|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Castia ja mam takie samo zdanie na temat Oilatum
zakupię jak będzie potrzeba... przecież ja sobie nie kupuję od razu preparatów leczniczych, w razie ''W'' , więc i maluszkowi nie będę, dopiero jak zaistnieje taka potrzeba..oby nie ja znowu zjadłam całe opakowanie chałwy i popiłam mlekiem, no padam po prostu ! ![]() teraz relaks, na wspólnej, kąpiel i film z TŻ ![]() Miłego wieczorku
|
#2252 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
montii dzis nie ma na wspolnej jest ostatni samuraj z tomem cruisem Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-02-04 o 20:05 |
|
|
|
|
#2253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ogladam " I kto to mowi " po raz n-ty ![]() ![]() ![]() Montii dokładnie tak z tym oilatum |
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Jok3r;24854665]Jest becikowe od panstwa 1000zl, ktore dostaje kazda mama. Nalezy miec wlasnie to zasiwadczenie od gine prowadzacego i pesel dziecka, zeby sie o nie ubiegac. Drugie becikowe w wys rowniez 1000zl przysluguje tylko w niektorych miastach i dostaje sie je na podstawie zarobkow obojga rodzicow. Jest rowniez zasilek, ale to juz dochod wszystkich w domu nie moze przekraczac 500zl z czyms.
Dowiedzialam sie tez jak to jest w koncu z tym taciezynskim. No wiec wiadomosci z pierwszej reki, bo maz szwagierki wlasnie sobie to zalatwil. Urlop taciezynski w tym roku trwa tydzien i nalezy o niego poprosic nie pozniej niz tydzien przed wybraniem i pracodawca nie moze odmowic przyznania go. W przyszlym roku beda to 2 tyg i nie mozna go wziac pozniej niz przed ukonczeniem 1 roku przez dziecko. No i jest platny 80% czyli jak l4. Jest tez opiekunczy, ale to juz zalezy od ginekologa czy go wyda czy nie i trwa 2 tyg i tez jest platny 80%. jokr, urlop ojcowski (zwany potocznie tacierzynskim), który jest w wymiarze 1 tygodnia w tym roku, lub 2 w przyszłym jest płatny 100 % podstawy wymiaru zasiłku. |
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na stornie? |
|
|
|
|
#2256 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czyli tylko panele i wchodzicie trzymam kciuki ![]() na szczescie do swiat juz tylko 2,5 miesiaca pamietam jak my odliczalismy kazdy dzien do przerowadzki
|
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój brat stwierdził, ze niunia będzie grubaskiem skoro ja tak wpierniczam słodycze
|
|
|
|
|
#2259 | |||
|
Zakorzenienie
|
jeju jeju ale ci zazdroszczę że już 38
super ![]() Cytat:
i tyle ![]() Jok3r trzymaj się jakoś jej ale ci się porobiło biedna Cytat:
matko kochana jaki mały. mój tż jak zobaczył to tylko stwierdził: widzisz czyli jednak ta ciąża z zaskoczenia to możliwe że nic nie widać po kobiecie ![]() ![]() Cytat:
ale teraz nabiera to nowego znaczenia w naszej sytuacji ![]() ja też idę oglądać już ![]() mama upiekła babkę i zaraz sobie będę ciamać z mlekiem mniam ![]() a byłam na sr ale to jutro już opowiem było o tej krwi pępowinowej miłego wieczorku wam
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co do Oilatum to przeczytałam, że zwykły jest jakby leczniczy, a soft jest do każdego typu skóry do codziennej pielęgnacji. Ja tam się zaopatrzyłam w ten Soft i położna mi też mówiła, że to jest dobre, więc tego się trzymam.
Tu jest link jakby ktoś chciał przeczytać. http://www.female.pl/artykul/4474/No...C5%BCycie.html |
|
|
|
#2261 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jok3r dzięki za info Ach współczuje Ci. Ciekawe czy się lekarz zgodzi by już Cię kroić, oby bo jak faktycznie miałoby Ci to ulżyć to po co czekać Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kurcze tyle tych materiałów na ten wózek że nie wiem od czego zacząc i co z czym łączyć... Edytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-02-04 o 20:29 |
||||
|
|
|
#2262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miało niby starczyc na takie wejscie minimum no ale jak zaczelismy kupowac jakies głupie pierdólki do tej wykończeniówki to tyle stówek na to poszło że bladłam za każdym razem przy kasieja też już odliczam ![]() no ale panele to nie wszystko, my nie mamy nic - łózko by się przydało do spania jakieś szafa czy jakieś komody na ciuchy, stół i krzesła do kuchni - jak kupimy te własnie rzeczy możemy sie przenosic bo na panelach spać nie bede![]() kuchnie mamy juz gotową tylko tego stołu brakuje i łazienka też gotowa to chociaż tyle
|
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zadomowienie
|
ja akurat się zarejestrowałam jak tylko będzie kasa to zamówię na pewno herbatę, jakieś kosmetyki,gaziki sól fizjologiczną .
a mam to szczęście że aptekę mam po drugiej stronie ulicy widzę ją z okna ![]() Cytat:
![]() śliczny ale malutki dzięki ;* a dziś kupiłam mydełko bambino i krem bambino a dziewczyny co kupujecie dla maluszków do kąpieli - który z płynów ?jakiej firmy ? bo wiem że J&J uczula więc odpada, bambino nie ma nic takiego, nievea odpada bo po 1 miesiącu i ja się zastanawiam nad tą ziają : http://allegro.pl/ziaja-plyn-do-kapi...427010269.html bo od razu jest natłuszczający czyli nie trzeba będzie oliwki ![]() lub zastanawiałam się nad tym babydrem też mają chyba do kąpieli
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
eirene ja to samo mojemu mezowi powiedzialam po tym jak uslyszalam ze ja spie do 12 itd.(ponioslo go w trakcie rozmowy bo go poprosilam o posprzatanie domu i to byl 1 i ostani raz jak mi cos takieog powiedzial w trakcie calej ciazy) ze to ja bede rodzic mnie bedzie bolalo mnie beda szyli mnie beda cyce bolec i ja bede dochodzic do siebie i glownie ja bede sie dzieckiem zajmowac a oprocz tego musze zdac 2 egzaminy i napisac oraz obronic mgr i zatkalo go przeprosil od razu
Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-02-04 o 20:40 |
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja już mam 8 kg na plusie ![]() pokaż swój, bo my na podobnym zdaje się etapie
|
|
|
|
|
#2266 |
|
Wtajemniczenie
|
laseczka zerknij na produkty z Hipp, a gadałam o J&J na sr i położna była bardzo zdziwiona że ten 3w1 uczula. Ona go poleca i i jest wydajny i sprawdzony. No ale ja jednak w razie czego kupiłam tego Hippa
|
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do świąt mało zostało, jakoś dacie radę, a potem już w nowym domku |
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnośnie TŻ to już mu swoje też powiedziałam - przeprosił no ale... qwa.. co ja z przyjemnością będę rodzić itd itp... typowy facet - zrobić i skończone
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-02-04 o 20:58 |
|
|
|
|
#2270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
same meble i agd wyczyściło nam konto że hej![]() już sie nie moge doczekać bo siedzimy teraz w takim małym pokoiku że można klaustrofobii tu dostać ![]() Cytat:
my tez wszedzie szukamy oszczednosci - niestety ale nie ma lekko
|
||
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zeszlo mu z 1,5 miesiaca a potem zaczely sie schody bo zaczol padac deszcz (powodz 2010) i byla za duza wilgotnosc na polozenie parkietu i tak zeszlo ok. 2 miesiecy jedna sciana pododno jest do dzis niedosuszona (wyszlo przy malowaniu sciany) potem parkiet musial lezakowac potem podklad ,lakierowanie a pozniej jeszcze byl tzw.BIALY MONTAZ bo w lazienkach tez mamy parkiet i w koncu zrobil sie pazdziernik maskara a na przelomie wresznia/pazdziernika jeszcze ociepelnie domu bylo dlatego bardzo WAM dopinguje tobie i CASTII z budowa bo wiem co to znaczy i ile nerwow i KASY idzie ![]() takze trzymam mocno kciuki ![]() ![]() castia na AGD to kredyt gotowkowy wzielismy bo wykoczylo nas ocieplenie i wykonczenie lazienek zostalo nam jeszcze kostka brukowa pod domem ,rolety zewnetrzne i uporzadkowanie ogrodu ![]() na firanki , rolety wewnetrzne nie mamy juz kasy bo na dzidzie idzie kasa a to lozeczko a to komda ( w tym miesiacu kupujemy ) a oprocz tego kredyt na dom ale nie narzekam bo tak ajk juz wczesniej pisalam jestesmy u siebie i zdrowi jestemy damy rade ![]()
Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-02-04 o 21:09 |
|
|
|
|
#2273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jest jakiś specjalny płyn z olejkiem/oliwką natłuszczający z Hippa ?
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny teraz koszyki wiklinowe są w Jysk
Gazetka: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/market/jys...a/7.html#paper |
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadnego z dzieci z mojej rodziny nie uczulił
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
mam az 4 apteki doz u siebie
pobuszuje ipoczytam na ten temat dzieki kochane ja dam ci przepis na ok 15 buleczek, ale ja zrobilam z polowy maka pszenna 4 szklanki maka zytni-razowa czy sama razowa obojetnie - 3 szkl drozdze 50g 700 ml wody 2 lyzki jogurtu naturalnego 1,5 lyzki cukru 1,5 lyzki soli i te ziarna make, ziarna, sol wymieszac podgrzac wode cake 700 ml odlac troche i rozmieszac z drozdzami dodac cukier do rozczynu polaczyc z maka, dodac jogurt i wymieszac wszystko ladnie formowac co sie chce moze byc chleb, moga byc paluchy, buleczki itp jak wroci tz, to wrzuce fotke |
|
|
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
wklejam foty wózka
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
wózek prezentuje się ślicznie
lecę spać . mam nadzieję że szybko zasnę. miłej nocy
|
|
#2279 |
|
Zadomowienie
|
Olusiaa_ też mi się tak wydaje
![]() aja1 właśnie kupiłam takie po 8,90 zł - te pozostałe wcale nie są takie tanie Ahtaga fajny ten x-lander no a wracajac do tematu wózków, to ja nadal w czarnej d.... jestem bylismy z mężem na zakupach i zajrzeliśmy do jednego sklepu gdzie sa wózki. X-landera nie mieli więc nie mogłam mu się przyjrzeć- były natomiast Mutsy-i strasznie nam się z mężem spodobał taki model http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E ale facet w sklepie nam wyliczył, że zapłacimy za niego ponad 2 tys a tu na stronie taka różnica polecił jeszcze ABC Desing http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E nie wiem, nie znam firmy ale wózki całkiem- calkiem- może któraś z was ma taki i może coś o nich powiedzieć ![]() chyba zakup się odwlecze w czasie muszę jeszcze gdzieś jechać i pooglądac te wózki
|
|
#2280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na przykład ZIAJKA ta wyżej ma na 1szym miejscu parafinę czyli to samo co oilatum oilatum to głównie ma parafinę i nic więcej, oilatum soft ma parafinę i parafinę miękką jakąś - nie znam się dokładnie parafina to nie jest LEK to substancją pielęgnująca i nie ma tak, że dziecko się przyzwyczaja i nic pozniej na niego nie działa ![]() z kolei Hipp mają dodane do składu olejek migdałowy BIO który warto też sam czysty kupić i można używać zamiast oliwki bo nie tworzy warstwy na skórze nieprzepuszczalnej jak oliwa tak naprawdę oliwy/oliwki nie powinno się stosować na suchą skóre tylko na mokrą aby wilgoć zatrzymać w skórze, natomiast jak się stosuje na suchą to nie dopuszcza wilgoci do wewnątrz, stąd mogą być przesuszenia skóry przy stosowaniu źle oliwki (przy np olejku migdałowym nie ma takiego "niebezpieczeństwa") |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

czyli tylko panele i wchodzicie
trzymam kciuki 

miało niby starczyc na takie wejscie minimum no ale jak zaczelismy kupowac jakies głupie pierdólki do tej wykończeniówki to tyle stówek na to poszło że bladłam za każdym razem przy kasie
- łózko by się przydało do spania jakieś