|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcowe Panny Młode - część II
Ta pogoda ściemna,co ja oglądam to inaczej pokazuję...
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
praca wre więc cisza
|
|
|
#2253 |
|
Rozeznanie
|
To i ja melduję się jako Małżonka!
Co prawda relację zamieściłam już na wątku o ślubujących, ale część z Was pewnie tam nie poczyta. Czwartek Zaczął mnie łapać stres, którego wcześniej nie było. Pewnie dlatego, że miałam urlop i żyłam już praktycznie tylko przygotowaniami... a było tego sporo. Rano musiałam jechać o ortodonty, bo po zdjęciu aparatu zaczęły rozjeżdżać mi się górne jedynki! Podkleił drucik na górze, żebym nie przejmowała się nimi w dniu ślubu i wszystko w porządku Od orto od razu o fryzjera na farbowanko... pogaduchy... nie miałam próbnej fryzurki, więc fryzjer (znajomy) mówił po krótce jak mniej więcej chce mnie uczesać - luz... ja sama do końca nie miałam żadnej koncepcji Co dalej nie pamiętam, ale sporo jeździliśmy i załatwialiśmy - mięsko, napoje na salę itp. Aaaa! Co jeszcze! Na sali właścicielka pyta się co z naszym zespołem, bo kobieta (jeden z 3 głosów) wyjechała na granicę. W tym samym momencie zadzwonił do nas menadżer zespołu, by się spotkać i dograć szczegóły. My wściekli! Chociaż TŻ był o wiele bardziej zdenerwowany... Ja sobie przetłumaczyłam, że do soboty już raczej nic nie zrobimy i będzie jak będzie. TŻ skontaktował się ze znajomym z zespołu, a ten powiedział, że dziewczyna jest ale inna i że śpiewa ładnie - uspokoiliśmy się (zwłaszcza TŻ, bo bałam się, że jakiegoś zawału dostanie). Zresztą właścicielka sali pocieszała nas, że problemy muszą być żeby później było dobrze i że wszystko się ułoży Gość z zespołu nie pisnął ani słowa o zmianie kobiety, dopiero przyznał się jak TŻ zapytał o tamtą Zapytaliśmy ile razem grają - "parę prób"! No nic - będzie co ma być... Piątek To był dzień, w którym nastąpiła kulminacja mojego stresu. Jakaś masakra! Bałam się, że nie będę potrafiła wyluzować. Byłam na maseczce u kosmetyczki, później znowu sprawy związane z organizacja wesela, ciągłe latanie, w ogóle nie byłam głodna... Ja nerwowa... TŻ nieco poddenerwowany. Zadzwoniła koleżanka, że nie przyjdzie, bo zmarła jej bliska osoba z rodziny... szkoda. Wieczorem poustawialiśmy winietki na sali i zmęczeni wróciliśmy do domu. Przed snem posiedzieliśmy i powspominaliśmy sobie co nieco... że to tyle lat razem... milusio Sobota Wstaliśmy oczywiście przed czasem, choć byłam w szoku bo spałam bardzo dobrze i byłam wyspana. Czułam podekscytowanie, ale nie miałam totalnej nerwozy. Jednak na wszelki wypadek wzięłam tableteczkę meliski, później jeszcze i jeszcze... hehe... razem 3 Wyszliśmy na klatkę schodową by ja przystroić (u nas taki zwyczaj), zeszła najstarsza sąsiadka i pomagała nam. Później musiałam iść do piwnicy pocieszać inną sąsiadkę, bo płakała.. a kto mnie pocieszy?? Rozluźniłam się. Poszłam do fryzjera i kosmetyczki, TŻ pojechał włączyć zamrażalnik na sali z wódką (bo za to odpowiedzialni byliśmy my), odebrał bukiet. Fryzjer i kosmetyczka dziwili się, że jestem spokojna, choć mi ręce drżały i serducho mocno biło. Ale ciągle się uśmiechałam Fryzjer przejęty, łapki mu latały. Przyszedł fotograf, cykał fotki pomimo, że nie byłam jeszcze pomalowana... ciekawe jak wyjdę Później make-up - dość szybki, ale piękny! Byłam zachwycona! Zresztą wszyscy byli Miałam bardzo naturalny makijaż. Kiedy kosmetyczka mnie malowała, przyszedł TŻ (byłam w oddzielnym pomieszczeniu) - wygoniłam go, bo chciałam żeby efekt go powalił - fryz, makijaż i suknia Pojechał do mamy, nie widział mnie. Wróciłam do domu, przyszła sąsiadka i pomogła mi nieco przeprasować suknię. Później przyszła świadkowa i fotograf. Ubrałam się, parę fotek, przyjechał kamerzysta... show Pojechali do TŻa. A ja podekscytowana czekałam i tylko chodziłam od okna do okna, bo nie mogłam wysiedzieć. Zadzwonił tato TŻa z USA (niestety nie mógł do nas przyjechać) - pobłogosławił mnie przez telefon i rozpłakał się ze wzruszenia). Wreszcie przyjechał TŻ. Zobaczyłam go przez okno - zatkało mnie taki był piękny! Wujek zagrał marsz na perkusji kiedy TŻ wchodził - jego mina kiedy mnie zobaczył bezcenna! Było tak jak sobie wymarzyłam Bukiet śliczny, choć nieco inny od mojej wizji. Błogosławieństwo poszło dość szybko i bez łez - wciąż starałam się nie rozkleić i o dziwo udało się. Po błogosławieństwie podziękowania dla rodziców. Złożyłam życzenia, TŻ zamurowany a ja gadałam i gadałam i wyszło chyba dobrze - i bez łez Wyszliśmy z domu - sąsiedzi czekali - była brama, kieliszki (z wodą), życzenia, uściski i wiele miłych słów. Wszyscy byli nami zachwyceni Pojechaliśmy pod kościół. Był tak niesamowity upał, że siedzieliśmy w aucie do ostatniej chwili. Przywitał nas ksiądz, poszliśmy w stronę ołtarza. TŻ wzruszony, ja uśmiechnięta Widać było po TŻ nerwy... rzadko patrzył na mnie, ale kiedy podeszliśmy do przysięgi nie mogliśmy oczu o siebie oderwać Znajoma na weselu powiedziała, że jeszcze na żadnym ślubie tak się nie popłakała. Kiedy wyszliśmy z kościoła bardzo się zachmurzyło. Wystrzeliły konfetti, był bańki mydlane i... zaczęło mocno wiać i padać. Schowaliśmy się w kościele. Po życzeniach wsiedliśmy do auta i nagle huk - niedaleko strzelił piorun! Na salę jechaliśmy w strugach deszczu, lało masakrycznie ale w ogóle się tym nie przejęłam. Kiedy otarliśmy na salę wszyscy już czekali. Przestało padać i ... pokazała się tęcza! To było cudne! Powitanie... idziemy na salę - zapomniałam, że TŻ będzie mnie wnosił i uderzyłam go łokciem w brodę bo nie spodziewałam się, że mnie podniesie Pierwszy taniec podobno wszedł nam rewelacyjnie - koleżanka płakała jak bóbr ze wzruszenia Było super! My prawie nie bawiliśmy się ze sobą tylko wciąż osobno wśród gości - wszyscy byli zachwyceni, że tak się zajmujemy wszystkimi. Oczywiście nie zabrakło nerwów - już na samym początku wesela brat TŻa miał takiego focha, że byłam przekonana, że tuż po obiedzie wyjdzie i trzaśnie drzwiami... ale cudem boskim po paru godzinach tak się rozkręcił, że cała rodzina była w szoku Niedziela Poprawiny. Wszyscy świetnie się bawili, może nawet lepiej niż na weselu Oj! Kochane! Rozpisałam się jak głupia! Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam. Na pewno o wielu rzeczach zapomniałam wspomnieć, ale ogólnie było CUDOWNIE!!! Wszystkim Wam dziękuję serdecznie za życzenia i wszystkie Wasze rady! Poniżej zdjęcie... Nie jest profesjonalne, bo to tylko od znajomych, ale zawsze coś.
ex-aparatka damonowa 25.08.2010 - 25.06.2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2710 Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni. Edytowane przez wesola84 Czas edycji: 2012-07-24 o 21:15 |
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękna relacja,cudownie wyglądaliście,zauroczył mnie bukiet-cudo! Gratuluję i szczęścia na nowej drodze życia
|
|
|
#2255 |
|
Raczkowanie
|
wesola84
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia . Strasznie ślicznie razem wyglądacie
|
|
|
#2256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2257 |
|
Rozeznanie
|
Hej Laseczki!!
Moja relacja jest na ślubujących w 2012 roku - nie mam czasu teraz przeklejać, przepraszam. Za 6 h musimy być na lotnisku, lecimy w naszą podroż poślubną ![]()
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
weslola
za relacje
|
|
#2259 |
|
Raczkowanie
|
mayeczka87
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia . Czytałam Twoją relację, trochę nieciekawie było z zespołem, ale ważne, że wesele się udało, goście byli zadowoleni etc. . Udanych wakacji .
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
3 dni do ślubu, a ja dopiero teraz zaczęłam się zastanawiać jaką muzykę puścić (przyjęcie kameralne, więc nawet nie rozważaliśmy żadnego zespołu)
Skicham się z tym teraz ![]() W czasie obiadu puścimy chyba jakąś klasyczną, co by coś w tle miło brzęczało, ale żeby nie przeszkadzało ![]() Wczoraj jak byłam na paznokciach, to odkryłam Lanę del Rey - całkiem przyjemnie śpiewa Chociaż do tańcowania nie za bardzo się nadaje, ale jakoś pod koniec imprezy można by ja puścić Tak więc zostaje mi znalezienie jeszcze czegoś na środkową część przyjęcia.
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2012-07-11 o 13:30 |
|
|
|
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
Ja już mam suknię w domu,teraz idę na peeling szafirowy
![]() Dziewczyny jeśli któraś z Was miała by ochotę i blisko to zapraszam na nasz ślub do kościoła pw.Bożego ciała w Jankowicach godzina 12
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
wesoła i mayeczka wszystkiego najlepszego!
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2264 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa
Mayeczka życzę udanej podróży poślubnej - oby cały stres spłynął i nie wracał. Cieszcie się sobą! ![]() Lea_ny, Oriflame_Rybnik i wszystkie ślubujące w tym tygodniu - teraz za Was trzymam kciuki - na pewno wszystko się uda!
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
wita Was mężatka!
![]() słuchajcie... mieliśmy tyle problemów że nikomu tego nie życzę a w sobotę poszłam do fryzjera na makijaż uspokoiłam się trochę potem się ubrałam i czekałam na TŻ jak mnie zobaczył to miał łzy w oczach na błogosławieństwie mój tato się popłakał ja na szczęście nie :P a w kościele na przysiędze Tomek się zaczął śmiać chyba stres z nas cały szedł z tych przygotowań na weselu się wybawiliśmy, nogi mnie strasznie bolały suknie mam porwaną :P a poprawiny były jeszcze lepsze od wesela :P tak ze 30 osób zaczęło tańczyć makarenę genialnie to wyglądało ![]() ogólnie trochę osób nas wystawiło i to tak nie fajnie, kupę żarcia trzeba było wywalić niestety... i temat wesela jest już zamknięty ![]() zdjęcia pokażę jak dostanę ![]() Najlepszego dziewczyny z 7go! nie mam w ogóle czasu na komputer... urządzamy się powoli, juro będę malować sypialnię a w sobotę będzie układana podłoga i łóżko jedziemy kupować. ![]() odpoczęłyście już po weselu? i jak się czujecie jako mężatki bo ja rewelacyjnie i mój TŻ... mąż jest nie do poznania jak coś powiem to teraz robi aż jestem zdziwiona
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2266 |
|
Raczkowanie
|
lineczka1989
Cieszę się, że wesele się udało po mimo wielu przeciwności . Nie mogę doczekać się jakiś zdjęć .
Edytowane przez Ahri Czas edycji: 2012-07-12 o 19:50 |
|
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, wystarczyło spojrzeć na nick, to się popisałam
![]() ![]() lineczka Tobie rowniez gratulacje, suknie porwana oj to musiało sie dziac ![]() ![]() Jutro mój dzień!aaaaaaa Boje się trochę a jednocześnie już nie mogę się doczekać. |
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Skubana no to wyszystkiego naj
niech ten piątek 13go będzie dla was szczęsliwy padam ale suknia w domu pazurki zrobione
|
|
#2269 |
|
Zadomowienie
|
Link do relacji https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4756 i kilka ftek w albumie, później usunę.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno bedzieTobie i wszystkim 14-stkom życzę aby wszystko się udało i było takie jakie sobie wymarzyłyście. |
|
|
|
|
|
#2271 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze chciałam pogratulować wszystkim dziewczyną z 7 lipca i jeszcze raz życzyć wszystkiego co najlepsze.
Po drugie jutro biorę ślub- dziwnie to brzmi Przygotowania pełną parą, ale dopiero dzisiaj poczułam pierwszy stres. Strasznie się boję o wszystko, czy pójdzie tak jak to jest zaplanowane, czytając Wasze relacje zaczynam mieć pewne obawy, ale staram się myśleć pozytywnie. Najbardziej stresuje mnie to, że chodzę codziennie niewyspana bo od poniedziałku od 7 do 1 w nocy jestem na nogach, na pełnych obrotach i boje się, że w tym pośpiechu nawet nie zauważę i już będę stała w sukni przed ołtarzem - czas tak szybko leci... Starałam się wszystko zrobić tak aby jutro mieć spokojnie czas sobie usiąść napić się kawki i spokojnie cieszyć się z soboty. Jutro tak właściwie zostało mi - dokończyć sprzątanie ale to szybko bo mało zostało - iść na paznokcie - pojechać na salę i rozłożyć winietki - przećwiczyć pierwszy taniec U spowiedzi byłam na szczęście dzisiaj ![]() Także nie jest tak źle mam nadzieję, że przez to dzień będzie o wiele dłuższy. Chyba ja już tu nie zajrzę więc pozostałym dziewczyną życzę na soboty pięknej pogody i tego aby ten dzień był najpiękniejszym w waszym życiu Trzymajcie kciuki
|
|
|
#2272 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak narazie stresu nie mam myślę,że mnie chwyci dziś wieczorem albo jak będziemy wchodzić do kościoła...Nie mogę w to uwierzyć że od jutra zaczynam nowy rozdział,z nowym nazwiskiem..
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
zostalo mi...kilka godzin
zaraz pedze do fruzjera ![]() oby wszystko sie udalo trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#2274 |
|
Zadomowienie
|
Skubana, wszystkiego najlepszego! Będziesz miała szczęśliwy 13 piątek
![]() I jutrzejszym PMkom, kici, oriflame i innym najpiękniejsze życzenia!
|
|
#2275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Wszystkiego najlepszego .
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla wszystkich dziewczyn z zeszłego tygodnia i powodzenia dla wszystkich jutrzejszych (i dzisiejszych)!
Ja właśnie wróciłam z knajpy: zawieźliśmy buty na zmianę, winietki i kredki dla dzieciaków, sprawdziłam podłączenie laptopa, dogadaliśmy się co do kolejności jedzonka, zmieniłam miejsce ustawienia stołu dla dzieci... Rano byłam u spowiedzi: powiem Wam, że jestem w szoku, bo nawet się nie bałam - a do tej pory spowiedź zawsze mnie strasznie stresowała ![]() Później rodzice przywieźli kwiatki do przystrojenia kościoła. Dzisiaj siedzę u rodziców; pożegnałam się z TŻ-em i widzimy się dopiero jutro - tata będzie mnie prowadził do ołtarza, więc jak dobrze pójdzie, to TŻ zobaczy mnie dopiero jak rozpocznie się msza
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, zazdroszczę Wam że macie to przed sobą jeszcze
bo szczerze mówiąc to ja mało co pamiętam i ze ślubu i wesela :Pnajlepszego lipcówki z dzisiaj i z jutra!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2278 |
|
Rozeznanie
|
Lineczka gratuluję Waszego Dnia pomimo tylu przeszkód
Tak naprawdę takie problemy będziecie wspominać z uśmiechem na twarzach, a najważniejsze, że impreza się udała i jesteście zadowoleni U nas też parę osób nie przyszło... niech żałują ![]() Skubana Ty dzisiaj już się bawisz jako Pani! Gratulacje i dużo szczęścia na Nowej Drodze Życia! ![]() Marcia super relacja Gartulacje ![]() Justyna, Oriflame, Lea_ny jutro trzymam kciuki! Pamiętajcie - nastawcie się pozytywnie, by Tego Dnia nic nie było w stanie popsuć Wam humoru. Wszystko na pewno wyjdzie świetnie! Ja już dzisiaj składam Wam kochane PMki życzenia szczęścia i miłości!!!
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym czuję nadchodzące wzruszenie... mam wrażenie, że jutro będę płakać jeszcze przed ceremonią z tej radości
|
|
|
#2280 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynom z 14 lipca życzę wszystkiego najlepszego - oby wszystko szło po waszej myśli
Jejkuuuu... za 2 tygodnie o tej porze pewnie będę schodzić na zawał
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

na szczescie od dzis urlop

jak mnie zobaczył to miał łzy w oczach
niech ten piątek 13go będzie dla was szczęsliwy