|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. VIII
Czyli jeśli cena jest nadrukowana obok produktu to trzeba się jej trzymać? I nie dać zwariować przy kasie.
![]() |
#2252 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a jest w biedronce jakiś żel do mycia, który nadawał by się do cery mieszanej???
Annaluka, na twoim miejscu zgłosiłabym zdarzenie, gdzie tylko się da. Tak żeby wiedzieli, że należy dbać o dokładność we wpisywaniu i drukowaniu cen przy produktach. Edytowane przez Lily Rose Czas edycji: 2011-04-04 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jadłam dostępne w B. rożki a'la batonik Lion ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zakupiłam dzisiaj peeling do stóp 3.45 ;D mega pszyny miodek wielokwiatowy 7.79 ? ![]() chusteczki xD przyszłam do biedry pusto kiedy już chciałam iść do kasy normalnie ludzie jak jakiś huragan i całe zapełnione 4 kasy ..
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę wyrozumiałości i przede wszystkim szacunku dla czyjejś pracy. Nie zdarzyło mi się jeszcze znaleźć się w sytuacji, w której cena przy kasie różniła się od tej na półce - ale gdyby mnie to spotkało, nie urządzałabym awantur, tylko albo kupiła po "prawidłowej cenie" albo zrezygnowała z zakupu. O co takie wielkie halo? Moim zdaniem nie warto, nikt do zakupu siłą nie zmusza, można spokojnie odłożyć dany produkt (bo rozumiem, że klienta w takim układzie nie stać na zakup tej rzeczy - zaś wykłócanie się "dla zasady" jest kiepskim argumentem) i tylko zapłacić za resztę zakupów. Na awanturowanie się szkoda by mi było i czasu, i nerwów. W przytoczonej wyżej wymianie zdań nie podobają mi się krzyki na klientkę, zdecydowana przesada.
Edytowane przez malagaw Czas edycji: 2011-04-04 o 16:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta druga wersja z cyferkami też jest fajna ![]() Kieliszków nie kupowałam,miałam rację, brzydsze od tych ze sklepu za 80zł bo te Biedronkowe mają przezroczysty szlaczek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie miasto? Chyba będę taką desperatką i przy każdej nadarzającej się okazji każdą Biedronkę obskoczę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wydawało mi się, że na stronie było napisane tez o cyferkach; w biedronce szukałam i stwierdziłam, że coś mi się pomieszało ![]() to jutro polecę na poszukiwanie cyferek - pewnie gdzieś na dnie leżały ![]() dzięki ![]()
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() synek ma 3 lata (tak chciałam pokazać, że są duże i długie) dla dwulatka na prezent - super ![]()
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem bardzo zadowolona ze świeczuszek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
można ćwiczyć w ten sposób z bąblem spostrzegawczość i "manualność" ![]()
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Przyczajenie
|
Ja dziś kupiłam pyszne czekoladowe paluszki z płynnym nadzieniem pomarańczowym i cytrynowym ... Jak sie przysiadłam zjadłam całe..Nie pamietam nazwy bo opakowanie mam na dole ale wam podem napisze
![]()
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ma melodia jak z gry Mario Bros, nawet marsz weselny jest i piosenka na święta bożego narodzenia a i happy birthday ![]() Póki co przylepiliśmy go, ale wiem, że bez wiertarki się nie obejdzie ![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A w opisanej sytuacji chodziło o nieznajomość prawa klienta i podważanie go. Koniec OT. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Nie wiem czy było, jeśli się powtarzam to przepraszam ale nie śledzę wątku regularnie.
![]() Widziałam dziś inne żele do mycia twarzy, ostatnio był micelarny różowy i niebieski, a teraz doszedł jeszcze zielony z drobinkami peelingującymi, niebieski nawilżający i ten micelarny w białym opakowaniu, który był kiedyś. Cena to chyba 4.99zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
Zielony? Damn, mam 3 różowe i 3 niebieskie. I co teraz mam dokupić 3 zielone?
![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba znalazłam ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW z dnia 30 maja 1995 r. w sprawie szczegółowych warunków zawierania i wykonywania umów sprzedaży rzeczy ruchomych z udziałem konsumentów. (Dz. U. z dnia 14 czerwca 1995 r.) Rozdział 2 Zawarcie umowy sprzedaży § 8. Sprzedaż towaru nie może następować po cenie wyższej od uwidocznionej na towarze. Ja rozumiem to tak że jeżeli cena okazuje się wyższa, my jako konsument mamy prawo zrezygnować z produktu, a nie wymuszać sprzedaż po niższej cenie. Nieraz miałam taką sytuacje...że dopiero w domu zauważałam pomyłkę...kiedy wracałam do sklepu zawsze ja oddawałam towar a mi pieniądze. Edytowane przez anshe Czas edycji: 2011-04-04 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
poprzednia wersja (ta w białym opakowaniu) i ta różowa świetnie się u mnie sprawdzają. ciekawa jestem, czy one są w stałej sprzedaży? bo raz są, raz nie, później zmieniają opakowania, zgłupieć idzie ![]()
Koniec z hodowlą tłuszczu! 75, 74, 73, 72, 71, 70, 69, 68,8 67, 66, 65, 64, 63, 62, 61, 60.... było, jest, będzie Edytowane przez Bukairyjek Czas edycji: 2011-04-04 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny macie fotki tych żeli micelarnych?Bo dam sobie rękę uciąć, że u mnie ich nie ma....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2277 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może napiszę do BOK, ale nie chcę robić ''syfu''. Poza tym napisałam w skardze, że proszę o karę dla tej Pani = wykład z podstaw prawa konsumentów ![]() Cytat:
A są to moje ulubione lody, stale je kupuję i znam cenę doskonale. Cytat:
Jasne - każdy się może mylić. Ta Pani się pomyliła nie zmieniając metki z ceną i tym samym musi dopłacić ze swojej kieszeni. Jej zaniedbanie = jej strata kasy. Wyrozumiałość? Jasne, ale ile można, skoro sytuacja powtarza się trzeci raz w ciągu pół roku? To chyba ktoś po prostu zaniedbuje sprawę. Ty kupiłabyś po cenie jaka wybiła na kasie, ja nie! Bo mam prawo oczekiwać, że płacę za coś tyle ile było napisane na metce na półce. Nie więcej, nie mniej. Tyle samo. Kupowałam 1 rzecz, więc nie trudno było zajarzyć, że cena jest zła. Na dodatek miałam odliczoną kasę, a wiadomo, że kartą zapłacić nie można. W takim wypadku musiałabym zrezygnować z zakupu - mimo, że mnie było na niego stać - to przez wyższą cenę nie mogłabym tego kupić. Czy to jest fair? I tu nie chodzi o robienie awantur, a zwrócenie uwagi obsłudze, że ceny się nie zgadzają, że niech sobie to później poprawią, ale ja mam prawo kupić to jeszcze w cenie z półki. Cytat:
![]() Ile razy tak jest, że jedzie się na wielkie zakupy i nie zwraca się na to uwagi, a potem na paragonie ceny zupełnie z kosmosu... Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, tylko zwrot towaru to nie jest jedyna możliwość, a mi cały czas łaskawa Pani tak wciskała i kiedy spokojnie jej tłumaczyłam, że chyba jej się coś pomyliło i nie zna prawa, to ona dalej swoje... Rozporządzenie Ministra Finansów w sprawie szczegółowych zasad uwidaczniania cen towarów i usług oraz sposobu oznaczania ceną towarów przeznaczonych do sprzedaży z dnia 10 czerwca 2002 roku wyraźnie mówi, że "Na wywieszkach podaje się ceny aktualne w momencie oferowania towarów." (par. 2, pkt. 3). ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- I jeszcze chciałam dodać, że nie ważne, czy pomyłka jest o 1 zł czy też 50 zł. Takie sprawy są rozstrzygane zawsze na korzyść klienta, bo mamy prawo kupić towar w takiej cenie w jakiej był oferowany, a nie w cenie jaka ''wybije'' na kasie. W moim przypadku Pani sama się przyznała, że zapomniała zmienić ceny. A co mnie to obchodzi, że ona czegoś nie zrobiła? Nic mi do jej systemu pracy. Nie zmieniła ceny, więc obowiązywała stara cena. Na dodatek jak tylko zobaczyłam te lody to zrobiłam zdjęcie komórką (widać lody i cenę ![]() Na koniec owa Pani powiedziała do kasjerki: ''Weź JEJ sprzedaj te lody, bo nie będę tracić czasu na wykłócanie się...'' Po tym tekście ''cycki mi opadły do piwnicy'', dlatego napisałam skargę.
![]() Bella Beauty Edytowane przez Annaluka Czas edycji: 2011-04-04 o 18:59 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale czy na tej podstawie mozna żądać ceny z "wywieszki"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Jest jeszcze kodeks cywilny i oferta.
Art. 543. Wystawienie rzeczy w miejscu sprzedaży na widok publiczny z oznaczeniem ceny uważa się za ofertę sprzedaży.
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem jest to odpowiednia podstawa prawna.
Dodatkowo na taki sklep, który ma różnice w cenach można ''nakablować'' do UOKiK, co prawdopodobnie poskutkuje kontrolą. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Ooo, dzięki ![]() Zapiszę sobie na przyszłość!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.