Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-21, 14:59   #2251
Arabelas
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

moje wymiary to 70cm pod biustem i 84cm w biuscie. jaki rozmiar stanika powinnam kupic? dodam ze chcialabym zamowic przez internet ze strony la senzy gdyz maja znosne ceny.
Arabelas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 18:17   #2252
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Napisane przez nastoletnia Pokaż wiadomość
Dziękuję
W takim razie bardzo się cieszę z niego już, choć to push-up
Teraz się rozejrzę w internecie za wyższą półką

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Moje kolejne pytanie:
Czy biustonosze Ewy Michalak trzeba kupować wg tego kalkulatora ze strony?
Dosyć duża rozbieżność, bo na nim wychodzi mi 70B, tak jak mówiłam 65D innej firmy świetnie leży a z innych kalkulatorów wychodzi mi 65C
ciasno pod biustem 68
bez uciskania pod biustem 70
nachylona w biuście 85 (jak się nie nachylam to 82,5)
Rozmiarówka Effunikaów jest specyficzna i raczej nie należy jej dostosowywać do innych staników, ale tak jak w przypadku każdego innego kalkulatora, jest to tylko rozmiar wyjściowy, a czy będzie on tym ostatecznym okaże się po przymierzeniu
Ja np. ciężko się z nimi "dogaduję" nie wszystkie modele mi odpowiadają, odsyłałam już ładnych kilka razy i zawsze zamawiam 2 lub 3 sąsiednie rozmiary bo nigdy nie wiem co będzie dobre Np. plunge effuniakowe nie są dla mnie, niestety
Stary 2011-12-21, 18:34   #2253
nastoletnia
Rozeznanie

Dziękuję, będę po prostu próbować w takim razie

www.modelina-art.blogspot.com

nastoletnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-22, 02:21   #2254
201804100943
Konto usunięte

Chciałabym kupić któregoś Effuniaka. Przy Dalii mam rozmiar 70G .
Pod biustem 72/73 ciasno, 75 na luźno. W biuście 99
Myślałam o 70 F lub G, co myślicie? Na kalkulatorze Ewy Michalak wychodzi mi 70F. Moje piersi są dość hmm... szerokie, więc może większy rozmiar byłby lepszy?
Myślę nad usztywnianym plunge lub halfcup

Edytowane przez 201804100943
Czas edycji: 2011-12-22 o 02:29
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-22, 08:20   #2255
Asisianka
Raczkowanie

Ja mam wymiary:
po biustem ciasno 68 cm
pod biustem luźno 72 cm
w biuście 79 cm

Kupiłam na allegro używany czarny "plisowaniec" Ewy Michalak. Rozamir 70 A. Wg kalkulatora na stronie powinnam mieć 70AA ale neistety nie znalazłam na necie używanego w takim rozmiarze (kupiłam za grosze żeby wiedzieć w jaki rozmiar celować)....

I tak moje spostrzeżenia - obwód BARDZO ściśliwy. Nie ma mowy żebym weszła w 65 (mimo że nosze na najluzniejszą zapinke i mimo że stanik był używany a więc już roznoszony-rozciągnięty). Dodam że z firmy M&S mam staniki 65B lub 65C i obwód jest dobry.

Miska natomiast wydaje mi się duża. Nie wiem czy faktycznie nie powinna być jednak 70AA.... Bo mam taki problem z tym stanikiem że trochę za bardzo fiszbiny wbijają mi się w mostek... a może to problem kroju?
Ogólnie muszę powiedzieć że jakość stanika jest rewelacyjna.
Asisianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-22, 10:02   #2256
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asisianka Pokaż wiadomość
Ja mam wymiary:
po biustem ciasno 68 cm
pod biustem luźno 72 cm
w biuście 79 cm

Kupiłam na allegro używany czarny "plisowaniec" Ewy Michalak. Rozamir 70 A. Wg kalkulatora na stronie powinnam mieć 70AA ale neistety nie znalazłam na necie używanego w takim rozmiarze (kupiłam za grosze żeby wiedzieć w jaki rozmiar celować)....

I tak moje spostrzeżenia - obwód BARDZO ściśliwy. Nie ma mowy żebym weszła w 65 (mimo że nosze na najluzniejszą zapinke i mimo że stanik był używany a więc już roznoszony-rozciągnięty). Dodam że z firmy M&S mam staniki 65B lub 65C i obwód jest dobry.

Miska natomiast wydaje mi się duża. Nie wiem czy faktycznie nie powinna być jednak 70AA.... Bo mam taki problem z tym stanikiem że trochę za bardzo fiszbiny wbijają mi się w mostek... a może to problem kroju?
moim zdaniem to wbijanie w mostek to kwestia złego kroju, a po czym stwierdzasz, że jest za duży?
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-22, 12:42   #2257
19agusia91
Zakorzenienie

Zamawiałyście może Effuniaka kurierem teraz?
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-22, 13:28   #2258
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asisianka Pokaż wiadomość
Ja mam wymiary:
po biustem ciasno 68 cm
pod biustem luźno 72 cm
w biuście 79 cm

a według mnie Czarny Plisowany Effuniak to raczej jeden z luźniejszych Effuniaków i trochę dziwne że fiszbiny w plunge który ma najniższy mostek Ci się wbijają, no bo inne Effuniaki mają wyższe mostki to chyba też się będą wbijać

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-23, 13:50   #2259
AncientQueen
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Dziewczyny, ja mam 61 (ciasno) i 64 (luźno) pod biustem i 82 w biuście. (schudłam okropnie, już nie wiem, co robić, tak strasznie chciałabym choć 5 kg przytyć ;x)
Chciałabym dowiedzieć się, jaki rozmiar z masquerade i panache byłby dobry. Jak na razie mam Freyę Deco 60F (jednak zrobiła się na mnie przyduża przez tą stratę wagi) i jakieś Esotiki 65F - i co najdziwniejsze, jeden dobry, drugi za duży, trzeci na styk ;p
Doradzicie coś? Najlepiej i rozmiar i patent na tycie

Edytowane przez AncientQueen
Czas edycji: 2011-12-23 o 13:51
AncientQueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-23, 18:42   #2260
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AncientQueen Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja mam 61 (ciasno) i 64 (luźno) pod biustem i 82 w biuście. (schudłam okropnie, już nie wiem, co robić, tak strasznie chciałabym choć 5 kg przytyć ;x)
Chciałabym dowiedzieć się, jaki rozmiar z masquerade i panache byłby dobry. Jak na razie mam Freyę Deco 60F (jednak zrobiła się na mnie przyduża przez tą stratę wagi) i jakieś Esotiki 65F - i co najdziwniejsze, jeden dobry, drugi za duży, trzeci na styk ;p
Doradzicie coś? Najlepiej i rozmiar i patent na tycie
28E, ewentualnie DD. Deco jest dużomiskowe, sporo jest na Ciebie za duży?
skarpetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-24, 13:50   #2261
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
Chciałabym kupić któregoś Effuniaka. Przy Dalii mam rozmiar 70G .
Pod biustem 72/73 ciasno, 75 na luźno. W biuście 99
Myślałam o 70 F lub G, co myślicie? Na kalkulatorze Ewy Michalak wychodzi mi 70F. Moje piersi są dość hmm... szerokie, więc może większy rozmiar byłby lepszy?
Myślę nad usztywnianym plunge lub halfcup
ja przy mniej wiecej takich wymiarach mam 70ff, wydaje mi sie, ze 70f bedzie za male na 95%

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-25, 13:02   #2262
AncientQueen
Rozeznanie

skarpetta - deco mocno za duże nie jest. Gdy miałam w biuście 86 (przed spadkiem wagi) był idealny. Teraz, mimo utraty 4 cm nadal się jakoś układa, choć tylko przed okresem - inaczej odstaje. Kupiłam F, bo podejrzewam, że to jedynie z przyczyn jesiennego dołka, pewnie jakoś w lutym odzyskam kilogramy A z Effuniaka? O najważniejsze zapomniałam spytać :P
Stary 2011-12-27, 16:16   #2263
green apple
Rozeznanie

Postanowiłam upolować jakiś porządny stanik na allegro, mogłybyście dobrać mi odpowiedni rozmiar? Do tej pory nosiłam róźniaste- 70B, 75B, 70C i 75C... Moje wymiary: pod biustem luźno 68cm, ciasno 66cm, w biuście 84/85cm. Co sądzicie o bistonoszach Dama Kier? Oglądałam i podoba mi się kilka fasonów.

green apple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 19:03   #2264
Candy_lips
Zakorzenienie

Byłam dziś pierwszy raz u braffiterki. Naprzymierzałam się i naprzymierzałam. Zawsze sądziłam, że mam rozmiarówkę C czy D, okazało się, że tak naprawdę mam 80 G. Całkiem sporo, mimo że noszę rozmiar 40/42 i brzuszek spory, uda też (co w sobie lubię ) . Kupiłam stanik firmy bodajże La Cafe, sumka niemała (209zł), ale leży super. Na razie dziwnie się czuję, ale na pewno kwestia przyzwyczajenia i mi zawsze coś nie pasuje Dobrze, że dostałam na święta kaskę od babci i mama dołożyła 100 zł.
Wcześniej miałam jakieś staniczki bazarowe i nie były najgorsze, ale jednak często coś wyłaziło. Teraz na szczęście nie.
Inne staniki były nie bardzo. U mnie nie jest też łatwo bo jedna pierś jest sporo większa. No, ale teraz jestem zadowolona z mojego wyboru.

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-12-27 o 19:06
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 19:14   #2265
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Napisane przez green apple Pokaż wiadomość
Postanowiłam upolować jakiś porządny stanik na allegro, mogłybyście dobrać mi odpowiedni rozmiar? Do tej pory nosiłam róźniaste- 70B, 75B, 70C i 75C... Moje wymiary: pod biustem luźno 68cm, ciasno 66cm, w biuście 84/85cm. Co sądzicie o bistonoszach Dama Kier? Oglądałam i podoba mi się kilka fasonów.
Prawie moje wymiary celuj w 65D lub 65DD pewnie raczej ten drugi rozmiar, a w niektórych markach 60DD lub 60E. Z małym "ale" w przypadku effuniaków - tam obwody jak dla mnie 70, bo one przeważnie ścisłe są .
Co do marki o którą pytasz niestety nie doradzę, bo nie maiłam przyjemności próbować
Stary 2011-12-27, 19:59   #2266
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez green apple Pokaż wiadomość
Też mam bardzo podobne wymiary i radziłabym ścisłe 30(65)DD lub rozciągliwe 28(60)F.
Noszę 28E przy wymiarach 66/83.
Stary 2011-12-27, 21:22   #2267
green apple
Rozeznanie

A co sądzicie o stanikach marks&spencer albo La Senza? Zarówno usztywnianych jak i miękkich.

green apple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 05:41   #2268
201804100943
Konto usunięte

byłam w salonie gdzie mają Effuniaki i tak jak myślałam- mam rozmiar 70G. Pytałam brafiterki czy 75 by nie było dobre bo w tym 70 czuje się jak w kaftanie to "absolutnie nie".
Plunge strasznie mnie ściskają (może w plunge mam GG... nie wiem) ale za to w halfcup czułam się cudowne

Edytowane przez 201804100943
Czas edycji: 2011-12-28 o 05:42
Stary 2011-12-28, 11:50   #2269
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Takie pytanko.

Z kalkulatora wyszło mi, że powinnam nosić rozmiar 32E.
Mają farta dostałam za koszty przesyłki dwa staniczki (są tylko lekko podniszczone, obwody w porządku - zresztą ogromne dzięki dla tej dobrej duszyczki, bardzo pomocne w poszukiwaniu swojego rozmiaru)
30F Tango II balkonetka
32E Tango II plunge

Ku mojemu zdziwieniu 32E jest za małe i nad tym 30F tez się zastanawiam. Miseczka jest wypełniona po brzegi i momentami mam wrażenie,że trochę bułkuje. W czym rzecz - z racji tego, że się na tym kiepsko znam, chciałam spytać, czy jest miejsce w sieci, gdzie mogłabym wstawić zdjęcie, żeby ktoś ocenił, czy rozmiar 30f jest dla mnie prawidłowy - bezpieczne miejsce. Być może tak powinno to wyglądać, a ja czuję się dziwnie ze względu na obwód i miękką miseczkę.
Może też jest jakaś w pełni obeznana wizażanka, która byłaby mi w stanie pomóc?

Będę wdzięczna za odpowiedź.
CzerwonaKokarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-28, 11:56   #2270
skarpetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CzerwonaKokarda Pokaż wiadomość
Takie pytanko.

Z kalkulatora wyszło mi, że powinnam nosić rozmiar 32E.
Mają farta dostałam za koszty przesyłki dwa staniczki (są tylko lekko podniszczone, obwody w porządku - zresztą ogromne dzięki dla tej dobrej duszyczki, bardzo pomocne w poszukiwaniu swojego rozmiaru)
30F Tango II balkonetka
32E Tango II plunge

Ku mojemu zdziwieniu 32E jest za małe i nad tym 30F tez się zastanawiam. Miseczka jest wypełniona po brzegi i momentami mam wrażenie,że trochę bułkuje. W czym rzecz - z racji tego, że się na tym kiepsko znam, chciałam spytać, czy jest miejsce w sieci, gdzie mogłabym wstawić zdjęcie, żeby ktoś ocenił, czy rozmiar 30f jest dla mnie prawidłowy - bezpieczne miejsce. Być może tak powinno to wyglądać, a ja czuję się dziwnie ze względu na obwód i miękką miseczkę.
Może też jest jakaś w pełni obeznana wizażanka, która byłaby mi w stanie pomóc?

Będę wdzięczna za odpowiedź.
balkonetka.pl
Stary 2011-12-28, 16:25   #2271
karolajna1987
Raczkowanie

witam was dziewczyny i ja dołączyłam do grona noszących dobrze dobrane
długo przymierzałam sie do Effuniaków, bo samych dobrych rzeczy sie naczytałam i trafiłam do sklepu stacjonarnego
niestety pierwsze podejście musze uznać za nieudane, ponieważ z rozmiaru 65 D jaki wcześniej nosiłam( oczywiście źle dobrany), przeszłam na 65 F, bez mierzenia przez panią w sklepie i doborze na oko. W sklepie wszystko super cacy, kupiłam aż trzy sztuki Effuniaków, jednak po chwili chodzenia w domu okazało się,że miska jest dość dużo za duża, bo przy siedzeniu lub schylaniu tak mi odstawało,że widac było sutki a miska wpijała mi się w pachę...
Pojechałam wymienić. Teraz z każdego modelu mam inny rozmiar : 65E, 70 DD i 65 DD i badz tu człowieku mądry
karolajna1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 17:03   #2272
CzerwonaKokarda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skarpetta Pokaż wiadomość
balkonetka.pl

Dziękuję!
CzerwonaKokarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 17:43   #2273
gohhha
Raczkowanie

albo po prostu tutaj
Stary 2011-12-30, 11:10   #2274
ninaad
Wtajemniczenie

Witam
czy któraś z Was ma/miała/przymierzała Freya Nieve albo Edina w wersji longline? Ogólnie nie ma o tych modelach za dużo w necie, na balkonetce też tylko jeden opis.
Jak wypada z rozmiarówką w stosunku do innych freyek? I ogólnie- warto kupić?
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-31, 08:03   #2275
201804100943
Konto usunięte

Dziś idę po pierwszy dopasowany stanik. Padło na Effuniak. Jeszcze nie wiem który, ale zastanawia się nad modelami halfcup, bo jak mierzyłam plunge to czułam się za bardzo ściśnięta.
Myślę o modelach: garden (już mierzyłam- baaardzo wygodny), onyx, perełka i tofik.
Powiedzcie mi proszę co oznaczają HP, CH? (PL to wiem).
Stary 2011-12-31, 12:05   #2276
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Powiedzcie mi proszę co oznaczają HP, CH? (PL to wiem).
HP to half-cup piankowy, CH to w sumie to samo, ale chodzi o half-cup o kroju Chabra. CH wyciąga biust do przodu (czasami przy większych biustach daje to niestety efekt mammograficzny ), a HP raczej przyciska go do klatki piersiowej, unosząc za to do góry. Oba mają wysokie mostki w porównaniu z PL, ale nie tak wysokie, jak krój HM (half-cup miękki).
czijo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-31, 14:57   #2277
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
HP to half-cup piankowy, CH to w sumie to samo, ale chodzi o half-cup o kroju Chabra. CH wyciąga biust do przodu (czasami przy większych biustach daje to niestety efekt mammograficzny ), a HP raczej przyciska go do klatki piersiowej, unosząc za to do góry. Oba mają wysokie mostki w porównaniu z PL, ale nie tak wysokie, jak krój HM (half-cup miękki).
dzięki za wyjaśnienie.
Kupiłam HP Czarny 75FF. Wzięłam 75 bo chce się najpierw przyzwyczaić do tak ciasnych staników, potem będę brała 70.
Stanik średnio mi się podoba, ale w sumie wygląd nie ma znaczenia tylko funkcjonalność i dopasowanie. Niestety nie mieli CH Onyx, ani CH Perełka, ani nawet HP Cieluś (w moim rozmiarze oczywiście). Był jeszcze tylko HP Garden

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-31, 15:01   #2278
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Kupiłam HP Czarny 75FF. Wzięłam 75 bo chce się najpierw przyzwyczaić do tak ciasnych staników, potem będę brała 70.
Stanik średnio mi się podoba, ale w sumie wygląd nie ma znaczenia tylko funkcjonalność i dopasowanie.
Też mam ten model, to mój ulubiony i uważam, że wcale nie wygląda źle
Stary 2011-12-31, 15:08   #2279
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
Też mam ten model, to mój ulubiony i uważam, że wcale nie wygląda źle
a nie drapie Cię/ nie wrzyna Ci się pod pachami? Tam jest jakby falbankowate wykończenie pod pachą i nie wiem czy to się z czasem jakoś "zmiękczy".
Stary 2011-12-31, 15:31   #2280
czijo
Zadomowienie

Cytat:
a nie drapie Cię/ nie wrzyna Ci się pod pachami? Tam jest jakby falbankowate wykończenie pod pachą i nie wiem czy to się z czasem jakoś "zmiękczy".
Hm, ja go nie czuję zupełnie więc pewnie tak
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości