Nafta kosmetyczna - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 16:34   #2251
Surreallna
Przyczajenie

Dot.: Nafta kosmetyczna

Cytat:
Napisane przez juliem Pokaż wiadomość
trzymałam jakieś ponad 30 min
myślicie że miód pomoże jak będę go codziennie trzymać na włosach jakieś 30 min
znaczy nie że szare , tylko takie jakby no...conajmniej 2 topy ciemniejsze są od góry dałam jej mniej a od spodu więcej i widze spory kontrast kolorów
fakt faktem włosy są w lepszym stanie .... , ale ja i tak chcee tamtem kolor !!
Ja miałam tak samo, cel został osiągnięty bo mam teraz mocne, zdrowe i odżywione włosy, które były w tragicznym stanie po używaniu prostownicy. Ale z mojego ciemnego blond- stały sie nijakie, szarawe. Na potęgę używałam szamponów z rumiankiem, płukałam w rumianku, robiłam maseczki z cytryny, mleka, drożdży i są kolorystycznie lepsze Trochę cierpliwości i mniej dramaturgii
Pozdrawiam!
Surreallna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-29, 12:15   #2252
rockandrollqueen
Zadomowienie

O subskrybuję ten wątek, bo cały czas zapominam o tej nafcie. A jeszcze ponad połowa buteleczki stoi i czeka aż ją nałożę na skalp
Stary 2011-06-15, 19:29   #2253
MissWeroniqa
Przyczajenie

Ja dziś kupiłam naftę z olejkiem rycynowym w małej aptece, mam zamiar dziś użyć i zobaczyć jakie są efekty :3

Edit:
Użyłam nafty wczoraj wieczorem i jestem bardzo mile zaskoczona. Nafta jest rewelacyjna Jest tania, łatwa i szybka w użyciu, w moim przypadku łatwo się zmywa (używam Barwy z czarną Rzepą) i jak dla mnie nie ma brzydkiego zapachu. Włosy po niej są mięciutkie, lśniące, mocne, sypkie, ogółem do macania Na pewno będę używać, właśnie stałam się fanką nafty.

Edytowane przez MissWeroniqa
Czas edycji: 2011-06-17 o 14:22 Powód: Uzupłnienie opini
MissWeroniqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 17:18   #2254
Omara1000
Raczkowanie

Ja stosuje naftę już od około 3 miesięcy. Mam akurat tą wersję z witaminami. Nakładam ją tak 15-20min przed myciem włosów. Czasem nawet owijam głowę folią, żeby lepiej się wchłaniała ale nie zawsze mi się chce. Stan moich włosów bardzo się poprawił. Mam gładkie, miękkie i błyszczące włosy, a przyznam,że moje włosy to było jedno wielkie siano zniszczone prostownicą.

Może i nafta to przestarzały specyfik, ale u mnie się super sprawdził i najważniejsze, że zapłaciłam tylko 6zł
Omara1000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-06, 22:07   #2255
Soral
Raczkowanie

Hejo
2 dni temu kupiłam naftę bo zaczęły mi strasznie wypadać włosy mam naftę z Anny z biopierwiastkami.

Pytanie: ile tego nakładać na skórę głowy?

Ogólnie to moje włosy stały się okropne Wszyscy zawsze zachwalali jakie to ja mam mięciutkie, lśniące. Nie prostowałam, suszyłam rano tylko grzywkę. A całe włosy suszyłam 2 razy w tygodniu po basenie. Dodam, że miałam strasznie przetłuszczające się.

A teraz mieszkam w innym miejscu, woda inna, nie chodzę na basen, włosów nie suszę, nie prostuję a zrobiło się siano straszne, że nie mogę ich palcami rozczesać, są szorstkie, wiecznie splątne, suche i zaczęły wypadać

Nie wiem czy to wina zmiany otoczenia (zawsze moja skóra na to reagowała) czy tabsów albo jakiś inny powód.
Macie jakieś pomysły co jest powodem?

Amsterdam - 2 osoby
Rotterdam - 1 osoba

Soral jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-07, 10:12   #2256
Omara1000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soral Pokaż wiadomość
Hejo
2 dni temu kupiłam naftę bo zaczęły mi strasznie wypadać włosy mam naftę z Anny z biopierwiastkami.

Ogólnie to moje włosy stały się okropne Wszyscy zawsze zachwalali jakie to ja mam mięciutkie, lśniące. Nie prostowałam, suszyłam rano tylko grzywkę. A całe włosy suszyłam 2 razy w tygodniu po basenie. Dodam, że miałam strasznie przetłuszczające się.

A teraz mieszkam w innym miejscu, woda inna, nie chodzę na basen, włosów nie suszę, nie prostuję a zrobiło się siano straszne, że nie mogę ich palcami rozczesać, są szorstkie, wiecznie splątne, suche i zaczęły wypadać

Nie wiem czy to wina zmiany otoczenia (zawsze moja skóra na to reagowała) czy tabsów albo jakiś inny powód.
Ja nie mam specjalnie odmierzonej jakiejś ilości nafty, którą nakładam. Ja dobrze ją rozprowadzam od skóry głowy aż do końcówek. Potem jeszcze małą ilość wcieram w same końcówki. Jeśli nadal Ci się przetłuszczają włosy to ja nakładałabym bardzo małą ilość, dlatego, że nafta dodatkowo nawilża włosy. I na pewno nie omijałabym okolice skóry głowy, żeby jeszcze bardziej się nie przetłuszczały.
A co do Twoich problemów, to myślę, że jest to troszkę związane z przeprowadzką. Inna woda też ma na to duży wpływ, szczególnie jeśli jest twarda. Wyszła teraz nowa seria szamponów z Fructis Twarda Woda, więc może spróbujesz. Pozdrawiam
Stary 2011-07-07, 11:35   #2257
Soral
Raczkowanie

Omara1000 dziękuję za odpowiedź

Moje kłaki (bo ciężko je teraz nazwać włosami) już się nie przetłuszczają, są teraz bardzo suche I staram się je nawilżyć, piję dużo wody, mam szampon do włosów suchych, stosuję odżywki i poprawy brak .
Duży wpływ na nie mają tabletki antykoncepcyjne bo z cery tłustej mam teraz normalną i włosy mi się przestały przetłuszczać...ale aż do takiego stopnia, że je wysuszyło

Moja cera zawsze źle reagowałą na zmianę wody. Potrafiła się buntować 2-3 tygodnie po zmianie wody. Odkąd biorę tabletki anty tego buntu nie ma ze strony cery. Może włosy teraz się buntują
Dzięki za info, kupię Fructisa do twardej wody, może pomoże .

Amsterdam - 2 osoby
Rotterdam - 1 osoba

Edytowane przez Soral
Czas edycji: 2011-07-07 o 11:38

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-07, 15:58   #2258
Omara1000
Raczkowanie

Cytat:
Omara1000 dziękuję za odpowiedź

Moje kłaki (bo ciężko je teraz nazwać włosami) już się nie przetłuszczają, są teraz bardzo suche I staram się je nawilżyć, piję dużo wody, mam szampon do włosów suchych, stosuję odżywki i poprawy brak .
Duży wpływ na nie mają tabletki antykoncepcyjne bo z cery tłustej mam teraz normalną i włosy mi się przestały przetłuszczać...ale aż do takiego stopnia, że je wysuszyło

Moja cera zawsze źle reagowałą na zmianę wody. Potrafiła się buntować 2-3 tygodnie po zmianie wody. Odkąd biorę tabletki anty tego buntu nie ma ze strony cery. Może włosy teraz się buntują
Dzięki za info, kupię Fructisa do twardej wody, może pomoże .

Moje włosy zawsze były suche, ale spowodowane było to używaniem prostownicy. Nie stosuje żadnych specyfików i masek (może to błąd) ale zawsze jakoś szkoda mi kasy na takie lepsze. Jedynie właśnie co używam to nafta i po umyciu włosów na mokre dosłownie krople jedwabiu ( najlepiej CHI) . To wszystko z mojej pielęgnacji i uważam, że mam o niebo lepsze włosy.
Stary 2011-07-07, 17:42   #2259
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Omara1000 Pokaż wiadomość
Nie stosuje żadnych specyfików i masek (może to błąd) ale zawsze jakoś szkoda mi kasy na takie lepsze.
Dobre, nie znaczy drogie. Jest pełno dobrych i tanich specyfików.
A odżywki i maski do włosów, są wręcz niezbędne jak ktoś prostuje włosy

Wybaczcie offtop Już go kończę
Stary 2011-07-07, 19:12   #2260
Soral
Raczkowanie

Dzisiaj zrobiłam sobie mieszankę nafta + 2 żółtka, szampon, maseczka odżywcza dłużej niż zalecają na opakowaniu i powiem Wam, że włoski w dotyku są sporo milsze . Nadal wypadają ale wiadomo, że to z dnia na dzień się nie poprawi.

Amsterdam - 2 osoby
Rotterdam - 1 osoba

Stary 2011-07-07, 20:18   #2261
Omara1000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dobre, nie znaczy drogie. Jest pełno dobrych i tanich specyfików.
A odżywki i maski do włosów, są wręcz niezbędne jak ktoś prostuje włosy
Jeszcze nie trafiłam na takie kosmetyki do włosów, które by mnie jakoś zachwyciły.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 08:09   #2262
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie trafiłam na takie kosmetyki do włosów, które by mnie jakoś zachwyciły.
Próbowałaś kallosa mlecznego albo odżywki z apteczki babuni?
Stary 2011-07-08, 09:13   #2263
gimli666
Rozeznanie

Cytat:
A masz zdrowe włosy?
Gdy ja miałam podniszczone mało było odżywek/masek, które by robiły cokolwiek. Oleje też nie działały tak jak teraz. Na dzień dzisiejszy mam zdrowe włosy i te maski i odżywki oraz oleje sprawdzają się świetnie.
A nafty nie mogłam kiedyś domyć- teraz nie mam z tym większego problemu.

Edytowane przez gimli666
Czas edycji: 2011-07-08 o 09:15
gimli666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 12:18   #2264
Omara1000
Raczkowanie

Właśnie moje włoski sa bardzo słabe szukam masek, które nie obciążą za bardzo moje włosy. Szukam czegoś co jednocześnie odżywi i nawilży je
Stary 2011-07-09, 11:14   #2265
gimli666
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie moje włoski sa bardzo słabe szukam masek, które nie obciążą za bardzo moje włosy. Szukam czegoś co jednocześnie odżywi i nawilży je
Dbaj o regularne podcinanie, nawilżaj, nakładaj oleje i zadbaj o swoją dietę, a niebawem zobaczysz efekty.

Z masek, które jednocześnie "odżywią i nawilżą" polecam wybrać jakąś ze składem pozwalającym na dodawanie innych składników. Wtedy będzie można poeksperymentować z dodawaniem miodu, aloesu i przeróżnych olejów(W ten sposób zafundujesz włosom zarówno odżywienie jak i nawilżenie) .

U mnie nafta zmywa się bez problemu za pierwszym razem, ale jeszcze 2 lata temu musiałam szorować po 3 lub 4 razy, więc naftę odstawiłam(Uważam, że nie ma sensu tak męczyć włosów, skoro można regenerować je na inne, "łatwo zmywalne sposoby". A do nafty wróciłam, gdy obcięłam ostatnią "nienaprawialną" część włosów i teraz jestem zadowolona).
gimli666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 11:49   #2266
zmocej
Raczkowanie

Macie jakiś sprawdzony szampon na zmycie nafty? Zrobiłam sobie właśnie "kurację", znaczy wtarłam naftę we włosy (po raz pierwszy) no i nie mogę tego niczym zmyć myłam już chyba z 5 razy i dalej nie schodzi
zmocej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 11:54   #2267
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez zmocej Pokaż wiadomość
Macie jakiś sprawdzony szampon na zmycie nafty? Zrobiłam sobie właśnie "kurację", znaczy wtarłam naftę we włosy (po raz pierwszy) no i nie mogę tego niczym zmyć myłam już chyba z 5 razy i dalej nie schodzi
Użyj jakiegoś ziołowego. Np. pokrzywowego, rumiankowego itd.
Stary 2011-07-13, 12:35   #2268
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmocej Pokaż wiadomość
5 razy? :|

też miałam problemy ze zmyciem, ale dziewczyny mówiły, żebym najpierw obficie spłukała naftę wodą, potem nałożyła szampon, za pierwszym razem słabo się pieni, ale za drugim zmywam już elegancko
Stary 2011-07-14, 08:52   #2269
Omara1000
Raczkowanie

Ja nigdy nie miałam problemu ze zmyciem nafty, a daje dość sporą ilość na włosy i trzymam ponad 20 min. Zawsze najpierw zmywam wodą, potem normalnie szamponem, a używam zwykłego z Dove.
Stary 2011-07-14, 09:21   #2270
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdy nie miałam problemu ze zmyciem nafty, a daje dość sporą ilość na włosy i trzymam ponad 20 min. Zawsze najpierw zmywam wodą, potem normalnie szamponem, a używam zwykłego z Dove.
Nie za długo? Nawet na opakowaniu pisze, że naftę należy trzymać 10-15 minut. Po dłuższym czasie może przesuszyć włosy.
Stary 2011-07-14, 20:38   #2271
Omara1000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Nie za długo? Nawet na opakowaniu pisze, że naftę należy trzymać 10-15 minut. Po dłuższym czasie może przesuszyć włosy.

Coś Ty w ogóle się nie przesuszają ani przetłuszczają wręcz przeciwnie są bardziej gładkie i miłe w dotyku.
Stary 2011-07-21, 18:59   #2272
Sachmet
Raczkowanie

I ja opiszę moje doświadczenia z naftą
Naftę na razie nakładałam dwa razy. Pierwszy raz samą przed myciem, oczywiście na suche włosy, trzymałam coś ok. 30min. no i myłam włosy 3 razy po tym naftowaniu
Drugi raz tydzień po pierwszym naftowaniu już byłam bardziej zadowolona z efektów. Za drugim razem jak miałam nakładać naftę, zrobiłam z niej maseczkę:
2 łyżki nafty, 1 łyżka olejku rycynowego, 2 żółtka, 1 łyżka miodu, napaćkałam na głowę, reklamówka na to, ręcznik też, zmyłam po 30 min. bardzo ładnie wszystko zeszło, tylko najpierw dobrze spłukałam wodą, myłam tylko 2 razy szamponem jajecznym Joanny. Nie czułam żadnego zapachu jajka ani w ogóle żadnego smrodku, włosy też nie były tłuste, tylko chyba wręcz takie miękkie i lekkie. Choć na razie wielkiego efektu jeszcze nie widzę bo tylko 2 razy stosowałam naftę.
Będę ja stosować ale tylko w formie wyżej wymienionej maseczki, z racji tego że ładnie schodzi z włosów podczas mycia. Mam nadzieję że efekty się pojawią, będę informować, choć myślę że taką maseczkę będę stosować chociażby ze względu na jej właściwości odżywcze
Stary 2011-07-24, 11:38   #2273
Soral
Raczkowanie

Cytat:
Hejo

Niestety nafta zrobiła mi sajgon na sklapie - wysuszyła tak, że nie mogłam przestać się drapać :/

U rodziców TŻ-ta używałam wody ze studni, szmponu Head&Shoulders przeci wypadaniu włosów i odżywkę GlissKur Kaszmir. I włosy były okropne jak pisałam w cytowanym poście. Dzisiaj przyjechałam do domu i umyłam włosy wodą z wodociagu, szmponem jajecznym Garnier Naturals i nałożyłam na chwilę odżywkę Sleek Line - ten zapach . I moje włosy są cudne Mięciutkie, gładziutkie, lekkie i nie mam problemu z ich rozczesywaniem. Aż nie mogę przestać ich dotykać
Już wiem jakich produktów używać w domu TŻ-ta. Problem to woda i nie wiem jak go rozwiązać - woda butelkowana, z innego czystszego strumyczka przywozić kilka litrów do mycia czy coś innego?

Amsterdam - 2 osoby
Rotterdam - 1 osoba

Stary 2011-07-24, 12:10   #2274
Baby Jane
Raczkowanie

dziewczyny jak często nakładacie naftę na włosy? chyba sama rozpocznę taką kurację bo dużo dobrych opinii słyszałam czy macie jakąś konkretną którą polecacie? nakładacie samą naftę czy robicie z niej maseczki? Przez jakiś czas używałam Waxa na włosy ale mam tak zniszczone i wysuszone rozjaśnianiem i prostownicą że nafta to chyba moja ostatnia nadzieja
Baby Jane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-24, 12:52   #2275
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baby Jane Pokaż wiadomość
dziewczyny jak często nakładacie naftę na włosy? chyba sama rozpocznę taką kurację bo dużo dobrych opinii słyszałam czy macie jakąś konkretną którą polecacie? nakładacie samą naftę czy robicie z niej maseczki? Przez jakiś czas używałam Waxa na włosy ale mam tak zniszczone i wysuszone rozjaśnianiem i prostownicą że nafta to chyba moja ostatnia nadzieja
Ja nakładam naftę solo na jakieś 10-15 minut przed myciem lub dodaje do niej żółtko i olej rycynowy.
Na zniszczone włosy nic nie pomoże po 1 użyciu, trzeba systematycznie stosować olejowanie, odżywianie, nawilżanie.
Stary 2011-07-24, 13:53   #2276
Sachmet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baby Jane Pokaż wiadomość
Ja nakładam raz w tygodniu jako maseczkę, dlatego że lepiej się zmywa z włosów niż sama nafta

Cytat:
Na zniszczone włosy nic nie pomoże po 1 użyciu, trzeba systematycznie stosować olejowanie, odżywianie, nawilżanie.
Zgadzam się, systematyczność to podstawa
Stary 2011-07-24, 15:19   #2277
Antii89
Zakorzenienie

A i ja zawsze wybieram taką z dodatkiem, obecnie mam z witaminą A+E
Stary 2011-07-26, 07:37   #2278
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Na naprawdę zniszczone włosy nie pomoże nic-tylko nożyczki
Zarówno odżywki, jak i oleje czy tym bardziej silikony- mogą poprawic wygląd optycznie, ale nigdy nie naprawią zniszczeń- nic ich nie naprawi
Dlatego trzeba taką pielęgnację, o której mówisz, wprowadzać na zdrowe włosy Wtedy chroni się je i zapobiega uszkodzeniom
Wiadomo, ze jeszcze drobne ubytki można poprawić i nie będzie śladu. Ale jak mówimy o zniszczeniach...tu już nie ;]

Cytat:
A i ja zawsze wybieram taką z dodatkiem, obecnie mam z witaminą A+E
Ja też zawsze z dodatkiem Najbardziej służy mi nafta firmy Anna a rodzaj to chyba ten z biopierwiastkami Była to moja pierwsza w życiu nafta i właśnie teraz znów kupiłam sobie dokłądnie ten rodzaj
Jest rewelacyjna

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-26, 10:31   #2279
wiktoriam82
Przyczajenie

ja farbuje włosy 3 razy na rok, prostuje
i muszę przyznać ze nafta (mam z wit. A i E) sporo mi pomaga, włosy są przede wszystkim miłe w dotyku, lepiej się układają, są bardziej lśniące choć to jeszcze nie to czego bym sobie życzyła, ale może dłuższe stosowanie pomoże
wiktoriam82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 10:33   #2280
Baby Jane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Na naprawdę zniszczone włosy nie pomoże nic-tylko nożyczki
Zarówno odżywki, jak i oleje czy tym bardziej silikony- mogą poprawic wygląd optycznie, ale nigdy nie naprawią zniszczeń- nic ich nie naprawi
Dlatego trzeba taką pielęgnację, o której mówisz, wprowadzać na zdrowe włosy Wtedy chroni się je i zapobiega uszkodzeniom
Wiadomo, ze jeszcze drobne ubytki można poprawić i nie będzie śladu. Ale jak mówimy o zniszczeniach...tu już nie ;]

Ja też zawsze z dodatkiem Najbardziej służy mi nafta firmy Anna a rodzaj to chyba ten z biopierwiastkami Była to moja pierwsza w życiu nafta i właśnie teraz znów kupiłam sobie dokłądnie ten rodzaj
Jest rewelacyjna
Staram się je podcinać raz na jakiś czas (kilka centymetrów) bo boję się nagłej zmiany Rozjaśniacze którymi katowałam kiedyś włosy dały mi się ostro we znaki, teraz wróciłam już do naturalnego koloru ale nadal je prostuję no i mam jeszcze trochę podniszczone końcówki. Nie liczę na to że oprócz fryzjera coś mi pomoże ale mało zostało już do ścięcia i wypróbuję naftę na zdrowszą część czuprynki dzisiaj idę zakupić.
Baby Jane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości