Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 11:34   #2251
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Mnie nikt nie będzie prowadził (ojca nie będzie na ślubie)- razem wejdziemy.
my też z Tżtem wejdziemy razem

dzień dobry
u mnie pochmurno dziś, ale to i lepiej, może będzie mi się lepiej uczyć
kurczę Tż dziś też auto do mechanika zawiózł bo coś się popsuło, coś czuję, że będzie drogo

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:34   #2252
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
idę ogarniać dom, po jutrze te imieniny tż, dla seniorów nie wiem czy Wam pisałam że stare babcie go kochają. prowadzi zespół dla seniorów, zawsze mu się skladają na prezent, to im tam zaniosi torta itp. a teraz kilka z nich już oprócz tego na własną rękę kupuje mu prezent, jedna to kupiła w tym roku i już dała taki leżak ogrodowy, to kurcze kupa kasy, dobrze ponad 100 zł. i aż głupio więc postanowiliśmy że zaprosimy te najbardziej w nim zakochane na grilla.
Haha jak słodko zakochane babcie

Dzięki za gratki
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:47   #2253
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
idę ogarniać dom, po jutrze te imieniny tż, dla seniorów nie wiem czy Wam pisałam że stare babcie go kochają. prowadzi zespół dla seniorów, zawsze mu się skladają na prezent, to im tam zaniosi torta itp. a teraz kilka z nich już oprócz tego na własną rękę kupuje mu prezent, jedna to kupiła w tym roku i już dała taki leżak ogrodowy, to kurcze kupa kasy, dobrze ponad 100 zł. i aż głupio więc postanowiliśmy że zaprosimy te najbardziej w nim zakochane na grilla.
Miłe jest takie coś a babcie mają jakąś rozrywkę.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2013-06-18 o 11:49
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:48   #2254
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
my też z Tżtem wejdziemy razem
Ja też jestem z frakcji wchodzącej razem z przyszłym mężem

Wprowadzanie przez ojca bardzo mi się podoba, ale... zawsze było mi szkoda pana młodego, stojącego w rogu ołtarza. Panna młoda ma swoje wielkie wejście, a on tak tylko stoi i patrzy
Widziałam odmianę polegającą na tym, że najpierw do ołtarza podszedł pan młody prowadzony przez mamę - bardzo mi się to wydało sympatyczne. Ale jednak chcemy wejść (i wyjść) razem, we dwoje
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:54   #2255
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Miłe jest takie coś a babcie mają jakąś rozrywkę.
miłe, miłe
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 11:56   #2256
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja też jestem z frakcji wchodzącej razem z przyszłym mężem

Wprowadzanie przez ojca bardzo mi się podoba, ale... zawsze było mi szkoda pana młodego, stojącego w rogu ołtarza. Panna młoda ma swoje wielkie wejście, a on tak tylko stoi i patrzy
Widziałam odmianę polegającą na tym, że najpierw do ołtarza podszedł pan młody prowadzony przez mamę - bardzo mi się to wydało sympatyczne. Ale jednak chcemy wejść (i wyjść) razem, we dwoje
ja też chcę wejść i wyjść z Tżtem, z resztą nie mam ojca, więc mogłabym wejść z Chrzestnym bo mamy super kontakt, on w sumie mi zastępował ojca, ale chcę mieć wielkie wejście z Tżtem z nim może nie będę się tak denerwować a faktycznie, jak Tż by tak stał samotnie pod ołtarzem to smutno

Dexter w spódnicy
Stary 2013-06-18, 12:01   #2257
niulka_1985
Zadomowienie

Kochane! Mam dylemacik
Bardzo spodobała mi się dekoracja samochodu, którą kiedyś pokazała Misiadełko (załącznik) - i tu mam problem, mianowicie na zdjęciu samochód ma ciemny kolor, kryształki są bezbarwne a storczyki różowe (fioletowe ) , natomiast nasze auto będzie białe (fiolet kolorem przewodnim) no i jakie kolorki wybrać???? Mam na myśli kolor kryształków (znalazłam na all już odpowiednie aukcje) i kwiatków? Kryształy bezbarwne nie będą widoczne podejrzewam.......
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image1s_2.jpg (27,3 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2013-06-18 o 12:04
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 12:09   #2258
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Kryształy bezbarwne nie będą widoczne podejrzewam.......
Wydaje mi się, że będą - inna faktura, inaczej się błyszczą
Może np. bardzo jasny fiolet, w takim odcieniu, jak kwiaty?
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 12:17   #2259
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi się, że będą - inna faktura, inaczej się błyszczą
Może np. bardzo jasny fiolet, w takim odcieniu, jak kwiaty?
Też tak myślałam..... Moja pierwsza opcja to fioletowe kryształki i białe storczyki z fioletowymi środeczkami.
Opcja nr 2 - przezroczyste kryształki i fioletowe kwiaty.
Stary 2013-06-18, 12:19   #2260
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane! Mam dylemacik
Bardzo spodobała mi się dekoracja samochodu, którą kiedyś pokazała Misiadełko (załącznik) - i tu mam problem, mianowicie na zdjęciu samochód ma ciemny kolor, kryształki są bezbarwne a storczyki różowe (fioletowe ) , natomiast nasze auto będzie białe (fiolet kolorem przewodnim) no i jakie kolorki wybrać???? Mam na myśli kolor kryształków (znalazłam na all już odpowiednie aukcje) i kwiatków? Kryształy bezbarwne nie będą widoczne podejrzewam.......
Wrzuć linka na all, zobaczymy jakie kolory są dostępne. Jak dla mnie bezbarwne będą ładnie wyglądać, może jaśniejszy odcień fioletu, lila? Czy tylko kolor fioletowy będzie przewodni? Jaki bukiet planujesz?
Coś dobierzemy

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 12:28   #2261
niulka_1985
Zadomowienie

Tak, kolor przewodni to fiolet. Aukcja http://allegro.pl/krysztalki-z-akryl...310286355.html, bukiet taki jak w awatarze - biały z elementami fioletu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 12:34   #2262
niulka_1985
Zadomowienie

aaa i kupiłam takie tablice:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17_06_2013-Anna_Kubiak.jpg (30,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-06-18, 12:36   #2263
helcia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Właśnie nad tym się zastanawiałam. Stoły będą długie, na 20 osób, jeśli zrobię taki stół pod jednym numerkiem to też będzie bałagan bo na ogół goście grupują się po 3-4 pary i tak chcą siedzieć. Jak nagle 20 osób rzuci się na jeden stół to będzie bitwa o miejsce... A jak stół będzie podzielony to może nikt nie wpadnie na genialny pomysł, że mając "dwójkę" siądzie na końcu stołu gdzie jest "jedynka".
Nie będzie wyraźnej granicy że tu kończy się część 1. Jeśli 1-2 osoby zajmą miejsce z innej częsci to automatycznie po drugiej stronie zostaną 2 wolne dla kogoś z tej drugiej części...
Nie wim czy to pisałas gdzieś, ale dlaczego chcesz podzielić stół na częśc 1 i 2? Nie możesz wypisać kto przy tym stole ma siedzieć i tyle? Nawet jak stół jest na 20 osób, to co za różnica? Przecież jak posadzisz znajomych przy 1 stole to jakoś tam się już porozsadzają, poprzesuwają - bójek czy biegu o miejsce na pewno nie będzie..

Ja będę miec raczej stoły prostokątne na paręnaście osób i będziemy ogólnie wskazywać gdzie kto ma usiąść. Chcemy uniknąć sytuacji że częśc rodziny siedzi tu, a druga cześć np ze znajomymi. A jak będą mieć wskazany stół to napewno się dogadają gdzie kto siedzi.

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
a ja uważam że to zbieranie kasy przez orkiestrę od gości jest chamskie i niestosowne. Zastrzeglismy w naszej umowie ze ma nie być takiej sytuacji. Goście przychodzą na wesele z prezentem resztę zapewniają młodzi nie wyobrażam sobie wyludzac kasę od gości w jakiejkolwiek formie
Podobno taki jest zwyczaj w tym regionie, więc nie było zaskoczenia.
Byłam parę lat temu na weselu koleżanki, orkiestra na poprawinach śpiewała piosenkę że trzeba zapłacić za wejście, i to było dla orkiestry Śpiewali w kółko, i nie odpuszczali, aż do zapłaty. Dla mnie było to mega chamskie i niekulturalne

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Hej
Witam się z zaje*** słonecznego Władysławowa
Żyję, ale nie mam czasu nadrabiać, bo net tu jest tak wolny, że robiłabym to pół dnia
Wróciliśmy z 4 godzinnego plażowania Kąpiel i zaraz śmigamy na obiadek

Faaajnie jest
zazdroszcze wypij zimne piwko za nasze-tych bez urlopu -zdrowie
czlowiek sie musi meczyc w pracy a tu taka pogoda za oknem ;(

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
mamy 17 g zlota ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wow, dużo. Bardzo fajnie - zaoszczedzicie z 2tys

Cytat:
Macie już wybrane zaproszenia? Ja jestem wielką fanką ręcznie robionych rzeczy, między innymi kartek okolicznościowych. Myślałam, żeby zrobić zaproszenia własnoręcznie - ale właśnie zerknęłam na allegro i doszłam do wniosku, że to kompletnie bez sensu... znalazłam ładne już za 2zł/szt., nam (na razie) jest potrzebne około czterdziestu, a zrobienie jednej kartki zajmuje mi kilka godzin (w sumie największa część to projekt, potem pewnie już by szło szybko)... że nie wspomnę już o koszcie papieru i dodatków...

A przy okazji się pochwalę robionym właśnie dla biorącej ślub koleżanki pudełkiem :P o takim:
Załącznik 5293759
Jeszcze zaproszeń nie mamy wybranych, ale chciałabym żeby były w naszych kolorach przewodnich, czyli pastelowym fiolecie i niebieskim.
Zastanawiałam się czy sama ich nie zrobić..może w zimie się ogarnę

a pudełeczko śliczne

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
No i mam wyniki cyto i znowu to samo ;/ Recepta i zapalenie. Tyle że tym razem grupa II a nie III. Już mam dosyć.

Cytat:
Dostałam dofinansowanie z UP na własną działalność 18 tysiaków Świętujemy!!! Stawiam
gratuluje !!
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 12:39   #2264
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, kolor przewodni to fiolet. Aukcja http://allegro.pl/krysztalki-z-akryl...310286355.html, bukiet taki jak w awatarze - biały z elementami fioletu.
Ja bym zrobiła fioletowe kwiaty, a kryształy bezbarwne i czarne pojedyncze wplecione żeby nadały elegancji.
Proporcje 1 czarny na 5 białych, coś takiego

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez helcia86 Pokaż wiadomość
Nie wim czy to pisałas gdzieś, ale dlaczego chcesz podzielić stół na częśc 1 i 2? Nie możesz wypisać kto przy tym stole ma siedzieć i tyle? Nawet jak stół jest na 20 osób, to co za różnica? Przecież jak posadzisz znajomych przy 1 stole to jakoś tam się już porozsadzają, poprzesuwają - bójek czy biegu o miejsce na pewno nie będzie..

Ja będę miec raczej stoły prostokątne na paręnaście osób i będziemy ogólnie wskazywać gdzie kto ma usiąść. Chcemy uniknąć sytuacji że częśc rodziny siedzi tu, a druga cześć np ze znajomymi. A jak będą mieć wskazany stół to napewno się dogadają gdzie kto siedzi.
W sumie to nie wiem czemu
Chyba uznałam że na tablicy będzie dziwnie wyglądać jak będą tylko 4 stoły...
W sumie to muszę to przemyśleć.

Stary 2013-06-18, 12:41   #2265
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym zrobiła fioletowe kwiaty, a kryształy bezbarwne i czarne pojedyncze wplecione żeby nadały elegancji.
Proporcje 1 czarny na 5 białych, coś takiego
Przemyślę....
Stary 2013-06-18, 12:59   #2266
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Kurczę to o której Ty zaczynasz pracę że tak wcześnie wstajesz?
Ja jeżdżąc na 7 do innego miasta wstaje o 5.30 - co nie zmienia faktu że tego nie lubię, ale idzie się przyzwyczaić
Jeżdżę na wioskę, jakieś 30 km, niestety najpierw 2 autobusy komunikacji miejskiej, potem kolejny autobus pks Zaczynam o 7, bo mam dyżur zerowy. Na szczęście tylko we wtorki Jeszcze jeden.
No ale za to już jestem w domu

Cytat:
Mnie nikt nie będzie prowadził (ojca nie będzie na ślubie)- razem wejdziemy.
Szanuję tatę i byłoby to miłe, ale wejdziemy mimo wszystko razem z TŻ.

Mam foto naszych obrączek, klasyczne z diamentami. Takie mi się podobały. Czas realizacji zamówienia - miesiąc.
obrączki.jpgObrączki, obrączki.jpg

Edit: Kupiliśmy tak wcześnie, bo było akurat -15%

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-06-18 o 13:15
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:07   #2267
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Ja swoją listę gości na razie odłożyłam w zapomnienie... Z mojej strony wiem kogo będziemy zapraszać. Natomiast ze strony TŻ jest nadal wielka niewiadoma. TŻ sam osobiście nie wie ile dzieci mają jego ciotki i wujkowie, nie widział ich od lat, rodzinę ojca zna słabo, wszystko nadzoruje mama TŻ. Jak prosiliśmy ją żeby zrobić listę gości, to ona mówi że jeszcze czas i że "no tak 40 osób będzie na pewno..." Ale ile ona zaprasza, co i jak, nie wiemy...
Na Litwę pójdzie w ogóle ogólne zaproszenie, a ile osób przyjedzie to dowiemy się jak będą potwierdzać...
Nie lubię takiego planowania, ja jestem perfekcjonistką jeśli chodzi o takie sprawy, lubię mieć już wszystko ułożone, obmyślone. Nawet nie mogę zrobić kalkulacji bo nie wiem na ile osób
Jak pojedziemy w sierpniu do rodziców TŻ to ją przycisnę, siądę z kartką i niech dyktuje po kolei
No to u mnie podobnie. Ja swoją zrobiłam na samym początku, bo wiem, że zapraszam całą rodzinę i jedyny dylemat to czy kuzyni z osobami towarzyszącymi, czy bez. A u TŻ'a listę robiła jego mama i nie widziałam nawet jej na oczy. I muszę TŻ'a przycisnąć o nią.

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanko, mama mi mówiła ostatnio że skoro nie będzie ojca, to może do ołtarza powinien mnie poprowadzić ojciec ale chrzestny??
co o tym myślicie?
Moim zdaniem byłoby to rozwiązanie idealne!

Cytat:
Mam foto naszych obrączek, klasyczne z diamentami. Takie mi się podobały.
Załącznik 5294896
My chcemy inne, ale Wasze są bardzo ładne! Podziwiam, że już kupiliście

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:15   #2268
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014

Cytat:
Na każdym weselu na którym byłam goście wchodzą do kościoła, zajmują miejsca a PM czeka w drzwiach na księdza żeby ich przywitał. Dopiero wtedy ruszają za księdzem do ołtarza i zaczyna grać marsz weselny lub inna pieśń na wejście.
Więc jeśli planujesz aby Ojciec zaprowadził Cię do ołtarza to będzie tak samo, tylko TŻ będzie czekał przy ołtarzu i ksiądz Was przywita dopiero pod ołtarzem.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Gratuluję!
No ale wtedy stoje przy wejsciu to juz nie ma niespodzianki jak wygladam chodzi o to zeby bylo jak w yym filmiku,ze pmka wchodzi na teren kosciola jak jiz wszyscy sa w srodku,tak ze wlasciwie kazsy widzi ja 1raz.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:18   #2269
hihihi
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
No ale wtedy stoje przy wejsciu to juz nie ma niespodzianki jak wygladam chodzi o to zeby bylo jak w yym filmiku,ze pmka wchodzi na teren kosciola jak jiz wszyscy sa w srodku,tak ze wlasciwie kazsy widzi ja 1raz.

u mnie prawie zawsze wszyscy wchodzą od razu do kościoła
chciałabym, żeby u mnie tak było, że jak przyjedziemy pod kościół to żeby goście już w środku byli i będziemy wchodzić i wszyscy oczy w nas wpatrzone chociaż i tak na pewno będą wpatrzone

Dexter w spódnicy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-18, 13:20   #2270
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
bo wystarczy. Ja sama tak robię, nikt mi jeszcze uwagi nigdy nie zwrócił, że wrzucam za mało i nigdy nie patrzę też ile ktoś wrzuca... No bez przesady - według mnie zachowanie tych ludzi było co najmniej niegrzeczne.
dokładnie, u mnie jest np. taki zwyczaj, że wrzuca się po 10 zł do koszyczka (czy w co zbierają) i podchodzi się np. 10 razy, bo ktoś ma przeznaczone na ten "cel" np. 100 zł tym sposobem można tańczyć po kilka razy z Panną/Panem młodym. U mnie jest to jedna z "ważniejszych" zabaw i nie chodzi o zebranie dodatkowej kasy, bo ludzie rzucają nawet po 5 zł, to jest symbolika.
Aasikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 13:24   #2271
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM

Cytat:

Hmmm no z tym może nie być tak prosto bo zawsze może się znaleźć nadgorliwy gość który zostanie przy drzwiach czy na zewnątrz żeby zrobić fajne zdjęcie PMki...
Chyba, że zajedziesz pod kościół i ktoś zagoni wszystkich pod groźbą że nie wyjdziesz dopóki wszyscy nie będą w kościele

magdalenka_w_86 fajne te Wasze obrączki, klasyczne

Stary 2013-06-18, 14:04   #2272
Aasikk
Zadomowienie

Kurcze, też mi się takie wejście marzy, ale raczej u mnie nie będzie możliwe bo np. przed ceremonią jest tzw. "błogosławieństwo" PM w domu Pani Młodej - i już mój przyszły mąż mnie zobaczy... ale macie racje, zrobić mega wrażenie na przyszłym mężu w kościele - niezapomniane.
Aasikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:11   #2273
Dotka90
Zakorzenienie

Magdalenka, jaką masz szerokość swojej obrączki?
Bo wygląda na dość szeroką
Stary 2013-06-18, 14:14   #2274
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Magdalenka, jaką masz szerokość swojej obrączki?
Bo wygląda na dość szeroką
Bo jest maleńka (rozmiar 8), ale szeroka (6 mm). Wprawdzie chciałam 5 mm, ale TŻ ma mięsiste palce (rozmiar 24 hmm albo 25) i lepiej wyglądała szóstka, a nie chcemy mieć różnych obrączek

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-06-18 o 14:34 Powód: literówki
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:20   #2275
Dotka90
Zakorzenienie

O kurczę, to faktycznie malutka, jak ósemka!

Ja będę mieć 11 i szerokość 4mm, a TŻ 5mm.
Stary 2013-06-18, 14:37   #2276
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
mozna kupic, albo wypozyczyc butle i nabic helem kosztuje to ok 120zł zdaje sie.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Uff, wreszcie ktoś przeczytał mój post dokładnie

Bo ja piszę jedno, a niektórzy sobie dopowiadają to, co sami chcą przeczytać.
Skutkiem czego wyszłam na pazerną idiotkę, której nie stać na zrobienie wesela, a która tylko czyha na wypchane koperty biednych gości

Ja też wolę aby moi goście zamiast kupować prezent to po prostu dali taką kwotę (jak za prezent) do koperty nawet jeśli to ma być 20 zł to wolę te 20 zł niż jakąś figurkę czy doniczkę .
My z TŻ absolutnie nic nie potrzebujemy zapraszamy ludzi na wesele bo chcemy się z Nimi tym dniem podzielić, pobawić się wspólnie i tak dalej i nikogo oceniać nie będę przez pryzmat tego czy dał pieniądze czy nie... A te pieniążki, które dostaniemy dołożymy do pieniędzy na wyjazd
Wierszyk o tym, że zamiast kwiatów wolimy alkohol lub słodycze to na pewno będzie natomiast jeśli chodzi o pieniądze to nie wiem jeszcze
Moja część rodziny raczej prezentów kupować nie będzie bo większość daje pieniądze do koperty, nie wiem jednak jak u TŻ

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 14:50   #2277
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:

bardzo ładne

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 15:21   #2278
helcia86
Raczkowanie

Cytat:
Mam foto naszych obrączek, klasyczne z diamentami. Takie mi się podobały. Czas realizacji zamówienia - miesiąc.
Załącznik 5294896Załącznik 5294906

I kolejna rzecz z głowy fajnie

Cytat:
Bo jest maleńka (rozmiar 8), ale szeroka (6 mm). Wprawdzie chciałam 5 mm, ale TŻ ma mięsiste palce (rozmiar 24 hmm albo 25) i lepiej wyglądała szóstka, a nie chcemy mieć różnych obrączek
ojej jaka różnica w rozmiarach

Cytat:

A to w domu nie macie wspólnego błogosławieństwa w domu? Mysłałam ze w całej Polsce tak jest..
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 15:39   #2279
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Kurcze, też mi się takie wejście marzy, ale raczej u mnie nie będzie możliwe bo np. przed ceremonią jest tzw. "błogosławieństwo" PM w domu Pani Młodej - i już mój przyszły mąż mnie zobaczy... ale macie racje, zrobić mega wrażenie na przyszłym mężu w kościele - niezapomniane.

Cytat:
Napisane przez helcia86 Pokaż wiadomość
I kolejna rzecz z głowy fajnie

ojej jaka różnica w rozmiarach

A to w domu nie macie wspólnego błogosławieństwa w domu? Mysłałam ze w całej Polsce tak jest..
Tal u nas jest ale ja raczej nie planuje wedlug mnie zbedny stres i wdrapywanie sie na moje ostatnie pietro no i miejsca malo.. A blogoslawienstwo rodzicow juz dawno mamy

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 15:53   #2280
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Ale mega upał... Kupiłam lampiony do puszczania bo w piątek jest w Poznaniu noc kupały czyli masowe wypuszczenie lampionow. Będziemy pierwszy raz na tym Moj lampion jest fioletowy

Justynkie, ale fajnie z tą motorówką

Dotka90, gratuluję zdanego egzaminu

Mi sie nigdy nie podobał ten zwyczaj wchodzenia z ojcem. Taką Ameryką mi zajeżdża. Aczkolwiek jestem jedynaczką, córunią tatusia, więc tacie pewnie byłoby miło. Ale nie chce też by C. sie stresowal, że sam wchodzi... Więc raczej wejdę razem z C.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości