Jesienne Dzieci 2006 - część III - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 23:27   #2251
kiciamała
Zadomowienie

Dot.: Jesienne Dzieci 2006 - część III

Mysza jakie gg? ja nie obsługuje żadnych nowinek techologicznych nie poto sie fabuje człowiek na blond żeby umysłem przebłyskiwac.
Daj tu jakies zdjecia - tobie to szybciej wyjdzie bo jak ja zaczne zmniejszac to wieki mina.

O Warszawa dawno nie byłam , pojechałabym po muzeach bym sie poszlajała. Takie remonty to zawsze maja ta magię niepewności - ten dreszczyk emocji ze jak zwykle mialo byc piknie a jest pikna katastrofa . Mój drogi władca mej ręki zrobił wszytko by nie dopuścic do malowania mieszkania podczas mego uropu, Ha myślał że sobie odpuszcze ale wypoczełam to może sie jeszcze wezme. Więc przyklejanie sie sufitu do wałaka jak najbardziej mnie jeszcze czeka

Bafi tam pogoda jest nawet jak jej nie ma.

Też bylam po raz pierwszy. My całą bandą pojechaliśmy w 10 osób. Moji rodzice i siostra z meżem z dzieciakami. Autobusem. Całkiem sympatycznie sie jechało i bez zmęczenia, i bez stresu. Bylismy w Dalmacji wiec spory kawałek - naprawde polecam.

Jak tak to tez pójdziemy polakowac te kiełki

Natalia 24.09.2008

1%dla Karolinki http://www.karolina_pietrzak.ecom.com.pl/
kiciamała jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-07, 08:03   #2252
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Hop hop laski zaganiane, pierwsza klasa się zaczęła. Jak tam wasze pociechy, dużo siedzicie z naszymi pierwszaczkami ?

U nas nawet, zadania mamy codziennie, ale dzięki temu wyrobiła nawyk, że po szkole siadamy do książek. Do tego Klaudia ma zajęcia wyrównawcze, bo w przedszkolu nie nauczyła się głoskowania wyrazów, czyli rokzładania wyrazu na pojedyńcze literki a także nie umiała powiedzieć jaka głoska jest na końcu danego wyrazu. Efekty już są, bo zaczęła sama z własnej nie przymuszonej woli czytać i badzo ładnie głoskuje. CIeszymy się bo trafiła ponoć na jedną z ostrzejszych pań, za to ja bardzo chwalę ten fakt, bo widać, że dzieci robia niesamowite postępy.

No i chwalę się Klaudia przekłuła uszy, sama do tego dorosła i dumnie nosi kolczyki hehe wwogóle jak się zdziwiłam, jako, że ja po gabinetach kosmetycznych nie łażę, to niewiedziałam, że na taki 5 minutowy zabieg trzeba się zapisywać. Ale ważne, że się udało.

A jak ogólnie radzicie sobie z buntami naszych pociech, młoda strasznie pyskata się zrobiła, na każde jedno moje zdanie ma 10 swoich o generowaniu bałaganu i nie sprzątaniu nie wspomnę

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 16:24   #2253
justyna-viola
Zadomowienie

Ooooo Bafi sie odezwala bo reszta to chyba tak zagoniona przez pierwszaki ze nie ma czasu nic napisac.

Bafi u nas w klasie tez sa takie wyrownawcze zajecia. Pani nawet zrobila 2 razy w tyg bo tyle bylo dzieci. Mikus gloskowanie mial w przedszkolu-mial ekstra Pania ktora robila z nimi ponad program. Wiec ja w domku cwicze z nim czytanie zeby bylo mu latwiej pozniej jak sie zacznie czytanie w klasie. Nie jest rozowo ale w porownaniu z tym co bylo na poczatku to juz widze postepy Kupilam dzis taki fajny elementarz co czyta sie sylabowo. Glownie pod katem Michasi, literki juz niektore zna i pieknie kazdy wyraz gloskuje wiec sporubuje z nia

Basiu u mnie to mlodsze pyskujeTen pierwszy narazie spokojny Pewnie wypowiedzialam z zlym momencie
Mikus po tyg anginy poszedl na 3 dni do szkoly i angina wrocila i znowu siedzi w domku. Robimy zaleglosci szkolne w domku.

Odzywajcie kochane bo brakuje mi tego!!

Michalinka- 5.10.2009
justyna-viola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 07:43   #2254
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

U nas właśnie panie mocno szły z programem w przedszkolu i mamy braki naszczęście wychowawczyni jest naprawdę świetną babką i Klaudia zrobiła bardzo duże postępy w nauce - do tego bez trudu potrafi proste czytanki przeczytać.

Justysiu, jaki macie ten elementarz bo u nas króluje Elementarz Falskiego - stary dobry jak go Klaudia otworzyla to z miejsca cofnęłam się w czasie

ks. Jan Twardowski
Stary 2013-11-13, 13:25   #2255
justyna-viola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

Justysiu, jaki macie ten elementarz bo u nas króluje Elementarz Falskiego - stary dobry jak go Klaudia otworzyla to z miejsca cofnęłam się w czasie
Basiu ja dla siebie kupilam zeby dzieciaczki mogly sobie cwiczyc. Mam taki:
http://www.greg.pl/dla-dzieci/58,586...-sylabowa.html

Fajnie ze maja wymagajaca wychowawczynie bo to zaprocentuje im pozniej.
Wstaw swoje dziewczynki. Sonia juz pewnie biega jak szalona co??

Michalinka- 5.10.2009
justyna-viola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 14:25   #2256
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Zgadłaś Justyś, właśnie niedawno zaczęła biegać i to w dosłownym słowa znaczeniu do tego naśladuje Klaudię jak skacze na skakance i jak starsza siostra robi taneczne piruety to tez się kręci w kółeczko i ma z tego ubaw

ks. Jan Twardowski
Stary 2013-11-18, 21:52   #2257
Nita6
Zakorzenienie

Hejka
dziewczyny \
tu mozecie oglądnąc moją małą Torpedę - sylwusie
http://www.youtube.com/watch?v=_0DNx...ature=youtu.be

Edytowane przez Nita6
Czas edycji: 2013-11-18 o 22:02
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-18, 22:57   #2258
Chaka2
Przyczajenie

Heej Dziewczyny !

Witam po latach, ilu to już pewnie nie zlicze.
Niestety nie udało mi sie odzyskać hasła do wcześniejszego profilu Chaka.
Dlatego też jak tylko Was znalazłam to musiałam założyć nowy.

Buziaki dla wszystkich. Widzę, że tu coraz większe gorno, Bafi gratuluje drugiej córy, identyczna Klaudia jak była mała. Jak dwie krople wody

A co u nas... Zuzia poszła do 1 klasy, było dużo stresu bo nie chciała zostawiać przedszkola, ale już jest zadowolona
W lutym minie rok jak przeprowadziliśmy się do naszego nowego mieszkania

Dalej w trójkę jesteśmy, ale jest sukces bo po 7 latach w końcu minęła mi trauma porodowa i na wakacjach będziemy pracować nad braciszkiem lub siostrzyczką Aż mnie radość rozpiera na samą myśl, że bede w ciąży a co dopiero jeśli nastanie ten dzień
Nie zmienia to jednak faktu, że mam straszne wyrzuty sumienia przez to, że Zuzia ma juz 7 lat i żadnego rodzeństwa. A jeszcze jak zobaczyłam, że u Was już rodzinki się pięknie rozrastają

Wrzucam kilka fotek, ciekawe czy poznacie Zuzie ostatnie jej zdjęcia były tu z 5 lat temu

ps. chyba z godzinę już tu siedzę i przeglądam co u Was słychać , prawie wszystkie macie już dwójkę dzieciaczków (Tysiak7, justyna-viola, kiciamała) ale Wam zazdroszczę i gralutuję, prześliczne słodziaki, a te które już nam jak wyrosły, nie do pozania.
Ale ale na co ja się teraz natknęłam.... ZLOT ! jejkuś świetna sprawa wszystkie dzieciaki razem, Wy razem, też tak chce gdzie miałyście ten zlot? domyślam się, że gdzieś na Śląsku? Dobrze myśle?
Pewnie cieżko byłby mi sie wybrać ale gdyby miał być następny kiedyś jeszcze to ja całym sercem chciałabym się tam znaleźć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (99,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (237,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (68,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (64,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (143,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (217,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0771.jpg (108,1 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez Chaka2
Czas edycji: 2014-01-19 o 01:05
Chaka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 12:45   #2259
Myszka_80
Zakorzenienie

GG do Myszka_80 Send a message via Skype™ to Myszka_80

Czesc dziewczyno faktycznie całe wieki
My tu praktycznie już wszystkie w czworokatach
Teraz to jeszcze brakuje tylko Linijki żeby do nas wróciła

http://picasaweb.google.com/myszka1980

Moje "conieco" https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=24660

Myszka_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 15:50   #2260
Chaka2
Przyczajenie

Wreszcie odpowiedź już myślałam, że nikt tu nie zagląda

Ale nie dziwie się ja ledwo mogę znaleźć czas dla siebie a co dopiero Wy w z dwójką pociech.

Choć już niedługo już obmyślamy imię jeszcze trzeba będzie zadziałać i marznie spełnione
Chaka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 13:42   #2261
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Hej hej - nie raz tutaj z dziewczynami myślałyśmy o Was fajnie, że zajrzałaś - Zusia - wyrosła na pannicę , że hej. Buźka straciła rysy przedszkolne baa nawet rzekłabym niemowlęce bo teraz patrzy na mnie poważna pierwszoklasistka

Powodzenia w staraniach przyznam, że z całej naszej gromadki to ja najdłużej się grzebałam z drugim dzieciaczkiem także dopinguje ci dzielnie aby się Wasze marzenia spełniły i Zuzinka doczekała się rodzeństwa potem po latach zasiądziecie w dużym gronie do świątecznego stołu i będzie tak fajnie ... ech dobra Baśka wróć na ziemię ... charowac trza będzie do 67 roku życia ale co tam dzieci to nasz sens życia

U mnie teraz był kociokwik, dziewczyny na same ferie mi sie pocgorowały. Klaudia zapalenie oskrzeli a kilka dni później Sonia trzydniówka. Że tak powiem, chodziłam do tyłu ... ale będzie żyć W pracy też kociokwik więc jak to się mówi równawaga jest heheheh

ks. Jan Twardowski
Stary 2014-02-01, 20:25   #2262
Nita6
Zakorzenienie

hejo
a ja że Sylwie mialam chorą wzięłam parę dni urlopu i wyżylam się artystycznie ,
oto moje dzieła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suma.jpg (87,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pudeleczka bez pokrywek po butach.jpg (59,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg puszki po mleku zyzi.jpg (88,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (87,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pudelko po butach - na gadżety decopupage.jpg (82,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po butach cd.jpg (52,8 KB, 23 załadowań)
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-03, 11:19   #2263
poloznaWum
Raczkowanie

Witam Mamy 8-latków!

Jestem położną i przeprowadzam badania. Jeśli znajdziecie chwilkę to bardzo proszę o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety. Dotyczy ona okresu okołoporodowego.
http://www.ebadania.pl/c593261cd2e96ea1
Bardzo dziękuje za wszystkie wypełnienia!
poloznaWum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-06-20, 10:16   #2264
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Hej hej ktoś to jeszcze zagląda

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

ks. Jan Twardowski
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości