|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
Pytałyście czym można zaspokoić ochotę na słodkie, opiszę wam co mama przygotowała mi jeszcze do szpitala, ale tak mi zasmakowało, że zajadam się tym dość często. Obieram sobie jabłko, wrzucam do garnka z wodą lekko pocukrzoną i gotuję, do tego dodaje banana i tak gotuję do miękkości, w międzyczasie w małej szklaneczce z zimną wodą rozrabiam łyżkę kisielu i potem dodaję to do gotującego się jabłka z bananem. Dla mnie pychotka. Poza tym położna mówiła mi, że można jeść domowe serniki byle bez polewy czekoladowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a za takie gadanie naleza jej sie baty ![]() ja tak w pierwszej ciazy mialam wlasnie ale z moja mama, ciagle kazala mi pic herbatki laktacyjne bo nie bede miala pokarmu itd itp takze wiem co to znaczy, na szczescie racji nie miala bo core wykarmilam jak sie patrzy i u Ciebie tez na pewno tak bedzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
super ze juz wyleczylas ![]() ja mam dzis doła i wyrzuty sumienia ze mam malo czasu dla mojej corci ![]() Najgorsze jest to ze jak ja taka niewyspana chodze to i cierpliwosc mam mniejsza i zapewne odbija sie to na niej ![]() ![]() dziewczyny z dwojka dzieci a jak Wy sobie z tym radzicie ?
![]() |
#2253 |
Zakorzenienie
|
Mój to niezły żarłok jest. W południe odciągnęłam 40 ml mleka po karmieniu (więcej nie dało już rady) żeby wieczorem po kąpieli tatuś podał.
Przed kąpielą nakarmiłam, pił chyba z 15 minut. Potem kąpiel, tata nakarmił, ale młody jeszcze głodny więc dałam cyca. Prężył się i wyginał po paru minutach. Dałam drugiego - taka sama reakcja. Wreszcie dałam mm. Zjadł 60 ml. Masakra. Właśnie piję karmi, może na laktacje pomoże. Ezzo, ważne że wiesz już co i jak. Teraz wybudzaj do karmienia i nie pozwól spać przy jedzeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() natknęłam się na Wasz wątek przypadkowo i od razu się rozmarzyłam ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę Wam dużo radości z macierzyństwa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nadrobiłam was na szybko, mały nawet dzisiaj pospał wiec wysprzątałam, poprasowałam i wrzuciłam dwa prania, a i jeszcze obiadek ugotowałam ![]() ide do klubu luknąc ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- IFWKA, ale z Ciebie lasencja ![]() uciekam lulac, moze jutro kolejna wiadomsc na czerwono zaswieci ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jutro egzaminy..nie muszę dodawać, że umiem niewiele.. Serce mi pęka jak Amelka tak płacze, teraz biedna wymęczona wreszcie śpi. Meduzza: ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Moja niunia ma dzisiaj jakiś problem z zassaniem moich sutków, nie wiem, o co chodzi.
![]() Jutro muszę podjechać na chwilę na uczelnię, by oddać jedno zaliczenie, i do sklepu, dokupić kilka ciuszków na 56cm, bo mam za mało (też posłuchałam rad, by nie kupować zbyt dużo tych najmniejszych, i teraz żałuję)... TŻ miał zostać sam z małą, ale moja mama tak się tym faktem zestresowała, że zrezygnowała z zakupów i postanowiła zostać z nim. ![]() ![]() Kurczę, nie ma czegoś takiego, jak niewartościowy pokarm - jest pokarm rzadki i gęsty, czyli do picia i do jedzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
No właśnie,i do picia i do jedzenia..
A słyszę też zdziwienie jak mówię, że kp i nic do picia nia daję. Że jakto nic? Herbatek nie?? No nie. Raz podałam koperek, skrzywiła się Mała, ale to w celach leczniczych, i raz przegotowaną wodę - z tego samego powodu. A tak to nie dopajam, wy też? Tylko że to faktycznie się można podłamać, jak kobiety w rodzinie mówią o niewartościowym pokarmie itp itd , ciężko wtedy walczyć o karmienie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Mi pediatra w szpitalu powiedziała, żeby nic nie dopajać, dziecko napije się z cycka i nawet mam to wpisane w książeczkę zdrowia małej.
![]() Zresztą, jak obserwuję pokarm w moich piersiach, to zawsze, gdy myślę o karmieniu, to wypływa taki pół -przezroczysty, dopiero później pojawia się taki gęsty, konkretny, czasem mała przerywa jedzenie w tym momencie, to aż się "ciągnie" za nią, taki klejuch słodki to musi być. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie takie same obserwacje poczyniłam
![]() A w ogóle to od 2 dni obserwuję ze śmiechem jak Mała np puści sutek a mleko strzela strumyczkami dalej i pryska jej po buźce i włoskach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
Uuu, to takie zjawiska dopiero przede mną...
![]() Moje sutki się zregenerowały trochę i dopiero wczoraj w ogóle zaczęło z nich cokolwiek samoistnie wypływać, bo wcześniej były takie suche i spękane, że chyba zatkane przy okazji trochę... Ale lewa pierś mnie już wcale nie boli. ![]() A widziałam, że pisałyście o pisku - moja też tak robi. To chyba normalne w takim razie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Moja też piszczy, to jest chyba wtedy jak nagle weźmie pełny oddech buzią, z takim "skrzeko-piskiem". W ogóle czasem jakby nierówno oddychała, przeraża mnie to.
A mnie dla odmiany strasznie sutki bolą, a już były całkiem okej, nie wiem co się stało... |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
Black, u mnie na problem z lapaniem sutka (tez bylo dobrze i nagle malej sie odmyslilo
![]() ![]() Ja daje wode przegotwana tylko wtedy kiedy mala sie meczy ![]() ![]() I tez teraz mi cieknie z cyckow ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamusie rozpakowane i w dwupaku!Moja Ola spala dzis od 21 do 24,potem 2h przerwy i znowu spanie od 2 do 6 rano,a teraz na cycu wisi i ciumka mleczko.Kiedys sprobowalam tego mleczka i takie dobre,bo slodkawe mi sie wydawalo.
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a takie frytki z piekarnika bez oleju można jeść ?????????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za komplement ![]() Cytat:
Mam nadzieję że z brzuszkiem sie unormuje sprawa. Cytat:
Mój Tż dzisiaj śmiga na nartach, zazdroszcze mu trochę ale w nastepnym sezonie sobie odbiję ![]() Natomiast te moje niby skórcze skończyły się wczoraj przed spaniem i cisza, a myślałam że moze pojedziemy rodzić ![]()
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Ifwka, ale cos sie ruszylo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie wczoraj takie małe skurczyki były, krótkie ale bolesne pierońska. Po wczorajszej porannej akcji w nocy nie mogłam spać, bo cały czas się bałam, że wody mi odejdą a ja będę sobie spać w najlepsze. Poza tym śniło mi się, że urodziłam bliźniaki i karmiłam je cyckiem przez słomkę. Słomkę z jednej strony przystawiałam do sutka, dziecko z drugiej strony słomkę do buzi i tak mleczko leciało. Ale mam porąbane sny :/ a ponadto 8 razy wstawałam na siku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do niewartosciowego pokarmu- moj malzon dostal taką z☠☠☠e jak mi to powiedział, ze szok.... mlody wchodzil w 5 tydz- skok rozwojowy, marudny, tylko by wisiał na rekach, uwagi sie domagał niesamowicie a małżon domnie ze on sie nie najada bo placze i trzeba przejsc na mieszankę.! zwyzywalam na czym swiat stoi bo braklo mi nerwów do tłumaczenia po raz setny dlaczego taka mała maruda nagle sie zrobiła z naszego aniołeczka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no to teraz niech sie wreszcie rozkreci, bo po nazwie wątku zauwazyłam, ze marcówki sie szykują ![]() u nas nocka nawet nawet, ze spaniem problemów nie było tylko z kupką niestety, dałam kropelki, po dwóch godzinach wreszcie była, a tak to strsznie sie Bartulo gniótł ![]() na cały dzien jade dzis do rodziców, mąż w pracy bedzie to nie bede sama siedziec ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2270 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2271 |
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Little
![]() Ja juz sie troche uspokoilam, TZ mowi, ze mam sie nie przejmowac, ze on jest ze mna a gadac zawsze bedzie miala o czym.... Kupilismy dzis super album dla Julianki w empiku i wypelniamy. Super pamiatka, duzo miejsca na drobiazgi, zdjecia, plyty, pierwsze wloski itp ![]() Ale nocny maraton za nami, nie moglismy malej ululac, 2h darcia i placzu ![]() Ja nie probowalam mleka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jeśli robią się suche plamy to ja bym skonsultowała, bo takie plamy przy skazie wychodzą też.
Co do dopajania - nie dopajam, natomist spróbuję jednak podawać trochę wody przegotowanej bo przez moje zaparcia kupa małej też twardsza :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
NO! wchodzę i w końcu czerwona wiadomość
![]() ![]() U nas pryszczyki zamieniły się w suche, czerwone placki na pysiach i to skaza białkowa jest. Smarujemy Pimafucortem i mm na dokarmianie mamy Bebilon Pepti (Boże jak to śmierdzi!) wczoraj Mały strasznie dowodził TŻtowi (ja przez dzień na studiach) jak wróciłam to też wieczorem darcie nieziemskie. Kupkę kilka razy zrobił w ciągu dnia, przebranie nie pomogło, jeść nie chciał. Podejrzewam, że go pieką i swędzą te pysie, nawet pediatra nam mówił, że z tego powodu może być niespokojny, poza tym przy skazie zaparcia i kłopoty z brzusiem mogą być. No ale darcie takie, że aż się zapominał, nic nie pomagało, TŻ miał jechać do apteki po coś na uspokojenie, ale te czopki są na receptę podobno, daliśmy mu Pedicetamol w kropelkach, zasnął na rękach TŻtowi i uspokoił się. Może go bolało coś więcej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39264402]Dziewczyny, jeśli robią się suche plamy to ja bym skonsultowała, bo takie plamy przy skazie wychodzą też. Co do dopajania - nie dopajam, natomist spróbuję jednak podawać trochę wody przegotowanej bo przez moje zaparcia kupa małej też twardsza :/[/QUOTE] Szaja moja Ola ma na lewej nozce tylko taki maly suchy placek,takie bialawe pole.To tez moze byc skaza?Karmie piersia.Nigdzie wiecej tego nie ma.
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39264402]Dziewczyny, jeśli robią się suche plamy to ja bym skonsultowała, bo takie plamy przy skazie wychodzą też.
Co do dopajania - nie dopajam, natomist spróbuję jednak podawać trochę wody przegotowanej bo przez moje zaparcia kupa małej też twardsza :/[/QUOTE] U nas jak był tygodniowy maraton z zaparciami strasznymi to przed karmieniem pomagała woda, jeśli się jej Młody raczył napić ![]() co do teściowej meduzza... ja tez tak miałam jak byłam u niej. Że mleko za słabe, bawarki we mnie wpychała (i myślę że stąd skaza bo tego najwięcej miałam), co mi Młody beczał to wlatywała i mi go zabierała i tak mi dziecko na rękach nauczyła ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Aha i zastanawiam się.. Wczoraj nawet do Deli pisałam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39264402]Dziewczyny, jeśli robią się suche plamy to ja bym skonsultowała, bo takie plamy przy skazie wychodzą też.
Co do dopajania - nie dopajam, natomist spróbuję jednak podawać trochę wody przegotowanej bo przez moje zaparcia kupa małej też twardsza :/[/QUOTE] Byliśmy w czwartek na szczepieniu to pediatra powiedziała że to nie skaza bo jak skaza to nóżki i rączki szorstkie a u nas wszystko piękne i gładziutkie tylko na policzku. Odstawiłam na wszelki wypadek mleko i przetwory no i to nie schodzi...
#2277 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Wtajemniczenie
|
A gdzie oprócz policzka się pojawiło?
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
bo nie ma jak się podrapać, nie panują jeszcze nad rączkami, nie potrafią ruchów zaplanować.. U nas zaczęło się od pryszczyków na policzku, przeszło na drugi plus bródka i czułko i zamieniło się w suche, czerwone placki na policzkach, taka "tarka" się zrobiła i teraz się łuszczy. Nasz też się nie drapie, ale ma te miejsca bardzo ciepłe. Jak dam rady to wrzucę wieczorem zdjęcie
zaczęło się tak https://www.google.pl/search?hl=pl&q...%3B1378%3B1062 a teraz wygląda niemal tak: https://www.google.pl/search?hl=pl&q...07%3B800%3B532 tylko bardziej na policzku Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-02-16 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
hej kochane!
Wczoraj zaczęłam Was czytać i odpisywać, a przyszedł mąż i mi zamknął wszystko ![]() Poza tym Mały miał taaaaaaaaaaaki fatalny dzień, że z mamą nie wyrabiałyśmy - przerobiłyśmy wszystko, bujanie w wózku, noszenie z golutkim tyłkiem, zabawiania, dałyśmy mu herbatkę koperkową (wypił bez parsknięcia!!!), ja wypiłam herbatkę koperkową, no mówię wam, cuda na kiju, w końcu się okazało, że go gryzł pajac ![]() ![]() nooo i przeżyłam pierwszą wizytę po porodzie - bolało jak szlaaaaag, ale to dlatego, że się okazało, że w środku jeszcze mam jeden szew, rozpuszczalny i po prostu przy badaniu o niego zahaczył - powiedział, że widocznie podczas porodu oprócz nacięcia dodatkowo pękłam ![]() Robię sobie śniadanie i siadam do odpisywania ![]() ![]() Pooooooooooza tym chcę się wam pochwalić, że wczoraj w H&M kupiłam sobie śliczną spódniczkę właśnie na sobotnie pępkowe - rozmiar 36!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.