|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Choć z tż-tami na co dzień mieszkamy od plotek życiowych nie uciekamy
Cytat:
|
|
#2252 |
|
Konto usunięte
|
Mi to nie przeszkadza, ja bardzo lubię taki korporacyjny stajl
|
|
|
|
#2253 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jaki słodki I ta sierść, taka zadbana, błyszcząca ![]() P.S. Jak ja bym chciała mieć kominek ![]() Cytat:
O ile dotrzymają warunków ![]() Co do meczu: my też chcieliśmy obejrzeć dziś, żałuję, bo jutrzejsze popołudnie pasuje mi o wiele mniej
|
||
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Kominek jest suuuper Jak pojadę na 1.11 do domu to się powygrzewam ![]() whenee - dzięki za namiary na stronkę, jutro w pracy będę działać ![]() nouvelle - gratuluje stażu Macie jakieś pomysły do czego zużyć mleko skondensowane słodzone? Kupiłam w Biedronce masę krówkową..ale przez przypadek orzechową. No więc stwierdziłam,że lepsza będzie zwykła, tofii..i w Realu kupiłam kolejną..ale nie wiem jakim cudem do domu przytargaliśmy mleko skondensowane I nie wiem co z nim zrobic. Nie chce mi sie gotowac go kilka h
Edytowane przez behindblueeyes Czas edycji: 2012-10-16 o 22:48 |
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja natomiast zrobiłam likierek kokosowy ![]() na necie pełno przepisów także jako żem obrażona na tż, dziewuszki stawiam likierek mam cały litr
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Zjeść łyżeczką
ale ja to zboczona jestem ;P
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- To był mój pierwszy pomysł Ale potem stwierdziłam,że 500ml mleka pójdzie za bardzo w boczki Sun - jak robisz te wafle?
|
|
#2258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pomysł tej dziewczyny już kiedyś widziałam, tylko problem jest u mnie bo ja nie mam drukarki a jakbym poszła do punktu gdzie zawsze coś kseruję/drukuję to chłopaki by mnie chyba wyśmiali. Już widzę te ich miny jak czytają moje kupony Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Na wizaż znajdź czas!
|
|||
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Przy pomocy kuponików jakoś sobie z tym poradzimy
|
#2260 | |
|
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() Tzn. moja akurat ma zwykły ziołowy szampon, ale to sierść krótkowłosa - ma spełniać funkcję mycia bez uczulenia i tyle ![]() Za to ma kupowane inne drogie rzeczy O tak: - 1 puszkę mleka słodzonego skondensowanego (po oderwaniu papierka :P) w małym garnku pod przykryciem gotuję 3 godziny od wrzenia wody na malutkim gazie (ma pyrkać, wtedy nie grozi wybuchem puszki). Puszkę można ugotować wcześniej, ale jeśli chcesz robić wszystko od razu, to zajmij się następnym punktem, jak puszkę odcedzisz i zalejesz zimną wodą do ostygnięcia. - 1 litr zwykłego mleka (ja miałam akurat 2% tłuszczu) wlej do naczynia z grubym dnem (ja posiadam tylko garnki metalowe, więc użyłam głębokiej patelni, do której nic nie przywiera), gotuj z 1 opakowaniem cukru wanilinowego (najlepiej z prawdziwą wanilią) oraz kilkoma łyżkami cukru (chyba dałam 3). Początkowo trzeba mieszać co jakiś czas drewnianą łyżką, więc... - w międzyczasie zblenduj lub drobno potłucz trochę orzechów, najlepiej włoskich, ale mogą być laskowe. - jak gotowane mleko zacznie osadzać się na brzegach, należy częściej mieszać i zbierać to przyschnięte łyżką, żeby się połączyło z resztą. - przestajesz gotować mleko, gdy jest gęstsze, wyparuje gdzieś o połowę... - dodajesz pół kostki margaryny Kasi, mieszasz aż się rozpłynie. - W misce mieszasz gęstą zawartość puszki, orzechy i rzadsze mleko połączone wcześniej z margaryną. - Masa starczyła mi dokładnie na 1 opakowanie tortowych wafli ![]() - Na każdy wafel nakładasz ze 2 łyżki masy, rozsmarowujesz szpatułką do ciasta lub jak ja, jeśli nie masz, szerokim nożem. Ew. dodasz masę, jak będzie jej za mało. - Każdy kolejny wafel porządnie rękoma dociśnij, by skleił się z poprzednim. - Gotowy andrut dobrze przycisnąć z góry jakąś drewnianą deską i zostawić na kilka godzin/noc, by się "przegryzł". - Plusem andruta jest to, że się nie psuje, nie wysycha, nie pleśnieje. Jest dobry nawet po tygodniu, o ile dotrwa ![]() Przepraszam za chaos w przepisie, ale nigdy nie miałam go spisanego, sama robiłam pierwszy raz i odtwarzałam z głowy mniej więcej to, co widziałam u siebie w domu lata temu ![]() Wydaje się może skomplikowane i długie, ale takie nie jest... Jakbyś się bardzo uparła, to u mojego Tż w domu robi się po prostu 2 puszki skondensowanego mleka krócej gotowanego z orzechami, ale mi to jest tak słodkie, że aż niejadalne... To zwykłe mleko rozluźnia konsystencję i jest mniej posłodzone, więc redukuje słodkość ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Mi często brakuje takich pomysłów, szkoda, że nie wiedziałam o takich kuponach przed naszą rocznicą - ja zawaliłam, bo nic nie kupiłam... A mogłam coś takiego wymyślić... No nic, to na "kiedyś" będzie
Edytowane przez 201611220859 Czas edycji: 2012-10-17 o 12:06 |
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za przepis ![]() Jejjj szłam do szefa bo musieliśmy utworzyć kilka rzeczy w Excelu..i chwilę przed tym odpadł mi guzik od koszuli Jak się wyprostuję to mam meega dekold
|
|
#2262 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby jeszcze było kogo kusić
![]() Jak Wam ostatnio mówiłam zmieniłam babkę od angielskiego i jak narazie jestem zadowolona ![]() Ale jakoś odechciało mi się nauki niemieckiego..Babka jest spoko i w ogóle ale nie wiem :/ Taka byłam napalona na naukę, a teraz motywacji brak.
Edytowane przez behindblueeyes Czas edycji: 2012-10-17 o 12:26 |
|
|
|
#2264 |
|
Konto usunięte
|
Mój współlokator z kanciapy w biurze przyniósł mi dzisiaj kanapkę z Subwaya na "dobry początek wspólnej pracy"
|
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
ufff przemeblowałam cały pokój, przesunęłam szafę która waży więcej ode mnie
obiad ugotowany piszecie o rocznicach a ja sobie uświadomiłam, że jutro mija 2 miesiące od ślubu a 20 pazdziernika mija nam 6 lat razem
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Redsy Żurawinowe uwielbiamy,od 2 lat naszych tż kochamy"
Cytat:
![]() A kolega jakiś fajny ? ![]() Nam 1.11 stuknie 2.5roku ![]() Zrobiłam kupony ale nie takie ładne jak na blogu Do tego zapr na kolacyjke, perfumy i wsio Pakować je będę chyba dopiero jak TZ pójdzie się kąpać. Wcześniej się nie da
|
|
#2267 |
|
Konto usunięte
|
No, fajny jest
|
|
|
|
#2268 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewuszki,
matko, ale zakręcony dzień! Weszłam chwilę temu do biura, prosto ze spotkań i za godzinę wychodzę, bo już 17. Lecem na jezyk. Dziś tak mi szybko minął dzień. Rajuuu... Idę szybko ogarnąć papiery, całe biurko mi szef zaśmiecił:| nouvelle90 - gratuluję!! ![]() behindblueeyes - masz kominek, ooooooooooooh!!!! nouvelle90 - sublokator z pracy bierze Cię na kanapkę ![]() klaudusk_a - dwa mce...jak to leci! u mnie w sobotę pół roku po ślubie
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już próbowałam robić te kupony w gimpie - prościzna
Jadę na święto zmarłych do domu to wydrukuję sobie u brata (oczywiście tak, żeby nie widział) ![]() A teraz gotowanie obiadu i rozmowy w toku - czuję że dziś się pośmieję
|
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- ja też, ale w iliganckie spodnie cieżko mi się wbić bo większość nie pasuje, odstaje, albo moje uda wyglądają jak u pudziana. ale bardzo lubuje się w sportowej elegancji
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tusiamar - kominek jest u rodziców ![]() Coś mnie głowa boli..chyba na @
|
|
#2272 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz pora się dowiedzieć, czy robi tak z każdą nową pracowniczką, czy się Mu spodobałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Abu, niech przestanie boleć A mnie nigdy przed miesiączką głowa nie bolała chyba.... A ja dziś na obiadek zrobiłam leczo, spieszyłam się bardzo i wydawało mi się gorsze i mniej "dopieszczone", niż zwykle, a Tż się zajadał i powiedział, że jeszcze lepsze ![]() Przed chwilą miałam nalot koleżanki, a zaraz po rodziców z jedzonkiem na kolację ![]() Wcześniej oglądaliśmy meczyk, podobał nam się, a Wam?
|
|||
|
|
|
#2273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma jak domowe jedzonko ![]() Cytat:
![]() Prezencik spakowany TŻ w łazience także wykorzystałam chwilę Jutro z samego rańca dostanie niespodziankę
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w trakcie meczyku byłam na korkach. A teraz jak zwykle sie najadłam wieczorem ;//// Głupia jestem, ważę już tyle co średniej wielkości słoń...
Jeszcze tylko jutro i weekend... Aaaaa! dostałam dzis bukiet róż od ucznia A potem jeszcze bukiet od MĘŻA. Lizus Nie ma u nas ciepłej wody Aaa co do kuponów - robiliśmy sobie takie z Tżem. Tzn. może nie takie ozdobne, ale robiliśmy
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zamiar napaść na naturę w poszukiwaniu jakiś malowideł, bo czuję że mam ochotę na nowy cień, lakier essence ma nową limitkę bardzo w moich kolorach, catrice też coś nowego wypuścilo. mam ochotę na jakaś pomadkę nude.
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ Edytowane przez whenee Czas edycji: 2012-10-17 o 21:14 |
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Od ucznia tak, a od Tża na podlizanie sie ;P
Aaa wczoraj dostałam też rafaello od ucznia Chociaż raz w roku się opłaca )) Ja ostatnio zrobiłam nalot na Rossmanna, kupiłam kilka żeli pod prysznic i 2 szampony z Alterry - są super. Żele z Issany, tanie jak barszcz a pięknie pachną Lakierów od wakacji nie kupowałam, używam teraz sporadycznie... Perfumy mi się kończą
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja polecam z alterry maskę do włosów ![]() dodoli gdzie jesteś? jak tam córa w przedszkolu? poszukiwanie pracy męża? nouvelle jak tam z tż? ciche dni czy rozmawiacie normalnie:P ehh chyba sie nudzę..... i nie mam co robić. obraziłam majestat (w sensie tż) i nawet się do mnie nie odezwie....
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ Edytowane przez whenee Czas edycji: 2012-10-17 o 22:20 |
|
|
|
|
#2278 |
|
Konto usunięte
|
Raz normalnie, raz nienormalnie. Wczoraj spędziliśmy super dzień, a dzisiaj przez telefon znowu kłótnia i o co? Bo chcę jechać na weekend do siostry i już foch z jego strony.
|
|
|
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Przyjaciele pomóżcie, którą dziewczynę mam wybrać".Stwierdzam, że niektórzy to naprawdę mają zryte berety, ale jeśli płacą im za gadanie takich głupot no to bez komentarza.. Oglądaliśmy mecz, tzn TŻ bardziej oglądał a ja się krzątałam po kuchni, zmywałam itp. TŻ mówił, że grali trochę lepiej niż zwykle, a ja uważam że wcale nie są dobrą drużyną, mają jednego dobrego gracza, a ten co strzelił bramkę to sam potem powiedział że w ogóle nie wiedział gdzie ta piłka poleci czyli taki fuks, przypadek.. Wczoraj bawiłam się we fryzjerkę Chyba się przekwalifikuję ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
No coż, on nie musi jechać z Tobą przecież
|
||
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak chcą to potrafią
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() Prezencik już u TŻta A wieczorem kolacyjka
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

)

Na wizaż znajdź czas!