|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
Machaj mała taka duza wygląda, na oko więcej niż 3 latka bym jej dała. A loczki dalej prześliczne
Catro na zatoki też bardzo dobra jest lampa na podczerwień, fajnie rozgrzewa. I czyutałam w necie o sposobie który bardzo skuteczny na ich oczyszczenie, ale się nie zdecydowałam. Kupujesz w aptece olejek herbaciany(około 10 zł) i sól fizjologiczną i watę. Na takie małe kuleczki waty lejesz troche soli fizjologicznej i kropelkę tego olejku herbacianego i takie kulki do nosa na 20 min raz dziennie codziennie aż zatoki się oczyszczą. Podobno po tym taki syf z tych zatok leci. Ale ja tego nie próbowałam, tylko wszystkie dziewczyny co próbowały to zachwalały jakie to cudo. Ja wczoraj miałam spięcie z tz. Krzyczy na starszego o każdą głupotę, tłumaczę mu że jak coś na niego krzyczy czy ubliża to ma w to miejsce 5 dobrych rzeczy mu powiedzieć i miłych dla równowagi. To u niego wygląda tak że na 30 obelg jedne cos miłe lub nie ma wogle. Moja teściowa w wychowanie się nie wtrąca. Ale przy każdej wizycie słysze że mogłabym WKOŃCU iść do pracy Na moje propozycje że bardzo chętnie, to niech przyjezdza dziecka pilnować to nie ma nic do powiedzenia. Najlepsze że jak pracowałam to zawsze była moja praca nieodpowiednia, że mnie niedoceniali, i powinnam zmienić![]() Jestem tego zdania co Evi, nigdy nie siedzę cicho i nie przytakuję tylko od razu mówię co myślę. Wkurzam się jak widzę jak ktoś się z czymś niezgadza (z tym co teściowa mówi) i dla świętego spokoju nic nie mówi, albo jeszcze przytakuje. Nie jesteśmy dziećmi, za rachunki sami płacimy
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z moim teściem muszę właśnie tak, bo inaczej jest wojna.Ale są dwie różne sytuacje: 1) kiedy on wygłasza swoje teorie i nic z tego nie wynika 2) kiedy jego teorie chce wdrażać na moim dziecku w życie. W przypadku 2 zawsze jest mega kłótnia w końcu, bo myśleć, on sobie może co tam chce, ale moje dziecko będzie wychowywane jak chcę ja (no może ojciec dziecka też) ale nie ktoś inny. A jak słyszę od niego, że on tak robił i jego dzieci żyją to zawsze mówię: Gratuluje!
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
PADA ŚNIEG !!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Libra - prasowania generalnie nie lubię, ale to miło porobić coś innego niż siedzenie z marudnym Igorem, włączyć coś na komputerze, postawić dechę i sobie spokojnie poprasować. Nie sądziłam, że kiedyś na to tak spojrzę.
Igor jest cały w ciapki. Na razie się nie drapie. W nocy był bardziej ciepły, ale teraz jest w miarę ok. Machaj - okres wylęgu tego dziadostwa to ok 2 tygodnie, więc trzymajcie się - oby szybko i bezboleśnie.
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia od dawna sama zakłada bluzki czy swetry, zreszą ona czasami się przebiera 3 razy dziennie ![]() Monka zaraz ci napisze ten przepis na sos nic mi się nie pocytowało i nie wiem co miałam napisać. Zosia wczoraj wieczorem dostała katar, a dzisiaj w przedszkolu ma dzień babci i dziadka. Na razie śpi, zobacze jak się czuje i moze zawioze ją pozniej. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Mój teśc też mnie tak wkurzył ostatnio. Jak byliśmy u niego, Zosia zaczęła glupie miny robić, a on ją za to klepnął w tyłek, podobno lekko . Ja tego nie widziałam bo byłam w kuchni. Przyleciała do mnie z takim płaczem, nie wiedziałam co się stało. Jak się uspokoiła, podeszła do dziadka i powiedziała: "jak mnie będziesz bił to mama będzie krzyczała na Ciebie, a ja nie przyjade więcej do Ciebie". Teraz cały czas chodzi i mówi każdemu ze dziadek ją zbił. Nie chce nawet do niego podejść. Powiedziałam do tż, ze jeszcze raz takie coś i więcej tam nie pojade. Druga rzecz to zapalił papierosa w kuchni jak byliśmy. Mój tż tak się wkurzył powiedział mu pare słów. Mam nadzieje że więcej się to nie powtórzy.
|
|
|
#2256 | ||
|
Zakorzenienie
|
no gardło od dawna wygląda nie ciekawie
Cytat:
![]() no wreszcie się doczekałaś! sanki bierz i idź przed dom czekaj aż napad więcej, ![]() no nareszcie, u mnie leży i dzieci nie ma...... MACHAJ PIĘKNI JESTEŚCIE WŁOSY MAŁEJ PIĘKNE doszły moje kalendarze na dzień babci i dziadka ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
aż dziwne że tak zareagował na głupie miny poprostu... zobacz jak zaraz dziecko reaguje. |
||
|
|
|
#2257 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na balkonie zamurowany i taki otwor , ja sie nie znam, jak znajde fotki to wkleje, u nich tak w blokach czesto gesto sa wybudowane piece . Fajnie Jego kuzynki tyz robili od rana ta jufke nadzienie bylo z serem i porem i czyms tam. Bardzo dobre.Nie wiem jak smakuje melasa trzcinowa i z burakow ![]() Tyz sie nie wyspalam , bujalam sie do 4 rano. z nudow tz-ta krecilam jak chrapie, sciagnelam gre wilka ktory zbiera jajka- klasyka z dziecinstwa , gralam w karty Ten slonecznik w czerwonym kolorze nie jest solony, ten niebieski taaa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() oby na katarze sie skoczylo Dziadek dal ladna popisowe , mala mu genialnie dogadala .Ehhh . Oby to byl pierwszy i ostatni raz. Nie mam polsatu cyfrowego, 0% sygnalu, to przez snieg ? , zaplacilam tv , koljna wplata dopiero 7 lutego. Nie wiem o co chodzi.Nie wyszukuje mi kanalow bo brak sygnalu Madzia ja po tych 6 latach siedzenia w domu, nie wiem jak sie zabrac za szukanie pracy , serio , ale dupsko trzeba ruszyc bo lepiej nie bedzie . Byle co , zeby tylko od czegos zaczac . ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2258 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Nie wiem co jest ale strasznie ciężko mi się wstaje ostatnio. I oprócz tego że oczywiście piękna jestem i taka mądra, itd. to mam wrażenie opuchlizny na ciele a zwłaszcza na twarzy ![]() Cytat:
Mnie tylko śnieg przeraża i prawdziwe odcięcie od świata. Cytat:
Grzyby rosną sobie w tych zagajniczkach ale teściowa panicznie boi się grzybów, że jeżeli coś widzi to wyrzuca za płot zwierzakom leśnym. Niestety od czasów tych zalań błotem i zniszczeń po gradzie ogród już nie jest taki jak był przed. Włożyli mnóstwo pracy, która została w pół godz. zniszczona a starsi są i sił już mniej. Cytat:
Nie straszcie szpitalem ani nie pozwalajcie straszyć Cytat:
![]() Nie wiem jak reagować na kulwy, zignorować ? Cytat:
.Wiesz, to nie jest tak że ja pozwalam po sobie bluzgać
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia a Ty będziesz Tirem jeździła czy Starem
choć tego też już do tirów można zaliczyć jeśli brać pod uwagę ładowność.Weekendy nie zazdroszczę Sara że jak ? Miny robiła i za to dziadek klepnął ? Pomieszało się w główce... ![]() Zosia przy każdej rybie opowiada że ją babcia rybą straszyła Babcia jakiegoś dnia sprawiała pstrągi a Zosia była ciekawa co ona tam robi to jej babcia pokazała no i oczywiście wystraszyła się tej ryby. Kto mógł przypuszczać ?
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas też pruszy
Cytat:
![]() yufke się robi z mąki pszennej i wody? coś podobnego jak filo dość pracochłonne ale później dobre i też tak robią że smarują każdą warstwę masłem? sama grałaś w karty? wilk zbierający jajka ,też w to grałam ![]() Iza czytałam kiedyś o rodzinie (we wróżce często są opowieści o ludziach którzy gdzieś uciekli od świata ) mieszkali w jakiejś dolinie w górach i na każdą zimę musieli mieć zapas jedzenia ,opału i wszystkiego co mogli potrzebować przez kilka miesięcy zimy bo co roku są odcinani od świata przez śniegi i nie ma szans sie wydostać stamtąd w razie wypadku czy coś takiego mają jakąś łączność radiową i wtedy helikopter przylatuje. całkiem inny świat. Rozumiem co oznacza zniszczenie ogrodu do dziś nie mogę przeboleć wykopywania tej rury uszkodzonej i co koparka zostawiła ,robisz ,pracujesz na kolanach ,w pocie czoła a tu pach i wszystko od nowa ![]() Ja w sumie chyba też puszczam mimo uszu jakieś uwagi i wydaje mi się że ich nie ma czasem na prawdę nie ma sensu wyrażać swojego zdania ,w każdym razie nie zawsze warto i nie zawsze się to opłaci,tym bardziej że nic to nie zmieni![]() "Tiszej jedjesz -dalszie budiesz"
|
|
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak podniosę z podłogi, to skomentuję bardziej.
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara uuu to dziadek sobie nagrabił ![]() zaraz biorę kije i w Kowalczyk sie zabawię muszę odpokutować ten placek
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ot uroki takiego życia.A tu mała próbka śniegu
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
A dzisiaj się wybieramy w ten śnieżny raj jak tylko nie zacznie padać i warunki na drogach będą znośne choć Tż się śmieje że najgorsze to zawsze ostatnie 200 m
Żmijka najsłodsza Edytowane przez izazula Czas edycji: 2013-01-18 o 11:16 |
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Machaj - Kalinka piękna i jaka szczuplutka sie zrobila U nas w przedszkolu tez ospa szaleje. Na szczęście Oliwia szczepi na dwoma szczepionkami to mam nadzieje ze nie zachoruje. Ja dzisiaj jadę na szczepienie z Nataszka. Iza - pięknie tam macie.
|
#2268 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz Was troszke nadrobię ale pomocy
Mrowak jaki wkońcu dostałaś syrop dla Gabrysi na ten pierwszy kaszel który jest lekko duszący a nie jeszcze wykrztuśny??? Moja najmądrzejsza mama przyszłam do danielka wczoraj mega chora,wygoniłam ją do domu ale musiałam na 2h jechac do pracy i wyjasnic co i jak mają robic i to wystarczylo zeby Daniel sie zaraził chyba,że dzien wczesniej juz ja bralo a się nie przyznała no co za mózg?Sara napisz sosik |
|
|
|
#2269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze raz takie coś i nie pojade tam więcej. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Przepis na sos: 4 łyżki oleju, 1 łyżka cukru, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka muszardy, 2 łyżki octu winnego, pół łyżeczki soli, 1 ząbek czosnku
Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2013-01-18 o 12:26 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Sara pomijam już klepanie czy bicie, jak kto woli, bo jestem przeciwniczką. Ale nawet gdyby robiła takie miny, to, czy to jest powód to takiej reakcji ? Dla mnie nie
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem przeciwniczką bicia. Powiedziałam mu że to jest moje dziecko i nikt nie będzie jej bił. Zebraliśmy się i pojechaliśmy do domu.
|
|
#2272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba teścia coś męczy innego a tak odreagował ![]() u nas też pruszy śnieg
|
||
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Sara dzieki
, tv juz jest ufffff . Jak mi ktos wypali z tekstem , zeby dac klapsa, to zawsze mowie, ze nie po to dziecko rodzilam, zeby mi teraz ktos je bil . Iza , dobilas mnie tymi fotkami, ile siegu Libra maka, woda sol i chyba wiso . Tak maslem smaruja, albo oliwa z oliwek. Jak wracalismy do domu, to jego kuzynka z rana wstala , druga przyjechala, robily , apotem nam do samolotu daly . Tz kupil gotowa, ale mowi ze jest SHIT "Tiszej jedjesz -dalszie budiesz" - ZE COOOOOOOOOOOOOOO . Pierdziel ten 2 kawalki placka , od nich nie utyjesz , a przynjamniej sobie troche dogodzilas. Oliwka zarazila go wczesniej , bo juz pare dni zanim pojawia sie pierwsze objaw czlowiek zaraza , zanim ja calkiem rozlozylo ,noo mogla ci przypucowac , no szkoda. Ucaluj malego . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-01-18 o 20:47 |
|
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Tylkooliwka, wczoraj miałam na obiad makaron ze szpinakiem wg Twojego przepisu. Pyszny był. Tz co zawsze się zarzekał że szpinaku nie ruszył powiedział że o dziwo mu smakuje. Najlepiej Eryk powiedział" wiesz co mama to wygląda bardzo nie apetycznie, ale smakuje apetycznie ":P
Ja dzisiaj pojechałam do Tesco i wróciłam wypompowana przez te moje dzieci. Jakby nie były moje to bym przynajmiej tego młodszego nazwała niewychowanym bachorem Starszy grzeczny, ale sporo na niego krzyczałam bo już nerwy mi młodszy załatwił, i każda głupota mnie wyprowadzała z równowagi. Oj ja jak muszę mocno kochać moje dzieci że mnie ręka nie swędzi![]() Kupiłam sobie wczoraj gazetę Runer idę czytać młodemu do poobiednbej drzemki, chyba szybko zaśnie
|
|
#2275 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas lekko popruszyło i przestało myślałam że dopada jeszcze tiszej jedjesz czyli ciszej jedziesz to dalej zajedziesz To może kiedyś sobie zrobię yufkę z nadzieniem jakimś , na pewno swojskie lepsze ,mam porównanie tylko z ciastem francuskim swojskie a kupowane niebo a ziemia ,robią pewnei z jakiejś margaryny zamiast masła ,tak samod o tamtego może dodają jakieś ulepszacze jeszcze Cytat:
![]() ja bym swojego jakby nie był mój też nie raz nazwała niewychowanym bachorem i psioczyła na jego matkę ![]() Ja dzisiaj na obiad robiłam carbonarę i musiałam się ze swoim jedzeniem (wątróbka z cebulą i bulgurem )wynieść do pokoju żeby mnie nie korciło ,niby to tylko boczek ,ser i śmietana a jaki smak zapach
|
||||
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Monka świetny mały
Dziewczyny ten śnieg był 3 lata temu jak w ciąży byłam. Nie mogliśmy na górę wjechać więc samochód został na parkingu przy staży a my z bagażami pieszo na górę. Teść miał przyblokowane auto w garażu. Później napadało jeszcze więcej. Wszystko pięknie wygląda ale nie jest wesoło jak trzeba by rano wyjechać do pracy ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Oliwka zdrówka dla Danielka Mama pewnie dobrze chciała, żebyś nie musiała zostawać w domu. Taka zwykła niewiedza a moze zapomniała że zwyczajnie małego może zarazić. Czasem ludzie myślą za późno
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ta gazetka teraz jest na styczeń-luty http://www.runners-world.pl/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monka mały słodziak, śliczny, jaki zadowolony. A sanki???:P |
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Monka,Izazula,Madzia
no juz trudno satło się tylko on tak dziwnie bo nie widac po nim choroby tylko czasami go kaszel przydusi psikalm mu tantum i dałam fenistil,musze jechac do apteki po jakis syropek(tylko jak zwykle nie wiem który bo wykrztuśny bez sensu bo nie ma co odkrztuszac a przeciwkaszlowy mama supremin i krople sinecod ) i calciumMonka śliczny synuś ![]() Madzia cieszę się że smakuje,mój tż tak samo pierwszy raz jak uslyszal-łee znowu jakis wynalazek robisz i to jeszcze ze szpinakiem ze skrzywioną miną a teraz często mówi Aga zrób ten makaron ze szpinakiem ![]() a ja wlasnie smażę naleśniki na te ze szpinakiem ale robię z sosem pomidorowym-jadł juz ktoś tak?apetycznie mi wyglądają http://nikolodkuchni.blogspot.com/20...inakiem-i.html |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

Na moje propozycje że bardzo chętnie, to niech przyjezdza dziecka pilnować to nie ma nic do powiedzenia. Najlepsze że jak pracowałam to zawsze była moja praca nieodpowiednia, że mnie niedoceniali, i powinnam zmienić

ale ze co tak chorujesz ze musza wycinać ?

, dobilas mnie tymi fotkami, ile siegu