|
|
#2251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki - część XIII
To trzymam kciuki, żeby udało Wam się jak najszybciej zrealizować te plany, skoro już tak długo o tym myślicie
Cytat:
Cytat:
Weź wanilię i czekoladę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te balsamy Flos Lek kupujesz w SP? W moim w Rynku nie ma, musiałabym poszukać jeszcze w innym, a zupełnie mi nie po drodze
|
||||
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Może odrobinę, bo czemu nie? Od zawsze lubiłam się w jasnej cerze i jak oglądam moje stare zdjęcia z czasów, gdy pracowałam na poczcie to wtedy byłam taka biała jak jakaś gejsza
Cytat:
Ale moja koleżanka jest kosmetyczką, więc może w razie czego by mi zamówiła ![]() I tak jeszcze przy okazji: Inglot widzę dobrze się trzyma w Emiratach. Już kolejny program z cyklu Chcę być piękna, w którym malują kobity właśnie Inglotem Wcześniej używali zwykle górnopółkowej kolorówki albo MAC-a
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2012-09-13 o 12:37 |
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wolę być lekko opalona, mam bardzo płytko unaczynioną skórę i jak jestem blada, wyglądam po prostu na chorą, dodatkowo uwydatnia się to, że policzki czerwone, a pod oczami po prostu czarno...
|
|
|
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno coś jeszcze, ale nie pamiętam co ![]() Cytat:
W SP kupowałam tylko jak była promocja, potem zamawiałam na doz-ie, bo wychodziło taniej
|
|
#2255 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na doz kiedyś je widziałam, ale ostatnio szukałam i albo źle to robiłam, albo zniknęły z ich oferty ![]() Cytat:
![]() Ale czy w takim razie będziecie mieszkać poza miastem? Z tego, co obserwuję wśród znajomych, to jak ktoś się buduje, to tylko pod miastem albo i trochę dalej. Cytat:
taka muśnięta słońcem skóra wygląda po prostu ładniej, zdrowiej i młodziej... Przynajmniej przy takiej cerze, jak moja. Samoopalacze śmierdzą Ja nie umiem się do nich przekonać, ale solarium nie lubię, a na ciągłe podróże w słoneczne kraje póki co mnie nie stać. I co tu robić
|
|||
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie zostaje mi SP, bo w Jasmin wydaje mi się, że droższe były.
|
|
#2258 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Ja jestem człowiek miasta i nigdy nie chciałam mieszkać na wsi, ale w sumie... Koniec świata to to nie jest, za to jest cicho, zielono i świeże powietrze, a w pobliskiej większej miejscowości jest Rossmann więc chyba będzie ok. ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 15 km to mała odległość przynajmniej jak dla mnie, ale ja całe życie przyzwyczajona jestem do dojazdów do miasta, więc patrzę na to trochę inaczej. Jeśli okolica zielona i cicha to tymbardziej ja bym się decydowała. Niby sama na wsi mieszkam, ale przez ten ruch i tiry nie raz marzyłam żeby przenieść się gdzieś gdzie jest ciszej
|
|
#2260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam podobnie jak Ty, nie wyobrażam sobie za bardzo życia na wsi, ale rodzice TŻ już od kilku ładnych lat tak mieszkają i w sumie na pewno da się to przeżyć. W lecie jest super, można się opalać na leżaku, dookoła trawka i drzewka, zero wścibskich spojrzeń, bo płot wysoki ![]() Wydaje mi się, że koniecznością są w tym wypadku dwa samochody, co znowu przekłada się na koszty... Ale w mieście też trzeba dojeżdżać A jak Rossmann niedaleko, to już jest dobrze. ![]() Ja bym chciała mieszkać w mieście, w mieszkaniu, mój TŻ chętnie widzi dom pod miastem w swojej przyszłości - mam nadzieję, że wyjdzie na moje, bo my działki nie mamy. ![]() Cytat:
Moja mama co roku w kwietniu-maju idzie kilka razy do solarium, bo inaczej bardzo źle znosi słońce w większej ilości. Cóż, no chciałabym mieć tak piękną cerę jak ona w jej wieku albo i nawet 10 lat wczesniej! Z tym, że stosuje bardzo dobrą pielęgnację, a solarium nie nadużywa. I zawsze wyłącza lampy na twarz, co ja też robię. Ja wychodzę z założenia, że wszystko jest dla ludzi - w tym roku byłam na solarium 3 czy 4 razy na wiosnę, bo byłam już chorobliwie blada i nie zauważyłam zwiększonej ilości zmarszczek. Tylko łydki miałam strasznie suche, ale odratowałam je Nie przepadam za tym, ale smarowanie się samoopalaczami nie jest chyba na moją cierpliwość, a raczej jej brak ![]() Z samoopalaczy słyszałam dobre opinie o Clarinsach i o olejku z Diora ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Trafiłam na info o nowym Gliss Kur Marrakesh Oil & Coconut. Brzmi bardzo zachęcająco! Opis zapachu nasuwa podejrzenia, że czytali wczoraj wątek i nuty zapachowe, jakie ice lubi w kosmetykach ![]() Orientalny charakter linii Gliss Kur Marrakesh Oil & Coconut podkreśla również zapach kosmetyków. Łączy on w sobie kwiatowe nuty pąków drzew pomarańczy, tunezyjskiego jaśminu i ylang ylang, a także orientalnych przypraw: imbiru, pieprzu, wanilii i cynamonu. W ich zapachu można też odnaleźć drzewne akordy - sandałowe i cedrowe. Edytowane przez snowqueen Czas edycji: 2012-09-13 o 14:22 |
||
|
|
|
#2261 | |||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Zawsze trzeba ich się dopatrywać.![]() Tym bardziej że w Krakowie za tyle za ile możemy wybudować dom ok. 120 m kw. to moglibyśmy sobie kupić mieszkanie w porywach 3 pokojowe, to jednak jest różnica spora... Gdybyśmy nie mieli działki, to pewnie patrzylibyśmy na to trochę inaczej. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Doskonale to rozumiem, ale powoli zaczynam się przełamywać i skłaniać do wyprowadzki za miasto. Wszystko ma plusy i minusy ale trzeba coś kiedyś wybrać. ![]() Cytat:
Wiadomo że po kilku razach nic złego się nie stanie ale ja mam dyskomfort psychiczny tak bombardując promieniowaniem swoją skórę.Cytat:
chyba mogę kupić do samego wąchania.
|
|
|
#2262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak w każdej sytuacji
Zawsze trzeba szukać dobrych stron ![]() Cytat:
Ale pewnie w końcu będę musiała się przemóc, póki co mieszkamy w ścisłym centrum i korzystanie z komunikacji miejskiej to dla mnie sama przyjemność, ale nie wiadomo, jak długo utrzyma się ten stan. ![]() Cytat:
Ale co ja na to poradzę... Całe życie tak mieszkam, nigdy nie musiałam nigdzie dojeżdżać dalej niż 15 minut autobusem, to człowiek się przyzwyczaja. ![]() W Twoje sytuacji faktycznie plusów jest dużo i wcale Ci się nie dziwię a kto wie, może ze zdziwieniem odkryjesz, że pasuje Ci to bardziej, niż miasto? ![]() Cytat:
![]() Tak myślałam.
|
|||
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie jestem może wielka fanka takich zapachów, jednak na zimę byłabym skłonna się skusić.
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2265 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Ale tu mamy niecałe 30 m kw. więc wiadomo że to nie jest przyszłościowe mieszkanie.Teraz też mamy jeden samochów, więcej jeździ TŻ, ja relatywnie rzadko, ale kiedyś to ma być mój pojazd. Cytat:
na razie wydaje się to odległe. Zobaczymy, jak decyzje zapadną to może nabiorę jeszcze trochę więcej entuzjazmu do tego pomysłu.
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam własnie info, że w Niemczech będą mieli spray, a my nie
Szkoda
|
#2267 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie bliżej mi do tego zapachu chyba że jutro kupię Neutrogenę w R., to FlosLek poczekaCytat:
sama przechodziłam fazę bladości, ale podobnie jak dziewczyny lepiej czuję się "żywsza"i powiem szczerze, słabo to wygląda na zdjęciach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() byłam dziś na próbnej fryzurze na wesele dziewczyna kolegi jest świetną fryzjerką, zrobiła mi loki podobne do tych, które ice miała na swoim ślubie, kombinowałyśmy z różnymi ich upięciami, jedno szczególnie mi się spdobało i z nim zostałam ![]() aż mi głupio, bo przecież to nie ja biorę ślub i nie trzeba mi tylu prób, ale dla niej to frajda, a dla mnie nowe doświadczenie ![]() tylko dzisiejsza pogoda wykończyła tę fryzurę, mam nadzieję, że się poprawi inaczej skończę z toną utrwalaczy na głowie
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2012-09-13 o 17:04 |
||||
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam, oj tam czasem warto sobie taką przyjemność sprawić Moje włosy w ogóle nie trzymają fryzur więc nawet gdybym miała taką okazję to z fryzury po kilku minutach nic by nie było, bez względu na pogodę ![]() Dobre wieści, jutro jadę do Kazia, może kupię w SP jakiegoś Essiaka...
|
|
#2269 |
|
po prostu Em :)
|
Zapach tej nowej serii Gliss Kur brzmi bajecznie.
![]() Widzę odwrót od całkowitej bladości. Ja mimo wszystko wciąż wolę być taka jasna, nie znoszę solarium/samoopalaczy/przebywania na słońcu. Babcia uważa, że wyglądam strasznie niezdrowo, ale mi się podoba. (raz przyszłam wymalowana bronzerem, to się zachwyciła, że wreszcie nie wyglądam anemicznie, ale nie wyprowadzałam jej z błędu )---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Jutro idę do fryzjera, pierwszy raz od roku. Postanowiłam zrobić to szybko i bezboleśnie, mam nadzieję, że będzie dobrze.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2270 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja kiedyś poszłam na darmowe strzyżenie i farbowanie do salonu, do którego chodzę cały czas - młodzi fryzjerzy się uczyli, a ja miałam gratis ![]() Kup koniecznie ![]() Cytat:
Najważniejsze, że sobie samej się taka podobasz i dobrze się z tym czujesz Cytat:
Wklejam info z facebooka Clinique - może nie każda z Was wie, a warto skorzystać ![]() Ja jak znajdę moją starą Hypnose, którą zachomikowałam specjalnie na taką okazję, to jutro lecę po High Lenghts ![]() "Weź udział w akcji Clinique i Perfumerie Douglas Polska: wymień swoją dotychczas używaną maskarę na miniaturę tuszu Clinique! Odwiedź perfumerię Douglas, oddaj tusz do rzęs, którego używałaś do tej pory, a otrzymasz wystarczającą na 28 dni stosowania High Impact Mascara, High Impact Curling Mascara lub High Lengths Mascara od Clinique. Sama wybierz, który tusz Clinique chcesz wypróbować! Pospiesz się - akcja trwa od 14.09.2012 r. do wyczerpania zapasów, a jedna osoba może otrzymać jedną próbkę. Zapraszamy!" |
||||
|
|
|
#2271 |
|
po prostu Em :)
|
Fajna promocja, akurat mam jakieś stare opakowania po tuszach, to wymienię.
|
|
#2272 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tyleście napisały, że trzeba podzielić posta, bo znowu zeżre
![]() Cytat:
) i zapomnę.Cytat:
![]() Co o linera, o którym wczoraj wspominałaś, to Burżuj będzie miał taki w ofercie, moż eprzyjdzie do nas w kolekcji jesiennej http://beaut.ie/blog/2012/beaut-ie-t...come-bourjois/ Cytat:
Mama je kiedyś miała, ale niestety nie pamiętam jak się spisywało ![]() O, dobrze wiedzieć, sprawdzę następnym razem. Dziś oparłam się żelkom, za to na imbramowskim kupiłam coś dziwnego marki Orion i to była wtopa http://swiatslodyczy.blox.pl/2011/09...-kokosowy.html smakuje jak jakiś ulep typu "pawełkowatych" batonów Wedla tylko jest jakby bardziej skrystalizowane i ten alkohol, fuj. Cytat:
Cytat:
![]() Ja polecam Anew Genics, bardzo lubię masełkowatą konsystencję, oczy mnie nie pieką po nim i am wrażenie jakby pomagał stawiać opór zmarszczkom mimicznym. Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() Zapytaj na wątku o Oriflame, ja tak właśnie znalazłam nowa konsultantkę ![]() Cytat:
![]() Okropne jest to przejście na dłuższe rękawy ![]() Cytat:
A ja dziś widziałam nową Schaumę biało-niebieską, chyba na wzór Pantene Aqua Light. Był tylko szampon i spray odzywiający włosy.Cytat:
No i łatwiej dopasować podkład z żółtym pigmentem ![]() Do tego salonu Ice? Czekam na wrażenia, też mnie zaczyna cisnąć powoli. Cytat:
Też mam zachomikowane stare tusze. Klasyka nie lubię, HL miałam i polecam (azkolwiek wolałabym pełnowymiarówkę, bo mi ciężko było dolne rzęsy malować tym kikutkiem) chcę podkręcającą ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Udało mi się jeszcze dziś przetestować nowe perfumy w biegu między szukaniem drzwi i oświetlenia- La Vie Est Belle- spodziewałam się zupełnie czegoś innego, przede wszystkim nie takiego słodziaka jaki wyszedł po paru minutach. Amorowata słodycz jakiej nie lubię. Na drugim nadgarstku wylądowała Coco Noir- ta zdecydowanie bardziej intrygująco wypadła. Kompozycja z pierwszych uwalnianych ze skóry nut nie przypomina mi niczego znanego, wręcz nazwałabym to coś nienaturalnym (ale ciekawym). Potem próbuje ulotnić się w coś bardziej zmysłowego i przypomina mi trochę Herve Leger dla Avon. Niestety przepoczwarzanie się nie udaje i zapach zwija się w słodkawe ledwo wyczuwalne nijakie coś. Ciekawa jestem Gagi, może jutro nie zapomnę odwiedzić Sephory po Douglasie
|
|
#2273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A HI podkręcający jest moim zdaniem zupełnie nijaki, jeden z gorszych, z jakimi się zetknęłam Znalazłam stary tusz i wymienę na ulubieńca HL ![]() Cytat:
Gaga nie jest zła Nie kupiłabym, ale jakby dostała, to bym używała - u mnie wychodzi słodki, ale nie duszny, tylko intrygujący, ma coś w sobie ![]() Mnie się z nowości najbardziej podoba La Petite Robe Noire |
|||
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak nie z Essiakiem to na pewno z innym lakierem wrócę. Mam ochotę na jakiś ciemny kolor, najlepiej granat albo fiolet
Cytat:
![]() Też mam dziś nadzieję powąchać jakieś perfumy. Nie kupiłam od dawna nowego flakonika...ostatnim była Green Tea E.Arden na lato i niedawno odebralam zaległe Little Black Dress z Avonu, ale to się powiedzmy nie liczy, bo zamawiałam je jakoś na wiosnę ![]() No cóż, pogoda dziś widzę jest równie piękna co wczoraj Oby nie padało, bo mam jeszcze trochę biegania po mieście.
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piję tylko naszą lokalną Piwniczankę (wersje lekko gazowaną) - nie wiem jak z jej dostępnością (w Krakowie na pewno jest, bo kupowałam).
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chyba nie od początku butelki? Ja czuje lekko, ale jak jest odstana woda - nie lubie takiej
|
|
#2278 | ||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Kup, kup, warto.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wysłałam TŻa ma mi odebrać HI Curling, bo tego nie miałam.![]() Cytat:
Kiedyś zastanawiałam się nad jego zakupem.Cytat:
|
|
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nina, dziś się dokładnie przyjrzałam Rossmannowej gazetce i ten balsam w słoiczku Neutrogeny z maliną też jest w promocyjej cenie, 13,99 zamiast 16,99. Chyba o to pytałaś, o ile dobrze pamiętam. Wcześniej to przeoczyłam, bo jest na innej stronie.
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Podkręcenia brak, szczoteczka mi nie pasuje, pogrubienie jeszcze mniejsze niż przy klasyku. A zmywanie to po prostu koszmar!!! Miałam po nim ciągle podrażnione oczy. Cytat:
|
||
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kolei nie lubię tych smakujących jak kranówa
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

Ale powoli coraz poważniej myślimy o budowie.

Ale moja koleżanka jest kosmetyczką, więc może w razie czego by mi zamówiła
W takim razie zostaje mi SP, bo w Jasmin wydaje mi się, że droższe były.

inaczej skończę z toną utrwalaczy na głowie