|
|
#2251 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nafta kosmetyczna
Cytat:
Trochę cierpliwości i mniej dramaturgii![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
O subskrybuję ten wątek, bo cały czas zapominam o tej nafcie. A jeszcze ponad połowa buteleczki stoi i czeka aż ją nałożę na skalp
|
|
#2253 |
|
Przyczajenie
|
Ja dziś kupiłam naftę z olejkiem rycynowym w małej aptece, mam zamiar dziś użyć i zobaczyć jakie są efekty :3
Edit: Użyłam nafty wczoraj wieczorem i jestem bardzo mile zaskoczona. Nafta jest rewelacyjna Jest tania, łatwa i szybka w użyciu, w moim przypadku łatwo się zmywa (używam Barwy z czarną Rzepą) i jak dla mnie nie ma brzydkiego zapachu. Włosy po niej są mięciutkie, lśniące, mocne, sypkie, ogółem do macania Na pewno będę używać, właśnie stałam się fanką nafty.
Edytowane przez MissWeroniqa Czas edycji: 2011-06-17 o 15:22 Powód: Uzupłnienie opini |
|
|
|
|
#2254 |
|
Raczkowanie
|
Ja stosuje naftę już od około 3 miesięcy. Mam akurat tą wersję z witaminami. Nakładam ją tak 15-20min przed myciem włosów. Czasem nawet owijam głowę folią, żeby lepiej się wchłaniała ale nie zawsze mi się chce. Stan moich włosów bardzo się poprawił. Mam gładkie, miękkie i błyszczące włosy, a przyznam,że moje włosy to było jedno wielkie siano zniszczone prostownicą.
Może i nafta to przestarzały specyfik, ale u mnie się super sprawdził i najważniejsze, że zapłaciłam tylko 6zł
|
|
|
|
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
2 dni temu kupiłam naftę bo zaczęły mi strasznie wypadać włosy Pytanie: ile tego nakładać na skórę głowy? ![]() Ogólnie to moje włosy stały się okropne A teraz mieszkam w innym miejscu, woda inna, nie chodzę na basen, włosów nie suszę, nie prostuję a zrobiło się siano straszne, że nie mogę ich palcami rozczesać, są szorstkie, wiecznie splątne, suche i zaczęły wypadać ![]() Nie wiem czy to wina zmiany otoczenia (zawsze moja skóra na to reagowała) czy tabsów albo jakiś inny powód. Macie jakieś pomysły co jest powodem?
|
|
#2256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do Twoich problemów, to myślę, że jest to troszkę związane z przeprowadzką. Inna woda też ma na to duży wpływ, szczególnie jeśli jest twarda. Wyszła teraz nowa seria szamponów z Fructis Twarda Woda, więc może spróbujesz. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2257 |
|
Raczkowanie
|
Omara1000 dziękuję za odpowiedź
Moje kłaki (bo ciężko je teraz nazwać włosami) już się nie przetłuszczają, są teraz bardzo suche I staram się je nawilżyć, piję dużo wody, mam szampon do włosów suchych, stosuję odżywki i poprawy brak Duży wpływ na nie mają tabletki antykoncepcyjne bo z cery tłustej mam teraz normalną ![]() Moja cera zawsze źle reagowałą na zmianę wody. Potrafiła się buntować 2-3 tygodnie po zmianie wody. Odkąd biorę tabletki anty tego buntu nie ma ze strony cery. Może włosy teraz się buntują ![]() Dzięki za info, kupię Fructisa do twardej wody, może pomoże .
60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50 Amsterdam - 2 osoby Rotterdam - 1 osoba Edytowane przez Soral Czas edycji: 2011-07-07 o 12:38 |
|
|
|
|
#2258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje włosy zawsze były suche, ale spowodowane było to używaniem prostownicy. Nie stosuje żadnych specyfików i masek (może to błąd) ale zawsze jakoś szkoda mi kasy na takie lepsze. Jedynie właśnie co używam to nafta i po umyciu włosów na mokre dosłownie krople jedwabiu ( najlepiej CHI) . To wszystko z mojej pielęgnacji i uważam, że mam o niebo lepsze włosy. |
|
|
|
|
|
#2259 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A odżywki i maski do włosów, są wręcz niezbędne jak ktoś prostuje włosy ![]() Wybaczcie offtop Już go kończę
|
|
|
#2260 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj zrobiłam sobie mieszankę nafta + 2 żółtka, szampon, maseczka odżywcza dłużej niż zalecają na opakowaniu
i powiem Wam, że włoski w dotyku są sporo milsze
|
|
#2261 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałaś kallosa mlecznego albo odżywki z apteczki babuni?
|
|
|
#2263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdy ja miałam podniszczone mało było odżywek/masek, które by robiły cokolwiek. Oleje też nie działały tak jak teraz. Na dzień dzisiejszy mam zdrowe włosy i te maski i odżywki oraz oleje sprawdzają się świetnie. A nafty nie mogłam kiedyś domyć- teraz nie mam z tym większego problemu. Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2011-07-08 o 10:15 |
|
|
|
|
|
#2264 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie moje włoski sa bardzo słabe
szukam masek, które nie obciążą za bardzo moje włosy. Szukam czegoś co jednocześnie odżywi i nawilży je
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z masek, które jednocześnie "odżywią i nawilżą" polecam wybrać jakąś ze składem pozwalającym na dodawanie innych składników. Wtedy będzie można poeksperymentować z dodawaniem miodu, aloesu i przeróżnych olejów(W ten sposób zafundujesz włosom zarówno odżywienie jak i nawilżenie) .U mnie nafta zmywa się bez problemu za pierwszym razem, ale jeszcze 2 lata temu musiałam szorować po 3 lub 4 razy, więc naftę odstawiłam(Uważam, że nie ma sensu tak męczyć włosów, skoro można regenerować je na inne, "łatwo zmywalne sposoby". A do nafty wróciłam, gdy obcięłam ostatnią "nienaprawialną" część włosów i teraz jestem zadowolona). |
|
|
|
|
|
#2266 |
|
Raczkowanie
|
Macie jakiś sprawdzony szampon na zmycie nafty? Zrobiłam sobie właśnie "kurację", znaczy wtarłam naftę we włosy (po raz pierwszy) no i nie mogę tego niczym zmyć
myłam już chyba z 5 razy i dalej nie schodzi
|
|
|
|
|
#2267 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też miałam problemy ze zmyciem, ale dziewczyny mówiły, żebym najpierw obficie spłukała naftę wodą, potem nałożyła szampon, za pierwszym razem słabo się pieni, ale za drugim zmywam już elegancko
|
|
|
|
#2269 |
|
Raczkowanie
|
Ja nigdy nie miałam problemu ze zmyciem nafty, a daje dość sporą ilość na włosy i trzymam ponad 20 min. Zawsze najpierw zmywam wodą, potem normalnie szamponem, a używam zwykłego z Dove.
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Nie za długo? Nawet na opakowaniu pisze, że naftę należy trzymać 10-15 minut. Po dłuższym czasie może przesuszyć włosy.
|
|
#2271 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Raczkowanie
|
I ja opiszę moje doświadczenia z naftą
![]() Naftę na razie nakładałam dwa razy. Pierwszy raz samą przed myciem, oczywiście na suche włosy, trzymałam coś ok. 30min. no i myłam włosy 3 razy po tym naftowaniu ![]() Drugi raz tydzień po pierwszym naftowaniu już byłam bardziej zadowolona z efektów. Za drugim razem jak miałam nakładać naftę, zrobiłam z niej maseczkę: 2 łyżki nafty, 1 łyżka olejku rycynowego, 2 żółtka, 1 łyżka miodu, napaćkałam na głowę, reklamówka na to, ręcznik też, zmyłam po 30 min. bardzo ładnie wszystko zeszło, tylko najpierw dobrze spłukałam wodą, myłam tylko 2 razy Będę ja stosować ale tylko w formie wyżej wymienionej maseczki, z racji tego że ładnie schodzi z włosów podczas mycia. Mam nadzieję że efekty się pojawią, będę informować, choć myślę że taką maseczkę będę stosować chociażby ze względu na jej właściwości odżywcze
|
|
|
#2273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U rodziców TŻ-ta używałam wody ze studni, szmponu Head&Shoulders przeci wypadaniu włosów i odżywkę GlissKur Kaszmir. I włosy były okropne jak pisałam w cytowanym poście. Dzisiaj przyjechałam do domu i umyłam włosy wodą z wodociagu, szmponem jajecznym Garnier Naturals i nałożyłam na chwilę odżywkę Sleek Line - ten zapach ![]() Już wiem jakich produktów używać w domu TŻ-ta. Problem to woda i nie wiem jak go rozwiązać - woda butelkowana, z innego czystszego strumyczka przywozić kilka litrów do mycia czy coś innego?
|
|
|
#2274 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak często nakładacie naftę na włosy? chyba sama rozpocznę taką kurację bo dużo dobrych opinii słyszałam
czy macie jakąś konkretną którą polecacie? nakładacie samą naftę czy robicie z niej maseczki? Przez jakiś czas używałam Waxa na włosy ale mam tak zniszczone i wysuszone rozjaśnianiem i prostownicą że nafta to chyba moja ostatnia nadzieja
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zniszczone włosy nic nie pomoże po 1 użyciu, trzeba systematycznie stosować olejowanie, odżywianie, nawilżanie.
|
|
|
#2276 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
A i ja zawsze wybieram taką z dodatkiem, obecnie mam z witaminą A+E
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zarówno odżywki, jak i oleje czy tym bardziej silikony- mogą poprawic wygląd optycznie, ale nigdy nie naprawią zniszczeń- nic ich nie naprawi ![]() Dlatego trzeba taką pielęgnację, o której mówisz, wprowadzać na zdrowe włosy Wtedy chroni się je i zapobiega uszkodzeniom Wiadomo, ze jeszcze drobne ubytki można poprawić i nie będzie śladu. Ale jak mówimy o zniszczeniach...tu już nie ;] Ja też zawsze z dodatkiem Najbardziej służy mi nafta firmy Anna a rodzaj to chyba ten z biopierwiastkami Była to moja pierwsza w życiu nafta i właśnie teraz znów kupiłam sobie dokłądnie ten rodzaj ![]() Jest rewelacyjna
|
|
|
#2279 |
|
Przyczajenie
|
ja farbuje włosy 3 razy na rok, prostuje
i muszę przyznać ze nafta (mam z wit. A i E) sporo mi pomaga, włosy są przede wszystkim miłe w dotyku, lepiej się układają, są bardziej lśniące choć to jeszcze nie to czego bym sobie życzyła, ale może dłuższe stosowanie pomoże |
|
|
|
|
#2280 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozjaśniacze którymi katowałam kiedyś włosy dały mi się ostro we znaki, teraz wróciłam już do naturalnego koloru ale nadal je prostuję no i mam jeszcze trochę podniszczone końcówki. Nie liczę na to że oprócz fryzjera coś mi pomoże ale mało zostało już do ścięcia i wypróbuję naftę na zdrowszą część czuprynki dzisiaj idę zakupić.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

Trochę cierpliwości i mniej dramaturgii

Jest tania, łatwa i szybka w użyciu, w moim przypadku łatwo się zmywa (używam Barwy z czarną Rzepą) i jak dla mnie nie ma brzydkiego zapachu. Włosy po niej są mięciutkie, lśniące, mocne, sypkie, ogółem do macania
Na pewno będę używać, właśnie stałam się fanką nafty.

.