|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Witam
Wrócilam po weekendzie na działce zero internetu i zasięgu więc biorę się za nadrabianie . Jutro wizyta wiec prosze o kciuki i jutro dowiedza sie dziadkowie wiec podwojne poprosze |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do pracy, to ja jestem na wychowawczym w tej chwili. A ostatnio szefowa do mnie mówi żebym się szykowała na powrót do pracy, bo mnie tam potrzebują, taaaa... a ja się szykuję na l4 i macierzyński od razu ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A powiedzcie mi w którym tc byłyście na pierwszej wizycie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
Wakacje, wakacje i po wakacjach
![]() ![]() Poczytałam sobie was i od jutra powinnam być na bieżąco ![]() Pozdrawiam Mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Do tej pory czasem zastanawiam sie jak to bedzie, ale jestem pewna ze z czasem przyjdzie sama radosc ![]() Zostan z nami, w kupie razniej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja rozumiem pracodawce ze nie jest zadowolony, ale mozna to w inny sposob zalatwic - grzecznie i z kultura. Ja w 5t1d bylam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-08-18 o 21:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | ||
Zakorzenienie
|
ja byłam najpierw jakoś w 3tyg, ledwo zobaczyłam 2 kreski już się umówiłam, ale nie miał usg w gabinecie
![]() Cytat:
![]() dziś wieczorem mam kolejną wizytę i mam nadzieję zobaczyć coś więcej niż pęcherzyk ciążowy ![]() Cytat:
co do reakcji rodziny to moja jest dziwna. zamiast się cieszyć to podejrzewam, że każdy pomyśli, że to nieodpowiedzialne i że znów skomplikowałam sobie życie. a jak wspomną o ślubie (czyt. będą namawiać i wymuszać różnymi sposobami) to mnie krew zaleje. za dobrze ich znam, żeby zakładać, że wszystko pójdzie bezproblemowo. Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2013-08-19 o 05:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A moze nie bedzie tak zle jak zakladasz? Ja sie balam reakcji naszych rodzin se wzgledu na to ze krotko bylismy ze soba i mamy troche skomplikowana sytuacje. A sie okazalo ze zarowno moja mama jak i mama mojego TZ sa przeszczesliwe. Niespodzianka. Moja mama w ogole nie naciska na zaden slub. Ona mowi:nie musi byc slubu, wazne zeby bylo dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
No to możecie mnie zlać, ale ja właśnie zamierzam wybrać się na l4. Mam małe dziecko w domu i nie pracuję już od roku. W poprzedniej ciąży poszłam na zwolnienie w 5-tym miesiącu, bo już zwyczajnie nie dałam rady siedzieć 8h za biurkiem, kręgosłup mi siadał, a i sam pracodawca mnie wysyłał co było mi akurat na rękę. A skąd wzięłam gina? Hmm, z polecenia, ale nie dlatego że daje zwolnienia, tylko że jest dobry w swoim fachu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zadomowienie
|
Oj trochę mi chyba zajmie zanim ogarnę wątek =) Ale nie poddaje się =) Mąż niedługo wyjeżdża więc będę miała trochę więcej czasu.
Dzisiaj od rana boli mnie brzuch. o 17 mam pierwszą wizytę. Wg moich obliczeń dzisiaj jest 6t6d. Ciekawe czego się dowiem. Ostatnio usypiam na siedząco, nawet jak jedziemy z męże do sklepu to zaraz po ruszeniu ja wpadam w stan uśpienia ![]()
#2261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śpiąca jestem cały czas. Wstanę, pochodzę a za 2 godz znowu bym spała i tak cały dzień. Mdłości nie mam jeszcze, ale niedobrze mi się robi od większości zapachów, zwłaszcza spożywczych, kiełbasa, cebula wiadomo, ale żeby od zapachu keczupu prawie zwymiotować...? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziś moje pierwsze usg będzie ![]() ![]() Co do celibatu, o którym mówicie - ja sama go sobie nałożyłam narazie chociaż chęci i z mojej strony i ze strony tż są ![]() ![]() Mdłości mam przeokrutne, cały dzień mnie muli po jedzeniu, przed jedzeniem, po spaniu i przed też... Migdały trochę pomagają, ale nie zawsze... Macie jakiś lepszy sposób? Dostałam od mojej koleżanki po medycynie link do tej strony: http://www.nucleagena.pl/files/rekom...edporodowa.pdf warto poczytać, są tam opisane wszystkie badania, które musi nam zlecić lekarz - podobno czasem tego nie robią... ![]() Pozwodzenia na dzisiejszych wizytach mamusie! ![]()
![]() |
#2263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się dzisiaj śniło że gin mnie strasznie zdenerwował, bo zaczął badanie i nagle się okazało że przyszła jakaś jego znajoma i mnie wyprosił, później jak wróciłam to juz mnie nie chciał dalej badać bo mu się nie chciało. A tak w ogóle to chodziłam bardzo długo po mieście i szukałam jego gabinetu. Obudziłam się rano normalnie zlana potem... A niby wcale się nie denerwuje tą wizytą, jasne.... ![]()
![]() |
#2264 |
Zadomowienie
|
![]()
Hej dziewczyny
Mam pytanie czy przyjmiecie mnie do swojego wątku? Co prawda powinnam się podłączyć pod noworoczne mamusie, ale jakoś się tam nie odnalazłam ![]() ![]() Mam na imię Kasia i termin porodu mam wyznaczony na 10.02.2014 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Witam wszystkie nowe mamusie. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, prosimy o relacje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-08-19 o 09:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na Twoim miejscu walczyłabym o l4, bo stres źle działa na maleństwo, a mimo iż ciąża to nie choroba, to tak często słychać o problemahc kobiet w ciąży, poronieniach, przedwczesnych porodach (tu akurat wiem cos o tym bo mam dwóch bratanków - jeden urodzony w 26tc, drugi w 29), więc lepiej dbać o siebie bardziej, niż później mieć pretensje, że coś się zaniedbało, przoczyło. a w pracy - może nam się wydawać, że jesteśmy niezastąpione, że jak "zrobimy dobrze" pracodawcy, to przyniesie będą tego zawodowe efekty. w większości przypadków prawda jest jednak taka, że nikt nie zauważy, doceni, nie będzie pamiętał poświęcenia. więc jeśli ktoś chce pracować i dobrze się czuje, niech pracuje. a jak nie, powinien mieć możliwość pójścia na l4. w końcu ciąża to niesamowity wysilek dla organizmu. w pierwszej ciąży na zwolnieniu byłam od 5t, z racji plamień i leków na podtrzymanie. teraz 11tc i l4 na razie nie planuję, choć mąż mnie namawia... btw.. w pracy trzeba byłoby powiedzieć wreszcie.... ![]() Cytat:
czasami życie pisze własne scenariusze. pewnie jest w tym jakiś głębszy sens i dzidziuś był Wam teraz pisany. Głowa do góry. możesz na nas liczyć w każdej sprawie! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2267 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Co do rodziny to chyba najlepiej bedzie jesli zalozysz ze to Twoje zycie i Twoje szczescie, bo rodzina tak juz ma ze wiecznie cos inaczej by zrobila... Moze pierwsza reakcja bedzie srednia, ale na punkcie dzidziusia na pewno wszyscy oszaleja, takze nic sie nie martw ![]() Cytat:
![]() Wpadaj smialo, lutowe mamusie tez mamy ![]() A mnie sie dzisiaj snilo pierwsze przewijanie ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia na wizycie! Ja w 6t4d (wg usg) usłyszałam serduszko ![]() Nadrobię cały długi weekend dziś wieczorem, bo mam na głowie sporo papierologii w pracy... W środę przyjeżdża szefostwo, ale ja żyję i tak tylko wizytą u gina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zadomowienie
|
Dziękuje za miłe przyjęcie
![]() Jak już wiecie mam na imie Kasia mam 24lata. Z moim Tż jestem od 10lat (od tzw. szczeniaka). Dziecko było naszą wspólną decyzją podjętą pod koniec tamtego roku. Niestety łatwo nie było okazało się że mam torbiel na jajniku, ale mam się starać. No to ovufriend, testy owulacyjne i jazda. W marcu okazało się że wszystko na nic ![]() ![]() ![]() ![]() Tu zaczyna się moja pozytywna historia. Ostatni okres miałam 7.05 (czyli przed laparoskopią) zaszłam od razu w tym samym cyklu co zabieg ![]() ![]() Teraz teraźniejszość jestem już po genetycznym (może pózniej wkleje zdjęcia) wszystko jest ok. Oczywiście najpięknięjsze było uslyszeć serduszko ( 3.07. ![]() Trochę się rozpisałam przepraszam, ale normalnie musiałam ![]() Rzeczywiście chyba będę najbardziej zaawansowana z Was i będę przecierać szlaki. Jak by co śmiało pytajcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Rozeznanie
|
melduję powrót z wesela - nawet bajka o antybiotyku nie była potrzebna, bo mój pomysłowy mąż lał nam do kieliszków wodę (mistrz konspiracji, nikt nie zauważył nawet), za to na poprawinach wystarczył tekst typu "o nie, ja dziś pasuję po wczorajszym szaleństwie" :P
po powrocie do domu padłam jak kawka, obudzili mnie tylko na kąpiel (też przysnęłam), a potem to pamiętam jedynie, że walnęłam się na łóżko i... nastał ranek ciekawe... mąż jak był mały spał po 14-17h :P czy nasz Maluszek też będzie taki łaskawy dla mamusi, czy wręcz przeciwnie? ja też byłam małym śpiochem ;P witam serdecznie nowe mamusie ![]() ![]() ![]() trochę się boję powiedzieć w pracy o ciąży - zawsze byłam jak na skinienie, bo i najmłodsza, i bez dzieci (z jednej strony chciałabym pracować ile się da, już nie mogę się doczekać rozpoczęcia roku szkolnego, z drugiej świadomość o takim skupisku chorób, niedoleczonych kaszlących maluchach, a co najgorsze o wariactwie na przerwach, gdzie kuksańce są na porządku dziennym nie nastraja optymistycznie)
#2272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brzuch mnie dzisiaj dość intensywnie pobolewa =/ Kate witaj!!
![]() |
#2273 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczynki
![]() ![]() Witam nowe mamusie ![]() Fajnie ze jest nas coraz wiecej ![]() My byliśmy na tydzien w Polsce ![]() ![]() od Mamy do Mamusi i tak cały tydzień na luzie ![]() Wczoraj wrociliśmy bo mój TZ dzis do pracy szurował, a ja na wizytę do gina ![]() i się Wam pochwalę ![]() ![]() ![]() machała rączką i nóżkami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super gratuluje ślicznego maluszka ![]() Tu się też rodzi moje pytanie: poprzestajecie na badaniu genetycznym czy będziecie robić też prenatalne? Trochę o tym słyszałam, ale ostatecznie się na to nie zdecydowałam. Uważam że co ma być to będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Raczkowanie
|
Witam, jestem po kolejnym badaniu USG. I mam wiadomości - fasolka rośnie
![]() ![]() TP mam na 9.4, teraz jestem w 6t1d (GA). CRL=6.1 mm ![]() Na badaniach byłam w zeszłym tygodniu, ale to jeszcze za wcześnie było, cholercia ale się stresu najadłam ![]() Odnośnie poinformowania rodziny o ciąży to ja już "poinformowałam" teściów i szwagra "przypadkowo i z hukiem! Chciałam ich poinformować koło 2-3 mies ale mąż powiedział kumplowi w pracy, że prawdopodobnie będzie musiał wziąźć wolne bo mam wizytę w szpitalu. A że kumpel zna brata męża to podał dalej, ten zadzwonił do rodziców z pytaniem co się dzieje (akurat się tak złożyło że mieszkamy u teściów ![]() ![]() ![]() Ale się rozpisałam , ale koniec końców jestem w ciąży , dzidziuś rośnie,serduszko bije ![]() ![]() Trzymam kciuki za Wasze wyniki. Prenatalnych nie planuję dopóki będzie wszystko ok na usg, w pierwszej ciąży też nie robiłam. Odnośnie dolegliwości ciążowych to tym razem u mnie jest ciężko. Bliskiego spotkania z kibelkiem jeszcze nie miałam ale już kilka razy podchodziłam. Non stop zgaga, mdłości cały dzień - w nocy też mnie budzą, masakra jakaś. Ciągle bym spała, w głowie się kręci ... a w pierwszej ciąży to nic!!!, zero dolegliwości. Trzy dni przed porodem mnie wzięło tylko na wymioty. Myślałam że taka będzie również i ta ciąża, ale się grubo myliłam. Wam dziewczyny życzyła bym takich ciąż jaką miałam pierwszą. I witam nowe mamuśki ![]() Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2013-08-19 o 12:21 Powód: ... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziekuje bardzo w imieniu Kropka ![]() Ja mialam mozliwosc genetycznego z testem PAPPA, ale zrezygnowalam, bo lekarz na USG i tak zobaczy anomalie jakies, a jakby nawet wyszlo, ze Dzidzi chore, to nie wyobrazam sobie przerwania ciazy z machajaca Dzidzia.... ![]() Mam nadzieję, że nasze Kropki sa zdrowe i sliczniutke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Witam się po dłuuugiej przerwie
![]() Ślub udany, tylko ze ślubu mamy zaledwie kilka rozmazanych fotek ![]() ![]() Wakacje nad morzem też udane ![]() Witam wszystko nowe mamuśki ![]() Życzę wszystkiego najlepszego ![]() Ja zdecydowałam się na badania prenatalne. Kosztują 70 zł więcej niż zwykła wizyta, więc się zdecydowałam, będę miała kolorową fotkę do albumu, ale na płytę dvd się nie zdecydowałam ![]() Od dziś mam L4 i bezczelnie z tego korzystam. U mnie w pracy ciężko kobietom w ciąży znaleźć lżejszą pracę, a jak mam siedzieć i segregować papiery 8 godzin, to wolę L4. Tylko u mnie w pracy szefowa sama sugeruje kobietom pójście na zwolnienie. Z L4 nie jest tak trudno. U mnie przynajmniej każdy prywatny lekarz je wystawia bez problemu. tylko ja np. nie czuję się na siłach by pracować ![]() Jeśli jakaś kobieta decyduje się na L4 nawet jak się świetnie czuję, to nie potępiam jej za to, tak samo jak nie potępiam kobiet pracujących do końca ciąży. Ciąża to nie choroba, ale stan błogosławiony i mamy prawo z tego korzystać. Pracodawcy nie doceniają naszego poświęcenia, więc i my nie musimy się poświęcać. Się rozpisałam ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2280 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.