|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A teraz musze sie do czegos przyznać. Na swoja obrone ma to, że zostałam zmuszona i nie miałam wyjścia. Miałam służbowe spotkanie i zmuszona zostałam to wypicia służbowej herbatki no i placuszek byl. I nie było mowy odmówic ![]() ![]()
![]() |
#2253 |
Raczkowanie
|
słodziki, otręby i skrobię kukurydzianą bez problemu można dostać w sklepie ze zdrową żywnością lub zielarskim! Dużo odtłuszczonych produktów jest w Kauflandzie więc lepiej się najpierw tam rozejrzeć.
co do chlebka i jego małej ilości - ja piekłam taki na dwa dni więc wyszła to większa bułeczka. Też nie posiadam małych foremek ale poradziłam sobie bez kombinacji wkładając do blachy wąskiej (keksowej) folię aluminiową. ograniczając z jednej strony rozpłynięcie się ciasta ![]()
#2254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co, widziałam wczoraj w Kauflandzie akurat, ale pewnie w każdym markecie i nie tylko są, takie foremki-keksóweczki jednorazówki aluminiowe - malutkie i większe, jakie kto woli. Możesz sobie kupić jedną czy dwie, wypróbować przepis i jeśli CI podejdzie to ewentualnie zakupić sobie wtedy fomę małą normalną. Albo upiec ten chlebek w formie bułeczek - muffinek na przykład - też przecież może być... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Rozeznanie
|
Ja zaczęłam od piątku tryb 4+3, także w pt, so i nd mam warzywa, a w tygodniu bede na białku jechać. Zobaczymy jak to będzie.
Póki co zanotowałam wzrost o 1 kg ![]() Wiecie co mnie denerwuje? Siedze w pracy w pokoju tylko ja i dwóch facetów i oni przez cały dzień nic nie jedzą!! A mi tak głupio przy nich cokolwiek jeść, bo pokoik mały i siedzimy dość blisko siebie ![]() Co robic? Jeszcze dzisiaj idziemy na spotkanie z Węgrami do PIEROGARNI - chyba będę o herbacie siedzieć, bo żandego pieroga nie tknę. Już wystarczy, że na wieczorze panienskim w sobote i weselu w nast. tygodniu pewnie coś niedozwolnego wpadnie, buu ![]()
#2256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A masz ![]() ![]() Zapamiętaj jak dupsko boli po takich placuszkach grzesznych... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | ||
Zakorzenienie
|
dzięki już zasubskrybowany
Cytat:
ale będę robiła zdrowe obiatki - z waszych przepisów, oby mu smakowały a co dać do szkoły na drugie śniadanie ? chlebek dukanowy - lubia dzieci ? dzięki Cytat:
ogólnie to teraz dopiero sobie uświadomiłam jak ciężko robic zdrowe, dietetyczne zakupy jak 99 % towaru w sklepie to wysokokaloryczne produkty ten 1 % to chyba warzywa i owoce, nawet jogurty maja sporo węglowodanów, może byc kefir ? za rzadki nie ? i jeszcze jedna rzecz mnie męczy - słodziki - podobno można sobie nimi zaszkodzic i to poważnie , zwłaszcza jeśli chodzi o trzustkę, która mysli że dostaje cukier, zaczyna wydzielać insulinę a tu cukru do strawienia nie ma ... i jest ochota na słodkie, znowu jemy słodzik jeszcze wiecej insuliny się wydziela, czy to prawda? jest jakis zdrowy i bezpieczny słodzik ? ![]()
![]() |
#2258 |
Rozeznanie
|
maweth - ja bym wyciągnęła przy nich i jadła. Co się będziesz przejmowała. A oni pewnie w pracy nie jedzą tylko przychodzą do domu i wtedy się najedzą za cały dzień. A ty już takiej mozliwości nie masz, poza tym to średnio zdrowe.
A jovi 0% jest dozwolone. Ja pijam nawet te owocowe. _mama_ - aspartam jest niezdrowy to fakt. Podobno nie wszystkie słodziki mają go w składzie.
SB (było i nie ma) 28.02'09 Dukan (jest) 7.04'10 - 13 kg Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2010-08-17 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2260 |
Rozeznanie
|
Ooooo super, wobec tego dzisiaj będą zakupy ![]()
#2261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Grzeszyc juz nie będe ![]()
![]() |
#2262 |
Zadomowienie
|
aspartam jest szkodliwy w wysokich temperaturach (np. do pieczenia się nie nadaje... do gorących napojów też nie polecam). w Kauflandzie jest słodzik Clio 650 tabletek i on jest bez aspartamu, tak samo słodziki do pieczenia. więc lepiej wybrać te
![]()
#2263 |
Rozeznanie
|
Co do chlebka, to wypróbuję, ale dzisiaj nie mam składników, dziś dzień zakupowy. A takie malutkie aluminiowe 2 foremki mam, bo robiłam w nich pasztet, pozostałe dwie, które na chlebek byłyby lepsze zostawiłam w Beskidach wraz z zawartością. Ciekawa jestem, czy komuś mój pasztet smakował, czy od razu go do kosza wrzucili.
![]() Co do słodzików, to używam teraz do pieczenia serników ten w tabletkach pokruszony, bez aspartamu i poza tym nie używam słodzików, kawę i herbatę - tą od wielkiego święta - piję gorzkie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Raczkowanie
|
zmieniłam se avatarka, a co! żeby nie było że na wizazu talibowie grasują
![]() ![]()
#2265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie dziwię Ci się - też taka chodziłam przed urlopem :P a powiedz mi o ile wolno zapytać - ile taka wyprawa Was wyniesie? około ![]() ![]() ![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Rozeznanie
|
Na wyjeździe spotkałam znajomą i ona schudła na dukanie i była wielce zdziwiona, że ja nie piję alkoholu. Mojemu mężowi powiedziała, że chyba wydziwiam, na co on jej mówi, żeby mi nic nie mówiła, bo on będzie miał kierowcę, po czym i tak mi powiedział, że ona piła piwo.
W książce widziałam, że dr pisze, żeby na przyjęcia kupić sobie wodę gazowaną, albo colę light i trzymać w ręku, żeby po alko nie sięgać, ale nie pisało w tym miejscu z jakiego powodu?przez węgle? czy rzeczywiście jest to niebezpieczne, jak któraś z Was tu napisała? |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Rozeznanie
|
Jakiś czas temu na tvn style był program o kalorycznosci napojów alkoholowych, nie pamiętam już dokładnie co ile miało, ale piwo na przykład coś w granicach 300-500 kcal 0,5 l, wino ze 200 / lampka, coś w te mańke. Także lepiej uwazac
![]()
#2268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój małż w zeszłym roku był ze swoimi dwiema nastoletnimi córkami i za te 3 osoby w sumie z przejazdem, noclegami i wyżywieniem wyszło mu, że poszło ok. 4500,- Teraz planujemy też w tych granicach, do 5000,- Nasza córka ma 7 lat wprawdzie i na pewno pożre mniej jadła niż duże dziewczyny, które lubią zjeść w dodatku ![]() ![]() No to na 2 osoby procentowo sobie oblicz ile to może być...Ok. 3000 pewnie trzeba szykować najmniej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe na 2 to pewnie tak, ale już na 4 to więcej ![]() ![]() ![]() jeżeli jestem zbyt wcibska to mi powiedz ![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zadomowienie
|
jogurtowy sernik z galaretką mi nie wyszedł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() galaretka wchłonęła się w piankę i koniec... za wcześnie ją dodałam... głupia ja. ![]() ![]() ![]() następnym razem będę wiedzieć jak zrobić, teraz mam słodką plajtę. i tak ją zjem bo mam zły dzień i potrzebuję słodkiego ![]()
#2272 |
Raczkowanie
|
Witam sie
dzis na wage nie weszlam bo postanowilam wazyc sie raz w tygodniu trzymam sie dzielnie zobaczymy efekt na wadze za kilka dni poczytam co u was bo z braku czasu troche opuscilam posty Oooo widze ze planujecie wakacje ![]() ![]() obecnie szukam jakiegos sprawdzonego miejsca ![]()
![]() I Faza -3kg 14.08. 10 II Faza 71->21.08przerwa od10.11.start 70 -> -> ![]() ![]() Edytowane przez mamawmw Czas edycji: 2010-08-17 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i fakt, jeśli 4 osoby to nalezy doliczyc do tamtej kwoty ze 30% ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Raczkowanie
|
czesc ponownie dziewczyneczki,
siedze w pracy.strasznie sie nudze i okropnie sie czuje.brzuch mnie boli jakbym miala @,a jego dalej ni widu ni slychu.. I mam totalny kryzys wiary we wszystko.doslownie! Policzylam dzis i za kilka dni minie mi miesiac odkad waga ani drgnie w dol,jedynie w gore i znow do 65.. Czuje sie jakbym miala balon zamiast brzucha,i boli boli boli;c nastraszylyscie mnie z tym slodzikiem,nie mam pojecia co jest w skladzie mojego ale od ponad tygodnia slodze nim i na zimno i na cieplo..teraz sie boje czy sie nieswiadomie nie przytruwalam.nie pamietam co bylo na opakowaniu,taki sloiczek z niebieska etykietka i nakretka z kauflandu.cos mi sie wydaje ze bylo na nim cos o wypiekach ale reki nie dam sobie uciac.. Ktos uzywa,wie? Ja sprawdze dopiero jak wroce do domu. Bleh,ale parszywy dzien;c chce zmienic ta prace,chce zeby tz byl blisko mnie,chce przestac sie martwic jak to bedzie za pare tygodni,przestac czekac na @ i troche odpoczac.wrrrr! Moze powinnam zmienic tryb? |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Raczkowanie
|
aaa kobitki ratunku
![]() ![]() ![]() ![]() A u mnie się ruszyło...-300 gram ![]() ![]() ![]() heh...tak czytałam, to co napisała Kochak...pozostaje mi się podpisać do tego, co pisały kobietki ...Ja nie rozumiem, jak można tak grać sobie z premedytacją na czyiś uczuciach....kopnij go w dupsko! ![]() Na nim się świat nie kończy ![]() ![]() A w ogóle to mnie głowa boli, ciśnienie jakieś niskie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Raczkowanie
|
Wiatm popołudniowo
![]() Dziś ostatni dzień uderzeniówki...chyba wytrzymam, chociaż żadnej koncepcjii na jedzenie, jakbym straciła wenę i chęci. Wytrzymam, nie poddam się! Jedyne co mnie pociesza to serniczek kawowy w lodówce ![]() Ponadto dzisiaj też jestem jakaś wczorajsza, męczy mnie wszystko i denerwuje...może rzeczywiście ta pogoda?
Może tym razem się uda ![]() 28-07-2011 - start 83kg 12-08-2011 - start z Herbalife 81kg 12-09-2011 - 73,3 kg ![]() 22-09-2011 - 73,7 kg ![]() ![]() 02-10-2011 - 72,2 kg ![]() 08-10-2011 - 71,9 kg ![]() cel - 55-57 kg |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=rumcia1;21424395]
![]() ![]() P.S. Dziękuję za komplement po obejrzeniu. Za parę kilo mniej powinno być lepiej. [QUOTE] rumcia rumcia ![]() ![]() ![]()
#2278 |
Zadomowienie
|
Ach, jak cudownie...
Kończę właśnie mój ostatni dzień pracy przed urlopikiem - tralala Jutro zakupy, czwartek gotowanie żarełka na wyjazd, piątek prasowanie i pakowanie i jazda - tralala Będę do Was tu zaglądac przez najbliższe dni, ale pewnie rzadziej... w piateczek powiem ładne dowidzenia się z Paniami na dobre 10 dni i pojadę wreszcie odpocząć. Tymczasem idę do domeczku, a stamtąd się wieczorkiem odezwę. Buźka dziewczynki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to Sweetie Gold jest, on jest ok, bo nie ma w nich aspartamu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2280 |
Raczkowanie
|
dzieki zlotqo,przynajmniej jedna sprawa z glowy.
Druga w sumie tez,jak chlupnelo,tak mnie potop szwedzki nawiedzil.juz nie czekam na @. Boze,cuda sie dzieja na tym dukanie. Ciekawe czy znow czeka mnie tydzien... Ale skoro juz@,to dawac spadki,bo inaczej pogadamy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.