|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Zapewne od pieluszek newborn,czyli 0 albo 1(zależy jaka będzie waga urodzeniowa).2 przy córce używałam jak miała kilka miesięcy.
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za rady co do kombinezonów
![]() Ktosiula daj znać jak ten podgrzewacz z TT ja się zastanawiam nad aventem ![]() ja już po wizycie szyjka taka jak była, pessar grzecznie siedzi, wymaz na paciora pobrany i wsio ![]() a i od ostatniej wizyty 3 tyg. temu przytyłam 3 kg, wychodzą pączki ![]() Anoula proszę dopisz mi kolejną wizytę 24.10 g. 17.30 Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-10-10 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 |
Rozeznanie
|
Anoula mogę też prosić o wpisanie 16.10 godz 16.15 USG, 30.10 godz 18.35 wizyta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Wtajemniczenie
|
Napisałam do Lineczki, wszystko jest ok, na KTG żadne skurcze się nie pisały, nie rodzi
![]() ![]() ![]()
#2262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też się zastanawiałam między TT i Aventem. Nie wiem jak Ci mam ten podgrzewacz zrecenzować ![]() Później zmniejszyłam na 1 i tak trzymałam kilka godzin, trzymał temperaturę dobrze. Pewnie w trakcie stosowania każdy sobie indywidualnie go rozpracuje (jak ustawić pokrętło). Wadą jest napewno brak wyłącznika i koszyczka do wyjmowania (to by się przydało przy słoiczkach później), ale zdawałam sobie z tego sprawę przed zakupem więc wiedziałam na co się decyduję. Wykonany porządnie i ładnie wygląda i pasuje mi do kuchni ![]()
![]() |
#2264 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratuluje dziś wszystkich udanych wizyt, ktg i dobrze że żadna przed terminem dziś nie urodziła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
Angie gratulacje!!! Matko, ale jestem w plecy.... ![]() ![]() remont się posuwa do przodu. dzisiaj przyjechały drzwi wewnętrzne...super wyglądają zamontowane ![]() mąż kończy pokój tapetować. jutro malowanie. a szafy niestety dopiero w przyszłym tygodniu zrobimy, bo czekamy na płyty. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 | |
Wtajemniczenie
|
z bliźniakiem szok
![]() Cytat:
![]() ![]() ja to kupiłam jakiś no name i jeszcze używany, ale chodziło mi głównie o to, żeby miał przejście do podłącznenia w aucie, żeby w razie co można było jakiś słoiczek np. podgrzać kurde nie wiem co jest, już od jakiś 2 tyg. mam po lewej stronie tak trochę wyżej taki dziwny ból brzucha, nie cały czas tylko falami, ale to takie coś jakby gniecenie, nap;ięcie dziwne, nie wiem tłumaczyłam sobie, że Hania coś gniecie, ale tak jakoś nie wiem sama, bo nawet jak ona się rusza i czuję, że gdzieś fika np. niżej to to nie mija. No ale od wczoraj to masakra, teraz to już nawet dotyk koszulki sprawia mi w tym miejscu ból ![]() ![]() Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-10-10 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Rozeznanie
|
Hej ho. Ale ciepło na dworku, że szok. Lecę z wieściami z wczorajszej wizyty...Wymazy pobrane, wyniki krwi i moczu w porządku, szyjka długa i zamknięta, a Mały waży prawie 2500g
![]() Co do zakupów...brakuje nam termometru, soli do przemywania, rożka i nowego ręczniczka i pieluch tetrowych, no i dla mnie rzeczy do szpitala. Poza tym trzeba by się było niedługo wybrać odebrać wózek ze sklepu (o ile już jest). Jeszcze 6 tygodni do terminu, a mnie się tak dłuży. Już miesiąc na zwolnieniu jestem i totalnie nie mam co robić w domu. Niby jeszcze powtórka z prania i prasowania rzeczy dla Małego, ale poza tym nudno tak bez pracy. Jutro czeka mnie wyprawa do zusu, bo się okazało że księgowa nie przekazała im numeru mojego konta i nie mają jak mi przelać pieniążki ![]() Anoula jak możesz to wpisz wagę Małego - 33t4d - 2460g i kolejna wizyta 4 listopad g.17.30 + ktg Brawa za udane wizyty! ![]() Gratulacje dla Aangie! ![]() Lecę was nadrabiać. Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-10-10 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj w Rossmanie widziałam i 1,a nawet 0.
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś na all znajdziesz? Też miałam mieć na komodzie przewijak ale koniec końców komoda stoi gdzie indziej bo się nie zmieściła.I wybór padł na łóżeczko. A za półkę to pewnie parapet mi posłuży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Olenka, ładnie waży ![]() ![]() Sylwiaaa, co do kombinezonu to mi się strasznie spodobały właśnie te z firmy ladybird. Udało mi się upolować jeden za 26 zł, ale inny trochę niż ten, który pokazałaś. Ale zazwyczaj ich ceny dochodziły nawet do 60-80 zł na aukcjach, a dla mnie to stanowczo za dużo jak na używany kombinezon. Spróbuj na tablicy poszukać. U mnie była koleżanka, a wcześniej miałam masę roboty - pranie, mycie mebli, odkurzanie, mycie podłogi i jeszcze obiad musiałam zrobić. Się narobiłam dzisiaj. Oczywiście przy odkurzania zadyszki złapałam. Ale jutro obiecuję - zaczynam prasowanie! I dentysta mnie jutro czeka ![]()
![]() |
#2276 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra jak odnawiali dom miała podobnie.Stary dom z lat 50 ,na podłogach farbą pomalowane deski jak to dawniej robiono..Gość im tak pięknie wycyklinował że podłoga wygląda jak nowa.I ten urok desek drewnianych ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() Ale numer z tym bliźniakiem ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze dokupisz kilka drobiazgów i będziesz przygotowana na powitanie Dzieciątka! Super! Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
No!
Prasowanie skończone,ciuszki poukładane w szafie w końcu.Teraz na małe ploteczki trzeba się udać ![]() Jestem z siebie dumna ![]() Ale ale i tak jeszcze pranie mnie czeka bo zapomniałam wyprać pokrowiec na przewijak i łóżeczko. I fini ![]() anoula Trudno powiedzieć co to może być.Mnie w jednym miejscu po prawej stronie na wysokości żeber tak jakby skóra bolała,jakby coś ugniatało od środka.Tak mnie to "razi" ale zdarza się od czasu do czasu.Nie wiem co to ![]() Ale to pewnie nie o to Ci chodziło ![]() Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-10-10 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.