Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 20:06   #2251
ezzo
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Ezzo, moja niunia tez miala przez jeden dzien zielonkawe kupki (nie calkiem zielone, takie troche podbarwione). Wtedy akurat moja niunia slabo ciagala cyca, jak znwu zaczela porzadnie ciagnac to przeszlo. Polozna powiedziala, ze tak moze sie zdarzyc.. ja mysle, ze cos wtedy zjadlam.. ale moja mama wyczytala gdzies w necie, ze zielona kupka moze byc przez niedozywienie
Kurcze, powiem Wam, że czuję się fatalnie mając świadomość, że niedożywiałam swoje dziecię, wszyscy naokoło mówili, że jak dziecko głodne to da o sobie znać i po płaczu pozna się, że coś nie tak. A problem taki, że ten mój maluch to najbardziej ze wszystkiego kocha spania, a już szczytem rozkoszy jest spanie przy cycu, poćumka sobie i śpi, no nic, od dzisiaj wprowadzam karmienie co 2 godziny już nie tylko w dzień, ale też w nocy mam nadzieję, że to przyniesie efekty.

Pytałyście czym można zaspokoić ochotę na słodkie, opiszę wam co mama przygotowała mi jeszcze do szpitala, ale tak mi zasmakowało, że zajadam się tym dość często. Obieram sobie jabłko, wrzucam do garnka z wodą lekko pocukrzoną i gotuję, do tego dodaje banana i tak gotuję do miękkości, w międzyczasie w małej szklaneczce z zimną wodą rozrabiam łyżkę kisielu i potem dodaję to do gotującego się jabłka z bananem. Dla mnie pychotka. Poza tym położna mówiła mi, że można jeść domowe serniki byle bez polewy czekoladowej.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 20:14   #2252
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Nie wytrzymam ani chwili dluzej z tesciowa Ciagle sugeruje mi, ze mam za malo pokarmu bo mala chce jesc co 2h czasem co godzine, ciagle chce zebysmy dawali malej mm... Powiedzialam raz, drugi, trzeci, ze chce karmic wylacznie piersia to nie, codziennie na nowo to samo. Dzisiaj juz powiedzialam, ze nikt mi nie bedzie zagladal w cycki i sama wiem ile mam pokarmu to zasugerowala, ze krzywdzimy dziecko i bedziemy plakac bo bedzie chudlo. Ja pi****le wiedzialam, ze tak bedzie... Najlepiej niech zrobi ze mbie zla matke bo piersia karmie. Paranoja. Do tego podaje jej smoka gdzie my w ogole smoka nie uzywamy Trzymajcie mnie bo nie wiem co zrobie.
ło Matko co za kobita Kochana po pierwsze jej nie sluchaj i przez przypadek nie dobieraj sobie do glowy, na pewno masz tyle mleczka co trzeba
a za takie gadanie naleza jej sie baty
ja tak w pierwszej ciazy mialam wlasnie ale z moja mama, ciagle kazala mi pic herbatki laktacyjne bo nie bede miala pokarmu itd itp takze wiem co to znaczy, na szczescie racji nie miala bo core wykarmilam jak sie patrzy i u Ciebie tez na pewno tak bedzie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
hej,
Podczytuje was regularnie na tel. zazwyczaj jak mój mały wisi na cycu, dzisiaj zaczął 3 tydzień i niestety zaczęły się problemy
2 dni temu była położna, sprawdziła mi piersi i stwierdziła, że skoro nie są piersi twarde to na pewno mam za mało pokarmu i kazała podejść dzisiaj do przychodni i zważyć malucha, no więc poszliśmy... i okazało się, że mój synek faktycznie nie dojada bo waga spada ( waga z urodzenia to 4320g, najniższa waga w szpitalu to 3890g, waga w dniu wyjscia to 3915) a niestety dzisiaj w 15 dobie życia waga wskazała 3700
Kazali mi go raz dziennie wieczorem dokarmiać 40ml mm i tak dzisiaj zrobimy mam nadzieje, że to pomoże.
Ale to nie wszystkie problemy niestety, od wczoraj mały zaczął robić dużo więcej kupek niż zwykle, a dzisiaj zabarwiły się one na zielono. ponownie skontaktowałam się z położną i kazała podać małemu lakcid, czy któraś z was to stosowała?
Zastanawiam się czy powodem tych kupek może być kaszka dla dzieci, którą zjadłam? Podpowiedzdzie coś plis bo nie wiem co robić (

Achh i gratuluję dzisiejszego dzieciaczka
ojj nie dobrze z ta waga no ale najwazniejsze ze to sprawdziliscie i teraz bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

staram się was podczytywać regulernie, ale ostatnie 2 dni to istny obłęd u nas, nie wyborażam sobie tego skoku rozwojowego, skoro już teraz jest nie bardzo
Ania mało śpi, pręży się, zgina nóżki, płacze - a w zasadzie wrzeszczy w niebogłosy, no istny dramat... coś mi się wydaje, że to kolki nas dopadły bo zdarza nam się to wieczorami, krzyk jest nagły i w zasadzie ni ejest ciągły, mała uspakaja się czasem na kilkanaście minut a potem znów wrzask najgorsze jest to, że nie potrafię jej pomóc wprowadziliśmy już espumisan i herbatkę z kopru włoskiego, robię jej masaże brzuszka, ciepłe okłady no i niiiic...

no ale przez te 2 dni duuużo się u nas wydarzyło - odpadł nam pępuszek i byliśmy wczoraj na pierwszym spacerze, było ekstra pierwszy raz po porodzie wyszłam z domu

lecę was nadrabiać póki mała śpi, ale widzę, że gaduły z was chyba macie grzeczne dzieci skoro tyle produkujecie postów chyba, że to nasze dwupaki kochane trzymam za was kciuki!
wspolczuje tych placzow faktycznie moze byc to ta kolka

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
nie pisałam chyba ze 2-3 dni, ale przy moim dziecku ciężko o chwilę wolnego. Wczoraj miałam kryzys totalny - pół dnia płakałam, doszłam do wniosku, że nie rozumiem własnego dziecka i nie nadaję się na matkę...

Z dobrych wiadomości mogę napisać, że zapalenie piersi wyleczyłam Dziękuję dziewczynom, które zwróciły uwagę na mój problem Szklanko - ten zabieg to takie ogrzewanie piersi

Gratulacje dla little i nowo narodzonego dzieciaczka!

Wyczytałam, że szykują się kolejne dzieciaczki za wszystkie lutoweczki

super ze juz wyleczylas

ja mam dzis doła i wyrzuty sumienia ze mam malo czasu dla mojej corci staram sie jej nie zaniedbywac, duzo przytulam i caluje ale to chyba za mało ;/ Maly jednak bardzo czesto wisi mi na piersi a rozdwoic niestety sie nie potrafie.
Najgorsze jest to ze jak ja taka niewyspana chodze to i cierpliwosc mam mniejsza i zapewne odbija sie to na niej Nie wiem co zrobic, smutno mi

dziewczyny z dwojka dzieci a jak Wy sobie z tym radzicie ?

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 20:44   #2253
laurka23
Zakorzenienie

Mój to niezły żarłok jest. W południe odciągnęłam 40 ml mleka po karmieniu (więcej nie dało już rady) żeby wieczorem po kąpieli tatuś podał.
Przed kąpielą nakarmiłam, pił chyba z 15 minut. Potem kąpiel, tata nakarmił, ale młody jeszcze głodny więc dałam cyca. Prężył się i wyginał po paru minutach. Dałam drugiego - taka sama reakcja. Wreszcie dałam mm. Zjadł 60 ml. Masakra. Właśnie piję karmi, może na laktacje pomoże.

Ezzo, ważne że wiesz już co i jak. Teraz wybudzaj do karmienia i nie pozwól spać przy jedzeniu.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:09   #2254
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

witajcie
natknęłam się na Wasz wątek przypadkowo i od razu się rozmarzyłam jestem mamusią styczniową 2012 Moj synek skończył juz 13 miesięcy a ja się zastanawiam, kiedy to zleciało rok temu o tej porze przeżywałam to, co Wy teraz

Życzę Wam dużo radości z macierzyństwa i lekkich porodów tym, które to mają jeszcze przed sobą
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:42   #2255
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Moj zwykle odbiera mmsy, ale cos musi byc nie tak skoro teraz jest taka sytuacja :/

Toska little urodzila sie dzis przez cc, 4080g, 58cm. Klucha straszna, ale cudowna
no nareszcie na czerwono sie zaswieciło cos gratulacje serdeczne
Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
W koncu czerwone wiadomosci . Little !!!

Dziewczyny karmiace piersia.. na jakie slodkosci sobie pozwalacie? Bo zaczyna mnie nosic...
ja paluszki, biszkopty, zjadłam dwie kostki ptasiego mleczka ale oberwałam czekolade , do tego nałogowo waniliowe serki tutti z biedronki w połaczeniu z waflami ryżowymi
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Śliczne fotki w klubie

Ifwka-gdzie foty z tej sesji?

Ifonka-no to trzymam kciuki za rozwój akcji

Jak żadna nie chciała rodzić to żadna a teraz sie zmówiły no

DZIEWCZYNY PUDRUJECIE DUPCIE MALUSZKÓW czy SMARUJECIE KREMAMI?
ja smaruje sudocremem na zmiane z oliwką, ewentualnie mam dermopanten i linomag ale jeszcze ich nie używałam

nadrobiłam was na szybko, mały nawet dzisiaj pospał wiec wysprzątałam, poprasowałam i wrzuciłam dwa prania, a i jeszcze obiadek ugotowałam

ide do klubu luknąc

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

IFWKA, ale z Ciebie lasencja piekne, wzruszajace zdjecia.
uciekam lulac, moze jutro kolejna wiadomsc na czerwono zaswieci
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:43   #2256
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

staram się was podczytywać regulernie, ale ostatnie 2 dni to istny obłęd u nas, nie wyborażam sobie tego skoku rozwojowego, skoro już teraz jest nie bardzo
Ania mało śpi, pręży się, zgina nóżki, płacze - a w zasadzie wrzeszczy w niebogłosy, no istny dramat... coś mi się wydaje, że to kolki nas dopadły bo zdarza nam się to wieczorami, krzyk jest nagły i w zasadzie ni ejest ciągły, mała uspakaja się czasem na kilkanaście minut a potem znów wrzask najgorsze jest to, że nie potrafię jej pomóc wprowadziliśmy już espumisan i herbatkę z kopru włoskiego, robię jej masaże brzuszka, ciepłe okłady no i niiiic...

no ale przez te 2 dni duuużo się u nas wydarzyło - odpadł nam pępuszek i byliśmy wczoraj na pierwszym spacerze, było ekstra pierwszy raz po porodzie wyszłam z domu

lecę was nadrabiać póki mała śpi, ale widzę, że gaduły z was chyba macie grzeczne dzieci skoro tyle produkujecie postów chyba, że to nasze dwupaki kochane trzymam za was kciuki!
u nas dziś identycznie. Tż przyniósł z apteki bio gaię, będziemy testować.
A jutro egzaminy..nie muszę dodawać, że umiem niewiele..

Serce mi pęka jak Amelka tak płacze, teraz biedna wymęczona wreszcie śpi.

Meduzza: dla teściowej. Ale niestety, zauważyłam, że tekst pt "niewartościowy pokarm" to powszechny jest, mnostwo ludzi myśli, że tak może być..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 21:50   #2257
BlackSanctum
Zakorzenienie

Moja niunia ma dzisiaj jakiś problem z zassaniem moich sutków, nie wiem, o co chodzi.

Jutro muszę podjechać na chwilę na uczelnię, by oddać jedno zaliczenie, i do sklepu, dokupić kilka ciuszków na 56cm, bo mam za mało (też posłuchałam rad, by nie kupować zbyt dużo tych najmniejszych, i teraz żałuję)... TŻ miał zostać sam z małą, ale moja mama tak się tym faktem zestresowała, że zrezygnowała z zakupów i postanowiła zostać z nim. Przecież by sobie poradził. W końcu to jego dziecko, musi się nauczyć nią zajmować...

Kurczę, nie ma czegoś takiego, jak niewartościowy pokarm - jest pokarm rzadki i gęsty, czyli do picia i do jedzenia.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-15, 21:58   #2258
Debrah
Zakorzenienie

No właśnie,i do picia i do jedzenia..

A słyszę też zdziwienie jak mówię, że kp i nic do picia nia daję. Że jakto nic?
Herbatek nie??

No nie. Raz podałam koperek, skrzywiła się Mała, ale to w celach leczniczych, i raz przegotowaną wodę - z tego samego powodu. A tak to nie dopajam, wy też?

Tylko że to faktycznie się można podłamać, jak kobiety w rodzinie mówią o niewartościowym pokarmie itp itd , ciężko wtedy walczyć o karmienie.
Stary 2013-02-15, 22:09   #2259
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mi pediatra w szpitalu powiedziała, żeby nic nie dopajać, dziecko napije się z cycka i nawet mam to wpisane w książeczkę zdrowia małej. Powiedziała, że tylko czasem, jak jest kolka, wtedy można podać herbatkę, a tak - nie dopajać, nie trzeba nic takiego robić, bo nie ma takiej potrzeby.
Zresztą, jak obserwuję pokarm w moich piersiach, to zawsze, gdy myślę o karmieniu, to wypływa taki pół -przezroczysty, dopiero później pojawia się taki gęsty, konkretny, czasem mała przerywa jedzenie w tym momencie, to aż się "ciągnie" za nią, taki klejuch słodki to musi być.
Stary 2013-02-15, 22:19   #2260
Debrah
Zakorzenienie

Dokładnie takie same obserwacje poczyniłam

A w ogóle to od 2 dni obserwuję ze śmiechem jak Mała np puści sutek a mleko strzela strumyczkami dalej i pryska jej po buźce i włoskach szok,nie miałam tak wcześniej:P
Stary 2013-02-15, 22:25   #2261
BlackSanctum
Zakorzenienie

Uuu, to takie zjawiska dopiero przede mną...
Moje sutki się zregenerowały trochę i dopiero wczoraj w ogóle zaczęło z nich cokolwiek samoistnie wypływać, bo wcześniej były takie suche i spękane, że chyba zatkane przy okazji trochę... Ale lewa pierś mnie już wcale nie boli. A karmienie nią to sama przyjemność - czekam teraz, aż prawa dojdzie do siebie.

A widziałam, że pisałyście o pisku - moja też tak robi. To chyba normalne w takim razie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-15, 22:40   #2262
Debrah
Zakorzenienie

Moja też piszczy, to jest chyba wtedy jak nagle weźmie pełny oddech buzią, z takim "skrzeko-piskiem". W ogóle czasem jakby nierówno oddychała, przeraża mnie to.

A mnie dla odmiany strasznie sutki bolą, a już były całkiem okej, nie wiem co się stało...
Stary 2013-02-15, 22:56   #2263
badziabadzia
Zakorzenienie

Black, u mnie na problem z lapaniem sutka (tez bylo dobrze i nagle malej sie odmyslilo ) pomogla zmiana pozycji. Teraz karmimy sie spod pachy

Ja daje wode przegotwana tylko wtedy kiedy mala sie meczy prezy sie i widac, ze jest problem z kupka i baczkami. U nas to momentalnie pomaga

I tez teraz mi cieknie z cyckow na noc zdejmuje stanik i czesto przy przewjniu mi kapie na mala albo wlasnie w trakcie karmienia jak wypusci sutka to leeeci
Stary 2013-02-16, 05:21   #2264
maluchna30
Zadomowienie

Dzien dobry mamusie rozpakowane i w dwupaku!Moja Ola spala dzis od 21 do 24,potem 2h przerwy i znowu spanie od 2 do 6 rano,a teraz na cycu wisi i ciumka mleczko.Kiedys sprobowalam tego mleczka i takie dobre,bo slodkawe mi sie wydawalo.
Stary 2013-02-16, 07:15   #2265
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dokładnie takie same obserwacje poczyniłam

A w ogóle to od 2 dni obserwuję ze śmiechem jak Mała np puści sutek a mleko strzela strumyczkami dalej i pryska jej po buźce i włoskach szok,nie miałam tak wcześniej:P
Oo to widzę, że nie tylko ja tak mam

Dziewczyny a takie frytki z piekarnika bez oleju można jeść ??????????
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 07:18   #2266
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
nadrobiłam was na szybko, mały nawet dzisiaj pospał wiec wysprzątałam, poprasowałam i wrzuciłam dwa prania, a i jeszcze obiadek ugotowałam

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

IFWKA, ale z Ciebie lasencja piekne, wzruszajace zdjecia.
uciekam lulac, moze jutro kolejna wiadomsc na czerwono zaswieci
No to miałas małego aniołka wczoraj, mam nadzieje że dzisiaj b edzie podobnie.
Dzięki za komplement
Cytat:

Meduzza: dla teściowej. Ale niestety, zauważyłam, że tekst pt "niewartościowy pokarm" to powszechny jest, mnostwo ludzi myśli, że tak może być..
Ja biogaję już mam , zamierzam od początku stosować.
Mam nadzieję że z brzuszkiem sie unormuje sprawa.
Cytat:

Herbatek nie??

No nie. Raz podałam koperek, skrzywiła się Mała, ale to w celach leczniczych, i raz przegotowaną wodę - z tego samego powodu. A tak to nie dopajam, wy też?

Tylko że to faktycznie się można podłamać, jak kobiety w rodzinie mówią o niewartościowym pokarmie itp itd , ciężko wtedy walczyć o karmienie.
Tak jak Black pisała, położna na sr mówiła że jak dziecko jest tylko na piersi to już nic nie potrzebuje, żadnego dopajania hebatkaimi itp, pokarm jest taki jaki dziecko potrzebuje w danej chwili.

Mój Tż dzisiaj śmiga na nartach, zazdroszcze mu trochę ale w nastepnym sezonie sobie odbiję
Natomiast te moje niby skórcze skończyły się wczoraj przed spaniem i cisza, a myślałam że moze pojedziemy rodzić
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 07:21   #2267
badziabadzia
Zakorzenienie

Ifwka, ale cos sie ruszylo na pewno lada dzien malenstwo postanowi zobaczyc swiat
Stary 2013-02-16, 07:40   #2268
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ale przeciez Bambino ma dosc wysoko w skladzie cynk...

Ja zamierzam stosowac ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...hutzcreme.html
ja mam to samo
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Pytałyście czym można zaspokoić ochotę na słodkie, opiszę wam co mama przygotowała mi jeszcze do szpitala, ale tak mi zasmakowało, że zajadam się tym dość często. Obieram sobie jabłko, wrzucam do garnka z wodą lekko pocukrzoną i gotuję, do tego dodaje banana i tak gotuję do miękkości, w międzyczasie w małej szklaneczce z zimną wodą rozrabiam łyżkę kisielu i potem dodaję to do gotującego się jabłka z bananem. Dla mnie pychotka. Poza tym położna mówiła mi, że można jeść domowe serniki byle bez polewy czekoladowej.
ooo to trzeba zapamiętać przepis
Cytat:

powodzenia na egzaminach trzymam kciuki

u mnie wczoraj takie małe skurczyki były, krótkie ale bolesne pierońska. Po wczorajszej porannej akcji w nocy nie mogłam spać, bo cały czas się bałam, że wody mi odejdą a ja będę sobie spać w najlepsze.
Poza tym śniło mi się, że urodziłam bliźniaki i karmiłam je cyckiem przez słomkę. Słomkę z jednej strony przystawiałam do sutka, dziecko z drugiej strony słomkę do buzi i tak mleczko leciało. Ale mam porąbane sny :/ a ponadto 8 razy wstawałam na siku
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 07:58   #2269
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

biedulka malutka, moze teraz juz bedze w porzadku
co do niewartosciowego pokarmu- moj malzon dostal taką z☠☠☠e jak mi to powiedział, ze szok.... mlody wchodzil w 5 tydz- skok rozwojowy, marudny, tylko by wisiał na rekach, uwagi sie domagał niesamowicie a małżon domnie ze on sie nie najada bo placze i trzeba przejsc na mieszankę.! zwyzywalam na czym swiat stoi bo braklo mi nerwów do tłumaczenia po raz setny dlaczego taka mała maruda nagle sie zrobiła z naszego aniołeczka
Cytat:

Herbatek nie??

ja nie dopajam niczym, czasami jak Bartek mlaska i wydaje mi sie ze glodny to przystawiam a on pociumka ze dwie minuty i spokój- znaczy sie pic tylko chce

Cytat:
Moja też piszczy, to jest chyba wtedy jak nagle weźmie pełny oddech buzią, z takim "skrzeko-piskiem". W ogóle czasem jakby nierówno oddychała, przeraża mnie to.

A mnie dla odmiany strasznie sutki bolą, a już były całkiem okej, nie wiem co się stało...
ooo skrzeko-pisk tez nam sie zdarza- zwlaszcza jakk przy karmieniu pociagnie powietrze
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

tez to wczoraj rozkminiałam jak kuchenke myłam, bo chodzą za mną jak duchy jakies niedobre...
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ja mam to samo

ooo to trzeba zapamiętać przepis

powodzenia na egzaminach trzymam kciuki

u mnie wczoraj takie małe skurczyki były, krótkie ale bolesne pierońska. Po wczorajszej porannej akcji w nocy nie mogłam spać, bo cały czas się bałam, że wody mi odejdą a ja będę sobie spać w najlepsze.
Poza tym śniło mi się, że urodziłam bliźniaki i karmiłam je cyckiem przez słomkę. Słomkę z jednej strony przystawiałam do sutka, dziecko z drugiej strony słomkę do buzi i tak mleczko leciało. Ale mam porąbane sny :/ a ponadto 8 razy wstawałam na siku
co do snów- bywały gorsze u nas na watku, mnie sie snił seks z Marcinem Millerem z Boysów zresztą, co jeden to był lepszy jak dziewczyny pisały

no to teraz niech sie wreszcie rozkreci, bo po nazwie wątku zauwazyłam, ze marcówki sie szykują

u nas nocka nawet nawet, ze spaniem problemów nie było tylko z kupką niestety, dałam kropelki, po dwóch godzinach wreszcie była, a tak to strsznie sie Bartulo gniótł żal mi go było niesamowicie, spał a ja nosiłam na żabke, masowałam brzuszek ateraz spi tak spokojnie, jak aniołeczek.
na cały dzien jade dzis do rodziców, mąż w pracy bedzie to nie bede sama siedziec
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 08:12   #2270
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Maja najpierw miala takie pryszczyki, potem z tego zrobily sie plamy troche suche. Na szczepieniu pediatra zalecila macs Pimafocurt 2 razy dziennie i krem Emolium w miedzy czasie https://www.google.pl/search?client=...32%3B350%3B350 Teraz po 3 dniach juz nic prawie nie ma
Ta maść na receptę prawda? a pediatra nie powiedziała od czego to się zrobiło? Bo u nas to samo, najpierw prysczyki, teraz w to miejsce suche plamki. na całym policzku.
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamusie rozpakowane i w dwupaku!Moja Ola spala dzis od 21 do 24,potem 2h przerwy i znowu spanie od 2 do 6 rano,a teraz na cycu wisi i ciumka mleczko.Kiedys sprobowalam tego mleczka i takie dobre,bo slodkawe mi sie wydawalo.
Mój mąż też mówił że słodkie, raz trochę wypił jak sprawdzał czy mleko leci z butelki bo młody nie chciał butli ssać i ja powiedziałam że może nie leci
Cytat:
Ja jadłam i8 brzuszkowych problemów nie zauwazyłam u synka.
Cytat:
kurde ja dziś ich szukałam i nie znalazłam. możesz podać konkretną nazwę? kolor opakowania??
Aga, pewnie chodzi o te ciasteczka, potwierdzam że pyszne. Też je jem czasem. http://www.biedronka.pl/cms/img/u/No...92011/04_b.jpg
Stary 2013-02-16, 08:17   #2271
meduzza
Zadomowienie

Gratulacje dla Little
Ja juz sie troche uspokoilam, TZ mowi, ze mam sie nie przejmowac, ze on jest ze mna a gadac zawsze bedzie miala o czym....
Kupilismy dzis super album dla Julianki w empiku i wypelniamy. Super pamiatka, duzo miejsca na drobiazgi, zdjecia, plyty, pierwsze wloski itp
Ale nocny maraton za nami, nie moglismy malej ululac, 2h darcia i placzu Mala byla nazarta do oporu az jej sie ulewalo ale tesciowa przybiegla z butla sztucznego, ze dziecko glodne a my krzywdziny:banghead: masakra... Widac, ze kobieta staroswiecka lub niedoinformowana skoro twierdzi, ze mleko moze byc za slabe, trzeba pic 3 litry wody (bzdura!), ze bawarka zwieksza laktacje a karmic sie powinno co 3h z zegarkiem w reku czyli okolo 6-8 razy na dobe. Dzisiaj jej powiem zeby poczytala troche(sama karmila butlami)....
Ja nie probowalam mleka
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 08:43   #2272
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, jeśli robią się suche plamy to ja bym skonsultowała, bo takie plamy przy skazie wychodzą też.

Co do dopajania - nie dopajam, natomist spróbuję jednak podawać trochę wody przegotowanej bo przez moje zaparcia kupa małej też twardsza :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 08:49   #2273
hope01
Zakorzenienie

NO! wchodzę i w końcu czerwona wiadomość gratulacje !

U nas pryszczyki zamieniły się w suche, czerwone placki na pysiach i to skaza białkowa jest. Smarujemy Pimafucortem i mm na dokarmianie mamy Bebilon Pepti (Boże jak to śmierdzi!) wczoraj Mały strasznie dowodził TŻtowi (ja przez dzień na studiach) jak wróciłam to też wieczorem darcie nieziemskie. Kupkę kilka razy zrobił w ciągu dnia, przebranie nie pomogło, jeść nie chciał. Podejrzewam, że go pieką i swędzą te pysie, nawet pediatra nam mówił, że z tego powodu może być niespokojny, poza tym przy skazie zaparcia i kłopoty z brzusiem mogą być. No ale darcie takie, że aż się zapominał, nic nie pomagało, TŻ miał jechać do apteki po coś na uspokojenie, ale te czopki są na receptę podobno, daliśmy mu Pedicetamol w kropelkach, zasnął na rękach TŻtowi i uspokoił się. Może go bolało coś więcej

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 08:59   #2274
maluchna30
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Oo to widzę, że nie tylko ja tak mam

Frytki!Pochlonelabym cale kilo.
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No to miałas małego aniołka wczoraj, mam nadzieje że dzisiaj b edzie podobnie.
Dzięki za komplement

Ja biogaję już mam , zamierzam od początku stosować.
Mam nadzieję że z brzuszkiem sie unormuje sprawa.

Tak jak Black pisała, położna na sr mówiła że jak dziecko jest tylko na piersi to już nic nie potrzebuje, żadnego dopajania hebatkaimi itp, pokarm jest taki jaki dziecko potrzebuje w danej chwili.

Mój Tż dzisiaj śmiga na nartach, zazdroszcze mu trochę ale w nastepnym sezonie sobie odbiję
Natomiast te moje niby skórcze skończyły się wczoraj przed spaniem i cisza, a myślałam że moze pojedziemy rodzić
U nas na sr to samo mowili o dopajaniu.Ja tez nie dopajam i tez sie zdarza,ze mala ciumka np.5minut tylko,to wtedy wiem,ze pic po prostu chciala.Jak glodna to i pol godz.potrafi na cycu wisiec.
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Little
Ja juz sie troche uspokoilam, TZ mowi, ze mam sie nie przejmowac, ze on jest ze mna a gadac zawsze bedzie miala o czym....
Kupilismy dzis super album dla Julianki w empiku i wypelniamy. Super pamiatka, duzo miejsca na drobiazgi, zdjecia, plyty, pierwsze wloski itp
Ale nocny maraton za nami, nie moglismy malej ululac, 2h darcia i placzu Mala byla nazarta do oporu az jej sie ulewalo ale tesciowa przybiegla z butla sztucznego, ze dziecko glodne a my krzywdziny:banghead: masakra... Widac, ze kobieta staroswiecka lub niedoinformowana skoro twierdzi, ze mleko moze byc za slabe, trzeba pic 3 litry wody (bzdura!), ze bawarka zwieksza laktacje a karmic sie powinno co 3h z zegarkiem w reku czyli okolo 6-8 razy na dobe. Dzisiaj jej powiem zeby poczytala troche(sama karmila butlami)....
Ja nie probowalam mleka
Tz ma racje.Olej tesciowa,a najlepiej cos jej dobitnie powiedz,wtedy moze sie odpieprzy.Moja tez wczoraj cos probowala mi "radzic",ale szybko sie poddala.Moje dziecko,moja sprawa.A co do albumu,my dostalismy w prezencie az dwa,ale jeden jest wyjatkowo sliczny,tylko nie mam kiedy go uzupelnic.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39264402]Dziewczyny, jeśli robią się suche plamy to ja bym skonsultowała, bo takie plamy przy skazie wychodzą też.

Co do dopajania - nie dopajam, natomist spróbuję jednak podawać trochę wody przegotowanej bo przez moje zaparcia kupa małej też twardsza :/[/QUOTE]
Szaja moja Ola ma na lewej nozce tylko taki maly suchy placek,takie bialawe pole.To tez moze byc skaza?Karmie piersia.Nigdzie wiecej tego nie ma.
Stary 2013-02-16, 09:22   #2275
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39264402]Dziewczyny, jeśli robią się suche plamy to ja bym skonsultowała, bo takie plamy przy skazie wychodzą też.

Co do dopajania - nie dopajam, natomist spróbuję jednak podawać trochę wody przegotowanej bo przez moje zaparcia kupa małej też twardsza :/[/QUOTE]

U nas jak był tygodniowy maraton z zaparciami strasznymi to przed karmieniem pomagała woda, jeśli się jej Młody raczył napić

co do teściowej meduzza... ja tez tak miałam jak byłam u niej. Że mleko za słabe, bawarki we mnie wpychała (i myślę że stąd skaza bo tego najwięcej miałam), co mi Młody beczał to wlatywała i mi go zabierała i tak mi dziecko na rękach nauczyła

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Szaja moja Ola ma na lewej nozce tylko taki maly suchy placek,takie bialawe pole.To tez moze byc skaza?Karmie piersia.Nigdzie wiecej tego nie ma.
u nas się od jednego policzusia zaczynało...

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Aha i zastanawiam się.. Wczoraj nawet do Deli pisałam generalnie krwawienia zamieniły mi się w drobne plamienia, już miałam na wkładki przejść, a tu wczoraj znowu żywoczerwona krew i nie wiem... @ bym dostała? we wtorek minie 6 tygodni od porodu

Stary 2013-02-16, 09:23   #2276
ILLUSION
Wtajemniczenie

Byliśmy w czwartek na szczepieniu to pediatra powiedziała że to nie skaza bo jak skaza to nóżki i rączki szorstkie a u nas wszystko piękne i gładziutkie tylko na policzku. Odstawiłam na wszelki wypadek mleko i przetwory no i to nie schodzi...
Stary 2013-02-16, 09:29   #2277
hope01
Zakorzenienie

http://www.skazabialkowa.pl/objawy.php

Stary 2013-02-16, 09:32   #2278
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

u nas się od jednego policzusia zaczynało...
A gdzie oprócz policzka się pojawiło?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Tylko u nas ten policzek nie jest taki lśniący jakby lakierowany jak tam napisali i synek się tam nie drapie, nie zwraca na to uwagi.
Stary 2013-02-16, 09:35   #2279
hope01
Zakorzenienie

bo nie ma jak się podrapać, nie panują jeszcze nad rączkami, nie potrafią ruchów zaplanować.. U nas zaczęło się od pryszczyków na policzku, przeszło na drugi plus bródka i czułko i zamieniło się w suche, czerwone placki na policzkach, taka "tarka" się zrobiła i teraz się łuszczy. Nasz też się nie drapie, ale ma te miejsca bardzo ciepłe. Jak dam rady to wrzucę wieczorem zdjęcie

zaczęło się tak
https://www.google.pl/search?hl=pl&q...%3B1378%3B1062

a teraz wygląda niemal tak:
https://www.google.pl/search?hl=pl&q...07%3B800%3B532

tylko bardziej na policzku

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2013-02-16 o 09:38
Stary 2013-02-16, 09:43   #2280
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej kochane!
Wczoraj zaczęłam Was czytać i odpisywać, a przyszedł mąż i mi zamknął wszystko
Poza tym Mały miał taaaaaaaaaaaki fatalny dzień, że z mamą nie wyrabiałyśmy - przerobiłyśmy wszystko, bujanie w wózku, noszenie z golutkim tyłkiem, zabawiania, dałyśmy mu herbatkę koperkową (wypił bez parsknięcia!!!), ja wypiłam herbatkę koperkową, no mówię wam, cuda na kiju, w końcu się okazało, że go gryzł pajac przebrany, spał jak aniołek, nawet w nocy tylko dwa razy się budził

nooo i przeżyłam pierwszą wizytę po porodzie - bolało jak szlaaaaag, ale to dlatego, że się okazało, że w środku jeszcze mam jeden szew, rozpuszczalny i po prostu przy badaniu o niego zahaczył - powiedział, że widocznie podczas porodu oprócz nacięcia dodatkowo pękłam jak nie urok to s.raczka.

Robię sobie śniadanie i siadam do odpisywania dzisiaj mamy pierwszą część pępkowego, za tydzień w sobotę drugą (i tu już będzie k.15 osob )

Pooooooooooza tym chcę się wam pochwalić, że wczoraj w H&M kupiłam sobie śliczną spódniczkę właśnie na sobotnie pępkowe - rozmiar 36!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości