|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
docik10, taki minus, który kojarzę z Wodzisławiem. Nie wiem jak przed samą salą weselną, ale parking restauracyjny jest wysypany kamieniami. Także trzeba uważać na obcasy.
A przynajmniej tak było rok temu.
Edytowane przez Molise Czas edycji: 2013-05-15 o 12:26 Powód: literówka |
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
![]() u nas 444 dni pozostało... czekam niecierpliwe
![]() skoro rozmawiamy o godzinach... u nas będzie prawdopodobnie 16, na sali pewnie koło 18-19 zacznie się podawanie posiłku. nie rozumiem niektórych wątpliwości na temat tego, jak podawane będą posiłki o takiej, czy późniejszej porze przecież co to ma za znaczenie, czy posiłek nazwie się obiadem, późnym obiadem, obiadokolacją czy kolacją a goście przecież są świadomi, na którą jest ceremonia, więc w 99% zdają sobie sprawę z tego, że będą musieli zjeść coś lekkiego przed wyjściem. przecież mają swoje głowy i nie pójdą głodni tylko dlatego, że obiad musi być na weselu
|
|
#2253 | ||
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że wczoraj nie odpowiedziałam, ale usiadłam do pisania pracy zaliczeniowej w domu i po jej napisaniu padłam. Niestety doszły mnie słuchy o pewnej sprawie, w której zostałam pominięta ito na maxa zabolało.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2254 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Przecież też przez wiele lat naszego związku zdarzało mi się gotować specjalnie dla TŻta, ale w kontekście tego, że się przygotowujemy do ślubu inaczej to teraz postrzegam. Nigdy nie myślałam o tym w tej kategorii, że teraz to już tak będzie, że żona gotuje dla męża jak z pracy wraca.![]() Cytat:
Co do utrzymywania się po ślubie. Właśnie dlatego dopiero za rok bierzemy ślub, bo równie dobrze moglibyśmy go wziąć rok czy 2 lata temu, ale nie wyobrażam sobie takiego układu żeby rodzice utrzymywali małżeństwo ![]() Cytat:
kupiłam kilka lat temu taką TŻtowi na urodziny, po dziś dzień korzysta i jest zadowolony Aaaaaa słuchajcie szłam sobie obok Polskiego Radia i mnie pan z mikrofonem zaczepił i wypytywał mnie, że ślub jeżeli nie w kościele czy urzędzie to gdzie, i czy da się to zorganizować i tak dalej. Skąd wiedział, że jestem w temacie wyhaczając mnie z tłumu
|
||||
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa by chyba zawału dostała, gdybym pod jej obecność została w pokoju Tż- głównie o to pożarli się z bratem Tż, u którego zostawała jego dziewczyna kilka lat temu. W efekcie wyprowadził się.![]() Nie chciałabym dzielić w tym momence pokoju z Tż- po ślubie to co innego. Korzystam z tego, póki mogę Co do pogody w czerwcu, to niestety nie da się przewidzieć. Ja już pogodziłam się z myślą, że w lipcu 2014 będzie albo lać, albo będzie upał nie do zniesienia.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-05-15 o 12:37 |
|
|
|
|
#2256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może zabrzmi to dziwnie ale nie obchodzi mnie czy ktoś będzie głodny czy nie. My zapraszamy gości na ślub i wesele. Od ślubu do pierwszego posiłku będą ok. 2 godziny więc wydaje mi się że każdy jest dorosły i zna swoją tolerancję głodu, a 2 godziny każdy wytrzyma. To co każdy będzie robił do 16 to jego indywidualna sprawa, dla mnie mogą zjeść obiad o 15 albo głodować od rana. Jak ktoś wie że nie wytrzyma to niech sobie zorganizuje kanapki na drogę. Przypomniała mi się sytuacja z wesela mojej przyjaciółki w czerwcu 2012. Dzień przed weselem zrobiłam próbę generalną stroju i okazało się że sukienka się nie dopina. Zamek się rozjeżdżał. Była awantura z TŻ że przytyłam, godz 21, brak opcji na zakup awaryjnego stroju a ja takich ubrań nie mam w swojej szafie. Jedyny elegancki strój to byłaby czerwona spódnica i biała koszula. A akurat w ten dzień był mecz Polska-Czechy Pojechaliśmy pół Polski, ja od piątkowego wieczora nic nie jadłam (bałam się że brzuch mi jeszcze bgardziej urośnie), TŻ w pociągu obżerał się żarciem z McDopnalds a mi ślina kapała Przyjechaliśmy na miejsce, rozpakowaliśmy się i poszliśmy w miasto. TŻ na kebab, ja na kefir... Pól godz przed wyjściem do kościoła ubrałam się i sukienka znowu się rozjechała. Złość na maksa, kłótnia z TŻ, kazał mi ubierać ten patriotyczny strój, ale postanowiłam że naprawię zamek kosztem kościoła. I okazało się że to nie ja przytyłam, ale zamek był krzywo wszyty i nie łapał dobrze, stąd się rozjeżdżał. Jakoś nadpruliśmy kieckę, zapięłam się. Miałam czarną wstążkę przewiązaną w pasie akurat tam gdzie zamek się rozjeżdżał i całą imprezę TŻ kontrolował kieckę.Byłam meeeega głodna i zła że nie jadłam mimo że mogłam, było strasznie upalnie i bałam się żeby nie zemdleć bo często mi się to zdarza. Tak a propos niejedzenia i złości z głodu
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-05-15 o 12:52 |
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiając ostatnio z moją znajomą na temat ślubu i wesela, wspomniałam o godzinie, na co znajoma powiedziała, że nie ma problemu, że tak późno (dla Anglików to jest późno)- po prostu będą wiedzieli, żeby zjeść jakiś lunch czy coś. A przez 2 godziny nikt z głodu nie umrze.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.
Widzę że piszecie o samodzielności. Ja też od małego pracowałam, a to ma truskawkach a to ma jagodach potem na borowce . Tż tak samo. On jest bardzo oszczędny a ja w ogóle :-P choć teraz staram się, mamy wspólne marzenia, więc warto. Jeśli chodzi m naukę- ja planuje iść na studium, ale to nie będzie nam w niczym koliduje. tez uwazam ze jesli chce sie brac slub to powinno sie byc samodzielnym, u nas tak jest- ja mam stała pracę,tż dobrze prosperujacą firme. i jest git
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj na szczescie nie ma tradycji mowienia MAMO do tesciowej. Mowie po imieniu i juz. |
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.
Co do godzin. Tż chciał 16 ale okazało się że tego samego dnia w kościele będzie brać ślub moja znajoma więc wybralismy 15.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jakos mi to dziko brzmi, jakbym chciała jej ublizyć czy coś
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
No ja sobie nie wyobrażam, że mówię do mamy TŻta: Ej Zośka, weź podaj cukier
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że większość z was jest za nowoczesnym stylem ale ja nawet tak domu nie będę miała urządzonego mam swoją wizje Lubie wnętrza z duszą ale nie zagracone ma być skromnie ale przytulnie
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Za co masz osta?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nigdy nie byłam i raczej nie zamierzam ale elegancko muszą być ubrane, coś jak pani w banku, jakaś garsonka, żakiecik czy coś w tym stylu
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie z powodu zadymy tylko ze względów ekonomicznych Na weselu będę miała tylko tych co mieszkają na śląsku w zasadzie to na moim osiedlu i dziadki z ciocią i wujkiem okolice Wadowic. Nikt z mojej rodziny co zapraszam nie jest hanysem
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
|
|
|
#2269 |
|
Zadomowienie
|
Kroliczku, panie w salonach ubierają się różnie, w jednym byłam to były ubrane w firmowe spodnie i koszulki z logo, a w innym normalnie, nieoficjalnie, a dlaczego pytasz?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym jeszcze trezeba doczytać to co drobnym druczkiem... Ja bym wolała żeby te pieniądze państwo przeznaczyło na budowę przedszkoli i złobków bo dla mnie to jest bardziej sensowna pomoc dla młodych....
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają!
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jak panie w salonach z kieckami, ale panie w salonach z garniturami WSZYSTKIE są ubrane elegancko
Czarne spodnie/spódnica, balerinki/szpilki, koszula i żakiet. Co do mieszkania, my raczej nie chcemy z rynku wtórnego. Jednak co nowe to nowe. Zniechęca mnie to, że mimo remontu itd, to nadal jest stare mieszkanie i bywają z nim problemy. Jasne, że z nowym też są (choć inne). Ale: my mieszkamy w mieszkaniu, gdzie bloki mają z 50 czy 60 lat. Okolica super, zielona, blok odmalowany, klatka wyremontowana. Właściciele kupili to mieszkanie i zrobili GENERALNY remont, nawet zmienili układ mieszkania. Instalacje powymieniali, rury itd. I co z tego, skoro co chwilę jest problem: z zatykającymi się rurami (wąskie), ze smrodem z rur (stare rury) itd. I tego się już nie przeskoczy. Poza tym stare mieszkania nie są tak fajnie pomyślane pod względem ułożenia mieszkania, ustawności, jak te nowsze. A nie każde stare mieszkanie można przebudować. |
|
|
|
#2274 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde, laski, mam umowę do końca maja, teraz mój kierownik jest w Belgii w głównej siedzibie firmy i właśnie dostałam maila:
Ps. Nie martw się o umowę …. Temat już załatwiony ;-) Teraz nie mogę się skupić, zastanawiam się czy dadzą mi większą kasę i ile... Co to dla nich 200 Euro w tą czy w tamtą... Mam nadzieję że dowiem się w tym tygodniu, inaczej moja efektywność spadnie bo będę ciągle o tym myśleć Dotka90 ja kupiłam mieszkanie z 2004 roku, ma oczywiście pewne wady. Podczas oględzin nie spr wszystkiego, większość wychodzi w trakcie mieszkania, ale to drobne rzeczy i wynikają raczej z położenia budynku niż wad konstrukcji. Mieszkania z rynku pierwotnego nie kupiłabym nigdy. Raz że kasa na wykończenie, a dwa: analizując sytuacje znajomych gdzie po 2-3 latach wychodzą wady ukryte od wykonawcy, uznałam że nie chcę się stresować. Moim zdaniem najlepiej kupić mieszkanie 3-5 letnie.
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-05-15 o 13:40 |
|
|
|
#2275 | |
|
Zadomowienie
|
Ja do tescia raczej problemu mówić Tato mieć nie będę, i mimo że jest dziwny to cieszę się, że w końcu tata będzie funkcjonował w moim życiu
gorzej z teściową... Lubię ją, ona mnie, ale słaby kontakt mamy (TŻ uważa, że jego rodzinka jest dziwna, ale ja och lubię :p ), a z moją mamita jestem związana bardzo mocno, że względu na ten BRAK i nie wiem czy dam radę do Maryski powiedzieć mamo... ![]() Ale z TŻ jak gadamy to mówimy mama to, ojciec tamto, więc może jakoś to będzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkania 50-60 lat temu były budowane bardziej pod ludzi, pod życie rodzinne. mieszkania w dzisiejszych czasach budowane przez deweloperów są robione tylko i wyłącznie dla zarobku, żeby jak najwięcej metrów zyskać i jak najwięcej na tym zarobić. przez to łazienki, kuchnie, miejsca garażowe często mają najmniejsze wymagane wymiary. do tego w większości nowych mieszkań kuchnia jest otwarta i często bez okna, wiec nawet nie można jej zamknąć ścianką. wiem, że są zwolennicy takiego układu, ale z badań wynika, że aż 70% ludzi woli kuchnie zamknięte. nie wspominając już o otoczeniu budynków, a raczej jego braku. to prawda, są piękne mieszkania na świetnie zaprojektowanych osiedlach - ale to często mniejszości i w raczej wyższych cenach.to prawda, nowsze mieszkania mają równiejsze ściany, nowocześniejsze instalacje, nie posypią się. sama też wolałabym kupić nowe mieszkanie. ale jeśli chodzi o funkcjonalność, wielkości itp to zazwyczaj na plus są stare mieszkania. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
|
#2277 | |
|
Blond forever!
|
E tam, to tylko dwa tygodnie
![]() My początkowo chcieliśmy wrzesień, a teraz się mega cieszę, że jest czerwiec i przyszłe wakacje spędzimy już jako małżeństwo ) i cieszę się, że to będzie ciepła pora roku na początek naszego małżeństwa...Spacery po plaży z obrączkami na dłoniach... Się rozmarzyłam ![]() Cytat:
Mój TŻ mówi (studiuje budownictwo), że w nowych mieszkaniach nie widać defektów budynków, które wychodzą dopiero po kilku latach użytkowania... Ale ja osobiście też bym chciała jak kupować to nowe... Ale u nas kwestia mieszkania to ostatnio kontrowersyjny temat
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
my teraz bedziemy kupowali to mieszkanie i o ile o mieszkanie się nie martwie to zaczełam się martwić o budynek... boje sie ze pewnego pieknego dnia sie zcaznie po prostu sypac
![]()
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Say hello - a ja wolę kuchnię otwartą na salon
Lub półotwartą. Lubię np. jak gotuję i mam do kogo gębę otworzyć ![]() O, ale dobrą alternatywą jest mieszkanie paroletnie, tak jak justynkie kupiła, o tym nie pomyślałam Już technologie nowocześniejsze niż 60 lat temu ale i wady wieku dziecięcego (np. pękające ściany), powinien mieć już za sobą ![]() Można pomyśleć! ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- moniczka, ale czemu, taki stary ten budynek? |
|
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta tutaj na weselu nie ma az tyle jedzenia co w PL. I ludzie jakos zyja.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

A przynajmniej tak było rok temu.

ale to już trudno 

którys z waszych tztów korzysta? Zadowoleni??

) i cieszę się, że to będzie ciepła pora roku na początek naszego małżeństwa...