![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
apteczna farba? pierwsze słyszę ... ale ważne że równo pokryło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
wysle Ci zaraz PW z moimi danymi to mnie zaprosisz na FB?
![]() chyba jednak przekonam sie do solarium LASKI CO SIE SOLARYZUJA jak czesto trzeba chodzic zeby podtrzymac opalenizne? 1xtydz na 10-15min wystarczy? Princesko, Baha do Was pytanie ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- sa 3 apteczne: Biokap http://www.biokap.pl/paleta-kolorow/ Color&Soin http://www.colorsoin.pl/ Sanotint ![]() bez amoniaku (chociaz mi amoniak nie przeszkadza) a najlepsze ze wcale nie pachnie ani nie smierdzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do solarium to wprawdzie mam ponad roczna przerwe ale przed ciaza to byłam ekspertka ![]()
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() panicznie boje sie czerniaka ![]() samoopalacz ladny dal efekt ale idac miastem ciagle mysle czy mam z tylu jakis zaciek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zadomowienie
|
goldika poszły dwa zapro
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- baha a Ty na fb jestes? ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- jak jeszcze któras ma ochote to zapraszam piszcie na prw - bede zapraszac ![]() ![]() ![]() ![]()
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baha ma fb ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
![]() Nie było mnie ponad tydzień ![]() Nie nadrobie ponad 30 stron może mi ktoś skróci czy coś się działo błagam ![]() U nas mała zaczęła powoli raczkować ![]() ![]() ![]() ![]() To tyle jeśli chodzi o Lilkę ![]() U mnie nic nowego praca dom, praca i tak w kółko nie mam czasu ani sił wchodzić wieczorem (gdy LIlka zaśnie) na internet ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wy tu o solarium. Ja tez chodziłam jeszcze kilka lat temu namiętnie ale przeszło mi. Jakoś przemawiają do mnie te wszystkie teorie o czerniaku czy raku skóry i od 4 lat używam balsamu brązującego Loreal i jest super ![]() A co do staników to u mnie też tak było, że zawsze nosiłam stanik 75B czyli Polski standard ale trafiłam kiedyś na bardzo fajną stronę Biuściastych, gdzie jest bardzo dobrze wytłumaczone jak się zmierzyć no i od tamtej pory noszę 65D, tzn. przed ciążą a teraz jak karmię to mam 65 F ale myślę, ze jak skończę to spokojnie wrócę do starych staników. Nie wiem czy Wy też tak miałyście (mamy podwójne) ale ja przed pierwszą ciążą miałam większe piersi niż po karmieniu starszej córki, zagmatwałam tzn. przed ciążą miałam 65F a po zakończeniu karmienia 65D czyli teraz mogę mieć jeszcze mniejsze ![]() ![]() A chciałam jeszcze dodać, że naprawdę warto stosować balsamy ujędrniające biust, u mnie po zakończeniu karmienia miałam skórę jak staruszka na piersiach taką zwiotczałą zaczęłam stosować balsam z Avonu taki w fioletoeym pudełku i dał mi super rezultaty wiadomo nie ujędrnił mi piersi jako takich ale skóra była po nim super doszła do stanu naturalnej jędrności ![]()
![]() Edytowane przez agulan82 Czas edycji: 2012-05-11 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Wtajemniczenie
|
Oliviera ... mniemam ze to Ty.... no kolejna modelka w naszym gronie
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Aniu super że Lila taka zdolna... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a w skrócie- sporo dzieciaczków juz pełza, raczkuje a Anioliny córa tez już staje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zadomowienie
|
ja_dalia dziękuję ci kochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Wtajemniczenie
|
a u nas duuuuuu.pa , a do tego mloda odmawia jedzenia lyzeczka, bo zaraz ryk jest... jedynie cyc i kropka... mam nadzieje ze to zeby i że to juz finish
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
idziemy łeb w łeb ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
laski bylismy dzis na dworze od 11.30 do 17.30 z krotka przerwa na obiad- w zasadzie wpadlismy na gotowe pierogi i zupke dla maluszkow,zmiane pieluchy
efekt nr 1- dzieci wszystkie o 19 juz spaly ( sonia wrecz padla bez kolacji, kapieli, siku- usiadla na chwile i zasnela ![]() efekt 2- zjaralam plec y az mnie swedza ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- a my was gonimy tylko adas sie z pelzaniem wylamuje i calkiem profesjonalnie zasuwa do tylu ![]()
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Glam fajnie, ze dzieciarnia padla ![]() ![]() Mialam teraz przez godz 8letnia sasiadke pod opieka, ale fajnie angazowala sie we wszystko co z mlodym zwiaze. ciagle pytala w czym moze pomoc, zabawki mu dawala etc. A mlody smial sie w glos do niej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Zadomowienie
|
ale że o co chodzi bo nie kumam
![]()
#2267 |
Zakorzenienie
|
ale dla siebie czy dla malucha???
#2268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
zeby cokolwiek mi sie chcialo tak jak nie chce mi sie czegokolwiek
![]() kuchnia do posprzatania ![]() swinie chlew maja wiec tez trzeba posprzatac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nooo doczytalam na szczescie mialyscie litosc co do biustu to wg tej strony lobby biusciastych mi wychodzi 70 g czy jakos tak. a nosze 80 d ![]()
![]() |
#2272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poszlo zapro na fb i nk ![]()
![]() |
#2273 | |
Rozeznanie
|
sporo rzeczy....
np na sypko zamiast ziemniaków do mięcha, zupę -klika rodzajów. Wymaga sporo przypraw np. garam masala. Helena już tez próbowała czerwonej z marchewka i pietruszką. Cytat:
no kiełbasa, no! ![]() A i co do biust to Lobby Biuściastych jest super uświadamiające! mi tez przed ciążą wychodził ze am mieć niby 65 ale nie dawałam rady i staneło na 70. Czy ktokolwiek czyta moje posty? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zadomowienie
|
jesli to znowu do mnie to chyba mi dzisiaj słonce wypalilo mózg
![]() ![]()
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Ale jazda, na spacerze zaczepila mnie taka babcia. Oczywiscie matka blizniakow- 40 letnich. Opowiadala mi jak 40 lat temu to wygladalo, urodzila dzieci w 7 miesiacu ale w ogole nie wiedziala ze beda blizniaki. Cala ciaze lekarz jej mowil ze cos jest nie w porzadku, ze dziecko bedzie ulomne i nie przezyje ( pewnie wymacal 2 glowki czy 4 raczki i mu wyszlo ze cos dziwnego)
Jak zaczela rodzic to zrobili jej cc. I caly czas ja nastawiali na najgorsze... Ona sie budzi z narkozy i pyta co z dzieckiem- no zaraz przyjdzie lekarz i wszystko powie. To juz myslala ze dziecko nie zyje. A jak leksrz jej powiedzial ze dwojka to w oglupieniu po narkozie takiego szoku doznala ze zaczela Krzyczec ze jak to, najpierw jej mowia ze w ogole ma sie na dziecko nie nastawiac a potem ze ma dwojke. I ze to pewnie nie jej tylko jakas kobieta porzucila malenstwo a jej wciskaja ![]() No ale ty h 40 lat temu to sprzetu do ratowanoa wczesniakow prawie nie bylo- tylko inkubatory. Dzieci sie urodzily po 700 gr, cud ze przezyly chociaz corka nieslyszaca. Ale skonczyla studia, pracuje i wsio ok __________________ Oli na NK to ja juz z 2 lata nie wchodzilam. ale na FB zaakceptowalam juz ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
a wlasnie sobie uswiadomilam- soczewica to jest niemal chleb codzienny w indiach i jak gotowal moj tzt to w tygodniu co najmniej ze 3 razy byla na naszym stole a jak przeszlam na kuchnie mamusi to ponad rok juz nie jadlam, tylko tylwe ze maluchom 2 razy zrobilam
![]() |
#2276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasami moze mi cos umknac szczegolnie jak mam duzo do nadrobienia ![]() kiełbasa rulez!!! ![]() z tymi wymiarami pod biustem to tez zalezy od rozciagliwosci stanika ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
moge jeszcze pomarudzic o calej tej sytuacji z zaproszeniem mojego tzta do polski? bo mnie to strasznie gryzie,
to w ogole bez sensu. Ma np zezwolenie na staly pobyt w irlandii- no ale ze irlandia nie jest w strefie schengen to nic nam to nie daje Do stanow oboje dostalismy wizy 10- letnie... U nas dostal na 3 mce ![]() Teraz jak przyjedzie to na dluzej i chyba bedziemy musieli przechodzic przez zezwolenie na zamieszkanie na terenie rp, potem na osiedlenie i dopiero po chyba 5 latach mozna o pobyt staly lub obywatelstwo ciekawe ze dla strony indyjskiej moj wyjazd tam to zaden problem- dostalam wize na 5 lat i na podstawie aktu slubu moge dostac status poi czyli person of indian origin. To cos jak paszport- wyrobilismy to soni, ksoazeczka na 20 lat dowolna ilosc wjazdow. Mi jako malzonce tez cos takiego przysluguje ( nie wyrobilismy bo koszt to cos 1200 zl a wiza kolo 400 ![]() Tak ze u nas tylko takie cyrki, po prawie 3 tyg dzwonie do urzedu sie dowiedziec o status aplikacji i co slysze? Ze oni maja na to miesiac ![]() Ciekawe ze jak pare lat temu na nasz slub wyrabialismy zaproszenia dla 10 osob z rodziny meza- wielka akcja byla bo trzeba miec odpowiedni dochod na lebka wiec cala moja rodzina byla zaangazowana- rodzice pojechali z moja babcia do gdanska i tam zaproszenia dostali od reki ![]() w ogole zastanawiam sie gdzie by tu skarge zlozyc i na kogo bo to jest jakas paranoja...Chcesz zaprosic cudzoziemca to musisz zadeklarowac pokrycie wszystkich kosztow zwiazanych z pobytem i ewentualnie leczeniem, czyli udowodnic ze masz na to srodki( zaswiadczenie o zarobkach, wyciagi z konta itd) plus ze masz go gdzie zakwaterowac ( ksiega wieczysta, akt notarialny ew umowa wynajmu) na podstawie tych dokumentow urzad wojewodzki wydaje zaproszenie. Czaicie ten bezsens, chce zaprosic kogos do swojego domu za swoje pieniadze i jeszcze miesiac musze czekac na zgode? Malo tego ja sie zobowiazuje do pokrycia kosztow i to jest niejako bez sensu bo maz ubiegaja sie o wize oprocz zaproszenia musi miec jeszze Swoje ubezpieczenie i zaswiadczenie o dochodach do ambasady Miesiac czekania na zaproszenie, dwa tyg na wize, plus czas na doslanie tego zaproszenia do indii...wychodzi prawie dwa Mce czekania i nikogo nie obchodzi ze jestesmy 8 lat po slubie i trojka dzieci czeka ![]() dola mam na tym tle jak depresja pod elblagiem ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
ale ostatnio na fejsa ogolnego nic nie wstawiam (tylko na wizazowa grupe) bo mi siostra zaczela gledzic ze to obciachowe tak ciagle fotki dzieci wstawiac ![]()
![]() |
#2279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jestem w szoku ale z drugiej strony, to jest Polska właśnie ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- moje drogie dziecko nażarło sie dzisiaj chusteczki higienicznej ![]() ![]() ![]() i wogóle odkąd niby zasnęła przed 20ą juz 6 razy u niej byłam bo się wybudza zołza mala, ale to chyba przez ten upał bidulka ![]() ![]()
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam dylemat moralny
zadzwonila do mnie babcia ze moj biedny kuzyn chrzci corke w nastepnym tygodniu i nie ma dla niej sukieneczki i czy nie mam kiecki po soni. no owszem mam z tym ze sonia byla chrzczona jak miala z 7 mcy a jego corka w czerwcu 2 lata skonczy, na pewno w ta iecuszke nie wlezie mam dla Soni sliczna sukienusie, wypasiona, kolor ecru z taka haleczka i wykonczeniami w kolorze starego zlota, pasujacym bolerkiem itd, znanej firmy. sonia ja dostala w prezencie i tak naprawde miala ze 2 razy na sobie bo okazji ku temu nie bylo. waham sie czy mu pozyczyc czy nie,... moze pomyslicie ze perfidna jestem ale duza w tym zasluga mojej babci. babcia cale zeycie ma 1 corke i jednego wnuka- a moja mama i jej siostra, oraz ja i kuzynki zawsze bylysmy na drugim planie jak kuzynowi sie urodzila corka to babcia mu dala w prezencie 1000 euro na splate kredytu. ja dostalam 100 zl...babcia ma wypasiona emeryture kombatancka, darmowe leki itd. mieszkanie oczywiscie zapisala swojej ukochanej coreczce...bo ona biedna, moi rodzice i druga siostra mojej mamy sie dorobili mieszkania a biedna K. tylko ma kawalerke ![]() wk.. mnie to ze on i jego mamusia to biedni i im zawsze trzeba pomoc a jakos babcia nigdy nie pomysli ze ja tez jestem sama z trojka dzieci na utrzymaniu. w pewnym momencie kuzyn mial nieciekawa sytuacje, dlugi w polsce, zona bez pracy. moj maz zalatwil mu prace w irlandii za dobra kase, mieszkali u nas przez miesiac za darmo oczywiscie, pomoglismy im znalezc mieszkanie. no i tez niedobrze bo zona zaczela go zdradzac z nowym wspollokatorem i w koncu go zostawila... potem on w irlandii mieszkal kilka lat i oczywiscie zamiast cos odlozyc to nowych kredytow nabral...jak go babcia pytala jak to sie stalo ze jego byla zona wrocila do pl z kasa a on z dlugami to jej powiedzial ze on mial swoje potrzeby ![]() no dobra to sie zwierzylam, moze jestem perfidna ale jakos nie mam ochoty mu kiecki pozyczac zwlaszcza ze jak sie jego corka miala urodzic to dostali ode mnie wszystkie ciuszki po soni, dla niej wszystciuskomialam nowe, wiele rzeczy nawet nie ubranych. i jeszcze ze 2 torby ciuchow ciazowych po mnie. jak potem ja bylam w ciazy to poprosilam o zwrot. dostalam poplamione zmaty,nawet nie 10 proc tego co im dalam, najbardziej poniszczone zmechacone itd potem sie dowiedzialam ze reszte jego laska sprzedala na allegro ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43221823 #post43221823 wymienie Tresor Midnight Rose Edytowane przez glamourous Czas edycji: 2012-05-11 o 19:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:18.