|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jest serduszko ![]() Igorek 21.07.14r ![]() ![]() Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-11-04 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcemy mieć starania z głowy i przeskoczyć na wątek mamusiowy. Staraczki-mamusi
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym wypiła ale z umiarem. Nie wiedziałm że mogę zajść w ciążę w sierpniu bo nie spodziewałam się tak wczesnej owulki. Miałam wesele według moich obliczeń jakieś 7-9 dni po. I tak się spiłam że hohoh. Bardzo rzadko mi się to zdarza rzadko piję. Ale to było tak dobre wesele no i pomieszałam wódkę i wino i tak wyszło. Na drugi dzień cały dzień wymioty. Po tyg. okazało się że jestem w ciąż no i stres czy nie zaszkodziłam. Ale okazuje się że wszytko jest ok. Na szczęście. a z tego co piszesz to chcesz się tylko trochę napić. to myślę że ci nie zaszkodzić drink czy dwa.
![]() |
#2255 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiem, że wynajmowanie nic nie daje, bo nic się z tego nie ma, no ale co zrobić- takie czasy ![]() co do kościoła, to tak uważam się za katoliczkę (niepraktykującą), no bo za kogo mam się uważać Twoim zdaniem skoro wierzę w Boga a nie chodzę do kościoła? Moim zdaniem wiara i to jak się żyje i według jakich zasad to osobista kwestia i prawda jest taka, że to Bóg nas osądzi czy robiliśmy źle czy dobrze. Poza tym apropo wielce chodzących chrześcijan też można wiele powiedzieć. Co z tego, że co tydzień do kościółka, jak nawzajem się zdradzają, wyzywają, krzywdzą i nie żyją według przykazań? Zatem chodzenie do kościoła jest wyznacznikiem wiary? Cytat:
![]() a przy Igusiu miałam porządne balowanie do 7tc, bo dopiero wtedy się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Do tego byłam chora więc piłam fervexy i żarłam ketonale. I synuś zdrowy, nic mu nie ma ![]()
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa przypadki takie jak mowisz, ze chodza do "kosciolka" a sa wrednymi ludzmi ale to juz ich problem. Poza tym masz racje Bog nas osadzi ale sa przykazania i jest tam dzien święty święcić. Osoba wierzaca uczestniczy w zyciu kosciola ![]() I tak jak mowisz, mozna byc dobrym czlowiekiem ale nie wierzącym ![]() Ktos kto nie chodzi do kosciola jakim jest wierzacym? Na jakiej podstawie? Zadnych sakramentow nie przyjmuje typu komunia, spowiedz. Nie mozna uznac kogos za wierzacego tylko dlatego, ze jest dobrym czlowiekiem. Zreszta co tu duzo mowic, kazdy ksiadz, Papiez idealnie potrafi wytlumaczyc kto to jest osoba wierzaca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
uspokoiłyście mnie z tym piciem;]
A o kościele się nie wypowiadam, bo to burzliwy temat. Nie uważam jednak że nie chodzenie/chodzenie do kościoła jest wyznacznikiem wiary. Ale rozumiem, że antykoncepcji żadnej też nie stosowaliście nigdy tylko npr?
#2261 |
Zakorzenienie
|
Uuuu zaraz będzie 6 stron, bo się temat ciężki zaczął
![]() Dla mnie chodzenie do kościoła jest bez sensu. Jestem niewierząca i tyle. Chrzest, komunię czy ślub robi się wtedy dla innych a nie dla siebie. Ja jestem z tych raczej co ufają faktom a nie wyobraźni ![]() ![]()
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba wyluzować ja mam za 16 dni urodizny więc wiadomo a to znajomi a to rodzina a to mąż i % polecą a będę po owu ale myślę że jak ktoś podejdzie do tego z głową to będzie ok ja się w kontekście kościoła też nie udzielam chodzę od czasu do czasu modlę się czasem tak oklepanie czasem na zasadzie "rozmowy" bo w Boga wierzę znam ludzi którzy są co tydzień w kościele pięknie cacy a na codzień to tacy zawistni ludzie że ![]()
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiekszosc osob jak to sie mowi "wierzacych niepraktykujacych" ma takie wlasnie zdanie jak napisala Carmena. Tylko ze po co wtedy koscioly, po co to wszystko? Po co Papiez? Co do antykoncepcji to juz jest sprawa grzechow z ktorych sie spowiada. Nie stosowalam antykoncepcji.
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zatem niech Ci będzie jestem niewierzącą ![]() Skoro uważasz się za osobę wierzącą to rozumiem jesteś za wszelkimi nakazami i zakazami jakich uczy Kościoł? czyli anty in vitro, anty homoseksualiści, anty życie bez ślubu? anty antykoncepcja? Cytat:
![]() Miałam koleżankę która mogłaby mnie przegadać na temat kto jest wierzący a kto nie, co tydzień do kościoła, w piątki ryba bo nie wolno jeść mięsa, a przed ślubem się parzyła jak mogła, a potem szybciutko szybciutko ślub bo ciąża. Pan Bóg by się jej wyparł jakby urodziła te dziecko bez ślubu? dziecko by było trędowate? co za różnica kiedy ten ślub jak dziecko już jest w drodze?
![]() |
#2265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tu nie ma o czym debatowac az tyle ![]() ![]() Do dzis pamietam slowa ksiedza, mlodego z ktorym mielismy nauki przedmalzenskie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() Ja nie moge powiedziec, ze jestem anty cos bo mnie inni ludzie nie obchodza czy stosuja antykoncepcje czy nie, czy zyja ze slubem czy bez... Ja mam swoje zasady ktorych sie trzymam ![]() Poza tym nie ma chyba osoby ktora by przestrzegala wszystkiego, bo po to jest tez spowiedz ![]()
![]() Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-11-04 o 14:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
ooo temat rzeka. Każdy robi po swojemu. Mi nie chodzi o to żeby co niedziele wszyscy latali. Ale jak niby katolik to 2 razy do roku na święta może pojawić się w kościele. Ale i to dla nie których za dużo. Ale na telewizję czy kompa to się ma zawsze czas.
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Po tym wiesiolku to ja mam duzo sluzu kremowego, juz mnie to denerwuje...
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Nie chodzę do Kościoła, ale wierzę w Boga. To kim w takim razie jestem?
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Ale mi się nie chce... dobrze, że jutro wolne ![]() Właśnie kończę pierwsze opakowanie tabletek, zaraz zacznie się kolejny cykl - ciekawa jestem czy torbiel się wchłania ![]() Cytat:
![]() ![]() Straszne te kredyty na mieszkanie. My mamy o tyle szczęście, że choć własnego nie mamy, to nie musimy wynajmować: mieszkamy w mieszkaniu teścia, więc mamy tylko opłaty jak na swoim. Ale w sumei za bardzo się nie przywiązujemy do tego miejsca, bo nie wiadomo czy długo jeszcze tutaj będziemy mogli mieszkać (teściowie często się kłócą, więc nie wiadomo czy teścia kiedyś szlag nie trafi i nie postanowi wrócić do swojego mieszkania ![]() Przyszłościowo dostaniemy mieszkanie po moim dziadku (ale póki co mam nadzieję, że dziadek jeszcze długo będzie żył ![]()
![]() |
#2271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to jesteśmy nie wierzące skazane na potępienie ![]() sory musiałam ale skończmy temat wiary niech każda zajmie się swoją wiarą i nikogo z jego grzechów nie rozlicza ja przestałam chodzić tak co niedziela do kościoła przez moich rodziców którzy nawet do tej pory potrafią mnie kontrolować... czy byłam a o czym kazanie ![]() wolę iść do kościoła np teraz wstać i pójść pomodlić się w ciszy i spokoju posiedzieć a nie iśc na godzinę mszy gdzie jest rewia mody kto ładniej kto modniej i bogaciej i tylko szepty z ławek obok bo połowa gada przez całą mszę ![]()
![]() |
#2272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nawet odpowiem na niego, bo padło pytanie po co to wszystko? a no po to, bo takie osoby wierzące napierają na takie osoby jak my które nie chodzą do kościoła, no jak to tak nie ochrzcić, jak to tak bez ślubu kościelnego, jak to tak bez komunii? a potem się dziwią, że ludzie tylko sakramenty przyjmują, a do kościoła to be. Dlaczego chrzest? wszystkim wiadomo, że rodzice decydują za dziecko i dziecko nie ma wtedy nic do powiedzenia, same sobie potem wyznaczy drogę, my mamy mu w tym pomóc. Będzie chciał chodzić do kościoła jak podrośnie to pójdzie. Matka mnie zmuszała i nic jej to nie dało, bo chodziłam przecież z musu. Nie zrobiła ze mnie świętej choć starała się jak mogła. Tak samo ze ślubem po co babcie ciotki zmuszają, napierają przyszłych rodziców do ślubu, bo wstyd tak? po co? jak potem narzekają, że młodzi do kościoła nie chodzą? A komunie? zdajecie sobie sprawy co przechodzi dziecko w szkole które nie pójdzie do komunii? to przez mocno wierzących takie dzieci są na boku później. Gdyby nie było nagonki- wielu ludzi nie brałoby ślubów, nie chrzciło by dzieci. Na wsiach to już w ogóle jest tragedia jak praktykujący napierają na takie rodziny. Przykre ale prawdziwe. Ja wzięłam kościelny po urodzeniu dziecka (bo cywilny przed ciążą), ochrzciłam i mam zamiar wysłać do komunii i nie czuję się gorsza. Jeśli Bóg stwierdzi potem, że zrobiłam źle- to przyjmę to z pokorą. Dopóki Polska jest oficjalnie państwem świeckim takie dyskusje będą na ten temat ![]() PS. nie nie mam zamiaru się kłócić, to wymiana poglądów ![]()
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
a podobno Bóg jest wszędzie czyli wg Waszego rozumowania pomimo że żyję zgodnie z dekalogiem (no wiadomo grzechy się zdarzają) we wszystkie święta nakazane (nie tylko boże narodzenie wielkanoc) jestem w kościele co tydzień nie latam ale modlę się wierzę w Boga bo mi pomógł w wielu sytuacjach życiowych jestem osobą nie wierzącą no to sory
![]() wiarę ma sie w sercu
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 ![]() ![]() Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2013-11-04 o 14:59 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. in vitro, póki co nie jestem w ciąży i nie wyobrażam sobie np. żeby ktoś zabronił mi posiadać własne dziecko gdy jedynym wyjściem jest in vitro czy inseminacja. Bo rozumiumiem, że to jest traktowane w kategorii grzechu? ( teraz nie atakuję nikogo, tylko po prostu rozmyślam)
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Dlaczego uważasz, że chrzest, komunie czy ślub robi się dla innych? 2. Ufasz faktom a nie wyobraźni? czyli my ufamy wyobraźni tak ? 3. Rozumiem, że chcesz pokazać córce drogę, którą może wybrać ale skoro ją chrzcisz i wysyłasz do komunii to po co to robisz skoro nie wierzysz w takie rzeczy? Bardzo mnie to ciekawi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja np. nie wyobrażam sobie siebie i in vitro ![]() Ale mimo, że mnie to szokuje, to nie potępiam tych, którzy się decydują na taki zabieg - każdy we własnym sumieniu powinien zastanowić się czy to dobre czy złe. A tak przy okazji: właśnie obejrzałam kolejny odcinek o in vitro na TLC i zdołował mnie równie bardzo jak poprzedni... ludzie tyle się starają i nic, więc czemu mnie miałoby to ominąć? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2280 | |||
Zakorzenienie
|
Tu nie ma sie co spierac i pisac nie chodze do kosciola ale wierze wiec kim jestem.
Mozna znalezc duzo wymowek typu wlasnie Bog jest wszedzie itd... tylko ze po cos jest to wszystko i ten kosciol tez ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.