|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
Skoro o zespołach mowa- u nas już nie było tak kolorowo jak z ceną sali
![]() Oczywiście najpierw rzuciliśmy się na zespół, jeden, drugi, trzeci. A tam wszyscy krzyczą minimum 4000zł. Był i jeden za 6000zł. Zrezygnowaliśmy i będzie dj. |
|
|
|
#2252 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
Cytat:
|
|
|
|
|
#2253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
akurat się udało, w sumie to nawet sporo ofert było i byłam zaskoczona, że jest w czym wybierać ![]()
|
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Kobiety, drogie me, przybywam z pytaniem: które z Was będą korzystać z usług DJ'a? Mogłabym prosić o info jakiego rzędu koszt to jest przy określonej liczbie godzin grania? Będę wdzięczna za pomoc.
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby cos pomogło
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Ijaa my płacimy 1800 (Kraków), za DJ bez limitu czasowego (teoretycznie do 5.30, ale może grać i do 7 jak będzie trzeba), który dojedzie do nas (w kosztach), wiadomo, z własnym sprzętem, i oświetleniem
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja próbowałam ale wymiękłam po 30 minutach muszę najpierw trochę wrzucić żeby móc tak poskakać... :/
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
1500zł, bez limitu grania, własny sprzęt, oświetlenie, gratis możemy mieć karaoke, ale nie chcemy
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę
ja jakoś nie mam daru do ćwiczeń. Od zawsze ćwicząc wyglądałam jak jakaś ofiara... :/ a przy skalpelu myślałam że mi kolana trzasną tak mnie zaczęły boleć :/
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
wyslalam info
![]() jeny, tak chwalicie, ze chyba jeszcze jutro tam przedzwonie i sie umowie
|
|
|
|
#2263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie było tak samo na początku ![]()
|
|
|
|
|
#2264 |
|
Zadomowienie
|
Wreszcie was nadrobiłam
Pędzicie jak szalone ![]() ![]() Gratuluję zaklepanych godzin w kościele, dat i witam nowe PMki Widzę, że rozmawiacie o kosztach weselnych My za zespół płacimy 2800 zł, fotograf 2100 zł, kamerzysta 1800 zł a na sali 160 zł/osoby. Nie mamy w tej cenie jedynie tortu i alkoholu a o resztę nie musimy się martwić
|
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Wdzię, że mowa też o zespołach
![]() Mnie temat zespołu spędzał sen z powiek przez długi czas, bo nie wyobrażałam sobie perkusji z klawisza i koniecznie chciałam klarnet, ew. saksofon i wszystko na żywo Dla mnie muzyka z syntezatora jest nie do zaakceptowania. No i w końcu płacimy 4 tysiące.Opiumalfa, sam koszt noclegu i przejazdu Waszych gości będzie porównywalny do kosztów wesela itd.! My tez o to się martwiliśmy, ale mamy zamiar zaproponować gościom układ, że nie chcemy oczekujemy prezentów, ale za przelot płacą sami. Nie stać by nas było na pokrycie wszystkich kosztów, a zresztą w Anglii coś takiego jest raczej normalne...
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#2267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja o 5
|
|
|
|
|
#2268 |
|
Zadomowienie
|
Witam i żegnam się zarazem
wpadłam tu do Was na moment w nadziei, że coś nadrobię.. ale gdzie tam nadajecie jak szalone ![]() ![]() Szukałam troszkę przez weekend fotografów - ceny są masakryczne Ogólnie to wracam jutro do szkoły i już rozpaczam Jak ja sobie dam radę bez Was i wizażu ? ![]() i gratulacje dla Was dziewczyny za umowy, godziny w kościele i wytrwałość w ćwiczeniach
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/user/ewachoda...?feature=watch
Edytowane przez ane3kaa Czas edycji: 2013-02-18 o 22:46 |
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
niee
w woj. śląskim
|
|
|
|
#2271 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam Was, ale po kilku stron czytania już nie pamiętam co było na początku i która o czym pisała, wybaczcie :PPP
Co do kosztów to my MUSIMY zmieścić się 25 tys. (wesele na 60 osób). Co do DJ to płacimy 1650 zł (mamy w umowie, że gra od 16 do 4.30, a umowa z salą jest do 4.00). ALE - dopłacamy mu jeszcze stówę za paliwo (jest z miasta TŻ, 70 km od miejsca wesela) no i opłacamy sami ZAIKS :/ Który nie wiem ile wyniesie, 200 zł chyba jakoś, ale nie wiem ;] Myślałam, że to dobra oferta, ale jak czytam, że Wy dużo taniej za DJ płacicie to już sama nie wiem. Powiem Wam tylko, że w moim mieście to DJ strasznie drodzy, ok. 3000 zł (jeden koleś). A wzięliśmy tego z miasta TŻ, bo jest sprawdzony. Byliśmy na weselu, na którym grał i byliśmy zachwyceni jak prowadzi imprezę i jak dobiera muzę. Poza tym znają się z TŻ-tem, choć niestety nie na tyle dobrze, żeby nam spuścił coś z ceny :P
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
My podobnie jak niektóre z Was mamy zamiar zmieścić się w około 40-43 tysiącach za wesele z poprawinami.
Ja chcę w 40tys, ale TŻ mówi, że nie damy rady i mamy się na 43 nastawiać ![]() Za salę płacimy 195zł/os z poprawinami Zespół 5500+10% może jeszcze wzrosnąć Foto/Kam - 3400 nie wspomnę o reszcie...Ale trudno, to jest wesele - raz się żyje
|
#2273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko problem chyba jest ze mna, bo ja bym bardzo chciala tutaj w Belgii. Slub w kosciele jest duzo bardziej wyluzowany, spersonalizowany i taki cieply. Nie ma tasmowej roboty co przemawia w wiekszosci za decyzja. Rowniez, co moze sie okazac troche glupie dla was, ale w lodzkiem (gdzie mieszkaja moi rodzice) nie ma lokalu, ktory mi sie podoba. No i jednak kultura weselna bardziej mi pasuje tutejsza. Z trzeciej strony to nie wyobrazam sobie, zebym w PL teraz znalazla date na przyszly rok w okresie letnim. Wszystko to jest takie skomplikowane i generalnie sama nie wiem. Mam dzis pierwszy kryzys pod tytulem, czy warto wydawac tak ogromne pieniadze na jeden dzien??? ![]() Wenedka, mieszkacie w Anglii na codzien a wesele robicie w PL? Kto to wszystko organizuje? To jest kolejny problem, jakby slub byl w PL, to rodzice by mi wszystko zorganizowali, czego bardzo NIE chce. To moj dzien i sama chce to wszystko przezywaz od poczatku do konca. Ale sie nagadalam Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2013-02-18 o 23:32 |
||
|
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie przygotowania zaczęły się w grudniu, gdy pojechałam obejrzeć 1 lokal, który mi się spodobał, więc dalej nie szukałam. Zresztą, nie było za bardzo na to czasu w okresie świątecznym. Zostawiłam rodzicom pieniądze na zaliczkę i tato podpisał w moim imieniu umowę. Zespół zarezerwowałam drogą mailową- bez problemu (trochę się bałam, ale kontakt z zespołem od początku był bardzo dobry). Przed Wielkanocą przyjeżdżamy z Tż, żeby zarezerwować termin w kościele i pogadać z księdzem. Wiem, że możemy liczyć na rodziców (nie wtrącają sie przy tym) w razie czego i na moje przyjaciółki, ale dużo rzeczy można załatwić samemu...Przez telefon/e-mail. Nawet termin w kościele niektóre dziewczyny załatwiały telefonicznie. Z terminami letnimi moze być problem w najpopularniejszych lokalach, ale jeszcze są wolne dni, tylko musielibyście się streszczać My od początku wiedzieliśmy, że wesele będzie w PL i nie ma innej opcji. Angielskie wesela w ogóle mi się nie podobają, a kosztują o wiele więcej. Taka naciągana elegancja Francja Jak sama pisałaś, koszt podróży dla Polaków byłby dużo większy niż dla Anglików, którzy są zresztą przyzwyczajeni do takich podróży. Też mi się wydaje, że wypada zapewnić nocleg. Na dzień dzisiejszy nie stać nas, żeby opłacić gościom też loty, ale przewidujemy ewentualną pomoc najbliższym osobom. No ale jak już pisałam, Anglicy powinni dać sobie radę.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
||
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Opiumalfa na twoim miejscu przemyślałabym to wszystko jeszcze raz.
Moją rodzinę od tż'a dzieli 700km i długo zastanawiałam się gdzie zrobić wesele... u mnie, tż'ta czy tez tam gdzie mieszkamy. Najbardziej podobała mi się opcja w wawie - bo każdy miał by blisko ok 300 km. Jednak to wyszło by za drogo. Kolejny czynnik jaki brałam pod uwagę to liczba gości. Otóż tż zaprasza od siebie 80 os a ja max 40 - wiadomo, że łatwiej zapewnić nocleg/dojazd tym 40. Drogą selekcji padło na rodzinną miejscowość tż'a. edit: brałam jeszcze pod uwagę mobilność gości! U tż jest z tym gorzej, a u mnie ludzie latają po świecie, więc czym jest te 700km ![]() Jak bym miała patrzeć tylko na to co ja chcę i co mi się podoba to albo bym zdrowo przepłaciła albo połowa gości by nie przyjechała, a tego i tego bym nie chciała. W takich sytuacjach słucham zdrowego rozsądku ![]() Zastanów się jak to wygląda u Ciebie, jakie są plusy i minusy... może wpadniesz na jakiś nowy pomysł ![]() Jaką salę masz na oku w Belgii? Jestem ciekawa w jakim stylu tam robi się wesela, skoro są tak różne od tych Polskich
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-02-19 o 00:16 |
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Sporo, sporo
![]() Zespół Rodos - link jest podpięty w moim poście ślubnym na pierwszej stronie
|
#2277 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
... widzę że mowa o kosztach coś co mnie najbardziej dołuje u nas to wygląda tak : sala : 205 (gości zaproszonych będzie ok. 140 - liczę że będzie ok. 120) = 24600 zł foto: 2350 zł (dojazdy, przygotowania, plener w inny dzień, album, fotoksiążka, albumy dla rodziców i te wszystko płytki, pokazy slajdów itd.) video: 1700 zł (od przygotowań do oczepin + plener ... ale nie znam się na tym zespół: 5000 bar: 2000 zł % : 3000 zł stół wiejski: 1600 zł opłaty kościelne ok. 1000 zł autko : 800 zł zaproszenia itd. 500 zł suknia : 5600 zł (dodatki, makijaż, fryzura = 600 zł ) garniak itd. 3000 zł kwiaty : 1500 zł (kościół, bukiety na każdy stół, mój bukiet, dla świadkowej, butonierka, + autko) ciasto: 3500 zł (w tym paczki dla gości ciasto na stoły na poprawiny w domu + słodki stół) tort: 1000 zł owoce: 500 zł obrączki: 3000 zł razem daje ponad 61 tysięcy tylko siąść i płakać
|
#2278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też specjalnie nie oszczędzamy na zespole, o czym już pisałam. Bez dobrego zespołu nie ma dobrej zabawy, wg mnie ![]() Cytat:
Ja widzę potencjał do zmniejszenia kosztów :P
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-02-19 o 00:50 |
||
|
|
|
#2279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2280 |
|
Rozeznanie
|
wenedka ja też na to liczę
ale wiem jak jest, że jak się na styk wyliczy albo się z góry liczy że będzie dużo taniej to niestety nigdy tak nie jest mam nadzieje że kwiaty i ciasto wyjdzie taniej bo będzie po znajomościach (wujek ma kwiaciarnie , ciasto - handlujemy z nimi owoce to też taniej bo z hurtowni - handlujemy spożywką ale reszta to stałe koszty które już nam podali umowy itd. wiedziałam że o czymś zapomniałam -oświetlenie ale cicho liczę na to że do tej pory sala będzie mieć bo teraz będą mieć przez miesiąc zamknięte albo nasz zespół coś załatwi
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

ale co ja zrobię, że nic tańszego co by nam się podobało nie znaleźliśmy?? a przesłuchaliśmy wiele zespołów, które byliśmy w stanie znaleźć w necie. mieliśmy jeszcze jeden zespół z Łodzi, który nam się bardzo podobał (5os.) ale w sumie wyszłoby podobnie, ew. z 500zł różnicy więc już woleliśmy z naszego miasta 

Pędzicie jak szalone