Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-11, 18:34   #2251
Olaola
Zadomowienie

Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
No i wpadlam...
Zakochalam sie w Lushu. Bylam ostatnio w ich sklepie, pogadalam z konsultantka i sprobowalam SuperBland, ktory strasznie mi sie spodobal, lubie takie mazidla. Ogromny plus to to, ze nie wysusza mi skory i po aplikacji moja skora jest mieciutka jak kaczuszka
Ciekawa jestem jeszcze Ocean Salt i Mask Of Magnaminty albo innej maseczki oczyszczajacej ale tym razem nie moglam sie zdecydowac na ktorakolwiek...Cosmetic Warrior mialo fajny opis ale ten zapach zabija...
Hmm..no nie wiem, nie wiem...
Ultrabland, kochana, Ultrabland . Ja też go bardzo lubię - w ogóle to pamiętam, że chyba Ci zachwalałam tę firmę kiedyś? W każdym razie na pewno komuś tu o niej pisałam, cieszę się, że Tobie się spodobała
KONIECZNIE wypróbuj Mask Of Magnaminty! Ja przez ostatnie pół roku używałam oczyszczającej Botanics, ale ostatnio strasznie mi się zatęskniło za MoM... planuję wybrać się do Lusha jeszcze w tym tygodniu i sobie kupić duże opakowanie . Sea Salt dla mnie był trochę za ostry do buzi, ale wezmę próbkę przy najbliższej okazji, bo troszkę mi się cera zmieniła - a nuż teraz mi spasuje. Luuubię Lush!

EDIT: Aha, tonik Tea Tree water też jest rewelacyjny i również mam zamiar kupić go przy najbliższej okazji, po długim używaniu toniku Simple...

Zmijko, używałam wielu płatków i te są moimi ulubionymi (też nie cierpię, jak się płatki rozdwajają, więc mogę solennie zapewnić, że te nigdy tego nie robią) http://www.boots.com/shop/product_en...=000&imageid=1
Olaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-11, 19:22   #2252
olka_222
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

jako że nie sprawdziła się u mnie maseczka glinka botanicsa zobaczę co mają w tym lush'u. Zachęcająco wyglądają wszystkie te naturalne składniki wymienione na stronie.
Chyba siostrze też coś sprawię z ich kosmetykó, jakiś tonik i krem oraz do kąpieli bąbelki
Stary 2008-03-12, 07:20   #2253
karoleena
Rozeznanie

podczas ostatniej wyprawy do Bootsa przyjrzalam sie wyrazniej stanowisku Botanic , kupilam sobie serum wygladzajace do twarzy i pianke do oczyszczania cery (bez SLS). do kazdego zaukpionego produktu z pielegnacji mamy za friko nawilzane chusteczki do demakijazu (pelnowymiarowe opakowanie).Jestem bardzo zadowolona z tych mazidel, bo nie napinaja skory, maja rewelacyjny zapach (troche jakby morski), a po serum buzka jest taaka gladziutka i zmarszczka na czole rozprostowana mysle ze to nie ostatnie produkty tej firmy, jakie u mnie zagoszcza (maseczke ta zielona juz mam, fakt, ta akurat smierdzi bagnem ze az mnie cofa, ale wybaczam bo zwęża pory)...
ps. teraz akurat jestem na piewszym po pol roku urlopie w Polsce, wiec z jęzorem na wierzchu latam po naszych drogeriach
karoleena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-12, 08:47   #2254
Olaola
Zadomowienie

karoleena, te chusteczki są całkiem przyjemne, kupuję je na zmianę z chusteczkami oczyszczającymi Simple. Nie do codziennego demakijażu - wtedy używam mleczek i toników - ale na dni lub wieczory, kiedy jestem tak zmęczona, że naprawdę nie mogę się zmusić do sięgania po te wszystkie mazidła i płatki... Poza tym są świetne na spędzanie nocy poza domem, podróże itd.

Pochwal się, jak zrobisz "polskie" zakupy . Ja jadę do Bielska za tydzień i przygotowuję już listę
Stary 2008-03-12, 09:29   #2255
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Ja w Polsce kupiłam sobie tonik i płyn do demakijażu oczu Lirene. Tonik jest w miarę ok ale ten płyn...
Zadowolona jestem z serii Eveline 3D spa! - kupiłam sobie krem ujędrniający do piersi i żel modelujący do brzuszka i pupy

Poza tym nic więcej, bo w tych naszych polskich drogeriach nic ciekawego nie ma
Stary 2008-03-12, 12:59   #2256
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
Zadowolona jestem z serii Eveline 3D spa! - kupiłam sobie krem ujędrniający do piersi i żel modelujący do brzuszka i pupy
I jak się sprawuje ten krem ujędrniający do piersi? Widać jakieś efekty? Jak często trzeba go stosować?
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-12, 13:06   #2257
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
Napisane przez Lovely_Girl Pokaż wiadomość
J
Nie wiem dokladnie jak dzialajá punkty itd bo nigdy nie uzywalam W sumie zadko kupuje w Bootsie-jakos mi nie po drodze
Ja też dość rzadko tam kupuję, ale kartę mam. Zebrało mi się może z 5 funtów na niej. Zamówiłam ją poprzez formularz na stronce Bootsa. Przyszła po ok. 1,5 tygodnia.
Mam też Nectar Card, którą można używać m.in. w Debenhams.
Stary 2008-03-13, 17:48   #2258
CzarnyElf
Zakorzenienie

Ja ostanio z Boot's lubie chusteczki do demakijazu(te w czerwonym opakowaniu ).Bardzo fajne na leniwe dni albo na podroz-nie zauwazylam zeby podraznialy albo wysuszaly.

Widze ze dyskutujecie o Lushu.Ja ostanio mialam henne z tej firmy-farbowalam nia wlosy-jedna kostka starczy mi na 3 razy-oplaca sie-efekt jest naturalny-wyszedl mi braz bez pomaranczowych refleksow.

Widze ze rozmawiacie o Ultrabland-ja sie juz od dluzszego czasu nad nim zastanawiam-wczoraj chcialam kliknac go-patrze a tu cena wzrosla do $30.Takze sie wstrzymam bo by mi wyszlo $40 z przesylka(a moze sie u mnie nie sprawdzic)
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-13, 17:50   #2259
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoleena Pokaż wiadomość
podczas ostatniej wyprawy do Bootsa przyjrzalam sie wyrazniej stanowisku Botanic , kupilam sobie serum wygladzajace do twarzy i pianke do oczyszczania cery (bez SLS). do kazdego zaukpionego produktu z pielegnacji mamy za friko nawilzane chusteczki do demakijazu (pelnowymiarowe opakowanie).Jestem bardzo zadowolona z tych mazidel, bo nie napinaja skory, maja rewelacyjny zapach (troche jakby morski), a po serum buzka jest taaka gladziutka i zmarszczka na czole rozprostowana mysle ze to nie ostatnie produkty tej firmy, jakie u mnie zagoszcza (maseczke ta zielona juz mam, fakt, ta akurat smierdzi bagnem ze az mnie cofa, ale wybaczam bo zwęża pory)...
ps. teraz akurat jestem na piewszym po pol roku urlopie w Polsce, wiec z jęzorem na wierzchu latam po naszych drogeriach
A ktore dokladnie serum masz?
Stary 2008-03-14, 13:33   #2260
witchwq
Zakorzenienie

http://www.colourcollections.co.uk/colour-collections/

" Discover your Colour Collections palette and you could be one of 50 lucky winners to receive 4 lipsticks designed to perfectly complement your skin.

New Max Factor Colour Collections features three colour palettes for fair, medium and dark skin tones. So now you can pick new shades of lipsticks for that all-important interview or date and be confident that they’ll complement your skin tone."

Wlasnie dostalam to mailem... wypelnilam... moze wygram?
Stary 2008-03-14, 14:14   #2261
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper
Re: Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Napisane przez Olaola Pokaż wiadomość
Ultrabland, kochana, Ultrabland . Ja też go bardzo lubię - w ogóle to pamiętam, że chyba Ci zachwalałam tę firmę kiedyś? W każdym razie na pewno komuś tu o niej pisałam, cieszę się, że Tobie się spodobała
KONIECZNIE wypróbuj Mask Of Magnaminty! Ja przez ostatnie pół roku używałam oczyszczającej Botanics, ale ostatnio strasznie mi się zatęskniło za MoM... planuję wybrać się do Lusha jeszcze w tym tygodniu i sobie kupić duże opakowanie . Sea Salt dla mnie był trochę za ostry do buzi, ale wezmę próbkę przy najbliższej okazji, bo troszkę mi się cera zmieniła - a nuż teraz mi spasuje. Luuubię Lush!

EDIT: Aha, tonik Tea Tree water też jest rewelacyjny i również mam zamiar kupić go przy najbliższej okazji, po długim używaniu toniku Simple...

Zmijko, używałam wielu płatków i te są moimi ulubionymi (też nie cierpię, jak się płatki rozdwajają, więc mogę solennie zapewnić, że te nigdy tego nie robią) http://www.boots.com/shop/product_en...=000&imageid=1
hehe, Ty chyba wszystkim zachwalalas juz Lusha
Chialabym jednak wczesniej sprawdzic, czy Ultra Bland nie bedzie zapychal mnie na dluzszy czas. Powoli konczy mi sie woda micelarna i musze znalezc jakis delikatny, niewysuszajacy zamiennik. Ultra Bland jest delikatny, ale jednak ma te parabeny. No i martwie sie czy ten olej arachidiowy mnie nie zapcha czasem... Moze powinnam poprosic o jeszcze jedna probke? Bo jak bede kupowac to juuz na pewno duze opakowanie. Nie wiecie moze czy dziewczyny na Biochemii zagladaly juz do jego skladu?

Jutro sobota wiec czas na zakupy W Bootsie fajne promocje: moj ukochany Masterpiece MAx 1/3 taniej, za zakup produktow do wlosow jest 200 pktow gratis no i bardzo kusi mnie serum Botanics. Swego czasu testowalam to na dzien i naprawde fajnie sie spisywal, ale ejstem bardzo ciekawa tego nocnego http://www.boots.com/shop/product_de...0&slmRefer=000 i dla wrazliwej skory http://www.boots.com/shop/product_de...0&slmRefer=000, ktos juz moze probowal??
dziwne, ale nigdy nie widzialam tez tej maseczki: http://www.boots.com/shop/product_de...0&slmRefer=000
Ktos ja testowal?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-14, 15:42   #2262
Olaola
Zadomowienie

Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
hehe, Ty chyba wszystkim zachwalalas juz Lusha
Chialabym jednak wczesniej sprawdzic, czy Ultra Bland nie bedzie zapychal mnie na dluzszy czas. Powoli konczy mi sie woda micelarna i musze znalezc jakis delikatny, niewysuszajacy zamiennik. Ultra Bland jest delikatny, ale jednak ma te parabeny. No i martwie sie czy ten olej arachidiowy mnie nie zapcha czasem... Moze powinnam poprosic o jeszcze jedna probke? Bo jak bede kupowac to juuz na pewno duze opakowanie. Nie wiecie moze czy dziewczyny na Biochemii zagladaly juz do jego skladu?
Racja, ja zawsze Lusha zachwalam, przy każdej okazji . Co do Ultrablandu i zapychania, ja mam mieszaną cerę i nie zapychał mnie, ALE zawsze zmywałam go tonikiem Tea Tree Water. Ścieranie mokrym wacikiem, gąbeczką, ręcznikiem itd. jakoś mnie nie przekonywało. Przy stosowaniu razem z tonikiem cera była czyściutka, miękka i delikatna.
Analizy składu nie widziałam.

Jeśli jednak szukasz jakiegoś bardziej pewnego zamiennika wody micelarnej, to obejrzyj produkty Simple - mają świetny płyn do zmywania makijażu oczu, mleczko i tonik. Płynu na co dzień nie stosuję, wystarczy mi mleczko i tonik, ale kilkukrotnie użyłam go u koleżanki i jest świetny . Nie wysusza, zmywa wszystko, jest bardzo delikatny. I niedrogi
Stary 2008-03-14, 18:24   #2263
zwierzun
Rozeznanie

Cytat:
dziwne, ale nigdy nie widzialam tez tej maseczki: http://www.boots.com/shop/product_de...0&slmRefer=000
Ktos ja testowal?
hej Bee!

uzywam tej maseczki od trzech miesiecy, bardzo sobie ja chwale. Jest delikatna, zreszta biale glinki sa b. dobre do cer wrazliwych, naczynkowych. Delikatnie sciaga twarz ale naprawde delikatnie, swietnie oczyszcza, mnie nie podraznia, wrecz przeciwnie, po uzyciu mam gladka ujednolicona cere. Jak przetrzymam ja dluzej niz przepisowe 10 min. to nic sie nie dzieje zlego.
Mam cere mieszana ale sklonna do pekajacych naczynek i jestem na tak.

Na pewno jeszcze ja kiedys kupie ale nastepna bedzie ta druga glinkowa tak polecana przez dziewczyny bo chce porownac ktora lepsza.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33723698

zwierzun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-14, 19:22   #2264
karoleena
Rozeznanie

CzarnyElfie, mam to serum:
http://www.boots.com/shop/product_en...=000&imageid=1

polecam
Stary 2008-03-14, 19:26   #2265
anastazjaa
Zadomowienie

Dziewczyny,a czy w UK dostepne sa perfumy, takie jak mam w podpisie?
Stary 2008-03-14, 19:51   #2266
karoleena
Rozeznanie

X-POSE Stardust, Christina Aquilera...chyba widzialam w Boots ta buteleczke odziana w kabaretki, ale 100% pewnosci nie mam ze to te same....
Stary 2008-03-14, 20:50   #2267
anastazjaa
Zadomowienie

Tak tak tak
ALE CZARNE MUSZA BYĆ. Juz szukam zdjęcia!!!

Teraz weszły nowe perfumy christiny, takie jak tu:
http://www.allegro.pl/item322455854_...edp_50_ml.html
ALE NIE O TO CHODZI.

Szukam takich jak w załączniku. Najchetniej kilka butelek.
Taniutkie są w Polsce płaciła za nie od 35 PLN do 75- w rossmanie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg xzzz.jpg (5,5 KB, 15 załadowań)
Stary 2008-03-15, 12:09   #2268
witchwq
Zakorzenienie

Dziewczyny znacie jakis dobry, lagodny peeling enzymatyczny do kupienia w Bootsie? Przegladam te scruby online i zglupialam A potrzebuje cos delikatnego, na podrazniona skore. No i zeby bylo w miare tanie
Z gory dzieki za pomoc
Stary 2008-03-15, 15:30   #2269
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lovely_Girl Pokaż wiadomość
Ja latam ze stansted. Sklepy jakie tam sa znajdziesz na stronie lotniska. Tak samo powinno byz z Gatwick...
Nie wiem dokladnie co Cie interesuje..czy ten Clinique?
Mieli chyba wszystkie kremy bo bylo tego sporo. Ja kupilam sobie all about eyes za 17 F a normalnie chyba 20 kosztuje. Kolorowke chyba tez mieli ale nie jestem pewna bo bylam zauroczona kremem
A jak z kolorówką na Stansted Mają wybór czy niekoniecznie?

Bo jednak mój kwietniowy wyjazd nie wypalił, ale za to wybieram się w czerwcu i właśnie się zorientowałam, że o połowę taniej mnie wyjdzie Ryanir i Stansted niż EasyJet i Gatwick. Tylko jeszcze czekam na potwierdzenie siostry, że Stansted jej pasuje, bo wiem, że któreś lotnisko nie wchodziło w grę, bo jest za daleko, tylko nie wiem które. Wiem, że Gatwick było najlepsze pod względem położenia.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-15, 16:57   #2270
Olaola
Zadomowienie

MagJa, Stansted ma całkiem niezły wybór kolorówki, na pewno lepszy niż Luton. Jest MAC, L'Occitane, Clinique, Estee Lauder, Dior, Chanel itd. Stoiska nie są ogromne i na pewno nie będzie pełnego wyboru, ale przyjemnie się tam kupuje. Kosmetyki MAC są średnio 3-4 funty tańsze niż w sklepie.
Stary 2008-03-15, 21:13   #2271
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość

Widze ze dyskutujecie o Lushu.Ja ostanio mialam henne z tej firmy-farbowalam nia wlosy-jedna kostka starczy mi na 3 razy-oplaca sie-efekt jest naturalny-wyszedl mi braz bez pomaranczowych refleksow.
Elfiku a coś więcej możesz o tej hennie powiedzieć? Czy farbowałaś przed jej użyciem włosy normalną farbą, albo po użyciu henny?

Kupiłam dzisiaj dwie maseczki do twarzy firmy LUSH i ... jestem zakochana. Podoba mi się to że są naprawdę zrobione z naturalnych składników, nie pachną chemikaliami. Na jednej z nich pisało że jest lekko rozgrzewająca i faktycznie była, migdały w niej zawarte były jednocześnie lekkim pilingiem i co najważniejsze TZ jej użył i WĄGRY MU ZNIKŁY Z NOSA PRAWIE CAŁKOWICIE!!! Nie wiem czy to jakiś zbieg okoliczności czy co, ale... chyba będę stałym bywalcem lush'a I zamienię te chemiczne badziewia od których mi skóra schnie, pryszcze wyskakują i parę innych rzeczy.

Chciałabym kupić sobie krem do buzi ale obawiam się że one są kategorycznie za ciężkie do tłustej cery. Co wy na to?
Stary 2008-03-15, 21:47   #2272
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Stoiska na Gatwick też nie są złe, jest Chanel, Lancome, Dior, Clinique,MAC osobny sklep Clarinsa. I masa mniejszych stoisk. Nie zdążyłam wszystkich obejść.
Co do płatków, to nie wiem co mnie podkusiło (chyba cena), że kupiłam jakieś tanie płatki kosmetyczne w Poundlandzie i takiego chłamu jeszcze nie widziałam. Cienkie, rwą się strasznie...Muszę używać po 2 jednocześnie.
Stary 2008-03-16, 01:28   #2273
monikao
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
Elfiku a coś więcej możesz o tej hennie powiedzieć? Czy farbowałaś przed jej użyciem włosy normalną farbą, albo po użyciu henny?

Kupiłam dzisiaj dwie maseczki do twarzy firmy LUSH i ... jestem zakochana. Podoba mi się to że są naprawdę zrobione z naturalnych składników, nie pachną chemikaliami. Na jednej z nich pisało że jest lekko rozgrzewająca i faktycznie była, migdały w niej zawarte były jednocześnie lekkim pilingiem i co najważniejsze TZ jej użył i WĄGRY MU ZNIKŁY Z NOSA PRAWIE CAŁKOWICIE!!! Nie wiem czy to jakiś zbieg okoliczności czy co, ale... chyba będę stałym bywalcem lush'a I zamienię te chemiczne badziewia od których mi skóra schnie, pryszcze wyskakują i parę innych rzeczy.

Chciałabym kupić sobie krem do buzi ale obawiam się że one są kategorycznie za ciężkie do tłustej cery. Co wy na to?
Prosze podaj nazwy. Chcialabym zmniejszyc swoje pory i probowalam juz prawie wszystkiego. Moze wiec natura cos pomoze
monikao jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-16, 02:01   #2274
CzarnyElf
Zakorzenienie

Olka_222-wczesniej farbowalam farba loreala ale juz chyba kilka miesiecy temu-zreszta ta henne mozna uzywac i na farby chemiczne-tak mi sie obilo o uszy.Henna ma 6 kostek-ja uzylam tylko 2-starczy mi jeszcze na 2 razy.Henna pachnie dosc intenywnie.
Do tego stopnia intensywnie ze ja glupia nie wachajac jej wczesniej wlozylam ja do lodowki i nam nawet woda do picia przesiakla jej zapachem.Teraz trzymam reszte gleboko w szafie zapakowana w folie aluminiowa i torebke foliowa

Proces malowania jest troche uciazliwy(pokruszyc trzeba henne i zalac woda-ja zalalam goraca kawa(dla uzyskania bardziej brazowego odcienia) i dodalam troche oliwy z oliwek i taka mieszanke trzymalam na glowie okolo godziny-a kolor mi wyszedl taki:

karoleena-dzieki za odpowiedz

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2012-04-15 o 04:20
Stary 2008-03-16, 09:51   #2275
olka_222
Zakorzenienie

monikao ja mam maseczki cosmetic warrior i love lettuce. Nie wiem czy akurat na zmniejszenie porów będzie działała, u siebie żadnych efektów poza wygładzeniem i leciuchnym rozjaśnieniem cery nie zauważyłam, natomiast TZ trochę pojaśniał i jego cera taka.... świeża była. Ogólnie mam czyste sumienie że używam czegokolwiek do buzi, jest to z naturalnych składników i tak jakoś.... chce się tego używać. Plusem jest że pojemniczek ma tylko 75 g czyli starczy dokładnie na te 3 tygodnie. Nie lubię kosmetyków dużych bo jak nie działają i chcę kupić coś innego to później stoją na półce

elfiku kolor jasny u ciebie wyszedł. Jakim kolorem farbowałaś? Caca rouge, caca noir, caca marron czy caca brun? Bo ja zdecydowanie ciemniejszy chciałabym kolor taki jak a właśnie kawa. Czy henna lush'a długo trzyma się na włosach?

A i do farbujących: skusiłam sie na profesjonalną farbę do włosów Clairol. Farba jest do dupki . Zmywa sie u nasady włosów po 1,5 tygodnia, siwiznę widać po 2,5 tyg. i kolor znowu mi nie wyszedł jak na kolorówce. Może dlatego że sama mieszałam w domu, ale dokładnie takie proporcje dałam jak kazali.
Stary 2008-03-16, 11:39   #2276
Joanna
Raczkowanie

GG do Joanna

Dziewczyny czy zamawiacie kosmetyki na strawberrynet.com?na forum 'pytania do wizazystki'jest caly duzy watek o zakupach z tej stronki tyle,ze wszyscy kupuja z Polski.Interesuje mnie jak to jest z clem gdy paczke wysylaja do UK...dziewczyny pisza,ze w Polsce to jak ruletka..czasami paczki zatrzymuja do oclenia a czasami dochodza szybciutko bez problemu.Bardzo bede wdzieczna za odp.jak to wyglada w UK?
Joanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 14:05   #2277
Olaola
Zadomowienie

olka, ja uzywalam przez bardzo dlugi czas kremu Imperialis, mam cere mieszana - nie byl za ciezki, wrecz przeciwnie, bardzo przyjemny krem. Skonczyl mi sie podczas wakacyjnego pobytu w Polsce, wiec kupilam krem Eco Cosmetics, bo jak wiadomo Lush w Polsce poki co nie jest dostepny... i tak jakos zostalam przy tym Eco od tego czasu .
Ale lubie bardzo Imperialisa, mialam tez probki innych kremow Lush i wszystkie mi sie podobaly.

Wszystkim osobom zainteresowanym naturalnymi produktami do pielegnacji twarzy chce tylko powiedziec, ze moja cera radykalnie sie poprawila odkad zaczelam uzywam glownie takich kosmetykow. Powiedzialabym, ze obecnie ok 90% kosmetykow przeze mnie uzywanych to wlasnie te naturalne. Cere mam w tym momencie wlasciwie bezproblemowa. Stosuje taka pielegnacje od dwoch lat.
Stary 2008-03-16, 14:16   #2278
Zmijka
Zakorzenienie

A kosmetyki Eco można w UK kupic ?
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 14:19   #2279
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
monikao ja mam maseczki cosmetic warrior i love lettuce. Nie wiem czy akurat na zmniejszenie porów będzie działała, u siebie żadnych efektów poza wygładzeniem i leciuchnym rozjaśnieniem cery nie zauważyłam, natomiast TZ trochę pojaśniał i jego cera taka.... świeża była. Ogólnie mam czyste sumienie że używam czegokolwiek do buzi, jest to z naturalnych składników i tak jakoś.... chce się tego używać. Plusem jest że pojemniczek ma tylko 75 g czyli starczy dokładnie na te 3 tygodnie. Nie lubię kosmetyków dużych bo jak nie działają i chcę kupić coś innego to później stoją na półce

elfiku kolor jasny u ciebie wyszedł. Jakim kolorem farbowałaś? Caca rouge, caca noir, caca marron czy caca brun? Bo ja zdecydowanie ciemniejszy chciałabym kolor taki jak a właśnie kawa. Czy henna lush'a długo trzyma się na włosach?

A i do farbujących: skusiłam sie na profesjonalną farbę do włosów Clairol. Farba jest do dupki . Zmywa sie u nasady włosów po 1,5 tygodnia, siwiznę widać po 2,5 tyg. i kolor znowu mi nie wyszedł jak na kolorówce. Może dlatego że sama mieszałam w domu, ale dokładnie takie proporcje dałam jak kazali.
Caca brun-intensywnosc koloru zalezy od czasu trzymania-ja trzymalam tylko godzine-niektorzy trzymaja cala noc.Ja balam sie dluzszego trzymania bo czytalam ze niektorym czarny wyszedl.Niewiem ile sie trzyma henna-ja malowalam niedawno i narazie sie trzyma
Stary 2008-03-16, 17:01   #2280
monikao
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki za odpowiedz. Chyba sie skusze
monikao jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości