat mieli na tą modelkę. Obrazują tą modelką w tym rozmiarze generalnie całą rozmiarówkę. To nie jest tak, że każdy rozmiar dostaje swoją modelkę. Edytowane przez Maith Czas edycji: 2010-08-03 o 05:06 |
||||||||||
|
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
Mam jeszcze jedno pytanie.
Dziś rano zmierzyłam się ponownie, dokładnie, przed lustrem. Wyszło 69cm pod biustem i 85 w biuście (spłaszczyłam brodawki, bo z nimi 86). No i wczoraj po wpisaniu danych 70/84 wyszły rozmiary: Rozmiar brytyjski: 30 (65) D Rozmiar brytyjski, stanik rozciągliwy: 28 (60) E Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 32 (70) B Rozmiar polski: 65C Dziś poprawione 69/85: Rozmiar brytyjski: 28 (60) E Rozmiar brytyjski, stanik rozciągliwy: 26 (55) FF Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 30 (65) D Rozmiar polski: 60F W jaki rozmiar mam celować żeby trafić najpewniej? A może nie ma takiej zasady i dla każdego biustu będzie inaczej i po prostu zamiawiać aż trafię? W dwóch pomiarach powtarzaja sie rozmiary 28E i 30D, czy po prostu ich się trzymać? Chciałabym jak najtrafniej kupić stanik, stąd tyle pytań..
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Pazi, celowałabym w 65 (30) D, odpuść sobie obwód 60 bo będzie za ciasny, no chyba że kupisz jakiegoś rozciągliwca ale to się mija z celem
![]() http://stanikomania.blox.pl/2010/08/...rade-2011.html oglądałyście? najbardziej podobają mi się Rhea, Lula-Mae
Edytowane przez aniolusiek_ Czas edycji: 2010-08-03 o 10:23 |
|
|
|
#2272 |
|
Zadomowienie
|
to już kolejna wizyta tutaj
![]() przypomnę, moje wymiary to 80 cm pod i 96 w biuscie, czyli powinnam mieć 70 F, i moje pytanie, który stanik lepiej uwydatni mój biust? ten pierwszy push up ale (chyba, w opisie nic nie ma na ten temat )nieusztywniany czy drugi usztywniany? prosze pomóżcie
|
|
|
|
#2273 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() I dobrze, że mi napisałaś , że można zwracać produkty zakupione na allegro. Tylko skąd będę miała pewność, że sklep jest sklepem a nie zwykłym użytkownikiem? :O |
|
|
|
|
#2274 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najbardziej prawdopodobny jest rozmiar 65D czyli 30D. Gwarancji nie ma. Ale dobrze go załóż - pochylając się i wygarniając piersi spod pach i obejrzyj efekt. Sprawdź, czy fiszbiny dokładnie okalają piersi a nie odbiegają od nich, ani (auć!) nie tną ich. Sprawdź, czy fiszbiny nie najeżdżają na piersi jak się ruszasz. Cytat:
Nie wiem, co to za staniki, ale grafik się napracował, żeby narysować biust na środku w wersji "dolinka". Masz katalog LB i katalog LMB i katalog na Balkonetce. Weź sobie je przejrzyj, weź zobacz, co dziewczyny piszą o poszczególnych markach. Na LB i na LMB marki mają osobne wątki. Cytat:
A co do sklepów na Allegro, to metody są 2 -łagodna - szukasz uczciwego sklepu, który przedstawia się jako sklep i uczciwie pisze o prawie do odstąpienia w ciągu 10 dni -agresywna - kupujesz po prostu u kogoś, kto ewidentnie widać, że jest sklepem, że nie wyprzedaje nietrafionych zakupów swoich i nawet rodziny, bo tego jest zwyczajnie za dużo i w za zbyt pełnej rozmiarówce i po ileś egzemplarzy na rozmiar, no ewidentnie sklep jak nic. Jak coś nie działa, to najpierw grzecznie pytasz o szczegóły zwrotu, a jak sklep udaje, że nie rozumie, to informujesz go o przepisach konsumenckich, a jak nie założył firmy, to informujesz go, że prowadzenie na czarno działalności gospodarczej jest nielegalne i straszysz urzędem skarbowym. Oczywiście jeśli odkupujesz stanik nawet nowy od kogoś, kto ma ten model w wersji pojedynczej, a nie jakąś rozmiarówkę jeszcze ciągle odtwarzaną, to masz do czynienia ze zwykłym użytkownikiem i wtedy nie masz prawa zwrotu. |
|||
|
|
|
#2275 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Nie wiem już czy wiem, jaki mam rozmiar, czy nie wiem Proszę , doradźcie w miarę możliwości.Moje parametry ![]() 1. pod biustem - mierzony bardzo ciasno i na wydechu - 75 2. luźno w biuście - 93 Nie karmiłam, nie jestem i nie byłam w ciąży. Mam 24 lata od 12 roku życia nosiłam push-upy (nie pytajcie dlaczego ). Długo nosiłam 75B, po lekturze inspirującego artykułu przerzuciłam się na 70D, ale nie jestem do końca przekonana. Z elektronicznego kalkulatorka wychodziło mi chyba 70E, zaniżyłam do D, bo moje piersi są, hm, nie wiem jak to nazwać - trochę bardziej szpiczaste i trochę mniej okrągłe niż moja wizja ładnego biustu, więc wydawało mi się, że 70E będzie jednak za luźne...Jeszcze jedna informacja pomocnicza (choć wolałabym się głośno nie przyznawać) - moje BMI oscyluje wokół 21-22, więc jest ok, ale czuję, że mam nadmiar ciała na plecach, w okolicy obwodu stanika i lekki "buły" w okolicy pach. Aaaa, jak mi wstyd ![]() Doradźcie, proszę...
Edytowane przez mysiak Czas edycji: 2010-08-03 o 12:23 |
|
|
|
#2276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miło słyszeć komplementy na temat czegoś, co przez lata było moją zmorą![]() Ja też na początku chciałam poprzymierzać, ale skończyło się tak, że zaczęłam zamawiać przez internet i chyba nie mam żadnego stanika kupionego stacjonarnie. Zacznij od rozmiaru 30d, a potem zobaczysz, dużo zależy od konkretnych modeli stanika, są dużo i małomiseczkowo, więc jakby co poprosisz o większy/mniejszy. |
|
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- no właśnie nie zauważyłam tyle piszecie dzięki
|
|
#2280 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() Mam 75 cm pod biustem bardzo ciasno, 79 cm mierzone ciasno, 81 luźno. W biuście 104 cm, w zwisie 110 cm. Chcę kupić cielistego effuniaka. Nie wiecie czy są one dużomiseczkowe, albo jakoś przesadnie ciasne? Kalkulator wyliczył mi rozmiar 80FF, ufać mu?
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

TeRaz tylko czekam, aż na polecanym profilu allegrowym pojawi się interesujący mnie model 

). Długo nosiłam 75B, po lekturze inspirującego artykułu przerzuciłam się na 70D, ale nie jestem do końca przekonana. Z elektronicznego kalkulatorka wychodziło mi chyba 70E, zaniżyłam do D, bo moje piersi są, hm, nie wiem jak to nazwać - trochę bardziej szpiczaste i trochę mniej okrągłe niż moja wizja ładnego biustu, więc wydawało mi się, że 70E będzie jednak za luźne...