Przyszłe styczniowe mamusie 2015 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-07, 10:41   #2251
dusiolka
Zakorzenienie

Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015

Cytat:
Napisane przez croppka23 Pokaż wiadomość
Hej, strasznie się martwię.. po przyjeździe z IP przestałam krwawić, a po dwóch godzinach znów zaczęłam i to bardziej, trwa to cały czas.. Przed pójściem spać zadzwoniłam do doktora, który mnie przyjmował zapytałam go czy mam ponownie przyjechać do szpitala, a on uspakajał mnie tym, że to może potrwać tak jak miesiączka kilka dni i mam odpoczywać. Powodem krwawienia jest to, że macica się oczyszcza przygotowuje do ciąży i endometrium się rozciąga.. Brzuch nadal mnie nie boli więc chyba jest tak jak lekarz mówi ale martwi mnie to, że nie miałam robionego usg. W środę mam wizytę u mojego gina i będzie robione usg, nie wiem czy wytrzymam do tego czasu.. muszę nosić podpaski bo krwawię dość mocno.. Chyba zwariuję..

Nie miałas na ip robionego usg? Przeciez to niepoważne ze strony lekarza! Ja zaczęłam plamic miesiąc temu i jak pojechałam na ip to pierwsze co usg robili,przeciez bez usg nie wiedza co w środku sie dzieje..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Nie masz możliwości podjechanie do innego szpitala? Kurczę;/

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Musze wam powiedzieć ze jestem dumna z mojego mężczyzny jak wyszłam wczoraj od lekarza to oddzwonilam bo dzwonił jak byłam w gabinecie. Biedaczek mój kochany martwił się czy wszystko ok :-* aż miło się na sercu robi jak taka troskę okazuje. Do brzucha gada tylko go przesuwamy trochę niżej bo ustawia się nad pępek ;-) słodkie to

Ta co dopiero bedzie jak dzidzius z drugiej strony bedzie sie dobijał hehe

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Jeszcze dodam ze ja plamilam na różowo i zrobili bez problemów co do nich należało, a Ty krwawisz! Pamietam jak tamten lekarz powiedział ze mam sie zgłosić ponownie jak bym zaczęła KRWAWIC! także prosze Cie jedz do innego szpitala jak mozesz bo to co tamten zrobił to niepoważne

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

To moze byc tak jak ten lekarz powiedział ale on trochę strzelał bo nie robił usg a to badanie jest wyznacznikiem zeby cokolwiek powiedzieć...

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

A ja wtedy plamilam rzeczywiście w dzien w który miałam mieć okres, niedługo znowu taki dzien sie zbliża i juz sie obawiam bo i tak mam przymus lezenia ze względu na krwiaka;/

dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 11:07   #2252
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jakie macie dzis nastroje i samopoczucie?
Ładna u Was pogoda? u mnie z upału zrobił się chłodek, ale i ta dalej leże w łózku wieć chociaż mam mniej duszno w domu

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Hej, strasznie się martwię.. po przyjeździe z IP przestałam krwawić, a po dwóch godzinach znów zaczęłam i to bardziej, trwa to cały czas.. Przed pójściem spać zadzwoniłam do doktora, który mnie przyjmował zapytałam go czy mam ponownie przyjechać do szpitala, a on uspakajał mnie tym, że to może potrwać tak jak miesiączka kilka dni i mam odpoczywać. Powodem krwawienia jest to, że macica się oczyszcza przygotowuje do ciąży i endometrium się rozciąga.. Brzuch nadal mnie nie boli więc chyba jest tak jak lekarz mówi ale martwi mnie to, że nie miałam robionego usg. W środę mam wizytę u mojego gina i będzie robione usg, nie wiem czy wytrzymam do tego czasu.. muszę nosić podpaski bo krwawię dość mocno.. Chyba zwariuję..

Mi lekarz powiedział dokładnie to samo - endometrium się rozciąga i macica się oczyszcza, a do tego stres i wysiłek (ja niby pracuje w biurze ale jedna co chwile wstaję i chodzą za czymś) potęgują skurcze i przez to plamienia.
Zresztą leże już trzeci dzień i czuje różnicę w samopoczuciu - nie tylko, że nie plamię TFU TFU to brzuch mnie znacząco mniej boli a i nudności jak leże są mniejsze( a jak wstaję to od razu wszystko mi podchodzi)
Mówił, że wbrew temu co się czyta w internecie np to plamienia i krwawienia naprawdę są bardzo częste w I trymestrze, chociaż oczywiście mówił, że jakbym miała wątliwości czy się denerwowała to zawsze mogę przyjść.

MOże przypada Ci teraz moment kiedy miałabyś mieć miesiączkę?
Wszystko będzie dobrze, ale jeśli będziesz dalej miała i będziesz się denerwowała to ja bym pojechała na pogotowie.
Stary 2014-06-07, 11:07   #2253
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ładna u Was pogoda? u mnie z upału zrobił się chłodek, ale i ta dalej leże w łózku wieć chociaż mam mniej duszno w domu

Ja nie wiem jak na dworze bo tez leze ale z tego co widzę co słonecznie sieć moze byc ciepło

Stary 2014-06-07, 11:09   #2254
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Olena a jak to jest z zabiegami kosmetycznymi na twarz w ciazy? Np oczyszczanie twarzy?

Z oczyszczaniem nie ma problemu. Jedynym zaviegiem tak naprawde ktory mam w salonie a nie moge go wykonac jest peeling kawitacyjny. No i masaze.. dzis juz robilam fale radiowe...
Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Najpierw miałam problemy z okropnymi zaparciami, a od 3 dni biegunka, która dzisiaj już osiągnęła chyba swoje apogeum. Odżywiam się tak jak wcześniej, raczej zdrowo, pijam w sumie tylko wodę... I zastanawiam się skąd nagle taka zmiana o 180 stopni?! Ktoś może boryka się z tym problemem i ma jakieś cenne wskazówki?
Ja,najpierw mialam biegunke a teraz i tak ide na ostatnio chwile i musze sie zmuszac

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 11:23   #2255
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Z oczyszczaniem nie ma problemu. Jedynym zaviegiem tak naprawde ktory mam w salonie a nie moge go wykonac jest peeling kawitacyjny. No i masaze.. dzis juz robilam fale radiowe...

Ja,najpierw mialam biegunke a teraz i tak ide na ostatnio chwile i musze sie zmuszac

Nie wiem czy sie zrozumiałysmy hehe;p czyli ze mogę iść na oczyszczanie twarzy? bo czuje ze jest mi to bardzo potrzebne;p

Stary 2014-06-07, 11:42   #2256
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Nie wiem czy sie zrozumiałysmy hehe;p czyli ze mogę iść na oczyszczanie twarzy? bo czuje ze jest mi to bardzo potrzebne;p

Mozesz. Wazne by nie bylo ultradzwiekow. Powiedz kosmetyczce ze jestes w ciazy i powinna Ci dobrac oczyszczanie tak by bylo dobrze

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 11:45   #2257
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Mozesz. Wazne by nie bylo ultradzwiekow. Powiedz kosmetyczce ze jestes w ciazy i powinna Ci dobrac oczyszczanie tak by bylo dobrze

Dzieki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-07, 12:18   #2258
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jest sobota, nie ide do pracy, więc obudziłam się o 5.30

oj tak, odpoczywam kiedy mogę heh.

ja też jestem meeega senna. Nawet wczoraj spotkaliśmy kolege i jeszcze nie mówię, że jestem w ciąży, czekam do końca 13 tygodnia, a on do mnie "coś kiepsko wyglądasz" a mi sie po prostu oczy zamykały hehe.
Albo jak mieliśmy iść z Tż na zakupy, ale on wczesniej poszedł coś załatwić, to nie było go ze 20 minut, więc zasnęłam
też mnie rozczulają brzuszki
hehe słodki ten Twój synek

cudownie.

cudownie

super Tż uśmiechnięty, bo dumny

kilka z nas miało plamienia. CIęzko cokolwiek napisać. Ja miałam przez 2-3 dni, ale jak zaraz po nich poszłam do gin, to stwierdził, żę po plamieniach ani śladu i mogło tak być w terminie spodziewanej miesiączki.

odpoczywaj dużo i dbaj o siebie

---------- Dopisano o 04:24 ---------- Poprzedni post napisano o 04:16 ----------

to tak jak ja

biedactwo
Ja wczoraj w pracy po kilku godzinach siedzenia przed kompem miałam mega ból pleców na dole nad pośladkami. Ale poszłam na spacer i na szczęście mi przeszło. NIestety jak usiadłam bo znó było to samo i teraz jak siedze to znów zaczynają bolec

qrcze nie pomoge, bo od początku mam zaparcia. Ale przed ciążą też miałam całe życie z tym problem.

moze jak bardzo boli, to weź nospe?
Wiem, ale ostatnio mam mało czasu na pisanie i tęsknię za Wami i nie wiem co się u Was dzieje
A czas zeby nadrobić mam tylko w sobote rano, bo cierpie na weekendową bezsenność

---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

Qrcze koleżanka pożyczyłą mi sukienke na wesele. W balerinach jest ok, ale jak zakładam szpilki, to czuje się jakbym spod latarni uciekła
Tak więc zabieram dziś mame i jedziemy na szoping
Jak mu powiedziałam, że II to się zachowywał, jakby mu ktoś w głowę przyłożył, następnego dnia już spoko, a jak dostaliśmy wczoraj fotkę to już w ogóle uśmiech mu z twarzy nie schodzi

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

U mnie dzisiaj wspaniała pogoda, po raz pierwszy od bardzo dawna się wyspałam, piję kawę, jem śniadanie i biorę się do ostatniego rozdziału pracy dyplomowej. Wstęp, zakończenie, drobne poprawki we wcześniejszych rozdziałach i w poniedziałek oddaję pracę wtorek, środa, czwartek egzaminy, a później do 29.06 mam labę

Powiedzcie mi, czy wiecie jak wygląda podróżowanie samolotem, kiedy jest się w ciąży? Zaplanowaliśmy wakacje, zapomniałam zapytać o to wczoraj lekarza, ale może macie jakieś doświadczenia z tym związane?
Stary 2014-06-07, 13:13   #2259
croppka23
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Mi lekarz powiedział dokładnie to samo - endometrium się rozciąga i macica się oczyszcza, a do tego stres i wysiłek (ja niby pracuje w biurze ale jedna co chwile wstaję i chodzą za czymś) potęgują skurcze i przez to plamienia.
Zresztą leże już trzeci dzień i czuje różnicę w samopoczuciu - nie tylko, że nie plamię TFU TFU to brzuch mnie znacząco mniej boli a i nudności jak leże są mniejsze( a jak wstaję to od razu wszystko mi podchodzi)
Mówił, że wbrew temu co się czyta w internecie np to plamienia i krwawienia naprawdę są bardzo częste w I trymestrze, chociaż oczywiście mówił, że jakbym miała wątliwości czy się denerwowała to zawsze mogę przyjść.

MOże przypada Ci teraz moment kiedy miałabyś mieć miesiączkę?
Wszystko będzie dobrze, ale jeśli będziesz dalej miała i będziesz się denerwowała to ja bym pojechała na pogotowie.
Tak właśnie przypada mi miesiączka ale jeszcze bardziej utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że powinnam mieć wykonane usg, a nie sano badanie przy pomocy wziernika.. do innego szpitala mam 50km.. nie wiem co mam robić..
croppka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 13:17   #2260
kosta6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teja1 Pokaż wiadomość
Jak mu powiedziałam, że II to się zachowywał, jakby mu ktoś w głowę przyłożył, następnego dnia już spoko, a jak dostaliśmy wczoraj fotkę to już w ogóle uśmiech mu z twarzy nie schodzi

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

U mnie dzisiaj wspaniała pogoda, po raz pierwszy od bardzo dawna się wyspałam, piję kawę, jem śniadanie i biorę się do ostatniego rozdziału pracy dyplomowej. Wstęp, zakończenie, drobne poprawki we wcześniejszych rozdziałach i w poniedziałek oddaję pracę wtorek, środa, czwartek egzaminy, a później do 29.06 mam labę

Powiedzcie mi, czy wiecie jak wygląda podróżowanie samolotem, kiedy jest się w ciąży? Zaplanowaliśmy wakacje, zapomniałam zapytać o to wczoraj lekarza, ale może macie jakieś doświadczenia z tym związane?
Na głównej stronie wizażu jest artykuł na ten temat

kosta6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 13:29   #2261
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

laba Już dawno nie miałam tak w pracy, że egzaminy w dwa dni za jednym zamachem inne nauczycielki mi pozazdroszczą Powiadomiłam drugą dyrektorkę o ciąży i bardzo się ucieszyła, bo dzisiaj jej się śniło, że ja zaszłam w ciążę. Wykrakała sobie...
Cytat:
kurcze, powinno być usg..... może jednak warto pojechać te 50km skoro krwawisz... weź ze sobą rzeczy na wszelki wypadek. Mnie przy krwawieniu chcieli zostawić w szpitalu jakby to była oczywistość.....
Cytat:
Dzień dobry

Jest sobota, nie ide do pracy, więc obudziłam się o 5.30
moze jak bardzo boli, to weź nospe?
Wiem, ale ostatnio mam mało czasu na pisanie i tęsknię za Wami i nie wiem co się u Was dzieje
A czas zeby nadrobić mam tylko w sobote rano, bo cierpie na weekendową bezsenność
ja ze snem też tak mam Nie chcę brać nospy (nawet jej nie mam w domu) ze względu na ogromną ilość medykamentów które biorę (duphaston 3x2 tab, rutinoscorbin3x2, kwas foliowy 2x1, euthyrox jednego dnia 100, drugiego 75)

Pogoda piękna, ale nie dla mnie..... duszno mi, za ciepło.....
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-07, 13:34   #2262
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosta6 Pokaż wiadomość
Na głównej stronie wizażu jest artykuł na ten temat
O popatrz, nigdy tam nie zaglądam ale zaraz rzucę okiem
Eeee, nic ciekawego nie wyczytałam

Edytowane przez teja1
Czas edycji: 2014-06-07 o 13:41
teja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 13:44   #2263
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak właśnie przypada mi miesiączka ale jeszcze bardziej utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że powinnam mieć wykonane usg, a nie sano badanie przy pomocy wziernika.. do innego szpitala mam 50km.. nie wiem co mam robić..

Ja bym jechała na Twoim miejscu,co to jest 50km jak tu najwazniejsze dziecko.

Stary 2014-06-07, 13:53   #2264
sjero
Raczkowanie

Cytat:
ja wylatuję 19go czerwca, więc za niecałe 2 tygodnie. Ani jeden, ani drugi ginekolog, do których chodzę nie widzi problemu w podróży samolotem, jedynie nie są zadowoleni z miejsca, gdzie lecimy na wakacje. No ale cóż, wakacje rezerwowałam w styczniu, nie zrezygnuję teraz trzeba będzie przestrzegać kilku rzeczy i będzie ok
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 13:54   #2265
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak sie ciaza dobrze rozwija to nie ma przeciwwskazań. Moje kolezanki latały i było ok. Ale jesli jest jakieś krwawienie to ciśnienie w samolocie moze je powiększyć. I nie wolno latac chyba od 7 miesiąca.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-07, 14:17   #2266
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
ja wylatuję 19go czerwca, więc za niecałe 2 tygodnie. Ani jeden, ani drugi ginekolog, do których chodzę nie widzi problemu w podróży samolotem, jedynie nie są zadowoleni z miejsca, gdzie lecimy na wakacje. No ale cóż, wakacje rezerwowałam w styczniu, nie zrezygnuję teraz trzeba będzie przestrzegać kilku rzeczy i będzie ok
Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Jak sie ciaza dobrze rozwija to nie ma przeciwwskazań. Moje kolezanki latały i było ok. Ale jesli jest jakieś krwawienie to ciśnienie w samolocie moze je powiększyć. I nie wolno latac chyba od 7 miesiąca.
Zamierzam koło 15 tygodnia lecieć, na razie nic się nie dzieje, mam wizytę za miesiąc później trzy tygodnie i przed samym wylotem jeszcze planuję iść na kontrolę. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo wakacje bardzo mi się przydadzą, a to miejsce w którym czuję się naprawdę komfortowo i odpoczywam
Stary 2014-06-07, 16:08   #2267
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy. Odpoczywaj, bo to najważniejsze!

Cytat:
Musze wam powiedzieć ze jestem dumna z mojego mężczyzny jak wyszłam wczoraj od lekarza to oddzwonilam bo dzwonił jak byłam w gabinecie. Biedaczek mój kochany martwił się czy wszystko ok :-* aż miło się na sercu robi jak taka troskę okazuje. Do brzucha gada tylko go przesuwamy trochę niżej bo ustawia się nad pępek ;-) słodkie to

Słodko

Cytat:
Kurczę może podjedź do tego drugiego szpitala... A dzwoniłaś do swojego ginekologa? Nie mógłby Cię przyjąć?

Mnie dziś ciągnie po lewej stronie, tak od końca żeber do pachwiny, więc stale latam do łazienki sprawdzać czy wszystko ok. I czuję się strasznie napompowana... Jak już piszecie o sprawach kibelkowych, to ja na początku (jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciąży) stale miałam biegunkę aż sama się dziwiłam co jest? A teraz nie mogę zrobić, chodzę raz na kilka dni i jeszcze się okropnie męczę.

Zmienna kobieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 16:30   #2268
fashionaddicted
Zakorzenienie

Ale mnie boli brzuch - ale raczej nie "babski" brzuch tylko "jedzeniowy"
Strasznie wzdęta się czuję, przewraca mi się, boli cholernie, ale nie ma szans żebym skorzystała z toalety
Nie wiem już co robić, bo leżeć spokojnie z tym bólem się nie daje:/
Stary 2014-06-07, 16:33   #2269
Zmienna kobieta
Wtajemniczenie

Cytat:
Strasznie wzdęta się czuję, przewraca mi się, boli cholernie, ale nie ma szans żebym skorzystała z toalety
Oj współczuję, mi kilka dni temu mąż kupił śliwki suszone, ale niezbyt pomogło. Ciekawe co by tu jeszcze zastosować na lepsze trawienie

Zmienna kobieta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-07, 17:08   #2270
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
A pijesz duzo wody? Podobno pomaga.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 17:27   #2271
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Też tak miałam, teraz już rzadziej. Codziennie rano jem platki musli (owsiane, żytnie, przenne) z suszonymi śliwkami i morelami, zalane kubkiem jogurtu naturalnego. dodatkowo ciepła woda z cytryną. Spróbuj jeść więcej błonnika. Mi przeszło, nie jestem pewna czy samo z siebie czy od tego, że zwiększyłam ilość tego błonnika.
A i masowalam brzuch. Czytalam też, że trzeba się więcej ruszać.

Edytowane przez allgoodthings
Czas edycji: 2014-06-07 o 17:29
allgoodthings jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 20:32   #2272
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość

Dla mnie to też coś niesamowitego, ale uczepiły się mnie jakieś czarne myśli... w ostatnim czasie spotkało mnie tyle złego, że aż ciężko mi uwierzyć, że w końcu coś może skończyć się szczęśliwie. Mam nadzieję, że szybko mi to przejdzie i będę mogła w pełni cieszyć się tym, że rośnie we mnie maleństwo.
Dopadają mnie ogromne bóle krzyża... Od dawna mam problemy z kręgosłupem i rwą kulszową, ale teraz to już poezja...
mam tak samo, za dużo było złego i za wiele czekania, że szok, że to już
też mam bóle krzyża od 5 dni, najgorzej, jak siedzę i chcę się schylić, ciśnie mi na nerw

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie głupie pytanie z rana, czy mozna gdzies w PL kupic lewatywe np w aptece ktos wie ?
enema, rectanal- gotowe do użycia w buteleczce z długim aplikatorkiem

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Hej
Wpadlam sie tylko pozegnac i zyczyc wam i waszym maluszkom duzo zdrowka i szczescia.

Ja niestety nie dolacze do waszego grona, wczoraj mialam zabieg lyzeczkowania, byla to ciaza biochemiczna, endometrium sie pieknie rozroslo,tylko pecherzyk gdzies zniknal beta spadla na leb na szyje i nie bylo juz sensu czekac wiem,ze inneprzypadki sa gorsze, bo ja nawet nie zdazylam zobaczyc kruszynki na usg,.ale jednak to cholernie boli no nic,nie zameczam was smutnymi wiesciami...
Trzymajcie sie i powodzenia!!!
ja rok temu też nie zobaczyłam, a było bardzo ciężko, trzymaj się kochana, wiem, co czujesz

Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
Wymiotuje na samą myśl o jedzeniu, na jego widok i zapach. Staram się pić małymi lyczkami i coś podjadać, bo więlsze ilości od razu wracaja...
straszne, jak niektóre z Was to przechodzą, a ciąża zawsze mi się kojarzyła z takim błogim, cudownym stanem...

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Hej
Któraś z dziewczyn kiedyś pisała, że miała plamienia, jak jest teraz ? ustały ?
jeden dzień miałam brązową wydzielinę, na drugi jeszcze 2 skrzepy
po luteinie 2 x 2 pomogło po 2 dniach, po tygodniu miałam już zmniejszyć do 2 x 1

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, jak u was zaczynały sie mdlosci? Bo wczoraj cały dzien i dzis mdli mnie lekko.
u mnie było mi niedobrze po mleku, potem po jajecznicy, a na 3 dzień już ciągle

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
do tego bekanie
o tak...., bekam od samego rana, ledwo się przebudzę

Cytat:
Czuję czasem lekkie nudności jak jestem głodna
ja staram się wyprzedzać głód i jakoś przeżywam kolejny dzień...
u mnie szykowanie prowiantu do pracy wygląda tak:
staję przed zegarem i sprawdzam czy uszykowałam odpowiednio dużo jedzenia:
9 godz-banan, 10-kanapka, 11-truskawki, 12-brzoskwinka, 13-obiadek, 14-truskawki

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
a ja mam inny problem. Zawsze w autobusie do pracy i z pracy czytałam książki, a teraz mam zastój jak nie wiem, no nie potrafię......
o, ja też czytałam w drodze do pracy, ale teraz to zasypiam

Cytat:
Ja od początku ciazy mam taka biegunke.. Tłumacze sobie narazie to ze jem duzo owoców..no nie wiem
kurcze, ja jem tyle owoców co nigdy, ale póki co ruchy jelit ok

A JA ZACZYNAM DZIŚ WAKACJE- JUHU

Edytowane przez TOMORROW
Czas edycji: 2014-06-07 o 20:33
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-07, 20:59   #2273
madzikuu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość

Zazdroszczę.. Ja jeszcze ze 2 tyg i dopiero będę się cieszyć wakacjami... ;-)
Aha. Rodzice się dowiedzieli o ciąży. Pochwaliła się bo juz bym nie wytrzymała dłużej. Nawet mamusia bardzo spokojnie przyjęła wiadomość :-D cieszy mnie to bardzo.

Edytowane przez madzikuu
Czas edycji: 2014-06-07 o 21:01
madzikuu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-08, 07:28   #2274
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
odpoczywaj duzo i na pewno będzie dobrze

Cytat:
kochany mężczyzna

Cytat:
Dzień dobry
u mnie ok, chociaż coraz częściej denerwują mnie drobnostki, na które kiedyś nie zwróciłabym uwagi

Cytat:
hehe, facet

Cytat:
jesli teraz jest termin przewidywanej miesiączki, to ponoć tak moze byc. Niektore kobiety porzecież nie wiedzą ze są w ciąży bo mają @. żona mojego kuzyna nie widziałą, bo przez pierwsze trzy miesiące miała @.

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Powiadomiłam drugą dyrektorkę o ciąży i bardzo się ucieszyła, bo dzisiaj jej się śniło, że ja zaszłam w ciążę. Wykrakała sobie...

ja ze snem też tak mam Nie chcę brać nospy (nawet jej nie mam w domu) ze względu na ogromną ilość medykamentów które biorę (duphaston 3x2 tab, rutinoscorbin3x2, kwas foliowy 2x1, euthyrox jednego dnia 100, drugiego 75)

Pogoda piękna, ale nie dla mnie..... duszno mi, za ciepło.....
super, że się cieszą
rozumie, że nie chcesz, więc odpoczywaj jak najwięcej
a mi dalej zimno więc taka pogoda idealn

Cytat:
Napisane przez Zmienna kobieta Pokaż wiadomość
Oj współczuję, mi kilka dni temu mąż kupił śliwki suszone, ale niezbyt pomogło. Ciekawe co by tu jeszcze zastosować na lepsze trawienie
codziennie rano wypić szklanke cieplej wody z cytryną. AJ wieczorem wciskam 1/4 cytryny do szklanki i zalewam 3/4 szkl wrzatku. rano dolewam do pełna cieplej i pije

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
też mam bóle krzyża od 5 dni, najgorzej, jak siedzę i chcę się schylić, ciśnie mi na nerw

u mnie szykowanie prowiantu do pracy wygląda tak:
staję przed zegarem i sprawdzam czy uszykowałam odpowiednio dużo jedzenia:
9 godz-banan, 10-kanapka, 11-truskawki, 12-brzoskwinka, 13-obiadek, 14-truskawki

własnie mnie też dopadły takie bóle. Najgorzej jak siedzę, a siedze w pracy 8 godzin
niezły prowiant, ale najważniejsze, że jesz
za wakacje

Cytat:
Aha. Rodzice się dowiedzieli o ciąży. Pochwaliła się bo juz bym nie wytrzymała dłużej. Nawet mamusia bardzo spokojnie przyjęła wiadomość :-D cieszy mnie to bardzo.
super

a ja chyba w tym roku ddpuszcze wakacje.
Chciałabym po następnym weekendzie pojsc na tydzień na L4, ale nie wiem czy gin mi da. Myślicie, ze musze wymyslic jakaś bajeczke? czy po prosu powiedziec, ze jak siedze 8 godzin to mnie bolą plery i powinna dac tydzien? chce sie w koncu wyspac A jak nie to pojde do swojego ogolnego, on powinien dac
Kupiłam wczoraj kiecke na wesele
najpierw odłożyłam sobie w mohito taką: (i zastanawiam sie czy sobie jej nie kupic do pracy i tak na lato do chodzenia)

Ale pojechaliśmy jeszcze do rynku połazić po butikach i moja mama wypatrzyła taką:

zakochałyśmy się w niej od razu
jak myślicie, loczki na całej głowie będą pasowały?

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 09:02   #2275
croppka23
Raczkowanie

Dziś jest dużo lepiej, krwawienie się zmniejszyło, brzuch przestał mnie boleć. W poniedziałek idę do tego gina, który mnie przyjął na pogotowiu żeby zobaczył czy jest ok i dał mi zwolnienie, a w środę mam wizytę u ginekologa prowadzącego moją ciążę i będzie mi robił usg. Jestem już lepiej nastawiona ale zaczął się kolejny problem przez to, że wczoraj cały dzień leżałam mam problem z wypróżnieniem ale to jest pikuś w porównaniu z krwawieniem Dzięki mojej mamie i mężowi zaczęłam myśleć pozytywnie czyli tak jak lekarz mi powiedział. Myślę, że gdybym poroniła to lekarz zobaczyłby to nawet przy badaniu wziernikiem bo na pewno zauważalna byłaby zmiana szyjki macicy tak jak przy porodzie. Jeśli się mylę to przekonam się w środę ale mam nadzieję, że z Maleństwem jest dobrze gdyby to nie był weekend to pędziłabym to sprawdzonego prywatnego gina ale niestety w soboty i niedziele nie przyjmuje..

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:

a ja chyba w tym roku ddpuszcze wakacje.
Chciałabym po następnym weekendzie pojsc na tydzień na L4, ale nie wiem czy gin mi da. Myślicie, ze musze wymyslic jakaś bajeczke? czy po prosu powiedziec, ze jak siedze 8 godzin to mnie bolą plery i powinna dac tydzien? chce sie w koncu wyspac A jak nie to pojde do swojego ogolnego, on powinien dac
Kupiłam wczoraj kiecke na wesele
najpierw odłożyłam sobie w mohito taką: (i zastanawiam sie czy sobie jej nie kupic do pracy i tak na lato do chodzenia)

Ale pojechaliśmy jeszcze do rynku połazić po butikach i moja mama wypatrzyła taką:

zakochałyśmy się w niej od razu
jak myślicie, loczki na całej głowie będą pasowały?
sukienka śliczna a loczki do tego będą super, a jaki masz kolor włosów?
Stary 2014-06-08, 09:06   #2276
simonee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
dziękuję za troskę
naszczęście wszystko u mnie ok, uratowało mnie ciągłe picie kompotu od babci rosołek, rozwodniony kisiel, tak czy inaczej nie ominie mnie badanie krwi...

Starobiluska tak bardzo mi przykro z powodu straty kropeczki będę trzymać kciuki aby kolejne maleństwo przyszło na świat...

KOSTA miałam do Ciebie pisać na pw bo dawno Cie nie było

Dziewczyny, zostajemy przy miesięcznym wątku bo jedna z wizażanek założyła wątek mamusie lutowe 2015
Stary 2014-06-08, 09:07   #2277
croppka23
Raczkowanie

Dziewczyny dzięki za słowa otuchy , jednak nie zrobiłam tak jak mi radziłyście żeby jechać do innego lekarza, zrobiłam tak jak kazał mi gin. żeby odpoczywać. Myślę, że szukanie szpitala, który mnie przyjmie i stres w szpitalu mogłaby mi zaszkodzić, a tak poleżałam sobie i jest poprawa
Stary 2014-06-08, 09:19   #2278
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny dzięki za słowa otuchy , jednak nie zrobiłam tak jak mi radziłyście żeby jechać do innego lekarza, zrobiłam tak jak kazał mi gin. żeby odpoczywać. Myślę, że szukanie szpitala, który mnie przyjmie i stres w szpitalu mogłaby mi zaszkodzić, a tak poleżałam sobie i jest poprawa

gin wie co mówi leż i pachnij a dzidziuś sobie będzie rósł

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-08, 09:24   #2279
LindaC
Wtajemniczenie

Simonee
dobrze, że już jesteś i że jest lepiej

martwiłam się
Stary 2014-06-08, 09:33   #2280
croppka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
gin wie co mówi leż i pachnij a dzidziuś sobie będzie rósł
leż i pachnij.. pięknie to ujęłaś, bardzo mi się to podoba

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
dziękuję za troskę
naszczęście wszystko u mnie ok, uratowało mnie ciągłe picie kompotu od babci rosołek, rozwodniony kisiel, tak czy inaczej nie ominie mnie badanie krwi...
Cieszę się, że Tobie już lepiej, teraz dopiero zaczniesz cieszyć się swoim stanem

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

A badanie krwi żadnej z nas nie ominie, niestety
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości