|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II
Cytat:
Co do utrzymywania się tego efektu błyszczącej i gładkiej płytki, to jest dokładnie tak jak przy zwykłych polerkach do paznokci tzn płytka po prostu z czasem matowieje, ale nie zauważyłam, żeby codzienne czynności z użyciem wody jakoś to przyśpieszały. Dzisiaj czyli na trzeci dzień od ostatniego polerowania paznokcie jeszcze lekko się świecą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze ochote mam wielka ale boje sie ze skonczy sie fiaskiem z moimi zdolnościami i 100 zl pojdzie sie....
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz na 2 tygodnie nic nie da, jak się ma paznokcie w fatalnym stanie, to po 2-3 dniach nie ma śladu, że coś było robione. Za każdym razem matowiłam. Tam nie ma co ścieńczać płytki, pilniczek do matowienia jest delikatny, zresztą nie trzesz przecież w nieskończoność, wystarczy raz przejechać w danym miejscu. Polerki do pudru i pasty są z takiej irchy, bardzo miękkiej skórki. Do tego naprawdę nie trzeba mieć żadnych zdolności, to tylko przetarcie paznokcia polerką matującą, a potem polerką z pastą w jednym kierunku i polerką z pudrem. To jest jak wtarcie odżywki tylko dwuetapowe, a nie żaden wielki manikiur tzn sama płytka się wzmocni, ale nie będzie się mieć pazurów jak od manikiurzystki z salonu, jeśli do tego nie zadba się o skórki i nie nada paznokciom właściwego kształtu - ale to już jest poza procedurą, chociaż jak się zamawia japoński w salonie, to pewnie też robią to w ramach ogólnego manikiuru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Mimo wszystko uważaj z tym matowieniem płytki. Ja sobie tak kiedyś spiłowałam płytkę do bólu, a też mi się wydawało, że delikatnie, tylko kilka ruchów, a ból potem jest straszny i płytka odrasta długo. No tak, nawet na tym wątku jedno wielkie kuszenie, że już mam w planie kupić 4 te zestawy lily angel, dla siebie, mamy, kuzynki i przyjaciółki ![]()
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a macie cos godnego polecenia do pielegnacji skorek?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szkoda by bylo, żeby leżało nieużywane. A jaki myślisz ten ktory ma chimay z Lily Angel czy P. Shine. Bo ja się ciągle zastanawiam. Generalnie ja nie mam problemu z robieniem sobie sama takich zabiegów, bo też sama robię manicure. Po prostu szkoda mi czasu i pieniędzy na umawianie się do manicurzystki, bo zazwyczaj i tak nie jestem zadowolona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 | ||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie też się zastanawiam nad p.shine, ale nie wiem, czy nie jest tak, że wydaje się lepsze, bo jest droższe, a okaże się, że ma gorszy skład od Lily, bo nierzadko tak bywa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2259 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po latach testowania różnych rozwiązań stosuję dwa zamiennie. Pierwsze to żel do skórek (mam popularny Sally Hansen), odsuwanie potem patyczkami drewnianymi, a jak coś bardzo odstaje, to to ostrożnie wycinam. Druga to elektryczna frezarka. Mam taką z Rossmana, dość dobrze i równomiernie ściera zrogowacenia na skórkach na sucho, ale trzeba uważać, żeby nie zahaczać o płytkę i nie porobić sobie wyżłobień. Na co dzień oczywiście kremy do rak (ale mało który robi tez coś ze skórkami, ten obszar jest bardziej wymagający). Staram się też codziennie smarować odżywkami w pędzelkach, najbardziej lubię Alverde. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT: A ok, już widzę, sorki.
![]() |
#2261 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Znalazłam taki zestaw na Alledrogo KLIK, podają skład pasty i pudru, jest kilka różnic z zestawem Lily, ale generalnie składy podobne. Nawet przypominam sobie, że kiedyś coś kupowałam w tej drogerii i było ok., tylko nic nie piszą o tych polerkach, z czego są zrobione i nie wiem też czy akurat taki kształt polerek jest wygodny.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2017-12-11 o 08:01 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Japoński oryginalny to P. Shine: http://allegro.pl/manicure-japonski-...041279538.html
Nie jest może najtańszy, ale ja mam swój zestaw już prawie 2 lata. A zużyje go pewnie za 5 ![]() Jeśli chodzi o malowanie to ja od 2 lat nie maluję. Po pierwsze z lenistwa, po drugie nie muszę. Paznokcie po japońskim wyglądają prawie jak french ![]() Nie za każdym razem trzeba matowić paznokcie polerką. Przy częstym stosowaniu może to osłabić płytkę. Wystarczy wcierać obie pasty i olejek co kilka dni, a polerować raz/ dwa razy w miesiącu. Od jakiegoś czasu robię tej japoński pedicure. Polecam, bo paznokcie wyglądają pięknie ![]()
#2263 |
Zakorzenienie
|
Ja mam brzydkie palce i paznokcie też, szerokie i rosnące na kształt łopatek, bardzo trudno mi je też spiłować wszystkie do tego samego kształtu, bo niektóre wydają się wtedy krzywe. Jednak trochę lepiej wyglądają, jak położę na nie półtransparentny lakier w kolorze rozbielonego różu. Sam manikiur japoński tego efektu mi nie daje, bo on w zasadzie wizualnie tylko nabłyszcza płytkę. Na ładnych, smukłych palcach z migdałowymi paznokciami na pewno to wystarczy, żeby super wyglądały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Ja juz sie zdecydowalam na zakup ktoregos zestawu. Zastanawia mnie jedynie rozbieżność cenowa chociażby miedzy p.shine a lily angel...porównywalam te zestawy i roznic nie widzę. Tylko nie wiem czy nie widze czy ich nie ma
![]() Swoja droga poza strasznymi paznokciami u rąk mam tez bardzo zaniedbane stopy i tu bedzie jeszcze gorsza walka. Nawet zaczelam się zastanawiac czy na skore stop i paznokcie maja wplyw buty jakie nosze ![]()
#2265 |
Zakorzenienie
|
Ja szukam jakiegoś naturalnego lakieru na święta , w kolorze czerwonym, nie musi być drogi, bo znając siebie, to pomaluje tylko raz na święta i odłożę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zadomowienie
|
Albo Boho, ma kilka ładnych odcieni czerwieni i cena w miarę.
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
A jak z jakością tych lakierów Benecos? Widzę, że w sklepie w którym miałam je zamówić wszystkie czerwone niedostępne.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Ja mam średnią, tzn brzydka nie jest, ale chwalić też nie ma się czym. Na nieszczęście jest krótka i ma podłużne bruzdy, ale za to kształt jest równy i nie mam też problemów ze skórkami, a dłonie i palce mam smukłe. Zapuścić je idzie, ale ze względu na krótkość samej płytki nigdy nie jest to długość powalająca, nawet gdy odrost jest bardzo długi, to nie ma szału, musiałabym nic nie robić, a tak to przy codziennych obowiązkach zawsze się któryś paznokieć rozdwoi lub złamie, zanim bym zapuściła do imponującej długości.
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie działają u mnie: -lekkie, zwykłe kremy do stóp -kremy z mocznikiem, prawie wszystkie poza jednym wyjątkiem (Scholl z mocznikiem i keratyną) -pumeksy, tarki ceramiczne, a większość metalowych tylko pogarsza sprawę, bo szarpią skórę (o wyjątku poniżej) -kwasy, a więc żadne skarpetki złuszczające, żadne maście na odciski ani nawet kwas mlekowy 80% mi długofalowo nie pomógł -metody domowe typu moczenie w siemieniu czy krochmalu Działają: -raz w tygodniu ścieranie na sucho tego typu tarką KLIK KLIK- jej powierzchnia jest tak ukształtowana i wyprofilowana, że ściera równomiernie drobinki naskórka, a nie szarpie go, jak robią to takie tarki KLIK - dla mnie takie coś to się nadaje do tarcia kartofli na placki, a nie do skóry. Super jest też jajko PedEgg, ale trudno kupić oryginalne, a podróbki nie są warte nawet złotówki. -codziennie po każdym myciu dopóki stopy jeszcze są mokre i miękkie od wilgoci osuszenie i nakremowanie maścią Scholla z mocznikiem i keratyną i na to położenie czegoś cięższego, a więc albo tłustego, bogatego kremu albo np masła shea. To utrzymuje skórę dłużej nawilżoną i miękką. I to by było w zasadzie wszystko. Stało się to dla mnie taką rutyną jak mycie zębów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam i bardzo lubię szampon cytrynowy, Myje włosy bardzo konkretnie, aż "skrzypią" i są mega poplątane, ale nałożenie odżywki niweluje to uczucie. U mnie ładnie odbija włosy u nasady, ale mam wrażenie, że może je przesuszać przy częstym stosowaniu, ja używam go raz na tydzień- dwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 |
Raczkowanie
|
Czy orientalna to naturalną marka ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz kremy, skarpetki, maski do stop nie działają w ogóle. Tetaz stosuje taka tarke https://econaturals.pl/akcesoria/385 I krem do stop sholl na pękające piety. Z kremu nie jestem zadowolona. Z tarki trudno powiedziec bo korzystalam 2 razy. Na pewno musze wyrobic w sobie nawyk systematycznosci.
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam tarkę elektryczna Scholla na sucho i mokro i jestem z niej bardzo zadowolona. Polecam ![]() ![]() Próbowałaś może witaminy A i E na stopy?
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
Zmienię na chwilę temat- w lidlu i biedronce sa teraz w promocji rozne szczotki myjace do twarzy. Czy ktoras z Was miala cos takiego i poleca/odradza?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.