Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 21:49   #2251
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Skoro o zespołach mowa- u nas już nie było tak kolorowo jak z ceną sali
Oczywiście najpierw rzuciliśmy się na zespół, jeden, drugi, trzeci. A tam wszyscy krzyczą minimum 4000zł. Był i jeden za 6000zł. Zrezygnowaliśmy i będzie dj.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:52   #2252
aneczka25057
Rozeznanie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Miałam podobne podejrzenia

Wiecie, kiedyś śmieszył mnie ten wyścig ślubny ale jak sama tego doznałam to przestałam się śmiać
Może to są głupie rzeczy, ale np.:martwię się czy nie będą mieli takich samych podziękowań albo zaproszeń, już nie wspomnę o np.:sukience, pierwszej piosence. Niby bzdety, no ale ... człowiek coś wymyśli, zaplanuje,a tu bach m-c przed ujrzy u kogoś innego
Skąd ja to znam... u nas właśnie będą jeszcze 2 pary na 2014, z tym że wśród naszych znajomych więc w najgorszym przypadku jeśli coś się powtórzy to zobaczą to tylko wspólni znajomi, ale i tak nie chciałabym żeby taka sytuacja miała miejsce.
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:56   #2253
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
dużo.. ale co ja zrobię, że nic tańszego co by nam się podobało nie znaleźliśmy?? a przesłuchaliśmy wiele zespołów, które byliśmy w stanie znaleźć w necie. mieliśmy jeszcze jeden zespół z Łodzi, który nam się bardzo podobał (5os.) ale w sumie wyszłoby podobnie, ew. z 500zł różnicy więc już woleliśmy z naszego miasta
my też staraliśmy się wszystkich brać ze swojego miasta, by nie tracić niepotrzebnie na dojazd dla nich akurat się udało, w sumie to nawet sporo ofert było i byłam zaskoczona, że jest w czym wybierać

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 21:58   #2254
ijaa
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Kobiety, drogie me, przybywam z pytaniem: które z Was będą korzystać z usług DJ'a? Mogłabym prosić o info jakiego rzędu koszt to jest przy określonej liczbie godzin grania?
Będę wdzięczna za pomoc.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:01   #2255
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość

i jak po ćwiczeniach, zmęczona?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

a ile płacisz od osoby?????
no moje nogi trzęsły sie jak galareta i cała mokra byłam oby cos pomogło
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:01   #2256
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Kobiety, drogie me, przybywam z pytaniem: które z Was będą korzystać z usług DJ'a? Mogłabym prosić o info jakiego rzędu koszt to jest przy określonej liczbie godzin grania?
Będę wdzięczna za pomoc.
też jestem ciekawa

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:01   #2257
exist_
Zakorzenienie

Ijaa my płacimy 1800 (Kraków), za DJ bez limitu czasowego (teoretycznie do 5.30, ale może grać i do 7 jak będzie trzeba), który dojedzie do nas (w kosztach), wiadomo, z własnym sprzętem, i oświetleniem
Stary 2013-02-18, 22:03   #2258
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
a zrobiłaś cały skalpel? ja próbowałam ale wymiękłam po 30 minutach muszę najpierw trochę wrzucić żeby móc tak poskakać... :/

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-02-18, 22:04   #2259
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Będę wdzięczna za pomoc.
1500zł, bez limitu grania, własny sprzęt, oświetlenie, gratis możemy mieć karaoke, ale nie chcemy

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:05   #2260
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
a zrobiłaś cały skalpel? ja próbowałam ale wymiękłam po 30 minutach muszę najpierw trochę wrzucić żeby móc tak poskakać... :/
tak dałam rade zrobić cały
Stary 2013-02-18, 22:08   #2261
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
tak dałam rade zrobić cały
zazdroszczę ja jakoś nie mam daru do ćwiczeń. Od zawsze ćwicząc wyglądałam jak jakaś ofiara... :/ a przy skalpelu myślałam że mi kolana trzasną tak mnie zaczęły boleć :/

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-02-18, 22:08   #2262
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
rewelacyjna:l ove: gdzie takie cudenko sie znajduje?
wyslalam info

jeny, tak chwalicie, ze chyba jeszcze jutro tam przedzwonie i sie umowie

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:09   #2263
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
pomoże! Już sama widzisz jak ciało reaguje u mnie było tak samo na początku

Stary 2013-02-18, 22:16   #2264
cikulada
Zadomowienie

Wreszcie was nadrobiłam Pędzicie jak szalone

Gratuluję zaklepanych godzin w kościele, dat i witam nowe PMki

Widzę, że rozmawiacie o kosztach weselnych My za zespół płacimy 2800 zł, fotograf 2100 zł, kamerzysta 1800 zł a na sali 160 zł/osoby. Nie mamy w tej cenie jedynie tortu i alkoholu a o resztę nie musimy się martwić

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:18   #2265
KaEs
Wtajemniczenie

Idę ćwiczyć Ewkę nie chce mi się jak cholera!

Dobrej nocy wszystkim

Stary 2013-02-18, 22:24   #2266
wenedka
Zakorzenienie

Wdzię, że mowa też o zespołach
Mnie temat zespołu spędzał sen z powiek przez długi czas, bo nie wyobrażałam sobie perkusji z klawisza i koniecznie chciałam klarnet, ew. saksofon i wszystko na żywo Dla mnie muzyka z syntezatora jest nie do zaakceptowania. No i w końcu płacimy 4 tysiące.

Opiumalfa, sam koszt noclegu i przejazdu Waszych gości będzie porównywalny do kosztów wesela itd.!
My tez o to się martwiliśmy, ale mamy zamiar zaproponować gościom układ, że nie chcemy oczekujemy prezentów, ale za przelot płacą sami. Nie stać by nas było na pokrycie wszystkich kosztów, a zresztą w Anglii coś takiego jest raczej normalne...
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:31   #2267
tajik girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
Jestesmy na etapie szukania sali, jak wam sie podoba takie nowoczesne wnetrze ?

Hmm mozna poszalec z kolorkami
Piękna sala Nie jest przypadkiem w okolicach warszawy?

Cytat:
Nie wiem czy Cię to podniesie na duchu, ale ja też wstaję o 4
Ja o 5
tajik girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:31   #2268
karoolecka
Zadomowienie

Witam i żegnam się zarazem wpadłam tu do Was na moment w nadziei, że coś nadrobię.. ale gdzie tam nadajecie jak szalone
Szukałam troszkę przez weekend fotografów - ceny są masakryczne za wszystkie dodatki chcą kasę.. nawet za rekwizyt w postaci peruki, czy okularów żarty jakieś czy co?

Ogólnie to wracam jutro do szkoły i już rozpaczam Jak ja sobie dam radę bez Was i wizażu ?

i gratulacje dla Was dziewczyny za umowy, godziny w kościele i wytrwałość w ćwiczeniach
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 22:37   #2269
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszczę ja jakoś nie mam daru do ćwiczeń. Od zawsze ćwicząc wyglądałam jak jakaś ofiara... :/ a przy skalpelu myślałam że mi kolana trzasną tak mnie zaczęły boleć :/
to może spróbuj innych ćwiczeń?

http://www.youtube.com/user/ewachoda...?feature=watch

Edytowane przez ane3kaa
Czas edycji: 2013-02-18 o 22:46
Stary 2013-02-18, 22:41   #2270
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
Piękna sala Nie jest przypadkiem w okolicach warszawy?
niee w woj. śląskim

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 23:03   #2271
monikkad
Wtajemniczenie

Nadrobiłam Was, ale po kilku stron czytania już nie pamiętam co było na początku i która o czym pisała, wybaczcie :PPP

Co do kosztów to my MUSIMY zmieścić się 25 tys. (wesele na 60 osób). Co do DJ to płacimy 1650 zł (mamy w umowie, że gra od 16 do 4.30, a umowa z salą jest do 4.00). ALE - dopłacamy mu jeszcze stówę za paliwo (jest z miasta TŻ, 70 km od miejsca wesela) no i opłacamy sami ZAIKS :/ Który nie wiem ile wyniesie, 200 zł chyba jakoś, ale nie wiem ;]
Myślałam, że to dobra oferta, ale jak czytam, że Wy dużo taniej za DJ płacicie to już sama nie wiem. Powiem Wam tylko, że w moim mieście to DJ strasznie drodzy, ok. 3000 zł (jeden koleś). A wzięliśmy tego z miasta TŻ, bo jest sprawdzony. Byliśmy na weselu, na którym grał i byliśmy zachwyceni jak prowadzi imprezę i jak dobiera muzę. Poza tym znają się z TŻ-tem, choć niestety nie na tyle dobrze, żeby nam spuścił coś z ceny :P
Stary 2013-02-18, 23:11   #2272
Nati_kk
Zakorzenienie

My podobnie jak niektóre z Was mamy zamiar zmieścić się w około 40-43 tysiącach za wesele z poprawinami.
Ja chcę w 40tys, ale TŻ mówi, że nie damy rady i mamy się na 43 nastawiać
Za salę płacimy 195zł/os z poprawinami
Zespół 5500+10% może jeszcze wzrosnąć (4 osoby)
Foto/Kam - 3400
nie wspomnę o reszcie...Ale trudno, to jest wesele - raz się żyje

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-18, 23:30   #2273
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
Opiumalfa jak najbardziej wszystko z Tobą w porządku jak czasem dziewczyny piszą jakie mają ceny to też mi się wydaje, że jestem albo nienormalna albo wybredna albo nie umiem znaleźć dobrej oferty.. ale potem przypominam sobie, że przejrzałam strony jakiś 30-40 fotografów i najtańszy to były 2 tys więc chyba kwestia regionu

Tak samo z zespołem.. choć tu pewnie w grę wejdzie moje zboczenie muzyczne, ale jak słuchałam takich zespołów za 3 tys. 5os. w składzie to po 30sekundach musiałam wyłączyć bo aż uszy bolały i tym sposobem płacę więcej, ale przynajmniej da się ich słuchać

A jeszcze co do przewozu gości z Polski do Belgii, przeszukaj jeszcze dobrze google teraz na szybko wpisałam sobie w wyszukiwarkę i znalazło mi jakieś 7 firm, które organizują takie przewozy może trafi się jakaś tańsza
tak, oczywiscie, poszukam wiecej, to byla na razie wstepna kwota.

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość

Opiumalfa, sam koszt noclegu i przejazdu Waszych gości będzie porównywalny do kosztów wesela itd.!
My tez o to się martwiliśmy, ale mamy zamiar zaproponować gościom układ, że nie chcemy oczekujemy prezentów, ale za przelot płacą sami. Nie stać by nas było na pokrycie wszystkich kosztów, a zresztą w Anglii coś takiego jest raczej normalne...
Wlasnie, tylko to jest na odwrot. Polscy goscie przyjezdzaja do Belgii i jednak kwoty sa inne dla Polaka a inne dla Belga czy Anglika. Jakby wesele bylo w PL to by bylo duzo tansze. DUZO. I wiem, ze goscie by przyjechali sami, za samolot by sobie zaplacili (moglibysmy tylko nocleg zapewnic ewentualnie). A w druga strone to tak nie dziala. I nawet tlumaczylam mamie, ze ja nie chce prezentow, tylko chce, zeby przyjechali, uwaza, ze jak sie nie zaplaci za gosci to w ogole nie przyjada. wymawiala sie MENTALNOSCIA i ze nie wypada. Wiec problem jest inny.

Tylko problem chyba jest ze mna, bo ja bym bardzo chciala tutaj w Belgii.
Slub w kosciele jest duzo bardziej wyluzowany, spersonalizowany i taki cieply. Nie ma tasmowej roboty co przemawia w wiekszosci za decyzja. Rowniez, co moze sie okazac troche glupie dla was, ale w lodzkiem (gdzie mieszkaja moi rodzice) nie ma lokalu, ktory mi sie podoba. No i jednak kultura weselna bardziej mi pasuje tutejsza.

Z trzeciej strony to nie wyobrazam sobie, zebym w PL teraz znalazla date na przyszly rok w okresie letnim. Wszystko to jest takie skomplikowane i generalnie sama nie wiem.

Mam dzis pierwszy kryzys pod tytulem, czy warto wydawac tak ogromne pieniadze na jeden dzien???

Wenedka, mieszkacie w Anglii na codzien a wesele robicie w PL?
Kto to wszystko organizuje?

To jest kolejny problem, jakby slub byl w PL, to rodzice by mi wszystko zorganizowali, czego bardzo NIE chce. To moj dzien i sama chce to wszystko przezywaz od poczatku do konca. Ale sie nagadalam

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-02-18 o 23:32
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 00:05   #2274
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
My podobnie jak niektóre z Was mamy zamiar zmieścić się w około 40-43 tysiącach za wesele z poprawinami.
Ja chcę w 40tys, ale TŻ mówi, że nie damy rady i mamy się na 43 nastawiać
Za salę płacimy 195zł/os z poprawinami
Zespół 5500+10% może jeszcze wzrosnąć (4 osoby)
Foto/Kam - 3400
nie wspomnę o reszcie...Ale trudno, to jest wesele - raz się żyje
Sporo płacicie za zespół. Pochwalisz się jaki macie?

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
tak, oczywiscie, poszukam wiecej, to byla na razie wstepna kwota.

Wlasnie, tylko to jest na odwrot. Polscy goscie przyjezdzaja do Belgii i jednak kwoty sa inne dla Polaka a inne dla Belga czy Anglika. Jakby wesele bylo w PL to by bylo duzo tansze. DUZO. I wiem, ze goscie by przyjechali sami, za samolot by sobie zaplacili (moglibysmy tylko nocleg zapewnic ewentualnie). A w druga strone to tak nie dziala. I nawet tlumaczylam mamie, ze ja nie chce prezentow, tylko chce, zeby przyjechali, uwaza, ze jak sie nie zaplaci za gosci to w ogole nie przyjada. wymawiala sie MENTALNOSCIA i ze nie wypada. Wiec problem jest inny.

Tylko problem chyba jest ze mna, bo ja bym bardzo chciala tutaj w Belgii.
Slub w kosciele jest duzo bardziej wyluzowany, spersonalizowany i taki cieply. Nie ma tasmowej roboty co przemawia w wiekszosci za decyzja. Rowniez, co moze sie okazac troche glupie dla was, ale w lodzkiem (gdzie mieszkaja moi rodzice) nie ma lokalu, ktory mi sie podoba. No i jednak kultura weselna bardziej mi pasuje tutejsza.

Z trzeciej strony to nie wyobrazam sobie, zebym w PL teraz znalazla date na przyszly rok w okresie letnim. Wszystko to jest takie skomplikowane i generalnie sama nie wiem.

Mam dzis pierwszy kryzys pod tytulem, czy warto wydawac tak ogromne pieniadze na jeden dzien???

Wenedka, mieszkacie w Anglii na codzien a wesele robicie w PL?
Kto to wszystko organizuje?

To jest kolejny problem, jakby slub byl w PL, to rodzice by mi wszystko zorganizowali, czego bardzo NIE chce. To moj dzien i sama chce to wszystko przezywaz od poczatku do konca. Ale sie nagadalam
Tak, mieszkamy w Anglii, a wesele będzie w Polsce.
Ogólnie przygotowania zaczęły się w grudniu, gdy pojechałam obejrzeć 1 lokal, który mi się spodobał, więc dalej nie szukałam. Zresztą, nie było za bardzo na to czasu w okresie świątecznym. Zostawiłam rodzicom pieniądze na zaliczkę i tato podpisał w moim imieniu umowę.
Zespół zarezerwowałam drogą mailową- bez problemu (trochę się bałam, ale kontakt z zespołem od początku był bardzo dobry).
Przed Wielkanocą przyjeżdżamy z Tż, żeby zarezerwować termin w kościele i pogadać z księdzem.
Wiem, że możemy liczyć na rodziców (nie wtrącają sie przy tym) w razie czego i na moje przyjaciółki, ale dużo rzeczy można załatwić samemu...Przez telefon/e-mail. Nawet termin w kościele niektóre dziewczyny załatwiały telefonicznie.
Z terminami letnimi moze być problem w najpopularniejszych lokalach, ale jeszcze są wolne dni, tylko musielibyście się streszczać Coraz popularniejsze są wesela w piątki i niedziele, a z tymi terminami nie ma problemu.

My od początku wiedzieliśmy, że wesele będzie w PL i nie ma innej opcji. Angielskie wesela w ogóle mi się nie podobają, a kosztują o wiele więcej. Taka naciągana elegancja Francja W Polsce też można zorganizować eleganckie wesele- ja takie planuję
Jak sama pisałaś, koszt podróży dla Polaków byłby dużo większy niż dla Anglików, którzy są zresztą przyzwyczajeni do takich podróży.
Też mi się wydaje, że wypada zapewnić nocleg. Na dzień dzisiejszy nie stać nas, żeby opłacić gościom też loty, ale przewidujemy ewentualną pomoc najbliższym osobom. No ale jak już pisałam, Anglicy powinni dać sobie radę.
piją!

Stary 2013-02-19, 00:09   #2275
Kate Noir
Zakorzenienie

Opiumalfa na twoim miejscu przemyślałabym to wszystko jeszcze raz.
Moją rodzinę od tż'a dzieli 700km i długo zastanawiałam się gdzie zrobić wesele... u mnie, tż'ta czy tez tam gdzie mieszkamy. Najbardziej podobała mi się opcja w wawie - bo każdy miał by blisko ok 300 km. Jednak to wyszło by za drogo. Kolejny czynnik jaki brałam pod uwagę to liczba gości. Otóż tż zaprasza od siebie 80 os a ja max 40 - wiadomo, że łatwiej zapewnić nocleg/dojazd tym 40. Drogą selekcji padło na rodzinną miejscowość tż'a. edit: brałam jeszcze pod uwagę mobilność gości! U tż jest z tym gorzej, a u mnie ludzie latają po świecie, więc czym jest te 700km

Jak bym miała patrzeć tylko na to co ja chcę i co mi się podoba to albo bym zdrowo przepłaciła albo połowa gości by nie przyjechała, a tego i tego bym nie chciała. W takich sytuacjach słucham zdrowego rozsądku
Zastanów się jak to wygląda u Ciebie, jakie są plusy i minusy... może wpadniesz na jakiś nowy pomysł
Jaką salę masz na oku w Belgii? Jestem ciekawa w jakim stylu tam robi się wesela, skoro są tak różne od tych Polskich

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-02-19 o 00:16
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 00:15   #2276
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Sporo płacicie za zespół. Pochwalisz się jaki macie?

Sporo, sporo Ale Tż się uparł, że zespół to podstawa (z czym w sumie się zgadzam) i nie chce żadnych innych tylko ich, mają renomę i mieliśmy okazję już się z nimi bawić, więc wiemy że będziemy zadowoleni

Zespół Rodos - link jest podpięty w moim poście ślubnym na pierwszej stronie

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 00:28   #2277
Angel_21_
Rozeznanie

hej dziewczyny ... widzę że mowa o kosztach coś co mnie najbardziej dołuje
u nas to wygląda tak :
sala : 205 (gości zaproszonych będzie ok. 140 - liczę że będzie ok. 120) = 24600 zł
foto: 2350 zł (dojazdy, przygotowania, plener w inny dzień, album, fotoksiążka, albumy dla rodziców i te wszystko płytki, pokazy slajdów itd.)
video: 1700 zł (od przygotowań do oczepin + plener ... ale nie znam się na tym )
zespół: 5000
bar: 2000 zł
% : 3000 zł
stół wiejski: 1600 zł
opłaty kościelne ok. 1000 zł
autko : 800 zł
zaproszenia itd. 500 zł
suknia : 5600 zł (dodatki, makijaż, fryzura = 600 zł )
garniak itd. 3000 zł
kwiaty : 1500 zł (kościół, bukiety na każdy stół, mój bukiet, dla świadkowej, butonierka, + autko)
ciasto: 3500 zł (w tym paczki dla gości ciasto na stoły na poprawiny w domu + słodki stół)
tort: 1000 zł
owoce: 500 zł
obrączki: 3000 zł

razem daje ponad 61 tysięcy w tym nie wliczyłam noclegów i autokaru bo nie wiem jeszcze jak to rozwiązać
tylko siąść i płakać
Stary 2013-02-19, 00:49   #2278
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Sporo, sporo Ale Tż się uparł, że zespół to podstawa (z czym w sumie się zgadzam) i nie chce żadnych innych tylko ich, mają renomę i mieliśmy okazję już się z nimi bawić, więc wiemy że będziemy zadowoleni

Zespół Rodos - link jest podpięty w moim poście ślubnym na pierwszej stronie
Myślę, że są warci ceny
My też specjalnie nie oszczędzamy na zespole, o czym już pisałam. Bez dobrego zespołu nie ma dobrej zabawy, wg mnie

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ... widzę że mowa o kosztach coś co mnie najbardziej dołuje
u nas to wygląda tak :
sala : 205 (gości zaproszonych będzie ok. 140 - liczę że będzie ok. 120) = 24600 zł
foto: 2350 zł (dojazdy, przygotowania, plener w inny dzień, album, fotoksiążka, albumy dla rodziców i te wszystko płytki, pokazy slajdów itd.)
video: 1700 zł (od przygotowań do oczepin + plener ... ale nie znam się na tym )
zespół: 5000
bar: 2000 zł
% : 3000 zł
stół wiejski: 1600 zł
opłaty kościelne ok. 1000 zł
autko : 800 zł
zaproszenia itd. 500 zł
suknia : 5600 zł (dodatki, makijaż, fryzura = 600 zł )
garniak itd. 3000 zł
kwiaty : 1500 zł (kościół, bukiety na każdy stół, mój bukiet, dla świadkowej, butonierka, + autko)
ciasto: 3500 zł (w tym paczki dla gości ciasto na stoły na poprawiny w domu + słodki stół)
tort: 1000 zł
owoce: 500 zł
obrączki: 3000 zł

razem daje ponad 61 tysięcy w tym nie wliczyłam noclegów i autokaru bo nie wiem jeszcze jak to rozwiązać
tylko siąść i płakać
Sporo Wam za to wszystko wychodzi....
Ja widzę potencjał do zmniejszenia kosztów :P
piją!

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-02-19 o 00:50
Stary 2013-02-19, 00:51   #2279
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Sesję narzeczeńską będziemy mieli kilka miesięcy przed ślubem i też raczej nie zamierzam tego umieszczać na płycie. Po prostu będą to profesjonalnie wykonane zdjęcia jeszcze z okresu narzeczeństwa, po pierwsze jako pamiątka, a po drugie później zamierzam wykorzystać je też m.in. jako prezent (w formie albumu) dla rodziców na podziękowanie. A że udało się i mamy sesję narzeczeńską w cenie pakietu to tym bardziej

No pewnie, że nie muszą. Najważniejsze, że Tobie podobają się efekty pracy fotografa/kamerzysty którego wybraliście

są z kujawsko - pomorskiego, ale raczej nie jest dla nich barierą żeby pracować w innym województwie. Z tego co się orientuję to ostatnio byli na zleceniu w Niemczech. Podaję namiary: http://studiocyfrowe.com.pl

Jestem z woj. kujawsko - pomorskiego W sumie też się zastanawiam kiedy iść do księdza, żeby się nie dziwił że za prędko hehe u mnie to dość mała parafia więc nie chciałabym się wygłupić. Zresztą ostatnio zmienił się proboszcz i jakoś jeszcze mnie do siebie nie przekonał heh wolałabym żeby poprzedni udzielał nam ślubu...
U nas pani fotograf pokazywała że jakas para przyjechała tydzień przed ślubem ustalić szczegóły i tak spontanicznie się zdecydowali na taką sesje była to w zborzu i nad jeziorem . Był to jakby wstęp do płyty.
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-19, 00:57   #2280
Angel_21_
Rozeznanie

wenedka ja też na to liczę ale wiem jak jest, że jak się na styk wyliczy albo się z góry liczy że będzie dużo taniej to niestety nigdy tak nie jest
mam nadzieje że kwiaty i ciasto wyjdzie taniej bo będzie po znajomościach (wujek ma kwiaciarnie , ciasto - handlujemy z nimi owoce to też taniej bo z hurtowni - handlujemy spożywką ale reszta to stałe koszty które już nam podali umowy itd.

wiedziałam że o czymś zapomniałam -oświetlenie ale cicho liczę na to że do tej pory sala będzie mieć bo teraz będą mieć przez miesiąc zamknięte albo nasz zespół coś załatwi

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości