Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-27, 19:26   #2251
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
kropka75 - to, czym się różnią, widać dopiero pod dużym powiększeniem. Optyk Cię nie zrozumiał, pewnie pomyślał, że pytasz o to, czy sprzedają, czy dobierają, czy mają próbne... Optyków zostaw w spokoju, umów się do dowolnego okulisty zajmującego się soczewkami (może być ten pierwszy od Johnsona) na wizytę i nie ma możliwości, by Cię w nich nie obejrzał. To jest lekarz - za odmowę badania pacjenta może pójść do paki! Jeśli będzie Ci wmawiał, że nie bada pacjentów w soczewkach innych niż zalecanej przez niego firmy (może nie dobierać, ale badać musi!), nie mów mu o tym, że jesteś nowa i że dopiero kupiłaś, tylko z szerokim uśmiechem, pewnym siebie głosem powiedz, że przyszłaś na rutynową kontrolę w soczewkach, które nosisz od jakiegoś czasu (kłamstwo, a raczej zatajanie prawdy to ostateczność, ale może Cię uchronić przed nieprzyjemnościami). Lekarze często spotykają się z sytuacją, gdy przychodzi pacjent, który całkiem niedawno był u innego, bo pacjenci lubią weryfikować informacje u różnych specjalistów.
Optyk zrozumiał mnie doskonale. Orzekł wyraźnie, że w ich gabinecie dobiera się J&J i oni się na B&L nie znają, więc ich oceniać nie będą. Wiedział, że jej mam, powiedziałam mu to wyraźnie, że mam je na oczach, bo sama kupiłam.

Z tym pierwszym okulistą jestem umówiona na 16 lipca, wcześniej się nie da. Na razie noszę te J&J. Ale na kontrolę pójdę z B&L, niech sprawdza co tam widzi... Jak będzie marudzić to jej wkręcę, że w tych co mi dała ja po nastu dniach zaczęłam czuć dyskomfort, ona bajki opowiada to i ja będę bajkopisarz.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 19:57   #2252
Malla
Nie depcze krokusów

Nie skłamiesz, przecież czujesz piasek :P Kurcze, ja już nie wiem, co Ci powiedzieć, doradzić Mogę jedynie ponarzekać z Tobą na dziwne funkcjonowanie tego biznesu...
Stary 2008-06-27, 23:12   #2253
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

hej! pamiętacie mnie? taaak, to ta, co nie mogła przekonać mamy do kupna soczewek. a jednak udało się! mam nowe soczewki, na razie pierwszą parę na miesiąc. póki co mama zadeklarowała się, że będziemy kupować w salonie optycznym.. ja wolę jednak odciążyć ją nieco od kosztów i kupować w internecie. i teraz moje pytanie jest takie- jaką firmę mi polecacie?
potrzebuję soczewek miesięcznych, najlepiej tanich dla krótkowidza. lewe oko -3,0 prawe oko -2,25 (będę mieć chyba o ćwiartkę więcej, bo nie czuję się zbyt pewnie).
czy potrzebne są jeszcze jakieś dane? okulistka powiedziała, że dla nowszych modeli niepotrzebne są te wszystkie wymiary, więc mi ich nie podała.

proszę o pomoc i z góry dziękuję ;*
Stary 2008-06-28, 14:20   #2254
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
hej! pamiętacie mnie? taaak, to ta, co nie mogła przekonać mamy do kupna soczewek. a jednak udało się! mam nowe soczewki, na razie pierwszą parę na miesiąc. póki co mama zadeklarowała się, że będziemy kupować w salonie optycznym.. ja wolę jednak odciążyć ją nieco od kosztów i kupować w internecie. i teraz moje pytanie jest takie- jaką firmę mi polecacie?
potrzebuję soczewek miesięcznych, najlepiej tanich dla krótkowidza. lewe oko -3,0 prawe oko -2,25 (będę mieć chyba o ćwiartkę więcej, bo nie czuję się zbyt pewnie).
czy potrzebne są jeszcze jakieś dane? okulistka powiedziała, że dla nowszych modeli niepotrzebne są te wszystkie wymiary, więc mi ich nie podała.

proszę o pomoc i z góry dziękuję ;*
Jesli nie znasz promienia krzywizny soczewek to będzie ciężko kupić inne. Chyba że masz Oasys to wiemy wtedy że 8.4. Poza tym nie możesz sobie sama zmienić rodzaju soczewek bez konsultacji z okulistą /o tym już było duuużo napisane w tym wątku/.
Nie polecam kupować przez net, a szczególnie w wakacje. Nigdy nie wiesz w jakich warunkach są one przewożone.
Dla krótkowidza jak i dla dalekowidza są te same soczewki tylko moce inne.
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 20:27   #2255
SophieNeveu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
Nie polecam kupować przez net, a szczególnie w wakacje. Nigdy nie wiesz w jakich warunkach są one przewożone.
Jak to? To, że są wakacje, a nie inna pora roku ma jakiś wpływ na soczewki? Ale one są przecież szczelnie zamknięte, co za różnica czy jest lato czy zima?

Moja "okulistka" wkręcała mi, że w internecie jest pełno podróbek soczewek... Swoją drogą to już jakaś paranoja, żeby podrabiać coś takiego jak soczewki
Stary 2008-06-28, 20:33   #2256
Sentenciss
Raczkowanie

Chciałabym zacząć nosić soczewki kontaktowe (bo po 10 latach noszenia okularów mam już dość.) i w poniedziałek mam wizytę u okulisty. Na lewym oku mam cylinder -0,75D, czy muszę koniecznie nosić soczewki toryczne? Czy jest jakaś różnica w widzeniu między soczewkami zwykłymi, a torycznymi?
I drugie pytanie, mam wadę -3,5 na prawym oku i -4 [plus cylinder] na lewym. Muszę kupować dwa opakowania soczewek, osobno dla każdego oka, czy mogę kupić soczewki z wadą uogulnioną (co było podobno powszechne dawniej)? Proszę o odpowiedź : )

60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50
Sentenciss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 20:43   #2257
MalinowaNastka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sentenciss Pokaż wiadomość
Chciałabym zacząć nosić soczewki kontaktowe (bo po 10 latach noszenia okularów mam już dość.) i w poniedziałek mam wizytę u okulisty. Na lewym oku mam cylinder -0,75D, czy muszę koniecznie nosić soczewki toryczne? Czy jest jakaś różnica w widzeniu między soczewkami zwykłymi, a torycznymi?
I drugie pytanie, mam wadę -3,5 na prawym oku i -4 [plus cylinder] na lewym. Muszę kupować dwa opakowania soczewek, osobno dla każdego oka, czy mogę kupić soczewki z wadą uogulnioną (co było podobno powszechne dawniej)? Proszę o odpowiedź : )
Na drugie pytanie wydaje mi się, że musisz kupić osobno dla każdego oka.

Ja noszę zwykłe soczewki, ale mam różną wadę i muszę kupować dla każdego oka osobno Co mnie zawsze drażni

Ale wiesz, ja się znam tylko na moich soczewkach Więc mogę się mylić, bo ja mam zwykłe soczewki
MalinowaNastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 20:44   #2258
Ineso
Matka Smoka

Dwa dni nieobecności na forum i już tyle do czytania!

Cieszy mnie infomacja o Optixach Aqua, aczkolwiek w VE jeszcze ich nie widziałam, ciekawe tez czy zaczną je robic dla VE pod marką Iwear. Myślicie,że jak Optixy mi pasują to raczej nie będzie problemu z adaptacją do Aqua?bo najchetniej bym od razu zrobiła zakup hurtowy.

Malla-pisałaś chyba kiedyś o dużej pojemności AOseptu w dobrej cenie. Widziałaś go gdzieś w Krakowie?
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 21:11   #2259
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Między soczewkami torycznymi a sferycznymi jest różnica w widzeniu. to tak jakbys okulary miała 'uogólnione'.

Cytat:
Napisane przez SophieNeveu Pokaż wiadomość
Jak to? To, że są wakacje, a nie inna pora roku ma jakiś wpływ na soczewki? Ale one są przecież szczelnie zamknięte, co za różnica czy jest lato czy zima?

Moja "okulistka" wkręcała mi, że w internecie jest pełno podróbek soczewek... Swoją drogą to już jakaś paranoja, żeby podrabiać coś takiego jak soczewki
bo w wakacje jest gorąco. I nie wiadomo jakie są warunki w transporcie. A soczewki nie lubią ciepła /zresztą zimna zbytniego też nie/
Stary 2008-06-28, 21:21   #2260
Sentenciss
Raczkowanie

Mala77, ale czy muszę mieć koniecznie soczewki toryczne? Czy są możliwe jakieś powikłania, gdybym nosiła zwykłe soczewki (bo są nieporównywalnie tańsze.)?

Stary 2008-06-28, 22:30   #2261
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

mam soczewki Alcon. (przynajmniej tak jest napisane na opakowaniu od soczewek..)
kiedy zapytałam się czy mogę zamawiać przez internet, okulistka szczerze mi odmówiła- chociaż z jednej strony ją rozumiem, bo jej mąż jest optykiem, więc ona musi namawiać ludzi do kupowania w jego salonie..
nie wiem, co robić.. byłam przekonana, że kupowanie przez Internet jest bezpiecznie i szybko udzielicie mi porady. a tutaj okazuje się, że jeszcze dłuuuuga droga przede mną. ;/
Stary 2008-06-29, 00:28   #2262
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
kiedy zapytałam się czy mogę zamawiać przez internet, okulistka szczerze mi odmówiła-
Znaczy się odradziła Ci szczerze tak? no myślę, że szczere to było, tym bardziej, że mąż optyk a czy spytałaś czemu Ci odradza skoro w necie sprzedają też sklepy sprzedające soczewki także w realu? bardzo mnie zawsze ciekawi taka odpowiedź. Z takim podejściem to korzystanie z aptek internetowych pani chyba też by Ci szczerze odradziła
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 09:34   #2263
MalinowaNastka
Rozeznanie

Co do kupowania przez neta
Od dobrych kilku lat kupuję soczewki u optyka. Od paru miesięcy moja koleżanka zaczęła właśnie kupować przez neta o niebo taniej! Obawiała się, że coś może z nimi być nie tak. Ale zamawia całe opakowanie na raz, zapakowane wszystko jak trzeba. I soczewki są identyczne jak te u optyka. Co więcej powiem, że koleżanka jest zadziorna i zaniosła je do optyka (swojej znajomej pracującej tam) i po znajomości jakoś ona tam jej to posprawdzała i wyszło, że soczewki są takie same jak u optyka w sklepie.

Oczywiście trzeba znaleźć sobie jakiś zaufany sklep internetowy I ja się również planuję przerzucić na neta. Tyle ile kasy dałam zarobić przez tyle lat mojemu optykowi, to co roku na Hawaje mogłabym fruwać hihi
P.S. Koleżanka jest bardzo zadowolona z soczewek. Więc myślę, że ja też będę, bo nosimy tej samej firmy
Stary 2008-06-29, 10:17   #2264
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe, że czujesz się dobrze. Tego nie neguję, i osobiście znam takie osoby. Tylko nie wiem czy wiesz, że soflensy 38 b&l ma wycofać na rzecz właśnie miesięcznych.
To będę nosić Proclear, bo Zeissy 3 miesięczne cenowo wychodzą tak samo.
A Soflensy pewnie wycofują bo biznes soczewkowy się przez nie załamywał, ciągle to jedne z najpopularniejszych soczewek, a można dostać sztukę już za ok 10 zł na 3 miesiące :-O!

Cytat:
Napisane przez fiolka85 Pokaż wiadomość
lalaith do przeliczania mocy z okularów na soczewki i z soczewek na okulary służy ten sam przelicznik i jest on stosowany przy mocach większych niż 3 dioptrie. Jednak moce okularów lepiej jest dobrać w trakcie badania a nie przeliczać z soczewek.
Jeżeli twoje soczewki kontaktowe mają dobrze dobraną moc to faktycznie w okularach powinno się zwiększyć moce o 0,75 dioptrii . To, że w nich źle widzisz może być spowodowane różnymi czynnikami, może optyk coś źle zrobił, możesz pójść do salonu optycznego i poprosić żeby sprawdzili czy w okularach są faktycznie takie moce jak powinny być i czy ktoś nie wstawił mocy dla oka prawego przed oko lewe, czy są dobrze wycentrowane do twojego rozstawu źrenic. Jeżeli wszystko będzie ok to może to wina szkieł w okularach np wyższy współczynnik załamania( dzięki któremu soczewka okularowa jest cieńsza) daje gorsze odwzorowanie. Przy takich mocach na pewno lepsze widzenie jest w soczewkach kontaktowych ale w okularach nie powinno być aż tak tragicznie
Wszystko jest ponoć dobrze bo optyk je dokładnie sprawdzał i poszłam jeszcze do drugiego po dodatkową opinię. Widzę w nich potwornie źle, nawet w domu nie widzę wyraźnie, a wyjść w nich nie jestem w stanie. Zakupy zajmują mi 2 godziny bo nic nie mogę w sklepie znaleźć.
Nowych okularów boję się kupić bo jaką mam gwarancję że będą lepsze? Żadnej. A zapłaciłam za te 650 zł

Cytat:
bo w wakacje jest gorąco. I nie wiadomo jakie są warunki w transporcie. A soczewki nie lubią ciepła /zresztą zimna zbytniego też nie/
Cóż to za nowa teoria ? Przecież w oczach soczewki nosimy niezależnie od tego czy jest ciepło czy zimno. A soczewki zamawiane przez internet listonosz przynosi mi na 2 dzień, najpóźniej za 2 dni. Mam sprawdzonego sprzedawcę na allegro i jeszcze nigdy nic nie było uszkodzone. A skąd wiesz jak wygląda transport soczewek do salonu optycznego? Ja nie wiem i jakoś nie czuję potrzeby się nad tym zastanawiać. Szkoda życia.
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 11:02   #2265
beoneself
Zakorzenienie

Noszę soczewki od kilku lat, nie pamiętam dokładnie od ilu - od mniej więcej trzech.
A w porównaniu z Wami jestem ZUPEŁNIE NIE W TEMACIE!

Od tych trzech lat przez cały czas noszę Actifresh'e 400. I używam płynu All in one light (Sauflon). Nie byłam w 100% zadowolona, ale nie chciało mi się szukać innych.

Ostatnio stwierdziłam, że muszę znaleźć coś nowego - i kupiłam u optyka J&J cośtam Oasys (?), dałam 42zł za parę (testowałam jak na razie 2 dni - super!!!), i nie wiem co mnie podkusiło, ale płyn Aqua Care.
A coś wcześniej wyczytałam w wątku, że AC jest nie polecany do J&J?

Oojjj, czeka mnie długie nadrabianie wątku
beoneself jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-29, 11:48   #2266
MalinowaNastka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Noszę soczewki od kilku lat, nie pamiętam dokładnie od ilu - od mniej więcej trzech.
A w porównaniu z Wami jestem ZUPEŁNIE NIE W TEMACIE!

Od tych trzech lat przez cały czas noszę Actifresh'e 400. I używam płynu All in one light (Sauflon). Nie byłam w 100% zadowolona, ale nie chciało mi się szukać innych.

Ostatnio stwierdziłam, że muszę znaleźć coś nowego - i kupiłam u optyka J&J cośtam Oasys (?), dałam 42zł za parę (testowałam jak na razie 2 dni - super!!!), i nie wiem co mnie podkusiło, ale płyn Aqua Care.
A coś wcześniej wyczytałam w wątku, że AC jest nie polecany do J&J?

Oojjj, czeka mnie długie nadrabianie wątku
Matko u optyka tak tanio????
Dawaj adres tego optyka hihi
Ten mój oszust to zdziera kasę ze mnie! Nie ma co kupuję przez neta

P.S. Ja nosze J&J już od kilku lat i jestem bardzo zadowolona
Stary 2008-06-29, 12:05   #2267
SophieNeveu
Rozeznanie

Co do sklepów internetowych, to jakie sprawdzone strony plecacie? Widziałam jak na razie pozytywne opinie o szkla.com

A tak btw, co myślicie o dobieraniu soczewek w salonach VE? Bo mi okulistka szczerze odradzała. Ale salon salonowi nie równy. Dobierał ktoś soczewki w VE w Warszawie? A jeszcze lepiej - w arkadii? Bo planuję się wybrać, ale nie wiem czy warto
Stary 2008-06-29, 12:15   #2268
beoneself
Zakorzenienie

W jakim sensie dobierać szkła?
Kupowałam soczewki właśnie w VE.

Całe moje dobieranie polegało na: dzień dobry, proszę mi polecić jakieś dobre soczewki, noszę miesięczne te i te, potrzebuję mocniej nawilżonych, żeby pod koniec dnia uczy mi nie usychały.
Pani poleciła mi Oasysy, mówiąc, że są bardzo dobre, mają elastyczne krawędzie i doskonale dopasowują się do każdego oka.
Ja w swojej niewiedzy stwierdziłam: no to, poproszę.

W moim odczuciu leżą doskonale. Czy mogę się mylić? Czy może - to dobrze oceni tylko lekarz?

Dołączam się do prośby o polecenie dobrych sklepów internetowych !
Stary 2008-06-29, 12:23   #2269
SophieNeveu
Rozeznanie

Cytat:
W jakim sensie dobierać szkła?
Kupowałam soczewki właśnie w VE.

Całe moje dobieranie polegało na: dzień dobry, proszę mi polecić jakieś dobre soczewki, noszę miesięczne te i te, potrzebuję mocniej nawilżonych, żeby pod koniec dnia uczy mi nie usychały.
Pani poleciła mi Oasysy, mówiąc, że są bardzo dobre, mają elastyczne krawędzie i doskonale dopasowują się do każdego oka.
Ja w swojej niewiedzy stwierdziłam: no to, poproszę.

W moim odczuciu leżą doskonale. Czy mogę się mylić? Czy może - to dobrze oceni tylko lekarz?

Dołączam się do prośby o polecenie dobrych sklepów internetowych !
W takim sensie, żeby mi profesjonalnie zbadała i powiedziała, jakie mam parametry soczewek, bo moja okulistka nie chciała tego zrobić ;/ Tak gruntownie od początku. Mogę liczyć na coś takiego?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-29, 12:25   #2270
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
W takim sensie, żeby mi profesjonalnie zbadała i powiedziała, jakie mam parametry soczewek, bo moja okulistka nie chciała tego zrobić ;/ Tak gruntownie od początku. Mogę liczyć na coś takiego?

mnie też to ciekawi.. bo mam ten sam problem i planuję wybrać się do VE, do Szczecina..

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 12:27   #2271
Iwonalodz
Zakorzenienie

Myślę, że sklepy były już tu i na innych forach polecane wiele razy, może wyszukiwarka?

Ja kupowałam w http://www.sklep-soczewki.pl/ i ten sklep polecam.
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 12:35   #2272
beoneself
Zakorzenienie

Nikt mi niestety tego w VE nie zaproponował, a ja nie miałam pojęcia, że trzebaby się o coś takiego upomnieć. Spróbuję przy następnej wizycie.

Nie orientujecie się jak tam wygląda sprawa z badaniami przez okulistę? Za darmo, czy odpłatnie?
Stary 2008-06-29, 12:46   #2273
magdziaS
Podróżniczka

Polecam z czystym sumieniem ten sklep:
http://www.twojesoczewki.com/shop,sk...wki-kontaktowe
Kupuje u nich swoje soczewki od zawsze. Czasem zahaczam tez o ich sklep u mnie w miescie. Obsluga bardzo mila. Maja tez programy lojalnosciowe no i szkla sa tanie.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 13:43   #2274
Sentenciss
Raczkowanie

Czy ktos odpowie na moje pytania?

Stary 2008-06-29, 14:47   #2275
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Nikt mi niestety tego w VE nie zaproponował, a ja nie miałam pojęcia, że trzebaby się o coś takiego upomnieć. Spróbuję przy następnej wizycie.

Nie orientujecie się jak tam wygląda sprawa z badaniami przez okulistę? Za darmo, czy odpłatnie?
badanie kosztuje normalnie 59 zł, ale jak kupisz po badaniu komplet soczewek to jest albo gratisowe albo kosztuje 5 zł (w zalezności od aktualnej promocji)
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 16:21   #2276
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
A tak btw, co myślicie o dobieraniu soczewek w salonach VE? Bo mi okulistka szczerze odradzała. Ale salon salonowi nie równy. Dobierał ktoś soczewki w VE w Warszawie? A jeszcze lepiej - w arkadii? Bo planuję się wybrać, ale nie wiem czy warto
Ja też odradzam, wprawdzie nie warszawski ale krakowskie VE. Wciskają konkretne soczewki na których pracują a innych nie dobiorą choćby się błagało na klęczkach. Liczą tylko na własny zarobek a nie na komfort klienta. Mi babka wciskała na siłę jednodniówki na które mnie nie stać, bo wcześniej proponowane przez nią IWeary i Oasysy się na moich oczach nie sprawdziły! "Teraz to już tylko jednodniowe" - powiedziała i powiedziała mi jeszcze że 3 miesięczne B&L są przestarzałe i do noszenia 8 godz dziennie :-O a ja się w nich czuję super! O Proclear chyba wcale nie słyszała.
A okulary dobrała mi tak że nic w nich nie widzę i twierdzi że to dlatego że nie kupowałam szkieł u nich (były za drogie, za całe okulary musiałabym dac ok 1,5tys zł!)
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 16:26   #2277
Floreta44
Raczkowanie

Aktualnie noszę soczewki Air Optix i nie narzekam ,mam pytanie do was odnośnie nowszej seri AQua Optix czy ktos juz je nosi prosiłabym o opinie .
Floreta44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 17:59   #2278
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

a ja mam jeszcze jedno pytanie- czy jest taka firma soczewek ALCON? bo tak mam napisane na pudełeczku, w którym trzymam soczewki. jednak gdy wpisałam tę nazwę w google, to wyszło mi pełno opcji i niczego szczególnego się nie dowiedziałam ;/
Stary 2008-06-29, 19:12   #2279
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Mala77, ale czy muszę mieć koniecznie soczewki toryczne? Czy są możliwe jakieś powikłania, gdybym nosiła zwykłe soczewki (bo są nieporównywalnie tańsze.)?
powikłań nie powinno być /chyba, że takie same jak i po torycznych/, Możesz tylko gorzej widzieć
Cytat:
Cóż to za nowa teoria ? Przecież w oczach soczewki nosimy niezależnie od tego czy jest ciepło czy zimno. A soczewki zamawiane przez internet listonosz przynosi mi na 2 dzień, najpóźniej za 2 dni. Mam sprawdzonego sprzedawcę na allegro i jeszcze nigdy nic nie było uszkodzone. A skąd wiesz jak wygląda transport soczewek do salonu optycznego? Ja nie wiem i jakoś nie czuję potrzeby się nad tym zastanawiać. Szkoda życia.
No nie wiem czy na twoich oczach soczewki będą miały szansę osiągnąć temperaturę 40-50 stopni
A jak dostarczają do optyka... nie pocztą, co najwyżej kurierem i to tego samego dnia.
Jeśli soczewki idą do Ciebie jeden dwa dni to ok, ale nie wszyscy mają tyle szczęścia

Cytat:
a ja mam jeszcze jedno pytanie- czy jest taka firma soczewek ALCON? bo tak mam napisane na pudełeczku, w którym trzymam soczewki. jednak gdy wpisałam tę nazwę w google, to wyszło mi pełno opcji i niczego szczególnego się nie dowiedziałam ;/
Nie wiem czy soczewek, ale Alcon produkuje płyn Opti Free
Stary 2008-06-29, 19:22   #2280
Sentenciss
Raczkowanie

mala77, dziękuję za odpowiedź!
Jutro o 11 mam wizytę u okulisty, więc napiszę co i jak...
Martwi mnie tylko to, czy pani doktor nie będzie mi chciała na siłę upchnąć soczewek torycznych... :/
I czy mogę zrobić tak, że od pani doktor dostanę tylko parametry do soczewek, a sama kupie je sobie przez internet (taniej)?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości