|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Cytat:
![]() W cocodrillo są fajne apaszki ale już mam koszyk w reserved zapakowany
|
|
#2252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
hmm no to jakieś opcje są ale widzę, że nie wybrałybyśmy chyba już tych samych imion ![]() Nela is the best choice for us Marcel fajne, ale u nas w mieście jest linia busów o tej nazwie i kojarzyłoby mi się to tylko z tym ale wiesz wybierając imiona dla naszych córek też nie od razu wpadłyśmy na to imię, więc może po drodze się jeszcze coś urodzi a może będą bliźniaki ?
|
|
#2253 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A więc tak ![]() Najlepiej wystawić mieszkanie na Allegro/tablicy/gratce. Można też dać ogłoszenie w gazecie. Jak umieścisz w necie to gwarantuję Ci że kuuuuupa pośredników się do Ciebie zgłosi. Korzystanie z ich usług jest ok, Twoja oferta jest szeroko reklamowana, pośrednik zajmuje się kontaktem z klientem, profesjonalnie opisuje ofertę, zajmuje się wszystkimi sprawami przy sprzedaży. Zawsze to większa szansa na znalezienie kupca. Oczywiście współpraca jest ok na zasadach umowy otwartej, NIE NA WYŁĄCZNOŚĆ. Jak ktoś do Ciebie zadzwoni z propozycją to nie dawaj się na to namówić ![]() Przy umowie otwartej prowizję płacisz dopiero jak pośrednik znajdzie klienta i transakcja dojdzie do skutku a przy wyłączności prowizję płacisz nawet jak sprzedasz sama np sąsiadowi. Co do prowizji - chcą z reguły 3% netto od wartości. Negocjuj. Znam biura, które za 2000zł prowizji pracują. I to jest wg mnie ok. Sama sprzedaż mieszkania nie jest wielką filozofią. Musisz zrobić korzystne zdjęcia, dokładnie opisać mieszkanie i jego zalety. Od strony formalnej, jeśli nie jest zadłużone i ma klarowną sytuację prawną to nic trudnego. Jeśli potrzebujesz jakiejś pomocy, pisz na PW, pomogę, doradzę ![]() Co do terminu, to zawsze można zrobić umowę przedwstępną z zadatkiem 30% i zawrzeć w niej, że akt notarialny sprzedaży nastąpi właśnie za te 3 mce. Nie ma problemu. Aczkolwiek z doświadczenia wiem, że mało kogo stać na zadatek w takiej wysokości. Cytat:
Taa empatia to nie jest ich drugie imię... Cytat:
Dobra jest ![]() Cytat:
No tak, trzeba wczas jechać bo rynek otwarty od 4:30 a żeby coś fajnego kupić trzeba być jednym z pierwszych ![]() Mamy do przejechania 200km. Cytat:
Bosh Bart wstał o 6 :/ jak go zanioslam do TŻta to się rozdarł tak że szok! --------- Wczasujemy się ![]() Żyję, jestem cała, nie zabiłam się na stoku jednak to prawda że z jazdą to tak jak na rowerze - nie zapomina się. Jestem z siebie dumna, zaliczyłam tylko 4 gleby ![]() Byliśmy na termach, Bart zachwycony chlapał, piszczał, radość ogromna ![]() Najchętniej by z wody nie wychodził ![]() Jak wróciliśmy to padł w 5min przy cycu teraz tylko modlić się żeby mu nic nie było ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
? Gdzieś Ty śnieg znalazła? A co Bart robil jak jezdzilas ? A termy zakryte pewnie. Nic mu nie powinno byc
|
|
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteśmy w Białce Tatrzańskiej ![]() Śniegu tu nie ma ale Kotelnica sztucznie naśnieżona ![]() Jesteśmy tu z moimi rodzicami, także nie ma problemu z opieką. Ale widziałam pod stokiem że mama jeździła a tata bawił malucha a pózniej na odwrót. Też jest opcja ![]() Tak, termy zakryte. A na Słowacji też byliśmy, w Besenovej, ale mam złe wspomnienia aczkolwiek wyskoczylam się wtedy za wszystkie czasy ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- * wymoczyłam ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet ![]() Moi mężczyźni się dziś spisywali, ale niestety ja mam od wczoraj zrypany humor i pewnie jeszcze trochę to potrwa Kupiliśmy za to dziś spacerówkę dla młodego. Taką o której żadna nie wspominała, ale jak poszliśmy do Pati i Maksa to nam bardzo podpasowała: - wysokie oparcie - duży kosz na zakupy - bardzo zgrabnie składana - fajnie się rozkłada do płaskiego i bardzo łatwo ( nie przez ściągacze) - wydaje się wygodna - przystępna cena - prowadzi się fajnie, choć na pewno nie w dużym pisaku, bo w takowy wjechałam dziś wchodząc na plac zabaw pod palmiarnią i było ciężko - lekka ( 7 kg) - stosunkowo tania A mówię o takiej spacerówce ( bez spacji po daadaa, a przed pl) http://www.daadaa. pl/wozek-spacerowy-dla-dziecka-buggy-loop-kees-p-1862.html
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-03-08 o 19:41 |
|
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
coś tam poczytałam ![]() Wszystkiego najlepszego wieczorową porą pewnie się teraz z mężami tulicie czy kolacje przy świecach i takie tam a my z tż pokłóceni od wczoraj ja ciężki mam charakter i sama jeszcze nie wiem kiedy mi przejdzie![]() Ale piękne imiona: Zoja ![]() ehh też bym sobie gdzieś pojechała ![]() Magiusa - wózek fajny się wydaje, zdaj relację za tydzień jak Wam się jeździ bo za taką kasę możę bym kupiła, tysiaka na pewno nie wydam
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Tez chcialam Emme przez moment ale odpadla po tak miala na imie murzynska gosposia rodzicow Antona
i tak sie nasluchalam,ze Sofia to takie black name rasisci!No i moj rasistowski maz nie pamietal o dniu kobiet. Jak mu przypomnialam to powiedzial,ze wezmie mnie na kawe jak bedziemy na spacerze w parku. W kafejce okazalo sie,ze nie mozna placic karta,w dodatku nie maja mleka sojowego wiec ostatecznie tylko TZ sie napil kawy za ktora ja zaplacilam, bo mialam jakies drobne, a on nic Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#2260 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2261 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oooo a czemuż taki paskudny humor??? Cytat:
Heh Nie próbował Cię obłaskawić na dzień kobiet? ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2262 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty nie zwalaj na swój charakter bo TZ pewnie tez ma w tym swój udzial. Pozatym bylo mowic ze siedzisz"sama" to bysmy mogly cos zorganizowac, jakis babski meeting ![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
za rasizm.Szkodaaaa ze nie mam murzynskiej gosposi przydalaby sie bo to silne kobiety sa Nine by mogla nosic, i drewno do kominka porąbac, węgiel przyniesc i umyć okna A rasizmowi mówie twarde i zdecydowane raczej nie
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam młodej 4 bodziaki w promocji w Carefurze, mężowi bagietkę (której sama większość zjadłam
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Deb, Magiusa oby humory sie poprawily! Choc jak pomysle o Megusi szalejacej na stoku i grzejacej pupcie na termach, tez mi gul skacze
![]() Agnes zapomnialam Ci odpisac a propos opieki dla dziecka w UK i jej kosztow. Jest i zle i dobrze koszt zostawienia dziecka w zlobku pracujac na caly etat jest rowny minimalnej placy. Ja z pewnoscia zarabialabym taka lub niewiele wyzsza stawke. Pocieszajace z kolei jest to, ze rodzina jest e stanie sie utrzymac z jednej pensji. Skromnie ale godnie. W Polsce malo realne... No i od 3 r.z. dzieci maja 15h/tydz.przedszkole za free. Szkola bezplatna zaczyna sie od 4r.z. wiec az tak narzekac nie ma co.Sent from my XT1032 using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() Rasizm mojego meza to bardziej odziedziczony niz z przekonania ale mam kilku znajomych bialych rpanczykow, ktorzy nie zostawiaja na swoich ciemniejszych rodakach suchej nitki ![]() A obecna gosposia Antona rodzicow to takie chucherko, ze dmuchnniesz i sie przewroci. Ale zlota kobieta ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ash To może się zamienimy - termy za Dubaj, jestem zaaaaaaaa ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2266 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() uwielbiam Cię ![]() Cytat:
to o pośrednikach super że napisałaś, właśnie zielona jestem w tym temacie ... na razie muszę dopstrykać zdjęcia (zrobiłam jednego pokoju, przedpokoju i kuchni, jeszcze jeden pokój i łazienka, ale nie zdążyłyśmy posprzątać na błysk do zdjęć a ja perfekcjonistka jestem w takich sprawach )... na allegro to pewnie duża prowizja za sprzedaż? Cytat:
Cytat:
![]() ja dostałam merci, ale tylko dlatego że jak stwierdził mój mąż: (byliśmy u teściów dziś) "ty byś mi wybaczyła, ale moja mama by mi jaja pourywała za brak życzeń" i kupił hurtowo dla mnie, mojej mamy, swojej i siostry Cytat:
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2014-03-08 o 20:52 |
|||||
|
|
|
#2267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro idziemy na 80 urodziny prababci. Będziemy się bawić
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz co, na Allegro wystawienie ogłoszenia nie jest az takie drogie. Nie umiem Ci powiedzieć ile. A prowizja ze sprzedaży na Allegro to tylko jak ktoś kliknie 'kup teraz' a to baaaaaardzo mało prawdopodobne ![]() No i bardzo dobrze, ja strasznie lubiałam jak mieszkanie było 'przygotowane' do zdjęć. Oczywiście bez przesady bo tam się mieszka ale rożne sytuacje się zdarzały i trzeba było nieraz fotografować pier**dolnik a to znacząco wpływa na atrakcyjność oferty ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, co do naszych powrotow do pracy... cholercia, no jakos to sie ulozy, nie? jak bedzie niania, to da sobie przeciez jakos rade. a w zlobku to dzieciaki sie dostosowuja. jesli nie, to przeciez nie dra sie wszystkie na raz i panie moga troche podopieszczac pare egzemplarzy jak w szpitalu mialam pokoj z mlodym, a w pokoju obok byly dzieciaki bez rodzicow, to co chwile ktorys sie darl. i pielegniarki szly tam i jak dziec sie nie chcial uspokoic, to braly go do swojego pokoju, wozily w wozku, glaskaly, klepaly, cudowaly
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
E taki tam dołek
Za chwilkę mi minie, ja generalnie raczej długo nic nie rozpamiętuje i nie łapię mniejszych czy większych depresji. Co najwyżej panikuje,więc to też mi minie niedługo. Muszę sobie tylko w głowie znów poukładać i będzie git
|
#2271 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale musiał mieć radość urlopujcie się i odpoczywajcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pewnei z tańcami ![]() ja po treningu, wykąpana, pełny relaks, mąż w pracy, dzieć w łóżeczku śpi , czego chcieć więcej
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2.
|
|
#2273 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mój wzrok dosiegal glownie parteru hehe---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:33 ---------- Cytat:
choć fajnie byłoby wybrać cos na M - po tatusiu :Ptz tez kiedyś przedrzeznial Zoja-soja, a teraz sam do Neli mowi Nelcia morelcia albo Nelusia pielusia a te bliźniaki - cudnie byłoby, ale nie nie, trojki nie ogarniemy! Nela sama będzie jeszcze dzidziusiem ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
fajnie, ze zdecydowaliście się na termy z Bartkiem. już wiesz, ze to jego zywiol---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
napisz za jakiś czas recenzje.wczoraj byliśmy w kinie na 300 początek imperium - klimaty zupełnie nie moje, ale coz, w tygodniu mam obiecane kamienie na szaniec hehe. a teraz wlasnie skonczylismy ogladac Zniewolonego. trochę nie rozumiem amerykańskiego zachwytu tym filmem, ale temat niewolnictwa to u nich wazna kwestia, wiec może o to chodzi :P Edytowane przez diabli Czas edycji: 2014-03-08 o 23:20 |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj się, ja pol dnia kobiet przespałam...obudziłam się we wlasciwym momencie, gdy dom był posprzątany, Nela najedzona, aw kuchni robila się nasza lazania hehe. i tez mam wyrzuty sumienia.a imie owsze, piękne i nawet kanadyjski pies mojego brata (Zoe) nie odwiedzie mnie od tego zenskiego pomysłu :P ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- ale to dwa rozne imiona, tak? Marcel, Marceli (az chciałoby się dopisać Marcepan )---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- dobranoc, gasze swiatlo jak za starych dobrych czasów.
|
|||
|
|
|
#2275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marcel i Marceli inaczej odmieniasz przez przypadki kogo nie ma? Marcela - Marcelego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2276 |
|
Wtajemniczenie
|
Przemek kończy dziś 11 miesięcy, z tej okazji nauczył się siadać z leżenia na brzuszku
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeeej za chwilę bedziesz mamusią roczniaczka poważna umiejętność ![]() Mój syn się strasznie rozgadał ostatnio, wogóle bardzo wcześnie zaczął gugać i mówić baba, mama, tata, a teraz po swojemu gada non stop :0 Czy Wasze dzieci tez upominają się o jedzenie? bo Kuba mówi "ammm" jak jest głodny
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Coś ostatnio P kwęka w nocy, czasami o smoka, czasami trzeba dać polizać przeciw bólowe coś
No a rano, myślałam, że coś mężowi zrobię ... przebudziła się o 6 rano, pogłaskałam, dałam smoka i jakoś przekonałam żeby jeszcze pospała. 6:20 kwik i ryk, bo mąż jak przysnął to tak chrapnął, że mnie wyrwało z wyrka, a młodą wystraszyło i się popłakała. Najgorsze, że on twierdzi, że z chrapaniem się nie wygra, a jak małej przeszkadza to ją wyeksmitujemy do jej pokoju.Diabli może i lepiej, że nie zwracałaś uwagi na moje hery
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vil dla PrzemkaJandzien kobiet spedzilam z Karola u rodzinki TZta a on 8 godz "cos" robil w samochodzis Poszlam z Karola na spacer i dzwonie do TZta bo nie wiedzialam czy dojde tam gdzie chcialam (nie znam okolicy a zboczylam z glownej drogi zeby Karola w ciszy pospala) no ale on nie kumal gdzie ja jestem wiec dalam sobie spokoj i wrocilam ta sama droga. Ide, ide, po jakims czasie patrze na tel a tam x polaczen nieodebranych. Tz wszystkim powiedzial ze sie zgubilam i poszli mnie szukac Pozniej przyjechali tescie i dostalam od nich wisnie w czekoladzie (a dobrze wiedza ze ich nie lubie) a Karola dostala lalke. W pierwszej chwili pomyslalam ze widzialam brzydsze, ale nie- jednak nie widzialam. |
|
|
|
|
#2280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam, ze te firme przewozowa Marcel przypisalas do swojego faceta ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

bo tyle o nim wiem że miliarder ze Szwecji
)

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
muszę mu zaczać dawać bezglutenowy ale on twardy jest, taki bleee 

i tak sie nasluchalam,ze Sofia to takie black name 

za rasizm.
przydalaby sie bo to silne kobiety sa