|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2252 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Domi, Ryba kurcze co Wy jecie na śniadania obiady i kolacje bo ja mam wrażenie że w kółko jem jedno i to samo ![]() A co do rączkowania u nas niestety też są takie dni, dzisiaj np mała niby śpi ale coś popłakuje. Mąż ją wziął teraz do nas na łóżko i póki co śpi. Ogólnie będę miała chyba zderzenie z rzeczywistością bo mąż będzie jeździł chyba do pracy do bielska więc będę całymi dniami sama z małą ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Czemu Cię zmartwiłam??? Lekarka właśnie powiedziała żeby nie wybudzać więc chyba lepiej czy źle myśle??
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-10-30 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do jedzenia... jem w sumie to samo co Ty i juz mam dosc :/ ilez mozna jesc jedno i to samo ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater ale słodkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Rybka, przestan! Tak jak ktoras pisala porod to porod!
Cytat:
![]() Tak bo wczoraj to mi powiedzial lekarz dyzurujacy a decyzje podejmuje zastepca ordynatora ![]() A ewentualne cc tez jutro, bo powiedzial mi ze jak mowi ze jutro urodze to na pewno urodze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Liwka usneła, ja już po obiedzie i zastanawiam się co robić. Musze poukładać ciuchy w szafkach na półkach, albo iśc spać, korzystać z tego zeteraz mogę ![]() Na spacer nie pojdziemy dziś bo pada. Była dziś położna i z Liwką jest wszystko w porządku. Teraz czekamy na szczepienie, za jakieś 2 tyg.
![]() |
#2256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zadomowienie
|
Jejciu ale się porobiło, ile dzieci się porodziło. SUPER!!!! WSZYSTKIM MAMOM GRATULUJĘ!!!!
Witajcie dzieciaczki na świecie!!!! Ja nadal cisza. Rozwiązuję sobie krzyżówki z nudów, dom posprzątany, laktator wyparzony, wszystko przygotowane, jutro rozpakowuje łóżko ( pościel i takie tam), torba już na milion sposobów sprawdzona. Siedzę i czekam. A pokój jest wspaniały!!! Cytaty powaliły na kolana, swoją drogą jak je zrobiłaś? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kacper tak objął tetre i zasnął że jak na niego patrze to mi sie ciepło na sercu robi ![]()
![]() |
#2259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2260 |
Wtajemniczenie
|
Nie wierzęęęę- wreszcie Was dogoniłam, ale ze 4 dni mi zajęło
![]() ![]() Przede wszystkim Cora, DE, Taszanta, Acelinka, Ilonka serdeczne gratulacje!!! Witamy maluszki na świecie ![]() Adosienka pokoik jest śliczny, a ta ściana z zasadami ![]() Maoami, Domi a może spróbujcie po trochu wprowadzać inne rzeczy do menu, po jednej żeby łatwo w razie w wyeliminować. Po co zakłądać ,że coś może być nie tak, może lepiej sprawdzić i mieć pewność zamiast się męczyć najpewniej bez potrzeby ![]() Maoami super, że Zuzia tak ładnie już przybrała Aaby, Pepper my początki karmienia też strasznie cięzkie mialyśmy, a ból przy zaciąganiu to dopiero od dziś przestał mi gwiazdki bólu w polu widzenia wywoływać, chociaż dalej jest okropny i tak pozbierany do kupy, to gorszy niż sam poród ![]() Kciuki za rozkręcające się porody- Lineczka głównie za Ciebie, bo Ty już zadecydowana ![]() Nasturcja Twój Mały to się z medalem w ręku powinien dla Ciebie urodzić za te wszystkie ciążowe boleści ![]() Domim, Ryba dobrze, ze w czas reagujecie i ustawiacie Waszych panów do pionu, bo potem to już tylko gorzej U nas ok, trochę problemów z Anią i zazdrością, De wiem co czujesz, jak oka nie mozna ze starszaka spuścić, bo próby okazaywania miłości są mocno niebezpieczne. Pierwsze dni to nie odróżniałam dnia od nocy, bo Hania ssała cyca albo spała przy cycu dzień i noc, myslałm, że zejdę jak ktorejś nocy mąz przyszedł i coś do mnie mówił to słyszałam tylko, że gada, ale za nic nie umiałam zrozumieć co te słowa znaczą ![]() ![]() ![]() Buziole dla wszystkich dzieciaków, mamuś i dwupaków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Niby położna mi mówiła że mogę zjeść smażone normalnie ale chyba wole poczekać jak mała będzie większa
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem wściekła :/ z trudem zwlekłam się rano z łóżka, żeby zaliczyć te warsztaty a tu
![]() ![]() a wszystko mnie boli nadal jak chole.a, plecy, kość ogonowa a krocze to czuję jakby mi się miało rozerwać- czy to może być objaw tego, że np mała się obniża? |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
coralady, iloneczka, acelinka Ogromne gratulacje! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz, że momentami mi też...?! ![]() Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy ![]() Nie jest lekko. Jeśli wieczne wzruszenie, a jednocześnie napływające ze zmęczenia/stresu/bezsilności itp. łzy to baby blues, to u mnie jest on solidnie rozkręcony ![]() A to całe kp jest mega przereklamowane (pepper - czuję dokładnie to samo co Ty ![]() Od początku miałyśmy problemy. W szpitalu Mała w ogóle nie chciała łapać, więc karmiłyśmy się przez kapturki. Niestety z lewą piersią kompletnie sobie nie radziłyśmy, bo brodawka jest jakoś tak inaczej skierowana i w sumie karmiłyśmy z prawej. Efekt taki, że w prawej teraz mam nawał (choć dziś już lepiej). Generalnie jednak karmienie przez osłonki to jakaś masakra - nie dość, że trzeba to ciągle myć/wyparzać, z dzieckiem na ręku przyklejać, to odkleja się w trakcie, cieknie pod... Sajgon! No ale czego się nie robi... Aha, no i cały czas karmiłam na siedząco, w pozycji klasycznej. Jak przyszła położna i zobaczyła moje obrzęki kostek, to absolutnie nakazała wręcz karmienia na leżąco i ogólnie miałam więcej leżeć. Pokazała, jak przystawić. I co? I nie dość, że wyszło (w szpitalu za nic na leżąco nie chciała złapać), to złapała bez osłonki. Położna rach ciach przystawiła i dziecko wcina! ![]() No to mama dumna... Yhym, nie trwało to długo. Jak tylko ja przystawiam, to jest taka histeria, że nawet sobie nie wyobrażacie! Kończy się zazwyczaj założeniem osłonki (czasami złapie, ale ja już zdążę wyjść z siebie i stanąć obok). Dziś w nocy już nawet wróciłam do karmienia na siedząco, ale ![]() A najgorsze jest to, że jak tylko biorę Ninę na ręce, to już jest histeria, i w efekcie niemożliwość złapania tylko nas obie nakręca. I zanim złapie, to jest dobre 5-8 minut prężenia się i płaczu zarówno jej jak i mojego. Dziś w nocy już naprawdę powiedziałam, że albo będę ściągać, albo dostanie mm. Miałam dość. Aż w pewnym momencie tak stanowczo powiedziałam "Nina!", że mąż do mnie "Nie krzycz na nią"... I już totalnie wyrodną matką się poczułam. Mam ogromnego doła, nie wiem, co robię źle. Najgorsze, że jak położna ją podaje, to ta pięknie łapie, a zostaję sama i nie umiem sobie poradzić z własnym dzieckiem. Wasze też się tak denerwują i prężą? Co jeszcze... Jak ją odkładam do łóżeczka, to nie ma snu. Niby zasypia twardo przy cycku, a chwilę po odłożeniu jest mlaskanie i wrzask. Dostawię ją drugi raz i ewentualnie można myśleć o spaniu. Ale to spanie takie niespokojne bardzo... Nie wiem, może ja nie potrafię zająć się własnym dzieckiem ![]()
#2264 |
Wtajemniczenie
|
Hejka!Witamy się z Filipkiem po drugiej stronie brzuszka
![]() ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2266 |
Wtajemniczenie
|
Aaby dużo też od dziecka zależy, nieobwiniaj się o nic. ja z Anią nie dałam rady, teraz robię dokładnie to samo i tak samo i Hania cyca sobie. Jak masz jeszcze siły to walcz, a;le mając w pamięci że mm to nie krzywda dla dziecka ani jakiś brak milości. jak mój ginek na obchodzie powiedział do mamuśki co po cc za nic w swiecie nie chciała nic p/bólowego "macierzyństwo to nie męczeństwo"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tego krzyku Nina, ciekawe ile zajmie twojemu mężowi zanim na nią nakrzyczy, to nie on jest sfrustrowany tylko ty, wiec emocje biorsa góre i tyle, ie jestes wyrodna matką. u mnie była podobna sytuacja, z tym ze mala płakała w łóżeczku, nakarmiona przewinięta i spiąca, a ja już z bezsilności na nią tylko patrzyłam ,na co mój mój mąż później stwierdził ze się dzieckiem zajac nie umiem ,ale sam to nawet z łózka do niej nie wstał.
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Ale głupoty piszesz :bat:
Cytat:
Ja podziwiam te , ktore sie dały pokroic . Ja bym nie dała rady .. Dziewczyny uwazajcie na firme RETROBUT - maja duze banery na fb , nk, pudelku wiec łatwo na nich trafic I sie nadziac. Sprzedaja ORGINALNE Buty. Moja mama zamowila u nich 2.10 buty - wplacicla 300zl z groszem. Niby przesylka do 30dni roboczych , ale dzis trafiła na fb na pozew zbiorowy przeciwko nim , bo buty wysyłaja wyrywkowo - kiczowate podróbki, a 80% butow nie dostaje. Najlepsze jest to ze ich strona dalej funkcjonuje I ludzie sie dalej nabijaja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Ja jem ciągle to samo, z mięsa to kurczak głownie na parze albo gotowany. No i nie jem nic smażonego. Raz zjadłam mielone i raz naleśniki. tak to jakieś surówki, warzywa zupy..
zdj.1 ten kawałek PESELu zdj.2 Kacper przytulony do tetry ciekawe jak tam Wituś w domku ![]() zauważyłąm że dużo osób znów sie nie odzywa, a wątek troche przystopował, nie trzeba tak gonic po x stron dziennie. ![]()
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-03-19 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi czy ludzie są normalni?ktoś u mnie w klatce tak pierdzielnal w drzwi windy że sue wygiely w pół.a ponieważ są rozsuwane ti już nie pojedzie.awarię na pewno szybko nie usuna bo to droga winda a ja kuzwa ba 6 piętrze mieszkam i piotrka codziennie do szkoły odprowadzam.ja je..b
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny i chciałam powiedzieć, że baaaardzo się cieszę, że piszecie o swoich problemach z KP i innych bo dzięki temu nie będę się może tak zadręczać jak i mnie to spotka, dziękuję Wam, że tak wiele się mogę tu od Was nauczyć!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Abby spokojnie, u mnie mała też się na początku prężyła, wkurzała, płakała, krzyczała, bo musi trochę popracować żeby zaczęło lecieć do kapturka. Jeżeli Ci się wylewa z kapturka to spróbuj się odchylić do tyłu podczas karmienia żeby jej się nie lało do tej osłonki. I jeżeli bardzo krzyczy i płacze to ją spionizuj i spróbuj troszkę uspokoić, tak mi radziła babeczka od laktacji bo jak będzie krzyczała to nie złapie dobrze. A z tym spaniem jak odkładasz, daj jej troche czasu , musi złapać rytm, u nas też tak było na początku, odkładałam ją niby spała a za chwilę oczy jak pięć złotych i pobudka i półtorej godziny noszenia i lulania żeby zasnęła. Przepraszam za długi wywód- mam nadzieję że trochę pomogę ![]()
![]() |
#2274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sie nie przejada bo czesto zostawia w butelce 20ml ok. Aaby- skad ja to znam.. moje poczakitez tak wygladaly..a do dnia dzisiejszego mam problem z KP. przeraża mnie to ze mały nie chce ssać, a z butelk mojego mleka tez nie chce. Będzie dobrze!
![]() |
#2276 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Siostra opowiadała, że na obchodzie nie można mieć nawet tych majtek siatkowych, trzeba mieć sam wkład w dodatku nie możesz go zmienić kilka godzin przed obchodem, bo lekarze go oglądają ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak wcześnie przed porodem dziecko się obniża? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
jade do zusu. obym tam jakąs babke normalną spotkała.. bo do becikowego to jeszcze o składkach na ubezpieczenie potrzebuje.....
#2279 |
Zadomowienie
|
mnie się wydaje tak 3-4 tyg przed terminem porodu, u mnie właściwie by się zgodziło:P
#2280 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za Damianka zdròwko ![]() Cytat:
Ona spi 6. Cytat:
Przed spaniem karmię ja I je tak długo az sama pusci I automatycznie zasypia .zmieniam jej pieluszke I Przekładam ja do kosza I spi . Kolejna zmiana pieluchy I karmienie jak sie przebudzi. Mysle ze jakby byla bardzo glodna to by sama sie obudzila? W poniedzialek ja zwazymy I jesli przybiera to chyba zostaniemy przy takim systemie. Zobacze tez czy bedzie spala tak dlugo czy to tylko okazyjnie? I moze kupie takie pampersy na noc, bardziej chlonne? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.