Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-18, 13:01   #2251
KarolinaPW
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez IkaTg Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki za wizytę
Już jestem po. Wyniki ok. Nerki są zdrowe, mocz też nadzwyczaj dobry.
Szyjka na szczęście twarda i zamknięta, czyli te skurcze bardziej straszą niż robią coś złego, ale dalej mam się na wszelki wypadek oszczędzać. I to by było na tyle dobrych wieści...
Ginka pomierzyła moją miednicę i okazało się, że raczej nie mam szans na poród naturalny Jeden wymiar jest aż o 5 cm za niski. Boję się... Płakać mi się chce
Nie denerwuj się, wiesz na czym stoisz, dobrze, że Cię zmierzyli bo co by było jakby dopiero przy porodzie to wykryli.
Irmusia też juz wie, że będzie miała cc, a wiele dziewczyn wręcz by chciało, nie smutaj
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
nie, bo w banku kolejki dzis straszne, a ja nie po drodz emiaąłm. A jakos nie najlepiej sie czuje głow ami pęka brzuch mnie boli, krzyz..... Dałam se spokoj. Zreszta teraz bym jej udowodniła?
Może nie zrobiła tego specjalnie tylko zakręcona była i jakby sobie przeliczyła, że ma za dużo to by oddała.
Zresztą jak nie to ją myszy zjedzą za oszukanie ciężarówki
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 13:01   #2252
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
A wróciłaś się, żeby się upomnieć?

To Bronxy, prawda?
Piękne, ale wysokie strasznie
tak no wysokie są ale strasznie mi sie takie podobaja
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 13:02   #2253
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Szyjka na szczęście twarda i zamknięta, czyli te skurcze bardziej straszą niż robią coś złego, ale dalej mam się na wszelki wypadek oszczędzać. I to by było na tyle dobrych wieści...
Ginka pomierzyła moją miednicę i okazało się, że raczej nie mam szans na poród naturalny Jeden wymiar jest aż o 5 cm za niski. Boję się... Płakać mi się chce
fajnie, że po wizycie wszystko ok
A co do porodu, to cóż, cesarka też ma swoje zalety Najważniejsze, że dzidzia zdrowa, uszy do góry!

Ja nastawiłam dzisiaj pierwsze pranie Luśki. Na pierwszy ogień poszły pieluchy, prześcieradła i ochraniacz. Nas przez weekend nie będzie, wybywamy do teściów, to pranie sobie będzie spokojnie schnąć

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 13:03   #2254
natee
Zakorzenienie

Wróciłam z wizyty
Mocz, krew wszystko w jak najlepszym porządeczku. Ciśnienie 115/65 no i co najważniejsze Natanek leży główką do dołu Tak sie ciesze
Z wrażenia nie zważyłam sie Kolejna wizyta za 3 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane Mamusie
od wczoraj jestem w domu nawet weszłam na chwilkę żeby napisać pare słów ale ścieło mnie z nóg i zasnełam!
U nas wszystko dobrze,na ktg wychodziła lekka tachykardia ale sprawdzili mi przepływy i wszystko super,także to wina fenoterolu
miałam przed wypisem usg i Pucuś przybiera w ekspresowym tempie już ma 2404
jak ja się ciesze że jestem już w domumusze kończyć wyprawke i dzisiaj mąż z teściem malują duży pokój wiec mam mały sajgon i nie będe jeszcze na bieżąco z Wami,a tak jestem ciekawa co u Was słychać i jak szkraby rosną
BARDZO DZIĘKUJEMY Z MIŁOSZKIEM ZA WSZYSTIE MIŁE SŁOWA KCIUKI I WSPARCIE
wiem że nie dam rady nadrobić wszystkiego,ale postaram się wieczorem poczytać.
Miłego dnia i dużo zdrówka dla Was i dzidziusiów
Jak dobrze, ze już w domku a Pucuś rzeczywiście spory już
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zbieramy się na tego chińczyka
Do wieczora
Smacznego !
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
kupiłam sobie buty, mam nadzieje że po porodzie w nie wskocze
jakie wysooookie
ja nigdy nie miałam odwagi w takich chodzic

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 13:03   #2255
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda Kochana, ale bywa i tak
Stary 2012-05-18, 13:06   #2256
pumas
Zakorzenienie

Hej ho
Phdwao, śliczne buty, mam kilka takich, jeszcze w poprzedni czwartek w nich byłam w pracy... Teraz to już nie chce mi się stroić.
Prince, trza było się upomnieć, ale i tak pewnie niewiele byś wskórała :/
Red, nie martw się brakiem pomiarów, na pewno jeszcze parę razy się maleństwo przekręci i wtedy będzie można je pooglądać.
Muminku, super, że już wróciliście cali i zdrowi. Maluch Twój jest już ogromny !!!!! Moja w tym samym wieku waży o 600 g mniej. Ponoć dziewczynki są mniejsze, ale żeby aż o tyle?
Aga, byliśmy na Bagrach, na Kryspinów nie dojechaliśmy. Wrzucę jakieś fotki później, jest pięknie i prawie bezludnie

Niestety mój pies doprowadził mnie dzisiaj do takiej agresji, że postanowiłam ostatni raz puścić go ze smyczy. Wszystko było fajnie, do momentu, gdy mi zwiał, wołałam, i nic. Przyłapałam go na tarzaniu się w padlinie - po smrodzie wnioskuję, że były to zdechłe ryby !!!!! Nie dość, że cały śmierdzący na kilometr, to jeszcze brudny, że się go złapać nie dało, żeby się nie ubrudzić. No a największy problem miałam właśnie, żeby go złapać i wpakować do auta. Uciekał, szczekał, warczał, nie no, dramat Obcy ludzie musieli mi pomóc, miałam ochotę zabić tego skunksa. Po powrocie oczywiście kąpiel, 3 razy uciekł mi z wanny, pobrudził całe świeżo sprzątane mieszkanie, a żeby tego było mało, to dalej cuchnie Niestety nie mam już sił dzwigać 15kg psa i znowu szorować.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 13:12   #2257
IkaTg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ika a jakiego jesteś wzrostu? I jaki nosiłaś rozmiar przed ciażą?
gratuluję dobrych wyników
Mam 153 cm wzrostu i zawsze nosiłam rozmiar 34

Cytat:
Nie denerwuj się, wiesz na czym stoisz, dobrze, że Cię zmierzyli bo co by było jakby dopiero przy porodzie to wykryli.
Irmusia też juz wie, że będzie miała cc, a wiele dziewczyn wręcz by chciało, nie smutaj

Może nie zrobiła tego specjalnie tylko zakręcona była i jakby sobie przeliczyła, że ma za dużo to by oddała.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
fajnie, że po wizycie wszystko ok
A co do porodu, to cóż, cesarka też ma swoje zalety Najważniejsze, że dzidzia zdrowa, uszy do góry!

Ja nastawiłam dzisiaj pierwsze pranie Luśki. Na pierwszy ogień poszły pieluchy, prześcieradła i ochraniacz. Nas przez weekend nie będzie, wybywamy do teściów, to pranie sobie będzie spokojnie schnąć
Cytat:
szkoda Kochana, ale bywa i tak
Dziękuję Wam za wsparcie. Co ja bym bez Was zrobiła. Wiem, że dużo dziewczyn wolała by cc, ale ja tak strasznie boję się. To jak zwykła operacja. Nie wiem czy później będę mogła normalnie karmić i zająć się Małą. Co prawda będzie pomoc ze strony Tż i rodziców ale to nie to samo. Inaczej to sobie wyobrażałam. Muszę trochę poczytać na ten temat może się trochę uspokoję.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 13:23   #2258
wanilllka82
Wtajemniczenie

Ika, natee - dla zdrowych dzidziusiów

Ika wiele z dziewczyn wolałby zapłacić za cesarkę choć Cie rozumem to Twoja sytuacja ma tez wiele plusów, te co miały sobie chwalą i chcą jeszcze raz więc myślę że będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Niestety mój pies doprowadził mnie dzisiaj do takiej agresji, że postanowiłam ostatni raz puścić go ze smyczy. Wszystko było fajnie, do momentu, gdy mi zwiał, wołałam, i nic. Przyłapałam go na tarzaniu się w padlinie - po smrodzie wnioskuję, że były to zdechłe ryby !!!!! Nie dość, że cały śmierdzący na kilometr, to jeszcze brudny, że się go złapać nie dało, żeby się nie ubrudzić. No a największy problem miałam właśnie, żeby go złapać i wpakować do auta. Uciekał, szczekał, warczał, nie no, dramat Obcy ludzie musieli mi pomóc, miałam ochotę zabić tego skunksa. Po powrocie oczywiście kąpiel, 3 razy uciekł mi z wanny, pobrudził całe świeżo sprzątane mieszkanie, a żeby tego było mało, to dalej cuchnie Niestety nie mam już sił dzwigać 15kg psa i znowu szorować.
taki rozkoszny piesek a taki niegrzeczny, też by mi ciśnienie podniósł tym bardziej że przy moim wyczulonym węchu teraz to chyba bym zwróciła obiad, a tu jeszcze wpakuj takiego do auta a tak przy okazji to nie boisz się jeździć za kierownicą? ja już mam pewne opory, niedaleko mam brzucha od kierownicy

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-05-18 o 13:25
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 13:26   #2259
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty
Mocz, krew wszystko w jak najlepszym porządeczku. Ciśnienie 115/65 no i co najważniejsze Natanek leży główką do dołu Tak sie ciesze
super wiesci

Cytat:
Hej ho
Phdwao, śliczne buty, mam kilka takich, jeszcze w poprzedni czwartek w nich byłam w pracy... Teraz to już nie chce mi się stroić.
Prince, trza było się upomnieć, ale i tak pewnie niewiele byś wskórała :/
Red, nie martw się brakiem pomiarów, na pewno jeszcze parę razy się maleństwo przekręci i wtedy będzie można je pooglądać.
Muminku, super, że już wróciliście cali i zdrowi. Maluch Twój jest już ogromny !!!!! Moja w tym samym wieku waży o 600 g mniej. Ponoć dziewczynki są mniejsze, ale żeby aż o tyle?
Aga, byliśmy na Bagrach, na Kryspinów nie dojechaliśmy. Wrzucę jakieś fotki później, jest pięknie i prawie bezludnie

wspolczuje, namęczyłaś sie niepotrzebnie przez psiaka
Cytat:
Dziękuję Wam za wsparcie. Co ja bym bez Was zrobiła. Wiem, że dużo dziewczyn wolała by cc, ale ja tak strasznie boję się. To jak zwykła operacja. Nie wiem czy później będę mogła normalnie karmić i zająć się Małą. Co prawda będzie pomoc ze strony Tż i rodziców ale to nie to samo. Inaczej to sobie wyobrażałam. Muszę trochę poczytać na ten temat może się trochę uspokoję.
pomysl ze z tego wątku spotka to tez inne dziewczyny, tak bywa, trzeba to zaakceptowac, spojrze na mamusie majowe, tam tez masa cc, nie smutaj sie
Stary 2012-05-18, 13:28   #2260
pumas
Zakorzenienie

Wanilka, on rozkoszny jest tylko w domu, jak z niego wychodzi, to jak diabeł, całkiem inny pies, niegrzeczny, nieposłuszny i w ogóle porażka
Jak wpakowałam go do auta, to tak mną szarpało, że myślałam, że zwymiotuję. Jechałam z otwartymi oknami, ale smród taki, nie do opisania :P Oszczędzę wam opisów...
Nie boję się jeździć, może dlatego, że brzuch od kierownicy jest bardzo daleko, no a poza tym prawko mam już 10 lat, więc jakoś tak automatycznie wsiadam i nie zastanawiam się, czy jestem w ciąży czy nie, po prostu jadę.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 13:29   #2261
agunia82
Zakorzenienie

Pumcia a to niedobrzelec z Czesia. Mój na szczęście pod względem higieny to jest bardziej jak kot. W smrodkach mowy nie ma, żeby się wytarzał, a kałuże zwykle omija baaardzo szerokim łukiem albo przeskakuje, nie cierpi łapek sobie moczyć. No chyba, że jest upał, wtedy chętnie wejdzie do wody, ale tylko po jajka Najgorsze co robi to jak wlezie do jakiejś zastanej, brudnej śmierdzącej wody. Ale i tak narzekać na niego nie mogę, bo rzadko mu się to zdarza

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 13:37   #2262
nadalka
Zakorzenienie

Hej. Jestem po usg. Nie wiem jak szyjka bo nie badał ale jak mnie ręcznie badali to była ok. U igusi ok. Przepływy ładne, serduszko super, leży sobie główką w dół, łożysko stopień 1 no i najważniejsze waży 2316! Mam nadzieję że jutro mnie wypuszcza
Stary 2012-05-18, 13:42   #2263
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej. Jestem po usg. Nie wiem jak szyjka bo nie badał ale jak mnie ręcznie badali to była ok. U igusi ok. Przepływy ładne, serduszko super, leży sobie główką w dół, łożysko stopień 1 no i najważniejsze waży 2316! Mam nadzieję że jutro mnie wypuszcza
rewelacja
Stary 2012-05-18, 13:44   #2264
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
duża juz z niej dziewczynka
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:00   #2265
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre wieści
A co do cc - nie bój się Kochana. Ja też będę tak rodzić. Tyle kobiet w ten sposób urodziło swoje dzieci i doszły do siebie, więc i my damy radę Najważniejsze jest bezpieczeństwo Maluszków

Cytat:
Wróciłam z wizyty
No to pięknie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:05   #2266
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej hej hej
Jestem dzisiaj jakaś taka poddenerwowana... Mogę mieć w przyszłym tygodniu urlop więc z chęcią bym gdzieś pojechała, a małż nie chce... Najchętniej to bym wyskoczyła na tydzień do Turcji, ale małż nie chce żebym latała samolotem. Z jednej strony to rozumiem bo wynika to z troski o nas a z drugiej... Zabrania mi czegoś i czuję się jakby ograniczał moją wolność Ehhh
Poza tym zjadłam obiad i jestem głodna

Cytat:
Mój Tż dzisiaj szyby w aucie musiał skrobać

Dzisiaj mam wizytę. Ciekawe czy z szyjką dalej ok po tych skurczach. I boję się wyników krwi, bo miałam badane czy z nerkami jest ok...
Szyby skrobał? No nie a mamy połowę maja...
za wizytę

prince_polo za dziś 32 tc

asia665 za 34 t.c. Jeszcze tylko 4 tygodnie i ciąża będzie donoszona, jej jak ten czas szybko leci...

Cytat:
Phdwao he he ja też tak miałam tylko ja cwaniara przefiltrowałam sobie przez ścierkę u mnie na razie ok. Ktg dziś nie wykazało skurczy ale leże pod kroplówką. Mam mieć usg szyjki i ciąży. Jak będzie ok to mam nadzieję że mnie puszczą jutro.
Żeby wszystko było wzorowo i żeby szybciutko wypuścili Cię ze szpitala

anna99302 za 28 tydzień i 7 miesiąc!!

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to normalne, że malutka przez ostatnie dni niewiele się rusza? Zazwyczaj tylko jak leżę, to ją czuję (czyli rano i wieczorem)... lekarz nic nie mówił, żeby już liczyć ruchy, więc nie wiem, czy na tym etapie to jest jakiś powód do niepokoju?
Jeśli się rusza mniej niż zwykle to nie ma powodu do niepokoju - dzieciątka też mogą mieć bardziej leniwe dni Jeśli nie będziesz czuła ruchów wcale to wtedy możesz jechać do gin albo na ip, żeby sprawdzili co się dzieje.

Cytat:
Aha jeszcze co do dotykania brzucha, to ja mam problem z moją teściową... widzimy się prawie codziennie, bo mieszkamy w tym samym budynku tylko w osobnych mieszkaniach... no i za każdym razem ona bez pytania dotyka mi brzucha, albo kładzie rękę albo wręcz drapie mnie po brzuchu... nie wiem, jak delikatnie jej dać do zrozumienia, że sobie tego nie życzę wkurza mnie to coraz bardziej, to nawet moja własna mama nie dotyka mi brzucha a teściowa nie ma zupełnie oporów lubię ją, mamy fajne relacje, ale dotykana być nie chcę bo to zarezerwowane dla mnie i dla męża i zbyt intymne... ech doradźcie coś
Jej moja też mnie dotyka po brzuchu, nieco mnie to wkurza, ale się nie odzywam, bo nie widujemy się super często
Tak jak dziewczyny pisały, możesz wykręcić się zakazem dotykania brzucha ze względu na skurcze

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
U nas też nie w rodzinie problemów z alkoholem, ale wszyscy lubimy trunki Zresztą my z mężem robimy winko od jakiś 2 lat i bardzo nas to wciągnęło ( nie ze względu na %, tylko na sam fakt przygotowywania wina i próbowania coraz to nowych przepisów)
Robienie winka może wciągnąć - mam koleżankę, która razem z ojcem co roku produkują winko I chyba w tym wszystkim nie jest najistotniejszy sam trunek, a właśnie procedura robienia. Ciągle dyskutują o składnikach, proporcjach i wymyślają z czego by tu jeszcze zrobić winko

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Wczorajsza wizyta u lekarza potwierdziła, że Młody upodobał sobie okolice wzgórka łonowego na trzymanie głowy i wykonanie pomiarów tej części ciała było niemożliwe
Lekarz był bardzo zmartwiony ale powiedział, że w ciągu najbliższego miesiąca główka urośnie i to wymusi na Młodym zmianę położenia. Na szczęście szyjka ładnie trzyma. Z pomiarów jakie udało się zrobić wychodzi 27+1 czyli prawie idealnie, waga prawie 1,5 kg. Reszta ok. Trochę się martwię tym ułożeniem ale cieszę się, że synuś tak ładnie przybiera na wadze, nie tak ładnie jak mama ale zawsze
Najważniejsze, że w sumie wszystko jest ok A synuś już spory, kawał chłopa

Cytat:
Właśnie trochę już szukałam na ten temat i z tego co pamiętam, to najlepiej wybrać tak: kupować biustonosz w 9 miesiącu ciąży. Zmierzyć się pod biustem. To co nam wyjdzie, zaokrąglić do 5 w dół i odjąć jeszcze 5 cm. Czyli np wyszło Ci 78 cm pod biustem. Odejmujesz 3 do 75 cm i jeszcze 5 cm. W ten sposób wiesz, że masz kupić biustonosz rozmiar 70. Co do miseczki, to mierzysz sobie obwód na wysokości sutków, sprawdzasz jaka to miseczka, a do karmienia kupujesz o jeden rozmiar większą miseczkę. Czyli gdyby z pomiarów wyszło Ci 70c, to kupujesz 70 D.
Cenna informacja Wszystkie takie perełki zapisuję sobie do pliku gdzie mam listę z wyprawką, żeby potem nie szukać. Zresztą pod koniec ciąży mogę nie mieć weny na szukanie tego typu informacji, a tak to będę miała w jednym miejscu

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:08   #2267
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

natee gratki

nadalka jejjjj jak Igusia ślicznie urosła trzymam kciuki za powrót do domku
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:11   #2268
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ho

O kurcze, nie dziwię się, że się wkurzyłaś na psiaka

Cytat:
Tak to jest operacja, ale dzięki niej Twój bobas przyjdzie na świat w bezpieczny sposób A co do karmienia to damy radę Czytałam, że to mit, że po cc nie ma laktacji. Wszystko zależy od naszego nastawiania. Ja sobie cały czas powtarzam: będę karmić piersią!

Cytat:
Bardzo się cieszę

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2012-05-18 o 14:15
Stary 2012-05-18, 14:12   #2269
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie boję się jeździć, może dlatego, że brzuch od kierownicy jest bardzo daleko, no a poza tym prawko mam już 10 lat, więc jakoś tak automatycznie wsiadam i nie zastanawiam się, czy jestem w ciąży czy nie, po prostu jadę.
ja też już mam długo prawko bo 8 lat, nawet moja pierwsza praca to była praca kierowcy ale teraz mam opory, jak jeżdżę po mieście to jeszcze ale gdzieś dalej to się boje, różnie ludzie jeżdżą, a u mnie niebezpieczne będzie samo ostre hamowanie przez bliskość kierownicy
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-18, 14:13   #2270
natee
Zakorzenienie

dziękuje dziewczyny

Cytat:
pięknie

a ja zmykam robić sałatke z tuńczykiem, naszła mnie ochota

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:13   #2271
IkaTg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
Ika, natee - dla zdrowych dzidziusiów

Ika wiele z dziewczyn wolałby zapłacić za cesarkę choć Cie rozumem to Twoja sytuacja ma tez wiele plusów, te co miały sobie chwalą i chcą jeszcze raz więc myślę że będzie dobrze
[QUOTE=phdwao;34199962

pomysl ze z tego wątku spotka to tez inne dziewczyny, tak bywa, trzeba to zaakceptowac, spojrze na mamusie majowe, tam tez masa cc, nie smutaj sie[/QUOTE]

Dzięki dziewczyny poczytałam opisy porodów cc i trochę już się uspokoiłam. Pewnie nie będzie tak źle jak mi się na początku wydawało. Muszę oswoić się z tą myślą.

Cytat:
Świetne wiadomości

Cytat:
Dobre wieści
A co do cc - nie bój się Kochana. Ja też będę tak rodzić. Tyle kobiet w ten sposób urodziło swoje dzieci i doszły do siebie, więc i my damy radę Najważniejsze jest bezpieczeństwo Maluszków

No to pięknie
Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że nie ja jedna jestem w takiej sytuacji A Ty masz jakieś wskazanie na cc czy to był Twój wybór?
Stary 2012-05-18, 14:14   #2272
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bolały ale je czułam. Było nawet 3 na 10 minut.
To dużo. Jeśli dobrze kojarzę Twój termin, to do bezpiecznego brakuje Ci jeszcze 2,5 tygodnia... Może już Cię tam zostawią? Tyle wytrzymasz, a maleństwo byłoby bezpieczne.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
jak dla mnie to za duzo tych sprzętów
no ale ja jestem minimalistką
Dzięki. Te sprzęty są potrzebne, ale już mi mama uświadomiła, że wanienka i ewentualnie wkładka do niej już na początku, a reszta za rok, więc kupowanie teraz nocnika, czy nakładki nie ma sensu.
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
mamusie pobolewaja mnie pachwiny raz z jednej, raz z drugiej strony? miewacie tak?
Tak, co jakiś czas bolą albo ciągną.

Nicki - widocznie buźkę masz zobaczyć dopiero po porodzie. Moja na połówkowym też zasłaniała, ale jak próbowałam ją obudzić, to odsłoniła.

W czasie kilkudniowej wizyty mamy musiałam wychodzić częściej i na dłużej, niż zwykle, a dzisiaj już leżę i w dodatku zrezygnowałam z wyjazdu na wieś, a właściwie do lasu. Wcześniej naciskałam na tż, żeby nie planował na ten weekend niczego innego, a po wczorajszym zejściu po schodach sama wolę odpuścić. Często coś mnie boli lub ciągnie, ale we wtorek chyba obniżył mi się brzuch i od tego czasu wiele razy w ciągu dnia czuję jeszcze jakieś napięcie, którego przedtem nie było. Może po prostu malutka rośnie i wszystko jest w porządku, więc nie panikuję. Zwłaszcza, że to napięcie nie zawsze powoduje twardnienie całego brzucha.
Pewnie będę brała tą Lutkę do końca 37 tc, ale nie chciałabym zaczynać Fenka. W przyszłym tygodniu postaram się dostać do gina.
Może wykorzystam czas na kompletowanie wyprawki, co oznacza, że będę Was prosiła o opinie.
Widziałam, że tż Agunii "zaangażował się" w wybór wózka, ale na szczęście odpuścił. My dostaniemy kasę od mojej mamy i to pewnie dobrze, bo tż wielokrotnie powtarzał, że skrętne koła, czy amortyzatory, to coś zbędnego, zwiększającego koszty i awaryjność. Nawet jak weszliśmy do sklepu zamówić ten, który wybrałam, to po drodze do Fyn oglądał inne bez skrętnych kół i próbował mnie do nich przekonać. Były bardzo ładne i o 300-400 zł tańsze, ale do JF już byłam przekonana, więc nie miał szans. Zresztą już wcześniej z tych ze skrętnymi kołami sam wybrał właśnie ten model, więc nie powinien narzekać. Posłuchałam też jego porad w kwestii koloru i zamiast pięknego jagodowego z kolekcji Special Edition 2012 , na który teraz musielibyśmy czekać, a po kilku miesiącach mogłabym patrzeć na niego z niechęcią, wybrałam tą kawę z mlekiem. Mam jednak świadomość, że od początku szukałam czegoś podobnego i gdybym wśród oglądanych na all znalazła takie kolory, to zdecydowałabym się na nie bez żadnych wątpliwości.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-05-18 o 14:16
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:18   #2273
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

ale akcja niesły ten Czesio taki słodziak a taki urwisek
Cytat:
swietne wiesci
Cytat:
nom

tz był zjadł obiad i pojechał znowu..... ehhhhh pogadalismy popłakałam sie i teraz zajadam płatki z mlekiem,bo na obiad nie miałam ochoty

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:19   #2274
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej hej hej
Jestem dzisiaj jakaś taka poddenerwowana... Mogę mieć w przyszłym tygodniu urlop więc z chęcią bym gdzieś pojechała, a małż nie chce... Najchętniej to bym wyskoczyła na tydzień do Turcji, ale małż nie chce żebym latała samolotem. Z jednej strony to rozumiem bo wynika to z troski o nas a z drugiej... Zabrania mi czegoś i czuję się jakby ograniczał moją wolność Ehhh
To spróbujcie znaleźć jakiś kompromis. Może tydzień w jakimś ciekawym zakątku Polski, gdzie oboje chętnie byście się wybrali Powiem szczerze,że bałabym się teraz lecieć do Turcji. Jakoś tak pewniej czułabym się, gdybym w razie w mogła pojechać do szpitala, bo to już przecież zaawansowana ciąża
Stary 2012-05-18, 14:26   #2275
phdwao
Zakorzenienie

odebralam wyniki i w moczu wyszło mi 500 leukocytów, słyszalam ze to licza maszyny i patrzy sie glownie na leukocyty w osadzie to mam ich 8-10 to troche za duzo w poniedziałek mam wizytę to zobacze co ginka powie
Stary 2012-05-18, 14:30   #2276
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że nie ja jedna jestem w takiej sytuacji A Ty masz jakieś wskazanie na cc czy to był Twój wybór?
Ja mam zalecenie od ortopedy, bo mam krzywą miednicę na zewnątrz, a niestety nie wiadomo, jak wygląda ona w środku (bo nie mam zdjęcia rtg). Dlatego dla świętego spokoju mam mieć cc Po porodzie zrobię to zdjęcie i ewentualnie przy drugiej ciąży będę już wiedziała, jak mam zbudowaną miednicę.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
W czasie kilkudniowej wizyty mamy musiałam wychodzić częściej i na dłużej, niż zwykle, a dzisiaj już leżę i w dodatku zrezygnowałam z wyjazdu na wieś, a właściwie do lasu. Wcześniej naciskałam na tż, żeby nie planował na ten weekend niczego innego, a po wczorajszym zejściu po schodach sama wolę odpuścić. Często coś mnie boli lub ciągnie, ale we wtorek chyba obniżył mi się brzuch i od tego czasu wiele razy w ciągu dnia czuję jeszcze jakieś napięcie, którego przedtem nie było. Może po prostu malutka rośnie i wszystko jest w porządku, więc nie panikuję. Zwłaszcza, że to napięcie nie zawsze powoduje twardnienie całego brzucha.
Pewnie będę brała tą Lutkę do końca 37 tc, ale nie chciałabym zaczynać Fenka. W przyszłym tygodniu postaram się dostać do gina.
Oj to odpoczywaj teraz jak najwięcej

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
odebralam wyniki i w moczu wyszło mi 500 leukocytów, słyszalam ze to licza maszyny i patrzy sie glownie na leukocyty w osadzie to mam ich 8-10 to troche za duzo w poniedziałek mam wizytę to zobacze co ginka powie
A bakterie Ci jakieś wyszły czy nie? Bo jak nie, to podwyższona liczba leukocytów może świadczyć o niedawnej infekcji pęcherza
Prawdopodobnie każe Ci coś łykać z tych naturalnych specyfików typu żuravit czy femisept.
Stary 2012-05-18, 14:31   #2277
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

A bakterie Ci jakieś wyszły czy nie? Bo jak nie, to podwyższona liczba leukocytów może świadczyć o niedawnej infekcji pęcherza
Prawdopodobnie każe Ci coś łykać z tych naturalnych specyfików typu żuravit czy femisept.
w osadzie moczu mi wyszly bakterie pojedyncze, pozatym nigdzie indziej nie
Stary 2012-05-18, 14:32   #2278
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
w osadzie moczu mi wyszly bakterie pojedyncze, pozatym nigdzie indziej nie
To nie jest źle Nie martw się tym A masz żuravit albo femisept uro? Jeśli tak, to już możesz sobie brać. Ja brałam przez dość długi czas i od 2 miesięcy mam idealne wyniki moczu.

Edytowane przez Irmusia81
Czas edycji: 2012-05-18 o 14:43
Stary 2012-05-18, 14:33   #2279
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie te poduszki takie do spania i karmienia dla kobiet w ciąży? I jak tak to jakie? BO ja chcę sobie zamówić i nie wiem, czy jest sens wydawać na taką poduszkę ponad 100 złoty, bo jest rzeczywiście lepsza, czy kupić jakąś tańszą?
Nie mam, nie kupuję. W miarę dobrze śpię, a nawet jeśli mam problem to wystarczy mi poduszka między nogi Ale jeśli Tobie nie pomaga ani poduszka, ani koc między nogami to zdecydowanie kup poduszkę. Do końca ciąży jeszcze trochę zostało i musisz normalnie się wysypiać

Cytat:
Widzę że te placki z cukrem są jednak bardzo popularne
Placki z cukrem to jedyne prawidłowe rozwiązanie Chociaż wiem, że to dziwne tym bardziej bo w plackach jest i cebula i przyprawy na ostro

Cytat:
Dzień dobry Kochane Mamusie
od wczoraj jestem w domu nawet weszłam na chwilkę żeby napisać pare słów ale ścieło mnie z nóg i zasnełam! (..)
Super, że już jesteś Do tego Miłoszek zdrowy i już taki duży

Cytat:
Udało mi się dostać do endokrynolog, ale co się wyczekałam
Znów mi obniżyła dawkę do 125, bo TSH poniżej normy, dzidziuś produkuje hormon sam.
Najlepsze jest to, że ona idzie na urlop od 1 czerwca i wraca we wrześniu i muszę iść do kogoś innego na kontynuację leczenia i jak można łatwo zgadnąć nie dało rady się od razu umówić, ech
Super, że masz obniżoną dawkę No, ale szkoda, że musiałaś się wyczekać i endo ma taaaki długi urlop

Cytat:
kupiłam sobie buty, mam nadzieje że po porodzie w nie wskocze
Piękne i mega wysokie... Strasznie mi się takie podobają, ale jakoś nigdy nie odważyłam się na takie... Chociaż małża mam wysokiego więc w takich mogłabym chodzić

Cytat:
Cieszę się, że wszystko dobrze Do cc masz jeszcze sporo czasu i zdążysz się przygotować Zresztą najważniejsze, żeby dzieciątko było zdrowe

Cytat:
Wróciłam z wizyty
Mały już szykuje się do porodu Super, że wszystko w porządku

Cytat:
Dobre wieści

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 14:58   #2280
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Hej. Jestem po usg. Niłabye wiem jak szyjka bo nie badał ale jak mnie ręcznie badali to była ok. U igusi ok. Przepływy ładne, serduszko super, leży sobie główką w dół, łożysko stopień 1 no i najważniejsze waży 2316! Mam nadzieję że jutro mnie wypuszcza
Oj Kochana tygodniami jesteście już tak daleko, kruszynka jest już spora.. jak Cię wypuszczą do domu to raz dwa szykuj torbę do szpitala, bo nigdy nic nie wiadomo ale mogłaby se jeszcze te 3 tygodnie posiedzieć w brzuszku

Cytat:
Szkoda... ale faktycznie podobno nie taki diabeł straszny jak go malują... kurde tylko czemu to tak jest niesprawiedliwie że jak toś chce rodzić sn, to wypada cc, a jak ktoś może sn, to gotów zapłacić za cc....

Cytat:
Udało mi się dostać do endokrynolog, ale co się wyczekałam
Znów mi obniżyła dawkę do 125, bo TSH poniżej normy, dzidziuś produkuje hormon sam.
A ja co prawda mam mniejszą dawę niż Ty bo 75, ale z wizyty na wizytę mi zwiększała... nic nie mówiła że dzidziuś produkuje sam

Cytat:
miałam przed wypisem usg i Pucuś przybiera w ekspresowym tempie już ma 2404
oj Muminek będzie chłop jak dąb moje niby byla mała, mała... a teraz przezmiesiąc nadrobiła normę z hakiem

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie te poduszki takie do spania i karmienia dla kobiet w ciąży? I jak tak to jakie? BO ja chcę sobie zamówić i nie wiem, czy jest sens wydawać na taką poduszkę ponad 100 złoty, bo jest rzeczywiście lepsza, czy kupić jakąś tańszą?
Ja mam coś takiego, ale czy się sprawdzi zobaczymy http://allegro.pl/poduszka-do-karmie...329743693.html

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
jak sama się kąpię, to czasami ledwo wstaje i musze sie jakos złapać aby sie podniesc. Z TZtem juz niestety miescimy sie na styk w wannie wiec juz raczej nie pokąpiemy sie razem...
My przed ciążą ledwo się razem mieściliśmy

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Właśnie trochę już szukałam na ten temat i z tego co pamiętam, to najlepiej wybrać tak: kupować biustonosz w 9 miesiącu ciąży...
Też sobie zapisałam te mądrości i nieomieszkam skorzystać nam na SR mówili w skrócie, kupcie od 2 rozmiary większy niż nosicie teraz...

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Z pomiarów jakie udało się zrobić wychodzi 27+1 czyli prawie idealnie, waga prawie 1,5 kg. Reszta ok. Trochę się martwię tym ułożeniem ale cieszę się, że synuś tak ładnie przybiera na wadze, nie tak ładnie jak mama ale zawsze
oj wredotka mała gdzie on tą główkę włożył ale pewnie będzie jak gin powiedział, jak będzie ciasno to poszuka sobie lepszej miejscówy

Cytat:
Witam z rana
Alkohol na chrzest??? Wiem, że to Wasza sprawa, ale wybacz-to jest uroczystość religijna, w dodatku święto Waszego dziecka-po co do tego %???
Dorotkę chrzciliśmy jak miała 3,5 miesiąca (w naszą rocznicę ślubu), takie małe przyjęcie zrobiliśmy u teściów. Teraz chcemy chrzcić w październiku-też w Polsce i też gości przyjmiemy w domu.
Hmm ja nie wiem jak to u nas będzie jeszcze... chciałabym w domu, ale 20 osób za groma nie pomieszczę... a co do alkoholu, to ja bym postawiła kulturalnie wino do obiadu. A jak dziadki (mieszkają na dwóch różnych końcach Polski) będą chcieli opijać pojawienie się wnuczki to zorganizujemy jakiegoś grilla i tam niech robią co chcą... ciekawe jak wyjdzie w praktyce

Cytat:
Dziewczyny czy to normalne, że malutka przez ostatnie dni niewiele się rusza? Zazwyczaj tylko jak leżę, to ją czuję (czyli rano i wieczorem)... lekarz nic nie mówił, żeby już liczyć ruchy, więc nie wiem, czy na tym etapie to jest jakiś powód do niepokoju?
Moja ma czasem 2 dni lenia i słabo i rzadko czuję ją... a trzeciego dnia przeważnie daje czadu już Ja nie licze ruchów... tylko właśnie jak się rozleniwi i wydaje mi się to podejrzane staram się ją zmotywować do tego żeby się pokręciła i wtedy dopiero liczę.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Ad2. Nie pomyślałam o biedronkowych, pewnie dlatego że do biedronki musze jechać na drugi koniec miasta i godzine szukać miejsca na parkingu
W Giżycku 3 biedronki i budują 4

anna99302, prince_polo gratuluje kolejnych tygodni
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości