Wszystko o Avonie - cz. 23 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 10:30   #2251
Aalicia24
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 23

Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
Powinni Ci policzyć 15 zł a nie 18... (5szt za 6zł+ 3x1szt po 3zł). Próbuj dzwonić, a jak sie nie uda to na infolinie. A jak to też się nie uda to napisz do nich jeszcze dzisiaj albo skontaktuj się ze swoją OMS, ona może zmienić Twoje zamówienie, może coś się jeszcze da zrobić.

--------------------------------------------------

Dziewczyny, potrzebuje waszej rady:

Powiedzcie mi co ja powinnam zrobić:

Mam 25 lat. Moja skóra jak już kiedyś wspominałam jest w nienajlepszej kondycji. Mam ślady po tradziku (nie liczac swiezakow, ale one znikaja od kiedy używam Clearskin Professional), cera ma nierówny koloryt, wygląda na zmęczoną (a będzie jeszcze gorzej jak urodzę Małą), widac brzydkie pory.
I co ja mam teraz zrobić? Oprócz kontynuowania "terapii" Clearskin Professional chciałam sobie zakupić jakieś dobre kremy na dzień i na noc i oto moje typy:

- Nowe Solutions do skóry z przebarwieniami - K13 zestaw za 31 zł (kuszące, ale korzystam obecnie z tego matującego na dzień i nie spełnia do końca moich oczekiwań)

- Zestaw Anew Rejuvenate, który można zamówić sobie z AM13 za 59zł netto (tylko niepotrzebny mi krem pod oczy)

- Kremy Anev Rejunevate 2 za 60 zł (te same co w zestawie powyżej ale bez kremu pod oczy) w K14, a że będę dobijała do 500zł (co mam nadzieje mi się uda) to zyskam opust 30% więc kosztowałyby mnie 48zł

Jak myślicie, jakie będzie najlepsze rozwiązanie? A może macie lepszy pomysł? Może inne kremy byłyby lepsze?

ps. Pytanie od klientki i nie wiem co powiedzieć, bo sama nie znam odpowiedzi:
Czy ten krem Thermafirm uzywa się na dzien czy na noc i czy mozna go użyć pod inny krem (np jakiś anew na noc czy dzień) czy ma być używany samodzielnie. I czy będzie dobry tylko dla cery dojrzałej czy może go też używać dziewczyna w moim wieku (no, ona ma 27 lat ale chciała z mama używać).

Bardzo proszę o pomoc ))))
ja wzięłam ostatnio mini zestaw rejuvenate i jedyne z czego byłam zadowolona to krem pod oczy właśnie, zapchało mnie chyba po kremie na noc, a emulsja to jeszcze rozniosła, odstawiłam i jeszcze nie może moja buzia dojść do siebie, ale może to tylko ja tak mam. Bo np. po anew aqua youth nie dzieje się nic.
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:32   #2252
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pixelka Pokaż wiadomość
muszę jej powiedzieć ja miałam tylko jedno opakowanie, bo raczej nie używam i mi nie pękło, ale nie dokręcałam za mocno
mi tez nie pękło, bo nie zakręcam mocno....to nie wekowanie....

musso już się zastanawiałam gdzie cię wcięło
Stary 2011-09-13, 10:42   #2253
ankoro
Wtajemniczenie

Uwielbiam takie niezorganizowane klientki, wczoraj dały mi zamowienie na 150,00 zl z katalogu 12. Na szczęście wiele rzeczy też jest w 13. Zaznaczam,że na każdym katalogu piszę do kiedy obowiązuje.
Stary 2011-09-13, 11:02   #2254
Aalicia24
Zakorzenienie

złożyłam zamówionko, wzięłam dla siebie nowy róż, torebkę cierrę, peeling z granatem, złotą szminkę 24k gold i czekam na perełki, kolczyki i suszarkę a po zdjęciach musso na ramieniu mi się torebka jeszcze bardziej podoba, w sumie wzięłam ją do kozaków, bo mam takie marszczone właśnie. Coś mi słabo idzie teraz, chyba opuszczę 14, żeby się klientki trochę przegłodziły
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 11:29   #2255
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
A na jaki status zmieni się zamówienie, odrzucone, czy coś takiego?
Jak można rzęsy obcinać :/
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 11:43   #2256
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Charlotte York Pokaż wiadomość
Jak można rzęsy obcinać :/
PODCINAĆ 2 mm. Wtedy jeszcze soczewki nie były ogólnodostępne. A wadę mam sporą...raczej nie miałam wyjścia...
Stary 2011-09-13, 11:48   #2257
Mayasmum
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
namówiłaś mnie swoim opisem i fajny chłopak

hehe
Mam nadzieję, że Tobie też ten zestaw się przyda.
Ps. Mąż

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
to jest razem 8 szt i plus 1 szt za 3zl co daje razem 18zl...
Uuuups Racja, wstyd mi

Cytat:
Dziewczyny, mam takie pytanie do Was. Klientka skarży mi się, że już któreś opakowanie perełek rozświetlających jej pękło. Miałyście może takie przypadki?
Ja miałam jedne rozświetlające a mama miała brązujące - oba się rozleciały. Nie, nie zakręcałam mocno, nie używalam ich nawet często

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
ja wzięłam ostatnio mini zestaw rejuvenate i jedyne z czego byłam zadowolona to krem pod oczy właśnie, zapchało mnie chyba po kremie na noc, a emulsja to jeszcze rozniosła, odstawiłam i jeszcze nie może moja buzia dojść do siebie, ale może to tylko ja tak mam. Bo np. po anew aqua youth nie dzieje się nic.
No widzisz, a tutaj kilka osób narzeka na Anew AY. Zależy od cery i osoby chyba.

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie niezorganizowane klientki, wczoraj dały mi zamowienie na 150,00 zl z katalogu 12. Na szczęście wiele rzeczy też jest w 13. Zaznaczam,że na każdym katalogu piszę do kiedy obowiązuje.
Moje też sobie przypominają po czasie. Ale ja robię tak, że moim dniem składania zamówień jest poniedziałek, więc na kartce piszę, że mają czas do czwartku/piątku (w końcu to i tak ok 2 tygodnie). Zamówienie składam w sobote/niedziele ale wysyłam w poniedzialek jak już się upewnię, że mam wiadomość od wszystkich czy coś chcą czy nie. Mam taką listę klientek zrobioną w wordzie i co katalog wpisuje tam czy coś zamawiają i kwoty. Bardzo to pomaga.
Mayasmum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 11:55   #2258
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Dziewczyny, mam takie pytanie do Was. Klientka skarży mi się, że już któreś opakowanie perełek rozświetlających jej pękło. Miałyście może takie przypadki?
Nie . Mam kilka opakowań perełek i żadne, nigdy mi nie pękło.
Stary 2011-09-13, 12:03   #2259
melisska
Rozeznanie

Cytat:
Szczerze , to nie miałam
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:20   #2260
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Mi wszystkie pękały, ale ja za mocno je zakręcałam, to dlatego
Ja mam jedno opakowanie juz baaaardzo dlugo i nic sie z nim nie dzieje.
Tez przypuszczam, ze za mocno zakreca.
Stary 2011-09-13, 12:27   #2261
kasia_86_
Raczkowanie

dziewczyny na katalogowym nowa szminka z błyszczykiem dla zainteresowanych odcieniem Pumped Up Pink ze srebrnym błyszczykiem - przepraszam za małe zimno na ustach, ale to po chorobie
kasia_86_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:37   #2262
katniewojt
Zakorzenienie

Wiadomości ze strefy:

Temat: Avon Club - informacja dotycząca kolejnej edycji Programu
Droga Konsultantko/Drogi Konsultancie,

W Katalogu 12/2011 zakończyła się edycja Avon Club 2011. Gratulujemy wszystkim Laureatom. Informacja o rozpoczęciu kolejnej edycji zostanie przekazana w późniejszym terminie.

Obecnie naliczana kwota kwalifikacyjna nie jest i nie będzie brana pod uwagę do nowej edycji Programu. Naliczanie kwoty zostanie zatrzymane do drugiej połowy października 2011.
Przepraszamy za utrudnienia.
Pozdrawiamy
Dział Obsługi Konsultantek

Temat: Nieprawidłowe zdjęcie Paletki 8 cieni z oferty netto k 14/2011
Droga Konsultantko/ Drogi Konsultancie,
W ofercie netto do katalogu 14/2011 na stronie 1-szej zaprezentowano błędne zdjęcie Paletki 8 cieni do powiek (21154)
W rzeczywistości Paletka składa się z:
-dwóch odcieni szarości
-dwóch odcieni różu
-dwóch odcieni błękitu
-dwóch odcieni fioletu,
Przepraszamy za zamieszczenie błędnego zdjęcia.
Pozdrawiamy

Temat: Brak numerów do zamawiania tuszy do rzęs "Ekstremalna grubość" z Katalogu 14/2011
Informujemy, że w Katalogu 14/2011 na stronie 57, przedstawione zostały tusze do rzęs „Ekstremalna grubość”, do których nie zostały podane odpowiednie numery.
Poniżej podajemy brakujące numery produktów:
Tusz Black- 20594
Tusz Black/Brown -22061
Przepraszamy za niedogodności.
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:41   #2263
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny mam już status zamówienia, że wstrzymane. Koleżanka zrobiła mi właśnie przelew i jak to jest, zamówienie zostanie odblokowane automatycznie? Czy muszę zadzwonić? A i wzięłam dostawę regularną.
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:53   #2264
asiuniaaaaa89
Raczkowanie

Cytat:
Mi wszystkie pękały, ale ja za mocno je zakręcałam, to dlatego
ja miałam to samo z brązującymipokr ywka tak mi omykała jak próbowałam zamknąć
Stary 2011-09-13, 13:13   #2265
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam już status zamówienia, że wstrzymane. Koleżanka zrobiła mi właśnie przelew i jak to jest, zamówienie zostanie odblokowane automatycznie? Czy muszę zadzwonić? A i wzięłam dostawę regularną.
póżniej będzisz miała odrzucone, jak wpłyną pieniądze to musisz zadzwonić i wznowić albo złożyć jeszcze raz
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 13:26   #2266
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
póżniej będzisz miała odrzucone, jak wpłyną pieniądze to musisz zadzwonić i wznowić albo złożyć jeszcze raz
A jak złożę jeszcze raz to tamtego oni sami nie wznowią? Właśnie wolę zamówić ponownie, bo wtedy wybiorę sobie paczkomat, bo na regularną, to paczę miałabym dopiero w przyszłym tygodniu.
Stary 2011-09-13, 13:36   #2267
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
A jak złożę jeszcze raz to tamtego oni sami nie wznowią? Właśnie wolę zamówić ponownie, bo wtedy wybiorę sobie paczkomat, bo na regularną, to paczę miałabym dopiero w przyszłym tygodniu.
to jest info ze strefy:

>Statusy (etapy realizacji) zamówienia
Pobrane – to informacja oznaczająca, że zamówienie jest w trakcie realizacji w naszym systemie komputerowym. Do zamówienia ze statusem „pobrane” można złożyć domówienie.
Na tym etapie następuje także weryfikacja wymaganych płatności. W każdej chwili może pojawić się faktura.
Usunięte lub dołączone do innego
Wariant 1 - zamówienie zostało wykasowane (anulowane) przez pracownika Działu Obsługi Klienta, po otrzymaniu Twojej dyspozycji. Nie będzie realizowane.
Wariant 2 - zostały złożone przez Ciebie dwa różne zamówienia z tym samym adresem dostawy, realizowane w tym samym czasie. W trakcie powstawania faktury system komputerowy połączył je, wskutek czego wysłaliśmy do Ciebie jedną paczkę z połączonymi produktami.
Zafakturowane - Twoje zamówienie zostało zafakturowane. Jeśli wyraziłaś/eś chęć otrzymywania faktur w wersji elektronicznej, możesz obejrzeć obraz zawartości faktury w Historii zamówień, klikając na link z numerem dokumentu.
Zatrzymane/Odrzucone - Złożone przez Ciebie zamówienie nie zostało zrealizowane z powodu braku na koncie wymaganych płatności lub przekroczonego limitu kredytowego.. Możesz sprawdzić w danych finansowych, za które faktury powinna zostać dokonana wpłata. Po uregulowaniu zaległości i zaksięgowaniu płatności na Twoim koncie konsultanckim (sprawdź to w Danych Finansowych), zamówienie może być ponownie przekazane do realizacji w trakcie obowiązywania katalogu zamówienia. Wymagane jest przekazanie nam dyspozycji w tej sprawie (np. telefonicznie).
Wysłane do dostawcy – Paczki z zamówionymi przez Ciebie produktami zostały przekazane naszym dostawcom, którzy dostarczą je we wskazanym terminie.
Odebrane – Odebrałaś/łeś swoją paczkę, a w naszym systemie komputerowym widnieje potwierdzenie dokonania odbioru.

musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 13:38   #2268
justyna7707
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sarasfati Pokaż wiadomość
powinno dojść w miarę szybko. Czasem w ciągu godziny mają pieniądze na koncie (tak jest w przypadku Inteligo). Ja mam w Banku Spółdzielczym i to jest straszniep owolny bank
ja wpłaciłam w sobotę w Banku Spółdzielczym i nadal mi odrzucają składałam już 3 razy zamówienie;-/
justyna7707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 13:41   #2269
ilussia
Wtajemniczenie

Jakby któraś miała z Was naszyjnik Ellie albo Danika, to byłabym bardzo wdzięczna za sfotografowanie
ilussia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 13:44   #2270
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Wiadomości ze strefy:

Temat: Avon Club - informacja dotycząca kolejnej edycji Programu

W Katalogu 12/2011 zakończyła się edycja Avon Club 2011. Gratulujemy wszystkim Laureatom. Informacja o rozpoczęciu kolejnej edycji zostanie przekazana w późniejszym terminie.
Obecnie naliczana kwota kwalifikacyjna nie jest i nie będzie brana pod uwagę do nowej edycji Programu. Naliczanie kwoty zostanie zatrzymane do drugiej połowy października 2011.
Przepraszamy za utrudnienia.
Pozdrawiamy

już mnie zgrzało............
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 13:48   #2271
sheryl
szeryfcio

Cytat:
To złóż zamówienie jeszcze raz jak bedziesz miała kasę na koncie. Sami nie powinni pobrać automatycznie...
Stary 2011-09-13, 13:56   #2272
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd ja to znam???
Wyjeżdzając zaznaczyłam klientkom (głównie z pracy Dawida) że proszę o zamówienia do dnia 11.09 ale na meila, bo telefonu odbierać nie będę Dobra kilka zadzwoniło jak smażyłam się na leżaku, zanotowałam, powiedziałam że będzie ok 15.09. To już były oburzone, ale ok.
W poniedziałek na moje szczęście tyłka mi się ruszyć nie chciało, bo dostałam kolejne zam. - w zasadzie laseczki same żele pod prysznic brały

A dzisiaj to już przeszły same siebie! Bo rano jak do każdej dzwoniłam, nie nic więcej nie chcą. No to heja to COKu, kupiłam wracam do domku, i trzymając klucze dzwonią dwie, że one jednak coś chcą jeszcze. Ja na to, że może być to w przyszłym tygodniu. Wielki foch, powiedziały, że tamtych żeli jednak nie chcą i trzask słuchawki.

Normalnie miałam mord w oczach bo poł miasta rozebrane, ja tu pędzę jak najszybciej do COKu a te mi mówią, że dziękuję i foch....
Zgrzałam się, tak, że stwierdzam, że ich problem więcej zamówień choćby nie wiem na jak atronomiczne kwoty były od nich nie przyjmę.
Stary 2011-09-13, 13:57   #2273
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mayasmum Pokaż wiadomość
Moje też sobie przypominają po czasie. Ale ja robię tak, że moim dniem składania zamówień jest poniedziałek, więc na kartce piszę, że mają czas do czwartku/piątku (w końcu to i tak ok 2 tygodnie). Zamówienie składam w sobote/niedziele ale wysyłam w poniedzialek jak już się upewnię, że mam wiadomość od wszystkich czy coś chcą czy nie. Mam taką listę klientek zrobioną w wordzie i co katalog wpisuje tam czy coś zamawiają i kwoty. Bardzo to pomaga.
tez tak robię. składam w pon a zbieram do soboty/niedzieli.

mam fakturę, okazało się, że 5 próbek serum Anew Genics wcale nie kosztuje 2,50 tylko 4,25. Czyli błąd w AM

Edytowane przez ewula91
Czas edycji: 2011-09-13 o 14:14
ewula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 13:58   #2274
ankoro
Wtajemniczenie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;29373148]już mnie zgrzało............[/QUOTE]

Jak to rozumiesz? Czyli nie liczą i nie będą liczyć tych zamowień? Oświećcie mnie, bo coś nie kumam .
Stary 2011-09-13, 14:05   #2275
blumchen25
Raczkowanie

Ponawiam pytanie, jak pachnie nowa woda (ta żółta) od Reese? do czego możecie ją porównać? i czy wiecie coś o konferencji na jesień? jakie wymogi trzeba spełnić by się tam dostać?
blumchen25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 14:20   #2276
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
To złóż zamówienie jeszcze raz jak bedziesz miała kasę na koncie. Sami nie powinni pobrać automatycznie...
Tak zrobię.

Dzięki musso!
Stary 2011-09-13, 14:26   #2277
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Jak to rozumiesz? Czyli nie liczą i nie będą liczyć tych zamowień? Oświećcie mnie, bo coś nie kumam .
Czyli 13 i 14 do NICZEGO się nie liczy i liczyć nie będzie.

Dzwoniłam do OMS-nic nie wie, zaskoczona jest.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 14:30   #2278
Sarasfati
Rozeznanie

Cytat:
mi kiedyś wstrzymali i sami wznowili w tym samym dniu. W zasadzie to nie wiem dlaczego mi wtedy wstrzymali, ponieważ miałam na 100% uregulowane płatności.

Cytat:
Napisane przez justyna7707 Pokaż wiadomość
ja wpłaciłam w sobotę w Banku Spółdzielczym i nadal mi odrzucają składałam już 3 razy zamówienie;-/
no bo to jest właśnie taki genialny bank :/

Cytat:
no właśnie też się zastanawiam jak to będzie
Stary 2011-09-13, 14:30   #2279
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli pewnie nowy AC zacznie się nie od 13tki tylko później(w sumie ja mam teraz malutkie zamówienie)
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 14:31   #2280
Sarasfati
Rozeznanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;29374169]Czyli 13 i 14 do NICZEGO się nie liczy i liczyć nie będzie.

Dzwoniłam do OMS-nic nie wie, zaskoczona jest.[/QUOTE]

chamstwo i drobnomieszczaństwo

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości