Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy więcej! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 10:24   #2251
gohs
Zakorzenienie

Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w

Jaki mudżin Przód bardzo fajnie, tył zresztą też Na łydki to chyba kwestia umięśnienia, będą miały ładniejszy zarys. A jeśli chodzi o boczki to ostatnio doczytałam że to może być wpływ obcisłych ubrań. Np bielizna się akurat wbija w tym miejscu albo pasek od spodni i się tłuszczyk przemieszcza. Zaczęłam się sotsować do rad, tzn ubieram się tak, żeby linia spodni i bielizny była trochę wyżej niż zwykle i chyba pomaga No a najlepiej to nosić majty korygujące, ale to trochę mało sexy
Stary 2011-07-28, 10:29   #2252
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w

gohs, majty korygujące tylko wtedy kiedy mamy pewność, że nikt nas nie będzie rozbierał
Ale z drugiej strony - nie znasz dnia ani godziny

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2011-07-28 o 11:08
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:33   #2253
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
gohs, majty korygujące tylko wtedy kiedy mamy pewność, że nikt nas nie będzie rozbierał
Ale z drugiej strony - nie znasz dnia ani godziny
Bridget Jones jak miała 2 pary majtek do wybór to powiedziała coś w stylu 'jak do czegoś dojdzie to te będą lepsze (czarne sexy majtki) ale żeby wgl była na coś szansa to lepiej ubiorę te (wielkie, obciskające gacie)'

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

mischievous fajne masz łydki

Dotka piąteczka za świetną talię
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 10:35   #2254
Dotka90
Zakorzenienie

Eldo, faktycznie, ten tekst Bridget jest dobry Ale jak się ma stałego TŻta to raczej szansa na to, że do czegoś dojdzie już jest, więc raczej trzeba zadbać żeby wstydu nie było
Dzięki, akurat talię u siebie lubię, gorzej z biodrami i udami, bo jak widać 'rozszerzam się w dół'
Stary 2011-07-28, 10:36   #2255
gohs
Zakorzenienie

Dotka, jak na mój gust to masz figurę gruszki Szczuplutka talia, nogi lekko masywna (ale i tak nie aż tak masywne jak moje ), no i wyglądasz zdecydowanie zgrabniej ode mnie a niby 3kg różnicy tylko, bo wzrost podobny z tego co pamiętam
Stary 2011-07-28, 10:36   #2256
Eldo_rado
amor vincit omnia

no tak, jak się ma partnera to można sobie odpuścić wielkie gacie, bo i tak co miał zobaczyć to zobaczył

Cytat:
Dzięki, akurat talię u siebie lubię, gorzej z biodrami i udami, bo jak widać 'rozszerzam się w dół'
u mnie to samo
Stary 2011-07-28, 10:41   #2257
Dotka90
Zakorzenienie

gohs, 170cm wzrostu mam.
Co do tej gruszki to właśnie nie wiem, bo niby fakt, ramiona mam wąskie, ale biust spory (70F). Na zdjęciu nie widać dużego biustu, bo czarna bluzka i zdjęcie od przodu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 10:43   #2258
Eldo_rado
amor vincit omnia

gruszka moze mieć duży biust jeśli spełnia resztę wyznaczników- ma wąskie ramiona, szerokie biodra i wyraźnie zarysowaną talię i uda masywniejsze od góry ciała.
Stary 2011-07-28, 10:46   #2259
Dotka90
Zakorzenienie

A, no to może jednak faktycznie jestem gruszką
Zawsze mi się wydawało, że gruszka to ogólnie szczuplutka góra, masywny dół.
Stary 2011-07-28, 10:47   #2260
gohs
Zakorzenienie

Ja nawet chciałam wrzucić jakieś foto dla porównania, ale oczywiście nie mam nic robionego na wprost Tak mi weszło w krew ustawianie się lekko bokiem do zdjęć, że absolutnie żadnego innego nie znalazłam
Stary 2011-07-28, 10:56   #2261
Dotka90
Zakorzenienie

gohd, to zrób!

Edytowane przez Dotka90
Czas edycji: 2011-07-28 o 11:07
Stary 2011-07-28, 10:58   #2262
gohs
Zakorzenienie

No może jutro zrobię Będę sama w domu to się TŻ nie będzie dziwił

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Ooooo, z takim biustem to na pewno nie gruszka Zdecydowanie klepsydra
Stary 2011-07-28, 10:58   #2263
Dotka90
Zakorzenienie

A tam, powiedz, że to na Wizaż Albo niech on Ci zrobi

A tak btw, to dziewczyny, mój TŻ stał się fanem wizażu
Jak byliśmy na wakacjach to parę razy weszłam na forum i się zainteresował co to za forum na którym jestem I teraz jak czasem coś mu opowiadam to pyta czy na Wizażu to przeczytałam Albo pyta co tam na forum dziś ciekawego wyczytałam
Stary 2011-07-28, 11:05   #2264
mischievous
Zakorzenienie

hahah gohs ja tez zawsze bokiem albo jakos tak inaczej ale jak juz Tz jest obok z apratem to staram sie zebym mi cykal teraz takie fotki zeby za jakis czas porownac, bo kiedys to sie kasowalo a teraz to sie zaluje :P no ale mam jakies tam pamietne do ktorego zawsze porownuje
no wlasne powiedz mi, bo Ty jestes nasz spec cwiczeniowy czy z lydkami jest tak samo jak z rekami z tylu? Np na rowerku cwicza te przednie i dlatego wyglada to o niebo lepiej niz z tylu? Chyba naprawde czas zaczac biegac zeby jeszcze inne czescie ciala zaczely cwiczyc.

Dotka extra talia tak jak myslalam gruszka chociaz figura bardziej zblizona do klepsydry (te mega wciecie w talii) ale chyba klepsydra ma lydki 'mniejsze', tak mi sie zdaje
Co do mojego cellulitu to po tym jak wczoraj rozmawialysmy o tym jak dziadek pochwalil gohs to zaczelam przygladac sie swoim nogom i stwierdzilam ze coraz bardziej zanika tak jak stoje to nie widac a jak ide to pewnie tak jak przy siadania albo scisnieciu tego miejsca pojawia sie jeszcze ale coraz mniej ale rozstepy sa wlasnie wew ud ;/ boki ktorych nie widac i biust

Gohs wrzuc wrzuc masz aprat nakladaj leginsy i dziela

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
A tam, powiedz, że to na Wizaż Albo niech on Ci zrobi

A tak btw, to dziewczyny, mój TŻ stał się fanem wizażu
Jak byliśmy na wakacjach to parę razy weszłam na forum i się zainteresował co to za forum na którym jestem I teraz jak czasem coś mu opowiadam to pyta czy na Wizażu to przeczytałam Albo pyta co tam na forum dziś ciekawego wyczytałam
Ja mojemu tez opowiadam oczywiscie nie o wszystkim bo czasem sa tematy poruszane dosc dziwne i nie swoje :P ale tez zna gohs, ew najdluzej 9sailor tala ktore nas opuscily ) i teraz dotka to tez wie ze jest jakby nie patrzec to juz u nas 2 lata na watku (dotka wczesniej mialysmy "schudne bo chce 10kg i wiecej" a potem stwierdzilysmy ze czas na zmiane i zmiane nazwy watku ;P

apropo od kilku dni nie nadazam nad postami

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

mischievous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:07   #2265
Dotka90
Zakorzenienie

Mój też wie, że mam wątek 'odchudzaniowy' na wizażu i rózne inne, na ktorych się udzielam. Czasem się pyta, co o nim napisałam, chyba lubi jak go tak 'połechtam' na wizażu jak jest wspaniały

A co do porównywania, to ja mam takie zdjęcia, sprzed 2 lat, kiedy ważyłam 85kg, jak na nie patrzę to od razu mi się odechciewa batonikow, czekoladek itp, masakra
Stary 2011-07-28, 11:08   #2266
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mischievous Pokaż wiadomość
hahah gohs ja tez zawsze bokiem albo jakos tak inaczej ale jak juz Tz jest obok z apratem to staram sie zebym mi cykal teraz takie fotki zeby za jakis czas porownac, bo kiedys to sie kasowalo a teraz to sie zaluje :P no ale mam jakies tam pamietne do ktorego zawsze porownuje
no wlasne powiedz mi, bo Ty jestes nasz spec cwiczeniowy czy z lydkami jest tak samo jak z rekami z tylu? Np na rowerku cwicza te przednie i dlatego wyglada to o niebo lepiej niz z tylu? Chyba naprawde czas zaczac biegac zeby jeszcze inne czescie ciala zaczely cwiczyc.

Dotka extra talia tak jak myslalam gruszka chociaz figura bardziej zblizona do klepsydry (te mega wciecie w talii) ale chyba klepsydra ma lydki 'mniejsze', tak mi sie zdaje
Co do mojego cellulitu to po tym jak wczoraj rozmawialysmy o tym jak dziadek pochwalil gohs to zaczelam przygladac sie swoim nogom i stwierdzilam ze coraz bardziej zanika tak jak stoje to nie widac a jak ide to pewnie tak jak przy siadania albo scisnieciu tego miejsca pojawia sie jeszcze ale coraz mniej ale rozstepy sa wlasnie wew ud ;/ boki ktorych nie widac i biust

Gohs wrzuc wrzuc masz aprat nakladaj leginsy i dziela

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Ja mojemu tez opowiadam oczywiscie nie o wszystkim bo czasem sa tematy poruszane dosc dziwne i nie swoje :P ale tez zna gohs, ew najdluzej 9sailor tala ktore nas opuscily ) i teraz dotka to tez wie ze jest jakby nie patrzec to juz u nas 2 lata na watku (dotka wczesniej mialysmy "schudne bo chce 10kg i wiecej" a potem stwierdzilysmy ze czas na zmiane i zmiane nazwy watku ;P

apropo od kilku dni nie nadazam nad postami
Hmmm, na tylne części ud to szczerze mówiąc nie wiem co poradzić za bardzo. Na pewno wszystko co wzmacnia pośladki, pośrednio wzmacnia też uda Ja np po marszu na mocno nachylonej bieżni mam straszne zakwasy na tyłku

Co do TŻta i wizażu to mój generalnie jest sceptycznie nastawiony do uzewnętrzniania się w necie, ale się chyba już przyzwyczaił i mu mówię o różnych ciekawostkach z forum, ostatnio mam fazę na dbanie o włosy to też wie, że info mam z wizażu
Stary 2011-07-28, 11:52   #2267
Eldo_rado
amor vincit omnia

dziewczyny, a mierzyłyście się w tych 2 miejscach już (linia kości biodrowych i najszerszy punkt bioder- na linii pośladków, tam gdzie obwód nóg jest najszerszy ) ?
Stary 2011-07-28, 11:59   #2268
Dotka90
Zakorzenienie

Zaraz się zmierzę

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Na linii kości biodrowych mam 92cm, a w najszerszym miejscu, gdzie tyłek największy, to 102cm.
Stary 2011-07-28, 12:01   #2269
Eldo_rado
amor vincit omnia

u mnie 90cm i 100cm a to oznacza że w biodrach zgubiłam już prawie 10cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 12:12   #2270
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
dziewczyny, a mierzyłyście się w tych 2 miejscach już (linia kości biodrowych i najszerszy punkt bioder- na linii pośladków, tam gdzie obwód nóg jest najszerszy ) ?
jutro bo jutro bede w mieszkaniu i od razu sie zwaze i zmierze a tu nie mam ani wagi ani cm :P

Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć

Stary 2011-07-28, 14:48   #2271
Ewelain1987
Zadomowienie

Hej kobitki!!
zwolnijcie z tym pisaniem bo nienadazam

ja nie zmierzylam sie bo chyba niechce sie mierzyc niechce sie przestraszyc, wrocilam do was zagladam ale czesciej jestem na fb wiec tam mnie najczesciej znajdzecie

Dotka i Mischi ja chce miec taka figure jak wy. ale ja tez bede taka miec napewno dzis pojezdzilam 30 min na rowerku wczoraj tez jezdzilam wiec wracam na dobry tor.

Ewelain1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 15:50   #2272
mischievous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
Hej kobitki!!
zwolnijcie z tym pisaniem bo nienadazam

ja nie zmierzylam sie bo chyba niechce sie mierzyc niechce sie przestraszyc, wrocilam do was zagladam ale czesciej jestem na fb wiec tam mnie najczesciej znajdzecie

Dotka i Mischi ja chce miec taka figure jak wy. ale ja tez bede taka miec napewno dzis pojezdzilam 30 min na rowerku wczoraj tez jezdzilam wiec wracam na dobry tor.
Jak masz czas na fb to tu tez zagladaj, a wlasnie radze Ci sie zmierzyc my przynajmniej ja tez tak kiedys mowilam a nie bede sie mierzyc a teraz zaluje ze nie mam porownania. Takze nawet jesli sie przestraszysz to moze jeszcze bardziej Cie zmotywuje. No i pokaz wloski bo mowilas ze farbowalas

Ja dzis tez farbowalam, a ostatnio farbowalam w maju wiec mi sie troche rozjasnily i jak dzis pofarbowalam to troche ciemniejsze sa niestety ale kolor ok. Przynajmniej juz nie czarne

Stary 2011-07-28, 15:53   #2273
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja już nie farbuję włosów od lutego teraz je wzmacniam bo są słabe po lecie dodatkowo, ale na koniec sierpnia sobie nałożę farbę, żeby efekt końcowy walki o 'ładniejsze ja' był pełny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 18:13   #2274
Ewelain1987
Zadomowienie

Mischi mialam pokazac ale jakos sie zeszlo a teraz nie bedzie widac, ja robilam balejaz i scielam je do ramion. no dobra zmierze sie ale jutro rano by byly wiarygodne.

dobra dzis sie zmierzylam az wstyd to pokazac

biust; 115 cm
talia: 111 cm
biodra: 103cm i na pupie 108 cm
udo: 62cm
lydka : 37 cm

Edytowane przez Ewelain1987
Czas edycji: 2011-07-28 o 18:32
Stary 2011-07-28, 19:50   #2275
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelain1987 Pokaż wiadomość
Mischi mialam pokazac ale jakos sie zeszlo a teraz nie bedzie widac, ja robilam balejaz i scielam je do ramion. no dobra zmierze sie ale jutro rano by byly wiarygodne.

dobra dzis sie zmierzylam az wstyd to pokazac

biust; 115 cm
talia: 111 cm
biodra: 103cm i na pupie 108 cm
udo: 62cm
lydka : 37 cm
Typowe jabłuszko Masz szczuplejsze nogi ode mnie, a w tyłku też mam pewnie więcej od Ciebie
Stary 2011-07-28, 19:54   #2276
Eldo_rado
amor vincit omnia

ile bym dała żeby mieć w biuście więcej niż 100
Stary 2011-07-28, 22:20   #2277
Ewelain1987
Zadomowienie

Gohs fakt nogi mam w miare szczuple u mnie najwiekszym problemem jest brzuch,

Edytowane przez Ewelain1987
Czas edycji: 2011-07-29 o 13:40
Stary 2011-07-28, 22:53   #2278
Dotka90
Zakorzenienie

Wyrwanie zęba spoko. Był taki młody lekarz, strasznie sympatyczny. Najlepsze jest to, że ja miałam już tylko ósemkę z prawej strony na górze. Ale zdjęcie RTG było robione zanim mi wyrwali poprzednią ósemkę (na górze z lewej)
I przychodzę do gabinetu i rozmowa:

L: Boli Panią ósemka?
Ja: Nie.
L: To dzisiaj wyrwiemy lewą, dobrze?
Ja: eee, ale lewej już nie ma, ostatnio była wyrwana
L: Aha, no to prawą.
Ja: Nooo, dużego wyboru chyba nie ma (ostatnia osemka)
L: Ano faktycznie

I raz dwa to zrobił i kurczę, czuję się nawet lepiej niż ostatnio, tzn. dużo mniej mnie boli, mogę mówić, szerzej usta otworzyć (pomocne jak się chce zjeść cokolwiek innego niż papkę). Zjadłam nawet jajecznicę na kolację.

Dzisiejsze jedzonko (nie krzyczcie, ze mało. Wiem, ale od 13 do 21 nie mogłam nic zjeść)

Śniadanie: 2 tosty z szynką i serem, z ciemnego chleba
II śniadanie: Jabłko
III śniadanie: Mleko z płatkami pełnoziarnistymi
Kolacja: jajecznica z dwóch jajek na pomidorze, z zieloną cebulką, do tego pół mozarelli.

Oduczam się powoli jeść chleb na kolację i powiem Wam, że całkiem nieźle mi to idzie Dzisiaj ta jajecznica bez chleba była oki. Co najlepsze, TŻ przeze mnie też je ładnie. A że chce zrzucić jeszcze parę kg to niech mu służy Chociaż odkąd jesteśmy razem schudł 5kg, a ja przytyłam jakieś 2-3

Co się z Eldo stało? Przeglądałam jej ostatnie posty i nie znalazłam niczego za co mogłaby dostać bana.. Chyba, że dostała za jakiś starszy post..
Stary 2011-07-29, 10:19   #2279
gohs
Zakorzenienie

No to oby Ci szybko przeszły problemy ósemkowe, najważniejsze, że to już ostatnia Mnie jeszcze 3 czekają

No dobra, zmierzyłam się
biust: 95
talia: 70
biodra (na linii kości biodrowych): 89
biodra (tuż pod pupą): 108
udo: 63
łydka: 42

Wniosek taki, że dupsko urosło, udo jakby zmalało a na łydce się chyba mięśnie rozwinęły
Stary 2011-07-29, 13:47   #2280
Ewelain1987
Zadomowienie

gohs masz ladne wymiary,

Dotka wspolczuje wyrywania zeba i to osemki, ja mam tylko jedna i to wyszla do polowy i narazie ani drgnie.

Mischi obiecalam wiec wklejam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0826.jpg (98,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0828.jpg (144,6 KB, 9 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości