![]() |
#2251 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Nafta kosmetyczna
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2252 |
Zadomowienie
|
O subskrybuję ten wątek, bo cały czas zapominam o tej nafcie. A jeszcze ponad połowa buteleczki stoi i czeka aż ją nałożę na skalp
![]()
![]() |
#2253 |
Przyczajenie
|
Ja dziś kupiłam naftę z olejkiem rycynowym w małej aptece, mam zamiar dziś użyć i zobaczyć jakie są efekty :3
Edit: Użyłam nafty wczoraj wieczorem i jestem bardzo mile zaskoczona. Nafta jest rewelacyjna ![]() ![]() Edytowane przez MissWeroniqa Czas edycji: 2011-06-17 o 14:22 Powód: Uzupłnienie opini |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2254 |
Raczkowanie
|
Ja stosuje naftę już od około 3 miesięcy. Mam akurat tą wersję z witaminami. Nakładam ją tak 15-20min przed myciem włosów. Czasem nawet owijam głowę folią, żeby lepiej się wchłaniała ale nie zawsze mi się chce. Stan moich włosów bardzo się poprawił. Mam gładkie, miękkie i błyszczące włosy, a przyznam,że moje włosy to było jedno wielkie siano zniszczone prostownicą.
Może i nafta to przestarzały specyfik, ale u mnie się super sprawdził i najważniejsze, że zapłaciłam tylko 6zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 |
Raczkowanie
|
Hejo
![]() 2 dni temu kupiłam naftę bo zaczęły mi strasznie wypadać włosy ![]() Pytanie: ile tego nakładać na skórę głowy? ![]() Ogólnie to moje włosy stały się okropne ![]() A teraz mieszkam w innym miejscu, woda inna, nie chodzę na basen, włosów nie suszę, nie prostuję a zrobiło się siano straszne, że nie mogę ich palcami rozczesać, są szorstkie, wiecznie splątne, suche i zaczęły wypadać ![]() Nie wiem czy to wina zmiany otoczenia (zawsze moja skóra na to reagowała) czy tabsów albo jakiś inny powód. Macie jakieś pomysły co jest powodem?
![]() |
#2256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do Twoich problemów, to myślę, że jest to troszkę związane z przeprowadzką. Inna woda też ma na to duży wpływ, szczególnie jeśli jest twarda. Wyszła teraz nowa seria szamponów z Fructis Twarda Woda, więc może spróbujesz. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2257 |
Raczkowanie
|
Omara1000 dziękuję za odpowiedź
![]() Moje kłaki (bo ciężko je teraz nazwać włosami) już się nie przetłuszczają, są teraz bardzo suche ![]() ![]() Duży wpływ na nie mają tabletki antykoncepcyjne bo z cery tłustej mam teraz normalną ![]() ![]() Moja cera zawsze źle reagowałą na zmianę wody. Potrafiła się buntować 2-3 tygodnie po zmianie wody. Odkąd biorę tabletki anty tego buntu nie ma ze strony cery. Może włosy teraz się buntują ![]() Dzięki za info, kupię Fructisa do twardej wody, może pomoże ![]()
60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50 ![]() Amsterdam - 2 osoby Rotterdam - 1 osoba Edytowane przez Soral Czas edycji: 2011-07-07 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje włosy zawsze były suche, ale spowodowane było to używaniem prostownicy. Nie stosuje żadnych specyfików i masek (może to błąd) ale zawsze jakoś szkoda mi kasy na takie lepsze. Jedynie właśnie co używam to nafta i po umyciu włosów na mokre dosłownie krople jedwabiu ( najlepiej CHI) . To wszystko z mojej pielęgnacji i uważam, że mam o niebo lepsze włosy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2259 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A odżywki i maski do włosów, są wręcz niezbędne jak ktoś prostuje włosy ![]() Wybaczcie offtop ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2260 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj zrobiłam sobie mieszankę nafta + 2 żółtka, szampon, maseczka odżywcza dłużej niż zalecają na opakowaniu
![]() ![]()
![]() |
#2261 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Próbowałaś kallosa mlecznego albo odżywki z apteczki babuni?
![]() |
![]() |
#2263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdy ja miałam podniszczone mało było odżywek/masek, które by robiły cokolwiek. Oleje też nie działały tak jak teraz. Na dzień dzisiejszy mam zdrowe włosy i te maski i odżywki oraz oleje sprawdzają się świetnie. A nafty nie mogłam kiedyś domyć- teraz nie mam z tym większego problemu. Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2011-07-08 o 09:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2264 |
Raczkowanie
|
Właśnie moje włoski sa bardzo słabe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z masek, które jednocześnie "odżywią i nawilżą" polecam wybrać jakąś ze składem pozwalającym na dodawanie innych składników. Wtedy będzie można poeksperymentować z dodawaniem miodu, aloesu i przeróżnych olejów(W ten sposób zafundujesz włosom zarówno odżywienie jak i nawilżenie) ![]() U mnie nafta zmywa się bez problemu za pierwszym razem, ale jeszcze 2 lata temu musiałam szorować po 3 lub 4 razy, więc naftę odstawiłam(Uważam, że nie ma sensu tak męczyć włosów, skoro można regenerować je na inne, "łatwo zmywalne sposoby". A do nafty wróciłam, gdy obcięłam ostatnią "nienaprawialną" część włosów i teraz jestem zadowolona). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2266 |
Raczkowanie
|
Macie jakiś sprawdzony szampon na zmycie nafty? Zrobiłam sobie właśnie "kurację", znaczy wtarłam naftę we włosy (po raz pierwszy) no i nie mogę tego niczym zmyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2267 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też miałam problemy ze zmyciem, ale dziewczyny mówiły, żebym najpierw obficie spłukała naftę wodą, potem nałożyła szampon, za pierwszym razem słabo się pieni, ale za drugim zmywam już elegancko
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2269 |
Raczkowanie
|
Ja nigdy nie miałam problemu ze zmyciem nafty, a daje dość sporą ilość na włosy i trzymam ponad 20 min. Zawsze najpierw zmywam wodą, potem normalnie szamponem, a używam zwykłego z Dove.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
Nie za długo? Nawet na opakowaniu pisze, że naftę należy trzymać 10-15 minut. Po dłuższym czasie może przesuszyć włosy.
![]() |
#2271 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Raczkowanie
|
I ja opiszę moje doświadczenia z naftą
![]() Naftę na razie nakładałam dwa razy. Pierwszy raz samą przed myciem, oczywiście na suche włosy, trzymałam coś ok. 30min. no i myłam włosy 3 razy po tym naftowaniu ![]() Drugi raz tydzień po pierwszym naftowaniu już byłam bardziej zadowolona z efektów. Za drugim razem jak miałam nakładać naftę, zrobiłam z niej maseczkę: 2 łyżki nafty, 1 łyżka olejku rycynowego, 2 żółtka, 1 łyżka miodu, napaćkałam na głowę, reklamówka na to, ręcznik też, zmyłam po 30 min. bardzo ładnie wszystko zeszło, tylko najpierw dobrze spłukałam wodą, myłam tylko 2 razy ![]() Będę ja stosować ale tylko w formie wyżej wymienionej maseczki, z racji tego że ładnie schodzi z włosów podczas mycia. Mam nadzieję że efekty się pojawią, będę informować, choć myślę że taką maseczkę będę stosować chociażby ze względu na jej właściwości odżywcze ![]()
![]() |
![]() |
#2273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U rodziców TŻ-ta używałam wody ze studni, szmponu Head&Shoulders przeci wypadaniu włosów i odżywkę GlissKur Kaszmir. I włosy były okropne jak pisałam w cytowanym poście. Dzisiaj przyjechałam do domu i umyłam włosy wodą z wodociagu, szmponem jajecznym Garnier Naturals i nałożyłam na chwilę odżywkę Sleek Line - ten zapach ![]() ![]() ![]() Już wiem jakich produktów używać w domu TŻ-ta. Problem to woda i nie wiem jak go rozwiązać - woda butelkowana, z innego czystszego strumyczka przywozić kilka litrów do mycia czy coś innego?
![]() |
![]() |
#2274 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jak często nakładacie naftę na włosy? chyba sama rozpocznę taką kurację bo dużo dobrych opinii słyszałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zniszczone włosy nic nie pomoże po 1 użyciu, trzeba systematycznie stosować olejowanie, odżywianie, nawilżanie.
![]() |
![]() |
#2276 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
A i ja zawsze wybieram taką z dodatkiem, obecnie mam z witaminą A+E
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zarówno odżywki, jak i oleje czy tym bardziej silikony- mogą poprawic wygląd optycznie, ale nigdy nie naprawią zniszczeń- nic ich nie naprawi ![]() Dlatego trzeba taką pielęgnację, o której mówisz, wprowadzać na zdrowe włosy ![]() ![]() Wiadomo, ze jeszcze drobne ubytki można poprawić i nie będzie śladu. Ale jak mówimy o zniszczeniach...tu już nie ;] Ja też zawsze z dodatkiem ![]() ![]() ![]() Jest rewelacyjna ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2279 |
Przyczajenie
|
ja farbuje włosy 3 razy na rok, prostuje
i muszę przyznać ze nafta (mam z wit. A i E) sporo mi pomaga, włosy są przede wszystkim miłe w dotyku, lepiej się układają, są bardziej lśniące choć to jeszcze nie to czego bym sobie życzyła, ale może dłuższe stosowanie pomoże |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.