![]() |
#2251 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
moje wymiary to 70cm pod biustem i 84cm w biuscie. jaki rozmiar stanika powinnam kupic? dodam ze chcialabym zamowic przez internet ze strony la senzy gdyz maja znosne ceny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2252 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]() Ja np. ciężko się z nimi "dogaduję" nie wszystkie modele mi odpowiadają, odsyłałam już ładnych kilka razy i zawsze zamawiam 2 lub 3 sąsiednie rozmiary bo nigdy nie wiem co będzie dobre ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2253 |
Rozeznanie
|
Dziękuję, będę po prostu próbować w takim razie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2254 |
Konto usunięte
|
Chciałabym kupić któregoś Effuniaka. Przy Dalii mam rozmiar 70G .
Pod biustem 72/73 ciasno, 75 na luźno. W biuście 99 Myślałam o 70 F lub G, co myślicie? Na kalkulatorze Ewy Michalak wychodzi mi 70F. Moje piersi są dość hmm... szerokie, więc może większy rozmiar byłby lepszy? Myślę nad usztywnianym plunge lub halfcup Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2011-12-22 o 02:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 |
Raczkowanie
|
Ja mam wymiary:
po biustem ciasno 68 cm pod biustem luźno 72 cm w biuście 79 cm Kupiłam na allegro używany czarny "plisowaniec" Ewy Michalak. Rozamir 70 A. Wg kalkulatora na stronie powinnam mieć 70AA ale neistety nie znalazłam na necie używanego w takim rozmiarze (kupiłam za grosze żeby wiedzieć w jaki rozmiar celować).... I tak moje spostrzeżenia - obwód BARDZO ściśliwy. Nie ma mowy żebym weszła w 65 (mimo że nosze na najluzniejszą zapinke i mimo że stanik był używany a więc już roznoszony-rozciągnięty). Dodam że z firmy M&S mam staniki 65B lub 65C i obwód jest dobry. Miska natomiast wydaje mi się duża. Nie wiem czy faktycznie nie powinna być jednak 70AA.... Bo mam taki problem z tym stanikiem że trochę za bardzo fiszbiny wbijają mi się w mostek... a może to problem kroju? Ogólnie muszę powiedzieć że jakość stanika jest rewelacyjna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2257 | |
Zakorzenienie
|
Zamawiałyście może Effuniaka kurierem teraz?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2259 |
Rozeznanie
|
![]()
Dziewczyny, ja mam 61 (ciasno) i 64 (luźno) pod biustem i 82 w biuście. (schudłam okropnie, już nie wiem, co robić, tak strasznie chciałabym choć 5 kg przytyć ;x)
Chciałabym dowiedzieć się, jaki rozmiar z masquerade i panache byłby dobry. Jak na razie mam Freyę Deco 60F (jednak zrobiła się na mnie przyduża przez tą stratę wagi) i jakieś Esotiki 65F - i co najdziwniejsze, jeden dobry, drugi za duży, trzeci na styk ;p Doradzicie coś? Najlepiej i rozmiar i patent na tycie ![]()
Moja wymianka - klik! Edytowane przez AncientQueen Czas edycji: 2011-12-23 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2261 | |
Kokon pro
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Rozeznanie
|
skarpetta - deco mocno za duże nie jest. Gdy miałam w biuście 86 (przed spadkiem wagi) był idealny. Teraz, mimo utraty 4 cm nadal się jakoś układa, choć tylko przed okresem - inaczej odstaje. Kupiłam F, bo podejrzewam, że to jedynie z przyczyn jesiennego dołka, pewnie jakoś w lutym odzyskam kilogramy
![]()
![]() |
#2263 |
Rozeznanie
|
Postanowiłam upolować jakiś porządny stanik na allegro, mogłybyście dobrać mi odpowiedni rozmiar? Do tej pory nosiłam róźniaste- 70B, 75B, 70C i 75C... Moje wymiary: pod biustem luźno 68cm, ciasno 66cm, w biuście 84/85cm. Co sądzicie o bistonoszach Dama Kier? Oglądałam i podoba mi się kilka fasonów.
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś pierwszy raz u braffiterki. Naprzymierzałam się i naprzymierzałam. Zawsze sądziłam, że mam rozmiarówkę C czy D, okazało się, że tak naprawdę mam 80 G. Całkiem sporo, mimo że noszę rozmiar 40/42 i brzuszek spory, uda też (co w sobie lubię
![]() ![]() Wcześniej miałam jakieś staniczki bazarowe i nie były najgorsze, ale jednak często coś wyłaziło. Teraz na szczęście nie. Inne staniki były nie bardzo. U mnie nie jest też łatwo bo jedna pierś jest sporo większa. No, ale teraz jestem zadowolona z mojego wyboru. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2011-12-27 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2265 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]() ![]() Co do marki o którą pytasz niestety nie doradzę, bo nie maiłam przyjemności próbować ![]()
![]() |
![]() |
#2266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Noszę 28E przy wymiarach 66/83. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2267 |
Rozeznanie
|
A co sądzicie o stanikach marks&spencer albo La Senza?
![]()
![]() |
#2268 |
Konto usunięte
|
byłam w salonie gdzie mają Effuniaki i tak jak myślałam- mam rozmiar 70G. Pytałam brafiterki czy 75 by nie było dobre bo w tym 70 czuje się jak w kaftanie to "absolutnie nie".
Plunge strasznie mnie ściskają (może w plunge mam GG... nie wiem) ale za to w halfcup czułam się cudowne ![]() Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2011-12-28 o 05:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Takie pytanko.
![]() Z kalkulatora wyszło mi, że powinnam nosić rozmiar 32E. Mają farta dostałam za koszty przesyłki dwa staniczki (są tylko lekko podniszczone, obwody w porządku - zresztą ogromne dzięki dla tej dobrej duszyczki, bardzo pomocne w poszukiwaniu swojego rozmiaru) 30F Tango II balkonetka 32E Tango II plunge Ku mojemu zdziwieniu 32E jest za małe i nad tym 30F tez się zastanawiam. Miseczka jest wypełniona po brzegi i momentami mam wrażenie,że trochę bułkuje. W czym rzecz - z racji tego, że się na tym kiepsko znam, chciałam spytać, czy jest miejsce w sieci, gdzie mogłabym wstawić zdjęcie, żeby ktoś ocenił, czy rozmiar 30f jest dla mnie prawidłowy - bezpieczne miejsce. Być może tak powinno to wyglądać, a ja czuję się dziwnie ze względu na obwód i miękką miseczkę. ![]() Może też jest jakaś w pełni obeznana wizażanka, która byłaby mi w stanie pomóc? ![]() Będę wdzięczna za odpowiedź. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2271 |
Raczkowanie
|
witam was dziewczyny
![]() ![]() długo przymierzałam sie do Effuniaków, bo samych dobrych rzeczy sie naczytałam i trafiłam do sklepu stacjonarnego ![]() niestety pierwsze podejście musze uznać za nieudane, ponieważ z rozmiaru 65 D jaki wcześniej nosiłam( oczywiście źle dobrany), przeszłam na 65 F, bez mierzenia przez panią w sklepie i doborze na oko. W sklepie wszystko super cacy, kupiłam aż trzy sztuki Effuniaków, jednak po chwili chodzenia w domu okazało się,że miska jest dość dużo za duża, bo przy siedzeniu lub schylaniu tak mi odstawało,że widac było sutki a miska wpijała mi się w pachę... Pojechałam wymienić. Teraz z każdego modelu mam inny rozmiar : 65E, 70 DD i 65 DD ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2273 |
Raczkowanie
|
albo po prostu tutaj
![]()
![]() |
#2274 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() czy któraś z Was ma/miała/przymierzała Freya Nieve albo Edina w wersji longline? Ogólnie nie ma o tych modelach za dużo w necie, na balkonetce też tylko jeden opis. Jak wypada z rozmiarówką w stosunku do innych freyek? I ogólnie- warto kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 |
Konto usunięte
|
Dziś idę po pierwszy dopasowany stanik. Padło na Effuniak. Jeszcze nie wiem który, ale zastanawia się nad modelami halfcup, bo jak mierzyłam plunge to czułam się za bardzo ściśnięta.
Myślę o modelach: garden (już mierzyłam- baaardzo wygodny), onyx, perełka i tofik. Powiedzcie mi proszę co oznaczają HP, CH? (PL to wiem). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2276 |
Zadomowienie
|
HP to half-cup piankowy, CH to w sumie to samo, ale chodzi o half-cup o kroju Chabra. CH wyciąga biust do przodu (czasami przy większych biustach daje to niestety efekt mammograficzny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kupiłam HP Czarny 75FF. Wzięłam 75 bo chce się najpierw przyzwyczaić do tak ciasnych staników, potem będę brała 70. Stanik średnio mi się podoba, ale w sumie wygląd nie ma znaczenia tylko funkcjonalność i dopasowanie. Niestety nie mieli CH Onyx, ani CH Perełka, ani nawet HP Cieluś (w moim rozmiarze oczywiście). Był jeszcze tylko HP Garden |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2279 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2280 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.