Lipcowo-Sierpniowe prawie 3-latki!! :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 22:27   #2251
jowisz
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie 3-latki!! :)

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
dla fanek domków (a może i nie tylko)
rrrrrany jakie włosy ja wiem,że gdyby nie kilka wizyt u fryza to Iga też miałaby długie ale mimo tej świadomości wasze laski mnie zawsze zadziwiają
domek fajny

wpadłam w przerwie filmu bo gejsza leci

jutro moje dziecko będzie już 6.50 w przedszkolu na 8.15 mam być w UP, potem planuję kawkę w CH, bo pewnie będę czekać aż aklepy otworzą trzymajcie kciuki bym miała na co kasę wydać. cel: spódnica letnia, topy z zary. w ostateczności rybaczki za kolanko

edit.
Iga z wczoraj. chyba krócej nie mogłam jej obciąć, co ?
DSC_4534.jpgDSC_4538.jpg

ciekawa jestem jeszcze włosów Oli ona pewnie ma już do pasa

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-06-02 o 22:31
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 22:39   #2252
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Maluśna, Majka jest przesłodka!
A jakie ma już włosiska!
Jutro Piterkowi pokażę jego przyszłą

Jadę jutro do Kielc z teściową na targi. Nie powiem czego dotyczą, ale podam wam nazwę:
"Nekroexpo"
Aniś - na fotach mało ją w sumie widać, a i włosy nie w pełniej krasie długość ma tak do ramion albo ciut za (zależy jak mocno się pofalują ) w kąpieli to do połowy pleców
pilnuj się na tych targach, teściowej niekoniecznie może zależy jak dobrze jej życzysz

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
hej hej

Padam na pysk, wróciłam wczoraj z nocki (w środe rano), o 11 już jechaliśmy do Wawy, potem w nocy wracaliśmy, kimonko 4 godziny i teraz już ani nie wiem jak się nazywam idę się myć i spać, w jedną noc muszę nadrobić 3
Finał YCD świetny, Rusin to sztywna rura, egurola zresztą też na takiego wyglądał, jedynie piróg zachowywal się tak samo-czy była kamera czy też nie. fajnie było
pa idę spać
to jednak dobrze pamiętałam, że byliście na finale super

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Jowiszowa - gdybym mogła to też bym Mai ciachnęła odpowiedni fryz. ale tak naprawdę to tylko na prostych włosach, takich jak Iga ma podobają mi się boby loki to jednak wolę długie (wyjątek Mati )
a panna Iga jak zwykle w turkusach
p.s. ja dziś kupiłam mojej cudne turkusowe rybaczki 3/4

p.s.2 - poradźcie, co kupić teraz na te upały młodej na czachę??? aktualnie chodzi bez niczego... nic mnie specjalnie w sklepach nie zachwyca, chciałabym coś maksymalnie przewiewnego i z daszkiem jej się mocno poci głowa (z racji buszu )
Stary 2011-06-02, 22:46   #2253
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
o jakich książeczkach rysuj-zmazuj piszecie? na czym dokładnie polega i gdzie można kupić? tak sobie myślę, może to fajny pomysł na daleeeką podróż wakacyjną toż to dla dziecka będzie straszna nuda, więc jakieś rozrywki zawczasu muszę zapewnić

aha. tak mi się przypomniało, czy nasza Judi nie miała jechać na finał YCD? kiedyś chyba coś pisała a wczoraj właśnie był, więc?

Kristi - teraz widać sezon na trampoliny, więc idą jak woda trzymam kciuki żeby i dla ciebie starczyło

Poulette - bardzo się cieszę, że tak dobrze wam się układa oby tak dalej

Jowiszkowa domku z kucami się domagała...coś tam pstryknęłam, ale nie widzę kabla jak się dokopię i dzisiaj zdążę przesłać to pokażę
wlasnie mialam pisac, ze w rossmanie widzialam tez

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
rrrrrany jakie włosy ja wiem,że gdyby nie kilka wizyt u fryza to Iga też miałaby długie ale mimo tej świadomości wasze laski mnie zawsze zadziwiają
domek fajny

wpadłam w przerwie filmu bo gejsza leci

jutro moje dziecko będzie już 6.50 w przedszkolu na 8.15 mam być w UP, potem planuję kawkę w CH, bo pewnie będę czekać aż aklepy otworzą trzymajcie kciuki bym miała na co kasę wydać. cel: spódnica letnia, topy z zary. w ostateczności rybaczki za kolanko

edit.
Iga z wczoraj. chyba krócej nie mogłam jej obciąć, co ?
Załącznik 4000061Załącznik 4000062

ciekawa jestem jeszcze włosów Oli ona pewnie ma już do pasa
Jak widze Ige, to widze siebie jak bylam mala. Zawsze nosilam takie fryzurki i nawet ten sam kolor mialam bardzo tez lubie u dziewczynek takie wlasnie fryzurki i ile mniej z nimi problemu
Stary 2011-06-02, 22:51   #2254
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość

Jak widze Ige, to widze siebie jak bylam mala. Zawsze nosilam takie fryzurki i nawet ten sam kolor mialam bardzo tez lubie u dziewczynek takie wlasnie fryzurki i ile mniej z nimi problemu

problemu zero, czesania też zależało mi na zupełnie odkrytej szyi teraz bo ta pinda w niebieskim kapeluszu chodzi. nieważne,że gorąco momentami okropnie (raz jak po nią do przedszkola poszłam to aż strużki potu po czole leciały). ma być kapelusz i już.

Mała fajne są te cieniutkie chusteczki wiązane z tyłu, zaraz postaram się znaleźć fotę sprzed roku. są cienkie, Igusiowa dobra jest i teraz. ale ona woli kapelusz

edit. taka zwykła chustka:
100_1938.jpg

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-06-02 o 22:56
Stary 2011-06-02, 23:08   #2255
taka sobie
Zakorzenienie

matko ale sie urobiłam wystawiłam ciążowe gacie na all, sterylizator i pare innych pierdół. Oby poszły
przed chwila skonczyłam robic obiad dla TZ bo wczesniej mi sie nie chciało a jak mu nie zrobie to Mac donalda zaliczy wiec juz wole pichcic (Wersta bez komentzarzy )

super Iga wygląda , gdyby Wiki miała takie proste włosy tez bym chyba ciachała. Moja aktualnie z racji zabronionych gumek, ma taki busz na głowie ze patrzec sie nie da gniazdo na czubku ze york by sie zmiescił

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 23:22   #2256
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Jowisz - ooo, właśnie o takie coś mi chodzi ale u mnie są tylko bawełniane-trykotowe (jak bluzeczki), a ja chcę takie cienkie, przewiewne. ta jest idealna i jak mnie wnerwia, że wszystko różowe kobita w sklepie już mnie jarzy i jak coś szukam, to ona od razu: wiem, wiem - nie różowe

Takuśna - ale mnie ubawiłaś z tym gniazdem u Majki często widzę coś podobnego no cóż, taki urok
podziwiam, że chciało Ci się powalczyć z all ja spasowałam już dawno

chyba idę spać, tż coś mi tu krąży i mruczy - chyba ma potrzebę
paaaa.
Stary 2011-06-02, 23:36   #2257
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
B dostal ostatnio mna gardlo homeovox tabletki do ssania. tylko nie wiem czy M ssie tabletki, czy nie pogryzie. czytalam opinie o tym i niby pomaga.
ja zawsze jeszcze hasco sept uzywam dla B

Karolek nie umie ssać,on od razu gryzie.

Anka trzymam kciuki by Miki szybko się wykurował z tego kataru i doszedł do siebie.

Mała dawno Majeczki nie widziałam, śliczne ma włoski, śliczna

Igusia tez super laska

znów się rozczuliłam nad kobitkami.
Że też mi nie było dane mieć córeczki.

aaa Mała dzięki za kciuki, były potrzebne.

Udało nam się kupić tą trampolinę.
dokładnie mamy taką
http://allegro.pl/full-zestaw-5w1-tr...607297766.html

ale jeszcze nie rozłożona, bo nie było kiedy.
Mieliśmy jeszcze dziś do objeżdżenia, byliśmy u mojej babci, potem u mojej cioci co ma gospodarstwo.
Karolek był tam zachwycony, bo było tam tyle zwierzątek i krówki, i świnki,kaczuszki, króliki, indyki,pieski, koty.
A najlepsze było jak wszedł tam gdzie były świnki,w jednym chlewiku były małe świnki, a w drugim była duża maciora, a on na nią z wielkimi emocjami- jaki duży dzik

aa jeszcze zapomniałam

Poulette super że wam się tak świetnie układa.
Dobrze że tz dostał wymarzoną pracę.

A tak z innej beczki to ciekawe co jest z lelth dawno się nie odzywała - obraziła się czy co??

Edytowane przez kristi75
Czas edycji: 2011-06-02 o 23:39
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 23:45   #2258
taka sobie
Zakorzenienie

ale wypas ta trmapolina wielgasna

co do all to mnie babka wyprowadziła z równowagi ta od sukienki , tej dla mnie na wesele. Pisałam Wam juz ze nie wysłała w poniedziałek jak dostała rzelew bo sie okazało ze obie co ma na stanie mają skazy. Wiec musiała czekac na nowe i miała mi w środe wysłać, tak obiecywała , wiec dzis powinna dojść. Ale zamiast paczki przed chwilą odebrałam maila ze jednak jej nie wysłała bo dopiero przed chwilą kurier jej dowiózł paczkę ale po co wysłać maila wczoraj? ręce opadają. I pyta sie mnie co dalej, bo jej napisałam ze ja na sobotę potrzebuję. Wczesnie mi napisała ze nie wysłała, wkur.wa mam strasznego. Napisałam ze ma wysłać jutro bo ja ta kiecę chce tak czy siak. Takie proble,u z ta sukienką ze nie zdziwię sie jak w ogóle nie będzie na mnie pasować i ona mi pisała ze jest profesjonalistką

skakanka od 01.03....
Stary 2011-06-03, 07:06   #2259
anka1900
Zakorzenienie

hejka
mamy jeszcze czas do lekarza
dziś już z M ciut lepiej

kurcze z tymi nakryciami na głowę to mam problem, M również non stop łepetyna się poci, a wszystkie kapeluski, kaszkietówki, są z grubszej bawełny, nic nie mogę takiego cienkiego znaleźć, ostatnio coś na żadnych kramarzy nie trafiam, może oni być coś mieli stosownego na 30 stopniowy upał wiadomo po południu już słońce tak nie jest straszne,ale jak biegamy na przedpołudniowy spacer, to grzeje niemiłosiernie

o rany Takuśna, ale czad z tym pełnym profesjonalizmem

mimo jęków na allegro, nie wyobrażam sobie życia bez niego gdzie bym wyprzedała różne za duże, za małe na mnie staniki czy inne nietrafione prezenty

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2011-06-03 o 07:11
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 08:12   #2260
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

hej
ostatni dzionek w pracy, szkoda tylko że weekend w bloku się szykuje jak zwykle... załamana jestem tym, że nie mam i nigdy nie będę miała własnego domu
dziecko wiecznie mi się kisi w tym więzieniu...i my też, ehhh

Kristi - fajnie, że udało się kupić tą dużą trampolinę, dzieciaki będą miały raj

Jowiszkowa niebawem samotne zakupowe szaleństwo rozpocznie - pewnie jako pierwsza klientka w CH, tak z rana za owocne łowy
Stary 2011-06-03, 08:23   #2261
taka sobie
Zakorzenienie

Mała nie załamuj sie, dlaczego nigdy? nigdy nie mów nigdy

dzien doberek u nas słoneczko a u Was?
my dzis jedziemy do babci mojej, w odwiedziny jakies zakupy po drodze, pote troche sie powietrzymy i po dniu będzie i po wolnych

juz na pamięc znam sukienki dla dzieci babka od tej brązowej do dzis sie nie odezwała wiec juz szukam innej. I jakos nic mi nie leży
cos mam pecha z tym allegro ostatnio

skakanka od 01.03....
Stary 2011-06-03, 08:45   #2262
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
Mała nie załamuj sie, dlaczego nigdy? nigdy nie mów nigdy

dzien doberek u nas słoneczko a u Was?
my dzis jedziemy do babci mojej, w odwiedziny jakies zakupy po drodze, pote troche sie powietrzymy i po dniu będzie i po wolnych

juz na pamięc znam sukienki dla dzieci babka od tej brązowej do dzis sie nie odezwała wiec juz szukam innej. I jakos nic mi nie leży
cos mam pecha z tym allegro ostatnio
Takuśna - nigdy, bo nie zdecydujemy się na kredyt za duże ryzyko, a my raczej cykory jesteśmy i taki kredyt wysoki do końca życia (no i koszmarnie wysoka rata-jak na nasze możliwości zarobkowe) nas przeraża. Więc tylko wygrana w totka załatwiłaby sprawę

a na allegro to ja już dawno się wypięłam, jak wiecie
Stary 2011-06-03, 12:18   #2263
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:

Jowiszkowa niebawem samotne zakupowe szaleństwo rozpocznie - pewnie jako pierwsza klientka w CH
hał der ju
nie byłam sama! ale na otwarcie sklepów czekałam 5 minut
łowy udane ale drogie kuźwa tak,że ręce opadają, znaczy spódnica w Tatum. ale to była jedyna w TYM kroju jaki na mnie pasuje, no i kolor ok.

z UP się nie wyrejestrowałam, po niedzieli kolejna próba

niech ibuprom zacznie działać, kawę spiję to się ruszę, obfocę zakupy i napiszę więcej szczegółów. bo padam
Stary 2011-06-03, 12:34   #2264
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
hał der ju
nie byłam sama! ale na otwarcie sklepów czekałam 5 minut
łowy udane ale drogie kuźwa tak,że ręce opadają, znaczy spódnica w Tatum. ale to była jedyna w TYM kroju jaki na mnie pasuje, no i kolor ok.

z UP się nie wyrejestrowałam, po niedzieli kolejna próba

niech ibuprom zacznie działać, kawę spiję to się ruszę, obfocę zakupy i napiszę więcej szczegółów. bo padam

niemniej jestem strasznie ciekawa zakupów
ja jadę w niedzielę i już mam nerwa bo przecież nie cierpię się włóczyć po galeriach ale MUSZĘ. kilka rzeczy trzeba nabyć na wakacyjny wyjazd
mam nadzieję, że foty będą do 15-tej?
Stary 2011-06-03, 12:47   #2265
anka1900
Zakorzenienie

wróciłam i ja
M ma tylko katar na szczęście żadnych zmian w innych częściach ciałą
potem poszłam z nim do Lidla
nabyłam cudownie pachnącą lawendę na balkon
i ten wiatraczek balkonowo-ogródkowy w kształcie żabki, był obtaniony więc spoko, balkon będzie dla Mikiego też przystrojony
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_18404.htm
a i faraby w roll-on , dla M, matko jakie dzieła powstały a im więcej farby tym obrazek bardziej "kochany"
na razie schną, bo M już chce nimi lodówkę upiększyć

poprasowałam już ciuszki , muszę posegregować na mini mini i ciut większe
jeszcze muszę sie wziąć za ogarnięcie bibelotów , schować do pudełek, bo malowanie od poniedziałku, dobrze że jestem typem minmalisty bo w przeciwnym razie musiałabym mieć stos pudeł

dziś następna sąsiadka mi zwróciła uwagę, że mam już brzucholek nisko
tak mnie straszą, że coraz bardziej mam cykora przed nadchodzącą godziną zero
Stary 2011-06-03, 13:09   #2266
jowisz
Zakorzenienie

z UP się nie wyrejestrowałam bo nie mogłam. pracodawca się nie wywiązał, jeszcze papiery do nich nie wróciły kto był itp. a przecież może się okazać,że ja absolutnie bezczelnie odmówiłam i wtedy mnie skreślą sami na 3mce. a nie że ja sama dobrowolnie, pfffffffffffff
w pon. mam dzwonić się dowiedzieć i ewent. we wtorek jechać ponownie

a to zakupy.
koszyk za 39zł. kupiłam w ost. sklepie zrezygnowana,że się nie uda. bo przecież w sieciówkach zwykły koszyk kosztuje 130zł nawet najbrzydsze w świecie szmaty udające letnie torby w h&m wiszą po 80zł. pogięło ich.
DSC_4573.jpg

spódnica jest biało-granatowa. identyczny krój jak ta na rozmowy kwalif, na biodrach gładka i potem rozkloszowana lekko więc git.
DSC_4592.jpg

no i zara. b. lubię ich topy. na ramiączka mam chyba ze 3 a taki tylko jeden kremowy więc dokupiłam sobie kolejny w kolorze storczyka
DSC_4582.jpg

3 rzeczy i 240zł poszło
Stary 2011-06-03, 13:15   #2267
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość

dziś następna sąsiadka mi zwróciła uwagę, że mam już brzucholek nisko

może będzie bliźniaczka jak ja
Stary 2011-06-03, 13:24   #2268
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszkowa super zakupy my właśnie wróciłyśmy z Olą i mamą z zakupów

Moja Olgierdzia zdarła mnie dziś o 6

Postaram się niedługo dokładnie ufocić jej owłosienie ma tak do łopatek, ale ja już ją obcinałam z 8 cm ogólnie to ma długaśne te włosy, plączą się niemiłosiernie. Podcięłabym jej ale ja to pewnie krzywulcowato zrobię. Jowiszkowa, może wpadniesz?

Takuśna co za baba z All wrrrrrrr

Ania, o kurcze faktycznie godzina zero coraz bliżej, ale na pewno będzie dobrze, rachu ciachu i bobasowa na świecie

Kristi super trampolina

Ania świetny wiatraczek, ja bym chętnie kupiła ten z motylkami fajowy u nas był z pszczółką, ale wtedy nie wzięłam bo stwierdziłam że Ola ma już dwa

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 13:31   #2269
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Podcięłabym jej ale ja to pewnie krzywulcowato zrobię. Jowiszkowa, może wpadniesz?
Kasiu a od czego jest fryzjerka ? za jej boba płaciłam ost. 15 zł
Iga jest tchórz ale z paczką gumy mamby u fryza nie jest źle jak nie ma grzywki do ciachania tylko tył to jest luzik
Stary 2011-06-03, 14:03   #2270
kristi75
Zakorzenienie

Witam się
Cieszę się że wam sie podoba trampolina

jowiszku a ciebie jeszcze płacą bezrobotne ??

Anka dobrze że Miki prawie zdrowy / że nic innego się do niego nie przyplątało, mam nadzieję że i katar szybko minie.

Mała też jestem zdania że nigdy się nie mówi nigdy

dla mnie to jest tak - jak ktoś czegoś pragnie to dąży do tego po trupach.

My nie braliśmy kredytu na budowę, do tego tylko mąż pracował/// tzn wzięliśmy jeden, na dachówkę, bo nam brakowało, ale to zaledwie 10 tysiaków //
Można powiedzieć że budowaliśmy z jednej pensji.Trwało to długo bo prawie 7 lat, ale nas nikt nie gonił, nigdzie nam się nie śpieszyło.
Firmę wzięliśmy tylko do robienia dachu, a tak robiliśmy wszystko sami, czasem nam jakiś brat lub szwagier przyszedł pomóc.Tz murował,a ja sama też odwalałam chłopską robotę.

Niestety jak się czegoś chce dorobić to z czegoś trzeba zrezygnować i uszczuplić swe wydatki.

Ale wiadomo każdy robi jak uważa.

Dobra zmykam bo pranie mi sie wyprało i muszę je rozwiesić.

Stary 2011-06-03, 14:05   #2271
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
Witam się

jowiszku a ciebie jeszcze płacą bezrobotne ??

nie. w maju po raz ostatni

ja idę po moje małe kochanie za 5 minut bo się kisi sama od 7dmej. paaaaa
Stary 2011-06-03, 14:59   #2272
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:

może będzie bliźniaczka jak ja
i ja
zakupki super koszyk rewelka i za tą cenę?
topy z zary też będę teraz kupować - myślę, że 2 - po jednym na cienkich i tych grubszych ramiączkach
a spódnica najładniejsza - ja na lato to mam manię na spódnice i sukienki, wg mnie najwygodniejsze i ten przewiew

Kristi - u mnie nie wchodzi w grę samodzielna budowa, mój tż żaden budowlaniec ani nikt z rodziny...a żeby firma budowała, to musi być wszystko od razu - działka i kasa na budowę

dobra, spadam do domku. paaaa
Stary 2011-06-03, 17:05   #2273
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Kristi - u mnie nie wchodzi w grę samodzielna budowa, mój tż żaden budowlaniec ani nikt z rodziny...a żeby firma budowała, to musi być wszystko od razu - działka i kasa na budowę
ano. w ogóle skąd wziąć na sam grunt. przecież to drugie tyle co dom w sumie kilkaset tysięcy... przecież to by trzeba spłacać ze 4koła kredytu miesięcznie (skoro za same mieszkania ludzie tu płacą średnio ok. 2tys)
dlatego też nie łudzę się,że kiedyś w domu zamieszkam

edit. byłam po mięcho i śledzie. za godzinę jak się uluźni na drodze podskoczymy do Lidla. jutro rodzicę wpadną muszę zapas wina zrobić
Mała masz pomysł gdzie uderzyć w niedzielę ? dumam nad tą osadą czy co to tam było, za tymi miniaturami, koło wiatraków. kojarzysz ? ale tam chyba obiadu nie zjemy.. może znasz inne fajne miejsce do połażenia i pojedzenia ?

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2011-06-03 o 17:11
Stary 2011-06-03, 20:48   #2274
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszkowa Olutkowa by się tknąć nie dała, ja mam problemy żeby z jej włosami coś robić np. myć. Podciąć musiałabym sama

Macie tu kilka fot naszych facjat z dnia dzisiejszego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1090160.jpg (71,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090167.jpg (59,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090171.jpg (71,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090174.jpg (48,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090176.jpg (61,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090179.jpg (62,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090181.jpg (72,0 KB, 35 załadowań)

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 21:27   #2275
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
ano. w ogóle skąd wziąć na sam grunt. przecież to drugie tyle co dom w sumie kilkaset tysięcy... przecież to by trzeba spłacać ze 4koła kredytu miesięcznie (skoro za same mieszkania ludzie tu płacą średnio ok. 2tys)
dlatego też nie łudzę się,że kiedyś w domu zamieszkam

edit. byłam po mięcho i śledzie. za godzinę jak się uluźni na drodze podskoczymy do Lidla. jutro rodzicę wpadną muszę zapas wina zrobić
Mała masz pomysł gdzie uderzyć w niedzielę ? dumam nad tą osadą czy co to tam było, za tymi miniaturami, koło wiatraków. kojarzysz ? ale tam chyba obiadu nie zjemy.. może znasz inne fajne miejsce do połażenia i pojedzenia ?
tak na szybko (ale pewnie tam byłaś) - Rogalin, Kórnik, Czerniejewo, Biskupin, Gniezno. Jak na całodzienny wypad rodzinny i z dzieckiem to super atrakcją jest Zaurolandia w Rogowie Byliśmy tam z Majką, co chwila place zabaw (w tym jeden mega wypasiony), baseny, tor gokartowy, park linowy, dużo punktów gastronomicznych. Ale...tłumy, zwłaszcza w weekendy - niemniej polecam bo dla takich atrakcji warto
ale wy pewnie chcielibyście raczej dość blisko jechać?
popytam jeszcze tż jak wróci z pracy, bo on bardziej zorientowany w rodzimych atrakcjach turystycznych, może coś podpowie

Kasia - super fotki Ola ma dłuższe włosy niż Maja ale jak paw siedzi w tej kolejce

Edytowane przez Mała75
Czas edycji: 2011-06-03 o 21:56
Mała75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 21:35   #2276
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:

Poulette - bardzo się cieszę, że tak dobrze wam się układa oby tak dalej
Dzieki Mala.

Cytat:
dla fanek domków (a może i nie tylko)
Ale masz piekna core.

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
Poulette, w moim brzuchu ponoć zagościła mała bobasowa, tak mi wyszło na dwóch usg
Super ! Pozazdraszczam very much....

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość

aa jeszcze zapomniałam

Poulette super że wam się tak świetnie układa.
Dobrze że tz dostał wymarzoną pracę.

A tak z innej beczki to ciekawe co jest z lelth dawno się nie odzywała - obraziła się czy co??
Dzieki Kristi. Powiem ci, ze jak on teraz te prace dostal, to mi zachcialo sie niepracowac. I najlepiej zaszylabym sie w domu, dzieci do jakis placowek wychowawczych na dzien oddala i zabrala sie powaznie za pisanie mojej ksiazki. A w rzeczywistosci zamiast tego wlasnie podpislalam konrakt, zeby przejsc z 2 na 4 dni pracy.
Zawsze tak jest. inaczej chcesz, co innego masz. ale ok, niech bedzie, nie narzekam. Moze za rok sobie jakas przerwe zrobie.

Jowiszowa, Iga pozuje normalnie jak modelka z nowa fryzurka. Boska.
Za to Olcia z dinozaurem mnie powalila. Jakie to dziecko fotogeniczne....

Edytowane przez poulette
Czas edycji: 2011-06-03 o 21:41
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-03, 21:48   #2277
taka sobie
Zakorzenienie

o widze ze dinozaury dojechały do Rzeszowa Kasiulka to w jakims CH? u nas było cos takiego zimą super fotki

ja ostatnio cykam jedynie fotki pier.dół na allegro

skakanka od 01.03....
Stary 2011-06-03, 21:48   #2278
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
Dzieki Mala.
Ale masz piekna core.
dzięki
ja Cię podziwiam kobieto 2 dzieci, prawie cały etat, nowy dom na głowie... też bym miała ochotę na przerwę i ucieczkę od codzienności. SAMA
Stary 2011-06-03, 22:27   #2279
kristi75
Zakorzenienie

hej
wiecie jaka ta trampolina jest świetna
mam nadzieję że teraz przy niej schudnę

dzieciaki mają tyle radości,jak by mogli to by skakali całą noc
Darek skakał prawie do 22

Fakt faktem że trochę późno ją montowaliśmy ze względu na ciągły deszcz i burze
bo jak zaczęło podać ok. 15 tak padało do 19

Jutro idziemy na piknik rodzinny//taki ala festyn, bo będzie też muzyka na żywo i będzie można potańczyć// który jest na placu szkolnym.
Ja w sumie nie będę miała za bardzo czasu bo jestem po tej drugiej stronie, co organizują, pomagają,no i potem sprzątają.

Kasiulka super zdjęcia

Co do tej budowy to każdy ma swój tok myślenia.
Moja kuzynka np. wynajmowała mieszkanie, 2 pokoje, kuchnia łazienka,wc . Też była zdania że ją nigdy nie będzie stać na dom.
Po kilku latach stwierdziła że jak ma płacić tyle pieniędzy na wynajem i nic z tego nie mieć to już woli wziąść kredyt i wybudować dom.
Tak też zrobiła. Mieszka już prawie miesiąc.Tyle że nie ma murowanego tylko zamówiła gotowy z drzewa.
Przyjechała firma postawiła w kilka dni.

Ja uważam że jeśli ktoś naprawdę tego pragnie to to ma.
Nie piszę tego by tu kogoś urazić, tylko piszę swoje zdanie.A wiadomo każdy ma swoje

Stary 2011-06-04, 02:49   #2280
Judi21_84
Zakorzenienie

hej
Kristi doczytałam głównie Twoją wiadomość-co do domu to wszystko zależy co się ma. Mam na myśli to czy mamy na start działkę, czy musimy kupić wsio od podstaw... u nas są działki 10 arowe po 100-150 tysięcy wiadomo- zależy gdzie.... więc ja np. nawet o budowie domu nie myślałam, bo to jest koszt około 500 tysięcy.... mieszkanie masz za połowę.
Pomijam fakt że nam się przyfarciło, bo mamy mieszkanie i ogródek (40metrów ale zawsze to coś) w którym w lecie mamy basen i to calkiem spory (średnica 244 cm), stolik, krzesełka, malutką trampolinę. Takiego typowego mieszkania w bloku współczuję, ale ludzie nie mają wyjścia więc wiadomo...
no nic idę spać, resztę doczytam jutro
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości