|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Zapewne od pieluszek newborn,czyli 0 albo 1(zależy jaka będzie waga urodzeniowa).2 przy córce używałam jak miała kilka miesięcy.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2252 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
wszystkie sama kupowalam, ale ta komoda jest dość wąska i ma płytkie szuflady, podejrzewam że dziewczyny tu o wiele więcej ciuszkow mają też mi sie wydawało to wygodne ale niestety pozostaje mi raczej kupić przewijak na lozeczko ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2253 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Szukam na allegro mojej komódki marzeń, ale chyba jej nie znajdę, tym bardziej, że chciałabym aby pasowała mi kolorystycznie do szafy, a szafa ma kolor mahoń, więc taki troszkę niestandardowy. ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za rady co do kombinezonów
Ktosiula daj znać jak ten podgrzewacz z TT ja się zastanawiam nad aventem ![]() ja już po wizycie szyjka taka jak była, pessar grzecznie siedzi, wymaz na paciora pobrany i wsio ![]() a i od ostatniej wizyty 3 tyg. temu przytyłam 3 kg, wychodzą pączki ![]() Anoula proszę dopisz mi kolejną wizytę 24.10 g. 17.30 Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-10-10 o 18:49 |
|
|
|
#2255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2257 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za udana wizytę! 3kg szybko się zrzuci. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2258 |
|
Rozeznanie
|
Anoula mogę też prosić o wpisanie 16.10 godz 16.15 USG, 30.10 godz 18.35 wizyta
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2260 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
Napisałam do Lineczki, wszystko jest ok, na KTG żadne skurcze się nie pisały, nie rodzi
napisze o tym napewno później sama bo teraz bawią się Nelkowym wozem dlatego jej narazie nie ma
|
#2262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2263 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę!Też się zastanawiałam między TT i Aventem. Nie wiem jak Ci mam ten podgrzewacz zrecenzować Jak ustawisz max to grzeje szybo wg instrukcji, ja wstawiłam butelkę 150 ml pełną to w 4 minutki była taka akurat. Później zmniejszyłam na 1 i tak trzymałam kilka godzin, trzymał temperaturę dobrze. Pewnie w trakcie stosowania każdy sobie indywidualnie go rozpracuje (jak ustawić pokrętło). Wadą jest napewno brak wyłącznika i koszyczka do wyjmowania (to by się przydało przy słoiczkach później), ale zdawałam sobie z tego sprawę przed zakupem więc wiedziałam na co się decyduję. Wykonany porządnie i ładnie wygląda i pasuje mi do kuchni
|
|
#2264 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2266 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla maluszka![]() Gratuluje dziś wszystkich udanych wizyt, ktg i dobrze że żadna przed terminem dziś nie urodziła
|
||
|
|
|
#2268 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
Angie gratulacje!!! Matko, ale jestem w plecy.... za wszystkie tyg, wizyty dla maluszków i wszystkich potrzebujacychremont się posuwa do przodu. dzisiaj przyjechały drzwi wewnętrzne...super wyglądają zamontowane jeszcze musimy kupić wewnątrzklatkowe, ale to na spokojniemąż kończy pokój tapetować. jutro malowanie. a szafy niestety dopiero w przyszłym tygodniu zrobimy, bo czekamy na płyty. |
|
|
|
#2270 | |
|
Wtajemniczenie
|
z bliźniakiem szok
![]() Cytat:
reszta argumentów ma przy takim znikome znaczenie ![]() ja to kupiłam jakiś no name i jeszcze używany, ale chodziło mi głównie o to, żeby miał przejście do podłącznenia w aucie, żeby w razie co można było jakiś słoiczek np. podgrzać kurde nie wiem co jest, już od jakiś 2 tyg. mam po lewej stronie tak trochę wyżej taki dziwny ból brzucha, nie cały czas tylko falami, ale to takie coś jakby gniecenie, nap;ięcie dziwne, nie wiem tłumaczyłam sobie, że Hania coś gniecie, ale tak jakoś nie wiem sama, bo nawet jak ona się rusza i czuję, że gdzieś fika np. niżej to to nie mija. No ale od wczoraj to masakra, teraz to już nawet dotyk koszulki sprawia mi w tym miejscu ból zaczynam się trochę tym denerwować
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-10-10 o 19:33 |
|
|
|
|
#2271 |
|
Rozeznanie
|
Hej ho. Ale ciepło na dworku, że szok. Lecę z wieściami z wczorajszej wizyty...Wymazy pobrane, wyniki krwi i moczu w porządku, szyjka długa i zamknięta, a Mały waży prawie 2500g
Wczoraj tak go na wizycie nawychwalałam, że tak pięknie i fajnie się rusza w brzuszku, a od wczorajszego wieczoru cisza :/ Aż mi dziwnie tak jak praktycznie nie czuję jego ruchów. Wcześniej też się zdarzało, że miał ciche dni i sprzedawał kilka kopniaczków raz na jakiś czas. Teraz zaczynam się martwić, ale przecież na wizycie doktor go oglądał i było wszystko w porządku.Co do zakupów...brakuje nam termometru, soli do przemywania, rożka i nowego ręczniczka i pieluch tetrowych, no i dla mnie rzeczy do szpitala. Poza tym trzeba by się było niedługo wybrać odebrać wózek ze sklepu (o ile już jest). Jeszcze 6 tygodni do terminu, a mnie się tak dłuży. Już miesiąc na zwolnieniu jestem i totalnie nie mam co robić w domu. Niby jeszcze powtórka z prania i prasowania rzeczy dla Małego, ale poza tym nudno tak bez pracy. Jutro czeka mnie wyprawa do zusu, bo się okazało że księgowa nie przekazała im numeru mojego konta i nie mają jak mi przelać pieniążki Anoula jak możesz to wpisz wagę Małego - 33t4d - 2460g i kolejna wizyta 4 listopad g.17.30 + ktg Brawa za udane wizyty! Dzidzia trzymam kciuki za syncia oby teraz ładnie i szybko przybrał na wadze. Gratulacje dla Aangie! ![]() Lecę was nadrabiać. Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-10-10 o 19:37 |
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2273 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj w Rossmanie widziałam i 1,a nawet 0.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś na all znajdziesz? Też miałam mieć na komodzie przewijak ale koniec końców komoda stoi gdzie indziej bo się nie zmieściła.I wybór padł na łóżeczko. A za półkę to pewnie parapet mi posłuży
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Olenka, ładnie waży nie mogę się doczekać, jak mi lekarz tak powie, że może się już rodzić to wtedy od razu z mężem na małe bunga bunga się umawiam Sylwiaaa, co do kombinezonu to mi się strasznie spodobały właśnie te z firmy ladybird. Udało mi się upolować jeden za 26 zł, ale inny trochę niż ten, który pokazałaś. Ale zazwyczaj ich ceny dochodziły nawet do 60-80 zł na aukcjach, a dla mnie to stanowczo za dużo jak na używany kombinezon. Spróbuj na tablicy poszukać. U mnie była koleżanka, a wcześniej miałam masę roboty - pranie, mycie mebli, odkurzanie, mycie podłogi i jeszcze obiad musiałam zrobić. Się narobiłam dzisiaj. Oczywiście przy odkurzania zadyszki złapałam. Ale jutro obiecuję - zaczynam prasowanie! I dentysta mnie jutro czeka
|
|
#2276 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra jak odnawiali dom miała podobnie.Stary dom z lat 50 ,na podłogach farbą pomalowane deski jak to dawniej robiono..Gość im tak pięknie wycyklinował że podłoga wygląda jak nowa.I ten urok desek drewnianych ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() Ale numer z tym bliźniakiem ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2277 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2279 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę, same dobre wieści i wagę Maluszka!Jeszcze dokupisz kilka drobiazgów i będziesz przygotowana na powitanie Dzieciątka! Super! Cytat:
|
||||
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
No!
Prasowanie skończone,ciuszki poukładane w szafie w końcu.Teraz na małe ploteczki trzeba się udać ![]() Jestem z siebie dumna ![]() Ale ale i tak jeszcze pranie mnie czeka bo zapomniałam wyprać pokrowiec na przewijak i łóżeczko. I fini anoula Trudno powiedzieć co to może być.Mnie w jednym miejscu po prawej stronie na wysokości żeber tak jakby skóra bolała,jakby coś ugniatało od środka.Tak mnie to "razi" ale zdarza się od czasu do czasu.Nie wiem co to ![]() Ale to pewnie nie o to Ci chodziło
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-10 o 19:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.

nakupowałam pieluszek, w sumie mam ich 262szt
wszystkie sama kupowalam, ale ta komoda jest dość wąska i ma płytkie szuflady, podejrzewam że dziewczyny tu o wiele więcej ciuszkow mają
Ani to powiedz
mówie, że teraz to sobie poleżę, bo boli mnie brzuch, wyjęła jakąs grę i za nic na świecie nie mogłam leżeć i się z nią bawić, tylko musiałam koniecznie siedzieć na ziemi tuż obok, jak jęczałam, że nie dam rady, to mnie ślicznie mobilizowała "możesz, jesteś dzielna" 
Szukam na allegro mojej komódki marzeń, ale chyba jej nie znajdę, tym bardziej, że chciałabym aby pasowała mi kolorystycznie do szafy, a szafa ma kolor mahoń, więc taki troszkę niestandardowy. 

za udana wizytę! 3kg szybko się zrzuci. 

. A co do parkietu, szkoda go cyklinować, tż go zniszczył krzesłem na kółkach i łóżkiem jak je wysuwał
dla maluszków i wszystkich potrzebujacych