Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 09:41   #2251
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cześć!!!
Właśnie wyleguję się z dziewczynkami w łóżeczku ale nie śpimy od 8:00, obie są już po śniadanku Patrycja dziś ładnie dała pospać, jak ja wykąpałam i dałam jej jeść o 20:30 to (samej mi trudno w to uwierzyć) wstała głodna jak wilk o 5:45.Trzeba sie zebrać i troszkę posprzątać, obiadek ugotować ale jakoś weny twórczej do gotowania dziś nie mam,może Wy sie pochwalicie co pichcicie to zgapię
Nie puściłam Martynki do przedszkola bo ma katar i w nocy kaszlała, boję sie tylko żeby Patrycja się nie zaraziła, tym bardziej że w piątek mamy szczepienie.U nas dziś słoneczko od rana z tym że pewnie bardzo zimne powietrze będzie.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 09:56   #2252
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
dzidzia ale bardzo ładny masz ten kolorek ja bym taki chciała ten co mam bardzo mi się przepłukał i zaczyna być znowu widac te rudości na czubku głowy
Mi się Twój podoba. Wyglądasz tak niewinnie i skromnie. Jasny blond Cię postarzał i robił taką kobietę z pazurem, a mnie się zdaje, że jesteś dużo delikatniejsza...
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Zauwazylam, ze im lepiej mi mleko idzie tym jestem szczesliwsza. Na sama mysl, ze w 20 min sciagam 200ml mi sie buzia cieszy i uwielbiam patrzec jak zapelniam butelke mlekiem hmm dziwna jestem
Mam to samo . A jeszcze najlepiej jak ściągnę dla zapasu, a za godzinę, dwie Alisa przy tej samej piersi się grzecznie najada.
Właśnie. Niezawsze ile Maja zjada na raz?

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
dzidzia mi się też jakiś czas temu bardzo kręciło w głowie, prawie obijałam się o ściany i przeszło samo, nie mam pojęcia co to było. A co do mleka to chyba masz rację bo wieczorem mam flaki, a dzisiaj w nocy tak mnie zalało, że szok., ale i tak muszę mu dawać butlę na noc bo z samych cycków to mu chyba nie wystarcza dopiero jak dostanie mm to zasypia.
Bo mm jest bardziej kaloryczne i dłużej się trawi . Ja proponuję 2-3 nocki go przemęczyć przy cycku i tak Ci się wzmoże produkcja, że będzie po kłopocie . No chyba, że jest Wam tak dobrze, to ok .

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzidzia- Co do uśmiechania to Jagódka się do mnie uśmiecha ale ja i tak zazdrosna jestem o każdy uśmiech do babci czy dziadka...
Właśnie...a jak dziadek?

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
tak czytalam, co żabka napisała o rozwoju no i stwierdziałm, że paru rzeczy jeszcze mały nie umie. A tu bach dzisiaj ni stąd, ni zowąd okazało sie, że przekręca się z brzucha na plecy. A jakie okrzyki wydaje jak robi zamach, normalnie zalewamy się

mam pytanko czy Wasze dzieci mają tak, że np przekręcają sie na razie same tylko na jeden bok, albo z brzucha tylko przez jedno ramię?????

i jak macie z łapkami, czy obywdwie ładnie chwytają zabawki czy costam czy np. któraś jest silniejsza????
A czy ty Kochana masz obie ręce równo sprawne i silne? Mnie się zdaje, że to normalne, że dziecko stopniowo się uczy i rozwija

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:03   #2253
Linka24
Wtajemniczenie

Hej mamuśki przesyłam wam filmik jak mój Mis się śmieje Nakręciła to moja siostra, nie było mnie wtedy i nie słyszałam jak mój łobuz się chichota tak pierwszy raz...
Ja nie wiem co one mu robiły

http://www.youtube.com/watch?v=KugwNPzIPwc

Jusdaaaan śliczna ta twoja Patunia!! Michaś bedzie miał kogo podrywać

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-10-11 o 10:05
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:05   #2254
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
A i zostalo mi jeszcze 3kg do wagi wyjściowej...
to tak jak mi

dalej nie wchodze w moje przedciazowe dzinsy, ktore kupilam jak mialam 87 w biodrach ale wszystkie spodnie,w ktorych chodzilam przed odchudzaniem sa idealne albo lekko za duze

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
vette - nie przesadzajmy, są minusy które muszę wyeliminować aż boje się pomyśleć, ze jeśli będę mieć 2 dziecko to co to będzie..
Jakie minusy ?

olakola nam zniknela
dzidzia jakos mi lepiej na sercu
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:11   #2255
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Właśnie...a jak dziadek?
A średnio na jeża. Owszem cieszy się z wnuczki... przychodzi czasem do nas do pokoju.
Ale więcej pije niestety. Rano nie pamięta co wieczorem robił, co mówił.
Jak ma wolny dzień to i w ciągu dnia musi drzemkę zaliczyć żeby otrzeźwieć.
Jedyne co to pali papierosy na balkonie albo na klatce schodowej.
No i pcha brudne łapska do Jagody. A jak pytam czy mył ręce to mi zarzuca, że mu zabraniam kontaktu z wnuczką... na co mu odpowiadam, że chcę tylko żeby umył ręce a on sobie idzie do swojego piwka...
Stary 2010-10-11, 10:19   #2256
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cześć dziewczynki! Byłam wczoraj na roczku u mojego chrześniaka. Ale to zleciało! Juz niedługo my będziemy świetowac roczki naszych maluszków.

jusdan, farminka sliczne dzieciaczki.

niezawsze Maja jest przeurocza i kto tu ma duże oczyska Ja z odciąganiem mam to samo, uwielbiam patrzyć na zapełniana butelkę i cieszę sie jak głupek. Z tym, ze ja nie odciągam tak dużo. Nigdy mi sie nie udało odciągnąć 200 ml z jednej piersi za jednym razem.

Pisałam Wam, że dostałam okres. Ale dziwna sprawa bo trwał jeden dzień i dalej nic. Właściwie to tylko raz zauważyłam świeża krew. No i nie wiem co to było i jak mam teraz cykle liczyć.

Dziewczyny karmiące piersią dajecie dzieciaczkom jakieś herbatki do picia?
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:23   #2257
agravka
Wtajemniczenie

witam!
nie bylo mnie przez weekend, teksnilyscie?
jestem u rodzicow- w niedziele chrzcilismy mala i zostalam mala byla dosc grzeczna na mszy, choc pod koniec zaczela sie strasznie drzec, na caly Koscil...ale trudno
moge byc teraz mniej aktywna, bo tak jak juz pisalam jestem u rodzicow i moge nie miec czasu na wizaz.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:23   #2258
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki! Byłam wczoraj na roczku u mojego chrześniaka. Ale to zleciało! Juz niedługo my będziemy świetowac roczki naszych maluszków.

niezawsze Maja jest przeurocza i kto tu ma duże oczyska Ja z odciąganiem mam to samo, uwielbiam patrzyć na zapełniana butelkę i cieszę sie jak głupek. Z tym, ze ja nie odciągam tak dużo. Nigdy mi sie nie udało odciągnąć 200 ml z jednej piersi za jednym razem.

Pisałam Wam, że dostałam okres. Ale dziwna sprawa bo trwał jeden dzień i dalej nic. Właściwie to tylko raz zauważyłam świeża krew. No i nie wiem co to było i jak mam teraz cykle liczyć.

Tak, tak, zleci szybciej niż nam się wydaje...

Czy Wy wszystkie odciągacie pokarm? Bo ja się przyznaję, że nie odciągam. No ale może nie mam takiej potrzeby...

Myślę, że to nie był okres.

Nie daję żadnych herbatek ale zamierzam zacząć podawać jak Mała skończy 3 miesiące.
Stary 2010-10-11, 10:27   #2259
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

vette - a mala nie lubi w ciagu dnia spac w lozeczku, z jednej strony oki, bo jak bedzie u rodzicow to sie zabradzo nie przyzwyczai, ale z drugiej....
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:31   #2260
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

A średnio na jeża. Owszem cieszy się z wnuczki... przychodzi czasem do nas do pokoju.
Ale więcej pije niestety. Rano nie pamięta co wieczorem robił, co mówił.
Jak ma wolny dzień to i w ciągu dnia musi drzemkę zaliczyć żeby otrzeźwieć.
Jedyne co to pali papierosy na balkonie albo na klatce schodowej.
No i pcha brudne łapska do Jagody. A jak pytam czy mył ręce to mi zarzuca, że mu zabraniam kontaktu z wnuczką... na co mu odpowiadam, że chcę tylko żeby umył ręce a on sobie idzie do swojego piwka...
wspolczuje, chociaz moj tato tez lubi wypic,,,niestety
Stary 2010-10-11, 10:35   #2261
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
olakola nam zniknela
dzidzia jakos mi lepiej na sercu
I pilotka.

To najważniejsze .

Lazurka ja piorę w persilu sensitive i spiera wszystko.

. Witaj Kochanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-11, 10:37   #2262
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wspolczuje, chociaz moj tato tez lubi wypic,,,niestety
Tak naprawdę wielu mężczyzn ma z tym problem... A i przecież kobiety z problemem alkoholowym się znajdą...
Ale ja już mam tego dość.

Mam takie pytanko.
Chcę Małej sprawić bujaczek. Jakie Wy macie??
Chciałabym też huśtawkę, ale nie starczy mi kasy, a na chrzestnych nie mam co liczyć, no i miejsca mało w tym naszym pokoiku.
Muszę jeszcze kupić blender- tak przyszłościowo do obiadków, bo nie mamy a póki są pieniądze to nie chciałabym żeby się zmarnowały.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Ja piorę w Lovelli ale wolę asekuracyjnie zamoczyć najpierw w zimnej wodzie.
Po za tym jak Jagódka ma "bombową kupę" to potrafi się usrać po same pachy...
Stary 2010-10-11, 10:37   #2263
Linka24
Wtajemniczenie

Lazurku ja kupiłam na all uzywany fischer price wogóle nie zniszczony o połowe taniej jak stoja nowe i to był dobry zakup!!! Pełno ich jest na all!
Stary 2010-10-11, 10:39   #2264
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Jagoda pojadła i nie umie zasnąć... wkurza się i zaczyna płakać... No nie umiem Jej ululać...
Stary 2010-10-11, 10:39   #2265
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam takie pytanko.
Chciałabym też huśtawkę, ale nie starczy mi kasy, a na chrzestnych nie mam co liczyć, no i miejsca mało w tym naszym pokoiku.
Muszę jeszcze kupić blender- tak przyszłościowo do obiadków, bo nie mamy a póki są pieniądze to nie chciałabym żeby się zmarnowały.

-
wiele z tas, w tym ja, ma taki http://allegro.pl/fisher-price-lezac...260087921.html ja jestem zadowolona!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-11, 10:42   #2266
vette
Zadomowienie

Cytat:

Okres?juz? ja nie chce jeszcze

Ja narazie niczym nie dopajam. Choc moja lekarka wspominala,ze po skonczonym 3miesiacu mozna juz cos tamcos tam ...ale jej nie sluchalam bo to jeszcze daleko

Cytat:
vette - a mala nie lubi w ciagu dnia spac w lozeczku, z jednej strony oki, bo jak bedzie u rodzicow to sie zabradzo nie przyzwyczai, ale z drugiej....
Pewnie woli lezaczek

Moja pomalu,pomalu wychodzi na ludzi W nocy spi w lozeczku, w dzien tez bardzo czesto. Biore ja do lozka jak widze,ze cos ja boli albo jest niespokojna.

Cytat:
witam!
nie bylo mnie przez weekend, teksnilyscie?.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:50   #2267
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Lazurku ja kupiłam na all uzywany fischer price wogóle nie zniszczony o połowe taniej jak stoja nowe i to był dobry zakup!!! Pełno ich jest na all!
A ja się boję, że będzie uszkodzony albo coś nie będzie działać....
A chciałabym na już bo nie umiem sobie z Małą poradzić...

Cytat:
wiele z tas, w tym ja, ma taki http://allegro.pl/fisher-price-lezac...260087921.html ja jestem zadowolona!!!
Fajny!
I właśnie u tego sprzedawcy kupowałam karuzelkę... szkoda, że wcześniej nie pomyślałam...
Stary 2010-10-11, 10:54   #2268
Linka24
Wtajemniczenie

Lazurko ja kupiłam i wszystko jest ok, to taki ryzyk fizyk ale zawsze są fotki.
Stary 2010-10-11, 10:56   #2269
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam to samo i to chyba jednak nie był okres. Poleciało maleńko jednego dnia i drugiego już brudziłam na brązowo. Myślę, że to jeszcze od rany.

Cytat:
Mam takie pytanko.
....................
Ja piorę w Lovelli ale wolę asekuracyjnie zamoczyć najpierw w zimnej wodzie.
Po za tym jak Jagódka ma "bombową kupę" to potrafi się usrać po same pachy...
Ja mam fisherprice ale ten z lwem na zielonych płozach. Mała jeszcze nie zawsze chce w nim przesiadywać, ale staram się ją przyzwyczajać.
Ja właśnie zmieniałam taką kupę- nie wiem czemu górą wycieka . A była tak ślicznie ubrana :P

Cytat:
Jagoda pojadła i nie umie zasnąć... wkurza się i zaczyna płakać... No nie umiem Jej ululać...
Ja Alisę odkładam do łóżeczka jak widzę, że zamula. Wkładam smoka, ona go wywala, trochę protestuje- daję jej pokrzyczeć, ale nie płakać. Wkładam smoka znów, oczy odjeżdżają. Zaraz wypada, wkładam jeszcze raz i odjeżdża . Tak mniej więcej. Zostawią ją na chwilę, żeby sobie pokrzyczała, żeby nie wymuszała na mnie rączek. I lekko gładzę po skroni jeśli mimo smoka protestuje.
Cytat:
Ja narazie niczym nie dopajam. Choc moja lekarka wspominala,ze po skonczonym 3miesiacu mozna juz cos tamcos tam ...ale jej nie sluchalam bo to jeszcze daleko
.................
Moja pomalu,pomalu wychodzi na ludzi W nocy spi w lozeczku, w dzien tez bardzo czesto. Biore ja do lozka jak widze,ze cos ja boli albo jest niespokojna.

Ja też nie dopajam i nie zamierzam. Dodatkowe jedzonko też chcę wprowadzić nieco później niż w 4 miesiącu. Jakoś mi do tego niespieszno.
Tylko z tym braniem do łóżka uważaj. Ja brałam 2 razy w tygodniu rano, żeby dospać jak Ł. wyjdzie do pracy i mi skubana zaczęła się domagać i teraz muszę ją odzwyczajać :P. Na szczęście to idzie łatwo.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-11, 10:57   #2270
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
I pilotka.

To najważniejsze .

Ja używam ariela odplamiacza...super sprawa...wczoraj Anastazja zrobiła taka kupę ze wszystko brudne, polałam odplamiaczem i wyprałam i zero śladu polecam

Vette
- w nocy nie ma problemu, a w dzień lubi gadać i ogląda wszystko lubi bujaczek lub kanapę

Stary 2010-10-11, 11:01   #2271
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Hej mamuśki, wpadam tylko na chwile bo zaraz wychodzę do lekarza
marta ja też miałam chyba @ trwało to 3 dnie, ale do końca nie jestem pewna czy to to bo trochę wcześnie
lazurowa ja mam taki
http://allegro.pl/show_item.php?item=1246419302
fajny jest tylko mały na razie jest zdziwiony jak mu wibrację włączam i jeszcze go te zabawki nie bardzo interesują.
A ja dzisiaj znowu wyspana spał najpierw 6 godzin, później 3 i 2. Chyba mu już tak zostanie bo to 4 noc z rzędu.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:07   #2272
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
lazurowa ja mam taki
http://allegro.pl/show_item.php?item=1246419302
fajny jest tylko mały na razie jest zdziwiony jak mu wibrację włączam i jeszcze go te zabawki nie bardzo interesują.
A ja dzisiaj znowu wyspana spał najpierw 6 godzin, później 3 i 2. Chyba mu już tak zostanie bo to 4 noc z rzędu.
O właśnie, ja też. Tylko inne kolory. Jedyna lipa w nim jest taka, że jak jest w pozycji dla niemowlaka, to średnio się buja, bo ciałko dziecka przeciąża go do pozycji prawie leżącej.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-11, 11:07   #2273
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Lazurko ja kupiłam i wszystko jest ok, to taki ryzyk fizyk ale zawsze są fotki.
Na zdjęciu nie zobaczę czy wibracja działa czy może jest popsuta...

Cytat:
Ja mam fisherprice ale ten z lwem na zielonych płozach. Mała jeszcze nie zawsze chce w nim przesiadywać, ale staram się ją przyzwyczajać.
Ja właśnie zmieniałam taką kupę- nie wiem czemu górą wycieka . A była tak ślicznie ubrana :P

Ja Alisę odkładam do łóżeczka jak widzę, że zamula. Wkładam smoka, ona go wywala, trochę protestuje- daję jej pokrzyczeć, ale nie płakać. Wkładam smoka znów, oczy odjeżdżają. Zaraz wypada, wkładam jeszcze raz i odjeżdża . Tak mniej więcej. Zostawią ją na chwilę, żeby sobie pokrzyczała, żeby nie wymuszała na mnie rączek. I lekko gładzę po skroni jeśli mimo smoka protestuje.
Ja też nie dopajam i nie zamierzam. Dodatkowe jedzonko też chcę wprowadzić nieco później niż w 4 miesiącu. Jakoś mi do tego niespieszno.
Tylko z tym braniem do łóżka uważaj. Ja brałam 2 razy w tygodniu rano, żeby dospać jak Ł. wyjdzie do pracy i mi skubana zaczęła się domagać i teraz muszę ją odzwyczajać :P. Na szczęście to idzie łatwo.
Też mi się podoba ten z lewkiem. Jagodzie też zawsze górą kupa wyjdzie...

Moja wypluwa smoka. Muszę Jej dłużej przytrzymać a nawet jak zaśnie to jak smoczek wypadnie to jest pobudka. A w ogóle to jak się Jej pierwszy raz włoży to ma odruch wymiotny...

Jagoda śpi ze mną w łóżku co noc, ale to raczej dlatego, że wolę Ją mieć przy sobie, wtedy wiem, że na pewno oddycha. Po za tym jakoś tak mi raźniej i zaraz z Nią usypiam... Jak Ją na początku odkładałam do łóżeczka to nie mogłam zasnąć a i popłakać w poduszkę mi się często zdarzało...
Stary 2010-10-11, 11:28   #2274
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Moja wypluwa smoka. Muszę Jej dłużej przytrzymać a nawet jak zaśnie to jak smoczek wypadnie to jest pobudka. A w ogóle to jak się Jej pierwszy raz włoży to ma odruch wymiotny...

Jagoda śpi ze mną w łóżku co noc, ale to raczej dlatego, że wolę Ją mieć przy sobie, wtedy wiem, że na pewno oddycha. Po za tym jakoś tak mi raźniej i zaraz z Nią usypiam... Jak Ją na początku odkładałam do łóżeczka to nie mogłam zasnąć a i popłakać w poduszkę mi się często zdarzało...
Dlatego ja daję smoka, jak zaczyna protestować. Wtedy zasysa i się uspokaja. Na siłę nie wciskam, bo i tak nie bierze. Czasem też tak memła językiem jakby ją obrzydzał, ale wtedy jej nim jeżdżę po usteczkach i zaraz sama otwiera dzioba i łapie . Alisie też jak wypadnie to się budzi, ale wtedy podaję od nowa i w końcu zapada w tak głęboki sen, że wypadnięcie jej nie robi.

Co do snu w łóżku- gdybym spała bez Łukasza, to na pewno też bym ją miała ze sobą, bo to lubię, ale chcemy mieć trochę intymności i nie chcemy, żeby zachcianki Małej zdominowały nasze życie.

Oooo odjeżdża w leżaczku po długiej dyskusji z hipciem i małpką leżaczkową . Idę ją odłożyć do łóżeczka.

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-10-11 o 11:29
Stary 2010-10-11, 11:31   #2275
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
Bylismy u neurologa z Anastazją i okazało się, że moje przeczucia były słuszne i stwierdzono wzmożone napięcie mięśniowe na plecach.
trzymam kciuki zeby cwiczenia w domku pomogly
Cytat:
Nie pozwalam jej spac od 17, dzis spala tylko troszke na spacerze i miala 2 drzemki po 15minut, a na spacerze moze spala w sumie okolo 2h, ale to bylo rano, pozniej jak widze ze chce spac, to gadamy do niej, bawimy sie, kladziemy na brzuszek i tak jakos czas leci do 19...nie chciala spac wczesniej, wiec pozniej staram sie juz ja przemeczyc, bo po kapieli i mleku zasypia po max 5 minutach i spi np, dzis do 7.30
Zosia spi ok 3h w poludnie a popoludniu to roznie, zalezy co robimy. nawet jesli ma pozna drzemke to o 20 i tak juz spi po kapieli i karmieniu
Cytat:
Karolcia stwierdzil Ci ktos dyslekcje w szkole? Ja mam stwierdzona tylko, ze u mnie polega wlasnie, ze zamist b pisze p itp., ale "że" przez "rz" to Ci sie udalo . (Mam nadzieje, ze Cie nie obrazilam)
tez chcialam zapytac juz daaaaaawno
Cytat:
niezawsze - ja czasem za szybko pisze i nie pomyśle z reguły nie robię błędów,ale zauważyłam ze od kiedy piszę bez kreseczek polskie znaki, robię ich więcej....nie obraziłam się...ja nie z tych muszę więcej uwagi przykładać

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
i byłam zrobić morfologie po tej mojej diecie i w szoku jestem bo wyniki super i hgb 12.4 przed ciążą nawet takiej nie miałam
super ze takie ladne wyniki
Cytat:
Nasza noc ok od 21 do 6 potem jedzonko i spanko do 11Szaleństwoooooo
to sie wyspalas
Cytat:
ja to wstaję tak około 8 z mała i

A ZA BŁĘDY PRZEPRASZAM, I POSTANAWIAM SIĘ POPRAWIĆ
my tez wstajemy ok 8
Stary 2010-10-11, 11:46   #2276
karolcia228
Zakorzenienie

Udało się zasnęła w łóżeczku jestem boska normalnie hehe muszę się sama dowartościować

Stary 2010-10-11, 11:51   #2277
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Pati aktualnie:
piekna
Cytat:
może i mam tylko nikt mi tego nie stwierdził ale żałuje swoich błędów i postanawiam poprawę
kiedys przykladano znacznie mniejsza uwage do tego i niewiele dzieci bylo diagnozowanych
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a my pieczemy szarlotke. ogladalismy "ugotowanych" i nas jakos nalecialo
podziel sie
Cytat:
To i ja sie swoja pochwale z dzis
farminka
kolejne pieknosci
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
W No podaje sie tran zamiast samej wit. D ,moim zdaniem to swietny pomysl tym bardziej ,ze Szymus uwielbia go pic Tran norweski zawiera wit. D,A,E oraz kwasy omega 3.
ja podaje tran norweski dziewczynkom i sama tez pije

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-10-11 o 11:52
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:54   #2278
alutka78
Rozeznanie

Czesc dziewczyny!!!
sliczne te Wasze dzidzie. Ja niestety nie wklejam na razie zdjecia malej, bo strasznie ja na buzi wysypalo. Jutro mam wizyte u pediatry, kolejna juz z reszta. Mam nadzieje, ze ten nam pomorze. Od razu mialam do niego jechac, ale posluchalam rady kolezanki i pojechalam do innego lekarza.
Kupki czasem sa raz dziennie a czasem co drugi dzien.
Dagusia przesypia srednio 6 godzin w nocy. dzieiejsza nocka: kapana o 19, zasnela o 21:30, pobudka 5, a pozniej 9. Nie narzekam. Do poludnia ma dluzszy czas aktywnosci, teraz zasypia.
Najlepsza zabawka jest dla niej lampa w salonie w starym stylu, na ksztalt karuzeli. Tak sie smieje, ze az sie zapowietrza.
Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Cześć!!!
Właśnie wyleguję się z dziewczynkami w łóżeczku ale nie śpimy od 8:00, obie są już po śniadanku Patrycja dziś ładnie dała pospać, jak ja wykąpałam i dałam jej jeść o 20:30 to (samej mi trudno w to uwierzyć) wstała głodna jak wilk o 5:45.Trzeba sie zebrać i troszkę posprzątać, obiadek ugotować ale jakoś weny twórczej do gotowania dziś nie mam,może Wy sie pochwalicie co pichcicie to zgapię
Nie puściłam Martynki do przedszkola bo ma katar i w nocy kaszlała, boję sie tylko żeby Patrycja się nie zaraziła, tym bardziej że w piątek mamy szczepienie.U nas dziś słoneczko od rana z tym że pewnie bardzo zimne powietrze będzie.
Przy dwojce dzieci jest to ryzyko, ze jak jedno zachoruje to duze ryzyko jest, ze drugie tez bedzie chore.

Cytat:
Tak, tak, zleci szybciej niż nam się wydaje...

Czy Wy wszystkie odciągacie pokarm? Bo ja się przyznaję, że nie odciągam. No ale może nie mam takiej potrzeby...

Myślę, że to nie był okres.

Nie daję żadnych herbatek ale zamierzam zacząć podawać jak Mała skończy 3 miesiące.
Ja jeszcze nie odciagalam, no moze tylko raz jak cycus byl twardy jak kamien i mala nie mogla zlapac, ale to moze 1 ml. Okresu ytez jeszcze nie mialam.
Cytat:
Moze poloz jej pieluszke kolo buzki. U nas to pomaga.
Stary 2010-10-11, 11:55   #2279
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
to tak jak mi

dalej nie wchodze w moje przedciazowe dzinsy, ktore kupilam jak mialam 87 w biodrach ale wszystkie spodnie,w ktorych chodzilam przed odchudzaniem sa idealne albo lekko za duze
i mi

no to mnie dobilas ja kwicze z radosci ze moje spodnie roz 27 sa dobre (pomijajac faldke nad pasem kiedy siadam) a ty mi tu piszesz 87 w biodrach, chyba z dzieciec lat temu
Stary 2010-10-11, 11:59   #2280
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Hej mmusie nie było mnie przez dwa dni bo M był w domu aż dziwne więc nie mialam kiedy pisać poza tym w sobotę pojechaliśmy na sesję zdjęciową do znajomego zakłada studio foto z tym, że to on bedzie jeżdził do klientów jak będą gotowe fotki na jego stronie to wrzucę linka sesja była za darmo tylko chce wykorzystać nasze zdjęcia na stronie internetowej ale mnie to nie przeszkadza. Wczoraj byliśmy u ciotki na Jurze na obiedzie i zakupach i tak zleciał cały dzień.
Mamuski zazdroszczę Wam przesypianych nocek !!!!!!!!!! Chociaż u nas i tak się poprawiło Lili śpi 4-5 godz. a potek budzi sie co 2 godz.

Hexa pamiętam, pamiętam Nasze córy mają tak samo na imię
Papi wydaje mi się, że ta woda lekko gazowana może być przyczyną kolki
Morgana le Fay mam nadzieję, ze te witaminy poogą i nie potrzebna bedzie rehabilitacja.
jusdan ślicznotka z Patki
niezawsze sama słodycz

farminka ale z Lenki już duża pannica i do tego jaka śliczna
Linka24 mały śmieszek a jaki z niego przystojniacha

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości