![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Znowu oczyszczanie, muszę chyba ograniczyć silikony :P
14.02.2015r. 1 zdjęcie Mycie: szampon farmony z żeń szeniem, przetrzymany ze 3 minutki Odżywianie: odżywka mythos z miodem i soją+keratyna hydrolizowana+olej z pestek śliwki Odżwka b/s: brak Stylizacja: męska isana bez alkoholu Plunking dosłownie 5 minutek, dosuszenie suszarką z dyfuzorem. Skręt przyjemny, żelu dałam malutko i nie ma strączków, troszkę suszy po szamponie ![]() 16.02.2015r. 2 zdjęcie Mycie: balsam mrs. potters z aloesem i jedwabiem Odżywianie: odżywka mythos z miodem i soją+keratyna hydrolizowana+olej z pestek śliwki Odżwka b/s: brak Stylizacja: mieszanka odżywki YR odbudowującej 1/3 plus woda 2/3 Skręt bardzo fajny, choć troszkę niedociążono i sucho po ostatnim szamponie nadal. Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2015-02-16 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2252 |
Zadomowienie
|
Wracamy ja i moje nieregularne marudy
![]() 19.02.2015 Krem alterra z granatem na noc. O: Joanna z wrzosem M: T-GEL na skalp/ YR volume reszta/ponownie skalp i reszta Planeta Organica Aleppo 'glut' bo ładnie łagodzi i nawilża. O: Vo5 z olejkami i kreatyna. Stylizacja -krem Boots B/s- PO marokanska odżywka Odciskanie w koszulkę. Plunking 15minut. Suszone dyfuzorem. ![]()
![]() |
![]() |
#2253 |
Rozeznanie
|
znalazłam przez przypadek sposób na proste włosy u mnie:
olejowanie na sucho: olejek z orzechów włoskich emulgowanie balsamem mrs potters szampone: dr organic aloe vera maskę Macadamia z kropelką Healing Oil Treatment ( na 9 minut foliowy czepek + czapka) wysuszenie zimnym nawiewem zabezpieczenie olejkiem ze słodkich migdałów
![]() |
#2254 |
Raczkowanie
|
Świeżo ścięte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 |
Zadomowienie
|
11.03 2015
Nic na noc nie dostaly bo mi się nie chciało ![]() O: Gaik M: T-GEL na skalp/ YR zbożowe reszta/ O: YR baobab +mąka ziemniaczana. Stylizacja -krem Boots B/s- babuszka agafia balsam syberyjski Odciskanie w koszulkę. Plunking 15minut. Suszone dyfuzorem. ![]()
![]() |
![]() |
#2256 |
Raczkowanie
|
Przed myciem: żółtko jaja + odżywka Alterra granat i aloes + kilka kropel gliceryny na ok. 1 godz.
Mycie: BD Odżywka d/s: Garnier aik na ok. 15 min. Odżywka b/s: Ziaja z olejem rycynowym + jedwab GP Stylizacja: jakiś żel za grosze + psikacz z Hegrona + dyfuzor |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
O: Tresemme Keratin Smooth Conditioner
M: szampon Johnson's Baby żółty O: Herbal Essences Naked Shine Conditioner Po umyciu: na całą długość, ale od połowy długości w górę ilość minimalna: Garnier Sleek & Shine Moroccan Sleek Oil Treatment żel: Andalou Sunflower & Citrus Styling Gel + suszenie dyfuzorem i odgniatanie (wszystkie produkty kupione w Kanadzie)
Edytowane przez krolewna_smieszka Czas edycji: 2015-03-17 o 00:50 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
Wcierka: Seboradin Niger
Olej: Kiełki pszenicy, jojoba Maska: Kallos Keratin do emulgowania Mycie: skalp Barwa Pokrzywowa, długość YR odbudowujący Maska: PO Afryka arganowa Płukanka: z gluta lnianego Suszone dyfuzorem. Zdjęcie drugi dzień po myciu.
![]() |
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
10.04.2015
m - Kallos mleczny d/s - Isana Spulung Oil Care b/s - Joanna niebieska żel gumowy z Joanny, dyfuzor Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2015-04-10 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2260 |
Raczkowanie
|
Tak jak zapowiadałam, zdaję relację z linii SheaMoisture:
Po pierwsze: niesamowity zapach kosmetyków! Bardzo kokosowo i mlecznie (ja tam jeszcze czuję ananas, chociaż nie ma go w składzie ;p ) Rajska wyspa^^ A co najlepsze, utrzymuje się jeszcze drugiego dnia po myciu. Szampon Hibiscus&Coconut jest niesamowicie nawilżający (zasługa braku SLS i obecność oleju kokosowego i masła shea na 2 miejscu składu) przyjemnie się pieni, włosy są umyte a nie wysuszone, polecam! Myślę, że będę go kupować okazjonalnie ze względu na cenę, bo wydajność jest taka sobie Curl Enchancing Smoothie mój absolutny hit, nadaje się do wszystkiego : do DT, stylizacji, reanimacji,jako normalna odzywka. Trzeba tylko pamiętać by dobrze wymierzyć ilość przy stylizacji, żeby nie przesadzić, bo może obciążyć. Ja po prostu przejeżdzam palcem po powierzchni Smoothie i taką ilość rozcieram w dłoniach i nakładam na włosy ![]() ![]() Curl&Style Milk: Myślę, że muszę je jeszcze rozgryźć, niby skład baardzo podobny do smoothie (tylko konsystencja rzadsza, ale zupełnie inne działanie) u mnie szału nie było, ale stosowałam samo mleczko bez żelu, ani smoothie, producent natomiast poleca stosowanie obu kosmetyków jednocześnie. Kosmetyki zakupiłam w polskim sklepie premiumusa.pl, mam nadzieję, że niedługo rozszerzą ofertę o inne kosmetyki do kręciołów z USA, bo ten dział pielęgnacyjny u nich jeszcze licho wygląda ;p Efekty: włosy niezwykle nawilżone, skręt wzmocniony, brak puchu, po prostu cudo ![]() Mycie: Szampon Shea Moisture Coconut&Hibiscus Odżywka: Shea Moisture Curl Enchancing Smoothie Stylizacja: Shea Moisture Curl Enchancing Smoothie
Edytowane przez insanecurls Czas edycji: 2015-04-11 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
O: Hask Keratin Protein Smoothing Conditioner
M: Johnson's Natural Head-to-toe Foaming Baby Wash O: Jason Long & Strong Jojoba Conditioner Po umyciu: - na całą długość, ale od połowy długości w górę ilość minimalna: Garnier Sleek & Shine Moroccan Sleek Oil Treatment - żel z siemienia lnianego (trochę mnie obciąża, wolę efekt po płukance z siemienia + żelu drogeryjnym) + suszenie dyfuzorem i odgniatanie (wszystkie produkty kupione w Kanadzie)
![]() |
#2262 |
Moderator
|
na noc: olej kokosowy rafinowany ktc
mycie: creightons keratin pro conditioner odżywka: ziaja masło kakaowe+treseme naturals wmasowywana 3 minutki i spłukana b/s: ziaja jedwab wygładzanie+ krem boots suszenie zwykła suszarą z jonizacją i rozczesane płaską szczotką efekt: włosy są nawilżone, z objętością i zbijają się w grube falo-loki, czy tak jak powinno być bo to jest mój odpowiedni skręt ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2263 |
Raczkowanie
|
Mycie: Eva Nature x2 (oczyszczanie)
Odżywianie: Kallos Cherry + 4 krople pantenolu + 4 krople keratyny + 2 krople jojoby Stylizacja: Płukanka z siemienia lnianego + suszenie z dyfuzorem Na zdjęciu dwie noce po myciu.
![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Mycie: balsam potters z aloesem
Odżywianie: odżywka yves rocher jedwabista + keratyna 3 krople Odżywla b/s: brak Żel: męski żel isana bez alkoholu odrobinka Stylizacja: plunking 30 minut, dosuszenie naturalne Na zdjęciu są po porannej reanimacji, po nocy, lekko zmoczyłam włosy, wgniotłam kapkę żelu i podsuszyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2265 |
Zadomowienie
|
30.05.2015
O: GAiK M: T-GEL na skalp/ YR volume reszta/ponownie skalp i reszta Planeta Organica Aleppo 'glut' bo ładnie łagodzi i nawilża. O: Alterra + YR lissage + algowy kallos Stylizacja -krem Boots +joanna mrożąca B/s- balsam syberysjki babuszki Agafii Odciskanie w koszulkę. Plunking 15minut. Suszone dyfuzorem. ![]()
![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Mycie: szampon biolaven
Odżywianie: odżywka mythos z miodem i soją+olej z pestek moreli Stylizacja: męski żel isana bez alkoholu na bardzo mokre włosy, plunking 5 minut, dosuszenie suszarką z dyfuzorem Skręt bardzo fajny, brak strączków ![]() Kolor w słoneczku oraz w cieniu, oba zdjęcia bez lampy. Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2015-06-09 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze, jestem z nich bardzo zadowolona - kochają emolienty
![]() Mycie: balsam mrs. potters z aloesem Odżywianie: maska Fitokosmetik do włosów farbowanych z olejem arganowym - bardzo emolientowa, jest w saszetkach Odżywka b/s: kapka joanny lnianej Stylizacja: męski żel isana ze starym składem Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2015-06-19 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2268 |
znaczy piżmak
|
Moja pierwsza udana! próba wydobycia skrętu po ścięciu włosów. Jestem bardzo zadowolona
![]() 1. Zmoczenie włosów, nałożenie maski Gloria, rozczesanie grzebieniem 2. Szampon Fitomed rumiankowy, dwukrotne umycie 3. Stylizacja żel Bielenda Graffiti 3D bardzo mocny z kolagenem 4. Suszenie dyfuzorem
![]() |
#2269 |
Moderator
|
Mycie wczoraj:
Na noc: olej rycynowy po tym było mycie szamponem na wypadanie i na to maska macadamia oil+olejek rycynowy i b/s mus pantene. Włosy były obciążone i lekkie, musiałam je umyć znowu bo przez obciążenie trochę swędziała głowa. Takze po nieudanym eksperymencie umyłam włosy szamponem: kinky curly straight macadamia oil rejuvenating shampoo 2 razy. (do kupienia w poundland) odżywianie: odżywka ziaja jedwab na 3 minutki b/s: to co powyżej Włosy wysuszyłam suszarką - były gładkie i bez problemu przeczesywałam je, nie plątały się, bardzo błyszczały. Dzisiaj je tylko zwilżyłam lekko wodą po czym wyczesałam płaską szczotką i zdjęcie jest z dzisiaj. Obwiniam szampon, kolejny raz mam po nim bardzo czyste i gładkie włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2270 |
Raczkowanie
|
Olejowanie: na jakiś różowy balsam olejem z prażonych pistacji;
Mycie: skalp - mydło miodowe, długość - balsam Mrs Potters melisowy; Odżywianie: maska YR odbudowująca; Stylizacja: ugniecione na musie Pantene i ręcznikowanie. Schły naturalnie.
![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
Wracam do stylizacji, ograniczam silikony, może coś z tego będzie
![]() Mycie: potters z aloesem i jedwabiem Odżywianie: kallos blueberry+panthenol 3 krople+olej z pestek malin 3 krople Zabezpieczanie: rozwodniony balsam regenerujący ecolab Stylizacja: sporo męskiego żelu isany (jeszcze zachomikowany stary) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Kazar Lady
|
wracam do zapisywania pielęgnacji
na noc olaplex mycie BD d/s garnier aik b/s joanna zielona żel lniany zmieszany z leciutkim bezalkoholowym żelem drogeryjnym dufuzor z chłodnym nawiewem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
Moje wczorajsze
![]() ![]() Mycie: szampon odżywczy bania agafii Maska: kallos caviar Odżywka b/s: rozwodniony balsam regenerujący ecolab Stylizacja: żel isana ze starym składem Suszarka z dyfuzorem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2274 |
Rozeznanie
|
Mój pierwszy wpis tutaj, nie są idealne ale staram się po lewej moje zdjęcie równy rok temu
![]() Mycie: Pharmaceris H, H - Stimupurin, Specjalistyczny szampon stymulujący wzrost włosów. Maska: Laboratorium Pilomax, Henna Wax, Regenerująca maska do włosów ciemnych (nowa wersja). Odżywka B/S: Ziaja, Intensywna Pielęgnacja Włosów, Odżywka `Intensywna odbudowa ceramidy` Stylizator: Natura Siberica. Naturalny rokitnikowy żel do układania włosów. Końcówki zabezpieczone jedwabiem CHI niestety je posklejał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
Mycie: szampon regenerujący ecolab
Maska: kallos multivitamin + aloes 4 krople Odżywka b/s: rozwodniony balsam regenerujący ecolab Stylizacja: żel isana ze starym składem Suszarka z dyfuzorem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2276 |
Moderator
|
Na noc: krem Cien hydro na lekko zwilżone włosy
mycie: Mydło Sesa odżywka: stara wersja Alberto Balsam Blueberry+ Refine Gloss Aldi włosy schły same, uczesane płaską szczotką. Tak przeciętnie nawilżone, fajne retro fale wyszły z 'po humektantowym' blaskiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
Mycie: szampon odżywczy bania agafii
Maska: kallos caviar + aloes 4 krople + olej z pestek moreli 4 krople Odżywka b/s: rozwodniony balsam regenerujący ecolab Stylizacja: żel isana ze starym składem Suszarka z dyfuzorem Fajnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2278 |
Przyczajenie
|
Swoimi włosami zainteresowałam się niedawno, szukając recenzji produktów Organique (detergenty siarczanowe mnie uczulały, koleżanka podrzuciła wspomniany niżej szampon). No i chyba jednak jestem falowana, wbrew temu co całe życie sądziłam.
U mnie ubogo, bo sesja: Mycie: Szampon Organique AntiAge Maska: Maska Organique AntiAge Stylizacja: Zostawione do wyschnięcia ![]() Walczę z przeproteinowaniem (Kallos keratin przez tydzień ftw ![]() ![]() Jak na razie siemię lniane leży w kuchni, będę wydobywać skręt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2279 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze włosy. Zdjęcie niestety z lampą.
Ostatnie podcinanie końcówek było na początku października. Dzisiejsza pielęgnacja: Peeling z fusów kawy Mycie na długości: Maska Kallos color Mycie na całości: Szampon z Auchan z czarną rzepą Odżywka d/s: Isana z limonką i aloesem Odżywka b/s: Joanna Naturia z lnem i rumiankiem Stylizacja: Żel do włosów z Rossmanna + suszenie dyfuzorem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2280 |
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze włosy. Wracamy do roboty.
Powrót do silikonow i protein. Plus test nowego stylizatora (nie chce zapeszac bo jeszcze nie wiem, czy to w pełni jego zasluga ale.. ![]() O: lejowanie na godzinke olejem migdałowym. M: mydło aleppo O: Mix Gliskura złotego (olejki i silikony) YR bouncy curls i lopianowy, Garnier AiK i kokosowy z witamina b do wlosow suchych plus alterra. -mixy byle czego wydają sie moim włosom najbardziej służyć. Stylizacja: wgnieciony olejek arganowy (z silikonem) i umberto giannini curls friend jelly. Wreszcie powialo 'fajnym wlosem' Skret byl od samej głowy 😱❤ ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.