![]() |
#2251 | |
Zadomowienie
|
Dot.: SGGW- Wątek zbiorczy
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#2252 |
Raczkowanie
|
Najpierw przycięłam, a potem rozdzielczość i teraz mi nie chcą przyjąć, bo zły format (chociaż jest dobry, uważałam na to) i niby coś jest z kolorami :/ Nie wiem już co zrobić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2253 |
Zadomowienie
|
kombinuj na kilka sposobów
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2254 |
Raczkowanie
|
Ze zdjęciem już jakoś ogarnę, dam radę. Dzięki za odpowiedzi
![]() Edytowane przez Trochofora Czas edycji: 2014-06-02 o 18:21 Powód: Rozwiązanie problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2256 |
Zadomowienie
|
Zastanawiałaś się może nad II stopniem już ?
![]()
![]() |
#2257 |
Zadomowienie
|
Witam, chciałabym iść od października na magisterkę na zarządzanie, oczywiście dzienne, wiem, że w tantum roku nie było żadnych egzaminów wstępnych a w tym jednak jest. I stąd moje pytanie, czy ciężko jest napisać ten egzamin? Kończę teraz studia na PWSZ w małym mieście i różnice programowe zapewne są ogromne dlatego obawiam się czy mam w ogóle jakiekolwiek szanse aby dostać się na tą uczelnie. Czy dużo jest chętnych na sofia II stopnia na zarządzanie?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
Czy na biotechnologii są zajęcia terenowe? Chodzi mi o obserwacje np w lesie itp?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2260 |
Raczkowanie
|
Patka1029, a jak Ci się ogólnie podoba studiowanie OŚ? Chciałaś to studiować, czy po prostu tak wyszło? Pytam, bo waham się między OŚ, a biologią. Napisałaś, że jesteś na I roku, więc jeszcze parę lat przed Tobą, ale może mniej więcej widzisz siebie gdzieś już w jakiejś konkretnej pracy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2262 |
Raczkowanie
|
Lubię biologię, fakt. Nawet bardzo
![]() A takie niezbyt mądre pytanie, dużo masz dziewczyn Patka na roku? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2263 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie SGGW. Jak jest z językami obcymi? Są tylko cztery(niemiecki, angielski, francuski i rosyjski) do wyboru? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
SGGW polecam, a kierunek? Nie wiem, bo mają być wprowadzone zmiany. Jestem na II roku i na nas się eksperymentuje, mieliśmy np. taki przedmiot jak techniki rolne, gdzie oglądaliśmy ciągniki, opryskiwacze itp. W ogóle jest to połączenie rolnictwa i biologii niż takie typowe studia inżynierskie. Mnie osobiście one odpowiadają, bo nie czuje się na siłach, by uczyć się fizyki czy grafiki inżynierskiej (oczywiście pomijam wypadek przy pracy z technikami rolnymi xD), ale kolejne roczniki mają mieć program bardziej w stronę techniczną właśnie, co wg mnie jest głupotą, bo jeśli ktoś chce studiować coś takiego to wybiera inżynierię środowiska. Prowadzący bardzo różni, jedni świetni, z innymi nie da się w ogóle dogadać. Przedmioty też w porządku, jeśli chodzi się na zajęcia, oddaje prace w terminie, poczyta się coś do zaliczenia to naprawdę nie jest aż tak trudno. Ale pracy sporo, jak to na studiach. Edytowane przez NoWayBack Czas edycji: 2014-06-11 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Języki? Moim zdaniem to kpina na naszej uczelni... Najpierw byłam na francuskich, poziom A2. Po 1 semestrze nasza lektorka odeszła na emeryturę i nie miał nas kto uczyć. Proponowali nam przepisanie się... do A1. Poszłam na angielski, do 'najlepszej' grupy C1. Lektorka miała nas gdzieś, można było nie chodzić, ciągle nudne ćwiczenia gramatyczne, a jak pytała o naszą opinię na temat czegoś - to słuchała chwilę a potem mówiła własne zdanie na ten temat 5x dłuższe niż nasza wypowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2267 |
Przyczajenie
|
O jak miło
![]() No wlaśnie coś tam słyszałam o poziomie z językami.. Zawsze chciałam się uczyć hiszpańskiego a tu niestety nawet go nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2268 |
Przyczajenie
|
Witam, ja mam takie pytanie czy jak się już zarejestrowałem i wybrałem jeden z kierunków, to czy mogę zmienić teraz swój wybór i czy w związku z tym jak by się dało go zmienić to czy nie będę ponosił drugi raz opłaty rekrutacyjnej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2269 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ciężko jest powiedzieć, czy jest się zadowolonym. Na roku jest 90 osób, niektórzy poleciliby Ci ten kierunek, inni nie, to zależy od osoby. Najważniejsze jest to, co Ty lubisz robić, w czym siebie odnajdujesz. Kierunek jest związany z architekturą i nie trzeba posiadać zdolności do rysowania. Jest dużo pracy na komputerze, w programach dla inżynierów. Trzeba nauczyć się rozumieć akty prawne, a także uczyć się wielu z nich. Mamy wiele przedmiotów związanych ze środowiskiem, z przyrodą, ale także z nieruchomościami, z administracją publiczną. Po tym kierunku możesz pracować: -w urzędach -w planowaniu przestrzennym -w nieruchomościach -w leśnictwie [w biurze raczej] -przy systemach informacji rpzestrzennej. Pracy po kierunku jest dużo, ale trzeba się postarać żeby ją dostać. Ogólnie polecam inż., ale z mgr jestem bardzo NIEzadowolona. Przedmioty się powtarzają, mamy to samo co na I roku inż., jakaś parodia... No ale i tak od września mnie nie będzie na tej uczelni więc trudno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2271 |
Przyczajenie
|
A co z geografią? Jest jej tam dużo? Bo gospodarka przestrzenna to chyba jedyny dla mnie w miarę sensowny kierunek (na maturze zdawalam matme i geografie R). I Mam jeszcze takie pytanie, bo czytałam już gdzieś tu, że na kazdym kierunku na sggw jest wtrącony jakiś przedmiot z rolnictwa. Na GP duzo czegos takiego jest?
![]() ogólnie to dziękuję za informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A na GP to taki przedmiot nawet pasuje. Sprawdź sobie syllabusa, na pewno gdzieś na stronie sggw będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, przedmioty rolnicze są. Jest rolnictwo, leśnictwo - ale uwierz, po 2-3 latach zrozumiesz, że ta wiedza Ci się przyda w tym zawodzie ![]() Na pewno wiesz, jaki procent obszaru Polski zajmują miasta, a jakie obszary niezurbanizowane. Jak ogromny obszar mają Lasy Państwowe. Tam też możemy pracować, i nie jest to nic uwłaczającego, sama się przekonasz że nie zawsze biuro projektowe w centrum miasta to najlepsze wyjscie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2276 |
Raczkowanie
|
Moze ktoś już o to sie tutaj pytał, ale jestem nowa i mało sie orientuje.
Jaka jest dietetyka na SGGW? Ciężko? Są jakieś przedmioty o tematyce rolniczej? Zadowoloni jesteście z tego kierunku? Jaki był próg rok temu na ten kierunek? Czy wystarczy mi 50-60% z rozszerzenia z biologii? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętaj, inż na SGGW z GP jest naprawdę dobrym wyborem, ale mgr lepiej jest wybrać coś innego/iść na inną uczelnię/rzucić studia iść do pracy/jechać na Erasmusa. jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało pisz ![]() w akademiku będziesz mieszkać? Edytowane przez pstrag_w_pomaranczach Czas edycji: 2014-06-23 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#2279 |
Raczkowanie
|
Wiecie może gdzie podczas rejestracji należy zaznaczyć, że jest się zainteresowanym akademikiem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2280 |
Przyczajenie
|
Jaki był w tamtym roku przelicznik na Logistykę? bo w tym roku jest napisane na stronie iż z matmy podstawa to 0,7 a z angielskiego 0,3. Pilnie proszę o odpowiedź bo dodane jest tam że taki przelicznik obowiązuje od tego roku więc nie wiem czy te statystyki z tamtego roku brać pod uwagę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.