Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V. :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 12:18   #2251
velluto
Zadomowienie

Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.

Kropka - i od razu bedziesz przeprowadzać Daniela do dorosłego łóżka? Kiedy masz zamiar to zrobic? Mi nasze wspólne spanie daje sie coraz bardziej we znaki I w zasadzie, zawsze jak tylko jest okazja staramy sie mala przenosić do łóżeczka (zawsze usypia na naszym duzym łózku). Ale i tak efekty marne
Ja łóżeczka nie sprzedaje - trzymam dla następnego dziecia

velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:25   #2252
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.

Blanka tez śpi z nami.. Tzn zasypia na naszym, potem ją przekładam do swojego.. ale ok 1 się budzi tylko po to żeby być u nas. No i biorę, czasami jak tylko zaśnie odnosze ją, a czasami ja już zasypiam. Ale jak tylko sie przebudzę w nocy to ją odkładam do siebie. Dziś np spała u siebie cała noc, tylko po 6 się przebudziła i wzięłam do siebie to spała do 9

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:01   #2253
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Kropka - i od razu bedziesz przeprowadzać Daniela do dorosłego łóżka? Kiedy masz zamiar to zrobic? Mi nasze wspólne spanie daje sie coraz bardziej we znaki I w zasadzie, zawsze jak tylko jest okazja staramy sie mala przenosić do łóżeczka (zawsze usypia na naszym duzym łózku). Ale i tak efekty marne
Ja łóżeczka nie sprzedaje - trzymam dla następnego dziecia
Ja nie planuję następnego.

Kiedy mam zamiar? Raczej kiedy Danio zechce. Nie będę przenosić go na siłę.

Ja spałam z rodzicami, z babcią. Nie lubiłam sama. Więc rozumiem go w tym względzie. Wyrosłam. On też wyrośnie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 13:16   #2254
velluto
Zadomowienie

Ja tez nie chce niczego robic na siłe i tez chciałam poczekac, aż Natalia dorośnie do samodzielnego spania. Tylko, że na chwilę obecną wygląda to tak, że wisi mi na cycu pół nocy, a ja rano podnosze sie z łóżka z bólem głowy i jestem coraz bardziej przemęczona i niewyspana

Stary 2011-08-18, 13:45   #2255
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Kropka, akurat wyrosłaś :d z mężem, teraz z Daniem
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:14   #2256
biankaaa
Zadomowienie

U nas łóżeczko od początku bezużyteczne, od kilku dni śpi w dorosłym, na dole pietrowego na spółke z siostrą. Kupiliśmy takie z wyższą barierką, z możliwością rozłożenia na dwa oddzielne. Rozwiązanie super druga połowa nocy najczęściej wciąż z nami;P

Cześć dziewczyny! Nie udzielam się za często na wizażu, jeszcze tylko na pieluchowy wątek częściej zaglądałam. Całe wakacje w drodze nam upłynęły, teraz zakotwiczyliśmy na dłużej więc odezwę się częściej

Szajajabo, Kaszpirku - z całego serca gratuluję fasolek. Trzymam kciuki za spokojne 9 m-cy!

Lea - Gratuluję przedszkola. Przed Tobą wielkie wyzwanie ale widać, że się w tym odnajdujesz wiec trzymam kciuki za powodzenie we własnym biznesie!

Byliśmy dziś na zaległym szczepieniu. Mam nadzieje, ze ominą nas poszczepienne atrakcje. Wito waży 10,7kg i ma 84 cm. Poza tym zdrowy jest jak ryba, dużo mówi i biega. Rasowy cyckoholik, z systemem nocnych karmień jak noworodek. Też się pytam - kiedy w końcu prześpi noc?! W dzień je dużo, wszystko, najchętniej sam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0041.jpg (123,4 KB, 58 załadowań)
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:26   #2257
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
U nas łóżeczko od początku bezużyteczne, od kilku dni śpi w dorosłym, na dole pietrowego na spółke z siostrą. Kupiliśmy takie z wyższą barierką, z możliwością rozłożenia na dwa oddzielne. Rozwiązanie super druga połowa nocy najczęściej wciąż z nami;P

Cześć dziewczyny! Nie udzielam się za często na wizażu, jeszcze tylko na pieluchowy wątek częściej zaglądałam. Całe wakacje w drodze nam upłynęły, teraz zakotwiczyliśmy na dłużej więc odezwę się częściej

.
a ja juz mialam cie na pieluchowym postraszyc zebys wrocila

hehehe tego rasowego cyckoholika masz zaraz widać ze niezły łobuz

Amelia kiedys spala z nami ale to jak byla mala teraz pieknie spi w lozeczku rozlozy sie na calej dlugosci rece w gorze i kima czasem spi wpoprzek albo z nogami poza lozeczkiem lozeczko mam przysuniete do lozka i na noc wyciagniete szczebelki rano mnie budzi na mleko jedynie w dzien jak ma te 1 drzemke zakladam szczeble bo tak jak u szaji mloda wedruje spiac i pewniak ze zaliczylaby glebe

i dzis kolejna cala przespana noc tylko ze ona wstaje znow kolo 5.30/6.00 wychodzi na to ze spi ciagiem okolo 8i poł /10 godz

sorki ze dzis bez ęą itp ale zrobilam se kuku w kciuka i bandaz mi zawadza pisac

Szaja - ufff jeden kciuk moge puscic drugi trzymam do nastepnej wizyty

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:28   #2258
basiak
Raczkowanie

Szaja dobrze, że lepsze wieści przynosisz.
Ja miałam krwiaka na początku ciąży i szybko się wchłonął, czego i Tobie życzę.

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:30   #2259
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28829691]Kropka, akurat wyrosłaś :d z mężem, teraz z Daniem [/QUOTE]
Ze spania z rodzicami wyrosłam.
No i między rodzicami a mężem było trochę przerwy.

I wcale aż tak nie lubiłam z mężem spać, bo on chrapie.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Ja tez nie chce niczego robic na siłe i tez chciałam poczekac, aż Natalia dorośnie do samodzielnego spania. Tylko, że na chwilę obecną wygląda to tak, że wisi mi na cycu pół nocy, a ja rano podnosze sie z łóżka z bólem głowy i jestem coraz bardziej przemęczona i niewyspana
Taki etap.
Jak to mówi moja pediatra: powisi i odpadnie.

Też mam czasem takie noce, że budzę się bardziej zmęczona niż kładę, ale to mija.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2011-08-18 o 14:35
Stary 2011-08-18, 14:31   #2260
basiak
Raczkowanie

Szymek śpi w łóżeczku turystycznym, więc wyjmowanie szczebelek (ków?) nas nie dotyczy.

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 14:34   #2261
Papierowka1
Raczkowanie

edzia to moze sprobuj za ok tydzien dwa znowu podac jej to mleko 3R, jak do tego czasu ze skora bedzie ok, a po tym wyskoczy bedziesz miala jasnosc. a z lekarzem konsultowalas?
lea zazwon moze do tej baby i zapytaj czy aby na pewno ta barierke musisz miec, bo postaralas sie o zamykana bramke dla bezpieczenstwa dzieci przeciez .wyjasnij ze nie wiesz jak z pozwoleniem bo malo miejsca dla przejscia zostanie, a nie mozesz zawalic polowy chodnika.moze jak grzecznie sie porozmawia to zmieknie i pojdzie po rozum do glowy. w koncu to tez czlowiek (chyba).klocic sie nie ma co bo upierdliwa pewnie bedzie wtedy
szajajaba dobrze ze sie wyjasnilo, no i gratulacje .tak w ogóle to ostatnio sporo dziewczyn "zaciaza"
bydoszczanko ja tez slyszalam o tych masciach silikonowych, ale nie znam nikogo kto uzywal i nie wiem czy one rzeczywiscie takie dobre czy tylko w tych opowiesciach
Papierowka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:14   #2262
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

U nas łóżeczko stoi bezużyteczne - mała śpi z nami Więc wyjmowaniem szczebelków nawet nie zawracam sobie głowy
to tak jak u nas
i co sie nastawie żeby małą usypiac w łóżeczku to , albo zeby albo gorączka , albo co tam jeszcze - ona chyba wyczuwa moje niecne zamiary
zresztą łoże mam wielkie , meża brak to mamy miejsce ,
ale pokoik wykonczony czeka , a razie tylko sie tam ubiera i bawi , łóżeczko stoi u nas w sypialni, w tym że mąż upatrzył juz dwa fajne łóżka i kupi któres na dnaich a i wczoraj przyszedł mi regał do kompletu na zabawki i takie tam .
wiec u małej w pokoju mamy - szafe na ubrania , regał z przewijakiem który bedzie zdemontowany i zostanie regał , mały regał na ścianie i masa zabawek na podłodze - czeka na zamontowanie nowego regału przez meża, reszta szweda sie po salonie bo tam spedzamy wiekszosc dnia .
Doradzcie które łóżko bardziej wam sie podoba - samo łóżko bez dodatków - dodatki juz mam
A kiedy Gabi tam przeniose to juz inna historia .......
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 69 euro.jpg (55,4 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 99 euro.jpg (32,8 KB, 53 załadowań)

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 15:22   #2263
Papierowka1
Raczkowanie

jak dla mnie 2.
Papierowka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 17:22   #2264
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ja nie planuję następnego.

Kiedy mam zamiar? Raczej kiedy Danio zechce. Nie będę przenosić go na siłę.

Ja spałam z rodzicami, z babcią. Nie lubiłam sama. Więc rozumiem go w tym względzie. Wyrosłam. On też wyrośnie.
Ja często sypiałam z mamą
Nawet nieraz teraz jak jestem tu to śpię z mamą Lubię

Cytat:
I wcale aż tak nie lubiłam z mężem spać, bo on chrapie.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Ja tez nie lubię z Tż spać, bo chrapie. Do tego sie rzuca i krzyczy

Chociaz z Blanką tez tak fajnie nie jest spać, bo tez się rzuca i często się budzę z piętą w oku

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
to tak jak u nas
i co sie nastawie żeby małą usypiac w łóżeczku to , albo zeby albo gorączka , albo co tam jeszcze - ona chyba wyczuwa moje niecne zamiary
zresztą łoże mam wielkie , meża brak to mamy miejsce ,
ale pokoik wykonczony czeka , a razie tylko sie tam ubiera i bawi , łóżeczko stoi u nas w sypialni, w tym że mąż upatrzył juz dwa fajne łóżka i kupi któres na dnaich a i wczoraj przyszedł mi regał do kompletu na zabawki i takie tam .
wiec u małej w pokoju mamy - szafe na ubrania , regał z przewijakiem który bedzie zdemontowany i zostanie regał , mały regał na ścianie i masa zabawek na podłodze - czeka na zamontowanie nowego regału przez meża, reszta szweda sie po salonie bo tam spedzamy wiekszosc dnia .
Doradzcie które łóżko bardziej wam sie podoba - samo łóżko bez dodatków - dodatki juz mam
Dla chyba nr 2

Ja dla Blanki podobne chce, tyle że z Ikei z regulowaną długością I tez białe
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...56#/S59827956/

Myślę że za rok można będzie ją przenieść

Przyszedł do mnie osiołek-skoczek i mam godzinną panikę na widok tego osiołka

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 18:08   #2265
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Hej,

Opiszę Wam jeszcze co wyprawia córa mojego znajomego. Dziewuszka ma prawie 2 latka (w listopadzie) . Kolega kładzie ją i jej starszego brata do snu i wychodzi. po godzinie idzie przykryć oboje. I od jakiegoś czasu córka śpi nago Zdejmuje z siebie wszystko, włącznie z pampersem Facet jest przerażony i modli się, żeby do piętnastki jej to minęło Zasugerowałam, że może jej za gorąco, ale mówi, że z samego pampersa też się rozbierze

Slipie mnie sie podoba 1.Ale nie za wcześnie na to łózko?

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 19:45   #2266
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Byliśmy dziś na zaległym szczepieniu. Mam nadzieje, ze ominą nas poszczepienne atrakcje. Wito waży 10,7kg i ma 84 cm. Poza tym zdrowy jest jak ryba, dużo mówi i biega. Rasowy cyckoholik, z systemem nocnych karmień jak noworodek. Też się pytam - kiedy w końcu prześpi noc?! W dzień je dużo, wszystko, najchętniej sam.
super fota i jaka twórcza zabawa
Cytat:
Taki etap.
Jak to mówi moja pediatra: powisi i odpadnie.

Też mam czasem takie noce, że budzę się bardziej zmęczona niż kładę, ale to mija.
tylko KIEDY odpadnie?
Jak byłam z nia w domu to nie było to takie uciążkiwe, a teraz mój budzik dzwoni co dzien bezlitośnie o 5.20 i w tym tkwi największy problem
Cytat:
dla mnie fajniejsze 2

Stary 2011-08-18, 21:20   #2267
margo80
Zakorzenienie

Szaja - ufff i dalsze kciuki

Migotko - jak tam plecki?

Silpe - chyba nr 2

u nas nocki ok, czasem spi bite 12h i nic sie nie dzieje, zebym musiala do niej wstac. odkad mamy 1 drzemke w dzien, lepiej spi w nocy.

dzis bylysmy same calutki dzien, ale jakos szybko mi to zlecialo. od jutra malz ma duzo wolnego

znow zaliczylysmy poranny wozkowy spacer - pieknie siedziala caly czas.

wszystkie pokazane dzieciaczki - PIEKNE

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 21:43   #2268
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

O rany

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
u nas nocki ok, czasem spi bite 12h i nic sie nie dzieje, zebym musiala do niej wstac. odkad mamy 1 drzemke w dzien, lepiej spi w nocy.
To tak, jak u nas

Bianko, cudna zabawa

łóżeczko jak dla mnie nr 1, ale nie za wcześnie na takie?

Agata się wspina (w tle porządki generalne u cioci, ręce mojej mamy) http://www.youtube.com/watch?v=5v18zhK6hIs
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 21:51   #2269
margo80
Zakorzenienie

prosze, jaka alpinistka!

a Ewcia jakos nigdzie sie nie wspina. chyba nie pojdzie w slady tatusia

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 22:36   #2270
kaszpirek
Raczkowanie

Cytat:

Szajajabo, Kaszpirku - z całego serca gratuluję fasolek. Trzymam kciuki za spokojne 9 m-cy!
To nie ja jestem w ciąży. To kumkura.
Choć coraz częściej mam myśli na tak.
Serce mówi TAK, to już czas.
A rozum mówi NIE, poczekaj do wiony.
I to tylko dlatego, że męża przez 3/4 miesiąca nie ma w domu.

Cytat:

Jak dla mnie to nr 1.Bo "prostrze".Lubię prostotę w meblach.

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Gałki mi wyszły:

http://besty.pl/6049

Mam jeszcze 9 miesięcy na naukę
kaszpirek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 22:36   #2271
Magdi555
Rozeznanie

Velutto - nie masz czego żałować - szałowych przecen nie ma. W sumie szybkie bieganie miałam bo dużo tego, ale mam wrażenie, że nie było najnowszych kolekcji, ale starsze W ReKids kupiłam 3 koszulki z długim na jesień za około 19zł i w quadri foglio (koło smyka) kupiłam spodnie dresowe, żeby miał na bieganie w mieszkaniu i jedną koszulkę z długim. Było sporo jeszcze fajnych rzeczy i w jednym i drugim, ale ceny nie powalały, wieć zostawiłam kupowanie na spokojniejszy dzień. Ogólnie galeria jak galeria duża i ładna bo nowa Dla siebie mało szukałam, wieć i nic nie znalazłam. Wkurzyłam się bo ZARA była zamknieta i Bershka, a na tym drugim mi najbardziej zależało. Podsumowując to trzeba na spokojnie Ale chyba i tak głównie zostanę przy moim ulubionym NINO na Klonowej Dla dziewczynek dużo przecen w 5,10,15

Dołączam jeszcze mojego urwisa i lecę spać bo padam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Pozdrowienia z wenecji.jpg (30,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Q1.jpg (22,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Q7.jpg (21,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg W4.jpg (23,0 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wi3.jpg (23,8 KB, 31 załadowań)
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 22:44   #2272
panna migotka
Rozeznanie

cześć
dziś juz lepiej z plecami uff

szczebelków nie wyjmuję bo Wiktor dopiero doskonali chodzenie a poza tym nie chcę żeby mi wyłaził w trakcie usypiania

i czekam z niecierpliwością na jedną drzemkę

szaja to już dużo lepsze wieści! dalej trzymam kciuki

silpe dla mnie nr 1 bo 2 trochę zbyt romantyczna wg mnie jak dla takiego maluszka

biankaa slodki łobuziak

margo pójdzie, pójdzie i to świadomie dziewczynki lubią coś robić wspólnie z ojcami

kaszpirek a jest szansa, że mąż będzie częściej w domu czy czekasz aż synek będzie bardziej samodzielny?

velluto trzymam kciuki żeby sama chciała odrzucić pierś

a ja najbardziej lubię spać sama i wtedy dopiero się wysypiam z tż to lubię ale zimą bo teraz mnie za bardzo grzeje jego skóra mówię serio parzy
a ja teraz piję kawę hehe ciekawe o której zasnę

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
jaki łysolek śliczny byliście w Wenecji? jeśli tak zazdroszczę
Stary 2011-08-18, 23:06   #2273
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Eee, znajomi mają dofinansowanie. Tylko nie wiem czy z gminy czy skąd.
może jakies unijne, nie wiem... do punktu przedszkolnego sanepid byc musi.

Cytat:
Opiszę Wam jeszcze co wyprawia córa mojego znajomego. Dziewuszka ma prawie 2 latka (w listopadzie) . Kolega kładzie ją i jej starszego brata do snu i wychodzi. po godzinie idzie przykryć oboje. I od jakiegoś czasu córka śpi nago Zdejmuje z siebie wszystko, włącznie z pampersem Facet jest przerażony i modli się, żeby do piętnastki jej to minęło Zasugerowałam, że może jej za gorąco, ale mówi, że z samego pampersa też się rozbierze
córka sąsiadki tak miala. kiedyś ubrala ja ładnie w nowa sukienke i poszły do kościoła, na mszy młoda zaczęła sukienka machac, dźwigać, ludzie się gapia, palcami pokazuja, sasiadka zerka na swoją 2-letnia córke, a ona bez majtek pod spodem. rozebrała sobie majtki jeszcze przed wyjściem do kościoła i schowała do kaloszy.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28824399]
To coś w jajniku/jajowodzie to prawdopodobnie to tylko pozostałośc ciałka żółtego, zdarza się tak, chociaż do końca nie można jeszcze wykluczyć pozamacicznej - ale dr Cnota mówi, że raczej nie ma szans by była pozamaciczna bez plamienia i bólu jakiegoś.
Normalna ciąża się rozwija, 12mm, to jest 5t2d (czyli 6 tydzień leci), ta torbielka jakaś to na krwiaczek wygląda który ma się wchłonąć. W piątek raz jeszcze do kontroli. Ale mogę spać nieco spokojniej

Termin porodu na 17 kwietnia, dziękuję za kciuki [/QUOTE]
strasznie się ciesze, trzymam kciukasy dalej.

Cytat:
Lea - Gratuluję przedszkola. Przed Tobą wielkie wyzwanie ale widać, że się w tym odnajdujesz wiec trzymam kciuki za powodzenie we własnym biznesie!

dzięki.
Wczoraj juz miałam Cię do tablicy wywołać. Widzę, że Wit świetnie sie bawi w błotnistej kałuży. Ale wyszczuplał , co? Taki duży chłopak był, a teraz mniej niz Tymek waży... nie wiem, czemu mój to taka kluska (11,5kg) jak non stop w ruchu.
Nocnych karmień nie zazdroszczę.
A jak z Waszą przeprowadzką?

Cytat:
Napisane przez Papierowka1 Pokaż wiadomość
lea zazwon moze do tej baby i zapytaj czy aby na pewno ta barierke musisz miec, bo postaralas sie o zamykana bramke dla bezpieczenstwa dzieci przeciez .wyjasnij ze nie wiesz jak z pozwoleniem bo malo miejsca dla przejscia zostanie, a nie mozesz zawalic polowy chodnika.moze jak grzecznie sie porozmawia to zmieknie i pojdzie po rozum do glowy. w koncu to tez czlowiek (chyba).klocic sie nie ma co bo upierdliwa pewnie bedzie wtedy
A z barierką sęk w tym, że tam nie ma chodnika ani krawężnika, między furtką a asfaltem jest z 1m wolnego, ... i żeby można było bezproblemowo wjechać tam rowerem, to ta barierka musiałaby być przy samym asfalcie, na co- obawiam się a może liczę? - nie zgodzi się gmina, i problem barierki odpadnie.

Cytat:
t
chyba 1.

Cytat:
fajne te skoczki są, mam w przedszkolu, dzieciaki uwielbiaja, a jeden chlopczyk upiera się, że to świnka.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28841123]
Agata się wspina (w tle porządki generalne u cioci, ręce mojej mamy) http://www.youtube.com/watch?v=5v18zhK6hIs[/QUOTE]
akrobatka.

Cytat:
Wenecja...
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 23:12   #2274
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
a ja juz mialam cie na pieluchowym postraszyc zebys wrocila

Cytat:
Szczerze, to żadne z nich

Cytat:
super fota i jaka twórcza zabawa

tylko KIEDY odpadnie?
Jak byłam z nia w domu to nie było to takie uciążkiwe, a teraz mój budzik dzwoni co dzien bezlitośnie o 5.20 i w tym tkwi największy problem

dla mnie fajniejsze 2
Pewnie KIEDYS w końcu Wbrew pozorom szybko dorastają, moja 4-latka wydaje mi się już taka dorosła. Z tej perspektywy patrząc jakoś łatwiej doceniam nawet te zarwane nocki z Witkiem, karmienia, noszenia - wiem, że w końcu ważniejsze będą dla niego dinozaury, koparki i kumple z p-la

Agata się wspina (w tle porządki generalne u cioci, ręce mojej mamy) http://www.youtube.com/watch?v=5v18zhK6hIs[/QUOTE]
Przecież ta drabina się prosi, żeby na nią wejść

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
To nie ja jestem w ciąży. To kumkura.
Choć coraz częściej mam myśli na tak.
Serce mówi TAK, to już czas.
A rozum mówi NIE, poczekaj do wiony.
I to tylko dlatego, że męża przez 3/4 miesiąca nie ma w domu.
Aaa przepraszam, nicki mi sie pomerdały Może akurat wykrakam

Magdi - fajne zdjęcia, zdecydowanie na urwisa Twój synek wygląda

---
Dziś kupiłam Witowi jesienne butki, bo z tego co widze lata raczej juz nie bedzie Po raz kolejny buty są z firmy EMEL - dla mnie idealne, bo skórzane, lekkie, bardzo miękkie, dobrze trzymają się na nóżce. O TAKIE .
Całe popołudniu spędziliśmy na placu zabaw, dzieciaki biegały jak szalone, pochłonęły wielką kolację i dawno spią. To zdecydowanie moja ulubiona pora w ciągu dnia

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;28843535]
A jak z Waszą przeprowadzką?

[/QUOTE]
Myślę, do końca roku uda nam się wszytsko załątwić i się przenieść. Poki co TZ prawie non stop poza domem:/ Mamy jeszcze troche spraw do zamknięcia itp wiec staramy się po kolei wszystko zrobić.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 23:19   #2275
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

silpe, dla mnie nr 2, chociaż lubię proste meble

magdii, śliczny brzdąc

szaja, fajna alpinistka. Lusia wczoraj też weszła na drabinkę

Jestem wykończona. Cały dzień przenosiliśmy pokoje, mąż wiercił dziury na półki. Do tego pranie, obiad, usypianie Lusi. Jutro jeszcze musi zawisnąć jedna półka.
Jestem ciekawa jak Lusia prześpi noc w swoim nowym pokoju

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 23:22   #2276
kafuniax
Raczkowanie

Hej Dziołszki melduję, że nie mam interntu u mamy, ale czytam was na komórce
Szczepanowi idą ząbki, masakra, łazienka jeszcze nie skończona, gość sie strasznie chrzani, dużo pije i ogólnie jestem na etapie, że chyba go jak przez weekend nie skończy. Ogólnie masakra, ale cieszę się że tu jednak jestem...

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 23:42   #2277
Edzia400
Zakorzenienie

Ja na moment Szaja kumkura zapytajcie swoich ginów o to !!!
http://www.dianatal.eu/poland/contact.html

co myslą i wogóle czy ma sens kupowac

kafunia wywal go on ma pracowac a nie pić wrrr nie lubie takich robotników

bydgos wierze ale efekt i jaka radosc potem bedzie

paproteczko -- jazda na maxa dzis pokazywałam ta plamke pielegniarce ktora 20 lat pracowala w sluzbie zdrowia z dzieciami od 0 -15 i powiedziała mi ze to nie jest skaza aaaaaaaaaaaaaaaa
i ze mam isc do lekarza poHYDROCORT prezejde sie jutro i pokaze obaczym co mi powie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2011-08-18 o 23:49
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:06   #2278
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie lubię z Tż spać, bo chrapie. Do tego sie rzuca i krzyczy

Chociaz z Blanką tez tak fajnie nie jest spać, bo tez się rzuca i często się budzę z piętą w oku
Krzyczy? O matko.

Daniel też - ja dziś w nocy dumałam, że Was spytać muszę jak Wasze dzieci śpią. Miałam w nocy dwie przerwy, jedną na ryk, drugą na mega brykanie. Czuję się jak zombie.

Cytat:

Co przyszło?

Cytat:
tylko KIEDY odpadnie?
W swoim czasie.

Agata się wspina (w tle porządki generalne u cioci, ręce mojej mamy) http://www.youtube.com/watch?v=5v18zhK6hIs[/QUOTE] Dogadają się z Daniem, będą mieszkać pod sufitem.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;28843535]może jakies unijne, nie wiem... do punktu przedszkolnego sanepid byc musi.
[/QUOTE] Tak, unijne, już się dowiedziałam.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Jak śpią Wasze dzieci?

Daniel zasypia wiercąc się, sto razy siada, przekłada się z lewej na prawą, na brzuch, wzdłuż, poprzecznie i tak kwadrans. Zwariować można. A najlepsze gdy już jest mocno padnięty, wtedy nie ma czucia jeszcze do tego wszystkiego, potrafi tak walnąć głową w moją brodę np. że gwiazdy widzę. Wczoraj zostałam trzy razy uszczypnięta i raz dostałam w łuk brwiowy.

A w nocy to robi kilometry. Co chwila inny bok, inna pozycja, na poduszce, obok, na brzegu łóżka, na środku. Ja się przekładam z jego obu stron, zależnie gdzie mam miejsce zostawione. Potrafi tak kilka razy w nocy miejsca sobie szukać, czasem siada, czasem na leżąco wędruje...

Też tak macie, czy on jakiś wybitnie wędrujący jest?

Stary 2011-08-19, 09:43   #2279
Silpe
Zadomowienie

Noo aleście mi doradziły jakoś tak pół na pół
chyba Bianka była najbardziej obiektywna rozumie że nie podoba jej sie ten styl
Też lubie proste meble , ale wyszukane dlatego u nas królują drewniane meble piniowe
Meble u Gabi są białe , wiec łóżko też chcemy biale. Ale pisałam , że nie wiem kiedy ją tam przeprowadze - łóżko to raczej zakup z myślą o przyszłosci ale potrzebujemy teraz
Chce zdemontowac przewijak na którym młoda juz sie ledwo miesci , a czasem potrzebuje coś przy niej zrobic na leząco i nie widzi mi sie robic tego na podłodze lub przenosic ją ekstra do sypialni skoro ma swój pokój gdzie wszystko mam pod rekom . Też bym nie chciała żeby mi ktoś tyłek na podłodze obrabiał
Dlatego potrzebujemy dokupic łóżko i niech stoi , przecież dorosnie do niego a i jest to juz zakup na lata .

bianka superowa fota próbowałam sobie Gabi wyobrazic w takiej sytuacji ale moja wyobraznia tak daleko nie siega
To chyba najwiekszy czyscioch na wątku
a przypomniało mi sie - mieliscie jechac do Szwajcarii - byliście i jak wrażenia

Trawa ją kłuje i zawsze coś sie może do niej przyczepic
Cokolwiek dojrzy na podłodze - od razu do kosza
piasek brudzi rączki
Je sama widelcem a pomaga sobie rekami , ale co chwile wyciąga te rece żeby jej wytrzec
A jej ulubiona zabawa - podlewanie kwiatków - dużą konewką nie tą dla dzieci i zamiatanie małą zmiotką kostki przed domem

Magdi
cudne foty wenecja
byłam tam 3 lata temu - lało jak cholera przez 2 dni . ale miało swój urok

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 10:01   #2280
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:

Jak śpią Wasze dzieci?

Daniel zasypia wiercąc się, sto razy siada, przekłada się z lewej na prawą, na brzuch, wzdłuż, poprzecznie i tak kwadrans. Zwariować można. A najlepsze gdy już jest mocno padnięty, wtedy nie ma czucia jeszcze do tego wszystkiego, potrafi tak walnąć głową w moją brodę np. że gwiazdy widzę. Wczoraj zostałam trzy razy uszczypnięta i raz dostałam w łuk brwiowy.

A w nocy to robi kilometry. Co chwila inny bok, inna pozycja, na poduszce, obok, na brzegu łóżka, na środku. Ja się przekładam z jego obu stron, zależnie gdzie mam miejsce zostawione. Potrafi tak kilka razy w nocy miejsca sobie szukać, czasem siada, czasem na leżąco wędruje...

Też tak macie, czy on jakiś wybitnie wędrujący jest?
Kuba też "łazi" w nocy. A jak go już weźmiemy do siebie na jakieś dospanie to my z Mężem na brzegach a Kuba między nami w poprzek (!!!) i co chwilę zmienia pozycję. Już od paru nocy nie trafiał do na,s a dzisiaj znowu go wzięłam. Jednak po dwóch uderzenia głową w zagłówek (bardzo mocno) odniosłam brzdąca do siebie Także z Twoim Danielkiem wszystko ok. - to chyba taki etap.

Dziękuję za miłe słowa na temat mojego łysolka Sorki tylko za jakość - za bardzo je zmniejszyłam. W rzeczywistości są ładniejsze

Silpe - kochana ja nie pomogę w sprawie łóżeczek, oba są naprawdę ładne, ale trochę nie w moim stylu Wenecja fakt, piękna jest My byliśmy tam drugi raz (Kuba pierwszy ) i nadal pojechałabym tam jeszcze... Można łazić i łazić. Jak się kiedyś wkupię w wasze progi klubowe to wrzucę link do zdjęć

Panno Migotko - tak, to Wenecja Współczuję atrakcji "kręgosłupowych", brrr, aż mnie zabolało

A ja donoszę, że nasz łobuz ma gdzieś wózek. Na spacerze są tylko nóżki. Możemy się pożegnać z długimi spacerami do centrum. W tym tempie to dnia nam nie wystarczy

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2011-08-19 o 10:02
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości