Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV ! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-24, 21:35   #2251
kleo111
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !

Dziewczyny ściskam Was mocno Ja w tym roku straciłam dziadka. Niby to nie rodzic, a dziadek, ale też mi jest strasznie przykro, że Jego miejsce przy stole pozostanie puste, ponieważ mieszkałam z nim od urodzenia w jednym domu, więc nawiązała się pomiędzy nami silna więź Mam chociaż głęboką nadzieję, że tam gdzie jest, jest Mu lepiej...

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 21:49   #2252
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez kenya_ Pokaż wiadomość
Ja też w tym roku straciłam tatę, więc ściskam Cię mocno, bo wiem co czujesz.. Jednak trzeba mimo wszystko trzymać się z rodziną bo rodzinę mamy tylko jedną Mam nadzieję, że się szybko z siostrą pogodzicie i święta mimo wszystko będą ciepłe i spokojne, choć trudne..
Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
Dziękuję!

Czy się szybko pogodzimy - nie wiem, bo to już trwa dwa miesiące. Mimo wszystko mam nadzieję, że tak, bo chciałabym, zeby Święta były w miarę normalne, mimo że nie ma z nami taty.

Dziękuję i Ciebie również ściskam
Dziewczyny, szczerze Wam współczuję...
Dorot_qa, jeżeli mogę coś doradzić - spróbuj jakoś załagodzić sytuację z siostrą. Ja strasznie pokłóciłam się z moją siostrą ponad 10 lat (!) temu... Żadna z nas nie chciała odpuścić i doszło do tego, że mimo, iż zapomniałyśmy o co w ogóle poszło, nie odzywałyśmy się do siebie przez całe lata - jedyna wymiana zdań następowała podczas kolejnych kłótni. Do dziś nie wszystko między nami wróciło do normy

Ps. Melduję, że i u mnie pojawił się śnieg Co prawda z deszczem, ale to i tak zawsze coś

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ściskam Was mocno Ja w tym roku straciłam dziadka. Niby to nie rodzic, a dziadek, ale też mi jest strasznie przykro, że Jego miejsce przy stole pozostanie puste, ponieważ mieszkałam z nim od urodzenia w jednym domu, więc nawiązała się pomiędzy nami silna więź Mam chociaż głęboką nadzieję, że tam gdzie jest, jest Mu lepiej...
Rozumiem Twój ból - moi dziadkowie są dla mnie jak drudzy rodzice, nie wyobrażam sobie ich straty

Wymiana zapachowa
martyna_tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 22:00   #2253
dorot_qa
Zakorzenienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43868294]dorot_qa, jeszcze dużo czasu do świąt, emocje opadną i będzie lepiej. Ja z moim tatą STRASZNIE, ale to strasznie pokłóciłam się dzień przed Wigilią. Już myślałam, że nie spędzę świąt w domu, moja mama w płacz itp., żadne z nas nie chciało się pogodzić, a ostatecznie wyszło tak, że pogodziliśmy się przy łamaniu opłatkiem.[/QUOTE]

Jeszcze po drodze mam urodziny, zaprosze siostrę, ciekawe, czy przyjdzie...

Cytat:
Ja babcię (mamę mojego taty) straciłam 4 lata temu. Też co roku była u nas na Wigilii. W tym roku te dwa puste miejsca będą zajęte przez moje dwie małe siostrzenice. Szkoda, że babcia nie zdążyła ich poznać

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szczerze Wam współczuję...
Dorot_qa, jeżeli mogę coś doradzić - spróbuj jakoś załagodzić sytuację z siostrą. Ja strasznie pokłóciłam się z moją siostrą ponad 10 lat (!) temu... Żadna z nas nie chciała odpuścić i doszło do tego, że mimo, iż zapomniałyśmy o co w ogóle poszło, nie odzywałyśmy się do siebie przez całe lata - jedyna wymiana zdań następowała podczas kolejnych kłótni. Do dziś nie wszystko między nami wróciło do normy
My pokłóciłyśmy się przez sprawę związaną pośrednio z tatą. U nas to jest tak, że jak np siostra przyjdzie do mamy (ja mieszkam jeszcze z mamą, ona nie) to mówimy 'cześć' i tyle. Nie rozmawiałyśmy na ten temat od kłotni 2 miesiące temu. Druga siostra próbuje nas pogodzić, ale nie wiem co z tego wyniknie.

Najbardziej wkurza mnie to, że ja nie potrafię spokojnie podejść do takich rzeczy i jak dojdzie do jakiejś rozmowy na poważny / problematyczny temat, to ja często ze złości, bezsilności albo jeszcze innych po prostu beczę... nie umiem tego powstrzymac i normalnie porozmawiać, bez emocji

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 22:19   #2254
bella719
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martyneczkaa3 Pokaż wiadomość
serio? nie zauwazyzłam
Być może nie w każdej części miasta
bella719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 22:37   #2255
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
Najbardziej wkurza mnie to, że ja nie potrafię spokojnie podejść do takich rzeczy i jak dojdzie do jakiejś rozmowy na poważny / problematyczny temat, to ja często ze złości, bezsilności albo jeszcze innych po prostu beczę... nie umiem tego powstrzymac i normalnie porozmawiać, bez emocji
Wiesz, czasami lepiej jest dać upust emocjom Jeżeli musisz - rozpłacz się, rozładuj napięcie, ale później weź kilka głębokich wdechów i spróbuj jeszcze raz, na spokojnie

Brałam prysznic, wychodzę z łazienki, a mężu woła mnie do okna... Patrzę, a tam białe dachy Teraz pada już sam śnieg Temperatura spadła do 0 i od razu poczułam, że idą święta Aha - wyleciałam na balkon na bosaka, zaraz po prysznicu Nic, tylko czekać aż zacznę się smarkać

Wymiana zapachowa
Stary 2013-11-24, 22:55   #2256
kleo111
Zakorzenienie

Hehe martyna_tina widzę, ze zaraziłaś męża miłością do świąt u mnie też pada

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 23:00   #2257
Asik_
Zakorzenienie

U mnie ma być jutro śnieg!

Za tydzień grudzień

: sbanan:
Dobrze że w tym wątku znajdujemy wsparcie dla naszego wariactwa świątecznego już w listopadzie
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 23:02   #2258
aamajka
Zadomowienie

Aż wyszłam sprawdzić na balkon, ale u mnie na razie śniegu niet.

Dorot_qa, warto załagodzić sprawę, bo widzę, że Cię to męczy. Może pośrednictwo siostry będzie skuteczne.
aamajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 23:43   #2259
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aamajka Pokaż wiadomość
Aż wyszłam sprawdzić na balkon, ale u mnie na razie śniegu niet.

Dorot_qa, warto załagodzić sprawę, bo widzę, że Cię to męczy. Może pośrednictwo siostry będzie skuteczne.
U mnie też nic

Chyba muszę coś z tym zrobić... dzięki za wszystkie rady o ciepłe słowa!

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 00:00   #2260
allmode
Wtajemniczenie

Aż wyjrzałam przez okno - śniegu nie ma, tylko leje. Już od kilku godzin. I jest bardzo zimno.

Ja już 6 raz usiądę do wigilii bez taty. Jest ciężko. Pierwszy raz byłam dzielna, ale już w drugą wigilię posypałam się zupełnie i przeryczałam całe święta. Widok pustego miejsca boli.
Trzymajcie się dziewczynki

Kleo - fajna kiecka Ja się chyba ubiorę w śliwkową - nowa, nie miałam jeszcze okazji jej nosić, będzie jak znalazł.
Muszę sobie kupić jakieś spodnie bardziej wyjściowe - moja jedyne czarne wysłużyły się już.

Wysmarowałam się masełkiem piernikowym Perfecty - fajne, gęste, treściwe. Pachnę jak ciasteczko
allmode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 03:15   #2261
Hemikryptofit
Raczkowanie

Cytat:
Pamiętam jak kiedyś kupiłam mu takie kiełbasy na sznurku i bawił się nimi dopóki nie poodgryzał wszystkich wystających nosów i oczu
Mój to samo, nie lubi jak ofiara na niego patrzy

U mnie niestety deszcz nie śnieg :/
Hemikryptofit jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 04:35   #2262
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
U mnie pierwszy śnieg
Daj fotki

---------- Dopisano o 05:14 ---------- Poprzedni post napisano o 05:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytruskowa6 Pokaż wiadomość
Ale tak wolno pada? Nic nie piłaś? Zazdroszczę!

Mogłam wczoraj o to brata zapytać, jak wyjeżdżał do Wrocka. Przysłał smsa : śnieg pada...

---------- Dopisano o 05:21 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ----------

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Gdańsk w załączniku Nieśmiało proszę o przyjęcie, TŻ puka się w głowę od listopada
Fajnie...

Oj, to przy nas by się zapukał, bo parę dziewczyn ciągnie temat od poprzednich świąt- przez cały rok

---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

U mnie wieczorem był chyba śnieg z deszczem. Dzisiaj rano jak wyszłam z psami to były takie białe, niezidentyfikowane kulki na podwórku- kałuże zamarznięte i wieje zimny wiatr .
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 06:04   #2263
martyna_tina
Bang Bang Bang

Cytat:
Hehe martyna_tina widzę, ze zaraziłaś męża miłością do świąt u mnie też pada
Nie do końca On lubi święta, ale nie świruje na ich punkcie przez cały rok, nie zachwyca się ozdóbkami, choinkami, śniegiem itd. - ot, lubi i tyle Ale zawołał mnie do okna, bo wie, że jego żona to świąteczno-śniegowa maniaczka

Cytat:
Napisane przez Asik_ Pokaż wiadomość
U mnie ma być jutro śnieg!

Za tydzień grudzień

: sbanan:
Dobrze że w tym wątku znajdujemy wsparcie dla naszego wariactwa świątecznego już w listopadzie
Ja mam świątecznego kręćka przez cały rok W zeszłym roku pluskaliśmy się z mężem w basenie, żar lał się z nieba, a ja śpiewałam kolędy i planowałam świąteczne zakupy
Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość

Oj, to przy nas by się zapukał (...)
...

U mnie śnieg przestał padać w nocy, ale odrobina wciąż leży na dachach czy samochodach Powietrze jest zupełnie inne niż jeszcze kilka dni temu - takie mroźnie, zimowe, śnieżne

Wymiana zapachowa
Stary 2013-11-25, 06:16   #2264
olanna
Zakorzenienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43868294]dorot_qa, jeszcze dużo czasu do świąt, emocje opadną i będzie lepiej. Ja z moim tatą STRASZNIE, ale to strasznie pokłóciłam się dzień przed Wigilią. Już myślałam, że nie spędzę świąt w domu, moja mama w płacz itp., żadne z nas nie chciało się pogodzić, a ostatecznie wyszło tak, że pogodziliśmy się przy łamaniu opłatkiem.[/QUOTE]

Ja miałam podobną sytuację z mamą dwa lata temu. To był koszmar, obie chyba czułyśmy się paskudnie. Ostatecznie wszystko się skończyło dobrze, bo Święta to taki czas, kiedy po prostu nie da się na siebie nawzajem długo gniewać...

Cytat:
Ja w zeszłym roku na początku listopada przeżywałam śmierć dziadka. Co prawda nie mieszkaliśmy razem, ale dziadek często nas odwiedzał i ogromnie nam pomagał. Bez niego już nie jest tak samo, a tamte Święta też nie były takie radosne jak zwykle.

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Wysmarowałam się masełkiem piernikowym Perfecty - fajne, gęste, treściwe. Pachnę jak ciasteczko
Tylko uważaj, żeby Cię ktoś nie zjadł.

Dziewczyny, melduję, że u mnie (Śląskie) też już śnieg! Obudziłam się, wyjrzałam przez okno i jest warstwa białego puchu na trawie, drzewach i dachach.

olanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 06:19   #2265
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olanna Pokaż wiadomość
Ja miałam podobną sytuację z mamą dwa lata temu. To był koszmar, obie chyba czułyśmy się paskudnie. Ostatecznie wszystko się skończyło dobrze, bo Święta to taki czas, kiedy po prostu nie da się na siebie nawzajem długo gniewać...

Ja w zeszłym roku na początku listopada przeżywałam śmierć dziadka. Co prawda nie mieszkaliśmy razem, ale dziadek często nas odwiedzał i ogromnie nam pomagał. Bez niego już nie jest tak samo, a tamte Święta też nie były takie radosne jak zwykle.

Tylko uważaj, żeby Cię ktoś nie zjadł.

Dziewczyny, melduję, że u mnie (Śląskie) też już śnieg! Obudziłam się, wyjrzałam przez okno i jest warstwa białego puchu na trawie, drzewach i dachach.
zazdroszcze
Mazowieckie deszczewe, może i do Nas przyjdzie odrobinka jeszcze dziś białego puchu

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
stokrotenka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 06:55   #2266
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martyna_tina Pokaż wiadomość
U mnie jest tak samo Ubieram się ładnie, odświętniej niż na co dzień, ale jednocześnie wygodnie Nie ma też u nas jakichś sztywnych zasad odnośnie wigilijnego stroju, nikt na siłę nie wbija się w sukienkę czy garnitur. Oczywiście - nikt nie siedzi w dresie Mój maż np. jednego roku miał ochotę założyć jeansy i koszulę, innego - full elegancja, garniak, krawat i te sprawy
U mnie w rodzinie ubieramy się na luzaka, ale już u męża pełny wypas. Mąż gajerek zakłada, koszulę i krawat. Teść też odwalony, wszystkie kobiety w koszulach, więc muszę się dostosować

Zapowiadali u nas śnieg i nie ma Tylko lekki śnieg z deszczem pada. A rano wstałam pełna nadziei, od razu do okna podbiegłam, a tam szaro buro i mokro Ależ Wam zazdroszczę, że u Was już pada.

Widzieliście reklamę świąteczną coca coli na ten rok? https://www.youtube.com/watch?featur...&v=vP2i2wZHy9Y Mi się nawet podoba
sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 06:56   #2267
wikajaga
Zadomowienie

U mnie też biało.3 st. poniżej zera.
Mam ogromną opryszczkę, wyglądam jak Angelina J.

Odliczam do kolejnych świąt BN..
wikajaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 07:01   #2268
allmode
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wikajaga Pokaż wiadomość
U mnie też biało.3 st. poniżej zera.
Mam ogromną opryszczkę, wyglądam jak Angelina J.
Biedna.... brałaś kiedyś Heviran? Jeśli nie, to polecam iść do lekarza. Mnie po dwóch - trzech kuracjach to świństwo wyłazi sporadycznie, jest malutkie i właściwie tego samego dnia, co wychodzi, jest już wieczorem małym strupkiem.

U mnie słoneczko świeci, wreszcie po 5 dniach egipskich ciemności niemal. Zrobię zdjęcia kartek i Wam pokażę wreszcie.
A masełko pachnie na skórze jeszcze wyczuwalnie cały grudzień będę pachnieć piernikami
allmode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 07:04   #2269
sugarfreeee
Zakorzenienie

A ja mam piękną niespodziankę - wstaję rano, coś mnie tknęło...wyglądam za okno! A tam śnieg! Normalnie leży taka warstwa mniej więcej 3-5cm!

28 dni do Świąt!!!

sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 07:11   #2270
wikajaga
Zadomowienie

Na razie smaruję maścią.Ja tak mam zawsze jak się przeziębię albo jestem zmęczona.
Mamusiu, 28 dni?? Alez ten czas leci,siedzę tu calutki rok i nawet nie myślałam ze tak szybko będą następne święta. Druga partia ciasta na pierniki siedzi w lodówce,na biurku stoi świąteczny domek z waniliową świeczką.. W radiu słyszałyście już jakieś piosenki świąteczne? Coś nawalili w tym roku..

Stary 2013-11-25, 07:13   #2271
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie smaruję maścią.Ja tak mam zawsze jak się przeziębię albo jestem zmęczona.
Mamusiu, 28 dni?? Alez ten czas leci,siedzę tu calutki rok i nawet nie myślałam ze tak szybko będą następne święta. Druga partia ciasta na pierniki siedzi w lodówce,na biurku stoi świąteczny domek z waniliową świeczką.. W radiu słyszałyście już jakieś piosenki świąteczne? Coś nawalili w tym roku..
Chyba też wezmę się jakoś niedługo za te pierniczki

w radiu jest bardziej nastrojowo ale chyba słysze to co lubię i chcę

"Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."
Paulo Coelho
Stary 2013-11-25, 07:15   #2272
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sherlook Pokaż wiadomość
Widzieliście reklamę świąteczną coca coli na ten rok? https://www.youtube.com/watch?featur...&v=vP2i2wZHy9Y Mi się nawet podoba
Ja wcześniej nie widziałam, ale całkiem mi się podoba.

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
28 dni do Świąt!!!

Stary 2013-11-25, 07:16   #2273
wikajaga
Zadomowienie

Jakiej stacji słuchasz??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 07:16   #2274
enzunio
BAN stały

U nas też staramy się wyglądać odswietnie, sukienki, faceci koszule itp, w końcu cały rok się na to czeka
W tym roku Wigilia u moich rodziców, a w przyszłym, pierwsza małżeńska wypada u teściów;( a w tym roku pierwszy raz pracuję w Wigilię, z premedytacją nie wzięłam urlopu, liczę, że będziemy pracować krócej

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 07:17   #2275
olanna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja słyszałam troszkę w tle audycji radiowej Jedynki, bo wystartowali już z coroczną akcją "Choinki Jedynki" i siłą rzeczy coś tam się już przewinęło. Myślę, że od grudnia wystartują ze świąteczną playlistą.

Stary 2013-11-25, 07:21   #2276
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Jakiej stacji słuchasz??

RMF FM
Cytat:
U nas też staramy się wyglądać odswietnie, sukienki, faceci koszule itp, w końcu cały rok się na to czeka
W tym roku Wigilia u moich rodziców, a w przyszłym, pierwsza małżeńska wypada u teściów;( a w tym roku pierwszy raz pracuję w Wigilię, z premedytacją nie wzięłam urlopu, liczę, że będziemy pracować krócej

Wysłane z telefonu
myślałam że padnę chyba nie będzie aż tak źle

My spędzamy osobno wigilię, pewnie w święta pojadę do TŻ a jeden dzień spędzę na wyjeździe do chrześnicy i chyba będę musiała coś jeszcze zaplanować bo jakoś nie widzi mi się ta wizyta..

Paulo Coelho
Stary 2013-11-25, 07:22   #2277
wikajaga
Zadomowienie

No ja mam taką nadzieję bo jak po raz 10 w ciągu dnia słyszę Ciszę to dostaję białej gorączki. Ale wydaje mi się że w tamtym roku o tej porze już grali sporadycznie Last..

Stary 2013-11-25, 07:26   #2278
stokrotenka18
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz. IV !

Cytat:
No ja mam taką nadzieję bo jak po raz 10 w ciągu dnia słyszę Ciszę to dostaję białej gorączki. Ale wydaje mi się że w tamtym roku o tej porze już grali sporadycznie Last..
nie wspominaj bo bardzo wyczekuję tej piosenki
czekam aż TŻ mi przywiezie laptopa i będę słuchać piosenek świątecznych bo na radio narazie nie można liczyć

Paulo Coelho
Stary 2013-11-25, 07:30   #2279
enzunio
BAN stały

Nie lubimy się z przyszłym teściem a mi szkoda zostawiać rodziców i dziadków samych... No ale nie mogę być egoistka , tz też chciałby spędzić święta u rodziców A tu i tu się nie da bo odległość 300 km... Szkoda ze nasze mieszkanie takie małe:/

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 07:36   #2280
stokrotenka18
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubimy się z przyszłym teściem a mi szkoda zostawiać rodziców i dziadków samych... No ale nie mogę być egoistka , tz też chciałby spędzić święta u rodziców A tu i tu się nie da bo odległość 300 km... Szkoda ze nasze mieszkanie takie małe:/

Wysłane z telefonu
ahh no rozumiem..jakoś dacie radę.. szkod aże nie możecie u siebie zrobić bo to jakieś rozwiązanie byłoby zawsze. Jednak wigilia w towarzystwie najbliższych to rodzinna i o wiele sympatyczniejsza i ceplejsza wigilia.. ale może do tego czasu się coś zmieni, więc nie ma co sie martwić na zapas

Paulo Coelho
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości