|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kocyki bierzemy i na plażę idziemy!- Dieta South Beach część XIII
Cytat:
To nie na moje siły i żołądek. Sądzę, że mieszczę się w przedziale 1500-2000 kcal i to jest ok. Jak nie będę chudnąć to znaczy, że dobrze jem i nie trzeba nic zmieniać ![]() A te 300 g węglowodanów, no jak?! Bochenek chleba trzeba zjeść czy co? Czy np. kaszę i ryż liczyć po ugotowaniu ile ma gram? Jednak jak zaznaczyłam ilość gram kaszy po ugotowaniu, to wyszło, że ma ponad 300 kcal. A pół szklanki kaszy tyle nie ma przecież Więc wzięłam 30 g i jest ponad 100 kcal, tyle ile ma właśnie 1/3 nieugotowanego woreczka wg tabelki na opakowaniu kaszy. Podczas gotowania kaloryczność chyba nagle nie wzrasta?Także węgli 150 g jeść da radę, ale dwa razy więcej to ja nie wiem jak. Białko i tłuszcz da się do tych moich norm BTW zjeść, więc jest dobrze ![]() Martwi mnie tylko jedna rzecz - jedząc za mało kalorii i uprawiając aeroby ciężko się buduje mięśnie, bo z braku kcal nie ma budulca, a aeroby spalają też mięśnie... Co w takim wypadku zrobić? Aeorbów robię 30 minut na trening 3 razy w tygodniu, to chyba nie jest dużo i nie "zabije" mi mięśni? Siłowych około 30-45 minut robię, 4 razy w tygodniu. Nie chcę spalać mięśni Ale jednocześnie chcę wyrobić kondycję i trochę tłuszczu spalić, jednocześnie wyrobić mięśnie (głównie ramiona, brzuch, grzbiet) i wyrzeźbić je. Ech, zbyt skomplikowane to dla mnie ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- To co proponujesz, żeby nie spadała? Bo ja już zgłupiałam
|
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
A wiesz co mogę Ci Droga Kretko polecić abyś napisała do Rzabby z forum Fitness - ma sporą wiedzę i to ona podrzucała też wątek o BTW. Odpowiada i doradza. Opisz tylko dokładnie wszystko i zobaczysz co Ci powie.
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Kretko
zeby budowac miesnie potrzebny jest dodatni bilans kaloryczny inaczej one po prostu zmieniaja ksztalt i wygladaja lepiej dlatego faceci, ktorzy chca zbudowac miesnie piją rozne odzywki aby spalic tluszcz potrzebny jest ujemny bilans Ty wciaz masz ujemny jakby nie patrzec wiec ujędrnisz cialo (pewnie schudniesz jeszcze) ale miesni jako takich nie zbudujesz ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Tak samo jak mamy zbyt ujemny bilans to waga nie spada bo organizm magazynuje bojąc sie, ze nie dostanie Tak na zdrowej redukcji powinnismy jesc: zapotrzebowanie kaloryczne- 10% plus ruch I u Ciebie jakby nie patrzeć jadlospis jest bardzi taki A co do tych 350 gram wegli to masakra, mi tez wyszlo bardzo duzo a nie jem nawet polowy z tego... ale moglabym bo lubie chleb
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy mi właśnie na ujędrnieniu, żeby skóra się wchłonęła. Mięśnie jak coś to będę budować za jaaaakiś czas, jak rozepchnę żołądek i będę jeść więcej Nie muszę już teraz się tym zajmować. Teraz chcę zająć się skórą, kanką tłuszczową i kondycją.Ty jesteś mądra w te klocki, mam nadzieję, że mi pomożesz
|
|
#2256 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Bede mgr dietetyki z kursem trenera personalnego, jeszcze tylko 1.5 roku mi brakuje
![]() Mi rowniez nie podoba sie umiesniona, atletyczna sylwetka kobiet. Mi sie podoba ta "gruba swinia" ![]() http://www.pudelek.pl/artykul/52702/...gu_cala_sesja/ Wiec jesli nie chcesz budowac miesni a je wzmocnic to tak, wystarczy cwiczyc (wezmy glupi przyklad: dwa miesiace temu nie moglam nawet pol pompki zrobic damskiej a teraz po cwiczeniach juz moge cala wiec zwiekszylam cos tam) ale tak sobie mysle, ze jak jesz ponizej zapotrzebowania kalorycznego to moze CI dalej waga spadac hmmm ale z drugiej strony jesz bialka i tluszczy w miare okej tylko wegli mniej ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Kretko jesli moje spostrzeżenia i przemyslenia ostatnich dni są prawidlowe to Twoja waga może dalej spadać
|
|
|
#2258 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć według mnie ma za duży biust w porównaniu do reszty sylwetki. Ale to tam szczegół, lepszy większy niż żaden ![]() W takim razie ćwiczę sobie jak zwykle, jem bez spiny na te BTW i kalorie. Myślisz, że dorzucić więcej węgli? Mam PCOS i niedoczynność tarczycy i z tego co wiem, to trochę inaczej dieta przy tych schorzeniach wygląda, właśnie mniej węglowodanowa. Także to wyliczone 300 g odpada na pewno ![]() Jeszcze jedno pytanie, Pani trener prawie magister dietetyki (fajny kierunek ) - jak to jest z tymi aerobami? 30 minut 3 razy w tygodniu wystarczy żeby kondycję rozwijać i troszkę tłuszcz spalić przy jednoczesnym zachowaniu masy mięśniowej (ćwicząc siłowe oczywiście)? Czytałam, że nie można za dużo i za długo aerobów robić, bo to tylko psuje sylwetkę, męczy organizm i ciało flaczeje.
|
|
#2260 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie mieszkasz??
Jadlospis : patrz następny post Co do salaty to fajnie by bylo jakbys dodala inne warzywa bo ona nie ma zadnych wartosci i kalorii Co to kwiki?? I serek z cukinii hmmm?? Przepisu niestety nie mam wazne zeby byly otreby bo bez nich to raczej wyjdzie jajecznica na slodko (jak mi) [/QUOTE]Hej, mieszkam w Holandii.....jedzenie porażka Miało być kiwi i serek z cuknią ;p Moje menu na dziś; I.sn. omlet z 1 jajka, z sałatką 3 lyż. płatków owsianych, z sosem czosnkowym i pomidorkiem kawa z mlekiem sojowym II. Zupka z brokula,pora, taka ale cebulowa z 4 łyżkami jogurtu III. owoc jabłko/ pomarańcza z orzeszkami IV. tu bedzie problem ide na urodziny i bedzie same nie zdrowe jedzenie, zadnych salatek tu nie ma takiej tradycji, moze kupie gorzka czekolade i zjem 2 kostki, eshhh bedzie pewnie pizza i jakis kisz..;-( moze uda mi sie zabrac owoce i jogurt
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie cycki mam, teraz wystarczy reszte zrobic Ogolnie jak masz PCOS i niedoczynnosc tarczycy to dieta powinna wygladac inaczej, o tym nie mam zielonego pojecia. Tzn nie że inaczej ale takie dzienne wyliczenia zapotrzebowania nie gwarantują skutecznosci u osoby chorej tak jak u osoby zdrowej. nie wiem niektorzy twierdza, ze aeroby w ogole nie sa potrzebne bo silowe sa wazniejsze szczegolnie ze nie chcesz sie juz redukowac dlatego mysle, ze 20-30 minut starczy osobiscie ja jak juz nie bede sie chciala redukowac to bede cwiczyc tylko silowe a jesli aeroby to jakiś rower albo cośnienawidze skakac biegac ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- tak sobie myslalam podczas mojej super odprężającej pachnącej peelingującej ( ) kąpieli a raczej prysznicu...wychodzenie z diety to spozywanie swojego zapotrzebowania kalorycznego dziennie Kretko a Ty dalej jestes na minusie i cwiczysz co daje jeszcze wiekszy minus
|
|
|
|
#2262 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny musze sie wam pochwalić jak moje ciało zmieniło sie w równy miesiać.
1 zdjecie z 16 stycznia a 2 z dzisiaj. Prosze sie nie śmiać tylko szczeze oceniać
|
|
#2263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widac zmiane! ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
gdzie mieso/ryby?
||
|
|
|
#2264 |
|
Wtajemniczenie
|
naprawde?
![]() juhuu chodz to tylko miesiac...mam nadzieje ze za kolejny bedzie lepiej jeszcze prze demna 10dni shreda wiec cos sie może polepszyć Zaraz foty usuwam bo i tak wstyd do takiego stanu sie doprowadzić
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- aha i nie masz czego sie wstydzic ani teraz ani przed odchudzaniem
|
|
|
|
#2266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() heh sama siebie sie wstydze ze do takiego stanu sie doprowadziłam ale waże ze dąże teraz do powrotu do mojej figury albo i lepszej![]() ide robic ostatniego shreda level 2 bo spałam popołudniu
|
|
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
Arschen no, no BOMBA!
Dla mnie rewelacja i widać mega zmianę! Choć i tak na pierwszym zdjęciu, tym sprzed miesiąca nie wyglądałaś jakoś szczególnie źle. Trzymaj tak dalej a do lata to ho ho ho! ![]() asmenaa to Ty jesteś jak najbardziej w temacie. Do Ciebie drzwiami i oknami będą ludzie walić po poradę w sprawie odżywiania. Sama bym o coś zapytała. Ale nie wiem czy można???
Edytowane przez bajons Czas edycji: 2013-02-16 o 16:36 |
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytaj, jak bede znala odpowiedz to podpowiem ale ekspertem nie jestem (jeszcze!)
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Noooo i może jeszcze jedno takie małe: mam budowę typu gruszka, więc biodra, uda... czy w końcu coś mi się tam ruszy (?), szczególnie uda. Optycznie wyglądają lepiej, ale ciągle obwód bez zmian. To mnie frustruje.
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 1 poście wkleilam rozpiskę w jaki sposob je wprowadzać ( i owoce) na II fazie. Ja zwykle jem 2 kromki chleba na sniadanie (bo lubie chleb i nie wyobrazam sobie bez niego) i na obiad pol szklanki ryzu/makaronu Jedna porcja to 30g czyli niedużo... Też jestem gruszką... a raczej gruchą ![]() (moje nie ruszyly w ogole jak na razie) A ruszą na pewno bo ja czuje po spodniach, jak bylo mnie 5 kg mniej to nie byly takie obcisle niż jak 5 kg wiecej
|
|
|
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
Arschen, wielkie brawa
![]() Piękny masz brzuch ![]() Ja też mam wcięcie w talii, a potem brzuszysko (choć przyznaję, ciut się zmniejszyło) i wielkie udziochy. Na moim ciele ciąża nie zostawiła wielu zmian, niewiele przytyłam, bardzo szybko wróciłam do wagi sprzed. Jedyne co, to cycki. One już topless na plaży nie pobrykają |
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lydki już są okej kostke mam chudą, prawie reka obejme Dlatego ja nie dam malej pijawce pić mleka z moich cycuszkow
|
|
|
|
#2273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym podczas nocy (ale też rano, w dzień, na wyjeździe), kiedy dziecko budzi się na jedzenie, nie ma nic prostszego i szybszego niż podanie cycocha Takie jest moje zdanie. Mycie, wyparzanie butelek, robienie mieszanki w proszku w środku nocy to by było ponad moje siły.
|
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- wydaje mi sie, ze lekko mi schudly plecy
|
|
|
|
#2275 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się dziś spotkałam z koleżanką, ktorej ponad rok nie widziałam, to stwierdziła od razu, że schudłam,jak tylko zdjęłam kurtkę w kawiarni ( brzuch mi się nie wylewał
I wiecie co? Ona ma problem z trawieniem mąki pszennej,nie celiaklia, ale stwierdzone przez lekarza. Jak zje,to zaraz ma problemy żołądkowe. A co jej zaproponowałam? Ciasto fasolowe Była wniebowzięta, jego wszechstronnością i zastosowaniami
|
|
|
|
#2276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje Dziewczyny
![]() 10shred level 2 zaliczony ![]() jutro 3 level hihi ![]() JA tez polecam jesc na sniadanie 2 skrobie w postacji chlebka najlepsze co moze byc ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
i porownuj sobie raz na 2 tyg /miesiąc Najbardziej motywujące Bardziej niż waga ![]() a własnie ja już 2 tyg sie nie ważyłam Trza sie zwazyc w poniedziałek w końcu
|
|
|
#2277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem w jaki sposób spożywać więcej kalorii zdrowo jedząc... Bo jakbym przywaliła pizzę na obiad to wiadomo, że do ponad 2 tysiące kcal mi wskoczy dzienne spożycie i będzie ok, ale to nie tak działa w końcu ![]() Cytat:
Cytat:
Ale szczerze mówiąc mam problem z określeniem swojej sylwetki. Macie jakieś propozycje? ![]() Według typologii Trinni Susannah - klik! - obstawiam coś między Kielichem, Klepsydrą i Wazonem, ale to Wy może lepiej będziecie w stanie ocenić. Zdjęcia moje macie
|
|
#2278 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziś zgrzesze ale postaram sie jak najmniej w kanjpie i nie moge sie doprowadzac do wyrzutow sumienia![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
ale widze, ze ta faldka obrzydliwa pod stanikiem powoli zanika![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
a TY jaka masz roznice miedy talia a PUPKA? ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- http://pl.wikipedia.org/wiki/Ortoreksja a ja chyba jestem chora na to!
||
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Na siłowni zważyłam się kontrolnie i mam 29% tłuszczu już (1,5 miesiąca temu było 31), niecałe 60 kg mięśni, do tego w końcu 50% nawodnienia
Jak dojdę do 25% tkanki tłuszczowej (normy dla kobiet), otłuszczeniu organów na 1 (minimum bodaj) i wieku metabolicznego mojego chociażby , to będę super mega zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() Różnicę mam 25 cm między cyckami, biodrami a talią. Nie gadaj, nie masz ortoreksji
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo, idziesz ku lepszemu ![]() Ty chyba tez klepsydra ![]() Mowie CI, mam mam obsesje na punkcie jedzeniapotrafilam miec wyrzuty sumienia jak tz zrobil sniadanie i bylo tam cos nie sb jak ser zolty
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

To nie na moje siły i żołądek. Sądzę, że mieszczę się w przedziale 1500-2000 kcal i to jest ok. Jak nie będę chudnąć to znaczy, że dobrze jem i nie trzeba nic zmieniać 
Więc wzięłam 30 g i jest ponad 100 kcal, tyle ile ma właśnie 1/3 nieugotowanego woreczka wg tabelki na opakowaniu kaszy. Podczas gotowania kaloryczność chyba nagle nie wzrasta?
Ale jednocześnie chcę wyrobić kondycję i trochę tłuszczu spalić, jednocześnie wyrobić mięśnie (głównie ramiona, brzuch, grzbiet) i wyrzeźbić je. Ech, zbyt skomplikowane to dla mnie