|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cześć!!!
Właśnie wyleguję się z dziewczynkami w łóżeczku ale nie śpimy od 8:00, obie są już po śniadanku Patrycja dziś ładnie dała pospać, jak ja wykąpałam i dałam jej jeść o 20:30 to (samej mi trudno w to uwierzyć) wstała głodna jak wilk o 5:45.Trzeba sie zebrać i troszkę posprzątać, obiadek ugotować ale jakoś weny twórczej do gotowania dziś nie mam,może Wy sie pochwalicie co pichcicie to zgapię ![]() Nie puściłam Martynki do przedszkola bo ma katar i w nocy kaszlała, boję sie tylko żeby Patrycja się nie zaraziła, tym bardziej że w piątek mamy szczepienie.U nas dziś słoneczko od rana z tym że pewnie bardzo zimne powietrze będzie. |
|
|
|
#2252 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Cytat:
. A jeszcze najlepiej jak ściągnę dla zapasu, a za godzinę, dwie Alisa przy tej samej piersi się grzecznie najada.Właśnie. Niezawsze ile Maja zjada na raz? Cytat:
. Ja proponuję 2-3 nocki go przemęczyć przy cycku i tak Ci się wzmoże produkcja, że będzie po kłopocie .Cytat:
Cytat:
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki przesyłam wam filmik jak mój Mis się śmieje
Nakręciła to moja siostra, nie było mnie wtedy i nie słyszałam jak mój łobuz się chichota tak pierwszy raz...Ja nie wiem co one mu robiły ![]() http://www.youtube.com/watch?v=KugwNPzIPwc Jusdaaaan śliczna ta twoja Patunia!! Michaś bedzie miał kogo podrywać
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-10-11 o 10:05 |
|
|
|
#2254 | |
|
Zadomowienie
|
to tak jak mi
![]() dalej nie wchodze w moje przedciazowe dzinsy, ktore kupilam jak mialam 87 w biodrach ale wszystkie spodnie,w ktorych chodzilam przed odchudzaniem sa idealne albo lekko za duze Cytat:
![]() olakola nam zniknela dzidzia |
|
|
|
|
#2255 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
A średnio na jeża. Owszem cieszy się z wnuczki... przychodzi czasem do nas do pokoju. Ale więcej pije niestety. Rano nie pamięta co wieczorem robił, co mówił. Jak ma wolny dzień to i w ciągu dnia musi drzemkę zaliczyć żeby otrzeźwieć. Jedyne co to pali papierosy na balkonie albo na klatce schodowej. No i pcha brudne łapska do Jagody. A jak pytam czy mył ręce to mi zarzuca, że mu zabraniam kontaktu z wnuczką... na co mu odpowiadam, że chcę tylko żeby umył ręce a on sobie idzie do swojego piwka...
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki! Byłam wczoraj na roczku u mojego chrześniaka. Ale to zleciało! Juz niedługo my będziemy świetowac roczki naszych maluszków.
jusdan, farminka sliczne dzieciaczki. niezawsze Maja jest przeurocza i kto tu ma duże oczyska Pisałam Wam, że dostałam okres. Ale dziwna sprawa bo trwał jeden dzień i dalej nic. Właściwie to tylko raz zauważyłam świeża krew. No i nie wiem co to było i jak mam teraz cykle liczyć. Dziewczyny karmiące piersią dajecie dzieciaczkom jakieś herbatki do picia? |
|
|
|
#2257 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
nie bylo mnie przez weekend, teksnilyscie? ![]() jestem u rodzicow- w niedziele chrzcilismy mala i zostalam mala byla dosc grzeczna na mszy, choc pod koniec zaczela sie strasznie drzec, na caly Koscil...ale trudno![]() moge byc teraz mniej aktywna, bo tak jak juz pisalam jestem u rodzicow i moge nie miec czasu na wizaz. |
|
|
|
#2258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy Wy wszystkie odciągacie pokarm? Bo ja się przyznaję, że nie odciągam. No ale może nie mam takiej potrzeby... Myślę, że to nie był okres. Nie daję żadnych herbatek ale zamierzam zacząć podawać jak Mała skończy 3 miesiące.
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
vette - a mala nie lubi w ciagu dnia spac w lozeczku, z jednej strony oki, bo jak bedzie u rodzicow to sie zabradzo nie przyzwyczai, ale z drugiej....
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
I pilotka.
To najważniejsze .Lazurka ja piorę w persilu sensitive i spiera wszystko.
|
#2262 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak naprawdę wielu mężczyzn ma z tym problem... A i przecież kobiety z problemem alkoholowym się znajdą...
Ale ja już mam tego dość. Mam takie pytanko. Chcę Małej sprawić bujaczek. Jakie Wy macie?? Chciałabym też huśtawkę, ale nie starczy mi kasy, a na chrzestnych nie mam co liczyć, no i miejsca mało w tym naszym pokoiku. Muszę jeszcze kupić blender- tak przyszłościowo do obiadków, bo nie mamy a póki są pieniądze to nie chciałabym żeby się zmarnowały. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Ja piorę w Lovelli ale wolę asekuracyjnie zamoczyć najpierw w zimnej wodzie. Po za tym jak Jagódka ma "bombową kupę" to potrafi się usrać po same pachy...
|
#2263 |
|
Wtajemniczenie
|
Lazurku ja kupiłam na all uzywany fischer price wogóle nie zniszczony o połowe taniej jak stoja nowe i to był dobry zakup!!! Pełno ich jest na all!
|
|
|
|
#2264 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagoda pojadła i nie umie zasnąć... wkurza się i zaczyna płakać... No nie umiem Jej ululać...
|
#2265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja narazie niczym nie dopajam. Choc moja lekarka wspominala,ze po skonczonym 3miesiacu mozna juz cos tamcos tam ...ale jej nie sluchalam bo to jeszcze daleko ![]() Cytat:
![]() Moja pomalu,pomalu wychodzi na ludzi W nocy spi w lozeczku, w dzien tez bardzo czesto. Biore ja do lozka jak widze,ze cos ja boli albo jest niespokojna. |
||
|
|
|
#2267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A chciałabym na już bo nie umiem sobie z Małą poradzić... Cytat:
I właśnie u tego sprzedawcy kupowałam karuzelkę... szkoda, że wcześniej nie pomyślałam...
|
|
#2268 |
|
Wtajemniczenie
|
Lazurko ja kupiłam i wszystko jest ok, to taki ryzyk fizyk ale zawsze są fotki.
|
|
|
|
#2269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie zmieniałam taką kupę- nie wiem czemu górą wycieka . A była tak ślicznie ubrana :PCytat:
. Tak mniej więcej. Zostawią ją na chwilę, żeby sobie pokrzyczała, żeby nie wymuszała na mnie rączek. I lekko gładzę po skroni jeśli mimo smoka protestuje.Cytat:
Tylko z tym braniem do łóżka uważaj. Ja brałam 2 razy w tygodniu rano, żeby dospać jak Ł. wyjdzie do pracy i mi skubana zaczęła się domagać i teraz muszę ją odzwyczajać :P. Na szczęście to idzie łatwo.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vette - w nocy nie ma problemu, a w dzień lubi gadać i ogląda wszystko lubi bujaczek lub kanapę
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2271 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki, wpadam tylko na chwile bo zaraz wychodzę do lekarza
marta ja też miałam chyba @ trwało to 3 dnie, ale do końca nie jestem pewna czy to to bo trochę wcześnie ![]() lazurowa ja mam taki http://allegro.pl/show_item.php?item=1246419302 fajny jest tylko mały na razie jest zdziwiony jak mu wibrację włączam i jeszcze go te zabawki nie bardzo interesują. A ja dzisiaj znowu wyspana . Chyba mu już tak zostanie bo to 4 noc z rzędu.
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2273 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moja wypluwa smoka. Muszę Jej dłużej przytrzymać a nawet jak zaśnie to jak smoczek wypadnie to jest pobudka. A w ogóle to jak się Jej pierwszy raz włoży to ma odruch wymiotny... Jagoda śpi ze mną w łóżku co noc, ale to raczej dlatego, że wolę Ją mieć przy sobie, wtedy wiem, że na pewno oddycha. Po za tym jakoś tak mi raźniej i zaraz z Nią usypiam... Jak Ją na początku odkładałam do łóżeczka to nie mogłam zasnąć a i popłakać w poduszkę mi się często zdarzało...
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Alisie też jak wypadnie to się budzi, ale wtedy podaję od nowa i w końcu zapada w tak głęboki sen, że wypadnięcie jej nie robi.Co do snu w łóżku- gdybym spała bez Łukasza, to na pewno też bym ją miała ze sobą, bo to lubię, ale chcemy mieć trochę intymności i nie chcemy, żeby zachcianki Małej zdominowały nasze życie. Oooo odjeżdża w leżaczku po długiej dyskusji z hipciem i małpką leżaczkową . Idę ją odłożyć do łóżeczka.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-10-11 o 11:29 |
|
|
|
|
#2275 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to sie wyspalas![]() Cytat:
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Udało się zasnęła w łóżeczku
|
|
|
#2277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() farminka Cytat:
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-10-11 o 11:52 |
|||
|
|
|
#2278 | ||
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!!!
sliczne te Wasze dzidzie. Ja niestety nie wklejam na razie zdjecia malej, bo strasznie ja na buzi wysypalo. Jutro mam wizyte u pediatry, kolejna juz z reszta. Mam nadzieje, ze ten nam pomorze. Od razu mialam do niego jechac, ale posluchalam rady kolezanki i pojechalam do innego lekarza. Kupki czasem sa raz dziennie a czasem co drugi dzien. Dagusia przesypia srednio 6 godzin w nocy. dzieiejsza nocka: kapana o 19, zasnela o 21:30, pobudka 5, a pozniej 9. Nie narzekam. Do poludnia ma dluzszy czas aktywnosci, teraz zasypia. Najlepsza zabawka jest dla niej lampa w salonie w starym stylu, na ksztalt karuzeli. Tak sie smieje, ze az sie zapowietrza. Cytat:
Cytat:
Moze poloz jej pieluszke kolo buzki. U nas to pomaga.
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mnie dobilas ja kwicze z radosci ze moje spodnie roz 27 sa dobre (pomijajac faldke nad pasem kiedy siadam
|
|
#2280 |
|
Zadomowienie
|
Hej mmusie nie było mnie przez dwa dni bo M był w domu aż dziwne więc nie mialam kiedy pisać poza tym w sobotę pojechaliśmy na sesję zdjęciową do znajomego zakłada studio foto z tym, że to on bedzie jeżdził do klientów jak będą gotowe fotki na jego stronie to wrzucę linka sesja była za darmo tylko chce wykorzystać nasze zdjęcia na stronie internetowej ale mnie to nie przeszkadza. Wczoraj byliśmy u ciotki na Jurze na obiedzie i zakupach i tak zleciał cały dzień.
Mamuski zazdroszczę Wam przesypianych nocek !!!!!!!!!! Chociaż u nas i tak się poprawiło Lili śpi 4-5 godz. a potek budzi sie co 2 godz. Hexa pamiętam, pamiętam Nasze córy mają tak samo na imię ![]() Papi wydaje mi się, że ta woda lekko gazowana może być przyczyną kolki Morgana le Fay mam nadzieję, ze te witaminy poogą i nie potrzebna bedzie rehabilitacja. jusdan ślicznotka z Patki niezawsze sama słodycz farminka ale z Lenki już duża pannica i do tego jaka śliczna Linka24 mały śmieszek a jaki z niego przystojniacha
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

Patrycja dziś ładnie dała pospać, jak ja wykąpałam i dałam jej jeść o 20:30 to (samej mi trudno w to uwierzyć) wstała głodna jak wilk o 5:45.Trzeba sie zebrać i troszkę posprzątać, obiadek ugotować ale jakoś weny twórczej do gotowania dziś nie mam,może Wy sie pochwalicie co pichcicie to zgapię 

. Ja proponuję 2-3 nocki go przemęczyć przy cycku i tak Ci się wzmoże produkcja, że będzie po kłopocie 

. A była tak ślicznie ubrana :P