|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
night ja tez sie bałam
![]() ![]() moria, no fakt, wczoraj to przeszedł samego siebie - jeszcze 3 pralki prania do tego, tyle ze nie uprasowane ale wybaczam.. powiedzmy, że nie zdażył - ja prasowac uwielbiam ![]() no nie przechwalajmy już go bo jeszcze mu sie odmieni ![]() ![]() a jak już sobie wszyscy tak słodzimy to nie wiem czy doczytałaś, że jestem zauroczona Twoim głosem ![]() ![]() matall, no zapraszam, wsadz Edzika w samolot, odbiorę go z Balic ![]() ![]() ![]() Grazynka no Ty nie zazdrosć bo dokładnie identyczny egzemplarz masz w domku !! bardzo boję sie jutra ![]() ![]() Enchann, Ty stara dup..ko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2252 |
Zakorzenienie
|
ola dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mysle ze nowy szef bedzie zachwycony albo najlepiej wez Gabrysie ze sobą "na dziecko" wszystko sie udaje:P i na rozprawe ja weź:P hihi
![]() |
#2255 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Grazin jak mogłaś wyjechać z tą karpatką ![]() ![]() podeślij trochę ![]() ![]() ------ Ania cały dzień dzisiaj śpi ![]() ![]() Edytowane przez niebieska.lwica Czas edycji: 2011-09-19 o 16:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
Lwica nie wchłonełam jeszcze
![]() ![]() zastanawiam sie jakie ciasto na chrzest upiec mysle nad "fale dunaju" moja mama ma taki stuningowany przepis z brzoskwiniami kremem budyniowym i galaretką CZY WSZYSTKIE ODDAŁY JUŻ DZISIAJ GŁOS NA MEGO CUDOWNEGO SYNA? ![]() ![]() ![]()
#2257 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakbyś chciała misiowy kombinezon, to może TAKI albo TAKI? Są ciepłe, ale na śnieg bym np. ich nie brała ![]() A co myślicie o kamizelkach? Wygodne dla niemowlaka? Bo w sumie w listopadzie Eda będzie miał już pół roku... Cytat:
A wieczorem potwierdzi na 100% ![]() A jak u nas z jedzeniem, to widziałaś... ![]() Eda je ok. 6 razy na dobę obecnie. Od 100ml do 200ml. Apetyt już lepszy, bo poniżej 100ml schodzi tylko, jeśli zje pół słoiczka. Policz, ile łącznie powinna zjeść (wg tabelki na pepti Eda powinien 1050ml, a zjada max 700-800ml ![]() ![]() Cytat:
![]() Poproszę kurs raz ![]() Eda w zamian może pouczyć przekręcania z brzuszka na plecy i odwrotnie oraz pełzania po łóżeczku ![]() A czy jak tylko wyjdzie pierwszy ząbek, to od razu się go myje? I czym? Eda zjadł 180ml właśnie ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Grazin ja jeszcze nie, bo dopiero wieczorem mogę ![]() Ale za to tż z pracy już głosował ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Matall Polozna mi mowila, ze jak wyjdzie pierwszy zabek to od razu sie go myje. Sa specjalne pasty i szczoteczki dla bobasow. Mowila tez, zeby wczesniej kupic szczoteczke do zabkow i dawac maluchowi raz na jakis czas do zabawy aby sie przyzwyczail.
Dobrze radzila? Wy dla mnie bardziej wiarygodne ![]() Grazin Ja juz glosowalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a głosy oddane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
A i wiem, co jeszcze miałam zapytać...
Edzik nie robił kupy od wczoraj. Normalnie były 3-4 dziennie. Nie męczy go to za specjalnie. Nie płacze... Tylko puszcze śmierdzące bąki (tzn. bardziej śmierdzące niż normalnie, bo ostatnio w ogóle puszcza śmierdzące, nawet jak kupa jest 4 razy dziennie). Mam mu jakoś pomóc? Dać wodę? Soczek jabłkowy? Dodam, że wczoraj i dziś jadł jabłko z bananem. Żadnych innych niepokojących symptomów nie zdradza... ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
Bo dziąsła rozpulchnione i bialutkie i chyba widać już ząbek (tzn. taki biały punkt widać na dziąśle, dolna jedynka lewa)
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a kamizelki mi sie wydaja do bani sama mialam kiedys kamizelke i mialam ja na sobioe raz bo zawsze bylo albo z aciwplo zeby ja ubrac bo wystarczal polar albo za zimno i trzeba bylo ju zkurtke
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież Seba zbiera głosy na huśtawkę ![]() A ja właśnie zawsze lubiłam kamizelki ![]() Ale może lepiej kupić cienką kurteczkę? A może znajdę taką z odpinanymi rękawami... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() naJPIERW SA CHYBA TAKIE szczoteczki na palec. nie? ![]() Cytat:
![]() no takie z odpinanymi rekawami bylovy najpraktyczniejsze ![]()
![]() |
#2264 |
Rozeznanie
|
Grazin, ja też robię często ciacha z półproduktów
![]() ![]() Matall, chyba się szoruje tego ząbka od początku ![]() ![]() a co do kamizelek, kurtek, kombinezonów : my z TŻ kupiliśmy Gabi cieplutki, misiowy kombinezon na 74, ale za to wspaniała teściowa ![]() ![]() Dziewczynki, uciekam już od Was. Gabrysia wzywa, jutro się przy porannej kawusi zamelduję ![]() Buziaki! ![]()
#2265 |
Zakorzenienie
|
Daisyy, mój to taki jajcarz jest i śmiesznie mamy w domu
![]() ![]() Grazin, ja głosuję wieczorami ![]() Tymek spał chyba z 3 godziny, w międzyczasie bujany przez tż. Zdążyłam zrobić obiad (tą zapiekankę, pysznaaaaaa) i przespać się ![]()
#2266 |
Zakorzenienie
|
Grazin Widzialam wlasnie takie na palec
![]() A taka zwykla, mala szczoteczke widzialam dopiero od 6 miesiaca zycia MoniaK Suuper, ze moglas sie przespac Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-19 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
a co wqy takie mało płodne dzisiaj
oczywiscie chodzi mi o posty:P u mnie własnie była córka tż mojej mamy (23 lata) zebym jej wysłała zdjecia przez all do wywołania. no to zrzuciałam na kompa pytam czy wszystkie chce wywołac ona ze wszytskie było tego ponad 300 wiec 70zł ale coś mnie tkneło i przegladnełam te zdjeica a tam co drugie zamazane, albo ktos tyłem, albo czyjaś noga albo głowy uciete i po selekcji wyszło 50 zjdec z ponad 300 ![]() ona jest taka niepozbierana ze wszystkim ze masakra. cale zycie chowana pod kloszem i na prawde nic nie potrafi sama zrobic. pracuje na pół etatu na czarno w sklepie spożywczym i zmobilizowalismy ja zeby poszukała innej pracy to sie dostał do lidla i tam by na 3/4 etatu zarobiła ponad 1000 na reke. a ona z tej pracy zrezygnowała bo sie boi ![]() i jeszcze mi mowi ze ma nadzieje ze nie ona bedzie musiała swoje dzienne utargi liczyc bo sie boi zze soie pomyli ![]() no nie zatrudnią specjalnie dla małej ani osobe ktora jej bedzie utargi liczyc... nie lubie takiego czegos a moj tż twierdzi ze to jest bardzo kobiece taka nieporadność on lubi jak kobieta (zreszta chyba wiekszosc facetów) czegos nie potrafi zrobić i facet sie może wykazać niestety przy mnie tego nie ma bo ja jestem kobieta pracujaca zadnej pracy sie nie boje \i kran naprawie jak trzeba pomaluje pokój, złoże komode ![]() i on sie zawsze wkurza ze ja to wszystko umiem zrobic i sie małomesko czuje:P no to wam popisałam:P
#2270 |
Zadomowienie
|
Grazin na prezydenta
![]() ![]() ![]() A tak serio to zgadzam się z tym, że ty niezła babka jesteś ![]() ![]() Już niejednokrotnie zauważyłam, że ty Grażka super extra maszyna jesteś!! ..i łeb nie od parady ![]() ![]() A komoda to wiesz... ![]() Ja pamiętam jak po złożeniu jej naklejek szukałaś ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ostatecznie skonczyło sie bez naklejek i tego nie widać. a moze sie przyzwyczaiłam:P dziękuję Loluś bardzo to miłe ![]() zawsze jak mi źle tro sobie myśle ze jej Lolcia ktora myśli ze dam rade i musze dać;P może to głupie ale mnie motywuje ![]()
![]() |
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Umiem w domu zrobić więcej niż tż ![]() A w czasie remontu, jak byłam w ciąży też chciałam pomagać i mnie wyganiali ![]() No, a ja mieszkanie sama z tatą wykańczałam, więc i zakładanie gniazdek i kładzenie kafelków mi nie obce ![]() Także żółwik ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Rozeznanie
|
popieram
![]() życie nas uczy różnych wyzwań a ci co pod kloszem chowani to w późniejszym życiu mają przewalone bo nic sami zrobić nie potrafią Ja z tż jak byłam w ciąży kładliśmy panele ![]() Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-09-19 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
698 dla Seby
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- A w ogóle pierwsza trójka w ogóle nie ma fajnych min ![]() 4 miejsce jest fajne ![]() I w ogóle nie wiem, czemu ta trójka ma tyle głosów... ![]()
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie tez tata wszystkiego uczył bo był majsterkowiczen a ja uwielbiałam z nim rózne rzeczy robic ![]() kurcze mopze sie uda na 6 miejsce wskoczyc ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- nie wiem i tez jestem zbulwersowana ![]()
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
hello dziewczynki
Gabul padł, wściekała się, że ją na beka biorę a nie do łoża kładę ![]() ja nie chce jesieni ........ ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- co do chowania pod kloszem, mamy takiego kolegę, z którego zdzieramy, że w piwnicy był chowany, bo truskawki ze śmietaną jadł pierwszy raz dopiero na studiach ![]() a kiedyś jak mu się surowe jajko rozbiło na podłodze to zgadnijcie czym sprzatał : miotłą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie chce
![]() jak jest tak ciemni szaro i ponuro to mam occhote sie utopic w łyzce wody
#2278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
my juz wykapani
sebek zajada ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() no bywa ![]()
![]() |
#2280 |
Moderatoreska
|
Masakra od 40 minut walczę z nimi na nowo, co przysną budzą się z płaczem, co chwila dosłownie, a zmęczeni że szok, a ja tym bardziej już któraś noc z rzędu niespokojna no i dziś drugi dzień marudzenia.
Nie wiem co im czy ich denerwuje ten katar czy co? jakiegoś wielkiego nie mają, bo oddychać oddychają nie mają zapchanych nosków, a jak im się ciężej oddycha to od razu czyszczę i poszla w ruch też maść majerankowa pod nosek. Chwilami to mi się płakać chce ze zmęczenia ![]() sczepienie jutro odwołane, pediatra na urlopie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.