|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Czterolatki :)
Cytat:
![]() na biegunke dobrze wegiel dziala nie wiem czy masz w domku syrop o smaku coli CARBON a nifuroksazyd dla doroslych bez recepty, dla dzieci niestety na recepte ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- jem kiszonego ogora i jest mi dopszzz
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Anisia
Akurat tz miał colę schowaną, to mu otworzyłam. Wegiel w syropie już zleciłam mu kupić. Mój tz będzie dzisiaj nie do życia, bo zapisał się do dentysty dzisiaj rwanie
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
hej
U nas też piękne słoneczko, aż czuć wiosnę, tylko że wieje dość mocno Coś mnie oczy bolą i głowę mam jakąś ciężką, coś się chyba zapowiada. Judi tak jak Anisia napisała powinno być ok, ale ja bym jeszcze przez dłuższy czas podawała jakiś probiotyk, by się mu w organizmie wszystko unormowało. Bo sama pisałaś że kilka dni temu go przeczyściło, potem trochę przerwy i znów coś. Do tego bym jeszcze poobserwowała, co on je i co pije, bo chyba coś mu szkodzi Nowaken fajne dzieciaczki, wyglądają na zgodne rodzeństwo ![]() A Antek też lubi wystawiać maskotki do zdjęcia. Karolek też tak robi |
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się ale ogólnie to Antek (co rzuciło mi się w oczy jak pojechaliśmy na zabieg) nie zabiera z domu żadnych zabawek żadnych maskotek nic a inne dzieci miały cały stos zabawek i np. puszczały samochody które odbijały się o ścianę a Antek przychodził do tz i mówi "tato ale tak nie wolno" i tak mi się nasunęło pytanie czy moje dziecko jest dziwne?
|
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Takusna a jaki robisz farsz? taki zwyklyb z ryzu i mieska mielonego?
Ale mi tu smaku narobilas, a ja siedze i zdycham z gludu. Czekam na TZa, az mnie zmieni o 16, choc juz poszlam sobie po buleczke z kurczakiem, bo nie wyrabialam. |
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana przy kawce
![]() Cytat:
![]() Miłego dnia życzę
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
Ja robie podobny farsz. Obowiazkowo daje dwie duze cienko skrojone cebule ![]() i czasami robie wersje postna, czyli ryz z pieczarami zesmazonymi na masle z cebulka i zawijam we wloska kapuste. Narobilyscie mi smaka
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha
ja juz smaka zaspokoilam bo jadlam wczoraj i dzis. 6 zamrozilam na pozniej. Robilam z pekinskiej kapusty bo biala sie wkurzam jak trzeba gotowac i taka glowe wyciagac z gara. Farsz z miesa i ryzu. I jak sos robilam pomidorowy to dalam lyzke maki ziemniaczanej oprocz zwyklej, pierwszy raz tak, wyczytalam na necie i wyszedl super. witam wczoraj mi lizaz szwankowal, w dzien tez, dipiero teraz udalo mi sie wejsc.
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz zjadłam nutelle i przegryzłam ją śledziami po cygańsku
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
kurde piepr..... sie wizaz co chwila, nie moge nic napisac
chciałam tylko jeszcze doowalic smakowo nie wiem czy któras lubi kupiłam z biedronki mięcho juz gotowe, tylko zóółtko, cebulka i przyprawy, pycha. No to tyle
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czasem lubie, Tz nie ruszy - bo surowe |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Mam pytanko, najpewniej Anka mi pomoże ![]() Czy urlop wychowawczy liczy się do emerytury? Jeśli chodzi o lata? Bo przeczytałam na poczekalni na jednym wątku, że nie i mi kopara opadła a na necie są sprzeczne informacje, choć będę szukać dalej.Czekam aż tz przywiezie chlebek, za oknem szaro, brzydko, jesiennie
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Jelou!
W pracy kibluje, ale tylko do poludnia! Leje u nas i pogoda przypomina bardziej jesien czy wiosne niz trzaskajaca mrozem zime. TZ tez nie jada surowego, ja z kolei uwielbiam
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
nie mogłam wchodzić bo wizaż mi strasznie sie zawieszał masakra Judi na zmasakrowane biegunkami pupki, polecam bardziej tormentiole, linomagi, bepanheny bardziej niż sudocrem(wysusza), urlop wychowawczy nie jestem pewna, ale to okresy liczące sie do emerytury, ale traktowane są jako okresy bezskładkowe , bo kasy za to nie ma http://poradnik-kariery.monsterpolsk...e/article.aspx do stażu się liczy |
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Anka dzięki, tez mi się tak wydawało... że beskąłdkowe to wiadomo ale byłam pewna że do lat pracy się liczą.
Jak mi powiedziałaś o tormentiolu to polecialam i mu posmarowałam, mam nadzieję że podleczy sie mu to bo wiecznie narzeka na szczypiącą pupkę ![]() Dzisiaj rano był w kibelku i zawartość w miarę zwarta, więc spoko, Czekam na ospę już 3 tydzień. Sąsiadka wczoraj dzwoniła z zapytaniem czy Tymek zdrowy bo jej Wiktor gorączka i brak apetytu więc poedjrzewa początki ospy. Ma mi dać znać czy go obsypało, czy choroba go bierze.Oczywiście panika mi się właczyła-ospa a ciąża, ale wyczytałam na necie że jeśli ospę przechodziłam to jestem bezpieczna, uffff skrobnę coś za chwilkę w ogródku
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
hej. u mnie obiad w piekarniku. przyjaciółka z rodziną powinna być lada chwila
zrobiłam jakąś nową sałatkę, jutro wrzucę w rośliny jeśli okaże się zjafliwa |
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam się pochwalić, że wyciskarka do cytrusów z Lidla , działała aż 20 dni
![]() padły jej jakieś trybiki, mniemam, że były plastikowe, silnik działa zadzwoniłam na infolinię gwarancyjną i pani poinformowała mnie, że dostanę pocztą nową wyciskarkę , a starą na śmietnik ![]() u nas już piersi kurakowe z nadzieniem z pora, dochodzą w piekarniku tż się w tym na maksa zasmakował a wczoraj obiadowy niewypał, trafił mi się mega niedobry dorsz do smażenia( kupuję od lat w tym samym osiedlowym sklepiku) , waliło rybą na odległość, myślałam, że z warzywami się zmaceruje , ale nic z tego , ryba trafiła do psich zapasów do mojej ciotki przerzucam się na ryby z Biedronki, tam też mają mało lodu |
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nie było mnie chyba 2 dni. Małgosia już lepiej, dziś kończy antybiotyk i inhalacje. Kaszlu prawie nie ma. Jutro pójdziemy na krótki spacerek, żeby od nowa przyzwyczajać do bywania na dworze. Wczoraj pojechałyśmy w odwiedziny do mojej babci i dziadka. Nad nimi mieszkają mój wujek z ciotką. Wujek robi najlepszą kawę na świecie więc poprosiłam. Zapytał - czy chcę do tego ciastko, -nie dziękuję bo mnie na słodkie nie ciągnie, - to może ogórka? I dostałam kawę z ogórkiem Pycha! Ciąża na mózg pada zdecydowanie
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jestem ledwo żywa. Wróciłam do domu z imprezy o 5.30 a o 6 dopiero się kładłam, długo nie mogłam zasnąć bo mnie strasznie bolała noga. Można powiedzieć że spałam do 12 ( choć z przerwami ) potem szybko obiad bo byłam umówiona ze znajomymi. Pod wieczór zaliczyliśmy jeszcze urodzinki bratowej. Dzieciaki już śpią,a ja chyba też zaraz się wybiorę spać. Jutro Krystian ma bal przebierańców, ma przebranie za ninja. Kobitki gdzie wy się podziewacie, że jeszcze dziś nikt się nawet nie przywitał |
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaglądałam co jakiś czas, ale weny na pisanie brak
![]() Wczoraj usiadlam sobie dopiero o 21.00 a dzisiaj po obiedzie ![]() przydalby mi sie weekend, ale spoko, wypoczne bo za tydzien jade nad morze
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
też podglądam i też weny brak. psióła pojechała po 13stej.
dziewczynki ma super, a 2,5 letnia Ada jest zarąbista. uwielbiam dzieci w tym wieku za wszystko właśnie kupiłam buty na teraz: http://allegro.pl/botki-tamaris-245-...994524186.html moje botki mają już dziurę w platformie i generalnie wyglądają słabo. tu skusiła mnie cena przede wszystkim
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
bry.
mnie napertala leb od wczoraj, a dzis udaje, ze mnie nie boli
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
-Ja dzisiaj miałam iść na spotkanie z koleżanką, ale Tymek został w domu-coś kaszlał rano. Także spotkanie odwołane. Jutro go poślę, bo tylko z rana go tak wymęczyło. Teraz spokój, wziewy podziałaja i będzie ok ![]() Muszę do Kauflandu podjechać na drobne zakupki. Chcę też psiółce kupić storczyka, bo miała urodziny w czwartek. U nas nieśmiało słońce świeci, może wybierzemy się na spacer, choć za oknem taki syf, wszędzie błoto... ![]() No to się wysiliłam, u mnie też brak weny
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja po weekendzie mało atrakcyjnym gdyż Antek ma jeszcze zakaz wychodzenia już mam dość kiszenia się w domu masakra jakaś ale jutro jadę z nim na kontrolę zobaczymy co powiedzą
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Mela super musiala byc kawusia z ogorkiem .W sobote zrobilam paczusie i wyszly troche zle. Nie wiem, jakis dziwny rpzepis skombinowalam, zgubilam ten mamusiny, jakies twarde sie zrobily te paczki na drugi dzien. WEczoraj bylismy na balu przebierancow z mlodym, w ludotece -t zw-. baby parku. Zorganizowala to jego klasa, rodzice znalezli to niby fajne miejsce, a organizacja byla tragiczna i dzieciaki malo sie nie pozgniatali i nie podeptali. Wpuszczali dzieci z zewnatrz (miala to byc impreza zamknieta!), bylo ponad 100 dzieci plus rodzice, nie bylo czym oddychac, wygladalo to jak zoo bardziej, wszystko wymknelo im sie spod kontroli. Zwinelismy sie dosc szybko, mlody plakal co 2 min. Ja dziekuje za taki bal, dobrze, ze w szkole 8 lutego maja przyjsc wszyscy przebrani, beda mieli namiastke czegos spokojniejszego. Milego dzionka wam zycze! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

pilnuję picia, żeby się nie odwodnił

się ale ogólnie to Antek (co rzuciło mi się w oczy jak pojechaliśmy na zabieg) nie zabiera z domu żadnych zabawek żadnych maskotek nic a inne dzieci miały cały stos zabawek i np. puszczały samochody które odbijały się o ścianę a Antek przychodził do tz i mówi "tato ale tak nie wolno" i tak mi się nasunęło pytanie czy moje dziecko jest dziwne?