|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Cytat:
![]() To już dawno wyjechałas. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zadomowienie
|
Droga przez piekło generalnie. Na maratonie było tak:
http://runtequila.com/2014/04/07/tajin/ Możecie sobie poczytać. Meksykańska Masakra 42 kilometrami po górach w Upale.
#2253 |
Zakorzenienie
|
Cacajuate podziwiam Cie kobieto naprawde, rozumiem, ze docelowo chcesz biegac ultra? Z drugiej strony zazdroszcze bo pewnie cudowne przezycie mimo wszystko
![]() Oye, juz kiedys pislam, na bank beda przepiekne widoki chociaz biegajac w Zywcu srednio zwracalam na nie uwage ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cacajuata wow brawo za skonczenie, niesamowite!
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() i nawet mi sie zaczyna podobac,s zczegolnie wyjazdy z tym zwiazane ![]() i polowki bede biegac ale tylko polowki, moj TZ tez juz raczej z maratonow rezygnuje(chodz Boston mu sie marzy), takie dystanse nie sa dobre dla naszego ciala Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-04-09 o 13:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cacajuate
![]() Cytat:
Kiedyś słyszałam, że przygotowania do maratonu są dobre i zdrowe dla nas. Sam maraton już nie ![]() Niemniej mam nadzieję, że za kilka lat ukończę choć jeden ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas wiosna nie za ciekawa a szczegolnei silne wiatry takze postanowilam zakupic jakies opaski znalazlam cos ciekawego http://buffusa.com/sports/collection...s/filter/women zamowilam jedna, zobaczymy czy taka fajna jak wszyscy pisza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Oye u mnie te opaski sie nie sprawdzily bo zakrywaja szyje, a wieje mi na ten kawalek miedzy szyją a górą bluzki, lepiej mi się chusty sprawdzają.
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam buffy ale jako opaski na glowe zamist czapki
![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#2259 |
Zadomowienie
|
Tak bylo, ogladac i rzucac na fejsa, bo zabraknie:
#2260 |
Zadomowienie
|
cacajuate świetny filmik, bardzo inspirujący
![]() ![]() Lubie Was podczytywać, może za jaaaaakiś czas też będę mogła pochwalić się jakimś osiągiem. No cóż póki co lecę 5 tydzień zgodnie z planem, to już 4km bez zatrzymywania ![]() Kupujecie ciuchy biegowe w internecie? A jak tak to gdzie? Przdałaby mi się jakaś koszulka oddychająca na długi rękaw, ale ceny są takie , że szok ![]()
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". H. Jackson Brown Jr Edytowane przez kalija Czas edycji: 2014-04-10 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekka ma odblaski, ale co najważniejsze to mnie nie obtarła na zawodach a mam do tego skłonność ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Fajna pamiątka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do zdrowia, to bieganie w ogóle mocno źle wpływa na serce długofalowo. Jakiś czas emu jakaś topowa biegaczka zmarła na zawał czy coś takiego w 8 miesiącu ciąży. Caballo Blanco zmarł na serce, większość śmierci na maratonach to właśnie niewydolność sercowo-oddechowa jakaś. No niestety. Ja uważam, że bieganie na dystans to hobby jak każde inne, zasłanianie się sportem i zdrowiem i argumentowanie tego w ten sposób jest żenujące i śmieszne, bo wcale bieganie nie jest ani superzdrowe ani superdobre dla sylwetki i metabolizmu, tj. są od tego dużo lepsze sporty. Ale co zrobić, jak człowieka miłość siekła :P Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez cacajuate Czas edycji: 2014-04-10 o 22:11 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zadomowienie
|
kalija jeśli masz możliwość podjedź do Decathlonu, tam są fajne i tanie ciuszki do biegania
![]() cacajuate mam małe pytanie ![]() ![]() ![]() I do wszystkich: Kupujecie ciuchy do biegania w TK Maxxie ? Jutro jadę do Decathlonu, a obok jest TK Maxx, i nie wiem czy wstąpić ? Fajne są tam rzeczy ?? ![]()
#2264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lubie Decathlon, TKMAxx mi dziala na nerwy
![]() |
#2265 |
Zadomowienie
|
Hm.. dlaczego ?
![]() |
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze jestem na etapie zakochania ![]() ![]() ![]() Na zawodach podoba mi się też to, że można poznać fajne osoby, ogólnie atmosfera zawodów mi się podoba ![]() Nie lubię TkMaxxx bo sklep - dla mnie, wygląda jak lumpeks. Tylko dużo drożej niż w lumpie. Jest chaotyczny i nie umiem się w nim odnaleźć. Ale osoby, które potrafią się w nim poruszać, bardzo sobie chwalą asortyment. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- wlasnie kupilam jako opaske bo chce uszy zaslonic. Kupilam Buffy opaske i orginalna Buffy. Opaska juz sie sprawdzila, super material jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie takie same mam odczucia. Sklep dla cierpliwych i lubiących zakupy ciuchowe ;-)/
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.livestrong.com/article/24...-stay-healthy/ http://www.heart.org/HEARTORG/Gettin...76_Article.jsp w kolarstwie nie pracuja tylko nogi, zapominasz o bardzo waznym sercu jest duzo teorii na teamt cwiczen sportu itp ale twierdzenie ze bieganie czy kolarstwo sa niezdrowe jest nieprawda Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-04-13 o 02:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wracając do meritum, Chodzi mi o konkretne bieganie na dystans, a nie takie 6 km w 45 min kilka razy w tygodniu. To się też wiąże z określonymi treningami i one nie są zdrowe, to znaczy, wiadomo, że lepiej trenować do maratonów, niż żreć chipsy przez TV, ale tego typu bieganie wiąże się też s pewnymi problemami. TO samo jest z kolarstwem. Jak sobie pykasz na rowerze city w niedziele z rodzinką, to nie to samo, co intensywne uprawianie kolarstwa. Z tym tylko, że w takiej dawce, to właściwie nie ma znaczenia, co za sport. I zajęcia fitness pewnie dobrze wypadną. Przy duże intensywności każdy sport wiąże się z zwiększonym ryzykiem zdrowotnym. http://www.independent.co.uk/life-st...m-9233877.html
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
a drugi? i setki innych co sa w necie
![]() zreszta nawet link co podalas, pisza to two to three hours of running a week - live the longest a ty piszesz Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-04-13 o 02:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 03:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ---------- Swoją drogą ostatnio wyczytałam gdzieś w jakimś profesjonalnym magazynie trenerów, że problem z dystansem się bierze stąd, że ludzie nie wyrabiają bazy. Tzn zanim się człowiek porwie na maraton powinien DŁUGIE LATA wyrabiać bazę siłową i biegową itd. Stąd sukcesy Kenijczyków, Radcliffe- oni biegali od szczenięctwa plus inne ćwiczenia. Tarahumaras grają w piłkę, co jest de facto treningiem równowagi, koordynacji itd. Za to kanapowce zachodnie zaczynają biegać i już rok później pchają się na maraton bez zupełnego wyczucia własnego ciała, koordynacji, postury, siły mięśni. Ot, potrafią się przepchać przez 42 km z pomocą technologii kosmicznej Nike. Ciekawa teoria w sumie i myślę, że coś w niej jest.
![]() |
#2273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ultimately, Matsumara said researchers still need to figure out the optimal dose of running for health and longevity. He added, however, that adopting a more moderate running regimen might be the key when it comes to reaping all the possible health benefits. He recommends running no more than 2 or 3 hours a week; but as a 2013 Boston Globe report on this topic points out, researchers are divided on what "moderate" really means. http://www.huffingtonpost.com/2014/0...n_5079707.html ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-04-13 o 13:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie jestem w trakcie 6h pociagiem, bo wracam z maratonu
![]() Spelnilam marzenie i muszę inne wymyślić. Co do zdrowych sportow to wszystko jest zdrowe w umarze. Przesada w żadnej dziedzinie zycia nie jest wskazana ![]()
![]() |
#2276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
Alez pewnie, ja osobiscie uwazam, ze zaden sport na zawodowym poziomie zdrowy nie jest.
Cacajuate, piszesz o bazie, dzisiaj moja kumpela walnela maraton w 3.24. Przygotowywala sie od pazdziernika. Z tymze wczesniej trenowala dlugo, nigdy nie byla jakas wybitna czy nawet dobra biegaczka ale trenowala. To cos jej pomoglo chyba prawda? Nawet jezeli miala okolo dwuletnia czy trzyletnia, calkowita przerwe w treningach? Bo tak sobie mysle, ze chyba nikt kto wczesniej nie trenowal w pol roku nie przygotuje sie do maratonu na 3.24? Sent from my Lumia 625 using Tapatalk ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Madziu jak poszlo??? ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Myślę że dobrze bo w czasie 4, 34 jak na to ze dzień wcześniej dostałam przed czasem @ i w czasie biegu musialam korzystac z toitoi zeby tampon wymienić :/ takie szczęście
![]()
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak atmosfera biegu? Wczoraj co weszlam na fb to ktoś wrzucal foto z Wawy, albo ktoś komentował bieg znajomego. Mnóstwo osób tam musiało być ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.