![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI
Cytat:
![]() Ale ja z kolei jestem hmmm... nadtabelkowa? Prawie zawsze potrzebuję miseczkę o rozmiar większą niż wynika z kalkulatora, bo biust mi wychodzi górą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiszę jeszcze, że stanik żeby ładnie kształtował, wcale nie musi mieć puszapa. Musi mieć po prostu odpowiedni krój. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2254 |
Zakorzenienie
|
Aha, no tak. Mam złe doświadczenia z miseczkami formowanymi termicznie. Te miski są uformowane tak, żeby robiły ładny kształt pod ubraniem, ale z ładnym kształtowaniem samego biustu to nie ma za wiele wspólnego, raczej z jego chowaniem. Żeby to uzyskać, to moim zdaniem miska musi być szyta. Najlepszym przykładem są dla mnie Effuniaki na przykład Beżuś na dole. Mam w 70B podobny efekt jak modelka i to bez tych dołączonych wkładek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomimo że jak na swój rozmiar mam bardzo jędrny i kształtny biust, to w miskach formowanych termicznie czuję się, jakbym chowała biust w plastikowe woreczki i dopięła do nich paski, lekko zacisnęła, żeby się trzymały na klatce piersiowej, a tak to biust hula w tę i nazad, bo nie jest podtrzymywany. Dodatkowo ten materiał, z którego robią takie biustonosze, w ogóle nie jest przewiewny, więc na lato kiepsko się nadaje. A przecież to zwykle na lato się poszukuje jak najmniej widocznych biustonoszy, żeby nie odznaczaly się pod cienkimi, letniki bluzkami czy sukienkami. Ja sama mam jeden w tym typie - podtrzymuje i kształtuje zdecydowanie najgorzej ze wszystkich staników, jakie miałam. W większości zastąpilam go tym modelem: https://gorsenia.pl/adele-k324-k325-k326,3,11399,46687 Koronka jest super delikatna i miękka, więc nie odznacza się za bardzo spod ubrania. Tylko kolor mógłby być bardziej neutralny, bo wpada w róż i jest tak jasny, że odnacza mi się dość mocno od skóry, mimo że ja sama jestem bardzo blada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2256 | |
Arctium lappa L.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wydaje mi się, że braffiterka może mieć rację - przy stożkowym biuście pole manewru jest niewielki. Najłatwiej o efekt w stylu, którego oczekujesz, przy biuście okrąglym. Generalnie - niższy mostek bardziej zbierze biust do środka niż zabudowany. Ja nie cierpię efektu biustu zebranego do środka, ale może dlatego, że mam duzy biust i wygląda to bardzo wulgarnie moim zdaniem (i jest niewygodne dla mnie). Spróbuj krojów typu plunge lub half-cup. Plunge bez problemu dostaniesz z push-upem, nie wiem jak half-cup |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym co innego "pusty" plunge, a co innego z push-upem. Spróbować zawsze można, chociaż też obstawiałabym half-cup |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2262 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2264 |
Konto usunięte
|
Dziękuję, dziewczyny
![]() Tak myślę właśnie, że mój rozmiar, to 70D, a w zależności od firmy muszę celować w staniki rozmiarowo zbliżone - może o rozmiar większy i mniejszy. Ale generalnie 70D, niech tak zostanie ![]() Aktualnie noszę właśnie stanik Chantelle 70E, i o ile w obwodzie jest idealny, o tyle miseczka u góry odstaje i widać, że jest za duża, stąd myślę, że rozmiar 70D będzie po prostu idealny, jak szyty ![]() Tyle, ze Chantelle sa bardzo drogie. Prawie 400 zlotych nie chce za sam stanik wydawac, bo to jakas masakra ![]() Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2019-02-24 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2265 |
Raczkowanie
|
Szukam 70C
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez AAAnka Czas edycji: 2019-02-25 o 06:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2267 | |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;86533605]Dziękuję, dziewczyny
![]() Tak myślę właśnie, że mój rozmiar, to 70D, a w zależności od firmy muszę celować w staniki rozmiarowo zbliżone - może o rozmiar większy i mniejszy. Ale generalnie 70D, niech tak zostanie ![]() Aktualnie noszę właśnie stanik Chantelle 70E, i o ile w obwodzie jest idealny, o tyle miseczka u góry odstaje i widać, że jest za duża, stąd myślę, że rozmiar 70D będzie po prostu idealny, jak szyty ![]() Tyle, ze Chantelle sa bardzo drogie. Prawie 400 zlotych nie chce za sam stanik wydawac, bo to jakas masakra ![]() Nie do końca rozumiem określenie "minimalistyczne". Chodzi Ci o staniki bez usztywnień, miękkie, czy też do tego jak najprostsze, bez ozdób, aplikacji, wzorków, jednokolorowe? Bo miękkich staników jest dużo na rynku. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Ale masz rację, staniki o takim kroju jak pokazałaś, są głównie w przedziale D+. To jest chyba półusztywniany, czy źle widze? To nie jest konstrukcja na małe biusty, nawet nie wiem czy to w ogóle jest wykonalne zrobić zamkniętą, półusztywnianą balkonetkę z puszapem? Nie kojarzę takiego modelu ![]() Ewentualnie ten model Chantelle jeszcze by może spełniał wymogi KLIK, tyle że to nie puszap. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2019-02-25 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez AAAnka Czas edycji: 2019-02-26 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że pisząc "zamknięty" masz na myśli wyższą miskę, ale Tobie chyba chodzi o biust niepełny na górze i o to, żeby miska nie odstawała. Tego rodzaju półusztywniany stanik nie jest dla małych biustów ![]() Istnieje inny rodzaj półusztuwnianych staników na małe biusty, ale to jest inna konstrukcja, miska składa się z dwóch osobnych części tzn usztywnionej spodniej części właściwej, która z góry jest obciągnięta warstwą koronki i sięga wyżej niż ta spodnia usztywniana. Coś takiego jak linkowałam Chantelle, albo Mimi Holliday KLIK . Cytat:
Popatrz jeszcze może na Change KLIK KLIK. Nie miałam nic od nich, bo u mnie jest to droga marka, ale już mi ją kiedyś polecano. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2270 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z usztywnieniami (musza miec fiszbiny, bo mam za ciezki biust, zeby byly bez). Chodzi mi o to, zeby nie bylo poduszek i zgrubien w mieseczkach, tylko sama cienka koronka i tyle. Ale chyba wlasnie dzieki Tobie dowiedzialam sie, ze nazywa sie je "miękkie" ![]() ![]() ![]() Teraz mi bedzie latwiej ich szukac wiedzac jaka maja nazwe. Dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;86540814]O obie rzeczy w sumie, o ktore zapytalas
![]() Z usztywnieniami (musza miec fiszbiny, bo mam za ciezki biust, zeby byly bez). Chodzi mi o to, zeby nie bylo poduszek i zgrubien w mieseczkach, tylko sama cienka koronka i tyle. [/QUOTE] Ale fiszbina to fiszbina a usztywnienie to określenie dotyczące samej miski. Są staniki nieusztywniane z fiszbinami jak i usztywniane bez fiszbin. Miska beż żadnej warstwy pianki bądź gąbki to miska miękka/nieusztywniana. [1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;86540814]Ale chyba wlasnie dzieki Tobie dowiedzialam sie, ze nazywa sie je "miękkie" ![]() ![]() ![]() Teraz mi bedzie latwiej ich szukac wiedzac jaka maja nazwe. Dzieki ![]() Pewnie od angielskiego soft cup bra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2273 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzieki, juz wiem jak szukac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Comexim bardzo ładnie kształtuje także w małych rozmiarach i bardzo chętnie go nosiłam, jak jeszcze miałam 70D. Niestety jak schudłam, to się okazało, że ich mniejsze rozmiary (70 B-C) są strasznie wąskofiszbinowe. Ja i tak uważam się za wąskofiszbinową, ale ich 70B/C niestety nie obejmuje mi całych piersi tak jak robiły to 70D. Musiałam przejść na Effuniaka z polskich marek, żałuję, bo jakościowo i wzorniczo Comexim mi bardzo pasował. No ale gładkich t-shirtowców i shaperów to oni nie robią, wszystkie modele mają cięte miseczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do Change - linia basic wydaje się dość szmatława. Nie zachęca wykończeniami czy materiałami.
A pozostałe to już mogę tylko powiedzieć na temat dużych biustów, że na nie się zupełnie nie nadają, bo mają fatalne kroje w dużych miskach - spłaszczają tak, jakbym się bandażem owinęła. Ale oczywiście niewykluczone, że z małymi biustami wychodzi im troche lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 |
BAN stały
|
Polećcie proszę jakieś dobrze trzymające, usztywniane stanik i bez fiszbin. Rozmiar 80d/e
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2278 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj przyszedł b.tempt'd, ale 70B ma maleńkie miseczki, niestety nawet dla mnie za małe, ale fajnie zamyka się na piersi. Może bym spróbowała 70C, ale po dokładnej przymiarce widzę że te miseczki nie kształtują fajnie piersi, tzn. tworzą taki stożek co nie wygląda naturalnie i powoduje że pod bluzką wygląda to słabo...Ale kolor jest genialny, ciemny nudziak .Niestety przez ten kształt kolejny model odpadł...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2279 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, co robic jak stanik ma za dlugie ramiaczka? Mozna to jakos przeszyc? Jakis tam pomysl w glowie mam, ale wole najpierw zapytac zanim sie do tego zabiore.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;86553721]Dziewczyny, co robic jak stanik ma za dlugie ramiaczka? Mozna to jakos przeszyc? Jakis tam pomysl w glowie mam, ale wole najpierw zapytac zanim sie do tego zabiore.[/QUOTE] Ciachnąć i przeszyć. To chyba najprostsza operacja na staniku, dziewczyny potrafią sobie np. mostki zwężać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.