Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-02, 11:18   #2251
Mijus
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cześć Mamuśki
Ufff....nadrobiłam Was, ale na cytowanie nie mam siły.
Wróciliśmy w nocy i jestem strasznie nie wyspana i jakaś taka powykręcana wogóle. Wypiłam kawusię, może wskoczę na obroty.
Mieszkania oglądałam 4 z czego 3 to masakra Jednym jesteśmy zainteresowani i czekamy na decyzję właścicieli bo oglądało kilka osób i mają sobie wybrać lokatorów. No więc czekam na telefon.
Kochane gratuluje pięknych dzidziusiów - zdjęcia cudne
Agatek wszystko będzie dobrze Może warto iść jeszcze do innego lekarza na dodatkową kontrol? Jak dobrze kojarzę, to jesteś z kuj-pom, prawda? W Bydgoszczy przyjmuje genialny specjalista od USG - dr.Wasilewski - nie pracuje w żadnym szpitalu, prowadzi tylko prywatną praktykę.

Poniżej zdjęcie śpioszków które zauroczyły mojego tż i postanowił je kupić córci Miło mi się zrobiło, że tak sam od siebie coś kupił
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie0825.jpg (116,7 KB, 38 załadowań)
Stary 2011-10-02, 11:34   #2252
snesha
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
zajczyk dziękuje

kochana na foto malca dziwne nazwy, co oznaczają AC, GA, EDD? Widac jakieś 17 cm ale nie wiem czego? No i tam dalej jakieś FL, BPD, HC itp itd

doczytałam na necie: klik

Obwód główki- 23 cm, brzucha- 17 cm większą ma głowę od brzucha
AC - obwód brzuszka
GA - czas trwania ciąży wg ostatniej miesiączki
EDD - przewidywana data porodu
FL - długość kości udowej
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki, czyli szerokość główki od ciemienia do ciemienia
HC – obwód główki

Na podstawie BPD, HC, FL, AC obliczana jest masa płodu. Długości dzidziaka już się nie mierzy w tym wieku - za stary jest.
O głowę się nie martw - zawsze jest większa. Dlatego noworodek powinien rodzić się najpierw głową bo jest największa i najtrudniej "przecisnąć" się przez miednicę mamusi. Jak głowa pójdzie to potem jest już z górki.

Generalnie co do wymiarów to nie ma się czym martwić. Lekarz ma w USG takie "widełki" - jeżeli nie jest ponad albo poniżej normy to jest ok. Maluchy rosną czasem skokowo, i to też są ludzie - różnią się między sobą wagą czy wzrostem.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 11:53   #2253
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Agatek wszystko będzie dobrze Może warto iść jeszcze do innego lekarza na dodatkową kontrol? Jak dobrze kojarzę, to jesteś z kuj-pom, prawda? W Bydgoszczy przyjmuje genialny specjalista od USG - dr.Wasilewski - nie pracuje w żadnym szpitalu, prowadzi tylko prywatną praktykę.

Poniżej zdjęcie śpioszków które zauroczyły mojego tż i postanowił je kupić córci Miło mi się zrobiło, że tak sam od siebie coś kupił
pójdę do mojego gina, bo teraz byłam 1 raz u innego, żeby tż chociaż raz zobaczył zajączka. A tak mam super gina i jest ordynatorem w szpitalu, także w razie co, będę miała pomoc idę ponownie, ale to za 2 tyg

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 11:53   #2254
tygrysia
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki z brzuszkami

Trudno Was nadrobić

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
W moim roczniku tez zawsze bylo wiecej dziewuch, a chlopy mogly przebierac, a przebierac
istnieje mit, ze jak same chlopaki sie rodza, to na wojne...
Teraz dziewuchy będą przebierać Na żadną wojnę małego nie puszczę!

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Moj zawsze mowi prawie obrazony, ze on chcialby byc wpuszczany rowniez na badanie ginekologiczne, a nie tylko na usg
Mój znowu w drugą stronę. Przy badaniu ginekologicznym to się odwraca. Stwierdził, że nie chce, aby Mu się t z ginekologiem kojarzyło

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam.

Do tż-ta znowu brat przyjechał z tą leniwą żoną niemką, która dupy nie ruszy by po sobie posprzatac.

W ogole to tż-ta mam z głowy, bo już pija, a ja nie mam ochoty patrzeć na te pijackie gadki.

Dostałam od teściowej paczke upominkową;d kosmetyki i słodycze, heh ;P

Kręgosłup mnie boli jak diabli, a może to nie kręgosłup a nerki? hmmm

Jak tam? Wszystko u Was ok ?
Zosia, Ty to się masz z tym TŻ-em... Ja bym nie wytrzymała, gdyby mój dużo pił. Dobrze, że teściowa o Tobie pamięta. Miło otrzymać taką paczuszkę
Mnie pobolewa już kręgosłup lędźwiowy....

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A właśnie... na zestawieniu z USG mam napisane, że małe ma 558g i 195 mm (od główki do pupy)... chyba dużo
Bambusek, a który to tydzień? Bo mój waży aktualnie podobnie - 522 g.

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
a nie boisz się alergii u dziecka? bo ja mam wyrzuty sumienia ilekroć sięgam po kolejny kubek mleka... Zawsze lubiłam mleko, a teraz w ciąży wybitnie!! mogłabym wypić cały litr w ciągu dnia, ale się ograniczam do połowy

Muszę zapytać moja ginkę, co o tym myśli.
Moim zdaniem to mit z tym mlekiem. Można je pić w ciąży, ale nie należy się zmuszać. Mleko jest znakomitym źródłem wapnia i wielu witamin, a także białka. Chociaż lepiej pić np. jogurt, kefir czy jeść ser żółty, bo organizm dorosłych ludzi lepiej przyswaja substancje odżywcze z mleka sfermentowanego.Raczej o to chodzi.
Jeśli rodzice mają skazę białkową, to wtedy należy się wstrzymać z piciem mleka lub pić niehomogenizwane.

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2011-10-02 o 11:59
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 12:07   #2255
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
AC - obwód brzuszka
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki, czyli szerokość główki od ciemienia do ciemienia
HC – obwód główki

Na podstawie BPD, HC, FL, AC obliczana jest masa płodu. Długości dzidziaka już się nie mierzy w tym wieku - za stary jest.
O głowę się nie martw - zawsze jest większa. Dlatego noworodek powinien rodzić się najpierw głową bo jest największa i najtrudniej "przecisnąć" się przez miednicę mamusi. Jak głowa pójdzie to potem jest już z górki.

Generalnie co do wymiarów to nie ma się czym martwić. Lekarz ma w USG takie "widełki" - jeżeli nie jest ponad albo poniżej normy to jest ok. Maluchy rosną czasem skokowo, i to też są ludzie - różnią się między sobą wagą czy wzrostem.
dziękuję za info zobaczymy co to będzie... w miesiąc przytyłam 3,5 kg a wszystko zamiast do dzidzi idzie mi w tyłek i biodra!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 13:29   #2256
NataliaM1103
Rozeznanie

witam dziewczyny
przez te pare dni co byłam w szpitalu teraz ciągle łapie "schize" ciągle coś wymyślam.dzisiaj dusi mnie cos lekko z boku a ja juz panikuje - a to pewnie synus uciska.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 15:26   #2257
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
No to ja sie chwale. Fotka moze nie pokazuje atrakcyjności ciuszków bo w zasadzie to same bodziaki i pajace takie po domu i do spania. Wyjściowe ciuszki które dostałam( 2 wory) są jeszcze w Pl. Ale kombinezoniki są słodkie

W sumie dostałam:

śpiochy 3 + 2 kaftaniki
body krótki rekaw 12
body długi rekaw 7
pajac 17
pajac grubszy 5
kombinezon gruby 1
kompinezon cieńszy 1

i to na rozmiar od 0-3mieś. Oraz jeden gruby kombinezon(ten jasny) wiekszy ale pewnie nie wykorzystam bo już za ciepło bedzie.
Tak myśl ze tyle na początek mi starczy, bo pewnie jeszcze cos dostane jak koleżanki przyjdą np. do szpitala to nie mam co szalec.
No i ponczo o którym mówiłam
Superowe

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Hello
Zakochalam sie w tym wozku ZIPP 3X3
Wczoraj wrocilismy po 23.00 i od razu poszlismy spac. Zdjec mam mnostwo, pozniej zrobie album . Wyjechalismy o 9.30 rano, bylismy tam kolo 11.00 , auto zostawilismy na calodziennym parkingu i poszlismy na spacer promenada, zjedlismy jakies przekaski, pogralismy na automatach, potem do restauracji na rybke na obiadek i na plaze. Woda byla b. zimna ale ze grzelo slonce okrutnie to sie pokapalismy troche, a Mili tylko pomoczyla nozki. Ludzi bylo z milion i znalezc wolny m2 na piasku to byl wyczyn . Gdy slonce zaczelo zachodzic poszlismy zaniesc toboly do auta i do lunaparku . Wybawilismy sie wszyscy, nawet bylam na kolejce gorskiej (ale takiej spokojniejszesz gdzie nie zapinali w pasy). Mili jedzila na karuzelach raz ze mna, raz z tata. Zjedlismy lody, gofry i hot dogi, kupilismy balona z helem i okolo 22.00 zebralismy sie do domu. Miasteczko cale jeszcze zylo, wszedzie muzyka, mnostwo ludzi, koncerty na zywo , szkoda ze nie znalezlismy noclegu no ale przynajmniej nie wydalismy fortuny bo strasznie tam drogo a jakby nocleg doszedl. I tak sporo poszlo bo przy moim bracie i corce naciagaczce to i my i rodzice latwo moga pojsc z torbami .
Ale super dzionek:jupi :

Cytat:
Napisane przez snesha Pokaż wiadomość
AC - obwód brzuszka
HC – obwód główki

Dzięki za tą legendę
Myślałam, że HC, to długość ciała, bo to było największe z długości

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Bambusek, a który to tydzień? Bo mój waży aktualnie podobnie - 522 g.
dzisiaj idealnie 23 tydzień
Lekarz mówił, że będzie duże dziecko, tymbardziej, że u mojego męża często rodzą się maluchy pow. 4 kg

My dziś leniwie spędzamy dzień
Bobo całą noc dawało czadu, więc się nie wyspałam, a potem w Kościele i dalej cały czas się wierciło dopiero po spacerku się uspokoiło:P
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 15:33   #2258
Haniula
Zakorzenienie

hej mamusie

My tez zaczynamy dzis 23 tydzien
A jutro wizyta połówkowa u doktora

Mąż dziś wyjechał na cały tydzien do szkoły , wiec bedziemy same z Lenką juz mi smutno i teskno
Bylismy dziś na pożegnalnym obiedzie w restauracji, a potem dostalismy niespodziewanego gościa- moja przyjaciolka nic nie mówiąc przyjechała. Ona niedawno sie wyprowadziła do swojego faceta do Niemiec, a miała być dopiero w listopadzie, a przyjechała na tydzien bardzo miła niespodzianka No i przynajmniej szybciej zleci mi czas do powrotu P.

Lenka dostała od niej boskie buciki a ja błyszczyk, zeby byc sexy mama
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0333.jpg (118,9 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-10-02 o 15:34
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 16:17   #2259
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Hej, wróciliśmy z obiadu u teściów, najadłam się jak... były zrazy a ja je uwielbiam mamy jeszcze na jutro

Cytat:
Może warto iść jeszcze do innego lekarza na dodatkową kontrol? Jak dobrze kojarzę, to jesteś z kuj-pom, prawda? W Bydgoszczy przyjmuje genialny specjalista od USG - dr.Wasilewski - nie pracuje w żadnym szpitalu, prowadzi tylko prywatną praktykę.

śpioszki pierwsza klasa, mi czasem smutno, że tż nie chce oglądać ciuszków, nie interesuję się nimi... nie mówiąc o zakupach. Ale on sobie nie lubi kupować, więc jakoś się do tego przyzwyczaiłam

a dr Wasilewski ma rzeczywiście bardzo dobre opinie jeśli chodzi o usg. Sama byłam u niego na połówkowym dodatkowo, bo chciałam żeby małego obejrzał inny lekarz.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Lenka dostała od niej boskie buciki a ja błyszczyk, zeby byc sexy mama
buciki boskie kurde, ale ten czas już zaraz wkraczamy w III trymestr. Nie zdążymy się obrócić a tu będziemy się rozpakowywać.
Stary 2011-10-02, 16:23   #2260
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Dużo nabiału spożywacie?
Ja bardzo dużo i nie wiem, czy nie za dużo. codziennie piję dwa kubki ciepłego mleka, jem żółty i topiony ser, czasem jogurt, serek wiejski....
sporo, 5 razy w tyg. miseczka mleka z płatkami, często duży kubek kawy na mleku, a nie wodzie. Czasem jogurt, co drugi dzień ser biały na zmianę z żółtym uwielbiam nabiał

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam.

Do tż-ta znowu brat przyjechał z tą leniwą żoną niemką, która dupy nie ruszy by po sobie posprzatac.

W ogole to tż-ta mam z głowy, bo już pija, a ja nie mam ochoty patrzeć na te pijackie gadki.

Dostałam od teściowej paczke upominkową;d kosmetyki i słodycze, heh ;P

Kręgosłup mnie boli jak diabli, a może to nie kręgosłup a nerki? hmmm

Jak tam? Wszystko u Was ok ?
u mnie średnio już pisałam że martwię się twardnieniem brzuszka, we wt idę do swojego lekarza a od pt łykam 3x 1 nospę - starałam się sporo leżeć wczoraj ale w pt ciężką podróż do rodziców mieliśmy, wczoraj też parę sklepów odwiedziłam, dziś wróciliśmy do domu więc kolejna podróż. Po drodze zamówiliśmy wózek musiałam zrobić obiad i dopiero mogę odpocząć, czyli poleżeć plackiem. A jutro do pracy więc tyle tego mojego odpoczynku

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy nam się przyda śpiworek do wózka dla dzidzi, czy już nie będzie potrzebny ? Jak urodzę na początku lutego to pewnie wyjdę dopiero pod koniec miesiaca na dwór, czy się opłaca teraz kupić czy dopiero za rok?
ja będę mieć, kupuje też kombinezonik i pewnie na zmianę w zalezności od temp. na dworze, będę dziecko ubierać

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
No to ja sie chwale. Fotka moze nie pokazuje atrakcyjności ciuszków bo w zasadzie to same bodziaki i pajace takie po domu i do spania. Wyjściowe ciuszki które dostałam( 2 wory) są jeszcze w Pl. Ale kombinezoniki są słodkie

W sumie dostałam:

śpiochy 3 + 2 kaftaniki
body krótki rekaw 12
body długi rekaw 7
pajac 17
pajac grubszy 5
kombinezon gruby 1
kompinezon cieńszy 1

i to na rozmiar od 0-3mieś. Oraz jeden gruby kombinezon(ten jasny) wiekszy ale pewnie nie wykorzystam bo już za ciepło bedzie.
Tak myśl ze tyle na początek mi starczy, bo pewnie jeszcze cos dostane jak koleżanki przyjdą np. do szpitala to nie mam co szalec.
No i ponczo o którym mówiłam
wow ale piękne rzeczy masz dobrze!!!
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Zaraz jadę do Lidla po świeżutkie, ciepłe bułki :brzyda l:
mniami te bułeczki
Cytat:
Hello
Wczoraj wrocilismy po 23.00 i od razu poszlismy spac. Zdjec mam mnostwo, pozniej zrobie album . Wyjechalismy o 9.30 rano, bylismy tam kolo 11.00 , auto zostawilismy na calodziennym parkingu i poszlismy na spacer promenada, zjedlismy jakies przekaski, pogralismy na automatach, potem do restauracji na rybke na obiadek i na plaze. Woda byla b. zimna ale ze grzelo slonce okrutnie to sie pokapalismy troche, a Mili tylko pomoczyla nozki. Ludzi bylo z milion i znalezc wolny m2 na piasku to byl wyczyn . Gdy slonce zaczelo zachodzic poszlismy zaniesc toboly do auta i do lunaparku . Wybawilismy sie wszyscy, nawet bylam na kolejce gorskiej (ale takiej spokojniejszesz gdzie nie zapinali w pasy). Mili jedzila na karuzelach raz ze mna, raz z tata. Zjedlismy lody, gofry i hot dogi, kupilismy balona z helem i okolo 22.00 zebralismy sie do domu. Miasteczko cale jeszcze zylo, wszedzie muzyka, mnostwo ludzi, koncerty na zywo , szkoda ze nie znalezlismy noclegu no ale przynajmniej nie wydalismy fortuny bo strasznie tam drogo a jakby nocleg doszedl. I tak sporo poszlo bo przy moim bracie i corce naciagaczce to i my i rodzice latwo moga pojsc z torbami .
Oki idziemy z Milka do parku bo dzis znowu upal
A co do pogody to wczoraj powietrze stalo, zero wiatru i nawet o 22.00 bylismy wyrozbierani bo goraco bylo. Ciekawe kiedy sie zacznie robic jesien

mieliście świetny dzień, ale wam zazdroszczę

Cytat:
hej mamusie

trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 16:24   #2261
MartuNiunia87
Rozeznanie

WitAM Tak sobie was teraz nadrabiałam :P widzę, że większość ma etap kombinezona, nasza córcia ma jeden jasno zielony taki ocieplany a z wierzchu taki welurek do niego są rękawiczki i buciki na sznureczku (to po syneczku) i on jest na rozmiar 68, a drugi ma taki mały rozmiar 50/56 to on jest niebieski tzn takie "moro" niebieski/jasno niebieski/krem/biel a każda plamka tego moro jest w kształcie misia (ten dostałam od szwagierki, która dostała go dla synusia, ale on urodzony w lipcu wiec nie skorzystał) więc teraz jedynie muszę dokupić jej czapeczkę bardzie w "damskim" odcieniu, nawet mam upatrzoną, ale nie było rozmiaru

ciuszków ma mega duuuużo jak tylko będę u mamy (tam kiedyś mieszkaliśmy) to porobię focie i wrzucę. Na chrzciny (chcemy ją chrzcić na święta wielkanocne 2012) chciałabym kupić jej ten z fotki którą wrzucam, wiem, że przeważnie na chrzciny to białe się ubiera ale mi się ten różowy podoba...taki dziewczęcy jest no i chodzi też, że przecież nie tylko na chrzest jej go ubiorę tylko wykorzystam później

Ten biały komplet kosztuje 125 zł - masakra
a ten różowy, nie taka tragedia bo 58zl płaszczyk i 17 kapelusik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (74,5 KB, 31 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 16:28   #2262
Mijus
Rozeznanie

Nabrałam ochoty na pierogi z kapustą i grzybami
Poleciałam na zakupy i robię Prawdziwki suszone się gotują, kapustka też. Skończę farsz i biore się za ciasto
Coś czuje, że będę miała obiad na 3 dni
Do tego wszystkiego jeszcze zachciałam pomidorówki takiej prawdziwej z pomidorów, nie z przecieru ....też już się pichci Mniam, mniam
Stary 2011-10-02, 16:35   #2263
MartuNiunia87
Rozeznanie

mmm...też bym zjadła

Ja właśnie wcinam chlebek z nutellą w sumie to synuś wcina a ja się dołączyłam

ale co do pierogów.... ruskie leżą mi na sercu... chyba jutro sobie takie zrobię :P
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-02, 16:41   #2264
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Poleciałam na zakupy i robię Prawdziwki suszone się gotują, kapustka też. Skończę farsz i biore się za ciasto
Do tego wszystkiego jeszcze zachciałam pomidorówki takiej prawdziwej z pomidorów, nie z przecieru ....też już się pichci Mniam, mniam
mm, ale Cię naszło my w piątek mieliśmy taką pomidorówkę od babci tż. Ze swoich pomidorów. Pychaaa
Stary 2011-10-02, 16:54   #2265
MartuNiunia87
Rozeznanie

aaaaa ostatnio w real skusiłam się i kupiłam małej taki śpiworek do spania na zimne dni... żeby się nie wykopywała .. ładniutki taki różowy z zajączkiem, z zewnątrz jest z bawełny takiej pętelkowej jak ręczniki a w środku miękka bawełna i pomiędzy tym chyba jest jakieś lekkie watowanie albo to ta tkanina "ręcznikowata" sprawia takie wrażenie, nachodziłam się za tym troszkę bo były kiedyś piękne w TESCO przecenione z 100 jakoś na 30 zł tylko, że wtedy to ja nie wiedziałam jeszcze czy róż czy niebieski , ale promocja była taka, że po 2 dniach nie było śladu po nich a w innych sklepach ceny za taki spiworek od 50 zł w górę... to troszkę dużo w końcu to głównie do spania w domu... a za ten w realu dałam 24.95 zł także spoko się udało , zrobię foto to wrzucę
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-02, 16:57   #2266
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
mniam

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
mm, ale Cię naszło my w piątek mieliśmy taką pomidorówkę od babci tż. Ze swoich pomidorów. Pychaaa
ja jadłam wczoraj pomidorówkę u mamy
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
mmm...też bym zjadła

ale co do pierogów.... ruskie leżą mi na sercu... chyba jutro sobie takie zrobię :P
ciagle jak w sklepie przechodze koło nutelli to mam chęc ją wziąc ale zaraz sobie myślę że pochłone ją w dwa dni a u mnie to 11kg na plusie więc nie ma przelewek

Stary 2011-10-02, 17:12   #2267
MartuNiunia87
Rozeznanie

jak się nauczyć robić na szydełku ? takie piękności znalazłam na allegro... chciałabym tak umieć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fasdx.jpg (77,4 KB, 41 załadowań)
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-02, 17:16   #2268
uska000
Zadomowienie

czesc mamusie ja jak wyszlam o 14 tak teraz wrocilam przeszlam moja wies z prawami miejskimi wzdluz i wszerz i wrocilam noi 2 paczki wtrabilam po drodze;p

a teraz herbatka i lozeczko

moze jeszcze zagladne ale nie obicuje

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 17:16   #2269
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
jak się nauczyć robić na szydełku ? takie piękności znalazłam na allegro... chciałabym tak umieć
boskie ja mam jedne śpiochy takie na szydełku, które sama nosiłąm mam nadzieje, ze mojej wnuczce też je przekaże

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-02, 17:20   #2270
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
mniam

ja jadłam wczoraj pomidorówkę u mamy

ciagle jak w sklepie przechodze koło nutelli to mam chęc ją wziąc ale zaraz sobie myślę że pochłone ją w dwa dni a u mnie to 11kg na plusie więc nie ma przelewek
nooo.... u mnie 6-7kg na plusie... ale póki co sam brzuch do przodu mi tylko rośnie.... zobaczymy, a z nutelli właśnie musimy zrezygnować dlatego wyczyściliśmy słoik dziś z synusiem bo młody nie może niby orzechów (się okazało) no i musimy zamienić ją na inny krem do pieczywa czekoladowy... nie orzechowy (wiadomo śladowe ilości ma każdy prawie).. aj w ogóle liczę, że córeczka już nie będzie przeżywała tego co Tomuś... miał nie dawno usówany 3 migdał, 2 boczne podciętę oprócz tego ma alergię wziewną (drzewa, trawy, chwasty, zboża) no i ostatnio wyszło w testach, że pokarmową też ale "jedynie " na paprykę i orzechy włąśnie...ta papryka to ok bo i tak jej nie jadł, ale z orzechami gorzej...monte , nutella itp...
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-02, 17:33   #2271
MissZuzia
Zadomowienie

A to moje wczorajsze nabytki

Mam już:

56
-3 śpiochy
- 1 pajac
- 1 kaftan
więc ciut brakuje m.in. body i może z jeden pajac bo kto wie jak wielki szkrabek się pojawi

62
- 4 śpiochy
- 3 pajace
- 7 body długi
- 3 kaftany
- czapeczka
- 1 półśpiochy
Co więcej mieć powinnam z tego rozmiaru
Kombinezonik na pewno. Ale co więcej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4741.jpg (35,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4742.jpg (34,3 KB, 23 załadowań)

Stary 2011-10-02, 17:46   #2272
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

Mam już:

56
-3 śpiochy
- 1 pajac
- 1 kaftan
więc ciut brakuje m.in. body i może z jeden pajac bo kto wie jak wielki szkrabek się pojawi

62
- 4 śpiochy
- 3 pajace
- 7 body długi
- 3 kaftany
- czapeczka
- 1 półśpiochy
Miss zuzia mysle, ze jakies takie cieplejsze wyjściowki, typu dresy, sweterki, rajstopki. Wg mnie tez body z krótkim rekawem sie przyda, ale to sa zdania podzielone
Napewno tez beda potrzebne skarpetki, i łapki niedrapki

dziewczyny, do jakiego rozmiaru planujecie kupować ubrania dla maluchów juz przed ich urodzeniem? Bo ja mam glownie 56 i 62, tylko pojedyncze rzeczy na 68+

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-10-02 o 17:47
Stary 2011-10-02, 17:59   #2273
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Miss zuzia mysle, ze jakies takie cieplejsze wyjściowki, typu dresy, sweterki, rajstopki. Wg mnie tez body z krótkim rekawem sie przyda, ale to sa zdania podzielone

dziewczyny, do jakiego rozmiaru planujecie kupować ubrania dla maluchów juz przed ich urodzeniem? Bo ja mam glownie 56 i 62, tylko pojedyncze rzeczy na 68+
o skarpetkach zapomniałam napisać mam dwie pary narazie. Łapki niedrapki oglądałam ale nie wzięłam bo zapomniałam, tyle różności w sklepie było ze zwariowałam
Ja nic nie mam na 68, mój tż uważa że kupimy to potem - pewnie przez net albo podczas jednego wyjścia do sklepu jak się wyrwę taaa
Oczywiście, kupię coś ale już nie będę go zabierać bo znów będzie awantura jak wczoraj gdy chciałam jeszcze coś w H7M wziąć to stwierdził, że JUŻ WSZYSTKO MAMY nie chodzi o kasę tylko uważa że za dużo kupiłam i dziecko szybko wyrośnie jakby się znał co z czym się nosi i jaki to rozmiar mamy a czego nie mamy - to właśnie mnie wnerwiło że mądrzy się nie wiedząc o czym mówi

A to nasz wózek, który dziś zamówiliśmy kolorystka szaro-morska z wyściółką w krateczkę szaro-morską. Plus torbę, parasolkę, oslonkę na nożki do spacerówki i śpiworek letnio-zimowy. Wózek będzie dop. na koniec listopada Zamówiliśmy też fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix w kolorze jak na zdjęciu i ta bazę do Isofixa, Family Fix
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 361be5fe7fc967dee87fb7a0f2e9d336.jpg (10,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8e2ee0b146a568c726adbffbe15cd581.image.135x150.jpg (5,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f_139370442-023e817b.jpg (8,8 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 61703870_caf_deepblue%20medium.jpg (23,4 KB, 5 załadowań)

Stary 2011-10-02, 18:01   #2274
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Hello

Ja też ! Bardzo mi się podoba, chętnie bym gdzieś go podejrzała na żywo
Cytat:

Mam już:

56
-3 śpiochy
- 1 pajac
- 1 kaftan

62
- 4 śpiochy
- 3 pajace
- 7 body długi
- 3 kaftany
- czapeczka
- 1 półśpiochy
fajne łupki !

Dzisiaj dzień odwiedzin u teściów - niedawno wróciliśmy do domku. Jutro mąż jedzie w delegację, a ja mam o 9:10 wizytę połówkową

A przed chwilką kupiłam termometr na allegro: http://allegro.pl/bezdotykowy-termom...835922075.html

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:14   #2275
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
WitAM Tak sobie was teraz nadrabiałam :P widzę, że większość ma etap kombinezona, nasza córcia ma jeden jasno zielony taki ocieplany a z wierzchu taki welurek do niego są rękawiczki i buciki na sznureczku (to po syneczku) i on jest na rozmiar 68, a drugi ma taki mały rozmiar 50/56 to on jest niebieski tzn takie "moro" niebieski/jasno niebieski/krem/biel a każda plamka tego moro jest w kształcie misia (ten dostałam od szwagierki, która dostała go dla synusia, ale on urodzony w lipcu wiec nie skorzystał) więc teraz jedynie muszę dokupić jej czapeczkę bardzie w "damskim" odcieniu, nawet mam upatrzoną, ale nie było rozmiaru

ciuszków ma mega duuuużo jak tylko będę u mamy (tam kiedyś mieszkaliśmy) to porobię focie i wrzucę. Na chrzciny (chcemy ją chrzcić na święta wielkanocne 2012) chciałabym kupić jej ten z fotki którą wrzucam, wiem, że przeważnie na chrzciny to białe się ubiera ale mi się ten różowy podoba...taki dziewczęcy jest no i chodzi też, że przecież nie tylko na chrzest jej go ubiorę tylko wykorzystam później

Ten biały komplet kosztuje 125 zł - masakra
a ten różowy, nie taka tragedia bo 58zl płaszczyk i 17 kapelusik
Śliczny ten różowy I my tez chcielibyśmy chrzciny zrobić w Wielkanoc

Cytat:
Moja mama w sezonie pomidorowym tylko taką robi I jak ja nie lubię pomidorówki, to taką chętnie zjadam

Cytat:
mmm...też bym zjadła

Ruskie pierogi mam od teściowej zamrożone Zjem w któryś dzień po pracy

Cytat:
nooo.... u mnie 6-7kg na plusie... ale póki co sam brzuch do przodu mi tylko rośnie.... zobaczymy, a z nutelli właśnie musimy zrezygnować dlatego wyczyściliśmy słoik dziś z synusiem bo młody nie może niby orzechów (się okazało) no i musimy zamienić ją na inny krem do pieczywa czekoladowy... nie orzechowy (wiadomo śladowe ilości ma każdy prawie).. aj w ogóle liczę, że córeczka już nie będzie przeżywała tego co Tomuś... miał nie dawno usówany 3 migdał, 2 boczne podciętę oprócz tego ma alergię wziewną (drzewa, trawy, chwasty, zboża) no i ostatnio wyszło w testach, że pokarmową też ale "jedynie " na paprykę i orzechy włąśnie...ta papryka to ok bo i tak jej nie jadł, ale z orzechami gorzej...monte , nutella itp...
Martuniunia, szkoda synusia Alergia to straszne świństwo jest

A buciki cudne Możesz podać namiary na nie?

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:

Ja na 68 nic nie będę kupować Kupię później, jak dzidziuś urośnie

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:

Dzisiaj dzień odwiedzin u teściów - niedawno wróciliśmy do domku. Jutro mąż jedzie w delegację, a ja mam o 9:10 wizytę połówkową
My też byliśmy dzisiaj u teściów

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:23   #2276
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Jutro mąż jedzie w delegację, a ja mam o 9:10 wizytę połówkową

A przed chwilką kupiłam termometr na allegro: http://allegro.pl/bezdotykowy-termom...835922075.html
trzymam kciuki za wizytę

a ten termometr to super sprawa, ale sporo kosztuje

Stary 2011-10-02, 18:33   #2277
Angelika_26
Raczkowanie

Witam mamusie.

A co myślicie o wózkach Mutsy?? Ja chyba taki zakupie. Poniżej link.

http://link.marktplaats.nl/488166285
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:33   #2278
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
trzymam kciuki za wizytę

a ten termometr to super sprawa, ale sporo kosztuje
Dziękuję, a co do kosztu termometru, to wiem, że drogi, ale potrafię odmówić sobie kilka "głupotek" kosztem jednej porządnej rzeczy

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:40   #2279
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
o skarpetkach zapomniałam napisać mam dwie pary narazie. Łapki niedrapki oglądałam ale nie wzięłam bo zapomniałam, tyle różności w sklepie było ze zwariowałam
Ja nic nie mam na 68, mój tż uważa że kupimy to potem - pewnie przez net albo podczas jednego wyjścia do sklepu jak się wyrwę taaa
Oczywiście, kupię coś ale już nie będę go zabierać bo znów będzie awantura jak wczoraj gdy chciałam jeszcze coś w H7M wziąć to stwierdził, że JUŻ WSZYSTKO MAMY nie chodzi o kasę tylko uważa że za dużo kupiłam i dziecko szybko wyrośnie jakby się znał co z czym się nosi i jaki to rozmiar mamy a czego nie mamy - to właśnie mnie wnerwiło że mądrzy się nie wiedząc o czym mówi

A to nasz wózek, który dziś zamówiliśmy kolorystka szaro-morska z wyściółką w krateczkę szaro-morską. Plus torbę, parasolkę, oslonkę na nożki do spacerówki i śpiworek letnio-zimowy. Wózek będzie dop. na koniec listopada Zamówiliśmy też fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix w kolorze jak na zdjęciu i ta bazę do Isofixa, Family Fix
MissZuzia super ten wózeczek, co to za firma? Bardzo długi czas oczekiwania.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:42   #2280
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Śliczny ten różowy I my tez chcielibyśmy chrzciny zrobić w Wielkanoc

Martuniunia, szkoda synusia Alergia to straszne świństwo jest

A buciki cudne Możesz podać namiary na nie?

Właśnie dla tego skłaniam się ku temu aby kupić ten różowy komplecik... się oprzeć nie mogę

a buciki proszę:

http://allegro.pl/buciki-szydelkowe-...838568456.html

albo tu cała lista szydełkowych bucików- rękodzieł

http://allegro.pl/listing.php/search...category=25954
Martynka- 23.02.2012

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości