|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Cytat:
Roots DSH - są super! Wytrawne i drzewne, nasuwa mi się skojarzenie z wysuszoną korą, a klimatem przypominają Dzongkha, tyle, że bez skóry, komfortowe w noszeniu globalnym
|
|
|
|
|
#2252 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Wczoraj testowałam: La Perla Divina - i gdybym to dostała w niepodpisanej fiolce to typowałabym zapach Avonu i to z tych tańszych, totalne nic, mój płyn do płukania ciekawiej pachnie Rozwodniona nutka pseudokwiatowa. Givenchy Bouquet Absolu czy coś takiego Tu troszeńkę lepiej, nieco wyraziściej i przede wszystkim trwalej, udało się wyodrębnić piwonię, różane mydełko i coś zielonkawo-gorzkawego, w ostateczności i z braku laku obleci. Zadig & Voltaire La Purete For Her - zapach skóry umytej cytusowo-kwiatowo-piżmowym mydełkiem, bardzo słaby i bliskoskórny, nie widze sensu w używaniu czegoś takiego
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#2253 |
|
Konto usunięte
|
YSL Body Kouros - Raz mnie drażni, a raz zachwyca
![]() Otwarcie może mocno zniechęcić, ale z czasem robi się coraz ładniejszy. Baza jest wręcz cudna Sam zapach nie jest łatwy do noszenia, ale jest bardzo męski, surowy, nieokrzesany. Zapach w podobnym stylu co The Deamer tylko bardziej bezkompromisowy. W jednym jest cudny kwat tytoniu, a w drugim eukaliptus. Raz go chcę, a raz nie, sam nie wiem |
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;32270525]
Raz go chcę, a raz nie, sam nie wiem A mówią że to kobiety są niezdecydowane
|
#2255 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;32271063]A facetowi to nie wolno
Tzn bym chciał, ale nie całą flaszkę ![]() Może rozbiorę 50 ml [/QUOTE]Wolno wolno
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;32271063]A facetowi to nie wolno
Tzn bym chciał, ale nie całą flaszkę ![]() Może rozbiorę 50 ml [/QUOTE]O Asiula ma rację Szkoda tylko że mamy to równouprawnienie wtedy jak Wam to pasuje
|
#2258 |
|
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;32270525]YSL Body Kouros - Raz mnie drażni, a raz zachwyca
![]() Otwarcie może mocno zniechęcić, ale z czasem robi się coraz ładniejszy. Baza jest wręcz cudna Sam zapach nie jest łatwy do noszenia, ale jest bardzo męski, surowy, nieokrzesany. Zapach w podobnym stylu co The Deamer tylko bardziej bezkompromisowy. W jednym jest cudny kwat tytoniu, a w drugim eukaliptus. Raz go chcę, a raz nie, sam nie wiem Jak nie wiesz to znaczy, ze nie
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#2259 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2260 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() guma cynamonowa mniam
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#2261 | ||
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale nie mówię mu nie, mimo wszystko podobał mi się, widać mam takie perwersyjne ciągoty za to bardzo podoba mi się Terre Hermesa... mogłabym go sama nosić, muszę męża na nie nakręcić
|
|
#2262 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Boudoir Vivienne Westwod - moja porażka zakupu w ciemno, miało być pięknie, bogato, a jest mydło i to nawet nieszczególnie dobre i eleganckie
Sexy 212 Carolina Herrera - cudne, miekkie, łagodne, ale wyczuwalne bardzo, takie słoneczne jak letni wieczór, przypominają mi nieco Sensi, ale nawet bardziej mi się podobają, mniej ulepne (i kupiłam od razu setuchnę , gdzie te czasy kiedy byłam szczęśliwym jednoflaszkowcem - wizaż to zuo )
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Elie Saab - czyżby jakiś jaśmin , który jestem w stanie polubić ? Nie świdruje w nosie i nie przyprawia o ból głowy. Układa się na skórze miękko, przyjemnie, kremowo i miodowo. Aż w to nie wierzę i muszę jeszcze potestować
|
#2264 |
|
|
Iceberg 7 - świeżo, mydlasto, niewyraziście
Adidas w morskiej buteleczce - wodno, świeżo, nudno Benetton żółty - ładny puderek, kwiatowy pyłek, mimoza? Przyjemny.
|
|
|
#2265 |
|
Zadomowienie
|
Truskawo, Twoje ostatnie recenzje zwiastują nieuchronny koniec świata prawdziwych perfum. Albo też oznajmiają, że już jesteśmy właściwie po. Niedobrze.
|
#2266 | |
|
|
Cytat:
![]() Jest jednak światełko w tunelu, co jakiś czas natykam się na coś sensownego, takie Eau des Bavx, Balenciaga L'Essence, Insolence Icy Fragrance, Antidote, Shalimar Initial, Jasmin d'Egypt, białe Feerie, Eau des Fleurs Lavande, Diane von Fuerstenberg, Brazil Dream, Intimacy, Loverdose... Jest nadzieja Może powinnam po prostu przestać testować w Rossmannach i Sephorach - zresztą i tak coraz trudniej tam o coś, czego nie znam
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2012-02-13 o 22:34 |
|
|
|
|
#2267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Bottega Veneta- na początku pięknie, urzekająco, uwodzicielsko, zapach słodki, ciut zamszowy, odrobinę drzewny, pudrowy, coś mi STRASZNIE przypomina i nie wiem, co? czyżby Daim Blond?
Sama już nie wiem... Teraz mam go na sobie globalnie, bo na dłoni pięknie pachniał przez pół godziny, szybko wywietrzał, ale wciąż przyjemny, a na koniec- po godzinach (4 psiki na rękę) czuję coś bardzo ulotnego, plastikowego typu chińska gumka. Nie ukrywam, że początek przy drugim teście mnie całkowicie oczarował Ma też coś z Yvresse! I z Nahemy- taką szortką, matową brzoskwiniowość, jak skórka, co jest pewnie efektem zamszu w najwyższym gatunku. Ale też wyczuwam teraz śliwkę- tu kojarzy mi się z Kenzo Indigo
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2012-02-13 o 23:52 |
|
|
|
#2269 | |
|
|
Cytat:
Skojarzył mi się z Perles de Lalique i z Lady Vengeance
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
To motto dla mnie
![]() Po bezowocnych testach, które mnie tak zdołowały, że aż nie chciało mi się pisać, trafiłam niespodziewanie na perełkę: Zapach łączący l'Artisanowe Jour de Fete, Lutensowe Gris Clair, bardzo blisko My Queen, czyli same piękności z kręgu moich zainteresowań. Do tego bardzo dobra intensywność i trwaość. Gdyby nie dostępność i cena... Ech...
|
#2271 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jak dla mnie to niemal bliźniaki Veneta może mniej esencjonalna i trwała - takie Daim Blond light |
|
|
|
|
#2272 |
|
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
273 Rodeo Drive -
Bardzo bogata kompozycja. Słodka brzoskwinia z różą, ale zupełnie nienachalna, miękka, ciepła, do tego tło utkane z białych kwiatów (nie dominuje wśród nich jaśmin, w końcu, bardziej czuć miękką, nieotumaniającą tuberozę), w bazie drzewo sandałowe plus odrobina przypraw i delikatny animalistyczny akord. Całość bardzo perfumeryjna. Pachnę jak perfumeria - i to nie tylko moja opinia. |
|
|
|
#2275 |
|
|
Nauczysz się jeszcze. Może
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Oby
![]() A co tam, opiszę pokrótce: Trwałość średnia. Type C H. Vibskov - bardzo morsko, słono. Acqua di Sale złagodzone echem pomarańczo-mandarynki.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2012-02-14 o 15:29 |
|
|
|
#2277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dolce Vita potestowałam w Sephorze... coś się stało tym perfumom
coś chyba niedobrego To nie jest Dolce Vita jaką znamGuerlainLe Bouquet Absolu przyjemny kwiatkowy wiosenny zapach, chyba bym kupiła gydbym miała kasę w nadmiarze ![]() Idylle Sublime- takoż samo jak powyżej Bottega Veneta -nie mogę pojąć czemu wydały mi się tak okropnie dziwaczne dla nich znalazłam sie w S, i buba tabletkowo cierpka nutka i mdława słodycz, wg mnie nie podobny do DB ale, aleeeeeee... dam im jeszcze jedną szansę, może miałam zły dzień dziś ![]() Burberry Body - nie umiem tego zapachu określić, jest taki delikatniusi że wśród obłoków perfum wypuszczanych z każdego skrawka syfory przez rozentuzjazmowanych zakochanych ledwo dychał , papier jednak pachnie intrygująco subtelnie,wrócę testować bliżej wiosny S.Ferragamo Signorina test ostatni na wylocie ze sklepu...znajomy , jakby było to już wiele razy, pachnie owocowo-kwiatkowo i przypomina mi Pure Custo Barcelona
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
|
#2279 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Ramon Molvizar 4 Elements
Dla mnie to cudowny zapach natury, autentyczny powiew wiatru od jeziora, dzikiego, otoczonego gęstwiną drzew i szuwarów, w którym dno pokrywa delikatna warstwa mułu, a na lekko zmarszczonej tafli wody, wśród mięsistych, zielonych liści, snuje się woń dorodnych, białych lilii, zagubionego jaśminowca. Gorzko - słodka wanilia z delikatną, miodową poświatą, na drzewnym podłożu dodają całości odrobiny słodyczy To wspomnienie zapachu, towarzyszącego rejsom pod żaglami i tęsknota za powtórnym chwytaniem wiatru w żagle |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

jest w nim coś przypalonego (ale syntetycznego) na dość puchatym (no, bez przesady) i słodkawym tle

Rozwodniona nutka pseudokwiatowa. Givenchy Bouquet Absolu czy coś takiego 

)

coś chyba niedobrego
dla nich znalazłam sie w S, i buba
tabletkowo cierpka nutka i mdława słodycz, wg mnie nie podobny do DB