|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Kropka - i od razu bedziesz przeprowadzać Daniela do dorosłego łóżka? Kiedy masz zamiar to zrobic? Mi nasze wspólne spanie daje sie coraz bardziej we znaki
I w zasadzie, zawsze jak tylko jest okazja staramy sie mala przenosić do łóżeczka (zawsze usypia na naszym duzym łózku). Ale i tak efekty marne ![]() Ja łóżeczka nie sprzedaje - trzymam dla następnego dziecia
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Blanka tez śpi z nami.. Tzn zasypia na naszym, potem ją przekładam do swojego.. ale ok 1 się budzi tylko po to żeby być u nas. No i biorę, czasami jak tylko zaśnie odnosze ją, a czasami ja już zasypiam. Ale jak tylko sie przebudzę w nocy to ją odkładam do siebie. Dziś np spała u siebie cała noc, tylko po 6 się przebudziła i wzięłam do siebie to spała do 9
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedy mam zamiar? Raczej kiedy Danio zechce. Nie będę przenosić go na siłę. Ja spałam z rodzicami, z babcią. Nie lubiłam sama. Więc rozumiem go w tym względzie. Wyrosłam. On też wyrośnie.
|
|
|
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie chce niczego robic na siłe i tez chciałam poczekac, aż Natalia dorośnie do samodzielnego spania. Tylko, że na chwilę obecną wygląda to tak, że wisi mi na cycu pół nocy, a ja rano podnosze sie z łóżka z bólem głowy i jestem coraz bardziej przemęczona i niewyspana
|
|
|
|
#2255 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, akurat wyrosłaś :d z mężem, teraz z Daniem
|
|
|
|
#2256 |
|
Zadomowienie
|
U nas łóżeczko od początku bezużyteczne, od kilku dni śpi w dorosłym, na dole pietrowego na spółke z siostrą. Kupiliśmy takie z wyższą barierką, z możliwością rozłożenia na dwa oddzielne. Rozwiązanie super
druga połowa nocy najczęściej wciąż z nami;PCześć dziewczyny! Nie udzielam się za często na wizażu, jeszcze tylko na pieluchowy wątek częściej zaglądałam. Całe wakacje w drodze nam upłynęły, teraz zakotwiczyliśmy na dłużej więc odezwę się częściej Szajajabo, Kaszpirku - z całego serca gratuluję fasolek. Trzymam kciuki za spokojne 9 m-cy! Lea - Gratuluję przedszkola. Przed Tobą wielkie wyzwanie ale widać, że się w tym odnajdujesz wiec trzymam kciuki za powodzenie we własnym biznesie! Byliśmy dziś na zaległym szczepieniu. Mam nadzieje, ze ominą nas poszczepienne atrakcje. Wito waży 10,7kg i ma 84 cm. Poza tym zdrowy jest jak ryba, dużo mówi i biega. Rasowy cyckoholik, z systemem nocnych karmień jak noworodek. Też się pytam - kiedy w końcu prześpi noc?! W dzień je dużo, wszystko, najchętniej sam. |
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehehe tego rasowego cyckoholika masz Amelia kiedys spala z nami ale to jak byla mala teraz pieknie spi w lozeczku rozlozy sie na calej dlugosci rece w gorze i kima czasem spi wpoprzek albo z nogami poza lozeczkiem lozeczko mam przysuniete do lozka i na noc wyciagniete szczebelki rano mnie budzi na mleko ![]() jedynie w dzien jak ma te 1 drzemke zakladam szczeble bo tak jak u szaji mloda wedruje spiac i pewniak ze zaliczylaby glebe ![]() i dzis kolejna cala przespana noc tylko ze ona wstaje znow kolo 5.30/6.00 wychodzi na to ze spi ciagiem okolo 8i poł /10 godz sorki ze dzis bez ęą itp ale zrobilam se kuku w kciuka i bandaz mi zawadza pisac ![]() Szaja - ufff jeden kciuk moge puscic drugi trzymam do nastepnej wizyty
|
|
#2258 |
|
Raczkowanie
|
Szaja dobrze, że lepsze wieści przynosisz.
Ja miałam krwiaka na początku ciąży i szybko się wchłonął, czego i Tobie życzę. |
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28829691]Kropka, akurat wyrosłaś :d z mężem, teraz z Daniem
[/QUOTE]Ze spania z rodzicami wyrosłam. ![]() No i między rodzicami a mężem było trochę przerwy. ![]() I wcale aż tak nie lubiłam z mężem spać, bo on chrapie. ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Jak to mówi moja pediatra: powisi i odpadnie. Też mam czasem takie noce, że budzę się bardziej zmęczona niż kładę, ale to mija.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-08-18 o 14:35 |
|
|
|
|
#2260 |
|
Raczkowanie
|
Szymek śpi w łóżeczku turystycznym, więc wyjmowanie szczebelek (ków?) nas nie dotyczy.
|
|
|
|
#2261 |
|
Raczkowanie
|
edzia to moze sprobuj za ok tydzien dwa znowu podac jej to mleko 3R, jak do tego czasu ze skora bedzie ok, a po tym wyskoczy bedziesz miala jasnosc. a z lekarzem konsultowalas?
lea zazwon moze do tej baby i zapytaj czy aby na pewno ta barierke musisz miec, bo postaralas sie o zamykana bramke dla bezpieczenstwa dzieci przeciez .wyjasnij ze nie wiesz jak z pozwoleniem bo malo miejsca dla przejscia zostanie, a nie mozesz zawalic polowy chodnika.moze jak grzecznie sie porozmawia to zmieknie i pojdzie po rozum do glowy. w koncu to tez czlowiek (chyba ).klocic sie nie ma co bo upierdliwa pewnie bedzie wtedyszajajaba dobrze ze sie wyjasnilo, no i gratulacje .tak w ogóle to ostatnio sporo dziewczyn "zaciaza" bydoszczanko ja tez slyszalam o tych masciach silikonowych, ale nie znam nikogo kto uzywal i nie wiem czy one rzeczywiscie takie dobre czy tylko w tych opowiesciach
|
|
|
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i co sie nastawie żeby małą usypiac w łóżeczku to , albo zeby albo gorączka , albo co tam jeszcze - ona chyba wyczuwa moje niecne zamiary ![]() ![]() zresztą łoże mam wielkie , meża brak to mamy miejsce ,ale pokoik wykonczony czeka , a razie tylko sie tam ubiera i bawi , łóżeczko stoi u nas w sypialni, w tym że mąż upatrzył juz dwa fajne łóżka i kupi któres na dnaich a i wczoraj przyszedł mi regał do kompletu na zabawki i takie tam . wiec u małej w pokoju mamy - szafe na ubrania , regał z przewijakiem który bedzie zdemontowany i zostanie regał , mały regał na ścianie i masa zabawek na podłodze - czeka na zamontowanie nowego regału przez meża, reszta szweda sie po salonie bo tam spedzamy wiekszosc dnia . Doradzcie które łóżko bardziej wam sie podoba - samo łóżko bez dodatków - dodatki juz mam ![]() A kiedy Gabi tam przeniose to juz inna historia .......
|
|
#2263 |
|
Raczkowanie
|
jak dla mnie 2.
|
|
|
|
#2264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nieraz teraz jak jestem tu to śpię z mamą Lubię ![]() Cytat:
![]() Chociaz z Blanką tez tak fajnie nie jest spać, bo tez się rzuca i często się budzę z piętą w oku ![]() Cytat:
Ja dla Blanki podobne chce, tyle że z Ikei z regulowaną długością I tez białe ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...56#/S59827956/ Myślę że za rok można będzie ją przenieść ![]() Przyszedł do mnie osiołek-skoczek i mam godzinną panikę na widok tego osiołka |
|||
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slipie mnie sie podoba 1.Ale nie za wcześnie na to łózko? |
|
|
|
|
#2266 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jaka twórcza zabawa ![]() Cytat:
![]() Jak byłam z nia w domu to nie było to takie uciążkiwe, a teraz mój budzik dzwoni co dzien bezlitośnie o 5.20 ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja - ufff
i dalsze kciukiMigotko - jak tam plecki? Silpe - chyba nr 2 u nas nocki ok, czasem spi bite 12h i nic sie nie dzieje, zebym musiala do niej wstac. odkad mamy 1 drzemke w dzien, lepiej spi w nocy. dzis bylysmy same calutki dzien, ale jakos szybko mi to zlecialo. od jutra malz ma duzo wolnego ![]() znow zaliczylysmy poranny wozkowy spacer - pieknie siedziala caly czas. wszystkie pokazane dzieciaczki - PIEKNE |
|
|
|
#2268 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bianko, cudna zabawa ![]() łóżeczko jak dla mnie nr 1, ale nie za wcześnie na takie? Agata się wspina (w tle porządki generalne u cioci, ręce mojej mamy) http://www.youtube.com/watch?v=5v18zhK6hIs |
||
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
prosze, jaka alpinistka!
a Ewcia jakos nigdzie sie nie wspina. chyba nie pojdzie w slady tatusia
|
|
|
|
#2270 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To kumkura.Choć coraz częściej mam myśli na tak. Serce mówi TAK, to już czas. A rozum mówi NIE, poczekaj do wiony. ![]() I to tylko dlatego, że męża przez 3/4 miesiąca nie ma w domu. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Gałki mi wyszły: http://besty.pl/6049 Mam jeszcze 9 miesięcy na naukę |
||
|
|
|
#2271 |
|
Rozeznanie
|
Velutto - nie masz czego żałować - szałowych przecen nie ma. W sumie szybkie bieganie miałam bo dużo tego, ale mam wrażenie, że nie było najnowszych kolekcji, ale starsze
W ReKids kupiłam 3 koszulki z długim na jesień za około 19zł i w quadri foglio (koło smyka) kupiłam spodnie dresowe, żeby miał na bieganie w mieszkaniu i jedną koszulkę z długim. Było sporo jeszcze fajnych rzeczy i w jednym i drugim, ale ceny nie powalały, wieć zostawiłam kupowanie na spokojniejszy dzień. Ogólnie galeria jak galeria duża i ładna bo nowa Dla siebie mało szukałam, wieć i nic nie znalazłam. Wkurzyłam się bo ZARA była zamknieta i Bershka, a na tym drugim mi najbardziej zależało. Podsumowując to trzeba na spokojnie Ale chyba i tak głównie zostanę przy moim ulubionym NINO na Klonowej Dla dziewczynek dużo przecen w 5,10,15 ![]() Dołączam jeszcze mojego urwisa i lecę spać bo padam
|
|
|
|
#2272 |
|
Rozeznanie
|
cześć
dziś juz lepiej z plecami uff szczebelków nie wyjmuję bo Wiktor dopiero doskonali chodzenie a poza tym nie chcę żeby mi wyłaził w trakcie usypiania i czekam z niecierpliwością na jedną drzemkę szaja to już dużo lepsze wieści! dalej trzymam kciuki silpe dla mnie nr 1 bo 2 trochę zbyt romantyczna wg mnie jak dla takiego maluszka biankaa slodki łobuziak margo pójdzie, pójdzie i to świadomie kaszpirek a jest szansa, że mąż będzie częściej w domu czy czekasz aż synek będzie bardziej samodzielny? velluto a ja najbardziej lubię spać sama i wtedy dopiero się wysypiam mówię serio parzy a ja teraz piję kawę hehe ciekawe o której zasnę ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- jaki łysolek śliczny
|
|
#2273 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
do punktu przedszkolnego sanepid byc musi. ![]() Cytat:
kiedyś ubrala ja ładnie w nowa sukienke i poszły do kościoła, na mszy młoda zaczęła sukienka machac, dźwigać, ludzie się gapia, palcami pokazuja, sasiadka zerka na swoją 2-letnia córke, a ona bez majtek pod spodem. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28824399] To coś w jajniku/jajowodzie to prawdopodobnie to tylko pozostałośc ciałka żółtego, zdarza się tak, chociaż do końca nie można jeszcze wykluczyć pozamacicznej - ale dr Cnota mówi, że raczej nie ma szans by była pozamaciczna bez plamienia i bólu jakiegoś. Normalna ciąża się rozwija, 12mm, to jest 5t2d (czyli 6 tydzień leci), ta torbielka jakaś to na krwiaczek wygląda który ma się wchłonąć. W piątek raz jeszcze do kontroli. Ale mogę spać nieco spokojniej Termin porodu na 17 kwietnia, dziękuję za kciuki Cytat:
Wczoraj juz miałam Cię do tablicy wywołać. Widzę, że Wit świetnie sie bawi w błotnistej kałuży. ![]() Nocnych karmień nie zazdroszczę. ![]() A jak z Waszą przeprowadzką? ![]() Cytat:
- nie zgodzi się gmina, i problem barierki odpadnie.Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28841123] Agata się wspina (w tle porządki generalne u cioci, ręce mojej mamy) http://www.youtube.com/watch?v=5v18zhK6hIs[/QUOTE] akrobatka.Wenecja...
|
||||||
|
|
|
#2274 | |||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Wbrew pozorom szybko dorastają, moja 4-latka wydaje mi się już taka dorosła. Z tej perspektywy patrząc jakoś łatwiej doceniam nawet te zarwane nocki z Witkiem, karmienia, noszenia - wiem, że w końcu ważniejsze będą dla niego dinozaury, koparki i kumple z p-la ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28841123] Agata się wspina (w tle porządki generalne u cioci, ręce mojej mamy) http://www.youtube.com/watch?v=5v18zhK6hIs[/QUOTE] Przecież ta drabina się prosi, żeby na nią wejść Cytat:
Może akurat wykrakam ![]() Magdi - fajne zdjęcia, zdecydowanie na urwisa Twój synek wygląda ![]() --- Dziś kupiłam Witowi jesienne butki, bo z tego co widze lata raczej juz nie bedzie Po raz kolejny buty są z firmy EMEL - dla mnie idealne, bo skórzane, lekkie, bardzo miękkie, dobrze trzymają się na nóżce. O TAKIE .Całe popołudniu spędziliśmy na placu zabaw, dzieciaki biegały jak szalone, pochłonęły wielką kolację i dawno spią. To zdecydowanie moja ulubiona pora w ciągu dnia ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;28843535] A jak z Waszą przeprowadzką? ![]() [/QUOTE] Myślę, do końca roku uda nam się wszytsko załątwić i się przenieść. Poki co TZ prawie non stop poza domem:/ Mamy jeszcze troche spraw do zamknięcia itp wiec staramy się po kolei wszystko zrobić. |
|||
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
silpe, dla mnie nr 2, chociaż lubię proste meble
![]() magdii, śliczny brzdąc szaja, fajna alpinistka. Lusia wczoraj też weszła na drabinkę ![]() Jestem wykończona. Cały dzień przenosiliśmy pokoje, mąż wiercił dziury na półki. Do tego pranie, obiad, usypianie Lusi. Jutro jeszcze musi zawisnąć jedna półka. Jestem ciekawa jak Lusia prześpi noc w swoim nowym pokoju
|
#2276 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziołszki
melduję, że nie mam interntu u mamy, ale czytam was na komórceSzczepanowi idą ząbki, masakra, łazienka jeszcze nie skończona, gość sie strasznie chrzani, dużo pije i ogólnie jestem na etapie, że chyba go
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na moment Szaja kumkura zapytajcie swoich ginów o to !!!
http://www.dianatal.eu/poland/contact.html co myslą i wogóle czy ma sens kupowac kafunia wywal go on ma pracowac a nie pić wrrr nie lubie takich robotników bydgos wierze ale efekt i jaka radosc potem bedzie ![]() paproteczko -- jazda na maxa dzis pokazywałam ta plamke pielegniarce ktora 20 lat pracowala w sluzbie zdrowia z dzieciami od 0 -15 i powiedziała mi ze to nie jest skaza aaaaaaaaaaaaaaaa i ze mam isc do lekarza poHYDROCORT prezejde sie jutro i pokaze obaczym co mi powie
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2011-08-18 o 23:49 |
|
|
|
#2278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daniel też - ja dziś w nocy dumałam, że Was spytać muszę jak Wasze dzieci śpią. Miałam w nocy dwie przerwy, jedną na ryk, drugą na mega brykanie. Czuję się jak zombie. ![]() Cytat:
W swoim czasie. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28841123] Agata się wspina (w tle porządki generalne u cioci, ręce mojej mamy) http://www.youtube.com/watch?v=5v18zhK6hIs[/QUOTE] Dogadają się z Daniem, będą mieszkać pod sufitem. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;28843535]może jakies unijne, nie wiem... do punktu przedszkolnego sanepid byc musi. ![]() [/QUOTE] Tak, unijne, już się dowiedziałam. ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Jak śpią Wasze dzieci? Daniel zasypia wiercąc się, sto razy siada, przekłada się z lewej na prawą, na brzuch, wzdłuż, poprzecznie i tak kwadrans. Zwariować można. A najlepsze gdy już jest mocno padnięty, wtedy nie ma czucia jeszcze do tego wszystkiego, potrafi tak walnąć głową w moją brodę np. że gwiazdy widzę. Wczoraj zostałam trzy razy uszczypnięta i raz dostałam w łuk brwiowy. ![]() A w nocy to robi kilometry. Co chwila inny bok, inna pozycja, na poduszce, obok, na brzegu łóżka, na środku. Ja się przekładam z jego obu stron, zależnie gdzie mam miejsce zostawione. Potrafi tak kilka razy w nocy miejsca sobie szukać, czasem siada, czasem na leżąco wędruje... Też tak macie, czy on jakiś wybitnie wędrujący jest? |
||
|
|
|
#2279 |
|
Zadomowienie
|
Noo aleście mi doradziły
jakoś tak pół na pół ![]() chyba Bianka była najbardziej obiektywna rozumie że nie podoba jej sie ten styl![]() Też lubie proste meble , ale wyszukane dlatego u nas królują drewniane meble piniowe ![]() Meble u Gabi są białe , wiec łóżko też chcemy biale. Ale pisałam , że nie wiem kiedy ją tam przeprowadze - łóżko to raczej zakup z myślą o przyszłosci ale potrzebujemy teraz ![]() Chce zdemontowac przewijak na którym młoda juz sie ledwo miesci , a czasem potrzebuje coś przy niej zrobic na leząco i nie widzi mi sie robic tego na podłodze lub przenosic ją ekstra do sypialni skoro ma swój pokój gdzie wszystko mam pod rekom . Też bym nie chciała żeby mi ktoś tyłek na podłodze obrabiał ![]() Dlatego potrzebujemy dokupic łóżko i niech stoi , przecież dorosnie do niego a i jest to juz zakup na lata . bianka superowa fota próbowałam sobie Gabi wyobrazic w takiej sytuacji ale moja wyobraznia tak daleko nie siega To chyba najwiekszy czyscioch na wątku ![]() a przypomniało mi sie - mieliscie jechac do Szwajcarii - byliście i jak wrażenia ![]() Trawa ją kłuje i zawsze coś sie może do niej przyczepic Cokolwiek dojrzy na podłodze - od razu do kosza piasek brudzi rączki ![]() Je sama widelcem a pomaga sobie rekami , ale co chwile wyciąga te rece żeby jej wytrzec ![]() A jej ulubiona zabawa - podlewanie kwiatków - dużą konewką nie tą dla dzieci i zamiatanie małą zmiotką kostki przed domem ![]() Magdi cudne foty byłam tam 3 lata temu - lało jak cholera przez 2 dni . ale miało swój urok
|
#2280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także z Twoim Danielkiem wszystko ok. - to chyba taki etap.Dziękuję za miłe słowa na temat mojego łysolka Sorki tylko za jakość - za bardzo je zmniejszyłam. W rzeczywistości są ładniejsze Silpe - kochana ja nie pomogę w sprawie łóżeczek, oba są naprawdę ładne, ale trochę nie w moim stylu My byliśmy tam drugi raz (Kuba pierwszy ) i nadal pojechałabym tam jeszcze... Można łazić i łazić. Jak się kiedyś wkupię w wasze progi klubowe to wrzucę link do zdjęć Panno Migotko - tak, to Wenecja Współczuję atrakcji "kręgosłupowych", brrr, aż mnie zabolało ![]() A ja donoszę, że nasz łobuz ma gdzieś wózek. Na spacerze są tylko nóżki. Możemy się pożegnać z długimi spacerami do centrum. W tym tempie to dnia nam nie wystarczy
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2011-08-19 o 10:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

I w zasadzie, zawsze jak tylko jest okazja staramy sie mala przenosić do łóżeczka (zawsze usypia na naszym duzym łózku). Ale i tak efekty marne

do punktu przedszkolnego sanepid byc musi.
akrobatka.
melduję, że nie mam interntu u mamy, ale czytam was na komórce