Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-02-21, 10:13   #2251
martaakow
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI

Cytat:
Napisane przez AAAnka Pokaż wiadomość
Odruchowo podałam odpowiadając na wpisNie ma to znaczenia przecież co jest dalej

Wychodzi że jestem niewymiarowa (chyba) a raczej chodzi o same piersi. Po prostu po dwójce dzieci straciły na jędrności i niestety noszę "push upy" a z nimi ciężko dopasować coś co uniesie, wypełni ale nie będzie odstawać przy brzegach miseczki...Jeszcze mam swoje obsesje że stanik musi być niewidoczny pod ubraniem, czyli koronka płaska , bez cięć i przeszyć ,cielisty ….Najbardziej podobają mi się miseczki formowane termicznie z delikatna koronką na brzegu ,która łagodnie zamyka miseczkę, niestety te fasony są bez push upa i są tylko na duże biusty....Bardzo ciężko mi znaleźć ideał, który by dobrze leżał...
To ciekawe, bo ja mierząc takie staniki, zawsze sobie myślę, że sa one tylko na małe biusty

Ale ja z kolei jestem hmmm... nadtabelkowa? Prawie zawsze potrzebuję miseczkę o rozmiar większą niż wynika z kalkulatora, bo biust mi wychodzi górą.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-21, 10:39   #2252
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
To ciekawe, bo ja mierząc takie staniki, zawsze sobie myślę, że sa one tylko na małe biusty

Ale ja z kolei jestem hmmm... nadtabelkowa? Prawie zawsze potrzebuję miseczkę o rozmiar większą niż wynika z kalkulatora, bo biust mi wychodzi górą.
Być może AAAnka miała na myśli stanik w rodzaju Cleo Juna? Bardzo bym chciała własnie takiego nudziaka, ale niestety robią go od miski D, a raczej nie ma szans, że 65DD będzie na mnie pasować.

Dopiszę jeszcze, że stanik żeby ładnie kształtował, wcale nie musi mieć puszapa. Musi mieć po prostu odpowiedni krój.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cleo juna.jpg (5,5 KB, 53 załadowań)
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-21, 11:41   #2253
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Być może AAAnka miała na myśli stanik w rodzaju Cleo Juna? Bardzo bym chciała własnie takiego nudziaka, ale niestety robią go od miski D, a raczej nie ma szans, że 65DD będzie na mnie pasować.

Dopiszę jeszcze, że stanik żeby ładnie kształtował, wcale nie musi mieć puszapa. Musi mieć po prostu odpowiedni krój.
Chyba nie, bo pisała o miseczkach formowanych termicznie, bez żadnych cięć i przeszyć, a ta Cleo Juna ma pionowe cięcia.
Stary 2019-02-21, 11:58   #2254
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nie, bo pisała o miseczkach formowanych termicznie, bez żadnych cięć i przeszyć, a ta Cleo Juna ma pionowe cięcia.
Aha, no tak. Mam złe doświadczenia z miseczkami formowanymi termicznie. Te miski są uformowane tak, żeby robiły ładny kształt pod ubraniem, ale z ładnym kształtowaniem samego biustu to nie ma za wiele wspólnego, raczej z jego chowaniem. Żeby to uzyskać, to moim zdaniem miska musi być szyta. Najlepszym przykładem są dla mnie Effuniaki na przykład Beżuś na dole. Mam w 70B podobny efekt jak modelka i to bez tych dołączonych wkładek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pol_pl_Biustonosz-3D-Bezus-666_3.jpg (70,7 KB, 68 załadowań)
Stary 2019-02-21, 12:23   #2255
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, no tak. Mam złe doświadczenia z miseczkami formowanymi termicznie. Te miski są uformowane tak, żeby robiły ładny kształt pod ubraniem, ale z ładnym kształtowaniem samego biustu to nie ma za wiele wspólnego, raczej z jego chowaniem. Żeby to uzyskać, to moim zdaniem miska musi być szyta. Najlepszym przykładem są dla mnie Effuniaki na przykład Beżuś na dole. Mam w 70B podobny efekt jak modelka i to bez tych dołączonych wkładek.
Też odnoszę takie wrażenie, dlatego może wydaje mi się, że mniejszy biust, który jest lżejszy, jeszcze jako tako będzie w tym wyglądał.
Pomimo że jak na swój rozmiar mam bardzo jędrny i kształtny biust, to w miskach formowanych termicznie czuję się, jakbym chowała biust w plastikowe woreczki i dopięła do nich paski, lekko zacisnęła, żeby się trzymały na klatce piersiowej, a tak to biust hula w tę i nazad, bo nie jest podtrzymywany.

Dodatkowo ten materiał, z którego robią takie biustonosze, w ogóle nie jest przewiewny, więc na lato kiepsko się nadaje. A przecież to zwykle na lato się poszukuje jak najmniej widocznych biustonoszy, żeby nie odznaczaly się pod cienkimi, letniki bluzkami czy sukienkami.

Ja sama mam jeden w tym typie - podtrzymuje i kształtuje zdecydowanie najgorzej ze wszystkich staników, jakie miałam.

W większości zastąpilam go tym modelem:
https://gorsenia.pl/adele-k324-k325-k326,3,11399,46687

Koronka jest super delikatna i miękka, więc nie odznacza się za bardzo spod ubrania. Tylko kolor mógłby być bardziej neutralny, bo wpada w róż i jest tak jasny, że odnacza mi się dość mocno od skóry, mimo że ja sama jestem bardzo blada.
Stary 2019-02-21, 13:35   #2256
okrytonasienna
Arctium lappa L.

Cytat:
Odruchowo podałam odpowiadając na wpisNie ma to znaczenia przecież co jest dalej

Wychodzi że jestem niewymiarowa (chyba) a raczej chodzi o same piersi. Po prostu po dwójce dzieci straciły na jędrności i niestety noszę "push upy" a z nimi ciężko dopasować coś co uniesie, wypełni ale nie będzie odstawać przy brzegach miseczki...Jeszcze mam swoje obsesje że stanik musi być niewidoczny pod ubraniem, czyli koronka płaska , bez cięć i przeszyć ,cielisty ….Najbardziej podobają mi się miseczki formowane termicznie z delikatna koronką na brzegu ,która łagodnie zamyka miseczkę, niestety te fasony są bez push upa i są tylko na duże biusty....Bardzo ciężko mi znaleźć ideał, który by dobrze leżał...
Też mam taki biust. A balkonetki?
okrytonasienna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-21, 13:59   #2257
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez okrytonasienna Pokaż wiadomość
Też mam taki biust. A balkonetki?
Dla mnie krój jest raczej drugorzędny. Balkonetki Freya w ogóle na mnie nie leżą, ale Cleo już jak najbardziej. Shoulder triangle bra od Mimi Holliday robią mi bezbiuście, ale od Heidi Klum dokładnie odwrotnie.
Stary 2019-02-21, 22:26   #2258
Pastelowaona
Raczkowanie

Mam pytanie czy znacie może jakieś push upy które działają cuda? Zbliżają piersi, bardzo je unoszą? Bo nie mam już siły próbowałam już z kilkoma i praktycznie znikomy efekt. Byłam ostatnio u brafiterki i powiedziała że cóż, mam stożkowy biust i niestety raczej takiego efektu nie osiągnę, no ale może jednak jest sposób? Jakiś dobry push up noszę przeważnie rozmiar 70C
Pastelowaona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-22, 07:18   #2259
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pastelowaona Pokaż wiadomość
Mam pytanie czy znacie może jakieś push upy które działają cuda? Zbliżają piersi, bardzo je unoszą? Bo nie mam już siły próbowałam już z kilkoma i praktycznie znikomy efekt. Byłam ostatnio u brafiterki i powiedziała że cóż, mam stożkowy biust i niestety raczej takiego efektu nie osiągnę, no ale może jednak jest sposób? Jakiś dobry push up noszę przeważnie rozmiar 70C
Wydaje mi się, że nie do końca o to chodzi w dobrze dobranym biustonoszu, by ścisnął biust do środka i zrobił z niego stolik pod brodą.
I wydaje mi się, że braffiterka może mieć rację - przy stożkowym biuście pole manewru jest niewielki. Najłatwiej o efekt w stylu, którego oczekujesz, przy biuście okrąglym.

Generalnie - niższy mostek bardziej zbierze biust do środka niż zabudowany. Ja nie cierpię efektu biustu zebranego do środka, ale może dlatego, że mam duzy biust i wygląda to bardzo wulgarnie moim zdaniem (i jest niewygodne dla mnie).

Spróbuj krojów typu plunge lub half-cup. Plunge bez problemu dostaniesz z push-upem, nie wiem jak half-cup
Stary 2019-02-22, 07:50   #2260
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Biusty dzielą się pod względem kształtu tak z grubsza na stożki, krople i kule. Idealny fason dla stożków to jest half-cup i dekolt tego rodzaju. Balkonetka jest z reguły zbyt zamknięta. Z plungem może być ciężko, to konstrukcja sprzeczna z budową stożka, który łatwo jest wypchnąć do góry w dekolcie half-cup ale nie zebrać do środka w dekolcie plunge. Ewentualnie może Effuniak, ponoć u niektórych daje radę.
Stary 2019-02-22, 08:11   #2261
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Biusty dzielą się pod względem kształtu tak z grubsza na stożki, krople i kule. Idealny fason dla stożków to jest half-cup i dekolt tego rodzaju. Balkonetka jest z reguły zbyt zamknięta. Z plungem może być ciężko, to konstrukcja sprzeczna z budową stożka, który łatwo jest wypchnąć do góry w dekolcie half-cup ale nie zebrać do środka w dekolcie plunge. Ewentualnie może Effuniak, ponoć u niektórych daje radę.
Też o tym pomyślalam przy plunge, ale z drugiej strony nie wiemy, jak konkretnie wygląda ten biust. Może idzie w kierunku stożka, a może jest bardzo typowym stożkiem.
Poza tym co innego "pusty" plunge, a co innego z push-upem.
Spróbować zawsze można, chociaż też obstawiałabym half-cup

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-23, 17:57   #2262
Pastelowaona
Raczkowanie

Dziękuję za rady próbowałam z plunge właśnie ale efekt znikomy, może troszkę uniesiony biust. Z half cup jeszcze nie próbowałam, ale na pewno spróbuję. Biust mam bardziej w stronę stożka, nie jest to "ostry" stożek. Naprawdę marzę o ładnie podkreślonym, tak estetycznie wyeksponowanym biuście. Zazdroszczę kobietą które mają ładny, spory biust ja się póki co łudzę że może uda mi się jeszcze coś wyczarować. A próbowałam już także najróżniejszych wkładek i nic
Stary 2019-02-24, 08:42   #2263
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za rady próbowałam z plunge właśnie ale efekt znikomy, może troszkę uniesiony biust. Z half cup jeszcze nie próbowałam, ale na pewno spróbuję. Biust mam bardziej w stronę stożka, nie jest to "ostry" stożek. Naprawdę marzę o ładnie podkreślonym, tak estetycznie wyeksponowanym biuście. Zazdroszczę kobietą które mają ładny, spory biust ja się póki co łudzę że może uda mi się jeszcze coś wyczarować. A próbowałam już także najróżniejszych wkładek i nic
To halfcup (polska bardotka) może być tym krojem, dobry plunge dla biustu stożkowego ciężko znaleźć. W jakich okolicach rozmiarowych szukasz biustonosza? Nie pamiętam z wątku.
Stary 2019-02-24, 13:44   #2264
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Dziękuję, dziewczyny

Tak myślę właśnie, że mój rozmiar, to 70D, a w zależności od firmy muszę celować w staniki rozmiarowo zbliżone - może o rozmiar większy i mniejszy. Ale generalnie 70D, niech tak zostanie

Aktualnie noszę właśnie stanik Chantelle 70E, i o ile w obwodzie jest idealny, o tyle miseczka u góry odstaje i widać, że jest za duża, stąd myślę, że rozmiar 70D będzie po prostu idealny, jak szyty

Tyle, ze Chantelle sa bardzo drogie. Prawie 400 zlotych nie chce za sam stanik wydawac, bo to jakas masakra Jeżeli znacie firmy z dobrymi stanikimi; chodzi mi o staniki minimalistyczne - cienka koronka, lub materiał, ale koniecznie z fiszbinami, byle bez poduch i pogrubień, to, proszę, dajcie znać.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2019-02-24 o 13:46
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-24, 13:52   #2265
Pastelowaona
Raczkowanie

Szukam 70C w zależności od firmy bo zdarzało mi się nosić nawet 75D, czy 70B

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-25, 06:46   #2266
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:

Idealny kolor i gdyby tylko usunąć ten pionowy szef, byłby to strzał w 10 Ogólnie znalazłam wiele fajnych modeli typu "spacer", gładka miseczka, zamykająca, czasem z koronką tak właśnie jak chce,ale wszystkie albo bez push upa lub (i ) na dodatek od miseczki D się czynają...Ten Adamari jest fajny, ma pionowy szef co prawda, ale bardzo płaski :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg de7e6e943ff09d0a0ee52910000e40f3.jpg (115,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg konrad-adamari_spacer-1-8-produkt.jpg (97,3 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez AAAnka
Czas edycji: 2019-02-25 o 06:52
AAAnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-25, 10:22   #2267
chimay
Zakorzenienie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;86533605]Dziękuję, dziewczyny

Tak myślę właśnie, że mój rozmiar, to 70D, a w zależności od firmy muszę celować w staniki rozmiarowo zbliżone - może o rozmiar większy i mniejszy. Ale generalnie 70D, niech tak zostanie

Aktualnie noszę właśnie stanik Chantelle 70E, i o ile w obwodzie jest idealny, o tyle miseczka u góry odstaje i widać, że jest za duża, stąd myślę, że rozmiar 70D będzie po prostu idealny, jak szyty

Tyle, ze Chantelle sa bardzo drogie. Prawie 400 zlotych nie chce za sam stanik wydawac, bo to jakas masakra Jeżeli znacie firmy z dobrymi stanikimi; chodzi mi o staniki minimalistyczne - cienka koronka, lub materiał, ale koniecznie z fiszbinami, byle bez poduch i pogrubień, to, proszę, dajcie znać.[/QUOTE]

Nie do końca rozumiem określenie "minimalistyczne". Chodzi Ci o staniki bez usztywnień, miękkie, czy też do tego jak najprostsze, bez ozdób, aplikacji, wzorków, jednokolorowe? Bo miękkich staników jest dużo na rynku.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Idealny kolor i gdyby tylko usunąć ten pionowy szef, byłby to strzał w 10 Ogólnie znalazłam wiele fajnych modeli typu "spacer", gładka miseczka, zamykająca, czasem z koronką tak właśnie jak chce,ale wszystkie albo bez push upa lub (i ) na dodatek od miseczki D się czynają...Ten Adamari jest fajny, ma pionowy szef co prawda, ale bardzo płaski :
Miska musi być zamknięta? Taki plunge jak b.tempt'd nie wchodzi w grę KLIK?
Ale masz rację, staniki o takim kroju jak pokazałaś, są głównie w przedziale D+. To jest chyba półusztywniany, czy źle widze? To nie jest konstrukcja na małe biusty, nawet nie wiem czy to w ogóle jest wykonalne zrobić zamkniętą, półusztywnianą balkonetkę z puszapem? Nie kojarzę takiego modelu
Ewentualnie ten model Chantelle jeszcze by może spełniał wymogi KLIK, tyle że to nie puszap.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2019-02-25 o 10:28
Stary 2019-02-26, 08:59   #2268
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie do końca rozumiem określenie "minimalistyczne". Chodzi Ci o staniki bez usztywnień, miękkie, czy też do tego jak najprostsze, bez ozdób, aplikacji, wzorków, jednokolorowe? Bo miękkich staników jest dużo na rynku.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Miska musi być zamknięta? Taki plunge jak b.tempt'd nie wchodzi w grę KLIK?
Ale masz rację, staniki o takim kroju jak pokazałaś, są głównie w przedziale D+. To jest chyba półusztywniany, czy źle widze? To nie jest konstrukcja na małe biusty, nawet nie wiem czy to w ogóle jest wykonalne zrobić zamkniętą, półusztywnianą balkonetkę z puszapem? Nie kojarzę takiego modelu
Ewentualnie ten model Chantelle jeszcze by może spełniał wymogi KLIK, tyle że to nie puszap.
Mam właśnie ten model b.tempt'd, tylko pomarańczowy, ale źle dobrałam , wzięłam 75B i jest mega luźny i miseczka za duża, ale masz rację fajnie zamyka się na piersi.Niestety szukałam potem beżowego 70B ,ale nie znalazłam wtedy.Widze teraz że jest 70 B tylko trochę drogi...A ten co pokazałam z koronką jest półusztywniony, tak..no i piękny Ten Chantelle jest super, dzięki za wyszukanie tego modelu-widzę że może mi pasować...tylko ten kolor za jasny....szukam mocno cielistego, ciemniejszego beżu....Kurczę to jest na prawdę trudne. Najchętniej bym przefarbowała ….Kiedyś były takie farbki do bielizny do farbowania na zimno....Może poszukam

Edytowane przez AAAnka
Czas edycji: 2019-02-26 o 09:00
Stary 2019-02-26, 12:11   #2269
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Mam właśnie ten model b.tempt'd, tylko pomarańczowy, ale źle dobrałam , wzięłam 75B i jest mega luźny i miseczka za duża, ale masz rację fajnie zamyka się na piersi.Niestety szukałam potem beżowego 70B ,ale nie znalazłam wtedy.Widze teraz że jest 70 B tylko trochę drogi...
Ta marka ma modele dla małobiuściastych, więc warto ją mieć na uwadze.
Myślałam, że pisząc "zamknięty" masz na myśli wyższą miskę, ale Tobie chyba chodzi o biust niepełny na górze i o to, żeby miska nie odstawała.

Cytat:
A ten co pokazałam z koronką jest półusztywniony, tak..no i piękny
Tego rodzaju półusztywniany stanik nie jest dla małych biustów Z reguły robi śmieszne dzioby w miejscu, gdzie łączy się usztywniony dół miski z miękką górą.
Istnieje inny rodzaj półusztuwnianych staników na małe biusty, ale to jest inna konstrukcja, miska składa się z dwóch osobnych części tzn usztywnionej spodniej części właściwej, która z góry jest obciągnięta warstwą koronki i sięga wyżej niż ta spodnia usztywniana. Coś takiego jak linkowałam Chantelle, albo Mimi Holliday KLIK .

Cytat:
Ten Chantelle jest super, dzięki za wyszukanie tego modelu-widzę że może mi pasować...tylko ten kolor za jasny....szukam mocno cielistego, ciemniejszego beżu....Kurczę to jest na prawdę trudne. Najchętniej bym przefarbowała ….Kiedyś były takie farbki do bielizny do farbowania na zimno....Może poszukam
Niestety szukanie nudziaka jest podwójnie trudne, bo nie dość, że musi pasować rozmiar i krój, to jeszcze kolor musi się dobrze zgrywać z odcieniem skóry. Ja mam dwa nudziaki i żaden nie spełnia tych dwóch kryteriów. Lyla Lepela KLIK ma trochę za wąskie fiszbiny, niespecjalnie kształtuje, ale idealny dla mnie kolor. Beżuś Ewy Michalak kształtuje za to cudnie, ale jest zbyt złoty, a ja potrzebuję lekko różowego beżu.

Popatrz jeszcze może na Change KLIK KLIK. Nie miałam nic od nich, bo u mnie jest to droga marka, ale już mi ją kiedyś polecano.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-26, 12:18   #2270
Konto usunięte

Cytat:
Nie do końca rozumiem określenie "minimalistyczne". Chodzi Ci o staniki bez usztywnień, miękkie, czy też do tego jak najprostsze, bez ozdób, aplikacji, wzorków, jednokolorowe? Bo miękkich staników jest dużo na rynku
O obie rzeczy w sumie, o ktore zapytalas

Z usztywnieniami (musza miec fiszbiny, bo mam za ciezki biust, zeby byly bez). Chodzi mi o to, zeby nie bylo poduszek i zgrubien w mieseczkach, tylko sama cienka koronka i tyle. Ale chyba wlasnie dzieki Tobie dowiedzialam sie, ze nazywa sie je "miękkie" Nie wiedzialam o tym... Swoja droga, czemu miękkie maja nazwe? Ze cienkie, to okay, ale, ze miekkie

Teraz mi bedzie latwiej ich szukac wiedzac jaka maja nazwe. Dzieki
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-26, 12:41   #2271
chimay
Zakorzenienie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;86540814]O obie rzeczy w sumie, o ktore zapytalas

Z usztywnieniami (musza miec fiszbiny, bo mam za ciezki biust, zeby byly bez). Chodzi mi o to, zeby nie bylo poduszek i zgrubien w mieseczkach, tylko sama cienka koronka i tyle. [/QUOTE]

Ale fiszbina to fiszbina a usztywnienie to określenie dotyczące samej miski. Są staniki nieusztywniane z fiszbinami jak i usztywniane bez fiszbin. Miska beż żadnej warstwy pianki bądź gąbki to miska miękka/nieusztywniana.

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;86540814]Ale chyba wlasnie dzieki Tobie dowiedzialam sie, ze nazywa sie je "miękkie" Nie wiedzialam o tym... Swoja droga, czemu miękkie maja nazwe? Ze cienkie, to okay, ale, ze miekkie

Teraz mi bedzie latwiej ich szukac wiedzac jaka maja nazwe. Dzieki [/QUOTE]

Pewnie od angielskiego soft cup bra.
Stary 2019-02-26, 13:17   #2272
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Mam właśnie ten model b.tempt'd, tylko pomarańczowy, ale źle dobrałam , wzięłam 75B i jest mega luźny i miseczka za duża, ale masz rację fajnie zamyka się na piersi.Niestety szukałam potem beżowego 70B ,ale nie znalazłam wtedy.Widze teraz że jest 70 B tylko trochę drogi...A ten co pokazałam z koronką jest półusztywniony, tak..no i piękny Ten Chantelle jest super, dzięki za wyszukanie tego modelu-widzę że może mi pasować...tylko ten kolor za jasny....szukam mocno cielistego, ciemniejszego beżu....Kurczę to jest na prawdę trudne. Najchętniej bym przefarbowała ….Kiedyś były takie farbki do bielizny do farbowania na zimno....Może poszukam
Comexim chyba zaczyna się od małych rozmiarów, ale tak na szybko przejrzałam ofertę i nie widze obecnie nic, co by odpowiadało Twoim kryteriom kroju i koloru. Ale może miewają takie, nie wiem, bo tylko pare razy mi się ta marka obiła o uszy, ale nigdy nie mierzyłam
Stary 2019-02-26, 13:31   #2273
Konto usunięte

Cytat:
Ale fiszbina to fiszbina a usztywnienie to określenie dotyczące samej miski. Są staniki nieusztywniane z fiszbinami jak i usztywniane bez fiszbin. Miska beż żadnej warstwy pianki bądź gąbki to miska miękka/nieusztywniana.

Pewnie od angielskiego soft cup bra.
Tak, chodzi mi o te nieusztywniane

Dzieki, juz wiem jak szukac.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-26, 14:37   #2274
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Comexim chyba zaczyna się od małych rozmiarów, ale tak na szybko przejrzałam ofertę i nie widze obecnie nic, co by odpowiadało Twoim kryteriom kroju i koloru. Ale może miewają takie, nie wiem, bo tylko pare razy mi się ta marka obiła o uszy, ale nigdy nie mierzyłam
Comexim bardzo ładnie kształtuje także w małych rozmiarach i bardzo chętnie go nosiłam, jak jeszcze miałam 70D. Niestety jak schudłam, to się okazało, że ich mniejsze rozmiary (70 B-C) są strasznie wąskofiszbinowe. Ja i tak uważam się za wąskofiszbinową, ale ich 70B/C niestety nie obejmuje mi całych piersi tak jak robiły to 70D. Musiałam przejść na Effuniaka z polskich marek, żałuję, bo jakościowo i wzorniczo Comexim mi bardzo pasował. No ale gładkich t-shirtowców i shaperów to oni nie robią, wszystkie modele mają cięte miseczki.
Stary 2019-02-27, 06:37   #2275
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ta marka ma modele dla małobiuściastych, więc warto ją mieć na uwadze.
Myślałam, że pisząc "zamknięty" masz na myśli wyższą miskę, ale Tobie chyba chodzi o biust niepełny na górze i o to, żeby miska nie odstawała.

Tego rodzaju półusztywniany stanik nie jest dla małych biustów Z reguły robi śmieszne dzioby w miejscu, gdzie łączy się usztywniony dół miski z miękką górą.
Istnieje inny rodzaj półusztuwnianych staników na małe biusty, ale to jest inna konstrukcja, miska składa się z dwóch osobnych części tzn usztywnionej spodniej części właściwej, która z góry jest obciągnięta warstwą koronki i sięga wyżej niż ta spodnia usztywniana. Coś takiego jak linkowałam Chantelle, albo Mimi Holliday KLIK .

Niestety szukanie nudziaka jest podwójnie trudne, bo nie dość, że musi pasować rozmiar i krój, to jeszcze kolor musi się dobrze zgrywać z odcieniem skóry. Ja mam dwa nudziaki i żaden nie spełnia tych dwóch kryteriów. Lyla Lepela KLIK ma trochę za wąskie fiszbiny, niespecjalnie kształtuje, ale idealny dla mnie kolor. Beżuś Ewy Michalak kształtuje za to cudnie, ale jest zbyt złoty, a ja potrzebuję lekko różowego beżu.

Popatrz jeszcze może na Change KLIK KLIK. Nie miałam nic od nich, bo u mnie jest to droga marka, ale już mi ją kiedyś polecano.
Dzięki za linki, właśnie mój pierwszy niemal idealnie dopasowany (ale czarny)stanik to był Esotiq półusztywniany właśnie z koronką na wierzchu, pięknie trzymał biust na górze, nic nie odstawało.W efekcie wczoraj kupiłam ten b.Tempt'd , znalazłam trochę taniej-zobaczymy Potrzebuję ciemnych nudziaków a takich jest b.mało...Czaje się jeszcze od dawna na półgorset Charlize,co prawda nie cielisty ale piękny(właśnie taki typ jak opisałaś):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pol_pl_Charlize-PG1-polgorset-push-up-4260_3.jpg (164,2 KB, 36 załadowań)
Stary 2019-02-27, 06:56   #2276
martaakow
Zakorzenienie

Jeszcze co do Change - linia basic wydaje się dość szmatława. Nie zachęca wykończeniami czy materiałami.

A pozostałe to już mogę tylko powiedzieć na temat dużych biustów, że na nie się zupełnie nie nadają, bo mają fatalne kroje w dużych miskach - spłaszczają tak, jakbym się bandażem owinęła.

Ale oczywiście niewykluczone, że z małymi biustami wychodzi im troche lepiej.
Stary 2019-02-27, 20:56   #2277
Ingrid80
BAN stały

Polećcie proszę jakieś dobrze trzymające, usztywniane stanik i bez fiszbin. Rozmiar 80d/e

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-28, 06:45   #2278
AAAnka
Wtajemniczenie

Wczoraj przyszedł b.tempt'd, ale 70B ma maleńkie miseczki, niestety nawet dla mnie za małe, ale fajnie zamyka się na piersi. Może bym spróbowała 70C, ale po dokładnej przymiarce widzę że te miseczki nie kształtują fajnie piersi, tzn. tworzą taki stożek co nie wygląda naturalnie i powoduje że pod bluzką wygląda to słabo...Ale kolor jest genialny, ciemny nudziak .Niestety przez ten kształt kolejny model odpadł...
Stary 2019-03-01, 16:43   #2279
Konto usunięte

Dziewczyny, co robic jak stanik ma za dlugie ramiaczka? Mozna to jakos przeszyc? Jakis tam pomysl w glowie mam, ale wole najpierw zapytac zanim sie do tego zabiore.
Stary 2019-03-01, 17:09   #2280
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj przyszedł b.tempt'd, ale 70B ma maleńkie miseczki, niestety nawet dla mnie za małe, ale fajnie zamyka się na piersi. Może bym spróbowała 70C, ale po dokładnej przymiarce widzę że te miseczki nie kształtują fajnie piersi, tzn. tworzą taki stożek co nie wygląda naturalnie i powoduje że pod bluzką wygląda to słabo...Ale kolor jest genialny, ciemny nudziak .Niestety przez ten kształt kolejny model odpadł...
Na mnie 70B tej marki jest za małe, a 70C za duże. Przy dość luźnym obwodzie jak ma np model Ciao Bella mogłabym brać 65C, ale przy ciaśniejszych obwodach już nie.

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;86553721]Dziewczyny, co robic jak stanik ma za dlugie ramiaczka? Mozna to jakos przeszyc? Jakis tam pomysl w glowie mam, ale wole najpierw zapytac zanim sie do tego zabiore.[/QUOTE]

Ciachnąć i przeszyć. To chyba najprostsza operacja na staniku, dziewczyny potrafią sobie np. mostki zwężać.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości