|
|
#2251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015
Cytat:
Nie miałas na ip robionego usg? Przeciez to niepoważne ze strony lekarza! Ja zaczęłam plamic miesiąc temu i jak pojechałam na ip to pierwsze co usg robili,przeciez bez usg nie wiedza co w środku sie dzieje.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Nie masz możliwości podjechanie do innego szpitala? Kurczę;/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Ta co dopiero bedzie jak dzidzius z drugiej strony bedzie sie dobijał hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Jeszcze dodam ze ja plamilam na różowo i zrobili bez problemów co do nich należało, a Ty krwawisz! Pamietam jak tamten lekarz powiedział ze mam sie zgłosić ponownie jak bym zaczęła KRWAWIC! także prosze Cie jedz do innego szpitala jak mozesz bo to co tamten zrobił to niepoważne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- To moze byc tak jak ten lekarz powiedział ale on trochę strzelał bo nie robił usg a to badanie jest wyznacznikiem zeby cokolwiek powiedzieć... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- A ja wtedy plamilam rzeczywiście w dzien w który miałam mieć okres, niedługo znowu taki dzien sie zbliża i juz sie obawiam bo i tak mam przymus lezenia ze względu na krwiaka;/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jakie macie dzis nastroje i samopoczucie? Ładna u Was pogoda? u mnie z upału zrobił się chłodek, ale i ta dalej leże w łózku wieć chociaż mam mniej duszno w domu ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Mi lekarz powiedział dokładnie to samo - endometrium się rozciąga i macica się oczyszcza, a do tego stres i wysiłek (ja niby pracuje w biurze ale jedna co chwile wstaję i chodzą za czymś) potęgują skurcze i przez to plamienia. Zresztą leże już trzeci dzień i czuje różnicę w samopoczuciu - nie tylko, że nie plamię TFU TFU to brzuch mnie znacząco mniej boli a i nudności jak leże są mniejsze( a jak wstaję to od razu wszystko mi podchodzi) Mówił, że wbrew temu co się czyta w internecie np to plamienia i krwawienia naprawdę są bardzo częste w I trymestrze, chociaż oczywiście mówił, że jakbym miała wątliwości czy się denerwowała to zawsze mogę przyjść. MOże przypada Ci teraz moment kiedy miałabyś mieć miesiączkę? Wszystko będzie dobrze, ale jeśli będziesz dalej miała i będziesz się denerwowała to ja bym pojechała na pogotowie.
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem jak na dworze bo tez leze ale z tego co widzę co słonecznie sieć moze byc ciepło Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy sie zrozumiałysmy hehe;p czyli ze mogę iść na oczyszczanie twarzy? bo czuje ze jest mi to bardzo potrzebne;pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Mozesz. Wazne by nie bylo ultradzwiekow. Powiedz kosmetyczce ze jestes w ciazy i powinna Ci dobrac oczyszczanie tak by bylo dobrze
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- U mnie dzisiaj wspaniała pogoda, po raz pierwszy od bardzo dawna się wyspałam, piję kawę, jem śniadanie i biorę się do ostatniego rozdziału pracy dyplomowej. Wstęp, zakończenie, drobne poprawki we wcześniejszych rozdziałach i w poniedziałek oddaję pracę ![]() Powiedzcie mi, czy wiecie jak wygląda podróżowanie samolotem, kiedy jest się w ciąży? Zaplanowaliśmy wakacje, zapomniałam zapytać o to wczoraj lekarza, ale może macie jakieś doświadczenia z tym związane?
|
|
#2259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do innego szpitala mam 50km.. nie wiem co mam robić..
|
|
|
|
|
#2260 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2261 | ||
|
Zakorzenienie
|
laba
Już dawno nie miałam tak w pracy, że egzaminy w dwa dni za jednym zamachem inne nauczycielki mi pozazdroszczą Wykrakała sobie...Cytat:
Cytat:
Nie chcę brać nospy (nawet jej nie mam w domu) ze względu na ogromną ilość medykamentów które biorę (duphaston 3x2 tab, rutinoscorbin3x2, kwas foliowy 2x1, euthyrox jednego dnia 100, drugiego 75)Pogoda piękna, ale nie dla mnie..... duszno mi, za ciepło.....
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
O popatrz, nigdy tam nie zaglądam
ale zaraz rzucę okiem ![]() Eeee, nic ciekawego nie wyczytałam
gonię kreski po ekranie... Edytowane przez teja1 Czas edycji: 2014-06-07 o 13:41 |
|
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym jechała na Twoim miejscu,co to jest 50km jak tu najwazniejsze dziecko. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzeba będzie przestrzegać kilku rzeczy i będzie ok
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2267 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie dziś ciągnie po lewej stronie, tak od końca żeber do pachwiny, więc stale latam do łazienki sprawdzać czy wszystko ok. I czuję się strasznie napompowana... Jak już piszecie o sprawach kibelkowych, to ja na początku (jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży) stale miałam biegunkę aż sama się dziwiłam co jest? |
|||
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie boli brzuch - ale raczej nie "babski" brzuch tylko "jedzeniowy"
![]() Strasznie wzdęta się czuję, przewraca mi się, boli cholernie, ale nie ma szans żebym skorzystała z toalety ![]() Nie wiem już co robić, bo leżeć spokojnie z tym bólem się nie daje:/
|
#2269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
A pijesz duzo wody? Podobno pomaga.
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i masowalam brzuch. Czytalam też, że trzeba się więcej ruszać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
38t5d Edytowane przez allgoodthings Czas edycji: 2014-06-07 o 17:29 |
|
|
|
|
#2272 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam bóle krzyża od 5 dni, najgorzej, jak siedzę i chcę się schylić, ciśnie mi na nerw Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
po luteinie 2 x 2 pomogło po 2 dniach, po tygodniu miałam już zmniejszyć do 2 x 1 Cytat:
o tak...., bekam od samego rana, ledwo się przebudzę ja staram się wyprzedzać głód i jakoś przeżywam kolejny dzień... u mnie szykowanie prowiantu do pracy wygląda tak: staję przed zegarem i sprawdzam czy uszykowałam odpowiednio dużo jedzenia: 9 godz-banan, 10-kanapka, 11-truskawki, 12-brzoskwinka, 13-obiadek, 14-truskawki Cytat:
Cytat:
![]() A JA ZACZYNAM DZIŚ WAKACJE- JUHU Edytowane przez TOMORROW Czas edycji: 2014-06-07 o 20:33 |
||||||||
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę.. Ja jeszcze ze 2 tyg i dopiero będę się cieszyć wakacjami... ;-)
Aha. Rodzice się dowiedzieli o ciąży. Pochwaliła się bo juz bym nie wytrzymała dłużej. Nawet mamusia bardzo spokojnie przyjęła wiadomość :-D cieszy mnie to bardzo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez madzikuu Czas edycji: 2014-06-07 o 21:01 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2274 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() rozumie, że nie chcesz, więc odpoczywaj jak najwięcej ![]() a mi dalej zimno więc taka pogoda idealn ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niezły prowiant, ale najważniejsze, że jesz ![]() za wakacje ![]() Cytat:
![]() a ja chyba w tym roku ddpuszcze wakacje. Chciałabym po następnym weekendzie pojsc na tydzień na L4, ale nie wiem czy gin mi da. Myślicie, ze musze wymyslic jakaś bajeczke? czy po prosu powiedziec, ze jak siedze 8 godzin to mnie bolą plery i powinna dac tydzien? chce sie w koncu wyspac A jak nie to pojde do swojego ogolnego, on powinien dac![]() Kupiłam wczoraj kiecke na wesele najpierw odłożyłam sobie w mohito taką: (i zastanawiam sie czy sobie jej nie kupic do pracy i tak na lato do chodzenia) ![]() Ale pojechaliśmy jeszcze do rynku połazić po butikach i moja mama wypatrzyła taką: zakochałyśmy się w niej od razu ![]() jak myślicie, loczki na całej głowie będą pasowały?
|
|
#2275 |
|
Raczkowanie
|
Dziś jest dużo lepiej, krwawienie się zmniejszyło, brzuch przestał mnie boleć. W poniedziałek idę do tego gina, który mnie przyjął na pogotowiu żeby zobaczył czy jest ok i dał mi zwolnienie, a w środę mam wizytę u ginekologa prowadzącego moją ciążę i będzie mi robił usg. Jestem już lepiej nastawiona ale zaczął się kolejny problem
przez to, że wczoraj cały dzień leżałam mam problem z wypróżnieniem ale to jest pikuś w porównaniu z krwawieniem Dzięki mojej mamie i mężowi zaczęłam myśleć pozytywnie czyli tak jak lekarz mi powiedział. Myślę, że gdybym poroniła to lekarz zobaczyłby to nawet przy badaniu wziernikiem bo na pewno zauważalna byłaby zmiana szyjki macicy tak jak przy porodzie. Jeśli się mylę to przekonam się w środę ale mam nadzieję, że z Maleństwem jest dobrze gdyby to nie był weekend to pędziłabym to sprawdzonego prywatnego gina ale niestety w soboty i niedziele nie przyjmuje..---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
a loczki do tego będą super, a jaki masz kolor włosów?
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
dziękuję za troskę naszczęście wszystko u mnie ok, uratowało mnie ciągłe picie kompotu od babci rosołek, rozwodniony kisiel, tak czy inaczej nie ominie mnie badanie krwi...Starobiluska tak bardzo mi przykro z powodu straty kropeczki będę trzymać kciuki aby kolejne maleństwo przyszło na świat...KOSTA miałam do Ciebie pisać na pw bo dawno Cie nie było ![]() Dziewczyny, zostajemy przy miesięcznym wątku bo jedna z wizażanek założyła wątek mamusie lutowe 2015
|
#2277 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy
|
|
|
|
#2278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gin wie co mówi leż i pachnij a dzidziuś sobie będzie rósł
|
|
#2279 |
|
Wtajemniczenie
|
Simonee
dobrze, że już jesteś i że jest martwiłam się
|
#2280 | |
|
Raczkowanie
|
leż i pachnij.. pięknie to ujęłaś, bardzo mi się to podoba ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- A badanie krwi żadnej z nas nie ominie, niestety
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

jak wyszłam wczoraj od lekarza to oddzwonilam bo dzwonił jak byłam w gabinecie. Biedaczek mój kochany martwił się czy wszystko ok :-* aż miło się na sercu robi jak taka troskę okazuje. Do brzucha gada tylko go przesuwamy trochę niżej bo ustawia się nad pępek ;-) słodkie to
hehe 

to tak jak ja