Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 22:18   #2251
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No to widzę, że ta krecha się twardo trzyma...

Chcę to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...un-powder.html !!!
ech mi się marzy róż z taką złotawą poświatą ale nie mogę znależć dobrego
mialam kiedyś chanel ale już go nie produkują i się pięknie mienil
dostałam kiedyś paletkę cieni (jakaś wersja świateczna na prezent) z oriflame, beznadziejna ale miała właśnie roz ze złotą poświatą, genialny, nigdy już więcej nie trafiłam na nic fajnego
kupilam sephorowy- to się nie trzyma
hm.... może Ty coś polecisz
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
co do krechy to tez mam jeszcze

(ale jestem gruba boszesztyyyyyyyy a malz nie pozwala mi cwiczyc (((( )
tak, jesteś strasznie gruba
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 22:19   #2252
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, ale róż różowy, czy jakaś brzoskwinka, a może koral?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 22:20   #2253
hje
Zakorzenienie

Blogerko, tak jak pisałam kiedyś - to jest jednak do zrozumienia. Jest nałogowy palacz czy alkoholik. I on nagle, w jeden dzień, rzuca nałóg. I pomyśl, ciągnie go na początku niemiłosiernie, żeby wrócić, nie? I dużo jest takich, którzy nie wytrzymują... To pomyśl, jakby takie dziecko, które jest "przyzwyczajone", nagle przestało dostawać to, co od początku miało - naprawdę mogłoby to na nie źle zadziałać.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 22:21   #2254
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
W jakim "wieku" były Wasze dzieci jak zaczęłyście dawać chrupki kukurydziane???

I czy mogę zacząć wprowadzać gluten jak Mała nie je jeszcze kaszek? czy powinnyśmy poczekać?
moj je od tygodnia ponad
a drugie to nie wiem, ja najpierw kasze dawalam a pozniej gluten
Stary 2013-08-01, 22:21   #2255
Debrah
Zakorzenienie

Lenova: no może ząbek?
To pewnie boli.

A własnie: my znowu dzisiaj na samej piersi. Przetrzymałam chwilkę żeby zgłodniała i chciałam zupkę dać - zły pomysł na głodniaka, histerioza totalna.
Więc nic nie jadła poza mlekiem..kolejny dzień, martwię się.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 22:23   #2256
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Blogerko, tak jak pisałam kiedyś - to jest jednak do zrozumienia. Jest nałogowy palacz czy alkoholik. I on nagle, w jeden dzień, rzuca nałóg. I pomyśl, ciągnie go na początku niemiłosiernie, żeby wrócić, nie? I dużo jest takich, którzy nie wytrzymują... To pomyśl, jakby takie dziecko, które jest "przyzwyczajone", nagle przestało dostawać to, co od początku miało - naprawdę mogłoby to na nie źle zadziałać.
Tak, wiem, rozumiem ten tok myslenia, ale dla mnie to i tak brzmi barbarzynsko.

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dobrze, że ma apetyt i tyle wypił mam nadzieję, że już teraz będzie lepiej

Wszystkie cytaty mi wcięło :/ a tyle miałam poodpisywane

Dziękujemy za miłe słowa o naszym debiucie nawet nie było tak źle, wszystko co podałam trafiło do buzi zaraz wrzucę zdjęcie do klubu

I szukałam w PiP i Almie kaszek Holle, ale nie mają. W sklepie koło mnie mają tylko Baby Sun, ale bezmleczne i się zastanawiam czy kupować i mieszać ze swoim mlekiem, bo trochę z tym zachodu jednak A najlepiej byłoby pojechać, w którymś dniu do Czech i kupić u nich te Nominal, w bonusie oczywiście wafelki Minonky i czekolady Studentskie Kurde, trochę to hipokryzją zalatuje, dziecku kupię bezcukrowe kaszki, a dla siebie tonę słodyczy
w piotrze i pawle maja
Stary 2013-08-01, 22:23   #2257
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
aha, i niestety dolaczam do tych z Was, ktore kregoslup boli
Jestem zalamana bo nigdy w zyciu z kregoslupem problemow nie mialam, a i Borys klocem nie jest a teraz nie dosc ze przygarniona juz laze, bo mi sie nie chce o postawe dbac ;
to jeszcze zaczal mnie kregoslup pobolewac

Blogerko jak Cię napitala kręgosłup to bardzo Ci polecam albo masażystka w Kiełczowie - jak się idzie do sielskiej zagrody- jest cudowana i nie raz wyciągnęla mnie z opresji albo idz sobie na rehabilitacje na Ostrow Tumski ja za 30 zabiegow zapłaciłam 250 zł, choruję od lat na dyskopatie i od jakiegoś czasu nie mam problemu, czasem jak dzwignę fotelik albo ostatnio na paitballu jak godzinę biegałam schylona z ciężkim karabinem to bolało a tak to nic
za wizytyę płacisz 80 zł a na zabiegi chodzisz codziennie przez 10 dni, RE-WE-LA-CJA
Stary 2013-08-01, 22:24   #2258
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
mialam chwilke i sobie przeczytalam pare stron naszych wypocin w poczekalni i ->

no ale mam pytanie z innej beczki, bo jak wlasnie czytalam /poczekalnie natknęłam się na brzuch meduzy i mi sie przypomnialo haha : macie jeszcze kreski na brzuchu ? bo ja mam, malo widoczna ale jest, kiedy ona zniknie?!:O
Ja kreske mialam nawet przed ciaza od pepka w dol, w ciazy mi tylko w gore poszla powyzej pepka ale juz zniknela.[
Stary 2013-08-01, 22:26   #2259
Debrah
Zakorzenienie

Z tym ćpaniem to nie jest tak jak mówicie - to chodzi o objawy odstawienia substancji uzależniającej - dla palacza - owszem dyskomfort, ale nic poza tym. A dla alkoholika czy narkomana to już jest niebezpieczne (dla życia nawet) - ALE NIE OZNACZA TO, że nie powinno się przestać używać substancji - POWINNO SIĘ. Ale z rozwagą, pod kontrolą lekarza, przyjmując np środki mniej szkodliwe a jednak łagodzące objawy głodu.
Nigdy nie słyszałam o tym, że NIE WOLNO rzucać.
Stary 2013-08-01, 22:26   #2260
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Blogerko jak Cię napitala kręgosłup to bardzo Ci polecam albo masażystka w Kiełczowie - jak się idzie do sielskiej zagrody- jest cudowana i nie raz wyciągnęla mnie z opresji albo idz sobie na rehabilitacje na Ostrow Tumski ja za 30 zabiegow zapłaciłam 250 zł, choruję od lat na dyskopatie i od jakiegoś czasu nie mam problemu, czasem jak dzwignę fotelik albo ostatnio na paitballu jak godzinę biegałam schylona z ciężkim karabinem to bolało a tak to nic
za wizytyę płacisz 80 zł a na zabiegi chodzisz codziennie przez 10 dni, RE-WE-LA-CJA
Dzięki
Stary 2013-08-01, 22:31   #2261
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi, ale róż różowy, czy jakaś brzoskwinka, a może koral?

ja mam ciepłą karnacje i dużo piegow
oczy mam zielone chociaż noszę niebieskie soczewki
dobrze mi w brzoskwini ale na wielkie wyjścia lubię dla kontrastu sobie kolor róż walnąć więc pewnie bym chciała i taki i taki a co polecasz ?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Dziewczyny, padłam
pobawcie się
http://mocnopomocni.pl

daje do ulubionych
Stary 2013-08-01, 22:32   #2262
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ajjj ja na to czekam i juz sie doczekac nie moge, kiedy Amelka powie mamaaa w ogole dzisiaj tak rozmyslalam o ciązy i porodzie(w sumie czesto o tym mysle) chcialabym jeszcze raz to przeżyc... cudne a zarazem czasem cięzkie 9 miesiecy............ a teraz spi obok taki mały, kochany cud.
Brawo dla tzta!! )
Slowo w słowo się zgadzam

Cytat:
Dziewczyny, ratunku... Moja znajoma jest w ciąży, ma dokładnie ten sam termin, co ja miałam - tylko rok później... Ale jest tak durna! I takie mi pytania zadaje, że po prostu tragedia... Np pyta się mnie, jakie badanie było dla mnie najgorsze w ciąży - ja mówię, że badanie czystości wód, na co ona "Aaaaa, to się igłę w brzuch wbija?". Albo pytała mnie, czy krzywa cukrowa boli. I jeszcze była zdziwiona, jak jej powiedziałam, że cukier pobudza dziecko - dlatego po słodkim posiłku dziecię jej się ruszało na USG. "NIEMOŻLIWE!!" Skąd się biorą tacy ludzie, co nie mają kompletnie żadnej świadomości na temat własnego stanu?

Lady, tak, puszczałam, lubi Świnkę Peppę i My Little Pony. Nie ogląda tego z jakąś specjalną uwagą, raczej jest to "umilacz czasu w tle", bo chętniej gryzie zapięcia od bujaka, w międzyczasie zerkając... Ale nie widzę w tym niczego złego.
Moja znajoma natomiast bardzo usilnie chce być w ciąży ,starają się z chłopakiem ale się nie mogą wystarać.I ona się mnie pyta :"a to palenie już musze rzucić"? Jej facet pali zielsko i ona zdziwiona że to może wpływać na płodność, no i w ogóle jest nieswiadoma tego ze dziecko potrafi płakać prze cały dzien... ehh
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Cześc Julas !

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja mniej więcej do 2 r.ż nie zamierzam sadzać dziecia przed telewizorem (przed kompem mam nadzieję jeszcze dłużej, no chyba, żeby bajeczkę z yt puścić krótką). Dziecko nie czerpie z oglądania tv żadnej korzyści. Jak Wam znajdę coś w podręczniku studencik to przepiszę, fajne opasłe tomisko z rozwojówki mam, tam między innymi o tym.[COLOR="Silver"]

.
Kurczę jak ja Ci zazdroszczę ze tak wszystko pamiętasz. Ja miałam rozwojówke chyba na II roku czyli ponad rok temu i nie pamiętam NIC a uczyłam się tego pilnie bo przed,iot mnie interesował.
Z jakiego podrecznika korzytałaś??

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Ja właśnie wpadłam z info., że dzisiaj... przełomowy dzień chyba? Nie dość, że okazało się, że Pola umie już chwilę siedzieć, to jeszcze wystukaliśmy zęba! Nie wyszedł jeszcze, ale widać białe mocno, no i słychać go.
no no kolejne brawa
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 22:35   #2263
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam ciepłą karnacje i dużo piegow
oczy mam zielone chociaż noszę niebieskie soczewki
dobrze mi w brzoskwini ale na wielkie wyjścia lubię dla kontrastu sobie kolor róż walnąć więc pewnie bym chciała i taki i taki a co polecasz ?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Dziewczyny, padłam
pobawcie się

daje do ulubionych
to dziala naprawde!
ale oni musza miec dostep do rzegladanych stron, to dziala tak ja te wszytskie reklamy ktora sa adresowane bezpostrednio do nas, wybierane na podstawie przegladanych wczesniej stron, pisanych postow, maili itd.
Stary 2013-08-01, 22:36   #2264
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny, padłam
pobawcie się

daje do ulubionych
Już właśnie kiedyś to pokazywałam tutaj
lubie się tym bawić

A właśnie dziewczyny mówicie o bólach kręgosłupa, to ja wam powiem że czuje się jak stara emerytka. Kregosłup mnie co prawda nie boli ale mam straszny reumatyzm ostatnio ciągle mnie bolą stawy a najbardziej kolana po prostu massssakraaaaa. Nie wiem co mam z tym robić juz,bo ja to od dziecka mam tą dolegliwość i do tej pory nic mi nie zdiagnozowano a się męczę.

Brzydki Dowcip
Czym się różni kobieta od żarówki?
-żarówka ciągnie napięcie a kobieta nakolanach
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 22:37   #2265
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny, padłam
pobawcie się

daje do ulubionych
: hahaha:

odgadł mi baracka obame

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 22:37   #2266
hje
Zakorzenienie

Debrah, to ja też nie mówię, że nie wolno. Tylko właśnie stopniowo. O to mi chodzi, że niektórzy są zdania, że powinno się od razu, a nie powinno się.
Stary 2013-08-01, 22:37   #2267
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, a próbowałaś Sleekowskich?
Stary 2013-08-01, 22:39   #2268
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny mówicie o bólach kręgosłupa, to ja wam powiem że czuje się jak stara emerytka. Kregosłup mnie co prawda nie boli ale mam straszny reumatyzm ostatnio ciągle mnie bolą stawy a najbardziej kolana po prostu massssakraaaaa. Nie wiem co mam z tym robić juz,bo ja to od dziecka mam tą dolegliwość i do tej pory nic mi nie zdiagnozowano a się męczę.
Mam dokładnie to samo... Od gimnazjum chodziłam na jakieś naświetlenia, prądy, masaże, ciul-wie-co, smarowałam maściami i . Choć, paradoksalnie, po ciąży "bolą" mnie mniej, ale szybciej się męczą.
Stary 2013-08-01, 22:44   #2269
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Hje, większość kobiet ma opadające powieki, albo płytko osadzone oczy - że załamania nie mają. Mało kobiet ma modelowe powieki, które się idealnie maluje. Jeszcze nie miałam takiej klientki, która miałaby piękne, wielkie powieki bez żadnego opadu. Każde powieki maluje się tak samo, w opadających tworzy się iluzję załamania, albo się próbuje je zaznaczyć i wyciąga się zewnętrzny kącik w górę, cała filozofia. Moje powieki też nie są zbyt specjalne przecież (małe i płytko osadzone właśnie), a moja siostra z kolei ma całkiem opadające.

A u Ani to nie jest do końca kwestia powieki, co budowy oka - mocno wysunięta kość brwiowa i głębsze oczy.
ja mam dużo powieki i zgięcia to chyba wcale, takie mam wypukłe oczy i źle mi się je maluje

U nas znów dziś była luźna qpa, nie wiem czy to te zęby? ogólnie taka marudna, no ale na dziąśle tylko taka lekka górka, jakoś rozpulchnione zbytnio nie są

Dziś był u mnie mój tata i poprzykręcał mi lampki do ściany i mam nowe rzeczy w sypialni skoda, że w reszcie domu burdel
Stary 2013-08-01, 22:45   #2270
blogerka
Wtajemniczenie

jednak słaba ta aplikacja mocnopomocni
Stary 2013-08-01, 22:47   #2271
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Slowo w słowo się zgadzam

Moja znajoma natomiast bardzo usilnie chce być w ciąży ,starają się z chłopakiem ale się nie mogą wystarać.I ona się mnie pyta :"a to palenie już musze rzucić"? Jej facet pali zielsko i ona zdziwiona że to może wpływać na płodność, no i w ogóle jest nieswiadoma tego ze dziecko potrafi płakać prze cały dzien... ehh

Cześc Julas !

Kurczę jak ja Ci zazdroszczę ze tak wszystko pamiętasz. Ja miałam rozwojówke chyba na II roku czyli ponad rok temu i nie pamiętam NIC a uczyłam się tego pilnie bo przed,iot mnie interesował.
Z jakiego podrecznika korzytałaś??

no no kolejne brawa
A kto powiedział, że pamiętam? pamiętam wybiórczo. i na prawdę stresuje mnie to, bo przecież jeśli chcę wykonywać ten zawód to powinnam pamiętać, nie? tak jak lekarz np, tu nie ma zmiłuj, że zasada "3z"....

Korzystałam i korzystam (zaglądam, odkąd Amelcia się urodziła) Helen Bee i Denis Boyd psychologia rozwoju człowieka (czerwona, koniecznie tych 2 autorów raem), mam w domu.
Stary 2013-08-01, 22:49   #2272
calawdeszczu
Wtajemniczenie

agenci mocnopomocni, są mega

odgadł moją Julke

niezłe algorytmy musieli porobic

Stary 2013-08-01, 22:49   #2273
marsi11
Zakorzenienie

Black- a sleek robi tez róże? mocno napigmentowane? dobrze się trzymają?
Stary 2013-08-01, 22:49   #2274
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
jednak słaba ta aplikacja mocnopomocni
nie wszystkich odgaduje, ale większosc tak

Stary 2013-08-01, 22:50   #2275
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja mam dużo powieki i zgięcia to chyba wcale, takie mam wypukłe oczy i źle mi się je maluje

U nas znów dziś była luźna qpa, nie wiem czy to te zęby? ogólnie taka marudna, no ale na dziąśle tylko taka lekka górka, jakoś rozpulchnione zbytnio nie są

Dziś był u mnie mój tata i poprzykręcał mi lampki do ściany i mam nowe rzeczy w sypialni skoda, że w reszcie domu burdel
u nas tak czesto jest, po dziaslach nic nie bylo widac, nawet jak pediatry pytalam czy juz widac, ze zabki ida, to powiedziala ze nie bardzo a po kilku dniach byl. Generalnie ja macalam codziennie te dziasla, i nie widzialam zadnych zmian, a Borys szajby dostawal i pewnego dnia smieje sie, ja patrze a tam biala kreche, no to po lyzeczke ide i stukam i jest a ytetraz juz drugi wyszedl i tez dziasla nie wygladaly inaczej. a kupy byly wlasnie takie luzniejsze i teraz jest podobnie i Borys tez bardzo nerwowy, i paluszek w jednym miejscu dziasla szooruje wiec bedzie kolejny zab
Stary 2013-08-01, 22:52   #2276
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, robi robi, bardzo mocno napigmentowane. http://cocolita.pl/pl/searchquery/sl...rl=sleek,blush Ja mam m.in. Rose Gold i on jest cudowny, ma niesamowitą, właśnie złotą poświatę... Chyba najładniejszy róż, jaki mam.
Stary 2013-08-01, 22:54   #2277
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
w piotrze i pawle maja
U mnie nie ma Mało tego, kaszkę bananową z Bobovity bez cukru mają za ponad 11 zł
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 22:56   #2278
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Marsi, robi robi, bardzo mocno napigmentowane. http://cocolita.pl/pl/searchquery/sl...rl=sleek,blush Ja mam m.in. Rose Gold i on jest cudowny, ma niesamowitą, właśnie złotą poświatę... Chyba najładniejszy róż, jaki mam.

kochana, dziękuję jakie piękne
idę oglądać
a te ze zlotą poswiatą to mają jakieś specjalne oznaczenie?
Stary 2013-08-01, 22:59   #2279
nafiyqa
Zakorzenienie

charlizz, i wszystko jasne

co do stronki, ktora wkleila marsi - bawilam sie czyms takim w angielskiej wersji - raz mi sie udalo ją oszukac
To chyba dziala na zasadzie eliminacji...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 22:59   #2280
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nie nie, nie mają - musisz popatrzeć swatche, ale na pewno Rose Gold ma złotą, bo mam sama go. https://lh3.googleusercontent.com/-p...rosegold01.jpg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości